Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν θέλουν τους μουσουλμάνους


Η πραγματικότητα δεν είναι ούτε φιλόξενη ούτε ξενοφοβική. Ούτε καλή ούτε κακή. Δεν έχει πρόσημο, προθέσεις, συναισθήματα. Η πραγματικότητα είναι αυτό που… είναι, και υποχρέωση των ανθρώπων να εναρμονίζονται με όσα επιβάλλει ή να προσπαθούν να την αλλάξουν.

Στην πατρίδα μας, όπως στις περισσότερες δυτικές χώρες, έχει επιβληθεί η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας. Οι άνθρωποι λένε αυτό που πιστεύουν είτε στον στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο τους είτε σε ορισμένες σφυγμομετρήσεις κοινής γνώμης, που ασχολούνται με κοινωνικά ζητήματα (στις δημοσκοπήσεις με πρόθεση ψήφου δεν λέγονται πολλές αλήθειες).

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών πραγματοποίησε μια έρευνα για την άποψη των Ελλήνων σχετικά με τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες. Η «δημοκρατία» δημοσιοποίησε τα συμπεράσματα της έρευνας και συνομίλησε με εκπρόσωπο της ομάδας που τη σχεδίασε και την έφερε εις πέρας.

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα μας έγραψε τα εξής: «Επιφυλακτικοί και “όχι θετικοί” απέναντι στους μουσουλμάνους μετανάστες εμφανίζονται οκτώ στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Ο ερευνητής Αγγελος Τραμουντάνης, έχοντας ως γνωστικό αντικείμενο την Εφαρμοσμένη Ανάλυση Μεταναστευτικής Πολιτικής, συμμετείχε στην έρευνα και μίλησε στη “δημοκρατία” σταχυολογώντας τα βασικότερα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τραμουντάνη, “το γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι Ελληνες είναι επιφυλακτικοί τόσο ως προς τις οικονομικές συνέπειες της μετανάστευσης όσο και αναφορικά με τις συνέπειες σε ζητήματα εθνικής ταυτότητας και πολιτισμικής ομοιογένειας” και αυτό διότι “για τους Ελληνες έχει μεγάλη σημασία η πολιτισμική ομοιογένεια και οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι η χώρα δεν γίνεται καλύτερη λόγω της παρουσίας προσφύγων και μεταναστών”».

Οι Ελληνες δεν θέλουν μουσουλμάνους μετανάστες για έναν απλούστατο λόγο: περίπου μισή χιλιετία σκλαβιάς σε αλλόπιστο δυνάστη είναι αρκετή για να δημιουργήσει αντίστοιχη άποψη ακόμα και στους πιο καλοπροαίρετους ανθρώπους. Επίσης, οι κτηνωδίες του Ισλαμικού Κράτους, η ασυμβατότητα του χριστιανικού τρόπου ζωής με τις ισλαμικές διδαχές και η οικονομική κρίση κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στο να επιδιώκεται η είσοδος μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ελλάδα.

Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]