Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πιο επικίνδυνο θηρίο, είναι το πληγωμένο


Του Σάκη Μουμτζή

Είναι διάχυτη η εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε εξωθεσμικές λύσεις γιατί είναι αποδυναμωμένος πολιτικά. Κατακρημνίζεται στις δημοσκοπήσεις, δεν διαθέτει κομματικές οργανώσεις, οι υπουργοί του όπου εμφανίζονται αποδοκιμάζονται, στις συγκεντρώσεις του μαζεύονται 20-25 άτομα. Άρα τι μηχανισμούς θα ενεργοποιήσει, τι κόσμο θα κινητοποιήσει για να επιτύχει τον στόχο του;

Εύλογα ερωτήματα, που δεν λαμβάνουν όμως υπ΄όψη δύο στοιχεία. Πρώτον, για τους κομμουνιστές, δηλαδή τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει τις αποφάσεις, δεν υπάρχει στόχος που οι κομμουνιστές να μην μπορούν να τον πραγματώσουν, εφ΄όσον το θέλουν. Και δεύτερον, το πληγωμένο θηρίο είναι και το πιο επικίνδυνο.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως αν ακολουθήσει την φυσιολογική –νόμιμη οδό που χαρακτηρίζει την φιλελεύθερη αντιπροσωπευτική δημοκρατία, μετά βεβαιότητος, οδηγείται το κόμμα τους όχι στην ήττα, αλλά στην συντριβή. Συνεπώς, ο δρόμος των ομαλών εξελίξεων δεν τους συμφέρει.

Είναι κοινός τόπος, πως η μαρξιστική Αριστερά επιθυμεί την ανατροπή του πολιτεύματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, προκρίνοντας τις μορφές της «άμεσης δημοκρατίας» (ριζοσπαστική Αριστερά) ή έχει ως πρότυπο τις, σοβιετικού τύπου, « λαϊκές δημοκρατίες» (ορθόδοξη, σταλινική αριστερά). Όλες οι εκδοχές της μαρξιστικής Αριστεράς χρησιμοποιούν και επικαλούνται τα πολιτικά δικαιώματα που τους παρέχει απλόχερα η φιλελεύθερη δημοκρατία, για να την ανατρέψουν.

Συνεπώς, όταν διαπιστώνουν πως η συνταγματική ομαλότητα και οι νόμιμες εξελίξεις δεν ανταποκρίνονται στους σχεδιασμούς τους, έχουν κάθε λόγο για να τις παρακάμψουν. Και ο λαός; Η θέληση του; Είναι δυνατόν να παρακαμφθεί και αυτή; Μα φυσικά! Πότε και σε ποιο μέρος του πλανήτη η μαρξιστική Αριστερά σεβάστηκε την λαϊκή βούληση, ενώ βρισκόταν στην εξουσία;Τι έγινε με το δημοψήφισμα του 2015 στην πατρίδα μας; Και αν παγκοσμίως υπάρχουν μια ή δύο εξαιρέσεις, αυτές απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Τι πιο δημοκρατικό από ένα δημοψήφισμα, θα αντιτείνει ο αναγνώστης. Και σε άλλες χώρες διενεργούνται δημοψηφίσματα, κι όμως ουδείς αμφισβήτησε την δημοκρατική δομή του πολιτεύματος τους.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα έγκειται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την προσφυγή στον λαό για να σεβαστεί την θέληση του, αλλά για να επιρρίψει σε αυτόν τις βαρύτατες δικές του ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η ουσία του προβλήματος. Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα εξαιτίας της διακυβέρνησης 2015-2017, κάτι που, επιμελώς, προσπαθούν να κρύψουν οι κυβερνώντες. Είναι αποδεδειγμένο πως η κατάσταση που παρέλαβαν από τους «δωσίλογους», ουδεμία σχέση με την σημερινή κατάντια.

Τα τρία αυτά στοιχεία, δηλαδή, η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, η περιφρόνηση της λαϊκής θέλησης και η απόπειρα μετάθεσης των ευθυνών, αποκλείουν μετά βεβαιότητος, τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Η απώλεια της εξουσίας θα είναι το νέο μεγάλο τραύμα της Ελληνικής Αριστεράς, που δύσκολα θα το ξεπεράσει.

Γι΄αυτό με κάθε τρόπο θα προσπαθήσει να την αποτρέψει. Έτσι, ο εφησυχασμός και η μακαριότητα είναι κακοί σύμβουλοι για τα αστικά πολιτικά κόμματα. Ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Το αρθρο παραβλεπει το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι διχως τους αλλους κατσαπλιαδες που βρισκονται μεσα στο σκυλοβουλιο ειναι μια απο τα ιδια και εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο σχεδιο να εκτελεσουν τους Ιυαγενεις .
    Κουνια που τους κουναγε ..
    Ολοι τους θελουν την ανωμαλια για γλυτωσουν τα δικαστηρια και την καταδικη τους για το κακο που εκαναν στην Πατριδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο τυπακος ειναι δημοσιογραφος? και πληρωνεται? η ειναι αποκριατικη κατασταση??? αν δεν ειναο αποκριατικο αστειο να γραψω κατιτις κι εγω βρε παιδια...Ετοιμος για το Πουλιτζερ ειμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά για για άπειρα γέλια είναι οι αριστεροί λίμπεραλ.

    Το ωραίο είναι πως πολλοί Ελληνες θεωρούν δεξιά την Ν.Δ. και τους ΑΝΕΛ. Δεν έχουν καταλάβει τίποτα ακόμα περί σοβιετίας, για την κομμουνιστική μεταπολίτευση. Φεύγουν από τους αριστερούς κομμουνιστές και πέφτουν στην αγκαλιά των (κρυπτοκομμουνιστών) αριστερών (νουδου και λοιπών) που όπως λέει και το άρθρο μας μισούν…

    Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017
    Η Αριστερά σε μισεί. Ενέργησε αναλόγως.
    http://redskywarning.blogspot.gr/2017/02/blog-post_73.html

    Ψήφο στα φανερά κομμουνιστικά σοσιαλΗστικά κόμματα , μέχρι να παγώσει η κόλαση , μέχρι να καταλάβει και ο τελευταίος Ελληνας τι σημαίνει δεξιά! Διότι το παραμύθι να βγει η “δεξια” Ν.Δ. για να κάνει και πάλι ΔΗΘΕΝ φιλολαϊκή αντιπολίτευση η αριστερά ΚΟΥΡΑΣΕ τον κάθε έναν που σκέπτεται λογικά!
    Ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός χάνεται - μαζί και οι Ελληνες - και βάλλεται πανταχόθεν. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί ΠΟΤΕ εάν η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν δεξιά κόμματα!!!

    Απλή λογική…ΟΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ …η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ …ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ , ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ …ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥΘΕΝΙΚΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ!!!
    Ηλεκτρονικό χρήμα , ηλεκτρονική διακυβέρνηση ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΑΝΕΥ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΟΚΤΗΣΙΑΣ ! ΑΝΕΥ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΤΟΥΣ ΓΚΕΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ.

    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!
    ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αριστερά σε μισεί. Ενέργησε αναλόγως.
      http://redskywarning.blogspot.gr/2017/02/blog-post_73.html

      Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση. Πολύ καλό άρθρο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε αυτοί οι νεολιμπεραλ έχουν σκεφτεί ότι κάποτε θα κάνουν δικά τους κόμματα οι λαθρομετανάστες και σίγουρα θα τους εκτοπίσουν; έχουν σκεφτεί ότι οι "κουνέλες" θα γεμίσουν την Ελλάδα και θα πάθουν αυτά που παθαίνουν οι Γάλλοι με την δεύτερη γενιά στα προάστια του Παρισιού; και επειδή εδώ έχουμε προβατοποιηθεί λόγω έλλειψη ηγέτη θα τραβήξουμε τα πάνδεινα αν όχι εμείς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
      Ελπίζω και εύχομαι, το μίσος τους (ΟΛΩΝ των μνημονιακών κομμάτων) προς τους Έλληνες να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

      Διαγραφή
  4. Αρμονία, σωστά μιλάς. Αλλά αντί να εύχεσαι καλύτερα να προσεύχεσαι. Είναι μεγάλη δύναμη ο θεός, που όσο κι αν φαίνεται παράξενο, δρα υπέρ μας, μόνον όταν τον καλέσουμε, γιατί ποτέ δεν παραβιάζει την ελευθερία μας. "Θέλεις υγιής γενέσθαι;"ρωτούσε ο Χριστός και ποτέ δεν θεράπευε αν κάποιος, συγγενής του ασθενούντος ή ο ίδιος, δεν Του το ζητούσε. Αυτό είναι το μεγαλείο του θεού, μας έπλασε ελεύθερους και δεν εννοεί να πάρει πίσω αυτό το θείο δώρο της ελεύθερης βούλησής μας.

    Ας του το ζητάμε, ως εκ τούτου καθημερινά, να ελευθερώσει την πατρίδα μας από τους πολιτικούς δαίμονες-και όχι μόνον- που παραβιάζουν κάθε ώρα και λεπτό τη βούλησή μας. Επειδή αυτή είναι και η φύση του Αρχηγού τους, να σκλαβώνει ανθρώπους και να τους κατεβάζει στο έρεβος της α-συνειδησίας και των παθών τους, αυτό που περίπου αντιλαμβανόμαστε ως κόλαση. Εκεί ζουν εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα και έλκουν "προς τα κάτω" εκατομμύρια άλλους. Βλέπεις η "ανηφόρα" είναι πολύ δύσκολος δρόμος! Και οι οδοδείκτες έχουν σπανίσει, ακόμα και ανάμεσα στους "θρησκευτικούς ταγούς" μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]