Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μίμησις πράξεως χυδαίας και απαισίας..


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Συνεχίζοντας την χθεσινή παράλλαξη του ορισμού της τραγωδίας, σαν ορισμό της προδοσίας, θα δούμε σήμερα μία σημαντική παράμετρο -την σημαντικότερη- της επιτυχίας μιάς προδοσίας από τους άθλιους πολιτικούς.

Η παράμετρος αυτή δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον λαό.
Όλους εμάς δηλαδή.
Μιμούμενοι κι εμείς αναίσχυντα τα πολιτικά σκύβαλα, φροντίζουμε να προδίνουμε την πατρίδα και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Με τον τρόπο που όλοι μας καταλαβαίνουμε αλλά δεν θέλουμε να παραδεχτούμε.

Αρχίζοντας απ' την κορύφωση της δικής μας προδοσίας και γυρίζοντας προς τα πίσω, βλέπουμε πως στην ουσία είμαστε εμείς που προδώσαμε εκείνο το επικό 62% του  "ΟΧΙ" του Ιουλίου 2015.
Όχι μόνον αφήσαμε αδιαμαρτύρητα την "αριστερή" φιλιππινέζα του συστήματος να το μετατρέψει σε "ΝΑΙ", αλλά έναν μήνα μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου ως απόρροια εκείνου του "ΝΑΙ"επιβραβεύσαμε τον προδότη δίνοντάς του πάλι την εξουσία στις καινούργιες εκλογές (εδώ, δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ποτέ τον ρόλο που έπαιξε -και φιλοδοξεί να ξαναπαίξει- η πολυδιαφημισμένη από σύστημα και συστημικά ΜΜΕ αποχή ως διαμαρτυρία(!), που είχε σαν αποτέλεσμα το ντεμέκ αριστερό κυβερνητικό κόμμα ενώ έχασε 320.000 ψήφους σε σχέση με τον Ιανουάριο του '15, να χάσει σε ποσοστό μόνον  0,9%).

Πότε διαμαρτυρηθήκαμε πραγματικά και όχι με το συστημικό εφεύρημα της αποχής;
Πότε υπερασπίσαμε εκείνη την δική μας απόφαση του 62%;
Πότε εξεγερθήκαμε εναντίον της αδιαφορίας για την βούληση του λαού;
Πότε τιμωρήσαμε τους προδότες;

Πηγαίνοντας πιό πίσω, αλλά πάντα μέσα στα μνημόνια και την Νέα Κατοχή, βλέπουμε πως αφήσαμε (λάθος: δεν αφήσαμε, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ), να μας κυβερνούν οι απολύτως και απ' ευθείας υπαίτιοι της χρεοκοπίας της χώρας και της καταλήστευσης του λαού.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως όλα αυτά αποτελούν βλακεία, ηλιθιότητα και όχι προδοσία.
Θα μπορούσε ίσως, αν υπήρχε άγνοια. Αλλά άγνοια δεν υπάρχει.
Όταν όλες, ΟΛΕΣ, οι μνημονιακές και δωσιλογικές κυβερνήσεις όταν ήταν στην αντιπολίτευση έβριζαν και στηλίτευαν μνημόνια και τοκογλύφους, και κατόπιν ερχόμενες στην εξουσία εφάρμοσαν η μία μετά την άλλη την ίδια προδοτική πολιτική, την ίδια κατάλυση του Συντάγματος, την ίδια εκχώρηση της κυριαρχίας της χώρας, άγνοια δεν υπάρχει. Ούτε γι αυτές -τις κυβερνήσεις- ούτε για μάς που τις διατηρούμε στην εξουσία.

Εξακολουθούμε εν γνώσει μας να προδίνουμε την δική μας την πατρίδα.  Τους εαυτούς μας.  Τα παιδιά μας.

"...δι ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν".
Έτσι τελειώνει ο ορισμός της τραγωδίας κατά τον Αριστοτέλη.
Κι αν θεωρήσουμε πως η δική μας "κάθαρσις", δηλαδή ο εξαγνισμός ήδη συντελείται μέσω των παθημάτων μας, το ζητούμενο είναι η έκβαση της πράξεως (του ορισμού) να είναι σύμφωνη με το ηθικό αίσθημα του ανθρώπου που δεν είναι άλλο από την δικαιοσύνη για όσους προξένησαν τον φόβον και τον έλεον σ' έναν ολόκληρο λαό, ώστε να επέλθει η ίαση της ψυχής, του ήθους και της αξιοπρέπειάς του.

Η προδοσία μας πρέπει να σταματήσει.
Επανάσταση τώρα!...


Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Οι 300 εκπροσωπούν μόνο το 47,7% του εκλογικού σώματος και η κυβέρνηση το 20-21%. Έχει καταλυθεί το πολίτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πολιτευμα ΔΕΝ εχει καταλυθει . Το πολιτευμα ειναι Αγγλοσαξωνικη ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ κυνοβουλευτικη " δημοκρατια " .
      Και οσοι πηγαινουν στις κατοχικες καλπες ειναι το λιγοτερο ΗΛΙΘΙΟΙ και ελληνοφωνες .
      Δεν υπαρχει κοινοβουλευτικη , αντιπροσωπευτικη , προεδρικη , η , οποια αλλη μπουρδα σκεπτονται οι αλητες και προδοτες .
      Η ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ ειναι μια και η λεξη το μαρτυρει και ΟΛΑ τα αλλα ειναι για γραμματιζουμενους μεν , ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ δε .
      Σας πεταξαν στα μουτρα ( οσοι ακομη ψηφιζετε ) και ενα ...δημοκρατικο τοξο και σας πηδανε ΚΑΝΟΝΙΚΑ .

      Διαγραφή
  2. Είναι η πρώτη φορά από τότε που σε διαβάζω Κώστα Μαντατοφόρε που δε θα συμφωνήσω μαζί σου ή, καλύτερα να πω, η πρώτη φορά που δε με έχεις πείσει.
    Αν ο λαός "εγερθεί" και πάρει τη μοίρα της πατρίδος του και τη δική του στα χέρια του, όλα καλά και άγια.
    Αν όμως γίνουν εκλογές και δεν έχει προλάβει να γίνει η έγερση από τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, προσωπική μου εντύπωση είναι ότι το ποσοστό των Ελλήνων που δεν επιθυμεί να πάει να ψηφίσει από απέχθεια και περιφρόνηση προς όλο το πολιτικό σύστημα θα ξεπερνάει το 50-55% και μάλλον θα κάνει πράξη την επιθυμία του αυτή.
    Τι είναι λοιπόν πιο εύκολο,να πείσεις το 50-55% να πάει να ψηφίσει ή να πείσεις ένα αφιταλλαντευόμενο 10-15% να μην πάει και αυτό; (Σίγουρα το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα -που ίσως ήταν 70%- δίνει ένα μέτρο της εγγενούς αντισυστημικότητας των Ελλήνων).
    Με ποσοστό ψηφισάντων 30% επί του συνόλου των Ελλήνων κι εσύ και όλοι θα μπορούμε να πάμε σε αρμόδια δικαστήρια προς ακύρωση των εκλογών.

    Θα μου πεις τι θα γίνει; Το σύστημα θ' αναζητήσει εναγωνίως εναλλακτική. Αλλά και ο λαός θ'αναζητήσει εναγωνίως εναλλακτική. Και δεδομένης της αντισυστημικότητας του 70% περισσότερο ή λιγότερο, μάλλον το σύστημα είναι που θα χάσει, γιατί θα γίνει και εμφανέστατη η κατάρρευσή του -το πλοίο που βουλιάζει εγκαταλείπεται.
    Αν κάνω λάθος, αναμένω διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αρθρογραφος ειναι ενας ακομη ΑΝΤΙ-ΝΟΟΣ και απορω που εσυ λες οτι πρωτη φορα δεν σε επεισε !
      Τρεμουν την αποχη γιατι γνωριζουν οτι ΟΛΑ οσα εχουν υπογραψει για την καταστροφη της Πατριδος μας και της φυλης ΔΕΝ εχουν ουδεμια νομιμοτητα και φοβουνται μηπως το αφεντικο , τους παραδωσει στα πληθη ...μιας και απετυχαν της αποστολης τους .
      Καταλαβαν οι Ελληνοψυχοι ΟΛΟΙ τι συμβαινει και πως δεν χρωσταμε ουδε μια δραγμη σε κανεναν εβροπαιο και λοιπα σκουπιδια του πλανητη . Τουναντιον , μας χρωστουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ .
      Και συντομα , αφου φυσικα θα τα κανουν ολα σταχτη , θα αναστηθουμε απο τις σταχτες μας . Διοτι Ελλας σημαινει ΦΩΣ και ειναι φυσιν αδυνατον το σκοταδι που αυτοι υπηρετουν να επικρατησει του Φωτος .
      Ελληνοφωνοι , γραικυλοι , προσκυνημενοι και προδοτες , απλα θα χαθουν .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]