Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πορτοκαλί στολές για τη νεοελληνική μας… κλεπτοκρατία


Ο Mark Mendelsohn, ήταν ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το 2010 σε ένα συνέδριο στη Νέα Υόρκη (τίτλος του συνεδρίου: Παγκόσμια Σύνοδος για την Ηθική-Global Ethics Summit), και ενώ ακόμη εργαζόταν στο υπουργείο, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «…οι ΗΠΑ θα φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης την (παγκόσμια) διαφθορά με εντεινόμενο και αυστηρό τρόπο». Επίσης είχε δηλώσει πως υπάρχει μία στροφή στην πολιτική των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία: «…η (παγκόσμια) διαφθορά είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας για τις ΗΠΑ…». Ήταν, ίσως, η πρώτη φορά που συνδέθηκε η παγκόσμια διαφθορά ως έγκλημα με την Εθνική Ασφάλεια μίας χώρας… και ποιας χώρας μάλιστα.

Του Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου

Αυτά τα βλέπουμε να πραγματοποιούνται ήδη. Τα βλέπουμε στο Μεξικό και στην Κολομβία για την καταπολέμηση των εμπόρων ναρκωτικών. Το βλέπουμε επίσης και με πρόσφατους νόμους στις ΗΠΑ κατά της διαφθοράς που έχουν διεθνείς προεκτάσεις, ελέω παγκοσμιοποίησης (π.χ. Dodd-Frank Wall Street Reform Act, Foreign Corrupt Practices Act κ.λπ.).

Βάσει των προαναφερθέντων Αμερικανικών Ομοσπονδιακών Νόμων, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ κυνήγησε στα Αμερικανικά Ομοσπονδιακά Δικαστήρια, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων, και τέσσερεις (4) θυγατρικές εταιρείες της γνωστής Siemens σε διάφορες χώρες (π.χ. Siemens Argentina SA, Siemens Venezuela SA, Siemens Bangladesh Ltd.κλπ.).

Αυτές οι θυγατρικές εταιρείες της Siemens θεωρήθηκαν από την Αμερικανική Κυβέρνηση πως ενεπλάκησαν σε διαφθορά. (Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπω τους αναγνώστες στα επίσημα ιστολόγια του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης στο τέλος του άρθρου).

Εδώ να παρεμβάλλω ορισμένα στοιχεία και αφήνω στη διακριτική ευχέρεια του αναγνώστη να αποφασίσει αν αυτά είναι σχετικά ή όχι με το άρθρο: Οι ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν 700 χιλιάδες νεκρούς. Αντίστοιχα η Ελλάδα είχε 1.1 εκατομμύρια νεκρούς. Ελέω των Γερμανών φυσικά.

Παράλληλα, ας παραθέσω ένα ακόμη στοιχείο το οποίο επιφανειακά ίσως να μη σχετίζεται με τα παραπάνω. Ωστόσο θεωρώ πως σχετίζεται έμμεσα: αναφέρομαι στην πιθανότητα ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, και ίσως πετρελαίου, στη Νότια Κρήτη.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω πως η Γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Μέρκελ, τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης πραγματοποίησε ελάχιστα ταξίδια εκτός ΕΕ: για πρώτη φορά επισκέφτηκε την Κύπρο, για πρώτη φορά τη Μογγολία, έπειτα την Κίνα και μόλις πρόσφατα ήρθε στην Ελλάδα. Ποιο το κοινό χαρακτηριστικό όλων των επισκέψεων; Η αναζήτηση σπάνιων ορυκτών και ενέργειας… Τώρα ο αναγνώστης μπορεί να διευκολυνθεί στην αναζήτηση των δικών του συμπερασμάτων.

Αυτά που βλέπουμε σχετικά με το κυνήγι των φοροφυγάδων σε μία εκ των πολλών τραπεζών της Ελβετίας (μη ξεχνάμε: οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα η οποία πίεσε «λιγουλάκι» τους κατά τα άλλα υπερόπτες και ψηλομύτηδες Ελβετούς), πιστεύω πως είναι προεκτάσεις μίας γενικότερης παγκόσμιας φιλοσοφίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Αυτές οι δράσεις, παγκοσμίως, και στην Ελλάδα, όπως είχε αναφέρει άλλωστε και ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματούχος το 2010, θα ενταθούν. Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να ισχυρισθεί χωρίς υπερβολή πως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αθέατος Παγκόσμιος Πόλεμος: ο πόλεμος των μη διεφθαρμένων Κρατών εναντίον του Παγκόσμιου Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι αναγνώστες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τα τρέχοντα αλλά και επερχόμενα πολιτικά γεγονότα. Θα δώσω μόνο μία σύσταση-συμβουλή σε όλους όσους άεργους αρέσκονταν να στριμώχνονται στα αριστερο-δεξιά πολιτικά γραφεία: προσέξτε με ποιούς πολιτικάντηδες κάνετε παρέα και ποιούς στηρίζετε.

Κάποιοι είναι ήδη καμένα χαρτιά. Ειδικά όλοι όσοι, αριστεροί ή δεξιοί, νυν ή πρώην, έμμεσα ή άμεσα, ενεπλάκησαν ή υποβοήθησαν τη διαφθορά. Και επιχειρηματίες συνάμα. Οι νέες καταστάσεις πλησιάζουν. Η σάπια Ελληνική Φεουδαρχία θα πέσει. Ίσως να φορά πορτοκαλί στολές… έχει άλλωστε σημασία το χρώμα της στολής;

Πηγή Defence-Point

Παραπομπές:
1. http://www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/
2. http://www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/cases/s.html
3. http://www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/cases/siemens-argentina.html

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]