Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Να μην προκαλεί ο Π. Καμμένος, μπορεί να συμβεί «ατύχημα»


Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καλεί τον Πάνο Καμμένο, να «μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του» σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ηurriyet, προσθέτοντας ότι τα θέματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου γιατί σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη κάποιου «ατυχήματο» .

Ειδικότερα, ο τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η Τουρκία από την πλευρά της συνεχίζει τις διερευνητικές συνομιλίες. Ωστόσο, συνεχίζει, «ο επικεφαλής του κόμματος της ακραίας Δεξιάς, που είναι επίσης εταίρος στην κυβέρνηση, είναι και υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο υπουργός αυτός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα κάνει προκλητικές ενέργειες για πολύ καιρό. Εμείς αντιμετωπίζουμε ήρεμα τους γείτονές μας παρά την ένταση».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζει ότι η Ελλάδα οφείλει να μην εκμεταλλεύεται την τουρκική στάση και απειλεί ότι αν χρειαστεί μπορούν να απαντήσουν. Επισημαίνει δε ότι η στάση του υπουργού Άμυνας δεν είναι καινούρια και ότι το έχουν επισημάνει στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο σημείο αυτό, ο τούρκος ΥΠΕΞ σηκώνει του τόνους «τα επίδικα θέματα μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να λυθούν μέσω διαλόγου. Θα είμαι διακριτικός. Αν η ένταση αυξηθεί, ας φυλάξει ο Αλλάχ να μη συμβεί κάποιο "ατύχημα", το οποίο θα είναι ανεπανόρθωτο. Εμείς συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Ο έλληνας υπουργός πρέπει να ενεργήσει και αυτός με ωριμότητα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]