Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία και Κίνα άσκησαν βέτο στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Συρίας


Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν σήμερα βέτο στην ψηφοφορία επί του σχεδίου ψηφίσματος του ΟΗΕ, που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Δαμασκού, η οποία κατηγορείται για χρήση χημικών όπλων στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία εδώ και 6 χρόνια.

Το σχέδιο ψηφίσματος, που κατέθεσαν η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, έλαβε 9 ψήφους υπέρ και 3 ψήφους κατά, εκείνες της Κίνας, της Ρωσίας και της Βολιβίας.

Το Καζακστάν, η Αιθιοπία και η Αίγυπτος απείχαν της ψηφοφορίας.

Πρόκειται για το έβδομο κατά σειρά βέτο που ασκεί η Ρωσία για να προστατεύσει την συριακή κυβέρνηση από την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Για την Κίνα είναι το έκτο κατά σειρά βέτο υπέρ της Συρίας. Σύμφωνα με τη Μόσχα το σχέδιο ψηφίσματος θα προκαλέσει πλήγμα στις ειρηνευτικές συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Γενεύη κι οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Πούτιν: Απαράδεκτες οι κυρώσεις στη Συρία

O ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι το σχέδιο ψηφίματος που κατέθεσαν στο Συμβούλιο του ΟΗΕ οι δυτικές δυνάμεις με το οποίο ζητούν την επιβολή κυρώσεων στην Συρία, ισχυριζόμενες ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων, είναι "απαράδεκτο".

Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο συνέταξαν η Γαλλία, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με το οποίο ζητούν να απαγορευθεί η πώληση ελικοπτέρων στην συριακή κυβέρνηση και να μπουν σε "μαύρη λίστα" οι διοικητές του συριακού στρατού, θα τεθεί αργότερα σήμερα σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

"Νομίζω ότι είναι εντελώς απαράδεκτο" δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν Μπισκέκ, μετά τι συνομιλίες που είχε με τον Κιργίζιο ομολόγο του Almazbek Atambayev.

"Θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη της ειρηνευτικής διαδικασίας" δήλωσε ο πρόεδρος Putin, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η Ρωσία δεν πρόκειται να υποστηρίξει τις οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις κατά της συριακής ηγεσίας".

Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vladimir Safronkov, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα, θα θέσει βέτο στο Συμβουλίο Ασφαλείας όσον αφορά το εν λόγω σχέδιο ψηφίσματος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]