Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Δεκ 2016


Ένας από τους βασικότερους κανόνες οποιουδήποτε πολέμου είναι ότι πρέπει να πολεμάς τον εχθρό ώσπου να ηττηθεί, ή να παραδοθεί ή να είναι νεκρός. Αν αφεθείς και επαναπαυθείς τη στιγμή που έχεις το επάνω χέρι, τότε αυτό το σφάλμα σου θα γυρίσει εναντίον σου, όταν ο εχθρός θα σε χτυπήσει πισώπλατα, σε κάποια φάση αργότερα...

Ανάλυση: South Front
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Είναι γνωστό ότι οι τρομοκράτες του ISIS ανακατέλαβαν την αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία είχαν εδώ και μήνες υπό τον έλεγχό τους οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού. Η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε επίσης τον έλεγχο των θέσεων Μπιγιαράτ και Ντάγουα, αλλά και τις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου στην Χαϊγιάν, δυτικά της Παλμύρας, μετά από μια σειρά από συγκρούσεις με τον Συριακό Στρατό και τις Εθνικές Δυνάμεις Αεράμυνας (NDF) της Ρωσίας. (Κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση.)

Επίσης, οι τρομοκράτες επιτέθηκαν και λεηλάτησαν τα αγροκτήματα στην θέση Κουάντρι και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον των συριακών δυνάμεων στην περιοχή γύρω από την αεροπορική βάση Ταϊφόρ. Ιδιαίτερα σφοδρές ήταν οι συγκρούσεις στην στρατηγική θέση Τιγιάς, κοντά στην αεροπορική βάση Ταϊφόρ, αλλά ο Συριακός Στρατός απέκρουσε τις επιθέσεις του ISIS στην συγκεκριμένη θέση.

Το ISIS ήταν σε θέση να αποσπάσει όλα αυτά τα εδάφη, παρά τις μαζικές αεροπορικές επιδρομές από την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας και τις δυνάμεις της Ρωσικής Αεράμυνας. Από το περασμένο Σάββατο μέχρι την Τρίτη, μόνο τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα οργάνωσαν πάνω από 150 αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τρομοκρατών του ISIS κοντά στην Παλμύρα. Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 11 άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού, 31 αυτοκίνητα με βαριά πολυβόλα του ISIS καταστράφηκαν, ενώ σκοτώθηκαν πάνω από 300 τρομοκράτες.

Αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού αναδιατάσσονται, ενώ παράλληλα αποστέλλονται ενισχύσεις στην περιοχή δυτικά της Παλμύρας, όπου διεξάγονται προληπτικοί βομβαρδισμοί εναντίον των μονάδων ISIS, πριν ξεκινήσει η αντεπίθεση.

Το ISIS έχει κατορθώσει να αναπτύξει μια ισχυρή δύναμη 4.000 τρομοκρατών στην περιοχή και ετοιμάζεται να συνεχίσει την προέλασή του. Στην Παλμύρα έχει κατασχεθεί από το ISIS ένας αρκετά μεγάλος όγκος στρατιωτικού εξοπλισμού των δυνάμεων του Συριακού Στρατού και των Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων του. Μεταξύ αυτών των όπλων είναι και 30 τεθωρακισμένα του Συριακού Στρατού. Το δε ISIS ισχυρίζεται ότι έχει συλλάβει ως ομήρους δεκάδες Σύριους στρατιωτικούς.


Όλες αυτές οι απώλειες εις βάρος των συριακών και των ρωσικών δυνάμεων είναι γεγονός, όπως γεγονός παραμένει και το ότι η Παλμύρα τελεί ξανά υπό τον έλεγχο του ISIS και πολλοί διερωτώνται: Τι έφταιξε;

Η αναδιάταξη και ταχεία προέλαση του ISIS κατορθώθηκε λόγω βασικών σφαλμάτων από την πλευρά των διοικητών των μονάδων του Συριακού Στρατού και της Ρωσικής Αεράμυνας, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή της Παλμύρας, αλλά κυριολεκτικά αφέθηκαν να τους καταλάβουν οι τρομοκράτες εξ απίνης. Δεν έδωσαν την δέουσα προσοχή, αφ’ ενός στις δραστηριότητες οχύρωσης και τις διαδικασίες ενίσχυσης των θέσεων με μηχανικό και άλλο εξοπλισμό, και αφ’ ετέρου στην τακτική αναγνώριση και εκτίμηση των δυνάμεων και μέσων των επιτιθέμενων. Ως αποτέλεσμα, οι διοικητές δεν ανέφεραν έγκαιρα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ανώτερη διοίκηση στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα η τελευταία να μην έχει σαφή εικόνα του τι συνέβαινε στην Παλμύρα.

Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν αίρει με κανέναν τρόπο τις ευθύνες που φέρουν η κεντρική διοίκηση των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων και η Ρωσική Αεράμυνα, η οποία επικουρεί και συμβουλεύει τον Συριακό Στρατό στις επιχειρήσεις του.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ίσως να ευθύνονται για την διάπραξη τόσο πολλών σφαλμάτων σε μία και μόνο συγκυρία:

1) Μια σειρά εσφαλμένων ενημερώσεων από απομακρυσμένες περιοχές.

2) Αμέλεια στο επίπεδο των αναγνωρίσεων.

3) Η εστίαση του μεγαλύτερου μέρους της προσοχής στην στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης του Χαλεπιού.

4) Η ταχεία αναδιάταξη των νέων μονάδων του ISIS από το Ιράκ στη Συρία, καθώς και η συμμετοχή των πιο έμπειρων διοικητών ανώτερου και μέσου επιπέδου του ISIS στην επιχείρηση.

5) Ο απροσδόκητα μεγάλος αριθμός βομβιστών αυτοκτονίας, που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στην πόλη του Χαλεπιού, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις του Συριακού Στρατού επανεκκίνησαν την στρατιωτική επιχείρηση ενώ κατέρρεαν οι νέες προσπάθειες από την πλευρά της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός. Ο Συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του απελευθέρωσαν την  Αλ-Ασίλα, το Μαάντι και το Μπαμπ αλ-Μακάμ. Σφοδρές συγκρούσεις έλαβαν επίσης χώρα στο Σεΐκ Σαΐντ. Τελικά, το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου, οι συριακές δυνάμεις είχαν και πάλι τον έλεγχο της συγκεκριμένης περιοχής.

Είδαμε τον μεγάλο αριθμό εμπεριστατωμένων σχολίων που συνόδευσαν την πρώτη δημοσίευση αυτού του άρθρου (κάποιων μάλιστα με σημαντικές αναφορές, όπως του σχολιαστή που παρέθεσε την πληροφορία Σύριου δημοσιογράφου, που ανέβασε τελικά Ρώσος συνάδελφός του στο Twitter, σύμφωνα με την οποία Ρώσοι στρατιώτες σε θέσεις σκοπιάς στην Παλμύρα μεθοκοπούσαν σε καθημερινή βάση, την ώρα που έπρεπε να επαγρυπνούν).

'Ετσι, το South Front προχωρά σε νέα ανάρτηση και ανοίγει διάλογο με τους αναγνώστες του, πάντα βάσει του ιδίου ερωτήματος:

Ποιοι παράγοντες θεωρείτε ότι συνέβαλαν στην ανακατάληψη της Παλμύρας από τους τρομοκράτες του ISIS;
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 «Αναρωτιέται» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Δεν πιστεύω να υπάρχουν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες που επιδοκίμασαν την πρωτοφανούς έντασης αλλά και «απίστευτου» λεκτικού περιεχομένου «λογομαχία» ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη που έγινε προχτές Πέμπτη στη Βουλή των Ελλήνων!...

Ότι πολλοί με χαιρεκακία την απήλαυσαν δεν θα το αμφισβητήσω καθώς σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία υπάρχουν και εκείνοι που «χαίρονται και τρίβουν τα χέρια τους» όταν βλέπουν, ακούνε και διαβάζουμε ολισθήματα που οδηγούν σε απαξίωση του Ελληνικής Εμπνεύσεως Πολιτεύματος που είναι ΔΙΕΘΝΩΣ γνωστό με τον ελληνικό όρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…
Θα με ρωτήσουν κάποιοι καλόπιστοι αναγνώστες και αναγνώστριες:
«Καλά εσύ κύριε Πιπερόπουλε ΔΕΝ βλέπεις ότι καθημερινά και με αυξημένη πλέον ταχύτητα ξευτελίζεται ο Κοινοβουλευτικός πολιτικός μας πολιτισμός και όχι μόνο;»

Θα απαντήσω με ειλικρίνεια:
«Τα βλέπω, τα ακούω τα διαβάζω και θλίβομαι αφάνταστα!...»

Και θλίβομαι ακόμη περισσότερο με εκφράσεις για «αποποινικοποίηση» στο κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας και «χάρισμα» δύο-τριών νησιών στους Τούρκους που βγήκαν πρόσφατα από τα χείλη εκλεγμένων συμπολιτών μου Βουλευτών…

Αντιλαμβάνομαι ότι «διόρθωσαν» και οι δύο αυτά που είπαν αλλά, να θεωρήσω εκ παραδρομής, είπαν πράγματα που, με εξαίρεση κάποιων Αναρχικών, εάν τα έλεγαν αυτά μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, ή της Αμερικής σίγουρα την ίδια στιγμή ΔΕΝ θα τους χωρούσε πια η Πατρίδα τους…

Δηλαδή από προχτές και μετά τι να περιμένουμε ως επόμενη κωμικοτραγική πράξη στο εξελισσόμενο Κοινοβουλευτικό μας «σόου»
Να εκσφενδονισθούν ποτήρια και…καρέκλες ή να «πέσουν γροθιές και κλωτσιές;»
«Πιπέρι» στη γλώσσα γρήγορα γιατί…
Σίγουρα ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Του Γιάννη Σιδέρη  

Για να αιτιολογήσουν - προφανώς και να δικαιολογήσουν - την εκ βάθρων αλλαγή στάσης απέναντι στους δανειστές, και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, μια σειρά στελεχών, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης  Δραγασάκης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, είχαν χρησιμοποιήσει  τον όρο «βίαιη ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ».

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενηλικιώθηκε. Απλώς υποτάχθηκε.

Πολιτική ενηλικίωση, μεταξύ άλλων,  σημαίνει κατανόηση του περιβάλλοντος κόσμου, της θέσης σου και των δυνατοτήτων σου μέσα σε αυτόν, της σοβαρής και μεθοδικής προσπάθειας ισχυροποίησής της θέσης αυτής, της εργώδους προσπάθειας για ευημερία του λαού σου, χωρίς τυχοδιωκτισμούς, τακτικισμούς και λογικές χαρτοπαίχτη – γιατί τότε εύκολα μένεις στον άσσο,  και συ και ο λαός σου.  

Με αυτή την οπτική ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενηλικιώθηκε. Κάποτε στην ιδεοληπτική και αγαθιάρικη εφηβεία του, πίστευε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη με το δίκαιο των αιτημάτων του και το… παναθρώπινο των ιδεών του. Έφαγε τα μούτρα του, ηττήθηκε, αλλά εξακολουθεί να εκπέμπει την ίδια φραστική μπουρμπουλήθρα περί της ανάγκης για αλλαγή των άλλων –  και ποτέ του εαυτού του!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο Μέρκελ επανέλαβε τα ωραία και υψιπετή  για την «κρίσιμη περίοδο που περνά η Ευρώπη», η οποία «απαιτεί ένα νέο όραμα για το μέλλον της. Απαιτεί καλή πίστη, συνεργασία, αλληλοεκτίμηση μεταξύ των εταίρων».

Ωραία και οραματικά ακούγονται, αλλά παραπέμπουν στο «δάσκαλε που δίδασκες».  Την ώρα που μιλούσε για καλή πίστη, συνεργασία, αλληλοεκτίμηση εταίρων, οι «θεσμοί» τον εγκαλούσαν και εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα μέτρα που μονομερώς πήρε – προφανώς τα πήρε στο όνομα της καλής πίστης και συνεργασίας.

Την ίδια ώρα επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητούσε συγνώμη που η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει τους δανειστές για τις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας.

Με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε το δημοσίευμα: «Είπα ότι πάντα είναι καλή η διαβούλευση, αλλά δεν είχαμε χρόνο γιατί τα λεφτά έπρεπε να τα ξοδέψουμε φέτος για να μην επηρεαστεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2017 και ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δρα στο πνεύμα της συμφωνίας, αλλά σε κάποια θέματα πρέπει να έχει μια διακριτική ευχέρεια να κυβερνήσει».

Διπλή η ήττα: Και δυσχέραναν την «εύκολη αξιολόγηση», και ζήτησαν συγνώμη.

Παράλληλα ο κοινός νους διερωτάται: Δηλαδή πόσο έκτακτη ήταν η απόφαση του επιδόματος και δεν υπήρχε χρόνος για ενημέρωση; Και γιατί να είναι έκτακτη; Εκτακτα είναι γεγονότα – και οι συνακόλουθες αναγκαίες εκταμιεύσεις χρημάτων – όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές, μεγάλες πυρκαγιές, σεισμοί, λιμοί, θεομηνίες. Την πορεία των εσόδων την παρακολουθούσε η στατιστική Αρχή, την κατέγραφε σε αριθμούς και την απεικόνιζε σε δείκτες.

Είχαν δηλαδή βάθος χρόνου να ενημερώσουν, να συνεννοηθούν, να πείσουν και να αποσπάσουν το ΟΚ. Και εν τέλει αν δεν έπειθαν, μπρος στην αδήριτη ανάγκη να χρηματοδοτηθούν οι συνταξιούχοι (και όχι ας πούμε οι μακροχρόνια άνεργοι), ας το επιχειρούσαν.   

Και εν τέλει: Ας θεωρήσουμε κατανοητό και εθνικά υπερήφανο ότι δεν ενημέρωσαν τους δανειστές, στο πλαίσιο της… παληκαρίσιας πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, αφού «δεν είμαστε αποικία».  Αν πρυτάνευσε αυτή η περήφανη (λέμε τώρα) λογική, γιατί δεν την συνέχισαν; Γιατί ο κ. Τσακαλώτος δεν τους το είπε και κατάμουτρα των γερμανών βουλευτών, αλλά εν παραδοχή και ταπεινότητι, τους ζήτησε συγνώμη; Γιατί μόνο στο εσωτερικό εκφωνούνται τα ηρωικά και αψίκορα περί μη αποικίας και στο εξωτερικό μόνο οι συγνώμες;  

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν ενηλικιώθηκε. Εξακολουθεί στο εσωτερικό να δρα με την ρητορική των υπερφίαλων διακηρύξεων που πιάνουν σε τμήματα του πόπολου και στο εξωτερικό να ζητεί εύνοια για να μετριασθούν οι επιπτώσεις των λαθών του.

Έτσι χάνει κατά κράτος: Η αξιολόγηση που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 5 Δεκέμβρη, πάει για Ιανουάριο – και αν… Τα βραχυπρόθεσμα πάγωσαν προς το παρόν, και μόνο με πολιτική απόφαση (ουσιαστικά με το «άφες αυτοίς» που θα πουν οι δανειστές) θα ξεπαγώσουν. Η δόση των 6,2 δισ. που χρειάζεται η αγορά καθυστερεί, η πολυπόθητη ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση πάει πιο πίσω, και η ανάπτυξη καθυστερεί.

Οι ανήλικοι χάνουν μάχες ώσπου να ενηλικιωθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει και σε κατάσταση – υποτιθέμενης – ενηλικίωσης.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ξαφνικά χάθηκε η Γη της Εξουσίας κάτω από τα πόδια τους. Το Βατερλό του Βερολίνου προκαλεί τρόμο για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Στην απέναντι Γαλάζια Οχθη ετοιμάζονται για μια “αιματοβαμμένη” επιστροφή…Οι ορδές του Μητσοτάκη θα μπουκάρουν ταυτόχρονα στο Μαξίμου, στην ΕΥΠ και στο Γραφείο του Παπαγγελόπουλου. Από εδώ σχεδιάζουν να ξεκινήσουν οι Eκκαθαρίσεις της επόμενης μέρας…Οι ορδές του Τσίπρα γατζωμένες στη εξουσία είναι έτοιμες να πέσουν μαχόμενοι στα μετερίζια του Δημοσίου. Ενα συναρπαστικό 2017 ανατέλλει…

Από τον Ian Ford

O Tσίπρας και η παρέα του γνωρίζουν πως μετά το στραπάτσο του Βερολίνου όλα έχουν τελειώσει. Η πολιτική λύση που αναζητούσε δεν ήρθε. Και όχι μόνο αυτό: Eχουν ανοιχτά πλέον απέναντί τους τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ-χάρη στους οποίους άρπαξαν δύο χρόνια εξουσίας και βούτηξαν μέσα στην πολυτέλεια και τα προνομιά της.

Ηταν ο Σόιμπλε αυτός που έρριξε την κυβέρνηση Σαμαρά. Ο Γερμανός έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία. Και έρχονται τώρα τα παιδιά του Σόιμπλε να δαγκώσουν το χέρι του ευεργέτη τους. Κι όλα αυτά μέσα από μια αλλοπρόσαλη συμπεριφορά. Οπως απεκάλυψε ο Χρήστος Μπόκας ήταν ο Τσακαλώτος αυτός που στην μυστική σύσκεψη με τον Τσίπρα υποστήριζε ότι πρέπει να μοιράσουν ακόμη περισσότερα από τα 600 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους την ίδια στιγμή που το διεφθαρμένο δημόσιο χρωστάει 6,5 δις ευρώ σε άλλους συνταξιούχους, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ηταν ο ίδιος ο Τσακαλώτος που περιοδεύει στην Ευρώπη παρέα με την έξοχη ντιζέζ Αχτσιόγλου και το μεσημέρι βρίζουν τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ για να ζητήσουν την επόμενη πανικόβλητοι συγνώμη από τους Γερμανούς βουλευτές.

Εχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και τώρα είναι αναγκασμένοι να τζογάρουν την ίδια τη χώρα για να παραμείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία. Γιατί όταν βρίζεις τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ-δηλαδή τις ΗΠΑ-που σου δανείζουν τα χρήματα για να κυβερνήσεις 2 χρόνια την χώρα με τόσο σαλταδόρικο τρόπο γνωρίζεις πως δεν μπορεί να πάει μακριά η βαλίτσα. Τώρα το μόνο που τους έχει απομείνει είναι να τζογάρουν τα τυχοδιωκτικά ρέστα τους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο για λίγη ακόμη τζούρα εξουσίας.

Μέσα στον ίλιγγο της εξουσίας κολακεύουν τους χρυσαυγίτες, απελευθερώνουν Αφγανούς δολοφόνους, χρησιμοποιούν μεθόδους παρακράτους, δεν κολώνουν μπροστά σε τίποτε. Το μόνο που τρέμουν είναι το “τυχαίο” γεγονός που μπορεί να βάλει φωτιά στον αχυρώνα και να οδηγήσει τους ίδιους στο απόσπασμα αλά Τσαουσέσκου ή ακόμη χειρότερα αλά Καντάφι.

Οταν εξυβρίζεις το ΔΝΤ ενώ έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα η στιγμή που ένας “άγνωστος” ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία του Λευκού Οίκου έχεις απλά άγνοια κινδύνου τυφλωμένος από το πάθος για την εξουσία. Την ίδια στιγμή υποτιμάς τις ΗΠΑ, τις μυστικές της υπηρεσίες, την ιστορία της. Έχεις άγνοια κινδύνου όταν βρίζεις το ΔΝΤ ενώ ακούς στη γειτονιά σου τις εκρήξεις στην χώρα του Σουλτάνου που κηδεύει τους νεκρούς του και είναι έτοιμος να εξάγει τον εσωτερικό του πόλεμο.

Εχεις άγνοια κινδύνου όταν εξυβρίζεις το ΔΝΤ και δεν τρομάζεις από την σιωπή του.

Σε αφήνει να εκτονωθείς βρίζοντας έναν από τους δανειστές σου ως την στιγμή που θα τρομάξεις από τη σιωπή του και τότε…

Μέσα σ΄αυτό το πολεμικό κλίμα και η ΝΔ συνειδητοποιοεί ότι έφτασε η ώρα της πραγματικής μάχης. Η σκληρότητα με την οποία ο Αδωνις Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση στην περίπτωση του Πολάκη κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Στην ΝΔ γνωρίζουν ότι το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην ΕΥΠ και στην Δικαιοσύνη. Τα ίδια άλλωστε έκαναν και οι ίδιοι στο παρελθόν. Ετσι τώρα συγκεντρώνουν στοιχεία για τα ειδικά δικαστήρια του κοντινού μέλλοντος που στην κυριολεξία μπορεί να βαφτούν με αίμα σε περίπτωση που υπάρξουν νεκροί στο Αιγαίο ή τη Θράκη.

Ηδη ο Ομπάμα αποχαιρέτησε χθες τους δημοσιογράφους στη διάρκεια μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης. Οι άνθρωποί του εγκαταλείπουν σιγά σιγά τα πόστα. Παραδίδουν στους επόμενους. Στην ομάδα του Τραμπ. Είναι ακριβώς αυτό το κενό εξουσίας που περιμένει ο Σουλτάνος Ερντογάν για να μεταφέρει εκτός συνόρων τον δικό του πόλεμο.

Κι εσύ όλο αυτό το διάστημα έκανες ότι περνάει από το χέρι σου να ξεμείνεις χωρίς συμμάχους…Με την ΝΔ να ετοιμάζεται για πόλεμο στρατολογώντας τους δικούς της στην ΕΥΠ και την Δικαιοσύνη, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες των προσώπων κλειδιά όπως ο Παπαγγελόπουλος και ο Παυλόπουλος που κρατάνε την κυβέρνηση στην εξουσία, το κοντινό μέλλον των κυβερνώντων είναι ναρκοθετημένο και οι ίδιοι δείχνουν, μέσα στην απελπισία τους, έτοιμοι να τα κάνουν όλα Κούγκι.

Είναι αποφασισμένοι να ρισκάρουν για την εξουσία ακόμη και τις ζωές τους καθώς τα στίφη του οργισμένου πλήθους θα μπουκάρει στο Μαξίμου από τις ίδιες μποκαπόρτες που τώρα μπαινοβγαίνουν οι νταβατζήδες.

Γαία Πυρί μειχθήτω…

Πηγή "Κουρδιστό Πορτοκάλι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Τι είδους κόμμα είναι αυτό που μας κυβερνά, ξέρει κανείς; Τι έχει μείνει από εκείνο το κόμμα και από εκείνους τους συντρόφους τού πρώτου καιρού της επέλασης προς τη νίκη; Ενα απομεινάρι γκροτέσκο αριστερής ρητορικής, μια τσακισμένη ιδεολογική ραχοκοκαλιά, ένα κόμμα χωρίς παρελθόν

Γράφει ο Ανδρέας Πετρουλάκης

Στο «Κιβώτιο» του Αρη Αλεξάνδρου, μία ομάδα 40 ανταρτών αναλαμβάνει την αποστολή να μεταφέρει ένα κιβώτιο με περιεχόμενο πολύτιμο για την έκβαση του Εμφυλίου υπέρ του Δημοκρατικού Στρατού. Επρόκειτο για αποστολή αυτοκτονίας καθώς η πορεία που θα ακολουθούσαν περνούσε υποχρεωτικά μέσα από τις γραμμές του εχθρού. Τελικά στην φονική διαδρομή αποδεκατίστηκαν με διαφορετικούς τρόπους όλοι πλην ενός, ο οποίος και παρέδωσε το κιβώτιο. Το κιβώτιο ήταν άδειο. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο για το συγκλονιστικό αυτό βιβλίο, αλλά καιρό τώρα μου έχει δημιουργηθεί η σκέψη ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε μια φάρσα του μύθου του «Κιβώτιου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ιστορική αποστολή να καταλάβει την εξουσία για πρώτη φορά για λογαριασμό της Aριστεράς. Κουβαλούσε μαζί του όλη τη σκευή της ιστορίας της, τις παρακαταθήκες των παλιών αγωνιστών της, την εξωραϊσμένη αυτοεικόνα του σύγχρονου συντρόφου, το αίσθημα ηθικής υπεροχής που εμπότιζε τα κύτταρα κάθε αριστερού. Στον Αλέξη Τσίπρα και τους συντρόφους του παραδόθηκε ένα μυθικής αξίας κιβώτιο.

Στα χρόνια της αντιπολίτευσης το κουβάλησαν στις μάχες του άοπλου εμφύλιου. Στο άλλο στρατόπεδο υπήρχαν οι προδότες των Μνημονίων που φτωχοποιούσαν τον λαό, οι υποτελείς της τρόικας που έβαζαν φόρους, οι ασπόνδυλοι εντολοδόχοι της Μέρκελ που έκοβαν μισθούς και συντάξεις, οι διαπλεκόμενοι των συμφερόντων που ξεπουλούσαν τον εθνικό πλούτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν να διώξει τους δεξιούς και ακροδεξιούς της εξουσίας, να σκοτώσει τη διαπλοκή, να διαγράψει το χρέος, να σκίσει το Μνημόνιο, να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις, να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στους τροϊκανούς, να αποτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να εθνικοποιήσει τις τράπεζες, να αποκαταστήσει τις απώλειες των εισοδημάτων, να πατάξει την ανεργία, να κλείσει το κάτεργο της Αμυγδαλέζας, να δώσει νέα πνοή στον τόπο.

Η μια μετά την άλλη οι διαψεύσεις άρχισαν να σκάνε με κρότο. Η πρώτη δουλειά του αριστερού νικητή των εκλογών ήταν να συμμαχήσει με τους πιο δεξιούς των δεξιών. Στη συνέχεια υπέγραψε ένα κατάδικό του Μνημόνιο, άρχισε να καλοδέχεται τους τροϊκανούς με άλλο όνομα στο Χίλτον, ξέχασε τα περί γερμανικών οφειλών, έγινε ο καλύτερος φίλος της Μέρκελ, διόγκωσε τη φορολογία σε εξοντωτικά επίπεδα, μείωσε κι άλλο το εισόδημα, αύξησε την πραγματική ανεργία, έστησε τη δική του διαπλοκή, συνέχισε απαράλλαχτο το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των προδοτών, ξεπούλησε τις τράπεζες στα ξένα funds, εκλιπάρησε για μια μικρή ελάφρυνση του χρέους. Εκανε τα ίδια πράγματα, πολύ ακριβότερα. Για κερασάκι έκανε και αυτό που δεν τόλμησαν ποτέ οι δεξιοί, να υποθηκεύσει τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια.

Εχανε φέτα-φέτα τον ιδεολογικό του κορμό, αλλά πάλι λες, υποχρεώθηκε από τον οικονομικό εκβιασμό. Βλέπεις όμως και από την άλλη να στέλνουν τα ΜΑΤ που θα καταργούσαν εναντίον συνταξιούχων, να έχουν οχυρωθεί σιδερόφραχτοι μέσα στο Μαξίμου, να κάνουν πολυέξοδα ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο που θα πουλούσαν, να έχουν ανοίξει νέες χειρότερες Αμυγδαλέζες, να σκηνοθετούν εθνικολαϊκιστικές φιέστες που δεν είχαμε δει ποτέ επί Δεξιάς, να έχουν στενότερες σχέσεις με την Εκκλησία από τον Σαμαρά, να υπάρχει ένας υπουργός μόνιμα ντυμένος αξιωματικός, να στήνουν φάμπρικες με χρυσαυγίτες σαν νέοι Μπαλτάκοι και αναρωτιέσαι, η τρόικα τους υποχρεώνει να τα κάνουν κι αυτά;

Τι έχει μείνει από εκείνο το κόμμα και από εκείνους τους συντρόφους του πρώτου καιρού της επέλασης προς τη νίκη; Ενα απομεινάρι γκροτέσκο αριστερής ρητορικής, μια τσακισμένη ιδεολογική ραχοκοκαλιά, ένα κόμμα χωρίς παρελθόν, ένα άδειο πουκάμισο. Λίγοι απογοητευμένοι οπαδοί, κάτι κουρασμένα στελέχη, σύντροφοι που καθημερινά λιγοστεύουν, αραιώνουν, αποδεκατίζονται. Τι είδους κόμμα είναι αυτό που μας κυβερνά, ξέρει κανείς;

Φαντάζομαι μια εικόνα σε έναν αόριστο μέλλοντα, τον αρχηγό αποκομμένο από την πολιτική μήτρα που τον γέννησε, χωρίς ιδεολογική πατρίδα, τελευταίο εναπομείναντα της περιπέτειας, να σέρνει μόνος τα κουρασμένα του βήματα και εκείνο το κιβώτιο που έπρεπε να παραδώσει. Ο άγνωστός του αριστερός ανακριτής να τον ρωτά, τελικά τι διαφορά είχες από τους αντιπάλους σου; Και το ανοιγμένο κιβώτιο να χάσκει απειλητικό και να έχει μέσα μια γραβάτα.

Πηγή Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Οι ειδικές δυνάμεις του Συριακού Στρατού συνέλαβαν αξιωματικούς του ΝΑΤΟ μέσα σε καταφύγιο τζιχαντιστών στο Ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με το έγκυρο ειδησεογραφικό δίκτυο voltaire.net.

Όπως σημειώνει το voltaire.net, το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών αυτή την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στην (17h διεθνής ώρα), καθώς συνελήφθησαν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ σήμερα το πρωί από τις ειδικές συριακές δυνάμεις εντός ενός καταφυγίου στο Ανατολικό Χαλέπι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, πρόκειται για Γάλλους αξιωματικούς και στρατιώτες, γι' αυτό και παρατηρείται έντονη κινητικότητα της γαλλικής διπλωματίας στην περιοχή.

Παραθέτουμε στην συνέχεια την είδηση όπως την παρουσίασε το voltaire.net στην ιστοσελίδα του.
Le Conseil de sécurité se réunit à huis clos après l’arrestation d’officiers de l’Otan à Alep
Réseau Voltaire | 16 décembre 2016
Réseau Voltaire — Le Conseil de sécurité siège à huis clos, ce vendredi 16 décembre 2016 à 17h temps universel, alors que des officiers de l’Otan ont été arrêtés ce matin par les Forces spéciales syriennes dans un bunker à Alep-Est.
Voltairenet.org
Πηγή "Πύλη των Φίλων"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Λάζαρος Καλλιανιώτης

Εκείνοι που εξακολουθούν να διακινούν σενάρια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος, προφανώς και δεν έχουν καταλάβει ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να γίνει αναχωρητής. Και κυρίως, δεν γοητεύεται από τα σενάρια της “παρένθεσης Μητσοτάκη”, καθώς έχει διαβάσει σωστά την πρόσφατη πολιτική ιστορία. Από το 2004, όταν ο Κώστας Λαλιώτης προέβλεπε ότι η νίκη Καραμανλή θα αποτελούσε παρένθεση, μέχρι και σήμερα, κάθε φορά που ένα κόμμα σκέφτηκε… πονηρά για τον αντίπαλό του, που ερχόταν καλπάζοντας στην εξουσία, κοινώς… βρήκε τοίχο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακόμη εξαιρετικά νέος για πολιτικός, ώστε να συνταξιοδοτηθεί. Γι’ αυτό και διαμορφώνει το πλαίσιο της μάχης μέχρις εσχάτων, ώστε ακόμη κι αν δεν του βγει, όπως προδικάζουν οι δημοσκοπήσεις, να έχει συνθέσει ένα προσωπικό legacy για μελλοντική αξιοποίηση.

Ο Πρωθυπουργός, για όσους είναι συνομιλητές του, επενδύει στην εξάντληση της Νέας Δημοκρατίας. Και στην ανάδειξη στοιχείων που ο ίδιος θεωρεί κοινωνικά μειονεκτήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποντάροντας την ίδια στιγμή και στη χασμωδία που κατά καιρούς παρατηρείται στη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Οι χειρισμοί της ΝΔ στο θέμα του κοινωνικού πακέτου προς τους συνταξιούχους, εκτιμά ότι τον δικαιώνουν, και ότι αποκόπτουν περαιτέρω τη γαλάζια παράταξη από κοινωνικές δεξαμενές. Πιστεύει δηλαδή ότι θα συμβεί αυτό που προέβλεψε από βήματος Βουλής ο Νίκος Παππάς, ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα έχουν προχωρημένη δυσκολία να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τη στάση του κόμματός τους.

Επιπροσθέτως, επειδή σε μερικές εβδομάδες θα κλείσει σχεδόν… ένας χρόνος από τη διατύπωση του κεντρικού πολιτικού αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η κόπωση του επιχειρήματος αλλά και των γαλάζιων στελεχών, θα ενισχύσει περαιτέρω τη δική του θέση στην εξουσία.

Όλα αυτά φυσικά, υπό την αίρεση ότι θα κλείσει ομαλώς η δεύτερη αξιολόγηση. Διαφορετικά…

Πηγή "Υστερόγραφα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου