Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

11 Δεκ 2016


Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Η ​​διεθνής ορίζοντας ανησυχητικά θολός, οι παράγοντες των εξελίξεων αστάθμητοι. Η συνοχή (άρα η ύπαρξη) της Ε.Ε. διακυβεύεται από μέρα σε μέρα, ο διεθνοποιημένος ολοκληρωτισμός των «Αγορών» και οι φιλοδοξίες «ενιαίας παγκόσμιας διακυβέρνησης» πυροδοτούν την έκρηξη εθνικιστικών ακροτήτων σε προηγμένες κυρίως κοινωνίες. Ο προεκλογικός αγώνας στις ΗΠΑ ξεγύμνωσε τον αμοραλισμό και την παρακμιακή ευτέλεια του παιχνιδιού της εξουσίας στο πολιτισμικό μας «παράδειγμα». Και την ίδια ώρα οι «καθ’ έξιν» ταραξίες της Ιστορίας, ο γερμανικός και ο τουρκικός ηγεμονισμός, σηκώνουν και πάλι κεφάλι.

Μέσα σε αυτό το διεθνές σκηνικό, το ελλαδικό κράτος κυριολεκτικά παραπαίει. Δεν είναι συναισθηματισμός να θυμόμαστε ότι για να υπάρξει και να διασώζεται ώς σήμερα αυτό το κράτος θυσίασαν τη μία και μοναδική ζωή τους κάποιες εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων, σε πεδία μαχών ή σφαγιασμένοι από τους κατά καιρούς Αττίλες που γεννάει αδυσώπητη η Ιστορία. Μοιάζει με τροχό η Ελλάδα, που χάνει τη μια μετά την άλλη τις ακτίνες ή τα αδράχτια του και αναδιπλώνεται στο κεντρικό σημείο, στο τιγκίλι της ρόδας – όπως έγραψε κάποτε ο Ζήσιμος Λορεντζάτος.

Και ο Ελύτης συμπλήρωνε: «Η συρρίκνωση του ελληνισμού μετά την επικράτηση των εθνικισμών –δεν το συνειδητοποιήσαμε ποτέ όσο έπρεπε– μας αποστέρησε από τον τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα με την ανοιχτοσύνη εκείνη και την ισχύ που διέθετε το ίδιο μας το γλωσσικό όργανο σε μια μεγάλη έκταση του πολιτισμένου τότε κόσμου. Απ’ αυτή την άποψη, όσο περίεργο και αν φαίνεται, ο πριν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους υπήκοος του μικροσκοπικού τούτου κράτους ανάσαινε τον αέρα μιας περίπου αυτοκρατορίας. Οι δυνατότητές του να κινηθεί χωρίς διαβατήριο γλώσσας καλύπτανε μεγάλα μέρη της Ιταλίας και της Αυστρίας, ολόκληρη την Αίγυπτο, την νότια Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία του Καυκάσου και, φυσικά, την Κωνσταντινούπολη με την ενδοχώρα της, ώς κάτω, κατά μήκος του Αιγαίου, τη λεγόμενη στις μέρες μας νοτιοδυτική Τουρκία».

Μέσα σε ελάχιστο διάστημα (πενήντα χρόνια είναι λιγότερο κι από στιγμή μέσα σε τριάντα πέντε αιώνες ιστορίας) ο Ελληνισμός συρρικνώθηκε εξοντωτικά. Επαψε να πατάει και στις δύο όχθες του Αιγαίου – πανάρχαιο δεδομένο ορισμού και ταυτότητας της παρουσίας του στην Ιστορία. Ξεριζώθηκε από τη Θράκη, την Ανατολική Ρωμυλία, την Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο, την Τένεδο, διώχτηκε από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, του αφαίρεσαν ληστρικά τη Βόρεια Ηπειρο, τη Βόρεια Κύπρο.

Αποδείχτηκε πανεύκολο στον όποιο ιταμό επίβουλο να αρπάζει και να σφετερίζεται εδάφη πανάρχαιων κοιτίδων του Ελληνισμού μακελεύοντας τους αυτόχθονες – όταν η ισχυρή Δύση με ποικίλα προσχήματα συναινούσε, το εξαρτημένο (πάντοτε και μονότροπα) από αυτήν ελλαδικό κρατίδιο συμμορφωνόταν πειθήνια. Μοιάζει να μην καταλάβαμε ποτέ οι Νεοέλληνες ότι την «προστάτιδά» μας Δύση την ενδιαφέρει να διαχειρίζεται ένα «ελληνικό» προτεκτοράτο, που θα της έφτανε να τελειώνει στη Μελούνα, αφού θα περιλάμβανε τα αρχαία τοπωνύμια (Αθήνα, Σπάρτη, Μυκήνες, Θήβα, Ολυμπία) των οποίων το πολιτισμικό αντίκρισμα θέλει να μονοπωλεί. Η Τουρκία είναι πολύτιμη για τη Δύση, όχι σαν φραγμός στη ρωσική επέκταση και επιρροή, αλλά σαν εγγύηση οριστικής ταφόπλακας του πιο μισητού ιστορικού της Δύσης αντιπάλου: της ελληνορωμαϊκής «οικουμένης» – του «Βυζαντίου», όπως δυσφημιστικά επέβαλαν οι Δυτικοί να αποκαλούμε την αυτοκρατορία της Nova Roma.

Αυτό που εμείς δεν καταλάβαμε ποτέ, το ξέρουν καλά οι γείτονες του μεταπρατικού μας κρατιδίου: ότι είναι πανεύκολος ο παραπέρα ακρωτηριασμός του Ελληνισμού όσο η ελλαδική κοινωνία μετράει την «πρόοδο» και τον «εκσυγχρονισμό» με τη μεζούρα του εκδυτικισμού της.

Γι’ αυτό και οι αξιώσεις πληθύνονται και μεγεθύνονται: Οι Τούρκοι εποφθαλμιούν δεκαοχτώ (18) νησιά του Αιγαίου και όση Θράκη μάς έχει απομείνει. Οι Αλβανοί απαιτούν να φτάσουν ώς την Πρέβεζα. Οι Σκοπιανοί ορέγονται τη Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε ένα τέτοιο διεθνές σκηνικό, ποια θα ήταν η ενστικτώδης αντίδραση οποιουδήποτε οργανωμένου σε κράτος λαού, που θέλει να συνεχίσει να υπάρχει μέσα στην Ιστορία; Θα έβαζε στην άκρη, εντελώς στο κοινωνικό περιθώριο, τους καριερίστες της εξουσίας. Που δοκιμάστηκαν επανειλημμένα και αποδείχτηκαν κατ’ εξακολούθησιν ανίκανοι ή αηδιαστικά φαύλοι – άνθρωποι άρρωστοι, ψυχοπαθολογικά εξουσιολάγνοι. Κατάστρεψαν τις ζωές μας, βύθισαν μια ολόκληρη κοινωνία σε εξαθλίωση και πανικό, σε εφιάλτη εξωφρενικού υπερδανεισμού που θα κρατάει σε υποτέλεια και τα τρισέγγονά μας, με χαμένη την εθνική ανεξαρτησία και ατιμασμένο, της ντροπής, το όνομα των Ελλήνων.

Είναι δυνατό, ύστερα από εφτά χρόνια τέτοιας συμφοράς, να υπάρχουν ακόμα στο προσκήνιο οι φυσικοί αυτουργοί του βασανισμού μας, οργανωμένοι στα ίδια δυσώνυμα για τον λαό μας κόμματα; Να μας κουνάει το δάχτυλο η κυρία Φώφη, διάδοχος του πρωτουργού της ολεθριότητας «Γιωργάκη», να μαίνεται για εκλογές και πάλι ο κ. Μητσοτάκης, ένα μόλις χρόνο μετά τον εφιάλτη της εξουσιολαγνείας Σαμαρά, να αφιερώνουν τα κανάλια και οι εφημερίδες, ακόμα σήμερα, σχόλια και αναλύσεις στον χαμαιλεοντισμό του κ. Τσίπρα, που παραμένει μεν κομμουνιστής με τη γροθιά υψωμένη, αλλά διεκπεραιώνει ταυτόχρονα την πιο απάνθρωπη πολιτική ασυδοσίας των «Αγορών» που γνώρισε ποτέ η υφήλιος – δεν είχε καν το φιλότιμο να παραδώσει στους σεσημασμένους τη βρωμοδουλειά.

Οι γύπες έχουν αρχίσει το κλωθογύρισμα πάνω από το κορμί της Ελλάδας που αναδίνει πτωμαΐνη, παίζουμε μάλλον το τελευταίο χαρτί της ιστορικής μας επιβίωσης. Αραγε το Σύνταγμα, που καθορίζει και προστατεύει το «δημοκρατικό» μας πολίτευμα, προϋποθέτει τη δημοκρατία μόνο αυτονοήτως δέσμια των κομμάτων και του πελατειακού κράτους που τα κόμματα (όλα) πρωτευόντως υπηρετούν; Δημοκρατική έξοδος από αυτόν τον εφιάλτη και κοπρώνα είναι δυνατό να μην υπάρχει;

Το ένστικτο αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας των πολιτών προστάζει να χάσουν οι φυσικοί αυτουργοί του εφτάχρονου ολέθρου τα πολιτικά τους, τουλάχιστον, δικαιώματα, να τους τα αφαιρέσει η ψήφος του λαού. Οταν όμως η ψήφος είναι εξ ανάγκης πουλημένη, γιατί μόνο έτσι εξαγοράζει ο πολίτης το ψωμί του και το ψωμί των παιδιών του, τότε τι γίνεται;

Πηγή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κηυριακής». Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι ηΤουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.

Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων της Χιμάρας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 2016 ο Ελληνισμός της Χιμάρας, τιμά την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (1948), βρισκόμενος στο μέτωπο της διεκδίκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ιδιοκτησίας της θρησκευτικής ελευθερίας και του εθνικού αυτοπροσδιορισμού.

Το 1945, το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας, αφαίρεσε από τους κατοίκους της Χιμάρας το δικαίωμα στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό, στην ιδιοκτησία και στην θρησκευτική ελευθερία. Μέσα σε μια νύχτα αποφάσισε να σταματήσει να τους αναγνωρίζει την εθνική τους καταγωγή, να δημεύσει τις περιουσίες τους και να γκρεμίσει τις εκκλησίες τους. Σήμερα, 26 χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος, κανένα από τα τρία δικαιώματα δεν έχει αποκατασταθεί για τους Χιμαραίους.

Η αλβανική πολιτεία συνεπής διάδοχος του καθεστώτος, αρνείται να επιστρέψει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες, καταπατά τις οικίες τους, δεν τους επιτρέπει να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, δημεύει την εκκλησιαστική περιουσία και κατεδαφίζει Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς.

Η Ένωση Χειμαρριωτών, δημιούργησε ένα βίντεο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ανάδειξη της θέσης των Χιμαραίων απέναντι στην διαρκή διαμάχη με το αλβανικό κράτος. Αυτό το βίντεο προβλήθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους φορείς της μειονότητας στα Τίρανα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν ένα σύγχρονο κακέκτυπο του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή

Του Λεωνίδα Κουμάκη

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις πράξεις, τα λόγια και τις ενέργειες του, δείχνει να ζηλεύει την διαχρονική δόξα του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή και να αντιπαθεί τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ τον οποίο «αποκαθηλώνει» συνεχώς στην συνείδηση των λαϊκών μαζών με την διαρκή επίκληση των «λαθών» κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και την συχνή αναφορά στα «σύνορα της καρδιάς του»**.   

Προσπαθεί απεγνωσμένα να παριστάνει τον σύγχρονο «Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή» παρ΄ όλο που οι σημερινές συνθήκες δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις συνθήκες της εποχής Σουλεϊμάν (1493-1566), του μοναδικού από τους 36 Σουλτάνους που παρέλασαν στην κορυφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο οποίος την οδήγησε, μέσω αιματηρών κατακτήσεων, στην μεγαλύτερη γεωγραφική της έκταση, μη διστάζοντας βέβαια να δολοφονήσει  όλα του τα αδέλφια, δύο γιούς, θείους και επτά εγγόνια προκειμένου να «εξασφαλίσει» την απόλυτη εξουσία του.

Έτσι  ο θαυμαστής του, ο Ερντογάν, στην σημερινή εποχή εισβάλλει στην Συρία πέφτοντας στην θανάσιμη παγίδα που του έστησαν οι άσπονδοι «φίλοι» που δημιούργησε, προσπαθεί απεγνωσμένα να βάλει χέρι στο Ιράκ και στα πετρέλαια της Μοσούλης χωρίς επιτυχία, εκβιάζει και απειλεί την Ελλάδα πότε με ποταμούς Αφρικανών και άλλων λαθρομεταναστών που συγκεντρώνει με μεγάλη επιμέλεια στα Τουρκικά παράλια και πότε με στρατιωτική επίθεση σε Ελληνικά νησιά, κρατά αλυσοδεμένους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ζητώντας λύτρα «προστασίας» και «ασφάλειας» σε φυσικό αέριο σαν σύγχρονος μαφιόζος, δολοφονεί εκατοντάδες και εκτοπίζει χιλιάδες Κούρδους από την νοτιοανατολική Τουρκία φυλακίζοντας τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στο Τουρκικό κοινοβούλιο, απλά και μόνο γιατί τολμούν να μην «συμμορφώνονται»  με τις επιθυμίες του.

Στην εποχή μας η «οικογένεια» όπως αδέλφια, γιοί, γαμπροί, θείοι και εγγόνια δεν αποτελούν απειλή για τον Ερντογάν ώστε να δολοφονηθούν, όπως έκανε στην εποχή του ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Έτσι, ολόκληρο το σόι, μαζί με μια αυλή αφοσιωμένων επιχειρηματιών, ανέλαβαν το έργο «οικειοποίησης»  της μυθικής περιουσίας που δημιούργησε το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας τα τελευταία 70 χρόνια καθώς και την περιουσία σημαντικών αλλά όχι «αφοσιωμένων» επιχειρηματιών οι οποίοι στοχοποιούνται και συλλαμβάνονται. Η «οικειοποίηση» αυτή, υπολογίζεται ότι αφορά περισσότερες από 500 μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται πλέον υπό τον απόλυτο έλεγχο της «οικογένειας».

Έτσι χτίσθηκε μυθικό παλάτι χιλίων εκατό δωματίων στην Άγκυρα (και μερικά ακόμα μικρότερα), έτσι αγοράστηκε  υπερπολυτελές  VIP αεροσκάφος Airbus A340-500, διακοσμημένο από τον οίκο Louis Vuitton,  το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει ο ανατραπείς πρώην δικτάτορας της Τυνησίας Μπεν Άλι με πενήντα πολυθρόνες - κρεβάτια, ειδική κρεβατοκάμαρα για τον «ιδιοκτήτη», αίθουσα συσκέψεων και άλλα πολλά, έτσι «αμείβονται» οι διεφθαρμένοι «δορυφόροι» της Τουρκίας στα Βαλκάνια και αλλού, έτσι ικανοποιείται η αρρώστια της Εμινέ Ερντογάν να ξοδεύει τεράστια ποσά για άχρηστες αγορές, έτσι όλη η «οικογένεια» στεγάζει τον νεοπλουτισμό και την μεγαλομανία της.

Όσοι τολμούν (όπως ο τέως μέντορας του Ερντογάν,  ιμάμης Γκιουλέν) να καταγγείλουν την μετατροπή της Τουρκίας σε γωνιακό κατάστημα της «οικογένειας» Ερντογάν, χαρακτηρίζονται αμέσως «τρομοκράτες», «πραξικοπηματίες» και «επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια»! 

Η Τουρκία σήμερα, με αφορμή το «πραξικόπημα» της 15ης Ιουλίου 2016, έχει μετατραπεί σε μια απροκάλυπτη δικτατορία με κοινοβουλευτικό φερετζέ. Ο Ερντογάν, από το 2003 που ανέλαβε την εξουσία σαν πρωθυπουργός (το 2014 μεταπήδησε στην Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας), σταδιακά κατάφερε να εδραιώσει την κυριαρχία του και στις μέρες μας συμπεριφέρεται σαν ένα σύγχρονο κακέκτυπο του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή.

Με μόνιμο «όπλο» τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ο Ερντογάν, προσπαθεί να δημιουργήσει μέσα στην Τουρκία ένα πιστό στρατό βασιβουζούκων – λαϊκών,  με τυφλή υποταγή στις εντολές του.

Με την αόριστη κατηγορία της «υπόνοιας σχέσης» με τα γεγονότα του Ιουλίου, της «τρομοκρατίας» ή της «εθνικής ασφάλειας» και με την πλήρη αξιοποίηση της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» που διαιωνίζεται στην Τουρκία:

➤·         περισσότερα από 160 μέσα μαζικής ενημέρωσης και εκδοτικοί οίκοι έχουν φιμωθεί, ενώ περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή.
➤·         Εκατοντάδες μέλη του δικαστικού σώματος (δικαστές, εισαγγελείς, δικαστές του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας) βρίσκονται στην φυλακή ώστε να εξασφαλιστεί η «απονομή δικαιοσύνης» από τους αντικαταστάτες τους, σύμφωνα με τις επιθυμίες του Ερντογάν.
➤·         Χιλιάδες μέλη των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων απολύθηκαν ενώ δέκα χιλιάδες περίπου βρίσκονται στις φυλακές - μεταξύ τους 118 στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι.
➤·         Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα της Τουρκίας (Αστυνομία, Χωροφυλακή, Δημόσια Εκπαίδευση, Πρυτάνεις, Κοσμήτορες, Θρησκευτικά Ιερατεία, υπάλληλοι διαφόρων υπουργείων, υπάλληλοι της ΜΙΤ, της ρυθμιστικής τραπεζικής αρχής, της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, του πρωθυπουργικού γραφείου κ.α.) απολύθηκαν - οι 35.000 περίπου από αυτούς βρίσκονται ήδη στις φυλακές.
➤·         Ένας κυβερνήτης επαρχίας και 29 κυβερνήτες δήμων (όλοι εκλεγμένοι) παύτηκαν αιφνιδιαστικά από τα καθήκοντα τους και πολλοί από αυτούς συνελήφθησαν. 
➤·         Πεντακόσια ιδρύματα από τα οποία 370 μη κυβερνητικές οργανώσεις και 18 φιλανθρωπικές οργανώσεις, υποχρεώθηκαν να σταματήσουν όλες τις δραστηριότητες τους.
➤·         Οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, όπως άλλωστε όλοι όσοι υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της Τουρκίας, διορίζονται πλέον από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, δηλαδή την «οικογένεια».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το ανηλεές κυνηγητό «εσωτερικών εχθρών», η αυταπάτη μετενσάρκωσης του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή στο πρόσωπό του Ερντογάν, η αποδόμηση όλων σχεδόν των διεθνών σχέσεων της Τουρκίας και οι συνεχείς επιθετικοί λεονταρισμοί εναντίον όλων των γειτόνων, η παγκόσμια αναξιοπιστία της Τουρκικής ηγεσίας, οι επικίνδυνοι «δεσμοί» με την τρομοκρατία του ISIS και η αχαλίνωτη επιθετικότητα εναντίον της Κουρδικής μειονότητας που αποτελεί το 35% του συνολικού πληθυσμού της Τουρκίας, έχουν οδηγήσει σε εκρηκτικά αδιέξοδα: 

Ένα εσωτερικό, εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται κυρίως στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας με καθημερινά θύματα αθώους ανθρώπους,  τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα που έχουν γονατίσει τον τουρισμό - βασικό πυλώνα της οικονομίας, συνεχής υποτίμηση της Τουρκικής λίρας η οποία καταρρίπτει το ένα ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου μετά το άλλο, εισβολή στον βάλτο της Συρίας και συνεχείς προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ιράν, το Ιράκ, την Αίγυπτο χωρίς βέβαια να εξαιρούνται και όσοι –υποτίθεται- διατηρούν τώρα «καλές» σχέσεις με την Τουρκία (Ισραήλ, Ρωσία, Ε.Ε. κ.ο.κ.ε.)

Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι περίπου βέβαιο πως ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας θα μείνει στην ιστορία σαν Ερντογάν, ο φαύλος!

Το τέλος του φαίνεται πως δεν θα διαφέρει και πολύ από εκείνο της οικογένειας Τσαουσέσκου ή του ομοϊδεάτη του Μοχάμεντ Μόρσι. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, ας ευχηθούμε ολόψυχα να μην μας παρασύρει σε αναγκαστικές περιπέτειες. 

Ακόμα όμως και στην περίπτωση αυτή, η «κατάλληλη ευκαιρία» που κατά κόρον αξιοποίησε η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες, από την πισώπλατη μαχαιριά στον Ελληνισμό της Πόλης το 1942, το πογκρόμ του 1955, τις απελάσεις του 1964,  μέχρι την εισβολή στην Κύπρο το 1974, στις μέρες μας φαίνεται να διαγράφεται σαφώς υπέρ της Ελλάδος

Θα μπορέσουμε άραγε να την αξιοποιήσουμε;

*Ο Λεωνίδας Κουμάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Πέρα και στην συνέχεια φοίτησε για δυο χρόνια στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο, πριν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη, λόγω της απέλασης του πατέρα του, το 1964. Στην Ελλάδα τέλειωσε το Γυμνάσιο Παγκρατίου στην Αθήνα και την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, από το 1967, άρχισε να εργάζεται σε ελληνική βιομηχανία (κλάδος ποτών) στην οποία παρέμεινε επί 30 συνεχή χρόνια και της οποίας διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Εξαγωγών. Την δεκαετία 2003 – 2013 ασχολήθηκε με έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» (1992) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997). Τον Δεκέμβριο 1996 κυκλοφόρησε  τον σύντομο «Αποχαιρετισμό»
** Τα «Σύνορα της δικής μας καρδιάς» - απάντηση στον Ρ.Τ.ΕρντογάνΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει o Νίκος Μπογιόπουλος

Η κοροϊδία, η απάτη, η γελοιότητα και ο αυτό-εξευτελισμός χωρίς όρια και αναστολές…
«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας από τη μια να του αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και από την άλλη να του πετούν κάποια ψίχουλα, για να τον εξαγοράσουν όπως φαντάζονται ότι θα κάνουν. Να εξαγοράσουν τη στήριξη στην ίδια πολιτική που του έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι (...). Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε νομίζω ότι οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημά τους"...

Από την ομιλία του Τσίπρα το 2014 εναντίον του Σαμαρά
Ο κ.Τσίπρας εξήγγειλε διανομή πλεονάσματος στους φτωχούς συνταξιούχους. Γνωστό το διάγγελμά του. Όπως και η πολιτική του αθλιότητα περί δήθεν καταβολής της «13ης σύνταξης».

Έτσι το είπε ο κ.Τσίπρας. Ότι κάνει πράξη την υπόσχεσή του για επιστροφή της 13ης σύνταξης! Θυμίζουμε: Ο Τσίπρας είναι ο ίδιος άνθρωπος που αντί να επιστρέψει την 13η σύνταξη, έκοψε κι ό,τι είχε απομείνει κι από την 12η και από την 11η κι από την 10η σύνταξη.

Πάμε τώρα να δούμε τι ακριβώς κάνει ο διάδοχος (σε όλα) του Σαμαρά:

α) Πουλάει «αριστεριλίκι» μοιράζοντας 617 εκατομμύρια. Αλλά θα τα δώσει; Γιατί και οι προηγούμενες υποσχέσεις, περί «παγώματος» των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματοβιοτεχνών ή οι υποσχέσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών, πήγαν υπέρ «τρόικας»…

β) Τι είναι το «επίδομα» του Τσίπρα; Είναι το 1/5 (!) από όσα βουτάει ο Τσίπρας με μια μόνο κίνηση: Τον προϋπολογισμό του 2017. Οι νέοι φόροι και οι νέες μειώσεις δαπανών που ψηφίζει ο Τσίπρας αυτές τις μέρες στη Βουλή μέσω του προϋπολογισμού ανέρχονται στα 3,3 δισ. ευρώ.

γ) Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι απώλειες από τις περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, θα ανέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, στα 6,016 δισ. ευρώ. Μόνο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις στην τετραετία θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

δ) Με το νόμο 4387 του 2016 η κυβέρνηση κατάργησε το ΕΚΑΣ για 176.000 συνταξιούχους ενώ μέχρι το τέλος του 2019 το καταργεί για τους υπόλοιπους 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Το συνολικό τσεκούρι στους συνταξιούχους φτάνει τα 2,39 δις. ευρώ. Αν προστεθούν και οι απώλειες λόγω της αύξησης των εισφορών υγείας, τότε η αφαίμαξη αγγίζει 4 δις. ευρώ.

ε) Πριν από τον νόμο του «κομμουνιστή» Κατρούγκαλου ένας εργαζόμενος με 4.500 ένσημα και με συντάξιμο μισθό 600 ευρώ έπαιρνε σύνταξη 619 ευρώ. Μετά την ψήφιση του νόμου η σύνταξη κύρια και επικουρική είναι 455 ευρώ. Δηλαδή είναι μικρότερη κατά 164 ευρώ το μήνα. Η συνολική ετήσια απώλεια ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με 3 συντάξεις

Σημειώστε κάτι ακόμα: Ο πρόσφατος νόμος των Τσίπρα – Κατρούγκαλουαναφέρει ξεκάθαρα πως οι συντάξεις θα δίνονται 12 φορές το χρόνο.

Μετά από αυτό, μόνο κάποιος ξεφτίλας σαν τον γυμνό βασιλιά στο παραμύθι του Αντερσεν θα μπορούσε να μιλά για «13ησύνταξη».

Κι επειδή οι αθλιότητες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, πάμε τώρα να απολαύσουμε (το εννοούμε) την απάντηση στην αθλιότητα του Τσίπρα:

• «Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας από τη μια να του αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και από την άλλη να του πετούν κάποια ψίχουλα, για να τον εξαγοράσουν όπως φαντάζονται ότι θα κάνουν. Να εξαγοράσουν τη στήριξη στην ίδια πολιτική που έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι κι έχει σκοπό αν τους αφήσουμε να κλέψει όχι μόνο το ψωμί αλλά και το ίδιο το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι να αρπάξει. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε νομίζω ότι οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ταπεινωτική, ανήθικη (…)» 


• «Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να τους αφαιρέσει το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει, την αξιοπρέπειά τους;». 


• «(…) το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολειά, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας, ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης. Ναι, καλά ακούσατε: Απάτης».

• Αυτές οι ωραίες κουβέντες ειπώθηκαν τον Μάρτη του 2014 στα Γιάννενα. Ειπώθηκαν από τον… Τσίπρα! Ειπώθηκαν με αφορμή ότι τότε ήταν ο Σαμαράς εκείνος που πετούσε ξεροκόμματα στους συνταξιούχους. Αφού πρώτα τους είχε λιανίσει.

Έτσι ξεφτίλιζε ο Τσίπρας του τότε, τον Τσίπρα του σήμερα. Θα μπορούσε να την επαναλάβει εκείνη την ομιλία ο Τσίπρας. Μπροστά στον καθρέφτη του:

Πηγή ThePressProjectΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Του Κώστα Μπετινάκη

Η βουλευτής Tulsi Gabbard (από τη Δεύτερη περιφέρεια της Χαβάης) υπέβαλε τροπολογία για τον τερματισμό της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (Stop Arming Terrorists Act ) στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Εάν εγκριθεί, τότε θα απαγορεύεται στην αμερικανική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τα δολάρια των Αμερικάνων φορολογούμενων για να εξοπλίζει, εκπαιδεύει και να δίνει οποιαδήποτε υποστήριξη σε οργανώσεις τις οποίες κατονομάζει και είναι οι: Levant Front, Fursan al Ha and other allies of Jabhat Fateh al-Sham, al-Qaeda και ISIS.

Την τροπολογία συνυπογράφουν οι βουλευτές Peter Welch (Δημοκρατικός από το Βέρμοντ), Barbara Lee (Δημοκρατική από την Καλιφόρνια), Dana Rohrabacher (Ρεπουμπλικανή από την Καλιφόρνια), και Thomas Massie (Ρεπουμπλικάνος από το Κεντάκι). Την υποστηρίζουν επίσης, η οργάνωση «Προοδευτικοί δημοκράτες της Αμερικής» [Progressive Democrats of America (PDA)] και το Συμβούλιο Ειρήνης των ΗΠΑ (U.S. Peace Council).

Όπως είπε καταθέτοντας την τροπολογία η βουλευτής Tulsi Gabbard «σύμφωνα με τον αμερικάνικο νόμο είναι παράνομο για οποιονδήποτε πολίτη της χώρας να χρηματοδοτεί ενισχύοντας την al-Qaeda, τον ISIS ή οποιαδήποτε άλλη τρομοκρατική οργάνωση – κανονικά θα πρέπει να τον στέλνουμε φυλακή». Για να προσθέσει: «Κι όμως η αμερικάνικη κυβέρνηση παραβιάζει αυτόν το νόμο εδώ και χρόνια σιωπηρά υποστηρίζοντας αυτούς που αποκαλεί ‘’συμμάχους’’ και ‘’συνεργάτες’’ μέλη της al-Qaeda, του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIL), του Jabhat Fateh al Sham και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, με χρήματα, όπλα και υποστήριξη πληροφοριών αντικατασκοπίας στον αγώνα τους για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης».

Η Αμερικανίδα βουλευτής κατήγγειλε ακόμη ότι «η CIA διοχετεύει κρυφά όπλα και χρήματα μέσω της Σαουδικής Αραβίας, τη Τουρκίας του Κατάρ και άλλων κρατών τα οποία που υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα παρόμοιες οργανώσεις όπως του Ισλαμικού Χαλιφάτου ή της al-Qaeda, προκειμένου να ενισχύσουν τις θέσεις τους όπως στο Χαλέπι, αλλά και σε άλλες περιοχές της Συρίας».

Στην κατάθεσή της τροπολογίας της η Tulsi Gabbard επικαλείται πρόσφατο άρθρο των New York Times που επιβεβαιώνει πως «οι ανταρτικές ομάδες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ πολεμούν στο πεδίο της μάχης στη Συρία σε συμμαχία με την αλ-Κάιντα και το Μέτωπο αλ Νούσρα» και τους αποκαλεί «μετριοπαθείς αντάρτες», όρος που χρησιμοποιείται για τους υποστηριζόμενους από τη Δύση αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.

Πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal, υποστηρίζει επίσης, ότι «οι περισσότερες ανταρτικές οργανώσεις είναι σύμμαχες με το Μέτωπο al Nusra. Επίσης, κάποιες από τις ομάδες των «μετριοπαθών» ανταρτών έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους με άλλες όπως της Nour al-Din al-Zinki, που υποστηριζόταν από τη CIA και θεωρείτο από τις μεγαλύτερες στο Χαλέπι. Η CIA –γράφει επίσης η εφημερίδα- και το επικαλείται η Gabbard υποστήριζε επίσης επί μακρόν, την οργάνωση Fursan al Haqq (που συνεργάζεται στενά με την al-Qaeda) με τακτική χρηματοδότηση και οπλισμό στον οποίο περιλαμβάνονταν πύραυλοι εδάφους – αέρος».

«Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει» καταλήγει στην αγόρευσή της καταθέτοντας την τροπολογία η Gabbard. «Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποκρισία και να τερματίσει να εξοπλίζει τρομοκράτες».

Ο Stephen Kinzer, καθηγητής στο Watson Institute για διεθνείς Σπουδές του πανεπιστημίου Brown University, γνωστός επίσης για τα βιβλία που έχει συγγράψει και τις δημοσιεύσεις του στον Τύπο δήλωσε:

«Η πρόταση να σταματήσουμε τον ανεφοδιασμό με όπλα των ανταρτών στη Συρία βασίζεται στην αρχή ότι η διοχέτευση με εξοπλισμούς σε πολεμική ζώνη, το μόνο που κάνει είναι να αυξάνονται οι κακουχίες στον πληθυσμό και να γίνεται πιο δύσκολη η επίτευξη ειρήνης. Το Κογκρέσο είχε πάρει ανάλογη απόφαση να σταματήσει τον εφοδιασμό των Κόντρας στη δεκαετία του 1980 ενώ μαινόταν ο εμφύλιος στη Νικαράγουα με τροπολογία (Boland Amendment)».

Με την τροπολογία «για τον τερματισμό του ανεφοδιασμού της τρομοκρατίας», ακούγεται για πρώτη φορά από επίσημα χείλη (βουλευτών του κογκρέσου), οι απόψεις όσων κατηγορούσαν τα φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής, μέσω των «συστημικών Μέσων του συρμού» ως «πράκτορες της Μόσχας» - όσους επέκριναν δηλαδή την επίσημη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η πολεμική προπαγάνδα συντηρεί την αιματοχυσία

Τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα που παραπληροφορούν το αμερικάνικο κοινό, αποτελούν κάλυψη για την αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσει τις δραστηριότητες της προκειμένου να κλείσει το στόμα σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους που αμφισβητούν την πολιτική της Ουάσιγκτον, υποστηρίζει σε άρθρο του ο Robert Parry(*).

Ο ερευνητής ρεπόρτερ υποστηρίζει στο άρθρο του στην ιστοσελίδα "Consortium News " πως «ένας βασικός λόγος για την πανωλεθρία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, είναι οι καταστροφές που προκαλούνται στις χώρες που δέχονται την ‘’επιθετική επεμβατική πολιτική’’ των ΗΠΑ. Ώστε ακόμη κι όταν οι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν την λανθασμένη πολιτική που ακολούθησαν, ο μηχανισμός τους εξακολουθεί να την προπαγανδίζει, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να είναι παγιδευμένη από την ίδια της την προπαγάνδα που εμποδίζει την ικανότητα να αλλάξει κατεύθυνση ακόμη κι όταν αυτό είναι προφανές».

Και το άρθρο συνεχίζει: «Έτσι και στην περίπτωση που ακόμη κι όταν οι αξιωματούχοι καταλάβουν ότι ένας ξένος ηγέτης τον οποίο έχουν δαιμονοποιήσει, είναι δύσκολο να εξηγήσουν κατόπιν πως ο ηγέτης αυτός ‘’δεν είναι και τόσο κακός’’ ή τουλάχιστον όχι χειρότερος από κάποια άλλη εναλλακτική λύση».
Έτσι κατηγορήθηκαν όσοι είχαν αναρωτηθεί κατά πόσον έλεγε την αλήθεια η επίσημη ιστορία για το ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση με τοξικό αέριο σαρίν έξω από τη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου 2013. Τότε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και σύσσωμος ο συστημικός Τύπος είχαν καταγγείλει την συριακή κυβέρνηση ως υπεύθυνη. Αποδείχθηκε πως επρόκειτο για διασπορά ψευδούς είδησης. Αλλά ποιος άκουσε τις αντίθετες απόψεις. Ή ποιος μάλλον τις δημοσιοποίησε»;

Για κάποιους τα δεδομένα δεν έχουν σημασία

Ούτε αναδημοσιεύθηκε η είδηση που είχε τολμήσει να γράψει η συστημική ιστοσελίδα ‘’The Atlantic’’ ότι ο διευθυντής της Εθνικής Αντικατασκοπίας James Clapper, είχε συμβουλέψει τον πρόεδρο Ομπάμα ότι «δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία» που να αποδίδουν ευθύνη στην συριακή κυβέρνηση. Ούτε δόθηκε σημασία πως ο επανειλημμένα βραβευμένος ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh. ότι διέθετε στοιχεία από πηγή της αντικατασκοπίας, πως ήταν το παρακλάδι της al – Qaeda, το Μέτωπο Nusra, που βρισκόταν πίσω από την επίθεση με την ενίσχυση της τουρκικής αντικατασκοπίας.

Για να μην πάμε πιο πίσω στο χρόνο. Ποιος άραγε είχε κάποια αμφιβολία ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ δεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής;

Κι όμως το «επιχείρημα», είχε διαδοθεί τόσο έντονα από όλα τα συστημικά Μέσα, προκειμένου να δικαιολογηθεί η πολεμική επιχείρηση εναντίον του ιρακινού λαού, με τα γνωστά επακόλουθα.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον περασμένο αιώνα, όταν η προπαγάνδα και όχι τα ακριβή γεγονότα είχαν χρησιμοποιηθεί για έναν ακόμη πόλεμο των ΗΠΑ -εναντίον του Βιετνάμ - που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 58.000 Αμερικανοί στρατιώτες και εκατομμύρια Βιετναμέζοι.

Και να μην ξεχνάμε την περίπτωση της κατάρριψης του επιβατικού αεροσκάφους της πτήσης MH-17 στην Ουκρανία, πως τα συστημικά Μέσα απέκρυψαν την καταγγελία ερευνητών του ΟΗΕ για ψευδή στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει η ουκρανική κυβέρνηση.

Τώρα ψάχνουν να βρουν τρόπο επιβολής λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, επειδή στην εποχή μας πάρα πολύς κόσμος, δεν εμπιστεύεται πλέον τα συστημικά Μέσα, και καταφεύγει στους ανεξάρτητους ιστότοπους για ενημέρωση...

(*) O ερευνητής reporter Robert Parry είχε γίνει γνωστός με τις αποκαλύψεις του στην περίφημη υπόθεση των Iran-Contra στα 1980 στο Associated Press και το Newsweek. Το τελευταίο του βιβλίο, «America’s Stolen Narrative».
Πηγή Zougla


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Είναι λαθρομετανάστες 
και όχι πρόσφυγες ή μετανάστες

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η μεταναστευτική πολιτική της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, δημιούργησε μεγάλη φθορά στο κόμμα της και ταυτόχρονα δημιούργησε πολλές εντάσεις και έντονες διαμάχες στην κυβέρνησή της.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η ραγδαία άνοδος του ακροδεξιού κόμματος AfD και η οποία, εν πολλοίς πηγάζει από την πολιτική του κατά της λαθρομετανάστευσης. Να σημειωθεί, ότι η Γερμανία υποδέχτηκε περί τις 900 χιλιάδες “πρόσφυγες-μετανάστες” κατά τη διάρκεια του 2015.

Για τοv παραπάνω λόγο, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το Φθινόπωρο του 2017 έρχονται εκλογές στη Γερμανία, η Άγκελα Μέρκελ κάνει ολική επαναφορά στο ζήτημα αυτό. Κάνει στροφή προς τα δεξιότερα, προκειμένου να κλείσει την πληγή που αιμορραγεί, με ψηφοφόρους της που πηγαίνουν προς το AfD, αλλά και για να κλείσει το μέτωπο της εσωκομματικής της αντιπαράθεσης. Γι΄ αυτό και εξήγγειλε ότι θα “τρέξει” και την απαγόρευση της μπούρκας, τουλάχιστον σε δημόσιους χώρους.

Έτσι, με αυτά και με τα άλλα, θεωρεί η Άγκελα Μέρκελ ότι θα ανακάμψει δημοσκοπικά και θα είναι έτοιμη το Φθινόπωρο του 2017 για να επανεκλεγεί στην Καγκελαρία, αφού όπως η ίδια δήλωσε, θα είναι υποψήφια.

Στρατόπεδο λαθρομεταναστών η Ελλάδα

Ενώ λοιπόν, η Γερμανία αναθεωρεί τη μεταναστευτική της πολιτική, η Ελλάδα έχει μεταβληθεί – με εντολή της Γερμανίας - σε ένα απέραντο στρατόπεδο “μεταναστών - προσφύγων” από διάφορες εξαθλιωμένες χώρες. Καθ΄ ότι στις βόρειες περιοχές της Πατρίδος μας, αλλά και στα νησιά (κυρίως) του Βορειοανατολικού Αιγαίου, οι Έλληνες αυτών των περιοχών, στενάζουν υπό το βάρος των Hot spots και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αλλόφρονα πολιτική της ΕΕ (λέγε με Γερμανία) περί της “διαχείρισης” αυτών των ψυχών.

Από την άλλη πλευρά, μια υποταγμένη και δουλική κυβέρνηση, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την Πατρίδα μας, αποδέχεται την αλλοίωση του πληθυσμού μας και την επιπλέον επιβάρυνση της ήδη πτωχευμένης οικονομίας μας.
Από τη στιγμή που και οι ίδιοι οι “φιλοξενούμενοι” αντιδρούν με τις συνθήκες διαβίωσής τους στα Hot spots και ήδη έχουν δημιουργήσει σοβαρά επεισόδια. Τα οποία, το αμέσως επόμενο διάστημα πιθανότατα θα λάβουν εκρηκτική διάσταση και η αντιπαράθεση κατοίκων και “φιλοξενούμενων” να μετατραπεί σε μια μάχη σώμα με σώμα, με απρόβλεπτα θλιβερά αποτελέσματα.

Είναι λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες ή μετανάστες

Αυτή η δουλική ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε όλες τις ροές λαθρομεταναστών που έρχονται από την Τουρκία, βαφτίζοντας τους παρανόμως εισελθόντες στην Πατρίδα μας, ως πρόσφυγες ή μετανάστες. Όμως, με βάση τις Διεθνείς Συνθήκες και τους Διεθνείς Κανόνες, πρόσφυγας λογίζεται εκείνος που έρχεται από μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και η χώρα που τον υποδέχεται είναι η πρώτη χώρα της υποδοχής του. Στην προκειμένη περίπτωσή μας, η Τουρκία, είναι η πρώτη χώρα που υποδέχεται Σύριους πρόσφυγες.
Ακολούθως, όταν από την Τουρκία περνούν στην Ελλάδα, χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά εισόδου στην Πατρίδα μας, δεν είναι πλέον πρόσφυγες, αλλά παράνομοι μετανάστες. Από εκεί και μετά, γιατί τα πολιτικά κόμματα του “Συνταγματικού Τόξου” της Πατρίδος μας, όπως θέλουν να λέγονται, βαφτίζουν το κρέας σε ψάρι, ουδέποτε μας το αιτιολόγησαν.

Γιατί, φίλες και φίλοι, ο παρανόμως εισελθών στην Ελλάδα, είναι λαθρομετανάστης. Και δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί όλους αυτούς τους “Δημοκράτες” πολιτικάντηδες τους ενοχλεί αυτός ο όρος, όταν οι ίδιοι αποδέχονται τους όρους: λαθρεπιβάτης, λαθρέμπορος, λαθροκυνηγός, λαθραναγνώστης κ.α.

Τελικά, σε αυτήν τη χώρα περισσεύει η υποκρισία από τους πολιτικούς μας και φαίνεται ότι τους τρομάζουν ακόμη και οι λέξεις…

Ο Ερντογάν τορπιλίζει τη Συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ

Η ΕΕ πριν μερικούς μήνες στην προσπάθειά της να περιορίσει τις ροές λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, ύστερα από 6 μήνες διαβουλεύσεων με την Τουρκία, κατάφερε να συμφωνήσει με τον Ερντογάν για τον δραστικό περιορισμό αυτών των ροών στην Ευρώπη και επί της ουσίας στην Ελλάδα, ως την χώρα της ΕΕ που συνορεύει με την Τουρκία.

Ωστόσο, σήμερα ο Ερντογάν απειλεί να “σπάσει” αυτήν την συμφωνία και να πλημμυρίσει με παράνομους μετανάστες την Ελλάδα, επειδή, κατά συντριπτική πλειοψηφία Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεδρίασή τους, ενέκριναν τροπολογία η οποία βάζει φρένο στις ανιστόρητες και προκλητικές αναφορές του Τούρκου Σουλτάνου, περί της αμφισβήτησης και της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Όταν, αυτή η Συνθήκη επί δεκαετίες διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ίδια τροπολογία, καυτηριάζονται και καταδικάζονται οι βάρβαρες και απάνθρωπες πράξεις του Ερντογάν με τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις Τούρκων που καταγγέλλονται από τον ίδιο, ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα ανατροπής του, του Ιουλίου 2016.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα, να ζητούν οι Ευρωβουλευτές να σταματήσουν οι συζητήσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Ένα αίτημα που η ΕΕ θα επικυρώσει ή όχι στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Ο Ερντογάν απειλεί να πλημμυρίσει τα νησιά με παράνομους μετανάστες

Εάν η ΕΕ υλοποιήσει την παραπάνω απόφαση - με συντριπτική πλειοψηφία, επαναλαμβάνω – τότε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κατακλείσει τα νησιά μας του Βορειοανατολικού Αιγαίου με χιλιάδες λαθρομετανάστες, όταν ήδη αυτά δέχονται μεγάλο βάρος από την μόνιμη πλέον παραμονή χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Είναι μια απόφαση – και αποτελεί είδηση – που μας έδωσε ασφαλέστατη πηγή μας και η οποία θεωρεί ότι τούτο θα γίνει κατά την διάρκεια των Αλκυονίδων ημερών. Δηλαδή κατά το δεύτερο ήμισυ του Ιανουαρίου του 2017.

Άλλωστε, ενδεχομένως αυτή την είδηση να την γνωρίζουν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης και γι΄ αυτό προ ολίγων ημερών συναντήθηκε ο Πάνος Καμμένος με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για το μεταναστευτικό.

Ωστόσο, αξίζει να λάβετε υπ΄ όψη σας, ότι το “μακρινό” 2014, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος της Τουρκίας είχε συμβουλεύσει υπό τύπου διαταγής – όπως τουλάχιστον δημοσιεύθηκε στην τουρκική επιθεώρηση “Άξιον” – όλους τους ιθύνοντες της γείτονας χώρας: “Συνεχίστε να προωθείτε Μουσουλμάνους στην Ελλάδα διότι έτσι εκπληρώνετε το χρέος σας προς την πατρίδα Τουρκία”.

Στοιχημένοι κατά της Ελλάδος, Τουρκία και Αλβανία

Το twitter αποτελεί ένα μέσο των social media, όπου πολιτικοί όλου του κόσμου περνούν τα μηνύματά τους. Αυτό λοιπό το μέσον κοινωνικής δικτύωσης έφθασε και στην “μακρινή” Αλβανία του ισλαμοφασίστα Πρωθυπουργού αυτής της χώρας, Έντι Ράμα.

Έτσι, η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας Mimi Kodheli βρήκε διά μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter, να βγάλει το απύθμενο μίσος της κατά της Ελλάδος.

Έγραψε λοιπόν: “Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε για να ενώσει τις δημοκρατικές χώρες του βόρειου ημισφαιρίου απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Όμως σήμερα δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ο οποιοσδήποτε πολιτικός στα Βαλκάνια φορά στρατιωτική στολή και προσπαθεί να ξυπνήσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Έχουν παρέλθει οι εποχές των υπολοχαγών. Δώστε στην ειρήνη μία ευκαιρία”.

Προσέξτε ποια μιλάει για ελευθερία!! Η υπουργός ενός κράτους που δεν σέβεται την ελευθερία της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και καθημερινώς την καταπατάει με όσους τόσους τρόπους!! Η υπουργός ενός κράτους που νομίζει ότι έχει δημοκρατία, ενώ στην ουσία βρίσκεται στην εποχή διακυβέρνησης της χώρας της από τον Εμβέρ Χότζα!! Η υπουργός ενός κράτους που χρωστάει την ευημερία της στην μεγαλοψυχία και το πορτοφόλι των Ελλήνων!! Αλλά, ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!! Ας προσέχαμε!!
Ωστόσο, επανέρχομαι…

Σημ.: Η Αλβανίδα υπουργός, προφανώς και υπονοεί τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο.

Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επικοινωνία με τον συντάκτη: egerssi@otenet.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Τριατάφυλλος Καρατράντος

Επιχειρησιακά είναι δύσκολο να καταφέρει κάποιος να εξαγάγει κοινά συμπεράσματα από τη δράση του περίφημου εκτελεστή του ISIS, Jihadi John, του Αντρές Μπρέιβικ, του Μάικα Τζόνσον που εκτέλεσε τους αστυνομικούς στο Ντάλας, των μελών της 17Ν και των βίαιων εξτρεμιστών του οικολογικού κινήματος. Ωστόσο, επιστημονικά όλοι αυτοί οι μύστες της βίας μπορούν να αποτελέσουν μελέτες περίπτωσης για τη διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στον βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία. Η ριζοσπαστικοποίηση είναι το μονοπάτι που μπορεί να εξηγήσει τις αιτίες και τις αφορμές που ένας άνθρωπος ή μια ομάδα ανθρώπων καταφεύγει στην άσκηση βίας. Ουσιαστικά, μιλάμε για μία διαδικασία αρχέτυπο των ασύμμετρων απειλών ασφάλειας. Μπορεί να εξελιχθεί ατομικά ή και εντός ομάδας, να πραγματοποιηθεί σε χώρους καθημερινής συγκέντρωσης όπως τα γυμναστήρια, τα κέντρα υποδοχής προσφύγων, αλλά και μέσα από το Διαδίκτυο και εξ αποστάσεως. Ενας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος δεύτερης ή και τρίτης γενιάς που δεν έχει φύγει ποτέ από τη χώρα του, σκοτώνοντας όποιον βρει μπροστά του υπηρετεί τους σκοπούς της παγκόσμιας ισλαμιστικής τρομοκρατίας και παράλληλα ρίχνει νερό στον μύλο της ισλαμοφοβίας και του ακροδεξιού εξτρεμισμού, μετακινώντας παράλληλα και προς τις δύο κατευθύνσεις το εκκρεμές της ιδεοληπτικής βίας.

Γενικότερα, ως ριζοσπαστικοποίηση ορίζεται η διαδικασία υιοθέτησης ενός εξτρεμιστικού αξιακού συστήματος και η πρόθεση για τη χρήση, την υποστήριξη ή τη διευκόλυνση της βίας και του φόβου ως μεθόδων για την επίτευξη αλλαγών στην κοινωνία. Η αποδοχή της αναγκαιότητας για βίαιη επιβολή των αντιλήψεών τους στην υπόλοιπη κοινωνία μέσω της χρήσης βίας ή η τιμωρία των «άλλων» για τις διαφορετικές πράξεις και τα πιστεύω τους είναι τα τελευταία στάδια της διαδικασίας ριζοσπαστικοποίησης που οδηγούν και στην άσκηση βίας. Πρέπει να σημειωθεί δεν αποτελεί ταυτολογία των τζιχαντιστών ισλαμιστών, αλλά μπορεί να λάβει χώρα στο πλαίσιο κάθε εξτρεμιστικής ομάδας από την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά μέχρι τους φανατικούς οικο-τρομοκράτες, ενώ δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσει πάντα στην τρομοκρατία και στη χρήση βίας.

Στο πλαίσιο της ασφάλειας η ριζοσπαστικοποίηση προσεγγίζεται με μία ολιστική λογική, καθώς οι πρώτες έκνομες ενέργειες –μορφές επιθετικού ακτιβισμού– έχουν περισσότερο σχέση με τη δημόσια τάξη και όχι τόσο με την εσωτερική και την εθνική ασφάλεια, κάτι που συμβαίνει όταν ο ριζοσπαστικοποιημένος καταφεύγει στα τελευταία βίαια στάδια του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Η ριζοσπαστικοποίηση που οδηγεί στον ισλαμιστικό και στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και τρομοκρατία είναι σήμερα η κυρίαρχη απειλή για την ευρωπαϊκή και εθνική ασφάλεια. Ενώ, βασικές πηγές κινδύνων αποτελούν το ενδεχόμενο ριζοσπαστικοποίησης των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ευρώπη και η επιστροφή των Ευρωπαίων «αλλοδαπών» μαχητών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αλλά και η γενικότερη πόλωση γύρω από τη διαχείριση της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης. Ο Βολταίρος είχε γράψει πως «αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε παραλογισμούς μπορούν να σε κάνουν να πραγματοποιήσεις θηριωδίες». Αυτή τη φράση πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όσοι θέλουν να αντιμετωπίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση. Είναι μία μάχη και με ιδεολογικό περιεχόμενο, και κερδίζεται σε πρώιμο στάδιο.

* Ο κ. Τρ. Καρατράντος είναι διεθνολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕ.ΜΕ.Α. και διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Από τις εκδόσεις Επίκεντρο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω. Ισλαμικό Κράτος, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Ελλάδα»
Πηγή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η Τουρκία επισήμως έχει διαμηνύσει σε ολόκληρο τον κόσμο ότι χρησιμοποιεί τους πληθυσμούς που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη ως πολεμικό όπλο. Κάθε αρνητική διακύμανση των σχέσεών της με την πατρίδα μας ή με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνοδεύεται από την ακόλουθη, αναμενόμενη πλέον, είδηση: Η νατοϊκή «σύμμαχός» μας ανοίγει τις πύλες των κέντρων «φιλοξενίας» προσφύγων και λαθρομεταναστών, και τους αφήνει να «διεκπεραιωθούν» στην Ελλάδα - με τους δουλεμπόρους να υπόσχονται ότι στη συνέχεια το πέρασμα στην Ευρώπη θα αποτελεί μια εύκολη υπόθεση.

Επίσης, με έκπληξη, οργή και ανησυχία άκουσαν οι Έλληνες το νέο για τη... νεκρανάσταση της Συνθήκης του Δουβλίνου και την επανενεργοποίησή της σε βάρος της χώρας μας από τον Μάρτιο του 2017. Αυτή η συνθήκη προβλέπει ότι οι λαθρομετανάστες που εντοπίζονται στην Ευρώπη θα επιστρέφονται στη χώρα από την οποία εισήλθαν - κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα!

Η λαθρομετανάστευση και ο εποικισμός της χώρας μας από μουσουλμανικούς πληθυσμούς αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για να υποστούμε μια άνευ προηγουμένου εθνική καταστροφή. Το κράτος, το οποίο -παρά τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματά του- δημιουργήσαμε έπειτα από αιματηρούς αγώνες εναντίον των Τούρκων, των Γερμανών και άλλων κατοχικών δυνάμεων, είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Η άρχουσα τάξη της χώρας, αντί να ασχοληθεί στα σοβαρά με το ζήτημα της εθνικής επιβίωσης, αποκοιμίζει τον λαό με φληναφήματα πολιτικής ορθότητος, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας. Φυσικά, όλοι εκείνοι που ενθαρρύνουν, συγκαλύπτουν και επιταχύνουν τον εποικισμό της χώρας από αλλόθρησκους πληθυσμούς, την κρίσιμη στιγμή της δοκιμασίας της πατρίδας και του λαού θα βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας και το μόνο που θα προσφέρουν αφειδώς θα είναι η αφ’ υψηλού κριτική τους προς την πλειοψηφία.

Εμείς, σε αντίθεση με τη στάση που κρατούν τα ΜΜΕ της «κατεστημένης» ενημέρωσης, έχουμε επισημάνει με τεκμηριωμένη αρθρογραφία και ρεπορτάζ την άμεση ανάγκη απόκρουσης της άοπλης εισβολής που δέχεται η Ελλάδα.

Πρώτα η Τουρκία πρέπει να υποστεί τις δέουσες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, διότι η συμπεριφορά της συνιστά κατάφωρη παραβίαση όλων των καταστατικών προβλέψεων για τις υποχρεώσεις των μελών των προαναφερθέντων οργανισμών.

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει και να αρχίσει να εφαρμόζει αυστηρά όσα προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για την παράνομη είσοδο στη χώρα. Όλοι όσοι σκοπεύουν να παραβιάσουν τα σύνορά μας, να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του ελληνικού κράτους πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να παρανομούν ατιμωρητί.


Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 "Αν οι δανειστές θελήσουν σύγκρουση θα την έχουν"

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αφήνει ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ζουράρις παραδέχεται πως οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενδέχεται να έχουν άρωμα εκλογών.

«Το πρώτο άρωμα είναι το άρωμα του χρήματος το οποίο θα πέσει στις τσέπες των μικροσυνταξιούχων. Αν υπάρχει και άρωμα εκλογών, θα το δούμε» προσθέτει.

Σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Ζουράρις επισημαίνει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές, στην περίπτωση που δείξουν αδιαλλαξία και δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

«Κοινωφέλης δικτάτορας ο Ερντογάν»

Ο κ. Ζουράρις εμφανίζεται καθησυχαστικός όσον αφορά τις συνεχόμενες προκλήσεις των Τούρκων. «Αφενός η εγρήγορση μας είναι σε υψηλά επίπεδα, αφετέρου πρόκειται για μια εσωτερική τους ιστορία, βιώνουν έναν εμφύλιο σπαραγμό, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το Αιγαίο αλλά για τα πετρέλαια της Μοσούλης, γι΄αυτό και αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης» προσθέτει.

Ο υφυπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «κοινωφελή δικτάτορα», δανειζόμενος τον ορισμό από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη, διότι, σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο Ερντογάν εκφράζει κοινωφελές έργο και όχι ίδιον συμφέρον.

Ο κ. Ερντογάν είναι επικεφαλής μιας τάσης η οποία έχει ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, οπότε είναι δύσκολο να τον χαρακτηρίσεις δικτάτορα, καταλήγει ο κ. Ζουράρις.

«Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της PISA»

Ο κ. Ζουράρις εκφράζει την ανησυχία του για τις επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών σε σχέση με εκείνες των συμμαθητών τους από άλλες χώρες, στο τεστ διεθνούς αξιολόγησης PISA.

«Είμαστε πολύ κάτω από τον μέσο όρο, παρότι υπάρχουν αρκετά σχολεία, τα οποία κατέγραψαν καλές επιδόσεις. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε την δομή των δημόσιων σχολείων» αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας.

Για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, ο κ. Ζουράρις επαναφέρει την πρόταση του για ένταξη τους στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό υπό τη μορφή παιχνιδιού, ενώ προαναγγέλλει τη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην Α’ και Β’ Γυμνασίου και Λυκείου.

Για τα θρησκευτικά, ο κ. Ζουράρις υποστηρίζει πως «συνεχίζεται ο διάλογος και προσωρινώς θα διδάσκονται ως έχουν, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των θεολόγων και του παιδαγωγικού ινστιτούτου».

Τέλος, ο κ. Ζουράρις αναφέρεται με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. «Δεν έχει ξαναγίνει όλοι οι δάσκαλοι και όλα τα βιβλία να βρίσκονται στη θέση τους κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία της τελευταίας 30ετίας» κατέληξε ο κ. Υφυπουργός Παιδείας.

Πηγή SkaiΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ο τούρκος προεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, δήλωσαν πηγές της προεδρίας, την επομένη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων.

Στο μεταξύ, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), εξέφρασαν την "πλήρη υποστήριξή" τους στις δυνάμεις ασφαλείας και στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας, σε κοινή δήλωσή τους στη Βουλή.

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» πίσω από το φονικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε έξω από στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 155.

Σε δήλωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK) ανέφερε ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις. Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλες φονικές επιθέσεις στην Τουρκία φέτος.

Η οργάνωση δρα από το 2006 αλλά υπάρχουν διιστάμενες απόψεις για το κατά πόσον βρίσκεται σε αντίθεση με την ηγεσία του PKK ή χρησιμοποιείται από αυτήν για ενέργειες για τις οποίες το κουρδικό αντάρτικο δεν θέλει να αναλάβει απευθείας την ευθύνη, κυρίως για βομβιστικές ενέργειες.

Στην ανακοίνωσή τους, τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» σημειώνουν ότι δύο μαχητές τους έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση κοντά στο στάδιο της Μπεσίκτας, το Σάββατο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει η Αθηνά Καρατζογιάννη

Οι επιπτώσεις των νέων δικτυακών μορφών οργάνωσης στην παγκόσμια κοινωνικοπολιτική ζωή, τις οποίες κι επιταχύνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα το Διαδίκτυο, είναι πλέον αδιαμφισβήτητες. Σε περιπτώσεις κινημάτων, όπου τα κίνητρα αφορούν σε ανοιχτές οριζόντιες ταυτότητες, με αιτήματα την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, χωρίς την εξόντωση πολιτών με βίαια μέσα, το Διαδίκτυο προσέφερε συντονισμό, οργανωτική επιτάχυνση, δημοσιότητα και δύναμη στη δημόσια σφαίρα, χωρίς όμως οι διαμαρτυρίες κι επαναστάσεις συχνά να φέρνουν σημαντική κοινωνική αλλαγή, παρά την αλλαγή καθεστώτων, όπως κατά τη διάρκεια της Αραβικής Ανοιξης ή της περιορισμένης επιρροής του Οccupy Wall Street.

Ομοίως, αυτή η επιτάχυνση στον συντονισμό και στην κινητοποίηση νέων διαδικτυακών ομάδων υποστήριξε και κινήματα, όπου οι ταυτότητες είναι ιεραρχικές και κλειστές, στηριζόμενες σε εθνικισμό, ρατσισμό, σεξισμό, θρησκευτικό φανατισμό και άρνηση κάθε διαφορετικότητας. Δημοκρατικά κράτη αντιμετωπίζουν κινήματα κατά της λιτότητας, συντονισμένα μέσω Διαδικτύου, και νέα ψηφιακά κινήματα υπέρ της διαφάνειας διακυβέρνησης του κυβερνοχώρου και κατά των παρακολουθήσεων, όπως τα WikiLeaks, Anonymous, Snowden, κι άλλα. Εν μέσω συνεχών αλλαγών και πολέμων στη Μέση Ανατολή και σε ψυχρό γεωπολιτικό θέατρο, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, όπως η Αλ Κάιντα προηγουμένως, με τη διαφορά ότι τώρα βρίσκει ακόμα πιο πρόσφορο έδαφος σε μια γενιά που έχει εξαθλιωθεί και αποξενωθεί από τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, σε συνδυασμό με θεοκρατική, μοναρχική, αυταρχική ή διακυβέρνηση που εξυπηρετεί μόνο τη συνέχιση του εξευτελισμού του πληθυσμού και του περιβάλλοντος στην υπηρεσία του κέρδους. Η ριζοσπαστικοποίηση των νέων ανθρώπων δεν οφείλεται στο Διαδίκτυο, αλλά υποστηρίζεται από αυτό, όταν οι προϋποθέσεις υπάρχουν.

Και οι προϋποθέσεις, δυστυχώς, υπάρχουν όχι μόνο ούτως ώστε να επεκταθεί η επιρροή του Ισλαμικού Κράτους μέσω του Διαδικτύου, αλλά και άλλες βίαιες, μιλιταριστικές ή τρομοκρατικές δικτυακού τύπου ομάδες φασιστικού, ρατσιστικού και ακροδεξιού χαρακτήρα.

Ερευνητικά γνωρίζουμε ότι η προπαγάνδα της «μετα-αλήθειας» που λιμνάζει στα κοινωνικά μέσα επηρεάζει όχι μόνο την παγκόσμια γνώμη, αλλά πολώνει και δημιουργεί φανατισμό στους πληθυσμούς στους οποίους οι παραπάνω δομικές προϋποθέσεις υπάρχουν κι είναι λοιπόν εύκολα αξιοποιήσιμες. Σε οργανωτικό επίπεδο, το Διαδίκτυο επιταχύνει, ενισχύει τον συντονισμό δικτυακών οργανισμών, και μέσω ισχυρής κρυπτογράφησης, τρομοκρατικές οργανώσεις μπορούν να επιτεθούν χωρίς να αποκαλύπτονται από τις υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας, όπως συνέβη στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Τυνησία, και πιο πριν στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στη Βομβάη, στο Μπαλί και στη Νέα Υόρκη. Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έδειξαν ότι η απόκτηση μεταδεδομένων από την Αμερική σε συνεργασία με την Αγγλία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία (the five eyes) εκτός από παράνομη και αντιδημοκρατική, είναι και άχρηστη στο να σταματήσει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το Διαδίκτυο, προσφέροντας οργανωτικές δομές πάνω σε ιδιωτικές εταιρείες εν μέσω κρατικής λογοκρισίας και παρακολούθησης, δεν μπορεί παρά να υπάρχει ως καταλύτης εξελίξεων, που έχουν πάρει ήδη τον δρόμο τους. Γιατί παρά την εκφραστική, συμβολική και οργανωτική δύναμη τη Διαδικτύου, οι αιτίες της βίας, της αποξένωσης, της ανισότητας και της εκμετάλλευσης, της αντίστασης, αλλά και της τρομοκρατίας, θα παραμένουν δομικές και ανθρώπινες.

* Η κ. Αθηνά Καρατζογιάννη είναι επίκουρη καθηγήτρια ΜΜΕ και Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Leicester
Πηγή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στη Σούδα της Χίου μεταξύ μεταναστών.

Τα επεισόδια άρχισαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν εισήλθαν μετανάστες στο λεωφορείο, που τους μεταφέρει στην ΒΙΑΛ.

Άλλοι μετανάστες άρχισαν να σπάνε τα τζάμια του λεωφορείου, πετώντας μπουκάλια ο ένας στο κεφάλι του άλλου, ενώ κάποιοι εισήλθαν στο λεωφορείο με σιδηρολοστούς.

Οι μάχες επεκτάθηκαν στους γύρω χώρους, με ανελέητο πετροπόλεμο ακόμα και σε παρακείμενο καφενείο, το οποίο πανικόβλητοι εγκατέλειπαν οι πελάτες.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου έριξε στον αέρα με το κυνηγητικό του όπλο προκειμένου να φοβηθούν οι μετανάστες, ενώ όλοι καταγγέλλουν την απουσία της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν τα επεισόδια να έγιναν στην διάρκεια αλλαγής φρουράς των ΜΑΤ.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα τουλάχιστον πέντε τραυματίες.

Πηγή Skai


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Σταύρος Τζίμας

Σε συνθήκες βαθιάς πολιτικής κρίσης και έχοντας διανύσει μια προεκλογική περίοδο στην οποία κυριάρχησε ο διχαστικός λόγος, ενάμισι εκατ. πολίτες της ΠΓΔΜ προσέρχονται σήμερα στην κάλπη για να εκλέξουν νέα βουλή. Πρόσωπο και αυτών των εκλογών δεν είναι άλλος από τον επί τρεις συνεχόμενες θητείες λαϊκιστή πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος διεκδικεί για τετάρτη φορά την εξουσία, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στον συνασπισμό του σαφές προβάδισμα.

Καθώς όλα δείχνουν ότι θα βγει από την κάλπη, έστω και αποδυναμωμένος, νικητής, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επομένη ημέρα, με το ερώτημα αν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης ή θα αποχωρήσει να πλανάται. Σε άλλες συνθήκες, θα ήταν απολύτως φυσιολογικό ο ηγέτης του συνασπισμού που κερδίζει τις εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση να είναι και ο πρωθυπουργός.

Οι σημερινές εκλογές στην ΠΓΔΜ, όμως, επιβλήθηκαν από την αντιπολίτευση και τον διεθνή παράγοντα, με σκοπό να αποπεμφθεί με δημοκρατικό τρόπο ο Γκρούεφσκι από την εξουσία και να αρθεί έτσι το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο κατ’ εκείνους έχει οδηγήσει τη χώρα. Επί ένα χρόνο τώρα η FYROM τελεί σε πολιτική παραλυσία, με την αντιπολίτευση να απέχει από το Κοινοβούλιο καταγγέλλοντας τον Γκρούεφσκι για αυταρχική διακυβέρνηση, χειραγώγηση της δικαιοσύνης, φίμωση των ΜΜΕ, επιβολή κομματικού ελέγχου στο κράτος, διαφθορά, με αποκορύφωμα καταγγελίες και στοιχεία που είδαν το φως για παρακολουθήσεις από τις μυστικές υπηρεσίες, των οποίων προΐστατο πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού.

Αυτό το τελευταίο ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι και προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες πολιτικές εντάσεις, οι οποίες θα ενεργοποιούσαν ενδεχομένως το εν υπνώσει και πάντα επικίνδυνο εθνοτικό ρήγμα στις σχέσεις Σλαβομακεδόνων και Αλβανών, ο διεθνής παράγοντας έφερε στο ίδιο τραπέζι τον Γκρούεφσκι και τους πολιτικούς του εχθρούς και τους επέβαλε ως δημοκρατική λύση για να αρθεί το αδιέξοδο τις εκλογές.

Ομως όλα δείχνουν ότι ο Γκρούεφσκι θα αναδυθεί από την κάλπη «καβάλα στο άλογο», οπότε ο θεωρούμενος ως ο βασικός παράγων της «πολιτικής ανωμαλίας» που ταλανίζει τη χώρα θα επανακάμψει αναβαπτισμένος, και βέβαια έχοντας νωπή λαϊκή νομιμοποίηση δύσκολα θα αναγκαστεί να αλλάξει τη μέχρι τώρα πολιτική του.

Κάπου εδώ αρχίζουν τα σενάρια της επόμενης ημέρας. Με τον Γκρούεφσκι πρωθυπουργό θα δεχθεί η αντιπολίτευση να συμμετάσχει στο κοινοβουλευτικό και γενικότερα στο πολιτικό παιγνίδι; Και αν όχι, θα μπορεί να λειτουργήσει το δημοκρατικό πολίτευμα με την παρουσία στο Κοινοβούλιο μόνο του Γκρούεφσκι και των κομματικών του δορυφόρων, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία η χώρα φιλοδοξεί να προχωρήσει στον δρόμο για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Τα ερωτήματα μένει να απαντηθούν.

Πηγή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Επειδή συχνά ακούγεται το επιχείρημα πως “δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε κανέναν να αλλάξει εθνική ταυτότητα” και άρα πρέπει να καλοδεχόμαστε καθέναν στη Θράκη που δηλώνει Τούρκος, σαν να δηλώνει π.χ. Πολωνός, είναι ανάγκη να βλέπουμε τι κρύβεται συχνά πίσω από τέτοιες δηλώσεις. Kαι ένα άριστο παράδειγμα αποτελεί ο λόγος του Μπουρχανεντίν Χακγκιουντέρ,πρώην προέδρου του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δ. Θράκης (BTTDD) στις 26/11/2016,στην εκδήλωση των Εστιών Εθνικιστών (Türk Ocakları) και του Συνδικάτου Kamu Sen στην Άγκυρα, με τίτλο “ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΥΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΕΣΗ: ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ”.

Προσέξτε ψέμματα και παραποιήσεις της πραγματικότητας και σκεφτείτε πού μπορεί να αποσκοπεί αυτή η προπαγάνδα εκτός της υπονόμευσης της γαλήνης και της ειρήνης στον τόπο μας. Λοιπόν, μεταφράζουμε και εντός παρενθέσεων σχολιάζουμε:

Εδώ έχουμε και την σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης, το πράσινο πάνω στην σημαία είναι το Ισλάμ, το μαύρο ο θρήνος, το άσπρο είναι το λαμπρό μέλλον και η ημισέληνος συμβολίζει τον τουρκισμό μας. Αυτή είναι η σημασία της σημαίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης. (ακούτε κωλοέλληνες;)

…Ο πληθυσμός μας έχει υποχωρήσει μεταξύ 150-155.000. Η περιοχή με τον πιο πυκνό τουρκικό πληθυσμό είναι η Ροδόπη με 50%, στην Ξάνθη το ποσοστό είναι 45%, ενώ στον Έβρο μιλώντας για αριθμό, βρισκόμαστε στις 8-10.000 (μα τα νούμερα που δίνει τώρα βγάζουν σύνολο μέχρι 120.000!)

Αναλογιστείτε πως σε αυτόν τον νομό την εποχή της συνθήκης της Λωζάννης ζούσαν 25.000 άτομα. Σε αυτούς που ζούσαν στην συνοριακή περιοχή ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση και διασφαλίστηκε η μετανάστευση τους και έτσι έπεσαν στα σημερινά νούμερα (την εποχή της συνθήκης του Κιουτσούκ Καϊναρτζί ὄμως πόσοι ζούσαν, δεν μας είπε…)

Υπάρχουν οι μουφτείες μας εκεί, που όμως δεν πρέπει να τις συγκρίνουμε με τις

μουφτείες στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας στον δήμο Αρριανών που αποτελείται πλήρως από τουρκικό πληθυσμό και διευθύνεται από Τούρκο δήμαρχο, απευθυνόμενος στον κόσμο και λες και όλα πάνε καλά και η μειονότητα βιώνει κανονικές συνθήκες, είπε πως ̈Δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε υπό κανένα τρόπο την επέμβαση άλλων χωρών στους πολίτες μας ̈. Προφανώς ξέχασε πως η μειονότητα εκεί είναι υπό την εγγύηση της Τουρκίας αλλά και διεθνώς εγγυημένη (τουρκική εγγύηση! Καινούργιο αυτό;)

Και ενώ συνεχίζεται το θέμα με τις μουφτείες, σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη κρεμάστηκαν γουρουνοκεφαλές σε τζαμιά (και ψευδές και άσχετο) Εάν πάτε στην Δυτική Θράκη θα δείτε σε τζαμιά το σύνθημα “Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος” (δείξτε έστω ένα ρε κοπρίτες!)

Σκότωσαν, σκότωσαν αλλά δεν μας τελείωσαν (εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ νεκρός από την δική τους πλευρά παρά μόνο από την δική μας – και μιλάνε κι από πάνω!)

Θλίβει πραγματικά τον άνθρωπο να βλέπει τους ανθρώπους να οδηγούνται σε τόσο ακραία σημεία. Κατά καιρούς απαγορεύτηκαν τα εζάν μας και σε αυτό το θέμα υπήρχαν προβλήματα.Οι περισσότεροι απλά επειδή ήταν Τούρκοι, τους αφαίρεσαν την ιθαγένεια και εγώ είμαι ένας εξ αυτών (…) Ε.Ε.και Ελλάδα παραβίασαν τις αρχές των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.(ε, τι να κάνουμε, δεν είναι όλοι τόσο δημοκράτες σαν την Τουρκία…)

Και το κλου το κράτησε για το τέλος:

Ο Χακγκιουντέρ είπε πως λόγω της απαγόρευσης ανοίγματος σχολείων και ιδιαίτερα νηπιαγωγείων, τα παιδιά των Τούρκων που πάνε στα θεοκρατικά ελληνικά νηπιαγωγεία, εξαναγκάζονται να μετάσχουν σε τελετές βγαλσίματος του σταυρού από τη θάλασσα!!!

Αν δεν υπήρχε κάποιος διαγωνισμός παπαρολογίας, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Εκτός κι αν η επιχορήγηση από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας είναι ανάλογη της καφρίλας που μπορεί να καλλιεργήσει το κάθε βαποράκι μίσους και προπαγάνδας…

Αντιφωνητής
Πηγή "Τουρκικά Νέα"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Του Κωνσταντίνου Χολέβα

Κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια διαπράχθηκαν σοβαρά λάθη από ορισμένους Έλληνες πολιτικούς και διανοητές, τα οποία αποθράσυναν την Άγκυρα και έριξαν νερό στον μύλο της τουρκικής επιθετικότητος. Εν όψει και της σημερινής εντάσεως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε αυτά τα λάθη για να τα αποφύγουμε στο μέλλον.

Λάθος πρώτο. Η θεωρία ότι όλα όσα λέγουν οι Τούρκοι απευθύνονται σε εσωτερικό ακροατήριο. Άποψη η οποία κατά κόρον αναπτύχθηκε από Έλληνες διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τελικά αποδείχθηκε λίαν βλαπτική και απαράδεκτα καθησυχαστική. Η πράξη απόδειξε ότι όσα λέγουν κατά καιρούς οι τουρκικές ηγεσίες, πολιτικές, στρατιωτικές, διπλωματικές κ.ά., μπορεί εν μέρει να αποσκοπούν σε εκτόνωση εσωτερικών προβλημάτων, αλλά ταυτοχρόνως εκφράζουν σαφή και ουσιαστική απειλή προς την Ελλάδα. Τα Ίμια, οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας, οι προκλητικές επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη, οι πολυδάπανοι τουρκικοί εξοπλισμοί, η επιμονή για διατήρηση τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και πολλές άλλες ενέργειες έχουν στόχο τον Ελληνισμό. Tο 1955 κάποιοι πίστευαν ότι οι σειρήνες του εθνικισμού είχαν μόνον εσωτερικούς παραλήπτες, αλλά τελικά την πλήρωσε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινουπόλεως με το Σεπτεμβριανό πογκρόμ! Σήμερα κύριος στόχος του Ερντογάν είναι να «γκριζάρει» το Καστελλόριζο.

Λάθος δεύτερο. Η ψευδαίσθηση του εξευμενισμού η/και εξευρωπαϊσμού του θηρίου. Επί κυβερνήσεως Σημίτη αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε αυτή η εσφαλμένη πολιτική, η οποία διακηρύσσει ότι με ελληνικές υποχωρήσεις αφ’ ενός και προωθώντας την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας αφ’ ετέρου θα καμφθεί η επιθετικότητα των γειτόνων. Τελικά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Οι υποχωρήσεις της κυβερνήσεως Σημίτη στα Ίμια (1996) και στη Μαδρίτη (1997) πέρασαν το μήνυμα στους Τούρκους ότι είμαστε αδύναμοι και συνεχώς θα υποχωρούμε. Εξ άλλου η καλή μας διάθεση να σέρνουμε το κάρο της Τουρκίας προς την Ευρώπη δεν εκτιμήθηκε ούτε από τους εταίρους μας ούτε από την Άγκυρα. Τώρα πλέον γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη δεν επιθυμεί την πλήρη ένταξη της Τουρκίας. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία και άλλα κράτη μέλη προτιμούν μία ειδική σχέση με την Τουρκία εκτιμώντας την ως μία μεγάλη αγορά. Αλλά δεν θέλουν να εντάξουν στην Ε.Ε. μία πολυάριθμη χώρα με αυταρχικό καθεστώς, και με σημαντικές θρησκευτικές και πολιτισμικές διαφοροποιήσεις.

Λάθος τρίτο. Η απατηλή εντύπωση ότι κάποια πρόσωπα είναι μετριοπαθή και πρέπει να στηριχθούν. Η Τουρκική στρατιωτική και διπλωματική μηχανή δεν αλλάζει ρυθμούς κάθε έξι μήνες αναλόγως των προσώπων, αλλά έχει μακροπρόθεσμη στρατηγική και έχει ορίσει ως κύριο αντίπαλο την Ελλάδα. Κάποτε ορισμένοι μάς πρότεινα να στηρίξουμε την Τσιλέρ για να μην έλθουν οι Ισλαμιστές και αιφνιδιάσθηκαν όταν η Τανσού προκάλεσε το επεισόδιο των Ιμίων. Άλλοι χόρευαν ζεϊμπέκικα με μία Τουρκική κυβέρνηση, η οποία περιλάμβανε το κόμμα των Γκρίζων Λύκων. Στην Κύπρο υμνήθηκαν ως μετριοπαθείς ο Ταλάτ και ο Ακιντζί, οι οποίοι πάντως ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Άγκυρας. Ας μην ζούμε με ψέματα!

Λάθος τέταρτο. Η υπερβολική έμφαση στην οικονομική διπλωματία. Καλή είναι η εξωστρέφεια της οικονομίας μας και μακάρι να επιτυγχάνουν οι ελληνικές επενδύσεις στο εξωτερικό. Όμως είναι αφελής η προσδοκία ότι έτσι θα μειώσουμε τις τουρκικές απαιτήσεις και προκλήσεις. Η Εθνική Τράπεζα επένδυσε στην FINANS BANK της γείτονος, κι όμως η τουρκική προκλητικότητα αυξήθηκε. Ο τουρκικός επεκτατισμός έχει βαθειές ιστορικές και θρησκευτικές ρίζες και δεν εξαγοράζεται με μεθόδους παζαριού.

Λάθος πέμπτο. Η αυταπάτη ότι θα βελτιώσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλάζοντας τα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Ορισμένοι «προοδευτικοί» ιστορικοί στη χώρα μας πιστεύουν ότι αν ωραιοποιούμε τα εγκλήματα των Οθωμανών και των Νεοτούρκων και αν περικόπτουμε ήρωες και μάρτυρες, θα παύσουν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα. Παρά τις ελληνοτουρκικές επιτροπές ακαδημαϊκών η Τουρκία δεν άλλαξε ούτε τελεία στα βιβλία της. Ας διδάξουμε στα παιδιά μας την ιστορική αλήθεια και ας τονώσουμε το εθνικό φρόνημα.

* Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας είναι Πολιτικός Επιστήμων
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου