Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσωπική εμμονή του Σόιμπλε με την πατρίδα μας


Ο κ. Σόιμπλε είναι το αντιπαθέστερο πρόσωπο στην Ελλάδα, απλούστατα, επειδή το αξίζει. Οι Ελληνες δεν τον βδελύσσονται από... καπρίτσιο ούτε επειδή τους απωθεί το πρόσωπό του. Η άποψη που υπάρχει για εκείνον στη χώρα μας είναι το αποτέλεσμα μιας διαλεκτικής σχέσης, όπου εκείνος έχει τον ρόλο του δυνάστη - βασανιστή και ο λαός μας του αντικειμένου της εφαρμοσμένης «πολιτικής» του. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έχει προσπαθήσει πολύ για να βρίσκεται σε αυτή τη θέση και οι καρποί των προσπαθειών του, αν και απεχθείς, είναι -αληθινά- αξιομνημόνευτοι.

Ενα από τα πρόσφατα κρούσματα της -ανεξήγητα εχθρικής- στάσης του απέναντί μας είναι οι δηλώσεις με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί ότι προκρίνει ένα σχέδιο «ξαφνικού θανάτου» για την ελληνική οικονομία. Ούτε λίγο ούτε πολύ, διατύπωνε προς την Ελλάδα την απειλή ότι, χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ στο κλείσιμο της αξιολόγησης (άρα, και τη λήψη των σκληρών μέτρων που εκείνο προτείνει), ένα Grexit το καλοκαίρι θα ήταν -σχεδόν- αναπόφευκτο.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ διαμήνυσε στον Β. Σόιμπλε ότι το Ταμείο της έχει την πρόθεση να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά αυτό αποτελεί μια τακτική εκτόνωση σε μια υπόθεση που έχει διαρκή, στρατηγική κλιμάκωση - και ο παράγοντας που οξύνει τις αντιθέσεις και ναρκοθετεί κάθε προσπάθεια εξεύρεσης ικανοποιητικής λύσης έχει ονοματεπώνυμο: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αυτός ο άνθρωπος φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα πολιτικό και «τεχνοκρατικό» περιτύλιγμα, μέσα στο οποίο κρύβει την προσωπική εμμονή του με την Ελλάδα. Ενώ στις άλλες χώρες που αντιμετώπισαν προβλήματα (Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία κ.ά.) δεν έδειξε ιδιαίτερη επιθετικότητα και δεν χρησιμοποίησε οξείς τόνους, στην ελληνική περίπτωση εξάντλησε όλα τα όρια παρέμβασης που είχε, σε βάρος μας!

Φυσικά, το ελληνικό πρόβλημα, εφόσον δεν επιλύεται, διαχέεται στο σύνολο της ευρωζώνης. Η εμπάθεια του κ. Σόιμπλε φαίνεται ότι θα κοστίσει και στους Γερμανούς φορολογουμένους.

Και αν δεν του αρκεί η ελληνική άποψη για αυτό, ας δώσει προσοχή σε όσα λέει ο κ. Ντόναλντ Τραμπ για την εκγερμανισμένη Ευρωπαϊκή Ενωση...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω το γιατί, αλλά κάτι μου λέει ότι η Ελλάδα θα είναι πάλι ο καταλύτης για "να γυρίσει ο τροχός" για τη Γερμανία. Όπως ακριβώς κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ίσως το ίδιο διαισθάνεται και ο Σόιμπλε (επί πλέον μνησικακεί για το παρελθόν αυτό)
    και θέλει να "ξορκίσει το κακό", αφανίζοντας την Ελλάδα. Όμως δεν μπορεί. Υπάρχουν δυνάμεις πολύ υπέρτερες, που δεν τις υπολογίζει. Γι αυτό θα χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περαν των οσων άλλων αιτιων ή/και αβυσσαλεων ψυχισμων, ο Σοϊμπλε και ο,τι "τον παιρνει να κανει" !!
    Κοινως : "μας βρικε μικρους, αδυνατους... και ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥΣ εσωθεν!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]