Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νέο εθνικό έγκλημα του ΠΑΣΟΚ


Δεν συνιστά απλή αριθμητική μετακίνηση η χθεσινή ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη και η ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά.

Η περίπτωσή του σηματοδοτεί, αφενός, μια άκρως σημειολογική αλλαγή συσχετισμών εντός της Βουλής και, αφετέρου, εγκυμονεί νέους σοβαρούς πολιτικούς και εθνικούς κινδύνους εκτός Βουλής.

Ηδη, σε συνδυασμό με την επάνοδο του Λ. Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ, υπό τη βιτρίνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αριθμεί 18 βουλευτές. Δεδομένου ότι τελεί εν αναμονή για την προσχώρησή της ακόμα μία βουλευτής (η Κατ. Μάρκου), θεωρείται θέμα χρόνου (μέσω κοινοβουλευτικών μεθοδεύσεων παλαιάς κοπής) η αλλοίωση της κατάταξης των κομμάτων διά της λαϊκής ψήφου, που είχε δώσει την τρίτη θέση στη Χρυσή Αυγή.

Την ώρα μάλιστα που επανακάμπτει και ο (γνωστός παλαιόθεν για τα ζεϊμπέκικά του με τους Τούρκους, αλλά και για τις προκλητικές παραχωρήσεις) Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ προσφέρει νέα στέγη στον Αχμέτ για να συνεχίσει τα ύποπτα παιχνίδια του στη Θράκη εις βάρος του Ελληνισμού. Ως υποψήφιος ενός άλλου (στη θέση του αποξηραμένου Ποταμιού) μικρού κόμματος, μπορεί να προσδοκά εύκολα την επανεκλογή του, λόγω της ιδιομορφίας του εκλογικού συστήματος, στην τριεδρική Ροδόπη...

Ο Αχμέτ δεν είναι η τυπική περίπτωση μειονοτικού βουλευτή. Ούτε το γεγονός ότι υπήρξε πολιτευτής με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, στη συνέχεια πήγε στη ΔΗΜ.ΑΡ. του Κουβέλη και μετακινήθηκε στο Ποτάμι, για να βρεθεί τώρα στο ΠΑΣΟΚ, τον διαφοροποιεί ιδιαίτερα από άλλους πολιτικούς γυρολόγους.

Η ουσία είναι ότι αποτελεί το πιο σκληρό και επικίνδυνο εργαλείο τουρκικής προπαγάνδας. Οι κατά καιρούς δηλώσεις του, είτε για «Μειονότητα (με το «Μ» κεφαλαίο) διαφορετικής καταγωγής στη Ροδόπη» είτε για αποκλειστική χρήση της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Σε ανοικτή γραμμή με το προξενείο και το φιλότουρκο DEB, κινείται μεθοδευμένα και ύπουλα για την προώθηση των ανθελληνικών σχεδίων στη Θράκη.

Σε αυτήν λοιπόν τη συγκυρία, που κρίνονται πολλά στην ευρύτερη περιοχή, το ΠΑΣΟΚ προσέφερε σωσίβιο στο όργανο της Αγκυρας. Από εγκληματική ανοησία ή από πρόθεση;


Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Άντεστε στον αγύριστο επί τέλους παλιοπροδότες του Πασοκ. Αρκετά τσουρουφλίσατε την Ελλάδα.Δε θα σας επιτρέψουμε να την κάψετε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]