Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με τον Σόιμπλε ή με τον Τραμπ;


Μία φορά ανά δεκαετίες εμφανίζονται στο προσκήνιο χαρισματικές προσωπικότητες που εννοούν όσα λένε και εφαρμόζουν αυτά που έχουν υποσχεθεί να πράξουν. Το σύστημα ισχύος που επικάθεται σε χρυσό θρόνο σφηνωμένο στον κόπρο της υποκρισίας δεν έχει συνηθίσει τη συνέπεια λόγων και έργων. Γι' αυτό αιφνιδιάζεται σφόδρα οποτεδήποτε τα πολιτικά «ραντάρ» εντοπίζουν στίγματα ικανότητας και ειλικρίνειας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί μία εξ αυτών των περιπτώσεων. Τα πρώτα εικοσιτετράωρά του στον Λευκό Οίκο αποδεικνύουν ότι εννοούσε κάθε λέξη απ' όσα υποσχόταν στις προεκλογικές ομιλίες του. Ο κ. Τραμπ μίλησε στον νου και στην καρδιά της αληθινής, υγιούς, ισχυρής Αμερικής δίχως περιττά στολίδια, χωρίς αχρείαστες φιοριτούρες πολιτικής ορθότητας και ψεύτικες ευγένειες. Είπε ότι επιδίωκε να περιστείλει δαπάνες, να... υποτάξει το χρέος των ΗΠΑ, που καλπάζει ανεξέλεγκτο, να μειώσει δραστικά τη φορολογία, να αποσύρει τη χώρα του από ασύμφορες διεθνείς εμπορικές συμφωνίες και να διαμορφώσει ειδική, προνομιακή σχέση με τη Βρετανία που ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την εκγερμανισθείσα Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα πράττει όλα άμεσα, ακαριαία. Το ραντεβού με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι κλείστηκε για την Παρασκευή, ενώ η κυρία Μέρκελ φαίνεται ότι θα περιμένει αρκετά για μια συνάντηση με τον κ. Τραμπ. Τα πρώτα διατάγματα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος αφορούν ακριβώς όλα τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής που έθεσε ο ίδιος στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του. Επίσης, με μια υπογραφή έσωσε τις ζωές εκατομμυρίων αθώων ψυχών, αφού με μια εκτελεστική πράξη απαγόρευσε τη χρηματοδότηση διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που συμβουλεύουν και βοηθούν σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού εφόσον μεταξύ των «συμβουλών» τους είναι και η επιλογή της άμβλωσης.

Καθώς φαίνεται, μια νέα παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων σχηματίζεται. Οι παρατάξεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου επανεμφανίζονται και αναδιατάσσονται έχοντας ως όπλο τους την οικονομία. Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να διαλέξει γεωπολιτικό στρατόπεδο, ενώ στο εσωτερικό της οι οπαδοί του γερμανικού μονόδρομου και της πολιτικής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθούν μάταια να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον του... Ντόναλντ Τραμπ.

Αστείοι κι επικίνδυνοι συνάμα.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]