Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια μόνο ευχή τους δίνω: «Να βλέπουν ήλιο απ' τα κελιά τους»


Ανοιχτή επιστολή για το Κυπριακό προς τον κ. Τσίπρα

Κύριε πρωθυπουργέ,
είσθε μήπως έτοιμος να προσθέσετε άλλη μία προδοσία όσον αφορά την Κύπρο, εναντίον των Ελλήνων και του Ελληνισμού, στο ενεργητικό σας; Δεν θα απαριθμήσω τις ως τώρα προδοσίες σας με βάση τα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά στον ελληνικό λαό. Τις γνωρίζετε πολύ καλά και ακόμα πιο καλά τις γνωρίζει ο ελληνικός λαός, επειδή βιώνει στην τσέπη, την υγεία και την ψυχή του τα τραγικά τους αποτελέσματα.

Για το εθνικό μας θέμα της Κύπρου, τουλάχιστον στην Ελλάδα, “βοούν και κραυγάζουν” οι πλέον αρμόδιοι Έλληνες να φέρουν δημόσια και τεκμηριωμένη γνώμη επί αυτού, οι οποίοι ως εκ της επιστημονικής τους ιδιότητας ή της θέσεώς τους το γνωρίζουν σε βάθος, ίσως σε πλήρη αντίθεση με τους συμβούλους σας. (Μάλιστα έξι-επτά εξ αυτών θα μιλήσουν σε ημερίδα που οργανώνεται στο Πολεμικό Μουσείο, την Δευτέρα 9.1.2017). Όλοι οι κορυφαίοι επαΐοντες χαρακτηρίζουν εκτρωματική και παράνομη την συμφωνία που κυοφορείται και ίσως υπογραφεί στη Γενεύη στις 12.1.2017, ένα “καθαρό” πολιτικό πραξικόπημα!

Και δεν θα αποτανθώ στη συναισθηματική σας πλευρά, επειδή αμφιβάλλω αν υπάρχει, διαφορετικά δεν θα πέθαιναν τόσοι και τόσοι Έλληνες από εγκεφαλικά, καρδιά και αυτοκτονίες, από έλλειψη επαρκούς περίθαλψης στην όποια αρρώστια τους ή από το “άστεγο κρύο”. Θα αποτανθώ στη λογική σας, που φαίνεται ότι είναι κυρίαρχη στην προσωπικότητά σας και υπηρετεί ψυχρά το πολιτικό σας συμφέρον.

Νομίζετε, λοιπόν, ότι θα περάσετε “αβρόχοις ποσίν” από μια τέτοια προδοσία του κορυφαίου εθνικού θέματος; Νομίζετε ότι οι Έλληνες θα το προσπεράσουν, θα το ξεχάσουν, θα το συγχωρήσουν και μάλιστα αν έχει πικρά αποτελέσματα και για την μητροπολιτική πατρίδα; Κάνετε μέγα λάθος αν σκέφτεστε έτσι. Θα είναι η σταγόνα (και τι σταγόνα; Πέλαγος!) που θα ξεχειλίσει την οργή και την περιφρόνηση προς το πρόσωπό σας, που έχετε ο ίδιος με τις πράξεις σας γεννήσει μέσα στην ψυχή των Ελλήνων.

Νομίζετε ότι δεν θα εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι (όχι ότι αυτοί είναι καλύτεροι, απλά θα το εκμεταλλευτούν) ένα τέτοιου μεγέθους “ολίσθημα” στο κυρίαρχο και πλέον ζωτικό για την επιβίωση του Ελληνισμού εθνικό θέμα, για να σας στήσουν “στον τοίχο με τους προδότες”;

Σκέφτεστε μήπως ότι αν αποδειχτείτε και στο θέμα αυτό “υπάκουος” στους επικυρίαρχους όπως και σε όλα τα άλλα, θα έχετε την μακροπρόθεσμη εύνοιά τους; Δε νομίζω ότι είστε τόσον αφελής. Ποτέ δεν ήσασταν. Απλά προσποιηθήκατε επί μακρόν “αφελή σύγχυση”, γιατί αυτό επέτασσε το σχέδιο που υπηρετούσατε προς πλήρη παράδοση της Ελλάδος.

Γνωρίζετε καλά ότι οι “αλλαγές” κατόπιν “εκλογών” (τρομάρα μας εξ' αιτίας όλων των πραγματικά αφελών Ελλήνων! -οι καθαρά συμφεροντολόγοι είναι πιο λίγοι) είναι αναγκαίες στους επικυρίαρχους επειδή, ελπίζοντας οι Έλληνες σε κάποια “αλλαγή” προς βελτίωση των συνθηκών στις οποίες ζουν, εκτονώνεται η συσσωρευμένη οργή τους.

Ωστόσο, μόνον αν υπάρξει ένα κόμμα με γνησίως ανιδιοτελή θέληση να υπηρετήσει τα συμφέροντα και τις αξίες του Ελληνισμού, (με τις οποίες τα ακροδεξιά κόμματα δεν έχουν καμία σχέση) ξεκινώντας από το να θρέψει τις ρίζες του, τις οποίες εσείς και όλο το εξουσιαστικό σύστημα δολίως και συνεχώς αποξηραίνετε, (εσείς αυτοί τολμήσατε ακόμα και να αφαιρέσετε τον Επιτάφιο του Περικλή από την ύλη του Λυκείου, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς!), τότε και μόνον τότε θα έχει νόημα αυτή η ελπίδα και συνεπώς η συμμετοχή στις εκλογές.

Κύριε πρωθυπουργέ, ας έχετε επίγνωση ότι βαδίζετε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Μια μικρή σπίθα ν' ανάψει κάπου, με την οργή που έχει συσσωρευτεί και ίσως ξεχειλίσει, όλη η Ελλάδα θα πάρει φωτιά κι εσένα θα ζητάει να κάψει πρώτον (εγκατέλειψα και τον πληθυντικό, για την αμεσότητα του λόγου). Πού θα σταθείς και πού θα πας; Θ' αλλάξεις χώρα, τόπο, ιθαγένεια; Όμως ο μεγάλος Αλεξανδρινός σου δίνει την απάντηση:
Για τα αλλού -μη ελπίζεις- /δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό. /Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ /στην κώχη τούτη τη μικρή, σ' όλη τη γη την χάλασες.

Δεν είναι απειλές ούτε στείροι συναισθηματισμοί όλα αυτά. Είναι συμπεράσματα της κάθε “κοινής λογικής” που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα που προδικάζουν τα μελλούμενα, τα οποία έρχονται με ποδοβολητό και αναπόδραστη βεβαιότητα.

Πηγαίνετε λοιπόν στη Γενεύη με τον υπουργό Εξωτερικών, αν και αυτός επιθυμεί μια ελάχιστη θετική υστεροφημία και όχι την “κατάρα” της Ιστορίας, για να φέρετε τα πάνω κάτω (Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα χειρότερο για ανθρώπους από το να περάσουν στην Ιστορία σαν “καταραμένοι” για τη δύστηνο μοίρα που επέφεραν στους λαούς τους -και ήδη πολλοί Έλληνες πολιτικοί έχουν περάσει στη χορεία των “καταρωμένων” σχεδόν από το σύνολο του λαού).

Αναδείξτε, εις επίγνωσιν της παγκόσμιας κοινής γνώμης και σε βάθος, ποιο ήταν και είναι το πρόβλημα της Κύπρου. Ένας λαός ζει χρόνια τώρα, εξόριστος από την ίδια τη γη του, που κατέχεται παράνομα από ξένη Δύναμη, κατόπιν πολεμικής και πολύνεκρης εισβολής. Και ποιο αίσθημα εθνικού δικαίου τοπικό και παγκόσμιο ικανοποιείται, όταν η κατέχουσα Δύναμη μέρους της Κύπρου, τυχόν και με δική σας υπογραφή, προάγεται σε κατέχουσα Δύναμη ολόκληρης της Κύπρου, όπως κεκαλυμμένα προβλέπει το εκτρωματικό σχέδιο της συζητούμενης “συμφωνίας”;

Τόσα ψηφίσματα κατά καιρούς από τον ΟΗΕ δηλώνουν καθαρά το πρόβλημα. Τα αγνοείτε; Όχι βέβαια. Απλά προσποιείστε και φέρεσθε σαν να μην υπάρχουν. Αρκετά πια με τις “προσποιήσεις” πως ότι πράττετε είναι το πολιτικά ορθό και το εθνικά δίκαιο ή το μονοδρομικό! Όλο και λιγότεροι Έλληνες είναι έτοιμοι να πειστούν ή ακόμα και να σας ακούσουν. Η απαξίωσή σας έχει πάρει ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.

Σταματήστε , ως αποτέλεσμα “ψυχρής” λογικής, την κατηφόρα σας και περιορίστε την στα μέχρι τώρα πεπραγμένα, χωρίς νέες προκλήσεις προς τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, Ελλάδος και Κύπρου. Ένα λιθαράκι προδοτικής πρόκλησης να προσθέσετε ακόμα στο τεράστιο εθνικό θέμα της Κύπρου, θα μεταβληθεί σε πέτρα δεμένη στο λαιμό σας που θα σας παρασύρει στο βυθό της πολιτικής επικαιρότητας. Και το πιο οδυνηρό, στο βυθό των “καταραμένων” της Ιστορίας.

Μετ' επιγνώσεως των λόγων μου...
Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

Υ.Γ. Θα μπορούσα να στείλω ένα παρόμοιο γράμμα στον Πρόεδρο της Κύπρου. Αλλά τον θεωρώ τόσο αθεράπευτα δωσίλογο για τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία του ελληνοκυπριακού λαού -και ελπίζω αυτός να τον καλέσει σύντομα να δώσει τον “προσήκοντα λόγο”- , που είναι άνευ ουσίας ένα τέτοιο γράμμα. Ωστόσο φρονώ ότι ο ελληνοκυπριακός λαός θα πρέπει να αναλάβει έγκαιρα και επειγόντως να τον “συνετίσει”, πριν παραδώσει σε διάλυση την Κυπριακή Δημοκρατία, οπότε ο αγώνας να ανακτηθεί θα είναι τεράστιος, αιματηρός και ίσως άκαρπος, με μεγάλη κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεών του, λαϊκών, εκκλησιαστικών, διανόησης και πολιτικής.

Πηγή Destopan



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

15 σχόλια :

  1. Προσυπογράφω την ανοιχτή επιστολή προς Τσίπρα.
    Ας τους Σταματήσουμε Επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ο καθε τσιπρας αυτο ακριβως θελει να αναψει η σπιθα και να γινουν σταχτη οι Ελληνες .
    Αλλα το αστειο ειναι οτι αποκαλεις κυριο το ελληνοφωνο ανθελληνικο σκουπιδι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά υπάρχουν υβρεολόγια που δεν αγγίζουν καθόλου αυτούς στους οποίους απευθύνονται και υπάρχει ευγένεια που "χαράζει"..Δεν ξέρω αν πέτυχα να χαράξω κάτι στους κυβερνώντες με αυτό το γράμμα, εφ' όσον τα παχύδερμα έχουν αντοχή σε όλα και στις ύβρεις και στις χαρακιές. Ωστόσο, αυτό το "επιθετικο-ευγενικό" γράμμα ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω ως μία πράξη αντίστασης στο θέμα του ξεπουλήματος της Κύπρου, μήπως και φιλοτιμηθούν και άλλοι σε Ελλάδα και Κύπρο για μια γενικευμένη αντίσταση.
      Και χάρηκα ιδιαίτερα με τον σχολιαστή που συμφώνησε και έγραψε ότι πρέπει να τους σταματήσουμε επιτέλους. Ναι, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τους σταματήσουμε παντού και για τα πάντα, πριν να είναι πολύ αργά. Στείλτε ιδέες, ο διάλογος είναι πάντα γόνιμος, γεννάει πράξεις...

      Διαγραφή
  3. Ειναι αργα για σταματησουμε την ισλαμοποιηση και οχι μονο της Πατριδος αναιμακτα .
    Το σχεδιο της απολυτης καταστροφη μας ειναι παρα πολλων ετων και η χωρα δεν κυβερναται απο Ελληνες .
    Ο κατοχικος κρατικος μηχανισμος τους ειναι συμμαχος τους και εμεις ολοι , Ελληνοψυχοι , κομματοσκυλα , προσκυνημενοι και λοιποι ρουφιανοι οι εχθροι τους . Μεχρι ολοι αυτοι να καταλαβουν τι εχει συμβει και κυριως απο ποιους δυστυχως θα ειναι παρα πολυ αργα για ολους μας .
    Μια ειναι η κινηση που θα μπορουσαν τουλαχιστον οι Ελληνοψυχοι να κανουν . Σταση πληρωμων και μαζι με τους αδυνατουντες να πληρωσουν τα κατοχικα χαρατσια , ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ να τα κανουμε μονοι μας ισωμα ολα , αντι να μας ισωπεδωσουν αυτοι πρωτοι και τοτε δεν θα υπαρχει κανεις για να αναστηση την Πατριδα .
    Ο Μακρυγιαννης ελεγε οτι αν ηξεραν οτι αυτη την λευτερια θα ειχαν , τοτε θα προτειμουσαν τον Τουρκο !
    Καυμενε Μακρυγιαννη , κατακαυμενη Πατριδα !
    Με δυο λογια , ΟΛΑ για ΟΛΑ και ο Θεος βοηθος .
    Ολα τα αλλα ειναι απλα ψευτικες ελπιδες και προσδοκιες δειλων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζεσαι όμως όπλα, χρειάζεσαι (οπλα)αρχηγούς και στρατηγικό σχεδιασμό. Τα έχεις;
      Όσο για τη στάση πληρωμών και αυτή την έχουν "εξουδετερώσει", γιατί το σύστημα είναι πάντα πολλά βήματα μπροστά από μας. Ό,τι χάνουν από δημόσια έσοδα θα το κόβουν από τις συντάξεις -και όχι μόνον- μέσω του λεγόμενου "κόφτη".
      Δεν είναι δειλοί όσοι αναζητούν μια πολύ έξυπνη (πιο έξυπνη από το σύστημα και επί τέλους πολλά βήματα μπροστά από αυτό!) και πολύ "νόμιμη" λύση, (που θα το "ταράξει στη νομιμότητα"). Σίγουρα υπάρχει μια τέτοια λύση και είναι θέμα χρόνου να αναφανεί.

      Διαγραφή
  4. Το τι εχω φυσικα δεν μπορει να ειπωθει απο εδω . Ενα μονο να σου πω οτι απο το 2008 ηξερα τι ερχεται , διοτι απο την δεκαετια του '90 γνωριζα οτι και οι 300+1 ειναι Εθνοπροδοτες .
    Τουτη η μαχη των μαχων θα ειναι ατομικη και ο καθε ενας μονος τους και ολοι μαζι θα αγωνιστουμε εναντια στο κατοχικο ολιγαρχικο κυνοβουλιο .

    Μετανοια - προσευχη - εξομολογηση και Θεια κοινωνια ειναι τα οπλα που ζητας . Τοτε θα δεις καθαρα οτι ΔΕΝ υπαρχει νομιμοτητα σε κατοχικο- αποικιακο καθεστως παρα μονο αντισταση .
    Εσυ νομιζεις οτι η σταση πληρωμων εκ μερους τους ειναι μακρυα ; Τοτε να δεις νομιμοτητες και εξυπνες λυσεις .
    Σου ειπα οτι αναιμακτα δεν λευτερωθηκε κανεις .
    Θα γνωριζεις ασφαλως οτι ΔΕΝ υπαρχει κανενα χρεος και ολα αυτα συμβαινουν διοτι θελουν να μας εξαφανισουν απο προσωπου γης . Φυσικα δεν θα το καταφερουν διοτι κανα δυο εκκατομυρια Ελληνοψυχοι θα επιζησουν της καταστροφης .
    Ολοι οι αλλοι οι ελληνοφωνοι , διεφθερμενοι και κουτοπονηροι , προσκυνημενοι και βολεμενοι απλα θα χαθουν .
    Δεν μπορει η Ελλας να συνεχιση την προαιωνια πορεια της με κυνοβουλευτοραγιαδες και λοιπα παρασιτα .
    Φιλικα καλη δυναμη και καλη λευτερια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία ολα αυτά. Μήπως να μας πείτε που και πως οργανώνονται οι Ελληνοψυχοι έστω και στο και πέντε, για να συμμετάσχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν δεν γνωριζεις κανεναν Ελληνοψυχο στον κυκλο σου , τοτε τι να πουμε ;

      Διαγραφή
  6. Ποτέ δεν είναι αργά,το πρόβλημα είναι να πείσεις τους "βολεμένους" του συστήματος,που θέλουν να συνεχίσουν με την υφιστάμενη κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτούς δεν τους πείθουμε, τους παραμερίζουμε, τους ακυρώνουμε ή τους δικάζουμε, εξαρτάται από το βάρος της περίπτωσής τους.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις κι άδικο...!!!

      Διαγραφή
  7. Κοντογιώργης. Εξω από τα δόντια. Κεντάει !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=otMM3xl6-ws&t=2156s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άψογος όπως πάντα ο Κοντογιώργης!
      Αθηναϊκή Δημοκρατία και σύγχρονη δημοκρατία...

      http://contogeorgis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_10.html

      https://youtu.be/ggnliXrHnLE


      Γ.Κοντογιώργης, Τι είναι δημοκρατία, Η Αθηναϊκή δημοκρατία

      Διαγραφή
  8. κατερίνα χατζηθεοδώρου.29 Ιανουαρίου 2017 στις 8:28 μ.μ.

    Ο καθηγητής κύριος Γιώργος Κοντογιώργης είναι ο μεγάλος δάσκαλος όλων μας. Και όλα όσα έχουν γίνει σχεδόν κοινή συνείδηση, περί του ελλείμματος δημοκρατίας στον τόπο μας και της εγκατεστημένης (το καθεστώς!) Ολιγαρχίας, σε αυτόν τα οφείλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καθηγητης Κοντογιωργης θα μπορουσε να ειναι ο επομενος πρωθυπουργος μας . Τον παρακολουθω πολλα χρονια και ειναι ισως ο μονος ικανος και γνωστης της αθλιας κατασταστεως που μας εφεραν οι γραικυλοι κυνοβουλευτικοι και οι κυνοβουλευτοραγιαδες τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]