Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπάτε... Τούρκοι αλέστε


Παραβλέπουμε το γεγονός ότι έχουμε υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο, κι αυτό από μόνο του μας προκαλεί ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί στη χώρα. Είτε λόγω ανικανότητας είτε επειδή οι τζάμπα μάγκες που δεν έχουν δει όπλο ούτε από τα 10 μέτρα (εκτός από εκείνο που έχουν μαζί τους για δήθεν προστασία).

Παραβλέπουμε επίσης το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν αποχαυνωθεί και τα 21 χρόνια που πέρασαν από το θάνατο των τριών αξιωματικών στα Ίμια δεν έχουν ξυπνήσει εθνικές συνειδήσεις. Αντιθέτως, αν τολμάς να μιλήσεις για τη ντροπή εκείνης της νύχτας του Γενάρη του 1996 σε θεωρούν εθνικιστή.
Αυτό που ξενίζει περισσότερο και μας κάνει να ανησυχούμε για τα μελλούμενα είναι η αίσθηση ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Και δεν εννοούμε την επιχειρησιακή ικανότητα του ελληνικού στρατού, αλλά το ποιοι θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις στην κρίσιμη στιγμή.

Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις των Επιτελείων των δύο χωρών για το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια και θα καταλάβετε από το ύφος.

Λένε οι Τούρκοι:

«Ο ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας επιθεώρησαν την ναυτική βάση Aksaz στις 29 Ιανουαρίου 2017.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ.
Ο Στρατηγός Ακάρ, δήλωσε ότι ως Τουρκικός Στρατός, δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο.
Επιπλέον τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».

H τουρκική πυραυλάκατος απέπλευσε από την Αλικαρνασσό, προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων και παρέμεινε στην περιοχή για περίπου 20 λεπτά, ενώ δεν έγινε καμία απόπειρα απόβασης στη βραχονησίδα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Η Άγκυρα, με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ισχυρίζεται ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, αμέσως μετά, πέταξε πάνω από τα Ίμια με ελικόπτερο.


Η ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ:

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 11.00 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνησή τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).
Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.
Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσής τους.
Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

Πρώτα – πρώτα βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τι έγινε. Άλλος μιλά για 20 λεπτά, άλλος για 7, άλλος λέει ότι έγινε και πτήση πάνω από τα… Καρντάκ, άλλος δεν το αναφέρει καν.

Όμως, το ένα ανακοινωθέν, το ελληνικό, δείχνει δειλία, φόβο απέναντι στον αντίπαλο, μια αίσθηση κατωτερότητας και μια αποδοχή του μπούλινγκ που μας κάνουν οι Τούρκοι. Ενώ οι γείτονες δείχνουν άμεσα τις προθέσεις τους και το κυριότερο. Επέλεξαν μια ημέρα πένθους και μνήμης για την Ελλάδα προκειμένου να εκδηλώσουν τις απαιτήσεις τους για το Αιγαίο και να υπενθυμίσουν ότι θέλουν ελληνικό έδαφος.

Κι όμως, έχοντας λησμονήσει ότι εμείς έχουμε τρεις νεκρούς εκεί, δείχνουμε μια δουλοπρέπεια και έναν ενδοτισμό που δεν βοηθά καθόλου. Δεν είπαμε να αρχίσουμε να πυροβολούμε ή να βυθίσουμε κανένα τουρκικό σκάφος. Αν και όταν ο κλέφτης μπαίνει στο σπίτι μας και απειλεί να πάρει τη γυναίκα και τα παιδιά μας με κάποιο τρόπο πρέπει να αντιδράσουμε για να μην ξαναμπεί.

Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ότι… είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Κι όχι να κλείνουμε τα μάτια για να φύγει ο εφιάλτης. Έτσι έχουν αποθρασυνθεί και οι Αλβανοί και παίζουν με τον αλβανικό αετό μέσα στον ελληνικό στρατό. Γι’ αυτό Αλβανός υπουργός κάνει βόλτα στην Ήπειρο και στη συνέχεια γράφει ότι πήγε σε… αλβανικές πόλεις και χωριά και είδε Τσάμηδες να είναι υπό διωγμό.

Γι’ αυτό και οι Τούρκοι θα προκαλούν όποτε γουστάρουν και οι γυφτοσκοπιανοί θα θεωρούν δικαίωμά τους να είναι ό,τι νομίζουν ότι είναι. Στην ειρήνη προετοιμάζεσαι κάθε μέρα για πόλεμο. Οι Έλληνες δεν είναι πολεμοχαρείς, ούτε διεκδικούν τα εδάφη κανενός γείτονα. Πρέπει όμως, να δείχνουν τα δόντια τους όταν ο γείτονας εισβάλλει στη χώρα τους. Πρέπει να τολμά να δείξει ότι το «αμύνεσθαι περί πάτρης» δεν είναι απλά ένα σύνθημα σε μαρμάρινα μνημεία αλλά εθνική υπόθεση.
Αλλιώς χαθήκαμε.
Οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην εμπιστευόμαστε άχρηστους και δειλούς που κυβερνούν.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]