Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως άρχισε να ανησυχεί πολύ για το δημοψήφισμα ο Ερντογάν;


Μόνο τρελός δεν ήταν όπως φαίνεται ο βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος από το οποίο προέρχεται ο Ερντογάν, το AKP, όταν προειδοποιούσε ότι σε περίπτωση απόρριψης του ερωτήματος από τον τουρκικό λαό, τις αλλαγές στο Σύνταγμα δηλαδή που επιθυμεί ο Ερντογάν για να καταστεί παντοδύναμος, το αποτέλεσμα θα είναι εμφύλιος…

Εκ πρώτης όψεως αυτό φάνηκε σαν μια στρατηγική τρομοκράτησης των Τούρκων, σε μια δεύτερη όμως ανάγνωση, λαμβάνοντας υπόψη και κάποιες αρνητικές δημοσκοπήσεις και μάλιστα σε μια χώρα που τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται, δηλαδή τα πραγματικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, ίσως ο βουλευτής να αποτύπωνε μια δυσμενή πραγματικότητα, τα εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον της «δημοκρατίας» που κατασκεύασε ο Ερντογάν…

Με αυτό ως αφορμή και μη λησμονώντας ότι η Τουρκία έχει στρατηγική που αντέχει στο χρόνο τείνουμε να δώσουμε ολοένα και περισσότερο «εσωτερική ερμηνεία» στις συνεχείς προκλήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο. Κάπου δε βγάζουν νόημα, ήρθε όμως ο πρωθυπουργός υπό κατάργηση, Μπινάλι Γιλντιρίμ, να μας λύσει τις απορίες, καθώς ο απίστευτος τύπος αυτός, μετατράπηκε ξαφνικά σε ισλαμοεθνικιστή και άρχισε να κάνει δημοσίως το σήμα των γκρίζων λύκων…

Με απλά λόγια, οι ισλαμιστές έχουν βγάλει μια γλώσσα σα… γραβάτα και γλύφουν το εθνικιστικό ακροατήριο της Τουρκίας μπας και συνταχθούν με τον Ερντογάν και περάσουν τις συνταγματικές αλλαγές, ενώ σε αντάλλαγμα προσφέρουν συνδιαχείριση του κρατικού μηχανισμού ο οποίος δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η συστηματική άλωσή του από το κίνημα του Γκιουλέν.

Η όλη κατάσταση, με μια προσεκτική παρατήρηση, δίνει την αίσθηση ενός Ερντογάν που εμμέσως παρακαλάει την Ελλάδα να στηθεί ένα επεισόδιο στο Αιγαίο, να ενισχύσει αυτός τα εθνικιστικά του διαπιστευτήρια και να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές.

Κατά συνέπεια και με βάση αυτή την παρατήρηση η Ελλάδα θα πρέπει να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που τη συμφέρει, καθότι γενική είναι η άποψη ότι στον καλό αυτόν άνθρωπο, τον Ερντογάν, θα πρέπει όλοι μας να ανάψουμε μια μεγάλη λαμπάδα, «υπέρ υγείας», διότι η τρέλα του ίσως και να συνεισέφερες τα μέγιστα για να κρατηθεί η χώρα μας στην επιφάνεια σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.

Από την άλλη πλευρά όμως, η παρουσία των εθνικιστών που θεωρείται δεδομένο ότι έχουν βάλει στο μάτι σχεδόν τα πάντα, από τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Κύπρο, ενώ ας μην ξεχνούμε τον Γκρίζο Λύκο που ενεπλάκη στην κατάρριψη του Ρώσου πιλότου στη Συρία και όλως τυχαίως συνελήφθη μόλις προσέγγισαν οι Τούρκοι με τους Ρώσους. Αλήθεια, είναι ακόμα κρατούμενος;

Εν ολίγοις, τέτοιες «συμφωνίες» με σκοπό να επηρεαστεί η διαδικασία του δημοψηφίσματος δεν μπορούν να υπάρξουν. Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για αναξιόπιστους ανθρώπους, χωρίς «μπέσα». Η Ελλάδα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσήλωση ώστε να μη διαφύγει η οποιαδήποτε εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει σημασία για την ελληνική ασφάλεια.

Η απειλή είναι πάντως το να δει ο Ερντογάν ότι το στοίχημα δεν του βγαίνει και να αναζητήσει τη διέξοδό του εκδηλώνοντας επίθεση σε βάρος του Ελληνισμού. Ίσως αυτή η εκτίμηση ήταν που έκανε τον Νίκο Κοτζιά να τον προειδοποιήσει, ότι αν διανοηθεί να ποντάρει το μέλλον του σε τέτοιο σενάριο, ανοίγει την πόρτα της καταστροφής του.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]