Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κυνήγι μαγισσών έχει επιδοθεί η κυβέρνηση των Σκοπίων


Οι μέτριοι πολιτικοί φορτώνουν τα λάθη τους σε αποδιοπομπαίους τράγους μη αναλογιζόμενοι ότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις επιβουλές εναντίον τους

Είναι κανόνας σε μετρίας ικανότητας πολιτικούς να φορτώνουν τα λάθη τους σε κάποιον αποδιοπομπαίο τράγο, μη αναλογιζόμενοι ότι οι ίδιοι δεν ήσαν ικανοί να αποτρέψουν τις όποιες επιβουλές άλλων εναντίον τους. Ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα βρίσκονται απέναντι, είναι γεγονός. Ο ικανός όμως πολιτικός, θα βρει τρόπους να τους αντιμετωπίσει. Κατηγορώντας τους απλώς, και υφιστάμενος τα δεινά των ενεργειών τους, αποδεικνύει έλλειψη ικανοτήτων αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων.

Αυτά σε γενικότητες, για να μη ξεχνούμε τι συμβαίνει και στην Ελλάδα. Ειδικότερα όμως στα Σκόπια, έχει ενδιαφέρον ότι ο Γκρούεφσκι αποδίδει την αποτυχία του στην ενίσχυση από τον Σόρος του Ζόραν Ζάεφ, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έχει άδικο, υπάρχει αυτή η υποστήριξη, αλλά ο Γκρούεφσκι θέλει να ξεχάσει ότι ο Σόρος τον προώθησε και ο Σόρος είναι ο εμπνευστής του μακεδονισμού, χάρη στον οποίον ο Γκρούεφσκι διατηρήθηκε επί μακρόν στην εξουσία, παρ' όλες τις αποτυχίες παντού, και παρ' όλα τα μεγάλα οικονομικά και άλλα σκάνδαλα που τον βαρύνουν.

Τώρα, ο Σόρος στηρίζει τον σοσιαλδημοκράτη Ζάεφ και ο Γκρούεφσκι τον κατηγορεί ότι αρχίζει να ενεργοποιείται με τη δύναμη και την πολιτική επιρροή του, μέσω του Ιδρύματος της «Ανοικτής Κοινωνίας» όπου χρηματοδοτεί εβδομήντα (70) ΜΚΟ, και δωροδοκώντας τα ΜΜΕ προωθεί την αντίληψη ότι ο Γκρούεφσκι είναι σοβινιστής, εγκληματίας, διεφθαρμένος, φαύλος και ανίκανος, όπως «παραπονιέται».

Λέγει ο Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του, που μετέφρασε ο Εχέδωρος, ότι αυτές τις παρεμβάσεις, δεν τις κάνει ο Σόρος μόνο στη χώρα του, τα ίδια κάνει και σε άλλες χώρες με αδύνατη οικονομία: «Δίνοντας ένα μικρό για αυτόν χρηματικό ποσό, σε εμάς φαντάζει μεγάλο, χρηματοδοτεί με αυτό διάφορα κοινωνικά σχήματα δημιουργώντας έναν στρατό διαδηλωτών που προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση, καταστρέφοντας στην ουσία τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται».

Είπαμε, ότι δεν έχει άδικο. Η δραστηριότητα αυτή του Σόρος -που έχει στην Ελλάδα συμπάθειες- άρχισε πριν από δεκαετίες με τις «πορτοκαλί επαναστάσεις» για αλλαγή προσανατολισμού των φιλορωσικών κυβερνήσεων των γειτονικών χωρών της Ρωσίας, με τελευταία την «εξέγερση» των ναζί της Ουκρανίας. Αλλά, να τα λέγει αυτά ο Γκρούεφσκι, προκαλεί θυμηδία.

Τα Σκόπια όμως βρήκαν και άλλον που τους επιβουλεύεται και δεν είναι παρά η σερβική κυβέρνηση. Ανέκυψε θέμα με την τοποθέτηση πινακίδων στους δρόμους της Σερβίας, όπου το κατευθυντήριο βέλος προς τα Σκόπια, και στα διόδια, δεν γράφει πλέον «Μακεδονία», αλλά FYROM. Η κυβέρνηση της Σερβίας αποδίδει αυτήν την αλλαγή, σε κάποιας μορφής αντίποινα εις βάρος των Σκοπίων, επειδή ψήφισαν στην UNESCO υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου. Και ακόμη, ότι τα Σκόπια αποκαλούν το μόρφωμα του Κοσσυφοπεδίου ως «Δημοκρατία του Κοσόβου», ερχόμενα σε αντίθεση με την Σερβία.

Υπάρχουν όμως διαρρέουσες πληροφορίες από το ελληνικό ΥΠΕΞ, ότι η αλλαγή στάσης της Σερβίας, προήλθε από τις συνομιλίες του Ν. Κοτζιά στο Βελιγράδι, όταν οι Σέρβοι ζήτησαν από μας να μη υποστηρίξουμε την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO, και ο Έλληνας υπουργός απάντησε, πώς μας το ζητάτε αυτό, την ώρα που εσείς αναγνωρίζετε τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Πιθανόν, να υπήρξε τότε κάποια συναλλαγή, που θα φανεί από την μετέπειτα στάση μας έναντι του Κοσσυφοπεδίου.
Για την ιστορία, το Βελιγράδι αποφάσισε να ικανοποιήσει μερικώς το αίτημα των Σκοπίων, αποφασίζοντας ότι στις μεν διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια, θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία «Μακεδονία», αλλά διεθνώς το FYROM, συμβαδίζοντας με την ΕΕ και τον ΟΗΕ.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]