Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ψευτόμαγκες από Ρομπέν των Δασών έγιναν Σερίφηδες του Νότιγχαμ: Με μοναδικό όπλο το ψέμα..


Tου Γιώργου Πετράκη

Είναι από τις συχνές πλέον φορές που η παιδική χαρά που κατοικοεδρεύει έναντι του Εθνικού Κήπου κατορθώνει να εκπλήσσει άπαντες. Όταν συνειδητοποιούμε ότι δεν τα έχουμε δει όλα. Ο μπαξές του Θιάσου εχει ακόμη αποθέματα. Ανεξάντλητα.
Τα παιδία σκέφθηκαν ότι θα ήταν καλό να τονωθεί η κλονισμένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του Αλέξη . Και Ετσι εφηύραν τον μποναμά στους συνταξιούχους.

Ήλπιζαν ότι θα ξαναπάρει μπρος η μηχανή που εχει αρχίσει να ρετάρει, θα δει και λίγο τις δημοσκοπήσεις να σηκώνονται από τα πατώματα , θα βρει και το άλλοθι να ρίξει μερικά μπινελίκια στην επάρατη δεξιά, και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και θα σταθεί στα πόδια του κάνα μήνα ακόμη. Και μετά βλέπουμε.

Το κόλπο των παιδιών είναι λίγο πολύ σαν εκείνα του Βαρουφάκη, με την διαφορά ότι εκείνος ήξερε τι έλεγε και τι έκανε, σε αντίθεση με τα παιδιά.

Τα παιδιά δεν ξέρουν τι κάνουν, δεν πρόκειται να μάθουν και δεν ενδιαφέρονται να καταλάβουν. Ανίκανοι για οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα: το ψέμα.

Και την ώρα να τους ρωτήσεις, ψέματα θα σου πουν. Οκτώ το βράδυ θα σου λένε, σιγουρά οκτώ το πρωί θα είναι. Κι ας είναι σκοτάδι. Θα φταίει ο φωτισμός…

Αυτό που τους κράτησε στην εξουσία τόσο καιρό , είναι αυτό που αποτελεί και την θηλειά που σφίγγει στον λαιμό τους…

Έσκιζαν τα Μνημόνια και υπέγραψαν φαρδιά πλατιά το δικό τους και ετοιμάζονται για ένα ακόμη. Μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής για να καυχάται μετα ο κ. Τσίπρας οτι έσωσε την χώρα από την …δραχμή.

Τώρα μας έσπρωξαν και παλι στα όρια με τους δανειστές, οδήγησαν σε πάγωμα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και την αξιολόγηση κάνοντας τα χουβαρνταλίκια του κ. Τσίπρα, για να μας πουν ότι δικό τους επίτευγμα είναι το …ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Υπέγραψαν την πιο εξευτελιστική δήλωση μετάνοιας και παντοτινής υποταγής, δήλωσαν με την υπογραφή τους ότι θα είναι τα πιο υπάκουα πεκινουά του Σόιμπλε και των δανειστών, ότι τους εκχωρούν βασικά δικαιώματα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης και βγαίνει ο Μπάρμπα Αλέκος (του φραπέ) να πει ότι θα ξαναδώσει την 13η σύνταξη του χρόνου.

Ψευτομαγκιές, που τις πληρώνουμε οι υπόλοιποι και η χώρα…

Πατάξαμε την φοροδιαφυγή λέει ο Κουρουπλής και μοιράσαμε τα …κέρδη. Ένα ακόμη ψέμα, για αυτούς που προβάλλονται ως Ρομπέν των Δασών και δεν είναι πάρα οι Σερίφηδες του Νοτιγχαμ (από την ίδια ιστορία) καθώς τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από τις λίστες των φοροφυγάδων, αλλά από την φορολογική αφαίμαξη με αμέσους και εμμέσους φόρους μισθωτών και συνταξιούχων.

Δεν έγραψε τίποτα παραπάνω από όσα λέει το Μνημόνιο, είπε ο κ. Τσακαλωτος, στην επιστολή προς του θεσμούς. Η δήλωση πίστης και υποταγής στην εφαρμογή του Μνημονίου πως συμβιβάζεται με τα δακρύβρεχτα αφηγήματα περί αριστερής στροφής στην Ευρώπη; Και τελικά αφού δεν λέει τίποτε νέο η επιστολή γιατί την έστειλε; Γιατί την δημοσιεύει ως επίσημο έγγραφο ο ESM στην ιστοσελίδα του;

Οι δανειστές τους έχουν πάρει χαμπάρι και θέλουν να είναι γραμμένο αυτό που μεταφορικώς αποδίδεται με το: «Χερ Σόιμπλε ευπειθώς αναφέρω ότι θα τηρώ τις εντολές σας, θα πίνω νερό στο όνομα του Μνημονίου σας….»

Απλώς όσο περνά ο καιρός μαζί τους όλο και μαθαίνουμε. Γίνονται οι πιο σκληροί δεσμοφύλακες της Ελλάδας στην φυλακή των Μνημονίων. Και το ψέμα δεν είναι πια η δεύτερη φύση τους. Είναι στο βαθύ DNA τους, είναι το μοναδικό όπλο τους.. Μόνο που πια ξεγελά όλο και λιγότερους…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]