Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ησυχία... μην ξυπνήσει ο λαός!


Έρχεται το ΔΝΤ και λέει: «Παιδιά η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώνει το χρέος της, δηλαδή έχει χρεοκοπήσει και σ’ αυτή την περίπτωση ακολουθείται η τεχνική του κουρέματος του χρέους, προς Γερμανία και λοιπούς δανειστές».

Έρχεται η Γερμανία και λέει: «Λάθος, το χρέος είναι βιώσιμο και επομένως δεν απαιτείται κούρεμα του χρέους, σε βάρος των Γερμανών φορολογουμένων».

Έρχεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα και λέει: «Έχει δίκιο η Γερμανία, το χρέος είναι βιώσιμο και η οικονομία έχει ανακάμψει».

Μετά από αυτά, έρχεται πάλι το ΔΝΤ και λέει: «Κοιτάξτε, εγώ δεν μπορώ να διακινδυνεύσω το κύρος μου σε μια πτωχευμένη χώρα. Αφού θέλετε αυτό το παραμύθι, εντάξει, αλλά θα πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα για να βγουν τα νούμερα».

Έρχεται πάλι η Γερμανία και λέει: «Καμία αντίρρηση, να ληφθούν σκληρά μέτρα. Άλλωστε αυτό θα προσθέσει πόντους στον εσωτερικό εκλογικό μας αγώνα».

Έρχεται η ελληνική κυβέρνηση και λέει: «Όχι μέτρα. Αφού πάμε καλά και το χρέος είναι βιώσιμο (σύμφωνα με το παραμύθι) γιατί να ληφθούν σκληρά μέτρα; Κάτι τέτοιο θα μας φθείρει και θα μας ρίξει από την εξουσία Πιο μαλακά δεν γίνεται;»

Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα γύρω από την εκμετάλλευση της μπίζνας του χρέους. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την πιο επίσημη αξιολόγηση του πλέον αρμόδιου οργανισμού στον κόσμο, δηλαδή του ΔΝΤ, έχει χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να αποπληρώνει το χρέος της. Όμως, επειδή κάτι τέτοιο απαιτεί κούρεμα του χρέους, αυτό δεν το θέλει ούτε η Γερμανία κ.λ.π. αν και γνωρίζει την αλήθεια, γιατί θέλει να αρπάξει όλο τον ελληνικό πλούτο και να πουλήσει και εκδούλευση στους Γερμανούς ψηφοφόρους, ούτε όμως και η ελληνική παρασιτική ολιγαρχία, γιατί κι αυτή μαζί με τους φίλους της Γερμανούς θέλει να κάνει μπίζνες σε βάρος του ελληνικού πλούτου και των ιδιωτικών περιουσιών.

Αυτά φυσικά δεν λέγονται από κανένα καθεστωτικό ΜΜΕ.
Ο λαός δεν πρέπει να ξυπνήσει και να διεκδικήσει κούρεμα του χρέους της χρεοκοπημένης χώρας του.

Τουλάχιστον κάποτε ο Χ. Τρικούπης είχε το σθένος να πει την αλήθεια. Οι σημερινοί όμως συνεχιστές του δεν έχουν ούτε αυτό το σθένος.

Όσο προχωράει η κρίση και η πλήρης παράδοση της χώρας και του λαού ως λάφυρα στις άλλες χώρες της Ευρώπης (δανειστές), τόσο και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ξεφεύγει από τα στενά οικονομίστικα όρια και οικονομικές αναλύσεις και επιχειρήματα και τείνει να γίνει ιδεολογία και δόγμα. Να γίνει η επιστροφή στη «γη της επαγγελίας».

Αυτή η τάση που σιγά σιγά γίνεται παρόρμηση και διαποτίζει το είναι των πολιτών, καθίσταται ακατανίκητη και νομοτελειακά στο τέλος θα κερδίσει. Η συνεχώς αυξανόμενη πλειοψηφία όσων θέλουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, δεν ψάχνει πλέον να πειστεί με τη λογική και με επιχειρήματα. Όσο εκπέμπεται τρομοκρατία από τους ευρώφιλους, τόσο χαλυβδώνεται το πείσμα των υποστηρικτών του εθνικού νομίσματος και η υπόθεση εξελίσσεται σε κανονική πολιτική μάχη.

Το θέμα είναι το πόσο θα αντέξουν ακόμα οι γερμανόφιλοι και οι εραστές του ευρώ. Γιατί όσο αυτοί αντέχουν τόσο η καταστροφή και η παρακμή φουντώνουν.

Πρέπει να πάμε λοιπόν το ταχύτερο στην εναλλακτική λύση, αλλά να πάμε με τους δικούς μας όρους. Δηλαδή με ταυτόχρονη αλλαγή του πολιτικού συστήματος και με διαγραφή του χρέους.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλιο ιστολογίου: Αν οι σημερινοί "κυβερνώντες" (και λοιποί ευρω-παρτι-δοσμένοι) στην Ελλάδα δεν έχουν σθένος να υπερασπιστούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε την πιθανότητα να έχουν συμφέρον (και όχι μόνο το πολιτικό διατήρησής τους στην εξουσία);


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]