Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν η Κύπρος χαθεί η Ελλάδα θα χαθεί


Κανείς πολιτικός ή πολιτειακός παράγοντας δεν επιτρέπεται να αμφισβητήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, αυτήν την ελάχιστη θεσμική παρακαταθήκη που μπορεί να διασφαλίσει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, το συνακόλουθο πλαίσιο κατοχύρωσης συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Σε κανέναν δεν πρέπει να επιτρέψουμε:

• να αμφισβητήσει ή να αποδώσει στην Τουρκική κατοχή, επίσημα - με τη βούλα - ελληνικά εδάφη,
• ούτε βεβαίως και πρωτίστως να απεμπολήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που η νεοαποικιοκρατία στέρησε από τον κυπριακό λαό,
• ούτε τέλος να επιτρέψει να παίζεται το μέλλον του στα ζάρια των κληρώσεων, που κυριολεκτικά προβλέπει το νέο σχέδιο για τη «λειτουργικότητα» του νέου υβριδικού μορφώματος πραγματοποιώντας ένα μεταμοντέρνο συνταγματικό πραξικόπημα.

Η «λύση» που συζητείται αυτές τις ώρες στη Γενεύη για το Κυπριακό Ζήτημα δεν είναι μόνο καταστρεπτική της νομικοπολιτικής, διεθνώς αναγνωρισμένης, κυριότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν αποτελεί μόνο σηματωρό δικαίωσης των πρακτικών της εισβολής – κατοχής – εθνοκάθαρσης - εποικισμού, αλλά επιπροσθέτως συνιστά ένα νέο βαρύ πλήγμα, κατάφωρο αδίκημα κατά του Κυπριακού Λαού, υπό το προκρούστειο προκάλυμμα της ''πολιτικής ισότητας''.

Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί στρατηγικό στόχο ευρύτερων ηγεμονικών σχεδίων στην περιοχή και του Τουρκικού επεκτατισμού. Και μόνο η αποδοχή περαιτέρω συνομιλιών σε αυτήν τη βάση σε συνδυασμό με τα ευχολόγια απόσυρσης οικειοθελώς (!!!) από την Τουρκία των στρατευμάτων κατοχής, μετά μάλιστα την αυτοδιάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προάγει απροκάλυπτα τις Τουρκικές σοβινιστικές στοχεύσεις και αποτελεί τη λυδία λίθο των νεοαποικιακών σχεδιασμών. Το νέο κρατικό μόρφωμα που απεργάζονται, συνεπές με τις κυρίαρχες επιλογές του διεθνοποιημένου καπιταλισμού, έρχεται σε συνέχεια της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, του τεμαχισμού του Ιράκ, της χαοτικής κατάστασης στη Λιβύη και της επιδιωκόμενης καταστροφής της Συρίας.

Διαβάζουμε αυτές τις μέρες ότι, «στο ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται ήδη οι πρώτες φωνές που μιλούν για ιστορική ευκαιρία συμβιβασμού στο Κυπριακό»! Επίσημοι κυβερνητικοί κύκλοι, βουλευτές και ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εργαλειοποιούν το Κυπριακό ανερυθρίαστα υποστηρίζοντας πως είναι «…το δεύτερο και πιο σημαντικό μας χαρτί» και πως αν λυθεί, με όποιον τρόπο, «θα αποφορτίσει τη σχέση μας με την Τουρκία γιατί θα της δώσει την ευκαιρία να παίξει έναν ευρωπαϊκό ρόλο και να μπει κατά κάποιο τρόπο στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα» (!!!). Προσθέτουν δε επιχειρήματα χυδαίας εκμετάλλευσης του Κυπριακού: «... μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει θετικά σημάδια στους Ευρωπαίους και ... θα συμβάλει σε μια πιο ανεκτική στάση του Βερολίνου απέναντι στα οικονομικά μας, όπως η διαδικασία της αξιολόγησης... άρα για μας το μεγαλύτερο χαρτί είναι να προχωρήσει η λύση του Κυπριακού…». Την ίδια βεβαίως στιγμή η Αξιωματική και Ήσσονα Αντιπολίτευση, σε ρόλο παρατηρητή, χειροκροτεί τις προσπάθειες Αναστασιάδη.

Παραδόξως(;) σήμερα οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς, Αναστασιάδης, μετά τη συνεχή επιβεβαίωση της Τουρκικής ανελαστικότητας και αδιαλλαξίας, αντί να ξεκινήσουν, έστω και τώρα, αντικατοχική καμπάνια στα διεθνή φόρα, με ανάδειξη του τουρκικού προβλήματος της περιοχής, αναθερμαίνουν το χρεοκοπημένο σενάριο της διχοτόμησης και το συνακόλουθο πρότυπο των κολοβών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, τη διζωνική – δικοινοτική. Μια «λύση» που δεν ξεπουλά απλώς την Κύπρο, αλλά εξωραϊζει τον Τουρκικό επεκτατισμό εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις της ευρωατλαντικής βούλησης, των διεθνοποιημένων, μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων και τις συμπληρωματικές ονειρώξεις κερδοφορίας Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων μεγαλοαστών.

Ο από κοινού αγώνας των λαών Ελλάδας και Κύπρου, η επαναδελφοποίησή τους, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στη Γενεύη, δεν μπορεί παρά να έχει ως κεντρικό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου:

• με αφετηρία την εκ προοιμίου και άνευ όρων ή συνομιλιών, απομάκρυνση των στρατευμάτων και των εποίκων της Τουρκίας,
• την ανάκληση της ανακήρυξης του ψευδοκράτους,
• την επιστροφή όλων των προσφύγων,
• την άνευ περιορισμών αποκατάσταση των θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων και ιδίως της ελευθερίας εγκατάστασης,
• την κατάργηση του μεταποικιακού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων και την άμεση απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων,
• με την κατασφάλιση της δημοκρατικής αρχής ''ένας άνθρωπος-μία ψήφος'' και των κανόνων προστασίας των μειονοτήτων και
• τέλος την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνέλθει συντακτική συνέλευση για την επανεπικαιροποίηση της άσκησης του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση.

Το λαϊκό-δημοκρατικό, αντιστασιακό ήθος μπορεί και πρέπει να κυριαρχήσει στην περιοχή και να απονομιμοποιήσει τους (νεο-) ιμπεριαλιαστικούς σχεδιασμούς που απεργάζονται λύσεις εις βάρος των δικαιωμάτων λαών και εθνών.

Την Ανακοίνωση υπογράφουν οι: Ασημακόπουλος Βασίλης, Δαμιανάκης Νίκος, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Καραγιάννης Απόστολος, Κονταρίνης Πέτρος, Κότσιας Σπύρος, Κωτσάκη Έφη, Μανίτας Γιώργος, Μαντζάρας Απόστολος, Μαυρολέων Μανόλης, Μπλάνας Θεόδωρος, Νόττας Ηλίας, Νταβίας Άγγελος, Νταλαγιώργου Φωτεινή, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Παπασίμος Γιώργος, Σπίγγος Ανδρέας, Σταγάκης Δημήτρης, Συγγελάκης Αριστομένης, Ταχματζίδης Όμηρος, Τουμανίδης Παύλος, Χατζησαββίδης Άρης, Χατζηαντωνίου Γιάννης.
Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]