Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πανικός της κατάρρευσης είναι αθεράπευτος…


Οι ένοικοι του Mεγάρου Μαξίμου δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι επιτίθενται και σε όσους τους βοήθησαν να έρθουν στην εξουσία; Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Η ανακάλυψη ή κατασκευή «εχθρών» αποτελεί μέρος της προπαγάνδας όλων των κυβερνήσεων, αλλά η σημερινή έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εσχάτως φαίνεται ότι είναι τέτοιος ο πανικός που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε οι ένοικοί του δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι επιτίθενται πλέον σε άλλοτε φίλους τους, που τους βοήθησαν να έρθουν στην εξουσία.

Η υπόθεση με το δημοσίευμα του Guardian είναι εξόχως αποκαλυπτική. Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ένα μεγαλοπρεπές «non paper» , για να το χαρακτηρίσει «κατευθυνόμενο» και «καταστροφολογικό»! Όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα. Αλλά η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι υπεράνω υποψίας σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Καμιά σχέση με «υπονόμευση» και τα παρόμοια. Αντίθετα, οι έπαινοι, οι εγκωμιαστικές συγκρίσεις, αλλά και η υπεράσπιση της σημερινής κυβέρνησης έναντι των κακών Ευρωπαίων (η εφημερίδα είναι βρετανική) περίσσευαν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν (δύο παραδείγματα εδώ και εδώ).
Τι τους έπιασε τους προπαγανδιστές του Μαξίμου και τα έβαλαν με ένα έντυπο που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ενταχθεί στα «εχθρικά»;

Αλλά δεν είναι μόνο η εφημερίδα. Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε σε κάποια «ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία», εννοώντας τον πρόεδρο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις καταγγελίες του οποίου στηρίχθηκε το δημοσίευμα.

Μπα, πότε κατάλαβαν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο συνδικαλιστές είναι «ανυπόληπτοι». Σήμερα που καταγγέλλουν τα δικά τους έργα και ημέρες. Διότι οι ίδιοι συνδικαλιστές έλεγαν τα ίδια και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τότε οι του ΣΥΡΙΖΑ τα υιοθετούσαν απολύτως, για να αποδείξουν ότι «η υγεία καταρρέει». Τότε τους βόλευε μια χαρά η «ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία», αφού οι καταγγελίες της ήταν για την κυβέρνηση Σαμαρά (ένα παράδειγμα εδώ).

Και τώρα επί της ουσίας. Αν όλα στο σύστημα υγείας πάνε καλά, κανένα δημοσίευμα δεν μπορεί να τα χαλάσει. Αλλά δεν πάνε. Και το γνωρίζουν καλά όσοι επισκέφθηκαν πρόσφατα δημόσιο νοσοκομείο. Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές, πολύ περισσότερο η καταστροφολογία. Ομως, φαίνεται ότι η κατάσταση είναι όντως πολύ κακή. «Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα όσο περιγράφονται από τα μέσα ενημέρωσης;» ρώτησα πρόσφατα γιατρό μεγάλου νοσοκομείου. «Χωρίς καμιά υπερβολή είναι πολύ χειρότερα, στα όρια της κατάρρευσης», μου απάντησε. Δεν είναι συνδικαλιστής, ούτε τον ενδιέφερε να κάνει αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Γι’ αυτό ας προσέξουν διπλά οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ας μην φτύνουν εκεί που παλιότερα έγλειφαν. Και ας μην βλέπουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν βρίσκεται ο… Αδωνις πίσω από τον Guardian, έλεος! Το διαρκές Πολλακίζειν οδηγεί στον εξευτελισμό.

Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. καλα οι κομουνιστες δεν ειναι ανθρωποι ειναι σχιζοφρενικα φανατικα θρησκοληπτα μισανθρωπα δολοφονικα κτηνη 10000000000000000 φορες χειροτερα απο τους ισλαμιστες.
    ο αριστερισμος -αναρχοκομουνισμος ειναι καρκινος της ψυχης και του μυαλου.
    αυτος ειναι υπευθυνος για ολα τα κακα στην ελλαδα απο το 74 που εχουν την απολυτη εξουσια οι αριστεροι μεχρι σημερα.

    η αριστερα πρεπει να καταστραφει!
    aristera delenda est!

    να τι ελεγε ο γερος της δημοκρατιας παπανδρεου για τους προδοτες κομουνιστες.
    καλα οι πανιβλακες δεξιοι ακομα να παρουν χαμπαρι τι εστι μπολσεβικισμος.....

    Η τελευταία δραματική προκήρυξη της κυβερνήσεως προς τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στις 23 Δεκεμβρίου 1944, που υπογράφει ο Γεώργιος Παπανδρέου:

    Αξιωματικοί και αντάρτες του ΕΛΑΣ. Από 20ημέρου εστρέψατε τα όπλα εναντίον της πατρίδος. Τα όπλα αυτά τα είχατε πάρει με την βοήθειαν της μεγάλης μας συμμάχου Αγγλίας για να τα στρέψετε εναντίον των Γερμανών. Δυστυχώς οι Γερμανοί έφυγαν ανενόχλητοι και τα όπλα τα εστρέψατε εναντίον των συμμάχων μας οι οποίοι επί 4 χρόνια μας εβοήθησαν για να ζήσουμε και οι οποίοι μας προστατεύον αφ'ότου εγίναμε Κράτος. Οι πολιτικοί σας αρχηγοί δεν ετήρησαν τον λόγον τους, διότι θέλουν να επιβάλουν την Δικτατορίαν εις τον τόπον μας. Μερικοί εξ'αυτών, όπως ο Τζήμας, είναι όργανα της Βουλγαρικής προπαγάνδας. Διέταξε εις την Δυτικήν Μακεδονίαν, στα Σχολεία να διδάσκουν την Βουλγαρικής γλώσσαν. Οι στρατιωτικοί σας αρχηγοί είναι μερικοί φιλόδοξοι αποτυχόντες, οι οποίοι θέλουν και αυτοί να διοικήσουν την δύσμοιρον Ελλάδα.
    Αξιωματικοί και αντάρτες του ΕΛΑΣ. Χθες το ραδιόφωνον εξήγγειλεν ότι οι Αλβανοί βαδίζουν εναντίον της Ηπείρου, Βούλγαροι εισήλθον εις την Ελληνικήν Δυτικήν Μακεδονίαν και σφάζουν. Οποία προσβολή!! Οι νικηταί μετεβλήθησαν εις ηττημένους. Γιατί; Εις τας τάξεις σας υπηρετούν Γερμανοί, Βούλγαροι και Ιταλοί, υπό το πρόσχημα δήθεν, ότι είναι κομμουνισταί και υπακούετε εις αυτούς. Έλληνες, γιατί δεν σας καλούν οι Βούλγαροι κομμουνισταί να πάτε στην Βουλγαρία να επιβάλετε εκεί το κομμουνιστικόν καθεστώς πρώτα; Να ρίξετε την Κυβέρνησίν των, που ήτο σύμμαχος με τους Γερμανούς, να διαλύσετε τον στρατόν της και να τον κάμετε με καθοδηγητάς και καπεταναίους; Όχι δεν σας καλούν, μπήκανε μέσα εις τας τάξεις σας εκμεταλλευόμενοι την φιλοδοξίαν, την βλακείαν και ασυνειδησίαν των μωροδόξων αρχηγών σας, για να διαλύσουν την πατρίδα μας, να μας πάρουν την Μακεδονίαν και την Θράκην. Το Υπουργικόν Συμβούλιον σας καλεί δια τελευταίαν φοράν να στρέψετε τα όπλα εναντίον των Γερμανών, των Βουλγάρων και των Ιταλών, που έχετε εις τας τάξεις σας και ύστερα να καταθέσετε τα όπλα και να καταταγήτε εις τον Εθνικόν Στρατόν και να πάμε όλοι μαζί εναντίον των Γερμανοβουλγάρων. Όποιος παρουσιασθή και καταθέση τα όπλα εντός 48ώρου, αμνηστεύεται. Θα δικασθούν μόνον οι αρχηγοί και οι δολοφόνοι. Όσοι συνεχίσουν τον εμφύλιον πόλεμον θα διασθώσιν ως στασιασταί εν ώρα πολέμου και προδόται της πατρίδος. Η περιουσία των θα δημεύεται υπέρ του Έθνους. Απευθύνομαι τελευταίως προς τον λαόν της υπαίθρου. Γνωρίζω ότι σας επεβλήθη τυραννία, έχετε υπομονήν. Με την Απελευθέρωσιν Αθηνών και Πειραιώς έχομεν οργανώσει ήδη 5 Ταξιαρχίας αρτίως εξοπλισμένας και εντός ολίγου θα επιβληθή το Κράτος του Νόμου. Εις ολόκληρον την χώραν θα σας αποδοθούν αι ελευθερίαι για να εκλέξετε το πολίτευμά σας και την Κυβέρνησίν σας. Το έθνος μας θα καταλάβη πάλιν την πρέπουσαν θέσιν μεταξύ των συμμάχων Εθνών, την θέσιν που δικαιούται το τόσον αίμα. Το Κράτος του Νόμου θα επιβληθή, η Ελλάς θα γίνη μεγάλη, είτε το θέλουν, είτε όχι, οι ολίγοι στασιασταί και οι εχθροί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδεμια η σχεση του αρθρου με την πραγματικοτητα .
    Κατευθυνομενα ειναι τα παντα και οι παντες ...
    Γι αυτους που κινουν τις μαριονετες μμε , τσιπρες και λοιπα υποκειμενα εχεις να πεις κατι ;
    Η , δεν φθανει η σκεψη σου τοσο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πεινασμένοι (για ίδιες μάσες) καταρρεύσεις ονειρεύονται.
    Οι κομμουνισταλήτες θα φύγουν κανονικά και με το νόμο το 2019(όπως και ο σύντροφος Χριστόφιας αφού προετοίμασε τη "σφαγή" των Κυπρίων)και αφού υπογράψουν την υποθήκευση ακόμα και των ζωτικών οργάνων των ελλήνων πολιτών.
    Γι' αυτό ήρθαν, γι' αυτό στηρίζονται παντιοτρόπως από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα-σκυλολόι του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ...
    και αυτό θα πράξουν.
    Τώρα... αν μπορέσει το σύστημα να ρίξει την Χρυσή Αυγή στην 4η θέση (κάπως δύσκολο, αφού ψιθυρίζεται πως παλεύει στον πόντο για τη 2η) ο δρόμος για μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ **** και κάποιο από τα λοιπά κατακάθια (ΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ) ως αξ.αντιπολίτευση, θα είναι ανοιχτός...

    **** Σημ.
    Μην κολάτε σε ονομασίες κομμάτων.
    Μπορεί να είναι έτσι , μπορεί να είναι κι αλλιώς η σύνθεση,εμπλουτισμένη με σημητικά αποκούραδα, μάνους, ξαφάδες, λυκούδηδες κλπ κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]