Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για τον σοφό λαό, θα πούμε κάτι;


Του Γιάννη Παντελάκη

Στις ανακοινώσεις κομμάτων για το φαινόμενο Σώρρας, υπάρχει μια κοινή συνισταμένη. Αποφεύγουν να αναφερθούν στις ευθύνες των χιλιάδων εκείνων πολιτών που τον ακολουθούν εδώ και χρόνια. Η αντιπολίτευση επισημαίνει την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τους πολίτες (εννοώντας τους οπαδούς Σώρρα) και η κυβέρνηση διατάσσει έρευνες. Ο σοφός λαός όχι απλά μένει στο απυρόβλητο, αλλά απαλλάσσεται με το επιχείρημα ότι παραπλανήθηκε και δεν προστατεύτηκε.

Ο λαός είναι σοφός πάντα. Έτσι θέλουν να λένε οι πολιτικοί. Μερικές φορές -και ίσως και περισσότερο από μερικές- πέφτει έξω στις επιλογές του και μετά νοιώθει προδομένος. Αλλά ακόμα και τότε, οι ευθύνες δεν του ανήκουν ούτε στο ελάχιστο. Το εφεύρημα του "σοφού λαού" ανήκει στους πολιτικούς, εντάσσεται στη λογική "χαϊδεύω" τα αυτιά των εν δυνάμει ψηφοφόρων και έχει αποτέλεσμα. Ποιος λαός άλλωστε δεν θα ήθελε να τον απαλλάσσουν από ευθύνες και επιπλέον να τον χαρακτηρίζουν σοφό;

Οι κυβερνήσεις, προφανώς και οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες από απατεώνες. Όμως, αν υπάρχουν πολίτες οι οποίοι ορκίζονται στον Δια και την συμπαντική συνειδητότητα, δεν υπάρχει κανένα κράτος και καμιά κυβέρνηση που θα μπορούσε να τους προστατεύσει. Δεν υπάρχει τρόπος προστασίας σ' αυτές τις περιπτώσεις. Το επίδικο ξεφεύγει από την λογική, έχει περάσει σε άλλες σφαίρες, δεν υπάρχει ο στοιχειώδης ορθολογισμός. Δεν είναι να δυνατόν να υπάρξει προστασία. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Είναι ενήλικοι άνθρωποι όλοι αυτοί, έχουν δικαίωμα ψήφου και ζουν ανάμεσά μας.

Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να παρεμβαίνει προληπτικά ή κατασταλτικά όταν πρόκειται για απάτη ή έστω υποψία απάτης. Οι κυβερνήσεις στην περίπτωση Σώρρα δεν το έκαναν με τον τρόπο και την ταχύτητα που θα έπρεπε. Παρ' ότι η δράση του "σωτήρα" Σώρρα, μετράει χρόνια και από τον Οκτώβριο του 2014 έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει ότι πρόκειται περί απατεώνα. Οι κυβερνητικές ευθύνες αφορούν στην καθυστέρηση ελέγχου μιας ομάδας ανθρώπων που έταζαν διαγραφή του χρέους, υποσχόντουσαν εικοσαχίλιαρα που θα έδιναν αν κέρδιζε την εξουσία και καλούσαν τους πολίτες να δίνουν στην εφορία έναντι των οφειλών τους τα χαρτιά του Σώρρα.

Υπάρχουν και οι ευθύνες των οπαδών ωστόσο. Αυτών που θεωρούν περίπου ως φυσιολογικό τις ιστορίες για την Τράπεζα της Ανατολής, για τα χρεωστικά ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ύψους 600 δισ. ευρώ με τα οποία θα αποπλήρωναν το ελληνικό χρέος και την μεταβίβαση στην αμερικανική κυβέρνηση πνευματικών δικαιωμάτων για μια υψηλή τεχνολογία που ήταν γνωστή την εποχή του Ζηνός και του Απόλλωνα! Στην ζωή, υπάρχει και αυτό που ονομάζουμε νοημοσύνη και λογική. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις και οποιοδήποτε επίπεδο μόρφωσης για να κατανοήσεις πως κάτι τρέχει μ' έναν τύπο που σου υπόσχεται ότι θα σου πληρώσει όσα χρωστάς στην εφορία!

Ο Σώρρας έχει γραφεία σε ολόκληρη την χώρα, στις συγκεντρώσεις του γεμίζουν ασφυκτικά μεγάλες αίθουσες (κάτι που θα ζήλευε οποιοδήποτε κόμμα) και σε εκδηλώσεις που οργανώνει από την αρχαία Ολυμπία ως σε καφενεία της επαρχίας ολοένα και πολλαπλασιάζονται οι... πιστοί. Αυτοί που δίνουν την διαβεβαίωση πως αν παραβούν τον όρκο τους "θα διαλυθεί ο κυτταρικός ιστός του σώματός τους"! Γι' αυτούς, κανένα κόμμα δεν είπε επίσημα ότι κινούνται εκτός λογικής και εκτός πραγματικότητας.

Ευθύνες ωστόσο για όλα αυτά, δεν έχουν μόνο τα κόμματα που θεωρούν όλους ανεξαιρέτως τους ψηφοφόρους ως θύματα, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιερές αγελάδες. Αλλά και τα ΜΜΕ εκείνα που δεν έβρισκαν κακή ιδέα να φιλοξενούν τις απόψεις Σώρρα και τους πρωταγωνιστές αυτής τις ιστορίας στο όνομα της τηλεθέασης ή αναγνωσιμότητας. Ο Σώρρας πούλαγε και πολλά Μέσα θέλουν ανθρώπους και ιστορίες που πουλάνε. Πρόκειται για τα ίδια Μέσα που σήμερα αντιμετωπίζουν σκωπτικά το θέμα και χθες το ανέδειξαν.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και κουτοπονηρια είναι το προφίλ των οπαδών του.
    Μπας και γλυτώσουν την εφορία εις βάρος άλλων, καρμιρηδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι μας εχουμε καθηκον να κκεισουμε τα μαγαζια των ελληνοφωνου κρατιδιου . Και που πληρωνουν οι καρμιρηδες μηπως εχουν σχολεια , νοσοκομεια , δρομους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ και ασφαλεις ; Η , μηπως ασφαλεια , υσυχια , ταξη και εργασια ;
      Τουτο το μορφωμα που εστεισαν εδω και 200 χρονια ΠΡΕΠΕΙ να διαλυθει . Και οσοι τα καταφερουν και γλυτωσουν απο κατσαπλιαδες και ενοπλους μισθοφορους να το κτισουν εξ θεμελιων .
      Σαπισε το καραβι και δεν υπαρχει ελπιδα .
      Χαμηλο μορφωτικο επιπεδο δεν εχουν μονο οσοι τραχουν πισω απο αυτον τον τσαρλατανο , αλλα και οσοι ψηφιζουν κΥνοβουλευτικους αεργους , αμορφωτους και ελληνοφωνους . Ευτυχως ειναι το μισο ποσοστο του πληθυσμου . Αρα υπαρχει ελπιδα να τα ισοπεδωσουμε ΟΛΑ μονοι μας , πριν μας ισοπεδωσουν αυτοι . Αλλη χαρι εχει να καις μονος σου την παραγκα σου και αλλο να σου την καινε αλλοδαποι , κΥνοβουλευτικοι και κατακτητες .

      Διαγραφή
  2. Αντικειμενικά ένας λαός σαν τους ελληνόφωνους δεν αξίζει ούτε ελευθερίες, ούτε δημοκρατία, ούτε ψωμί, ούτε οίκτο, ούτε τίποτα.
    Και αυτό ακριβώς συμβαίνει.
    Γιατί διαμαρτύρονται λοιπόν τα υποζύγια;
    Τι έκαναν για να πετάξουν από πάνω τους το βάρος;
    Ο δρόμος είναι ανοιχτός. Για να ανατρέψει τους τυράννους, φτάνει να ΘΕΛΕΙ.
    Όμως δεν θέλει να πετάξει το σαμάρι ο γάιδαρος λαός.
    Παρακαλάει και προσεύχεται ο νέος ιδιοκτήτης να του βάλει ένα σαμάρι που τον χτυπάει λιγότερο στα πλευρά κι ένα καπίστρι που να μην τον σφίγγει πολύ.
    Έχει δεχτεί την κατάστασή του ο ανεύθυνος «καλοκάγαθος» όνος. Την έχει εμπεδώσει επί αιώνες. Σαμάρι και βίτσα. Γι αυτό και περιμένει την λύτρωση στην μέλλουσα ζωή (που δεν υπάρχει).
    Αν υπήρχε τέτοια ζωή, κι εκεί ριγμένος θα ήταν ο αρχίδας, τους καμπινέδες του παραδείσου θα ξεσκάτιζε, να είναι σίγουρος γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν πια Έλληνες. Ούτε 5 % δεν είναι οι γνήσιοι σε αυτό το πουστοκράτος. Ελληνόφωνα κουράδια είναι η πλειοψηφία. Για να μη λέμε μόνο για «ηγέτες» πλασμένους από κοπριά, σίγουρα και ο λαός είναι λαός νάνων και ελάχιστη σχέση έχει με τους αρχαίους πολίτες.

      Για ποιον «λαό» να μπει κάποιος μπροστά και να φάει τις πιστολιές; Γι αυτούς που εξακολουθούν να χοροπηδάνε στα καφρομπουζούκια;
      Γι αυτούς που σκύβουν στα αφεντικά και παρακαλάνε όλο και περισσότερο;
      Γι αυτούς που έχουν πάρει από ένα κωλόσκυλο και το διατάζουν και το πάνε βόλτα σαν να μην τρέχει τίποτα;
      Γι αυτές που ταΐζουν και φιλούν κωλόγατες και κοπρίτες αντί να γεννήσουν και να μεγαλώσουν κανένα παιδί;
      Για τους γενίτσαρους των Βρυξελλών που μαχαιρώνουν καθημερινά πισώπλατα την πατρίδα;
      Γι αυτούς που το έβαλαν στα πόδια και πήγαν εθελοντές σκλάβοι στην ανήλιαγη Ευρώπη αντί να καθήσουν εδώ και να τινάξουν στον αέρα τα πάντα;
      Γι αυτούς που αυτοκτονούν κατά χιλιάδες αντί να εξεγερθούν;
      Γι αυτούς που ακόμα και τώρα υπερασπίζονται τους σκατόσπλαχνους πολιτικάντηδες που μας έφεραν εδώ;
      Γι αυτούς που υποστηρίζουν το γκρέμισμα των συνόρων και την υποταγή στα στίφη των ασιατικών σαυρών;
      Γι αυτούς που επιθυμούν την αντικατάσταση του εγκληματικού αλλά πνέοντος τα λοίσθια ιδεολογήματος του χριστιανισμού με το γαμωτήγανο ομοφυλοφιλικό και ταλμουδικό παραλήρημα του Μωχαμέτη;

      Όπως είπε κι ένας φίλος, «αυτού του λαού το μόνο που του αξίζει είναι να του δώσεις μια κλωτσιά να πάει ακόμα παρακάτω, ακόμα πιο βαθειά στα σκατά.

      Διαγραφή
  3. Φιλε εαν πηγαινες Εκκλησια θα εβλεπες οτι ο Χριστιανισμος οχι μονο δεν πνεει τα λοισθια αλλα ειναι γεματες ( δοξα τω Θεω ) .
    Εσυ σε τι σαταναδες πιστευεις ; Και μην πεις σ κανενα , γιατι και οι λογισμοι εκ του πονηρου ειναι .
    φιλικα και Ελληνοψυχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]