Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Νοε 2016


Mεταξύ των τελευταίων κειμένων στα οποία έβαλε υπογραφή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης λίγο πριν από τον ανασχηματισμό είναι και η ογκώδης έκθεση «Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα, 2015». Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κείμενο τεκμηρίωσης, το οποίο επιμελήθηκε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών). Η ιδέα που είχε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής ήταν εξαιρετική απλή στη σύλληψή της: Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., τις κατά τόπους εισαγγελίες και φυσικά τις θρησκευτικές κοινότητες, συλλογή στοιχείων για βεβήλωση θρησκευτικών χώρων, καταγραφή, στατιστική αποτύπωση, ποσοστιαία κατανομή ανά θρήσκευμα.

Τα αποτελέσματα αποτελούν τεράστια έκπληξη. Σε μια χώρα όπου η κυρίαρχη διανόηση παλεύει να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι οι Ελληνες είναι ρατσιστές, ότι δεν έχουν καμία ανοχή απέναντι στις μειονότητες, ότι προσβάλλουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ότι υπάρχει ισλαμοφοβία, ότι το μάθημα των θρησκευτικών τις καταπιέζει όπως διδάσκεται, αυτό που τελικά αποδεικνύεται με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών είναι άλλο: Η Ορθοδοξία είναι στο στόχαστρο, όχι το Ισλάμ, όχι οι μειονότητες. Επί συνόλου 147 καταγεγραμμένων περιστατικών, τα 137 εκδηλώθηκαν εναντίων ναών της ορθοδόξου Ελλαδικής Εκκλησίας, ένα εναντίον της καθολικής, τέσσερα κατά ναών του ιουδαϊσμού και πέντε κατά μνημείων του μουσουλμανισμού.

Οι διαπιστώσεις γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες, αν μπει κανείς στον κόπο να μελετήσει το είδος των αδικημάτων, μα και τη γεωγραφία των αδικημάτων που τελέστηκαν εναντίον των ορθοδόξων ναών λατρείας. Εχει χαθεί η αίσθηση του «ιερού» και του «ασύλου»:
Αντιεκκλησιαστικά συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους εκκλησιών, ακραία πολιτικά συνθήματα σε τοίχους ναών, επανειλημμένη ρίψη μπογιάς στο εσωτερικό ναών, κλοπή αγίων δισκοπότηρων και καταστροφές αγίας τράπεζας, καύση εικόνων, φθορές σε σταυρούς και καντήλια, συλλήσεις τάφων, τελετές μαύρης μαγείας και σατανιστικών ομάδων στο εσωτερικό ναών, καθαιρέσεις ελληνικής και βυζαντινής σημαίας, ακόμη και άθλια συνθήματα κάτω από προτομές ιστορικών προσωπικοτήτων της Εκκλησίας μας, όπως του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Σμύρνης Χρυσάνθου. Και φυσικά κλοπές, πολλές κλοπές από ημεδαπούς και αλλοδαπούς: Καμπάνες, παγκάρια, λάδι από καντήλια, σκεύη.

Εναντι όλων αυτών των περιστατικών, καταγράφηκε ένα μόνο σύνθημα σε καθολική εκκλησία της Αθήνας με τη φράση «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος και ο προφήτης αυτού Μωαμέθ» κ.λπ. κ.λπ., μία ζωγραφισμενη σβάστικα απο σκληρή ναζιστική ευρωπαϊκή οργάνωση (Combact 18) σε μνημείο ολοκαυτώματος των Εβραίων, δύο περιφερειακά επεισόδια σε τζαμιά της Θράκης και ορισμένα αντιτουρκικά συνθήματα σε τεμένη της Κω παραμονές αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού - Εφές. Αυτά όλα και όλα. Σημαντική είναι και η γεωγραφία των βανδαλισμών: Στην πλειονότητά τους καταγράφονται στην Αττική και τη Μακεδονία, ανατολική και δυτική. Εξίσου σημαντικοί οι αριθμοί για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διαθέτει κοντά 10.000 ναούς στην επικράτεια, 9.792 για την ακρίβεια χωρίς εξωκλήσσια και παρεκλήσια, ιδού πού βασίζεται το «επικρατούσα». Πέραν των τζαμιών, στη Θράκη υπάρχουν και 62 τεμένη σε όλη τη χώρα που έχουν ανακηρυχθεί μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και αναστηλώνονται με χρήματα της Ε.Ε. στην πλειονότητά τους. Και, φυσικά, δεκάδες ευκτήριοι οίκοι.

Το ερώτημα λοιπόν, μετά την παράθεση αυτών των εντυπωσιακά αποκαλυπτικών στοιχείων, είναι ένα:
Πού βασίζεται η προπαγάνδα των εν Αθήναις «δικαιωματάκηδων» ότι καταπιέζονται οι μειονότητες, τη στιγμή που οι αριθμοί δείχνουν την Εκκλησία διωκόμενη, και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος;
Τι είναι αυτό που κάνει μερικούς μερικούς να χύνουν τόνους μελάνι κατά της Ελλάδος στην πρώτη γουρουνοκεφαλή που πετιέται έξω από μουσουλμανικό κοιμητήριο, αλλά να χάνουν τη λαλιά τους όταν σκίζονται σημαίες, λούζονται με μπογιές αγάλματα εκκλησιαστικών - εθνικών ηρώων και κλέβονται αγία δισκοπότηρα;
Ε;

Μανώλης Κοττάκης
Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Μιλώντας κατά την τελετή παρουσίασης της στολής της αστυνομίας σήμερα στα Τίρανα ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, απηύθυνε δημόσιες ευχαριστίες στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, “για την στήριξη σε αυτό το έργο”.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, οι νέες στολές της αστυνομίας είναι πανομοιότυπες με αυτές της τουρκικής αστυνομίας και το γεγονός ήρθε να ενισχύσει την κριτική από ασκείται στην Αλβανία από τα μέσα ενημέρωσης εναντίον του κ.Ράμα, ότι παίζει το παιγνίδι της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

Δυστυχώς, είτε αρέσει στην Ελλάδα, είτε όχι, με το πέρασμα του χρόνου πρόκειται να αποκαλυφθεί η πλήρης ταύτιση της σημερινής ελβανικής κυβέρνησης με τα τουρκικά συμφέροντα, τα οποία στηρίζουν σε πολύ πιό ισχυρό βαθμό και με άλλου είδους "χορηγίες" την αλβανική προκλητικότητα. Και αυτού του είδους η "σχέση" αναπτύχθηκε εξαιτίας της κάκιστης λειτουργίας (και πολιτικών αποφάσεων) του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επέλεξε να υποβαθμίσει σειρά κρίσιμων σχετικών πληροφοριών, παραχωρώντας έδαφος επαφής και μετέπειτα συνεργασίας σε ματαιόδοξους και "νηστικούς" αλβανούς πολιτικούς...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η Γερμανία δεν συζητά την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα εμπλακεί σε μια συζήτηση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για τις διώξεις εναντίον του Τύπου και της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει κοινή απάντηση στις εξελίξεις.

“Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια κοινή και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση για τις εξελίξεις στην Τουρκία”, δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

“Πρέπει να καταστήσουμε σαφή στην Τουρκία τον αντίκτυπο που θα έχει η καταστολή του Τύπου και της αντιπολίτευσης στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ανοικτούς του διαύλους επικοινωνίας”, πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας ακόμη περισσότερο τις αγαστές ιστορικές - διαχρονικές σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία. Σχέσεις που εκτός από πολιτικές είναι και βαθιά οικονομικές.

Σε πλήρη αντίθεση με την Γερμανία, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν χαρακτηρίζει τις ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας κατά των αντιπολιτευομένων και του Τύπου ως μη προσήκουσες για μια χώρα, η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Ο Ζαν Aσελμπορν θέτει μάλιστα και θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν, ούτως ή άλλως, «θεωρητικά ανασταλεί» είπε, υποστηρίζοντας ότι εάν η Τουρκία επαναφέρει την θανατική ποινή δεν θα πρέπει πλέον κανείς να συζητά ούτως η άλλως για το θέμα αυτό.
Εκτίμησε δε, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να της επιβάλει οικονομικές κυρώσεις ως μέσον πίεσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, εν τούτοις, δεν τάσσεται ακόμα υπέρ της εκδίωξής της από το ΝΑΤΟ στη δεδομένη χρονική συγκυρία στιγμή. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει θέσει εκτός ισχύος το κράτος δικαίου και δημιουργεί με αυτόν τον τρόπο «οδηγίες χρήσεως δικτατορίας». Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σε πρώην υπαλλήλους του θυμίζει «μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τους ναζί», όπως είπε ο κ. Άσελμπορν και επισήμανε ότι η Τουρκία υποδαυλίζει ένα κλίμα φόβου στη χώρα. Λαμβανομένης υπόψη της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, υπογράμμισε: «χρειαζόμαστε την Τουρκία ως Ευρώπη ώστε να καταφέρει να οργανώσει τις προσφυγικές ροές με αξιοπρεπή τρόπο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ο Ράμα, οι Αλβανοτσάμηδες, η Χιμάρα και η Ακρόπολη

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

Μετά από μία μακρά περίοδο ύφεσης, οι ελληνοαλβανικές σχέσεις επανέρχονται με ταχύ ρυθμό στον αστερισμό της έντασης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αναπόφευκτη εξέλιξη.
Ο εθνικισμός και κατ’ επέκτασιν ο ανθελληνισμός ως ιδιαίτερη έκφανσή του, παραμένει σταθερά της αλβανικής πολιτικής σκηνής. Το επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα γεγονότα: η αναγόρευση της απαίτησης των Αλβανοτσάμηδων σε κεντρική συνιστώσα της εξωτερικής πολιτικής των Τιράνων, η κλιμάκωση των κινήσεων αφελληνισμού της Χιμάρας, αλλά και οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού Ράμα για τον Γεώργιο Δούσμανη και την Ακρόπολη.

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός συντηρήθηκε σε χαμηλή ένταση από το καθεστώς του Χότζα και αναζωπυρώθηκε όταν η Αλβανία εισήλθε στην μεταψυχροπολεμική εποχή. Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου τροφοδότησε τον αλβανικό εθνικισμό και του προσέδωσε μία επιθετικότητα. Οι Αλβανοί θεώρησαν τότε ότι ήταν η ώρα να διεκδικήσουν και να αποσπάσουν όσα περισσότερα μπορούσαν από τις γειτονικές χώρες.

Ο τότε πρωθυπουργός Μάϊκο είχε δηλώσει με νόημα ότι οι εκτός Αλβανίας Αλβανοί έχουν δικαίωμα στη συλλογική αυτοάμυνα! Ουσιαστικά, δεν έκανε τίποτα λιγότερο από το να περιγράψει εμμέσως τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, ο οποίος, αν και απουσίαζε από την επίσημη διπλωματική ρητορική, βρισκόταν στο επίκεντρο όλων των άτυπων συζητήσεων. Είναι ενδεικτικό ότι ο τότε πρόεδρος της Αλβανίας Μεϊντάνι είχε αρνηθεί να απαντήσει σε ερώτηση που του έγινε στο φόρουμ του Νταβός εάν στόχος της χώρας του είναι η δημιουργία της “μεγάλης Αλβανίας”.

Από τους αλβανικούς λεονταρισμούς δεν εξαιρέθηκε η Ελλάδα. Οι Αλβανοί εθνικιστές θέτουν τα νότια σύνορα της “μεγάλης Αλβανίας” στον Αμβρακικό κόλπο! Σχετικοί χάρτες κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στα Τίρανα, στην Πρίστινα και στο Τέτοβο. Οι εθνικιστικές αυτές φαντασιώσεις είναι τόσο παράλογες, που δεν θα άξιζε τον κόπο να αναφέρεται κανείς σ’ αυτές. Ο αλβανικός εθνικισμός, όμως, έχει αποδείξει ότι ρέπει στον τυχοδιωκτισμό.

Το 2003 το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ είχε δημοσιεύσει άρθρο με αλβανικές απειλές ότι ο “Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς” θα πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα. Στις ελληνικές αρχές έχουν κατά καιρούς περιέλθει πληροφορίες για σχετικές κινήσεις στους κόλπους των εδώ Αλβανών μεταναστών, οι οποίες, όμως, ποτέ δεν κατάφεραν να υλοποιηθούν.

Οι Αλβανοτσάμηδες, όμως, επέτυχαν πολλά στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο. Πρωτοεμφανίσθηκαν όταν το 1991 ο τότε πρωθυπουργός Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τη γειτονική χώρα. Από τότε, τα Τίρανα προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το Αλβανοτσάμικο σαν μοχλό για να εξισορροπήσουν την υποχρέωσή τους να σέβονται τα δικαιώματα της αναγνωρισμένης ελληνικής μειονότητας.

Εντάσσοντας την κίνησή τους στο πλαίσιο του αλβανικού εθνικισμού, οι Αλβανοτσάμηδες κατάφεραν σταδιακά να μετατραπούν από μάλλον περιθωριακός σύλλογος σε κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και κυρίως σε παράγοντα που επηρεάζει σημαντικά το πολιτικό κλίμα έναντι της Ελλάδας και κατ’ επέκτασιν τις διμερείς σχέσεις. Το 2004, με την έγκριση σχετικού ψηφίσματος από τη Βουλή, οι απαιτήσεις τους κατέστησαν επίσημη θέση της Αλβανίας. Η 27η Ιουνίου, μάλιστα, ορίσθηκε ημέρα εθνικής μνήμης για τη «γενοκτονία των Τσάμηδων»!

Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πληροφορίες, οι Αλβανοτσάμηδες υποστηρίζονται ποικιλοτρόπως και από την Άγκυρα, η οποία τους θεωρεί ένα χρήσιμο μοχλό πίεσης σε βάρος της Ελλάδας. Ας σημειωθεί πως όταν ο Ερντογάν είχε επισκεφθεί την Αλβανία είχε συναντήσει όχι μόνο τον Αλβανό ομόλογό του, αλλά και τον πρόεδρο του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων Ιντρίζι!

Όποτε, πάντως, Έλληνας αξιωματούχος επισκεπτόταν την Αλβανία, οι Αλβανοτσάμηδες διοργάνωναν συγκεντρώσεις, οι οποίες διευκόλυναν τους Αλβανούς επισήμους να θέτουν στις συνομιλίες το ζήτημα. Το 2008, μάλιστα, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Παπούλιας ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του στους Αγίους Σαράντα, όταν έμαθε ότι στον χώρο είχαν συγκεντρωθεί Αλβανοτσάμηδες για να του ασκήσουν πίεση.

Η πρώτη φορά που σε διμερείς συνομιλίες πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας δεν επιχείρησε να θέσει θέμα Αλβανοτσάμηδων ήταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Καραμανλή στα Τίρανα τον Απρίλιο του 2009. Ο λόγος ήταν πως εκείνη την εποχή η Αλβανία, που είχε γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, είχε καταθέσει και αίτηση υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ.

Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων ξεκίνησε το 2009 με δύο έδρες. Ο τότε αρχηγός του δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος Μπερίσα τους έβαλε στην κυβέρνησή του και τους παραχώρησε τον έλεγχο τομέων του κρατικού μηχανισμού που διαχειρίζονται χρήματα και προσφέρονται για διαπλοκή και διαφθορά. Στις εκλογές του 2013 οι Αλβανοτσάμηδες κατέβηκαν και πάλι με το Δημοκρατικό Κόμμα, εξασφαλίζοντας πέντε έδρες στην 140μελή αλβανική Βουλή.

Ο νικητής εκείνων των εκλογών αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος (66 έδρες) Ράμα σχημάτισε κυβέρνηση με το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης (17 έδρες) του Μέτα που είναι πρόεδρος της Βουλής. Οι συχνές τριβές των δύο κυβερνητικών εταίρων και ο κίνδυνος ανατροπής της κυβέρνησής του, ώθησε τον πρωθυπουργό Ράμα να βάλει στην κυβέρνηση και το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων. Όταν, μάλιστα, του έδωσε και θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (κόμμα της ελληνικής μειονότητας και όχι μόνο) Ντούλης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής και αποχώρησε από τον συνασπισμό.

Λόγω μεταπηδήσεων, σήμερα το κόμμα του Ράμα έχει 64 έδρες και το κόμμα του Μέτα 20. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαρτάται από τη συμμαχία τους. Ο πρωθυπουργός, όμως, ελπίζει να εξαγοράσει δύο βουλευτές άλλων κομμάτων για να μην έχει ανάγκη τη στήριξη του Μέτα. Γι’ αυτό και προσπαθεί να προσδέσει στο άρμα του τους Αλβανοτσάμηδες, αφενός προσφέροντάς τους νευραλγικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, αφετέρου ανεβάζοντας ψηλά στην ατζέντα της αλβανικής εξωτερικής πολιτικής την υπόθεσή τους.

Ας σημειωθεί ότι από την εποχή που ο Ράμα ήταν δήμαρχος Τιράνων, είχε καλλιεργήσει για τον εαυτό του την εικόνα ενός διανοούμενου ευρωπαϊστή πολιτικού, ο οποίος δεν διστάζει να συγκρούεται με οργανωμένα συμφέροντα. Ως αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ως πρωθυπουργός, όμως, αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής της θλιβερής αλβανικής πολιτικής παράδοσης.
Έχει βουτήξει για τα καλά στη διαπλοκή και στη διαφθορά. Επί των ημερών του η καλλιέργεια του χασίς έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αν και επισήμως, η κυβέρνηση εμφανίζεται διώκτης, στην πραγματικότητα είναι προστατευόμενοί τους που ελέγχουν την παραγωγή και το εμπόριο των ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά μεταφέρονται οδικώς προς την Ελλάδα και προς την Ιταλία με ταχύπλοα και μικρά αεροπλάνα.

Παραλλήλως, ο Ράμα πυροδοτεί τον ακραίο εθνικισμό. Όσον αφορά την Ελλάδα, όχι μόνο σήκωσε ψηλά το Αλβανοτσάμικο, αλλά και κλιμάκωσε την προσπάθεια αφελληνισμού της Χιμάρας. Καμπή σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας, μέσω της οποίας η Χιμάρα και οι άλλες μειονοτικές περιοχές τεμαχίσθηκαν και προσκολλήθηκαν σε περιοχές με αλβανικό πληθυσμό, ώστε να υπονομευθεί η δυνατότητα της μειονότητας να εκπροσωπείται στο αλβανικό Κοινοβούλιο, αλλά ακόμα και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν περιορίσθηκε, όμως, σ’ αυτή την κίνηση. Με πρόσχημα την ανάπλαση της παραθαλάσσιας αυτής περιοχής έχει αρπάξει ελληνικές περιουσίες και αυτές τις ημέρες κατεδαφίζει με συνοπτικές διαδικασίες 19 σπίτια Ελλήνων μειονοτικών. Είχε προηγηθεί κατεδάφιση ακόμα και ναού στις Δρυμάδες. Όργανο της ανθελληνικής αυτής επιχείρησης είναι ο κατά το ήμισυ ελληνικής καταγωγής δήμαρχος της περιοχής Γκόρος, πρώην στρατιωτικός επί καθεστώτος Χότζα, συνδεδεμένος με τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες και κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου!

Αν και από καταγωγή ο Ράμα δεν έχει τουρκαλβανική παράδοση, ο καιροσκοπισμός του τον ώθησε να παίζει το τουρκικό χαρτί. Δεν είναι μόνο ότι θαυμάζει ειλικρινώς τον Ερντογάν και όπου μπορεί μιμείται τις αυταρχικές μεθόδους του. Θεωρεί ότι η γονατισμένη λόγω της κρίσης Ελλάδα όχι μόνο δεν μπορεί να του προσφέρει, όπως παλαιότερα, αλλά και είναι εύκολος στόχος.
Η πείρα τον έχει πείσει ότι χωρίς κόστος μπορεί στο εσωτερικό να πουλάει ανθελληνισμό για να αντλεί εκλογικά οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό καλλιεργεί μία μόνιμη ελεγχόμενη ένταση με την Αθήνα. Είναι ενδεικτικό ότι υπερηφανεύεται πως είναι ο μόνος Αλβανός πρωθυπουργός που σήκωσε κεφάλι στην Ελλάδα και έθεσε τις διμερείς σχέσεις σε βάση αμοιβαιότητας και ισοτιμίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν ο Ράμα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε προκαλέσει πολιτικό θόρυβο και είχε προσφύγει στο αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο για να ακυρωθεί η υπογεγραμμένη συμφωνία των κυβερνήσεων Καραμανλή και Μπερίσα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών (2009). Έτσι και έγινε. Πριν λίγο καιρό, ο ίδιος ο Μπερίσα είπε εμμέσως πλην σαφώς στη Βουλή ότι ο τορπιλισμός εκείνης της συμφωνίας έγινε με παρέμβαση και για λογαριασμό της Άγκυρας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Αθήνα δεν είχε τότε προχωρήσει σε αντίμετρα. Όχι μόνο δεν είχε θέσει όρους, αλλά και είχε διευκολύνει την αναγόρευση της Αλβανίας σε υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα. Όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, τα Τίρανα τη μόνη γλώσσα που σέβονται είναι τη γλώσσα της ισχύος και του δούναι και λαβείν. Όταν η Ελλάδα τους προσφέρει δωρεάν, όπως κατά κανόνα συμβαίνει από το 1990, εκλαμβάνουν τη στάση της σαν ένδειξη αδυναμίας. Γι’ αυτό και δεν διστάζουν να κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους.

Ας σημειωθεί ότι παρά την κρίση η Ελλάδα παραμένει –σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Αλβανίας– η χώρα που με τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών συμβάλει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην αλβανική οικονομία. Το 1ο τρίμηνο του 2014 οι Αλβανοί μετανάστες έστειλαν στην Αλβανία 115 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 4ο τρίμηνο του 2013 είχαν στείλει 159 εκατομμύρια. Παρά τη μείωση, το 42% των εμβασμάτων προέρχεται από την Ελλάδα, το 38,5% από την Ιταλία και την τρίτη θέση κατέχουν οι ΗΠΑ με 8,1%.

Η ελληνική διπλωματία έχει την τάση να διαβάζει την αλβανική πολιτική με ευρωπαϊκούς όρους, γεγονός που την οδηγεί σε λάθος κινήσεις. Με κλασική ανατολίτικη νοοτροπία, οι Αλβανοί αξιωματούχοι “γλείφουν” τους Έλληνες συνομιλητές τους, δημιουργώντας τους τη λάθος εντύπωση ότι είναι μετριοπαθείς και διατεθειμένοι να λύσουν προβλήματα. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε τρία μόλις χρόνια δύο Έλληνες υπουργοί Εξωτερικών, ο Βενιζέλος και ο Κοτζιάς, επισκέφθηκαν τα Τίρανα από δύο φορές ο καθένας, χωρίς να επιτύχουν το παραμικρό. Οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν.

Όταν ο Κοτζιάς είχε επισκεφθεί τα Τίρανα είχε επαναληφθεί το γνωστό σκηνικό. Έξω από τον χώρο των συνομιλιών είχαν συγκεντρωθεί 200-300 Αλβανοτσάμηδες και είχε τότε θεατρικά παρέμβει ο Αλβανός ομόλογός του Μπουσάτι για να απελευθερωθεί η είσοδος! Ο Μπουσάτι (έχει περάσει και από το Οικονομικό πανεπιστήμιο της Αθήνας), όπως όλοι οι υπουργοί, είναι ημιμαθή εκτελεστικά όργανα του Ράμα, χωρίς δικό τους πολιτικό εκτόπισμα. Ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Νάνο, πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος και γνωστός συγγραφέας Μπλούσι έχει πει γι’ αυτούς ότι δεν κάνουν όχι για υπουργοί, αλλά ούτε για γραμματείς!
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συνειδητοποίησε πλήρως με ποιους είχε να κάνει όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο ξέσπασε η υπόθεση του non paper, με το οποίο υποτίθεται ότι αποδεχόταν να εγγραφεί στην ατζέντα των συνομιλιών το Αλβανοτσάμικο. Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για την επίλυση των διμερών προβλημάτων, τον οποίο ήθελε και η Κομισιόν για να προωθηθεί η αλβανική ενταξιακή διαδικασία.
Τα πράγματα, όμως, στράβωσαν, επειδή τα Τίρανα εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να προσπαθήσουν να εντάξουν το Αλβανοτσάμικο στη διμερή ατζέντα. Ο Κοτζιάς ξεκαθάρισε πως η γραπτή θέση της Αθήνας ήταν και παραμένει πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Όποιος θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από την ελληνική Πολιτεία μπορεί να καταφύγει στα ελληνικά και στη συνέχεια στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η σχετική δήλωση του επιτρόπου Χαν δικαιολογημένα πανηγυρίστηκε στα Τίρανα, επειδή προσέδωσε ευρωπαϊκή υπόσταση σ’ ένα πολιτικά ανύπαρκτο ζήτημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει τα πολιτικά πανιά του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων. Όπως στη συνέχεια αποκαλύφθηκε, για να συμβεί αυτό είχε βάλει το χέρι της η Κροάτισσα επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Τίρανα. Ο Μαυροβούνιος σύζυγός της έχει αναλάβει τρία δημόσια έργα από την κυβέρνηση Ράμα.

Όπως είναι γνωστό, η Αθήνα είχε αντιδράσει έντονα, επικρίνοντας ευθέως τον επίτροπο. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η πρόσφατη αντίδρασή της για όσα αυθαίρετα συμβαίνουν στη Χιμάρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι Ράμα και Μπερίσα αντάλλαξαν προ ημερών αλληλοκατηγορίες που αποδεικνύουν τις μεθοδεύσεις του αλβανικού κράτους σε βάρος της ελληνικής μειονότητας.

Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι «έχουν πάρει τα κτήματα των Χιμαραίων με πλαστογραφίες και διαφθορά, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση η καταγωγή από την περιοχή». Πράγματι, αυτά τα άτομα έχουν αρπάξει από τους ιδιοκτήτες τους 50.000 στρέμματα στην παραθαλάσσια περιοχή των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας.

Η απάντηση Μπερίσα στη Βουλή είναι αποκαλυπτική: «Εγώ έχω δουλέψει με πρόγραμμα. Στους Αγίους Σαράντα έχω κατεβάσει Λάμπηδες και μόνο Λάμπηδες». Οι Λάμπηδες είναι μουσουλμάνοι που ζουν σε περιοχή ανατολικά της Χιμάρας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο επίπεδο και επισήμως η επιχείρηση αλλοίωσης του πληθυσμού της Χιμάρας.

Η επιχείρηση στηρίζεται στην αρπαγή των περιουσιών που υποχρεώνει τους Έλληνες μειονοτικούς να αποκόπτονται από τις πατρογονικές εστίες τους. Για να μπορεί αυτό να συμβεί το αλβανικό κράτος δεν δίνει τίτλους ιδιοκτησίας στους Έλληνες, αλλά διευκολύνει την πώληση των ελληνικών περιουσιών σε Αλβανούς.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βουλγαρίας -Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας (SANS) από το 2008- Βλαντιμίρ Μπογκντάνοφ Πισάντσεφ, που υπηρετούσε στη θέση αυτή μέχρι τον Μάρτιο του 2015, τοποθετήθηκε εδώ και μερικούς μήνες από την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ ως γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη. Μια τοποθέτηση που προκάλεσε πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της και αντιμετωπίσθηκε αρχικά με αμηχανία από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, ενώ η σχετική απόφαση για την τοποθέτησή του ως γενικού προξένου υπογράφηκε στην Βουλγαρία στις αρχές του χρόνου, για να ακολουθήσει σύντομα η άφιξη στην Ελλάδα και η εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη του Βλαντιμίρ Μπογκντάνοφ Πισάντσεφ, η επίσημη αποδοχή-έγκριση της διαπίστευσής του από ελληνικής πλευράς έγινε μερικούς μήνες αργότερα, στις αρχές του καλοκαιριού. Να σημειωθεί ότι ο Βλ. Πισάντσεφ, που υπηρετεί από το 1993, λίγο μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, στις μυστικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας, ενεπλάκη το 2008 σε ένα σοβαρό σκάνδαλο -στην περίφημη υπόθεση «Gallery»- με υποκλοπές και παρακολουθήσεις παραγόντων της δημόσιας ζωής και κυρίως δημοσιογράφων και εκδοτών καθώς και πρωτοκλασάτων παραγόντων του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με τη διοχέτευση σε ιστοσελίδες πληροφοριών από την ιδιωτική τους ζωή, όπως έγινε και για τον τότε πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Συναντήσεις
Η «εκκρεμότητα» Πισάντσεφ για την ελληνική πλευρά κράτησε μέχρι τον Ιούνιο, για να ακολουθήσει μετά την επίσημη διαπίστευσή του και η πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση του νέου γενικού προξένου της Βουλγαρίας με την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Βούλα Τεκτονίδου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», συζητήθηκε ακροθιγώς και το θέμα της πολύμηνης καθυστέρησης που υπήρξε για τη διαπίστευσή του από την ελληνική πλευρά, με τον Βλ. Πισάντσεφ να υποστηρίζει ότι απλά είχε την ευθύνη της... αστυνομίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, παρά την επιφυλακτικότητα και τον προβληματισμό που υπήρχε για την τοποθέτηση στη θέση του γενικού προξένου που κατείχε παραδοσιακά ένας διπλωμάτης του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, έδωσε τη διαπίστευση προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών σε μια κρίσιμη φάση. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της λεγόμενης αρχής της αμοιβαιότητας που ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις, σε περίπτωση άρνησης της διαπίστευσης το πιο πιθανό ήταν να ακολουθούσε μια ανάλογη ενέργεια από τη βουλγαρική πλευρά που θα περιέπλεκε τα πράγματα.

Χαρακτηριστικός όμως ήταν ο τρόπος που ο νέος πρόξενος της Βουλγαρίας αντιμετωπίστηκε από παράγοντες της Θεσσαλονίκης. Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του δήμου Σπύρος Πέγκας, μετά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με τον Βλαντιμίρ Πισάντσεφ, έγραψε με δηκτικό τρόπο και με αρκετά υπονοούμενα στο Facebook: «Για πρώτη φορά ο γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη δεν είναι διπλωμάτης από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά προέρχεται από θητεία στο υπουργείο Εσωτερικών και μάλιστα από ειδική θέση». Μετέφερε μάλιστα και έναν ενδεικτικό διάλογο: «Παρακολουθείτε το θέμα του προσφυγικού; Of course».

Το γενικό προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό προξενείο της χώρας στο εξωτερικό και αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας και υποχρεώσεων. Η Βόρεια Ελλάδα κατακλύζεται από Βούλγαρους ολόκληρο τον χρόνο, ενώ χιλιάδες ομοεθνείς τους διαμένουν μόνιμα στη περιοχή. Χιλιάδες πολίτες και από τις δύο χώρες αναπτύσσουν αμοιβαία σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες, ενώ Βούλγαροι κυβερνητικοί παράγοντες πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη. Επίσης για τη βουλγαρική πλευρά υπάρχει πάντα μια ατζέντα ανοικτών και συχνά ευαίσθητων θεμάτων στην περιοχή για τα οποία δείχνει συνεχές ενδιαφέρον και τα παρακολουθεί από κοντά.

Αποκαλύψεις
Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε στη Βουλγαρία ο πρώτος τόμος μιας σημαντικής σειράς με τον τίτλο «Διεφθαρμένη Βουλγαρία», που φιλοδοξεί να καλύψει το θέμα από τα πρώτα χρόνια της μετάβασης από το 1990 μέχρι σήμερα. Ο πρώτος τόμος καλύπτει την περίοδο από την ίδρυση των εταιρειών ασφάλειας πίσω από τις οποίες κρύβονταν εγκληματικές οργανώσεις έως την πτώχευση το 1996 και τον υπερπληθωρισμό.

Γίνεται λόγος για έναν χορό παράνομου χρήματος που πήγαινε σε συγκεκριμένες ομάδες, κοντά στην κομματική ελίτ και την Κρατική Ασφάλεια σ' αυτήν την περίοδο, την περίφημη υπόθεση Multigroup πίσω από την οποία είχε στηθεί ένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα κ.λπ. Ενα στέλεχος μάλιστα της τελευταίας βρέθηκε το ίδιο διάστημα και ως... γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη. Ο 53χρονος Βλαντιμίρ Μπογκντάνοφ Πισάντσεφ είχε αναλάβει επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας (SANS) με πενταετή θητεία το 2013, ύστερα από πρόταση του τότε πρωθυπουργού, σχετικό διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και αφού επί έναν χρόνο προηγουμένως κατείχε τη θέση του αναπληρωτή. Πιο πριν κατείχε στη SANS τη θέση του διευθυντή από το 2009, όπου επανήλθε μετά την απομάκρυνσή του το 2008, όταν ήλθε στο φως το σκάνδαλο «Gallery». Παρά τα σοβαρά στοιχεία που υπήρξαν, ο επικεφαλής της SANS το διάστημα 2008-2009 Πέτκο Σέρτοφ και άλλοι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν από τη Δικαιοσύνη και ο Πισάντσεφ ήταν ένας από εκείνους που επέστρεψαν στη SANS, ως διευθυντής.

Στο διάστημα 1993 μέχρι και το 2008, όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας απέκτησαν ενιαία μορφή, είχε υπηρετήσει ως βασικό στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας.

Οι εξουσίες της υπηρεσίας
Ο ιδρυτικός νόμος του 2007 που διέπει τη λειτουργία της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας δίνει σ' αυτήν υπερεξουσίες σε ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας ζωής και όχι μόνο. Οι ευθύνες της SANS εκτείνονται από την παρακολούθηση του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων έως τις απειλές που σχετίζονται με τη μετανάστευση!

Κώστας Νικολαΐδης
Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ανασχηματισμός. Πέταξε ορισμένους καμηλιέρηδες στα σκυλιά ο Τσίπρας, ανέβασε στη ράχη ημών των υποζυγίων ορισμένους άλλους και το καραβάνι συνέχισε την πορεία του όλο και πιο βαθειά στην έρημο. Με καρότο μπροστά από τις καμήλες τη διευθέτηση του χρέους, τα έρμα τα ζωντανά χώνονται όλο και πιο βαθειά στην έρημο, ακολουθώντας έναν οδικό χάρτη προς την τελική εξάντληση. Καθ’ οδόν προς μιαν όαση (τη διευθέτηση του χρέους) που δεν είναι παρά έναν αντικατοπτρισμός, οι καμήλες προχωρούν από αξιολόγηση σε αξιολόγηση, χάνονται μία - μία, ενώ όλο και πιο πολλοί καμηλιέρηδες ανεβαίνουν πάνω τους, για να τις οδηγήσουν πιο σωστά, λέει, από τους προηγούμενους, φορτώνοντας στη πραγματικότητα τα δυστυχή ζώα με ακόμα περισσότερο βάρος.

Το νέο πουλαίν της κυβέρνησης. Ο κ. Δ. Παπαδημητρίου, σύζυγος της επίσης υπουργού κυρίας Αντωνοπούλου, νέος Υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας. Επικεφαλής του Ινστιτούτου Λεβί, στο κλίμα ακραίων σιωνιστικών κύκλων, στο κλίμα Σόρος, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση μιας κυβέρνησης που έχει πουλήσει την ψυχή όσων έλεγε στον διάολο. Εκεί όπου ο άφιλος Τσίπρας έστειλε και τον κ. Φίλη, χάριν των ακροδεξιών δυνάμεων μέσα στην εκκλησία. Και ο μεν Φίλης στα σκυλιά, αλλά το καραβάνι προχωρά.

Στα σκυλιά και το έρμο το Τρύφων. Αποδιοπομπαίος τράγος αυτός. Τον πέταξαν τα τσακάλια στα σκυλιά, καθώς αιώνες τώρα συνηθίζεται για τους εθελοντές αχρείους. Φέτες έκοβες τον κόσμο, Τρύφων; Τώρα;

Το ίδιο και ο κ. Κατρούγκαλος. Φορτώθηκε πολύ ψέμα και πολύ έγκλημα. Δεν θα μπορούσε να συνεχίσει το ίδιο αποτελεσματικός. Τον πάρκαρε λοιπόν κάπου ήσυχα ο Τσίπρας, για να τον ξεφορτωθεί χωρίς θόρυβο αργότερα. Και τώρα, Κατρούγκαλε, που για λίγους μήνες υπουργιλίκι πέταξες τη ζωή σου στα σκυλιά, πως νιώθεις; Χαρά για τη διάδοχό σου (και πρώην βοηθό σου)! Είμαι βέβαιος. Αυτό κι αν είναι πουλαίν! Θα διατάσσει θρήνο η Τρόικα και θα υπογράφει από κάτω το καλό αυτό κακό γατάκι με την πατουσίτσα του. Η κυρία Έφη Αχτσίογλου. Για να ολοκληρωθεί το πογκρόμ των συντάξεων και η εξαέρωση των συνταξιούχων. Για να τρώνε τα σκυλιά τους μισθούς και τους ανθρώπους, καθώς το καραβάνι θα προχωρά προς την υποσαχάρια Ελλάδα, με νοσοκομεία Ζιμπάμπουε και σκλάβους για πούλημα – ξέρουν απ’ αυτά Σταθάκης και Πιτσιόρλας. Καθώς και όσοι παρέμειναν σταθεροί στις επιτυχίες τους, όπως ο Πολάκης και αμείφθηκαν για αυτό. Τώρα, όποια κουφάλα κουνηθεί και δεν πεθάνει ήσυχα, έξι μέτρα κάτω απ’ τη γη!

Ο νέος υπουργός Παιδείας, κ. Κωνστ. Γαβρόγλου, είναι ταυτοχρόνως, ή ήταν έως τώρα, και στο Ίδρυμα Λάτση. Προφανώς είναι πραγματογνώμων στην κατάτμηση αγροτεμαχίων (Ελληνικό) κατά μερίδια και μερίδες.

Δυστυχώς, παρ’ ότι απ’ την κυβέρνηση ξεπετάχθηκαν δύο πασοκογενείς, δεν μπήκαν νέοι. Νέους πασοκογενείς φιλοδοξεί να έχει ο Τσίπρας, προσεταιριζόμενος το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε μια μελλοντική κυβέρνηση «ευρέως πλέγματος» (και «Σιδερένιας Φτέρνας»).

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι γαζήδες του Τσίπρα. (σ.σ.: γαζής, ο Τούρκος αντίστοιχος των ιπποτών της Δύσης. Ένα είδος σπαχή και ευγενικά αφοσιωμένου πολεμιστή του Ισλάμ). Όπως ο ταλαντούχος κ. Παππάς και οι αναβαθμισμένοι Τζανακόπουλος, Λιάκος και Χαρίτσης.

Αν ο κ. Κρέτσος απέδειξε ότι είναι βλάξ (ζητώντας από τα Γραφεία Τύπου πρεσβειών στο εξωτερικό να «αξιοποιήσουν» άρθρα του εναντίον της αντιπολίτευσης), οι υπόλοιποι γαζήδες φαίνεται να διαθέτουν το αλάθητο το Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, της Αμερικανικής Πρεσβείας, της Κομαντατούρ Βερολίνου, του Ινστιτούτου Λεβί κι όλων όσων χρειάζεται σήμερα ένας «αριστερός» για να είναι ανδρείκελο της Τρόικας.

Έχει δίκιο ο Τσίπρας. Το καραβάνι προχωρά. Και καθ’ οδόν χάνεται κόσμος και κοσμάκης – τα σκυλιά δεν γαβγίζουν πια, τρώνε. Και το καραβάνι προχωρά – προς τα που; Που νομίζουν ότι θα φθάσουν οι γαζήδες που το οδηγούν; Εκεί που έφθασε ο κ. Κατρούγκαλος και το Τρύφων. Όταν θα τα έχουν πουλήσει όλα, θα πουλήσουν τους ίδιους για έναν παρά τα αφεντικά τους. Αν τα ανδρείκελα αυτά είναι τυχερά, θα αφεθούν να ξεχασθούν. Αν όχι, θα δοθούν βορά στις ανθρωποφαγικές διαθέσεις των επιγόνων τους.
Και δεν θα παίξει βλέφαρο.

Το δείγμα γραφής του ήθους αυτής της κυβέρνησης έχει δοθεί από καιρό. Αυτήν τη φορά το έδωσε ο κ. Σκουρλέτης. Με ένα υπουργείο, ξεχνιέται (και η επαναστατική ρητορική και οι κούφιες κουβέντες). Φαύλες κι αυτές…

Στάθης
Πηγή enikos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ο πόλεμος έχει αρχίσει και οι οπλίτες και οι αξιωματικοί της αντίπερα όχθης βρίσκονται εντός των πυλών
«Δεν είδατε τι συμβαίνει... Ενας μετανάστης βίασε ένα παιδί σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Το δικαστήριο τον δικαιολόγησε επικαλούμενο δύο λόγους: ότι δεν γνωρίζει καλά τη γλώσσα της χώρας διαμονής και δεν κατάλαβε ότι το αγοράκι, και ήταν αγοράκι, αντιδρούσε. Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί τι συμβαίνει εκεί πέρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν χάνονται οι παραδοσιακές εθνικές αξίες και πράγματι δεν ξέρω ποια εξήγηση μπορεί δώσει κανείς, να νιώθει υπόλογος μπροστά σ' αυτούς τους μετανάστες ή κάτι ακόμη; Τι συμβαίνει εκεί είναι ακατανόητο. [...] Ομως η κοινωνία, η οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί τα παιδιά της, δεν έχει αύριο, δεν έχει μέλλον. Γι' αυτό η εμπειρία που έχουν, θα το πω ευθέως, δεν είναι και η καλύτερη. Ενώ εμείς έχουμε μια χιλιετή ιστορία διαμόρφωσης ενός πολυεθνικούς κράτους και η εμπειρία μας αυτή είναι πολύ πιο βαθιά. Εκεί υπάρχουν επίσης πολλά προβλήματα, γι' αυτήν ακριβώς την εμπειρία μιλάμε τώρα, όμως είναι βαθύτερη και στηρίζεται σε καλύτερες βάσεις από αυτή που έχουν άλλες χώρες».
Βλ. Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 31/10/2016, Αστραχαν, συνεδρίαση Επιτροπής για Θέματα Εθνοτήτων. Πηγή: http://greece-russia2016.gr/
Συντριπτική ήττα των λαών της Ευρώπης είναι ο εθισμός στον παραλογισμό. Οι συστοιχίες των ΜΜΕ έχουν δημιουργήσει στις συνειδήσεις των αποχαυνωμένων καταναλωτών ειδήσεων και εντυπώσεων ένα εξαρτημένο αντανακλαστικό: Σοκάρονται οποτεδήποτε ακούν την αλήθεια! Αιφνιδιάζονται, τρομάζουν, επιδιώκουν να τερματιστεί άμεσα η επαφή τους με το φως που λούζει την επιφάνεια του πραγματικού κόσμου, εκείνου που είναι προσβάσιμος σε όλους όσοι έχουν αποδράσει από το πλατωνικό σπήλαιο των ψευδαισθήσεων.

Κάθε διατύπωση συλλογισμού με αρχή μέση και τέλος, αποφλοιωμένου και αποκαθαρμένου από το γλοιώδες συναισθηματικό ισοζύγιο της προπαγάνδας, είχε καταλήξει να θεωρείται από τις αγόμενες και φερόμενες μάζες «ρατσισμός», «διάκριση», «ξενοφοβία», «ακροδεξιά ρητορική». Ομως, επειδή στη φύση επικρατεί το φυσιολογικό, ζούμε στην περίοδο που ο φλοιός της υποκρισίας έχει ραγίσει και βρίσκεται ακριβώς πριν από τη στιγμή της ανεπίστροφης θραύσεως. Η αφύπνιση ήδη πραγματοποιείται. Οι καιροί δεν τους θέλουν πια και τα σχέδιά τους ναυαγούν.

Οι υποβολείς της επίπλαστης πραγματικότητας υπαγορεύουν στο κοινό την αντίληψη περί ανθρωπιάς και ευαισθησίας, ταυτίζοντας αυτές τις δύο έννοιες με τα δικά τους συμφέροντα και και τις δικές τους επιδιώξεις. Τα νεοταξικά λύματα, που υποκαθιστούν το σταθερό και εμπειρικά δοκιμασμένο αξιακό σύστημα της παράδοσης, πλημμυρίζουν τους υποδοχείς των παραζαλισμένων συνειδήσεων των πολιτών και βρομίζουν κάθε εκδήλωση της συλλογικής ή της ατομικής ύπαρξης με υποκρισία και τροπαιούχο, βασιλεύουσα ανοησία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, από το σύνολο της ειδησεογραφίας, ορθά εντόπισε εκείνο που φέρει το μεγαλύτερο συμβολικό βάρος: ο βιασμός ενός ανήλικου αγοριού από έναν μετανάστη. Το περιστατικό έγινε στην Αυστρία. Εικοσάχρονος Ιρακινός βίασε δεκάχρονο αγοράκι σε δημόσια πισίνα της Βιένης. Η αρχική καταδίκη του σε δεκαετή κάθειρξη αναιρέθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με το σκεπτικό που παρέθεσε στην ομιλία του ο κ. Πούτιν.

Ο πυρήνας της ανάλυσης του Ρώσου προέδρου είναι ορθός. Οι ιδεολογικοί μηχανισμοί και τα πρόσωπα που έχουν δικτυωθεί και επεκταθεί σαν μικρόβια στο σύνολο της διοίκησης και των κοινωνικών θεσμών της Δύσης έχουν στραφεί εδώ και καιρό απροκάλυπτα εναντίον των πολιτών που τους τρέφουν, τους συντηρούν και τους έχουν εκχωρήσει τμήμα των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

Η σπείρα των μισανθρώπων, την ίδια στιγμή που στρέφει τη μολυσμένη λάμα της πολιτικής ορθότητας εντός της κακοφορμισμένης πληγής της κοινωνίας, μέμφεται τα θύματά της επειδή δυσφορούν και διατυπώνουν την ανάγκη να απαλλαγούν από το πρόβλημά τους. Η κατηγορία που εκτοξεύουν εκείνοι που αποτελειώνουν τον δυτικό πολιτισμό και σβήνουν τα έθνη της Δύσης από τον χάρτη είναι ότι οι ίδιοι οι λαοί στρέφονται εναντίον των «δυτικών αξιών», προκρίνοντας «πολιτικά μη ορθές» λύσεις! Λες και βασική αξία της Δύσης είναι η αυτοκατάργησή της διά της παράδοσης εξουσίας, χώρου, πόρων και δικαιωμάτων σε εχθρούς, επιδρομείς, επήλυδες και σε όλους όσοι σχεδιάζουν τη μετατροπή των πολιτών σε ανδράποδα.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει κανένα μέλλον και επίσης είναι αλήθεια ότι όσοι πιστεύουν ότι αξίζει στη γηραιά ήπειρο να ζήσει οφείλουν να δώσουν αυτό που χρωστούν: μια μάχη υπέρ βωμών και εστιών. Ο πόλεμος, ούτως ή άλλως, έχει αρχίσει και οι οπλίτες και οι αξιωματικού της αντίπερα όχθης βρίσκονται εντός των πυλών.

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η αστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ διά της σημειολογίας, τα ερωτηματικά για τις επιλογές του Τσίπρα και οι αριστερίστικες ασυναρτησίες

Είδα πολλές γραβάτες κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Αστικοποιούμαστε, βλέπω. Επαναλαμβάνεται η ιστορία με τα ζιβάγκο, που έβγαιναν σιγά-σιγά επειδή δεν ταίριαζαν με τις γκλάμουρους δεξιώσεις. [το κακό είναι ότι συνεχίζει η Ελλάδα να ζει με τα «δήθεν»].

Βαρουφάκης και Παπαδημητρίου, έτυχε και ήρθαν στην Ελλάδα, ή μας τους «φύτεψαν»; Έχοντας και οι δυο απόψεις για τη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους, αντίθετες με την κατάσταση που υπάρχει στην υφήλιο, μάς προέκυψαν από αμερικανικά πανεπιστήμια.

Και τον μεν πρώτο τον πληρώσαμε ακριβά. Ο δεύτερος μάς λέει, ότι οι προτάσεις του περί «διπλού νομίσματος» -ό,τι πρότεινε ο Σόιμπλε, δηλαδή- δεν ισχύουν τώρα. Αλλά τα ίδια μάς έλεγε κι ο Γιάνης δημόσια, και άλλα έκανε εν αγνοία μας. Δικαιούμαι να ρωτήσω, επομένως: Ο Τσίπρας τους επιλέγει; Τους επιβάλλουν; Ό,τι και να συμβαίνει πάντως, ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευθύνη για τα τραγικά αποτελέσματα.

Τελικά, ό,τι πιο οπισθοδρομικό υπάρχει, αυτό υποστηρίζουν οι άνθρωποι παριστάνοντας και τους προοδευτικούς. Στόχος της κυβέρνησης είναι να… υπονομεύει τη δεξιά πολιτική που καλείται να εφαρμόσει, δηλώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, και σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Πώς μπορείς να εφαρμόζεις αριστερή πολιτική την ώρα που εφαρμόζεις δεξιά; πρέπει να βρεις τρόπο να υπονομεύσεις τη δεξιά πολιτική και να το κάνεις με ένα συνειδητό τρόπο που θα ανοίγει και δρόμους», αναφέρει χαρακτηριστικά. Δηλαδή, θα υπογράφεις αντιλαϊκά μέτρα -και όχι λιγότερο επώδυνα, επειδή δεν θέλεις να περιορίσεις τις δαπάνες και ενοχληθούν οι σταθεροί ψηφοφόροι του 4%- και συγχρόνως θα τα σαμποτάρεις; Μόνο αριστερίστικος εγκέφαλος μπορεί να το υποστηρίξει αυτό για να ταιριάζει με την αριστερίστικη λογική.

Σας τόπαμε, δεν σας τόπαμε; Ολόκληρο άρθρο αφιέρωσε η Voria.gr. στην επένδυση του Κατάρ, για να εξηγηθεί ο κίνδυνος διπλωματικού επεισοδίου. Οι επενδυτές του Κατάρ είναι εμίρηδες, και εμπλέκεται το ιδιωτικό με το δημόσιο συμφέρον. Ο εμίρης τώρα απειλεί με «μπλόκο» των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ, και ταυτόχρονα να μεταφέρει επενδύσεις πολλών δισ. ευρώ από την Ελλάδα σε άλλες χώρες. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να ληφθεί μια απόφαση στο θέμα των επενδύσεων της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Οξυάς;

Βρήκα καινούργιο φόρο να προτείνω στον αρμόδιο υπουργό, μιμούμενος την Κροατία, όπου οι εκεί Αρχές ετοιμάζονται να καθιερώσουν ετήσιο φόρο 100 ευρώ για όλους τους ιδιοκτήτες σκυλιών, από το 2017. Εάν ο νόμος τεθεί σε ισχύ, ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε περίπου 350.000 άτομα. Σύμφωνα με τους καταθέτες του νομοσχεδίου, μ’ αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες θα ελέγχουν τον πολλαπλασιασμό των ζώων στη χώρα. Η πρόταση υποστηρίζεται από τους συνδέσμους προστασίας των ζώων.

Ο Ν. Παππάς αναβαθμίστηκε, παίρνοντας μάλιστα και τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ. Και εξακολουθεί να υπάρχουν τα ερωτήματα: Τσίπρας και Παππάς συναποφασίζουν; Ο Ν. Παππάς είναι το «κεφάλι» και ο Τσίπρας εκτελεί; Ο Τσίπρας παίρνει τις αποφάσεις, συμβουλευόμενος τον Ν.Παππά; Ή μήπως και οι δυο είναι παιδιά για θελήματα, και τα πραγματικά αφεντικά, είναι ο Φλαμπουράρης, ο μπαμπάς Παππάς και η λοιπή γερουσία του «ηθικού πλεονεκτήματος»;

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Υπόδικο στέλεχος εξακολουθεί να διοικεί!
Ποιοι αποκρύπτουν την πραγματικότητα απ​ό​ τον Διοικητή της Υπηρεσίας, υπονομεύοντ​ά​ς τον;

Τέρατα και σημεία για άλλη μια φορά, στην πολύπαθη Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας, με το γνωστό πρώην Πασόκο συνδικαλιστή να προσθέτει κι άλλα επεισόδια στο σήριαλ, στο οποίο έχει εμπλέξει από οκταετίας συναδέλφους του, πρώην συντρόφους του, παλαιά και νυν στελέχη της ΕΥΠ, την ηγεσία της, ακόμη και την ίδια την οικογένειά του. Ο Θ. Σ. και η τότε σύντροφος του Α.Π., επίσης υπάλληλος της ΕΥΠ, οι οποίοι τελούν υπό κατηγορία για διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων από την Υπηρεσία την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή θα βρεθούν τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά και από την πρόταση-καταπέλτη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, Μαρίας Βαΐτση.

Η διαρροή των εγγράφων είχε λάβει χώρα μεταξύ των ετών 2004-2005, και τα έγγραφα που "έφευγαν" από την Υπηρεσία είχαν ως αποκλειστικό αποδεκτή τον τότε Πρωθυπουργό. Έτσι, οι αρχικές προβλέψεις πολλών ότι η δικαστική έρευνα του ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, δεν θα κατέληγε ποτέ στους φυσικούς αυτουργούς των σκοτεινών ενεργειών της περιόδου του σχεδίου "Πυθία", διαψεύστηκαν οικτρά.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώτος αποδέκτης των εγγράφων αυτών, αρνείται την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης και κάνει λόγο "για στημένη και κατασκευασμένη από υπόδικους υπόθεση", υποστηρίζοντας ότι η πρόταση της Εισαγγελέως Βαΐτση δεν έχει καμία νομική βάση. Προφανώς με τον όρο "υπόδικος" αναφέρεται, όπως παρατηρούσαν ενεργά στελέχη της Υπηρεσίας στον πρώην αρχισυνδικαλιστή της ΕΥΠ, Κ.Α. τον οποίον η Διοίκηση Μπίκα - Παπαγεωργίου (υπό τον Μ. Χρυσοχοΐδη) αποφάσισε το 2010 να καρατομήσει και να αντικαταστήσει με τον άπειρο Σ. Κατηγόρησαν συγκεκριμένα τον Κ. Α. για μύρια όσα όμως ο φανατικός "Βενιζελικός" αυτός συνδικαλιστής αθωώθηκε πανηγυρικά στα δικαστήρια. Την καταγγελία δε προς τον Δ. Φούκα δεν την έκανε ο Κ.Α. αλλά η επίσης υπάλληλος της ΕΥΠ, Ε.Λ. η οποία αν και αδερφική φίλη του προαναφερόμενου ήταν μια άριστη υπάλληλος (απεβίωσε το 2010) εξαιρετικού επαγγελματικού και προσωπικού ήθους. Φαίνεται ότι ο βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης:

- Αγνοεί εσκεμμένα το γεγονός ότι υπάρχει στη δικογραφία μαγνητοφωνημένη δήλωση της ίδιας της Α.Π., πρώην συντρόφου του Θ.Σ., η οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο τότε σύντροφός της Σ. την καθοδηγούσε στο να εξασφαλίσει αντίγραφα των απορρήτων αυτών εγγράφων (η Α.Π. υπηρετούσε τότε στο γραφείο, στο οποίο συντάσσονταν οι συγκεκριμένες αναφορές) και να μεταφέρει η ίδια προσωπικά στα χέρια του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τα έγγραφα που έφευγαν από την ΕΥΠ.
Άνθρωποι μάλιστα που γνωρίζουν τον Θ.Σ. αμφιβάλλουν για το κατά πόσο ο Μ. Καρχιμάκης ήταν πραγματικά ο ηθικός αυτουργός της συγκεκριμένης παρανομίας η ο ίδιος ο Σ. "προσφέρθηκε" να τον ενημερώνει, γνωρίζοντας ότι είχε εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες και επιθυμώντας να γίνει με τον τρόπο αυτό "απαραίτητος" στο ΠΑΣΟΚ.

- Υποβαθμίζει και δεν συνδέει τα παραπάνω με το γεγονός ότι μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας "αγνώστων στοιχείων ταυτότητας", ο οποίος επίσης του έδινε τα απόρρητα σχέδια για τα επιθετικά ελικόπτερα και άλλα πολεμικά υλικά. Κι αυτά για όσους ξεχνούν ότι την εποχή εκείνη ο Μ. Καρχιμάκης, στενός συνεργάτης του ΓΑΠ, έπαιζε και λίγο το ρόλο του "τιμωρού", επισείοντας πάνω σε άλλα κόμματα και στους εκπροσώπους τους απειλές για αποκάλυψη σειράς σκανδάλων και παρανομιών.

- Επαναλαμβάνει το επιχείρημα του γιατί αφού η διαρροή πραγματοποιήθηκε τη διετία 2004-2005 καταγγέλθηκε πέντε χρόνια αργότερα. Σημασία όμως έχει το πότε καταγγέλθηκε η εάν, με ποιο τρόπο και για ποιο σκοπό έγινε;

Κι ερχόμαστε τώρα στον Θ.Σ. και στη στάση της σημερινής ηγεσίας της ΕΥΠ απέναντί του. Είναι απορίας άξιον, αναφέρουν στελέχη της ΕΥΠ πως ο καθ' όλα ταπεινός σημερινός Διοικητής της Υπηρεσίας Γ. Ρουμπάτης, γνωστός για τις δημοκρατικές πεποιθήσεις του και την προσωπική του πορεία δεν έθεσε αμέσως σε αργία τους δυο υπαλλήλους, όπως ακριβώς είχε πράξει η Διοίκηση Μπικα με τον Κ.Α., χωρίς να έχει ολοκληρωθεί κάποια ΕΔΕ η κάποια ανάκριση από τη δικαιοσύνη. Πως είναι δυνατόν υπάλληλος της ΕΥΠ να παραπέμπεται από την εισαγγελέα ως κατηγορούμενος για διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων και να μην τίθεται αμέσως σε αργία, σύμφωνα με το άρθρο 104, περί αναστολής άσκησης καθηκόντων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα;

Αναπάντητα ερωτήματα

Κάτι που διερωτώνται πολλά στελέχη της Υπηρεσίας που γνωρίζουν την υπόθεση είναι αν αληθεύει ότι ο Υποδιοικητής επί θεμάτων διοικητικού, απόστρατος αστυνομικός Ι. Λιούκας, είναι ο "προστάτης" του Σ. στην ΕΥΠ. Ποιος εξαφάνισε -αναρωτιόνται- από την αρμόδια διεύθυνση διοικητικού, τρεις αναφορές κατά Σ. για ανάρμοστη συμπεριφορά προς συναδέλφους του αλλά και προς αστυνομικούς της ΕΥΠ;

Είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον 10 μέρες το μήνα ο Θ. Σ. βρίσκεται στα δικαστήρια κατά του άλλου συνδικαλιστή Κ.Α.; Ποιος του επιτρέπει επί σειρά ετών να μην εργάζεται και να σουλατσάρει μέσα έξω στο κτίριο της Κατεχάκη χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο; Γιατί η σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ δείχνει τέτοια ανεκτικότητα σε υπαλλήλους, που δεν έχουν προσφέρει τίποτα, και από την άλλη πλευρά σε άλλους δείχνει το αυστηρό της πρόσωπο, ζητώντας αναίρεση της αθωωτικής δικαστικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο ( η διοίκηση Ρουμπάτη, παρά την αθωωτική απόφαση του Εφετείου για τον Κ.Α. τον Σεπτέμβριο του 2015, άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο και προχώρησε στην απόλυση του, χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση);

Γιατί ο απόστρατος κ. Λιούκας δεν ασχολείται με τα πραγματικά διοικητικά προβλήματα της ΕΥΠ, για τα οποία δεν είχε κάνει απολύτως τιποτα μέχρι σημερα, κυρίως για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο, το οποίο ακόμη εκκρεμεί, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας να εχουν χάσει τρία μισθολογικά κλιμάκια και να βρίσκονται μεταξύ των χειρότερα αμειβομένων δημοσίων υπαλλήλων;
Ποια η συμφωνία του με τον Θ.Σ., ο οποίος συνεχώς δυναμιτίζει το καλό κλίμα μεταξύ των διαφόρων συνδικαλιστικών παρατάξεων, ώστε να ομονοήσουν και να προχωρήσουν γρήγορα και ουσιαστικά πάνω στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα;
Αληθεύει ότι οι περισσότερες από τις επιλογές στελεχών της ΕΥΠ, κομματικές η μη, ήταν αποτυχημένες, με αποκορύφωμα τον πρόσφατο σοβαρό αυτοτραυματισμό του επικεφαλής Υπηρεσίας στον Αερολιμένα; Είναι αλήθεια ότι ο Ι. Λιουκας ετοίμασε με μεγάλη μυστικότητα σαρωτικές και ανούσιες "μεταρρυθμίσεις" στο οργανόγραμμα της ΕΥΠ, με συγχωνεύσεις και "μετακινήσεις" ολόκληρων διευθύνσεων, αλλαγές ως προς την εκλογή αιρετών αντιπροσώπων στο ΥΣ της Υπηρεσίας, όπως ακριβώς επιθυμεί ο Θ.Σ. και φυσικά μετατάξεις και προσλήψεις κατά παράβαση των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί; Πόσα απ' αυτά γνωρίζει ο Γ. Ρουμπάτης;

Πηγή εφημ. "Κυριακάτικη KontraNews"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ως πρώτο δείγμα των συνεπειών που μπορεί να έχει η ανθελληνική εθνικιστική πολιτική της αλβανικής κυβέρνησης και η επιχείρηση περαιτέρω συμπίεσης του ελληνικού στοιχείου στην Χειμάρρα και στην Βόρειο Ήπειρο, εκλαμβάνεται από τα Τίρανα, η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων Σένγκεν στους μεθοριακούς σταθμούς με την Αλβανία.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, σε σχεδόν 70 αλβανούς εμποδίστηκε η είσοδος στην Ελλάδα λόγω παρατυπιών στα χαρτιά τους, μια διαδικασία η οποία φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει, παρά τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν τόσο με πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα όσο και με την ανάγκη λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διακίνησης ναρκωτικών και του διασυνοριακού εγκλήματος.

Τα αλβανικά ΜΜΕ απέδωσαν αυτούς του ελέγχους σε κίνηση αντεκδίκησης της Αθήνας λόγω των τελευταίων επεισοδίων με την ανακίνηση θέματος Τσάμηδων και με την εντολή κατεδάφισης κτισμάτων που ανήκουν σε έλληνες μειονοτικούς στην Χειμάρρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αλβανός υπουργός εσωτερικών κ. Ταχίρι, έθεσε το θέμα των ελέγχων στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα που επισκέπτονταν τα Τίρανα, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα που διέψευσε όλη αυτή την φημολογία. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να κατασκευάζονται φανταστικοί εχθροί. Η ελληνική πρεσβεία μάλιστα εξηγεί ότι τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Αλβανών που αναζητούν εποχική εργασία στην συλλογή ελιών, χωρίς να έχουν την απαραίτητη βίζα και χωρίς να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για είσοδο σε χωρά της Συνθήκης Σένγκεν.
AdTech Ad

Διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα η Ελληνική πρεσβεία αναφέρει ακόμη ότι έχει καταστεί πλέον δυνατή η έκδοση βίζας να μην υπερβαίνει τις 3 ημέρες σε σχέση με τις 10 ημέρες που ήταν αναγκαίες μέχρι πρόσφατα.

Πάντως μετά την σφοδρή σύγκρουση στην Αλβανική βουλή με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Edi Rama και τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγελη Ντούλε, με αφορμή την επιχείρηση κατεδάφισης των κτιρίων στην Χειμάρρα και την αντιπαράθεση με την Ελλάδα, η αλβανική κυβέρνηση επανήλθε στο θέμα των Τσάμηδων

Ο Υπουργός εξωτερικών Dimitri Bushati σε συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό ομόλογο του δήλωσε ότι το θέμα των Τσάμηδων δεν μπορεί να λυθεί με απειλές. «Όλα τα θέματα του παρελθόντος μεταξύ των δυο χωρών θα πρέπει να λυθούν μέσω του διεθνώς δικαίου και όχι με απειλές», είπε χαρακτηριστικά ο αλβανός υπουργός, ο οποίος εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να συναντηθεί τουλάχιστον δυο φορές με τον Νίκο Κοτζιά, στο περιθώριο της Τετραμερούς Αλβανίας-Ελλάδας-ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας αλλά και στην συνάντηση «Φιλών της Αλβανίας» που οργανώνει η Αυστρία και στην οποία ζήτησε να παραστεί και η Ελλάδα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου το πρωΐ, το Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή το Άρθρο 50 ώστε να ξεκινήσει η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το επιχείρημα ότι χρειάζεται η προσφυγή της στο κοινοβούλιο. Οι τρεις δικαστές που κατέληξαν στην ανατρεπτική για το δημοψήφισμα απόφαση για το Brexit ήταν οι πλέον υψηλόβαθμοι σε Αγγλία και Ουαλλία. Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ένα μέρος των βρετανικών μέσων ενημέρωσης αποφάσισε να ασκήσει το δικό τους προνόμιο: να επιτεθεί στους δικαστές που βρίσκονταν πίσω από την απόφαση, η οποία αψηφούσε 14,7 εκατομ. Βρετανούς ψηφοφόρους και πυροδοτούσε μια συνταγματική κρίση. Πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων εμφανίστηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς, όπως “Εχθροί του Λαού”, για τους τρεις δικαστές.
Το γεγονός αυτό,όπως και η πρόσφατη απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) υπέρ των “νταβατζήδων” του τηλεοπτικού κατεστημένου, που καθιστά απαγορευτική κάθε αλλαγή στον χώρο της ενημέρωσης, αποτελούν δύο ακόμα ισχυρές ενδείξεις ότι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει παγιωθεί μια σαφής αντιλαϊκή νοοτροπία στον χώρο της Δικαιοσύνης, που “χορεύει” μόνο στον ρυθμό των ευρω-ελίτ.
Σε όλα τα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει, οι ευρωπαϊκοί λαοί απέρριψαν τις Συνθήκες και επιταγές της Ε.Ε., παρ' όλα αυτά η Δικαιοσύνη έκανε τα στραβά μάτια όταν η λαϊκή βούληση καταστρατηγήθηκε προκλητικά.
Στην χώρα μας η δικαιοσύνη δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να εμποδίσει την σωρεία των αντισυνταγματικών νόμων, μέτρων και χαρατσιών που επέβαλαν τα μνημόνια και οι συνεργαζόμενες ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα.
Αποφάσεις που καταλύουν την δημοκρατία, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και καταστρέφουν τις οικονομικές δομές κρίνονται ως “νόμιμες” και μόνο όταν πρόκειται για τα μισθολογικά τους προνόμια ή τα συμφέροντα της ελίτ αντιδρά το δικαστικό κατεστημένο.
Πολλοί, μάλιστα, έντιμοι δικαστές, που επιχείρησαν να ταχθούν υπέρ των λαϊκών δικαίων και να προστατεύσουν το εισόδημα και την κατοικία των πολιτών, αντιμετώπισαν διώξεις ή υποχρεώθηκαν σε παραίτηση.
Όπως ξεκινάει το άρθρο της η βρετανική Daily Express:
“σήμερα η χώρα αυτή αντιμετωπίζει μια κρίση εξίσου σοβαρή με την σκοτεινή εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο Τσώρτσιλ, στον γνωστό λόγο του της 4ης Ιουνίου 1940 στη Βουλή των Κοινοτήτων, διακήρυττε: «Θα πολεμήσουμε [τους χιτλερικούς] στη γη και στη θάλασσα, θα πολεμήσουμε στον αέρα, θα πολεμήσουμε στις ακτές, στους κάμπους και στους δρόμους· δεν θα παραδοθούμε ποτέ»”.
Φαίνεται ότι, όπως λένε οι αγγλικές εφημερίδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση γρήγορα μετατρέπεται σε δυστοπική επικράτεια για όσους δεν θα προλάβουν να αποδράσουν απ' αυτήν εγκαίρως.

(Μας το έστειλε για να το αναρτήσουμε φίλος του blog, έγκριτος νομικός, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του)
Πηγή "Πύλη των Φίλων"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
   • Κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό ελληνικό σχολείο δεν πρέπει να δεχθεί στις τάξεις του προσφυγόπουλα!!!
  • Παραβαίνουν το Διεθνές Δίκαιο αυτοί, οι οποίοι "ανοίγουν" τα εθνικά τους σχολεία σε πρόσφυγες.
  • Ένοχη για έγκλημα κατά τής ανθρωπότητας είναι η Ελληνική Κυβέρνηση.
  • Ποινικές ευθύνες για όποιους - πολιτικούς ή εκπαιδευτικούς - συμπράττουν στο έγκλημα αυτό.
Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Η Σχολή Χιλλ είναι ένα πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο κάπου στην Πλάκα τής Αθήνας... Ένα σχολείο, το οποίο είναι απρόσιτο για τους κοινούς Έλληνες... Είναι πανάκριβο και η εισαγωγή σ' αυτό απαιτεί εκτός από το μεγάλο "πορτοφόλι" και κάποιες "συστατικές επιστολές"... Δηλαδή, ακόμα κι αν ξεπεραστεί το οικονομικό πρόβλημα, αυτό δεν φτάνει από μόνο του για την εισαγωγή ενός παιδιού στο σχολείο αυτό. Τα παιδιά εκεί πρέπει να έχουν το απαιτούμενο κοινωνικό pedigree, ώστε να γίνουν αποδεκτά... Δεν είναι "τυχαία" παιδιά "τυχαίων" γονιών. Εκεί στέλνονται τα παιδιά τής "άρχουσας" τάξης, για να "συγχρωτιστούν" μεταξύ τους και να δημιουργήσουν τις κοινωνικές σχέσεις-"επενδύσεις", οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον... Δεν δίνεις 16.000 τον χρόνο για πλάκα... "Επένδυση" είναι τα χρήματα αυτά... Οικογένειες, οι οποίες ζουν με τόσα χρήματα τον χρόνο, θεωρούνται πλέον προνομιούχες σε αυτήν τη χώρα.

Σε αυτό το "αποστειρωμένο" - κυριολεκτικά και μεταφορικά - σχολείο προβλήματα όπως η φυματίωση, η ηπατίτιδα, η δυσεντερία κλπ. δεν είναι απλά άγνωστες καταστάσεις, αλλά στην κυριολεξία άγνωστες λέξεις. Αυτό το σχολείο βρίσκεται στην τρίτη χιλιετία και λογικό είναι αυτά τα προβλήματα του Μεσαίωνα να μην το αφορούν.

Στο σχολείο αυτό έχει βάλει τα παιδιά του ο αγραβάτωτος "επαναστάτης", ο οποίος παριστάνει τον Πρωθυπουργό τής Ελλάδας... Ο κατά φαντασίαν "Τσε", που, όταν δεν "πολεμάει" τους ιμπεριαλιστές, "χορεύει" τις "Αγορές". Ο άνθρωπος, ο οποίος έκαιγε θρανία και μαυροπίνακες στα δημόσια σχολεία, προκειμένου να "μπει" από την πίσω "πόρτα" στον "χάρτη" τής πολιτικής, είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος για τα δικά του παιδιά φρόντισε να μην τα αφορά η "κληρονομιά" του. Η "κληρονομιά" των αγώνων του, η οποία άφησε πίσω της μια κατεστραμμένη δημόσια παιδεία, αφορά μόνον τα παιδιά των φτωχών.

Σαν να μην έφτανε αυτή η υποβάθμιση των μέσων που παρέχονται σε αυτά τα Ελληνόπουλα, τώρα έρχονται κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι "ευαίσθητοι" και "ανθρωπιστές" να "σπρώξουν" όλα μαζί αυτά τα παιδιά στον Μεσαίωνα. Δεν έφτανε, δηλαδή, που οι "επαναστάτες" τού κώλου υποβάθμισαν κάθε έννοια δημόσιας παιδείας, έρχονται τώρα και με τις πράξεις τους απειλούν και τα ίδια τα παιδιά. Δεν έφτανε, δηλαδή, που γυρνάνε στα σπίτια τους αγράμματα, τώρα θα φοβόμαστε μήπως γυρίσουν κι άρρωστα. Μπορεί να μην μαθαίνουν τα φαινόμενα της φυσικής ή της χημείας, αλλά θα τους μείνει από το σχολείο η γνώση τού να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα της ηπατίτιδας και της φυματίωσης.

Ωραιόκαστρο... Έλληνες και πρόσφυγες

Επειδή μέσα στα πλαίσια τής παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας πολλά ακούγονται για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να δείξει "κατανόηση" στο μεταναστευτικό πρόβλημα - γιατί κατά το παρελθόν γεύτηκε τόσο την προσφυγιά όσο και τη μετανάστευση - θα πρέπει να πούμε μερικά πράγματα, γιατί η κατάσταση δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζουν. Πρόσφατα οι προσφυγικής καταγωγής κάτοικοι του Ωραιοκάστρου δέχθηκαν μια άδικη και σκληρή επίθεση από όλους τους "αλληλέγγυους" και τους πλούσιους "ευαίσθητους", επειδή δεν ήθελαν - για υγειονομικούς λόγους - να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μαζί με προσφυγόπουλα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί και που κατά γενική παραδοχή αποτελούσαν μια μεγάλη "απειλή" για την υγεία των παιδιών τους.

Δικαίωμά τους είναι να μεριμνούν για την υγεία των παιδιών τους και βέβαια δεν θα δώσουν λογαριασμό σε κανέναν "ευαίσθητο", ο οποίος για λόγους πολιτικών, κομματικών και ιδιωτικών συμφερόντων δεν ενδιαφέρεται για τίποτε παραπάνω από μια επιφανειακή "τακτοποίηση" εκκρεμοτήτων... Γιατί "επιφανειακή";... Γιατί αυτό, το οποίο γίνεται σήμερα σε κάποια ελληνικά σχολεία στο όνομα του "πολιτισμού", είναι έγκλημα... Είναι έγκλημα, γιατί, εξαιτίας αυτής της άθλιας πολιτικής, θα υποβαθμιστεί όχι μόνον η υγεία των παιδιών αλλά και η μόρφωσή τους. Ακόμα λοιπόν και στο βασικό επίπεδο να το εξετάσει κάποιος, αυτοί οι άνθρωποι έχουν δίκιο και αυτό το δίκιο - όπως συνήθως - κωδικοποιείται και σε νόμους

Σ' ό,τι αφορά το πρώτο - και αφορά την υγεία των παιδιών—, συμβαίνει το εξής: Ο άνθρωπος - εκτός απ' όλα τ' άλλα - έχει και ζωική φύση... Έχει ζωική παθολογία... Δεν είναι μόνον πνεύμα... Δεν είναι μόνον Θεός... Είναι ταυτόχρονα και ζώο, το οποίο νοσεί και μεταφέρει ασθένειες ως φορέας. Κοινά ζώα, όταν περνάνε σύνορα, μπαίνουν σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καραντίνα, για να προστατευτεί το ζωϊκό κεφάλαιο της χώρας στην οποία εισέρχονται... Καραντίνα υποχρεωτική, εφόσον δεν γίνονται δεκτά ούτε απλά έγγραφα πιστοποίησης της υγείας τους. Τον περασμένο Απρίλιο δικάστηκε στην Αυστραλία η γυναίκα τού Τζόνι Ντεπ, γιατί έβαλε στη χώρα τα σκυλιά της χωρίς να τα υποβάλει στη νόμιμη διαδικασία τής καραντίνας, την οποία επιβάλει ο αυστηρός νόμος τής χώρας... Μιλάμε για σκυλιά προσεγμένα και με καταγεγραμμένο ιατρικό ιστορικό και όχι για κάποια αδέσποτα.

Γιατί έμπλεξε με τα δικαστήρια της Αυστραλίας;... Γιατί αυτή η καραντίνα είναι μια πάγια και υποχρεωτική τακτική των πολιτισμένων κρατών... Γιατί μόνον έτσι προστατεύεται το ζωϊκό κεφάλαιο ενός τόπου από αρρώστιες, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν από ανεξέλεγκτους φορείς... Το ίδιο, δηλαδή, το οποίο αφορά και τον άνθρωπο ως ζωϊκό είδος. Το ερώτημα λοιπόν προκύπτει μέσα από τη λογική: Πώς είναι δυνατόν να προστατεύεται τόσο αυστηρά το ζωϊκό κεφάλαιο μιας χώρας και να μην προστατεύεται το υπέρτατο κεφάλαιο ενός λαού, που είναι τα παιδιά του;... Να αφήνεται το μέλλον του λαού χωρίς καμία προστασία; Σε καμία επαφή δεν θα έπρεπε να έρχονται τα παιδιά μεταξύ τους μέχρι να βεβαιωθεί αρμοδίως η υγεία τους μετά από νόμιμη και υποχρεωτική καραντίνα...

"Μα, τα εμβολιάζουν", λένε οι πονηροί και οι αφελείς. Μα, ο εμβολιασμός είναι ένα προληπτικό μέτρο, για να μην νοσήσει ένα παιδί... Ο εμβολιασμός δεν είναι θεραπεία... Ο εμβολιασμός δεν αποτελεί λύση όταν ένα παιδί ήδη νοσεί... Όταν ήδη είναι φορέας μιας τρομερής αρρώστιας, όπως είναι η ηπατίτιδα ή η φυματίωση. Άρα;... Άρα μιλάμε για πολύ μεγάλο "κενό ασφάλειας"... Μιλάμε για πολύ πιθανό κίνδυνο εμφάνισης τέτοιων κρουσμάτων, όταν γνωρίζουμε πως οι συνθήκες διαβίωσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς είναι άθλιες.

Ποιος λοιπόν είναι αυτός, ο οποίος πήρε μια τόσο επικίνδυνη απόφαση και με ποια εγγύηση; Επειδή έβαλε τα παιδιά σε μια σειρά και τα εμβολίασε σαν τα πρόβατα, έλυσε όλα τα προβλήματα; Είναι ή δεν είναι εγκληματίες όλοι αυτοί στο Υπουργείο Παιδείας;... Πραγματικοί εγκληματίες, εφόσον, ακόμα κι ένα Ελληνόπουλο να νοσήσει και να πεθάνει από αρρώστια που "μπήκε" στο σχολείο του από ξένο παιδί, υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι' αυτούς, οι οποίοι πήραν τις λάθος - και στην περίπτωση αυτή μοιραίες - αποφάσεις.

Σ' ό,τι αφορά το δεύτερο και αφορά την υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης των παιδιών, συμβαίνει κάτι ανάλογο. Η "ανάμιξη" των παιδιών με διαφορετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες πάντα επιβαρύνει αυτούς, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δίκιο έχουν οι γονείς, όταν ανησυχούν για την προσφερόμενη εκπαιδευτική υπηρεσία ενός δημόσιου σχολείου. Πώς μπορεί να γίνει αποδοτικό μάθημα σε μια σχολική αίθουσα, όταν τα παιδιά δεν μιλούν την ίδια γλώσσα; Τι μάθημα να γίνει, όταν δεν μπορείς να καταλάβεις αν το προσφυγόπουλο, που σηκώνει το χέρι, θέλει να απαντήσει σε μια ερώτηση ή αν το έπιασε "κόψιμο" και θέλει να πάει στην τουαλέτα; Τι μάθημα μπορεί να γίνει, όταν μέσα σε μια τάξη υπάρχει διαφορά "ταχύτητας" μεταξύ των εκπαιδευομένων;

Όμως, εκτός από εγκληματίες είναι και ρατσιστές... Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Γιατί δεν έγινε καταμερισμός των προσφυγόπουλων και στα ιδιωτικά σχολεία;... Η "ευαισθησία" τους φτάνει μέχρι τις πόρτες των δημόσιων σχολείων των φτωχών; Έστειλαν κάποια από τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στην Αττική στο Κολέγιο Αθηνών των Μητσοτάκηδων, των Παπανδρέου ή των Καμίνηδων; Έστειλαν κάποια απ' αυτά στη Σχολή Χιλλ τής συντρόφισσας Περιστέρας; Έστειλαν στο Ανατόλια του υπερφίαλου Μπουτάρη;... Όχι βέβαια... Δεν περνάει παντού το καλαμπούρι τού "ανθρωπισμού"... Εκεί υπάρχουν "στεγανά" σε βαθμό συνωμοσίας.

Όλοι αυτοί οι πλούσιοι και εκ του ασφαλούς "ευαίσθητοι" παίρνουν εύκολα τέτοιες "προχωρημένες" αποφάσεις μόνον όταν τα ρίσκα αυτών των αποφάσεων δεν τους αφορούν... Κατά σύμπτωση όλοι όσοι "πουλάνε" ανθρωπισμό και πολιτισμό στις πλάτες των Ελλήνων στέλνουν τα παιδιά τους σε "κλειστά" και απρόσιτα για τους πρόσφυγες ιδιωτικά σχολεία... Αυτοί οι εκ του ασφαλούς "ευαίσθητοι" είναι εκείνοι που επιτέθηκαν σε γονείς, οι οποίοι απλά αγωνιούσαν για την υγεία των παιδιών τους... Υγεία φυσική και πνευματική, εφόσον υπάρχει συνολική υποβάθμιση της ζωής των παιδιών τους.

Τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία κρύβονται πίσω από τις μικρές "πλάτες" των μαθητών

Αυτούς τους τρομαγμένους γονείς - οι οποίοι με το δίκιο τους αντέδρασαν - στοχοποίησαν οι "ευαίσθητοι" και οι "αλληλέγγυοι". Τους επιτέθηκαν άσχημα, προφανώς προς γνώση και συμμόρφωση και των υπολοίπων. Τους επιτέθηκαν πρόστυχα, για να στείλουν τρομοκρατικά "μηνύματα" και σε όσους άλλους θα είχαν τη φαεινή ιδέα να αντιδράσουν. Γιατί τους επιτέθηκαν;... Γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ' ότι φαίνονται. Αν τα όσα προβλήματα περιγράψαμε κρίνονται σοβαρά, δυστυχώς - για όλους μας - δεν είναι τα σημαντικότερα... Τα σημαντικότερα είναι τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά "παιχνίδια", τα οποία παίζονται πάνω στις μικρές πλάτες των προσφυγόπουλων και των μαθητών... Τα "παιχνίδια" αυτά, τα οποία απειλούν όλους τους εμπλεκόμενους λαούς και όχι μόνον τον ελληνικό. Αυτά τα "παιχνίδια" απειλούν οι γονείς τού Ωραιοκάστρου με τις αντιδράσεις τους.

Γι' αυτόν τον λόγο και τους επιτέθηκαν σφοδρά. Πώς τους επιτέθηκαν;... Με τον πιο ύπουλο και πιο πρόστυχο τρόπο... Τους "θύμισαν" πως οι ίδιοι είναι Έλληνες προσφυγικής καταγωγής -μιας Ελλάδας μάλιστα, η οποία κατά το παρελθόν έχει να επιδείξει πολλούς μετανάστες-... και νόμιζαν ότι τους έκαναν τα μούτρα "κρέας"... Νόμισαν ότι αυτό αρκεί, για να αποδείξει το άδικό τους. Δεν αρκούνταν δηλαδή να τους χαρακτηρίσουν φασίστες ή ρατσιστές, αλλά ήθελαν να τους χαρακτηρίσουν και υποκριτές κι αχάριστους... Οι τζάμπα "μάγκες", που σχίζουν τα Μνημόνια.

Όλα αυτά είναι ψεύδη σε βαθμό εγκληματικό. Όλα αυτά τα κτήνη βασίζονται στο γεγονός ότι εκτελούν υπηρεσίες για την Νέα Τάξη και ότι αυτό τους αρκεί για να είναι ασφαλείς. Έχοντας τις "πλάτες" των ισχυρών, λένε ό,τι θέλουν και δεν ελέγχονται από κανέναν. Σήμερα, δηλαδή, επειδή συμφέρει το σύστημα εξουσίας και τους τοκογλύφους, υπάρχει μια παρανόηση των εννοιών. Η πρώτη - και βασικότερη - έννοια, η οποία παραποιήθηκε, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους, ήταν αυτήν του "Πρόσφυγα". Στην πραγματικότητα ούτε οι Σύριοι, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα δεν είναι πρόσφυγες. Πρόσφυγας, με βάση τον Διεθνή νόμο, είναι κάποιος μόνον για όσο διάστημα κινδυνεύει η ζωή του και "κινείται" για να σωθεί. Το πρώτο κράτος, το οποίο του παρέχει ασφάλεια, είναι και το τελευταίο μέσα στο οποίο αυτή η ιδιότητα έχει ισχύ.

Αυτό έλεγε πάντα ο Διεθνής Νόμος πριν ο νόμος αυτός γίνει "πατσαβούρα" των έμμισθων "αλληλέγγυων", οι οποίοι είναι πράκτορες και χαφιέδες... Πρόσφυγας, για παράδειγμα, είναι ο Σύριος "μέχρι" την Τουρκία ή την Ιορδανία και τον Λίβανο. Αν φύγει από τις χώρες αυτές, οι οποίες του προσφέρουν ασφάλεια και προστασία, μετατρέπεται αυτόματα σε Λαθρομετανάστη. Όταν, δηλαδή, ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος φτάνει στην Τουρκία ως πρόσφυγας, επιχειρεί να περάσει το Αιγαίο, για να πάει στη Γερμανία, παύει να είναι πρόσφυγας και γίνεται ένας κοινός ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Γιατί;... Γιατί έχει αλλάξει το "ελατήριο" που τον "κινεί"... Γιατί έχει πλέον σώσει τη ζωή του και απλά αγωνίζεται για την ποιότητα της ζωής του, όπως ένας κοινός ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.

Το "ελατήριο" της κίνησης δηλαδή είναι αυτό, το οποίο δίνει σε κάποιον την ιδιότητά του. Αν κάποιος κινείται αναγκαστικά, δια της βίας και παρά τη θέλησή του μακριά από την εστία του με μόνο στόχο να σωθεί ο ίδιος και η οικογένειά του, είναι ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ μέχρι να βρει τόπο να μην απειλείται η ζωή του. Τον πρόσφυγα - με βάση και το Διεθνές Δίκαιο - είναι υποχρεωμένο το κάθε κράτος να τον δεχθεί και να του παράσχει φιλοξενία και ασφάλεια... ΜΟΝΟΝ τον Πρόσφυγα όμως. Γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί το δέχθηκαν ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα κράτη;... Γιατί, κατά πρώτον αυτό είναι το ορθόν πολιτισμικά και ανθρωπιστικά, αλλά και γιατί κατά δεύτερον ο Πρόσφυγας είναι ακίνδυνος για το κράτος που τον υποδέχεται.

Ο Πρόσφυγας "ξηλώθηκε" δια της βίας από την εστία του και εκεί θέλει να επανέλθει. Ο Πρόσφυγας είναι μόνιμα "προσανατολισμένος" προς την πατρίδα του. Δεν θέλει να "στήσει" νέα ζωή σε μια νέα πατρίδα... Έχει πατρίδα και δεν αναζητά τέτοια. Θέλει πίσω τη δική του ζωή και δεν θέλει μια νέα ζωή. Ως εκ τούτου δεν τον πειράζει ακόμα και να περιμένει σε προσφυγικά στρατόπεδα, γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι ένα δύσκολο μεταβατικό στάδιο προς την ομαλότητα, που γι' αυτόν είναι ταυτισμένη με την επιστροφή στην πατρίδα.

Όμως, αντίθετα με τον πρόσφυγα, όταν κάποιος κινείται οικειοθελώς, όχι με κίνητρο τη σωτηρία του, αλλά με κίνητρο την "πρόοδό" του, είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Ακόμα κι αν η αρχική κίνηση ήταν υποχρεωτική, που του έδινε την ιδιότητα του πρόσφυγα, αν αυτή συνεχιστεί, τον μετατρέπει σε ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ. Γιατί Λαθρομετανάστης και όχι απλά μετανάστης;... Γιατί δεν τον ΚΑΛΕΣΕ κάποια χώρα με βάση τις δικές της ανάγκες, ώστε να του δώσει την ιδιότητα του ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ... Αυτός από μόνος του κινείται προς κάποιες χώρες και αυτό τον καθιστά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ... Γιατί ο Λαθρομετανάστης είναι ο ανεπιθύμητος μετανάστης... Είναι ο απρόσκλητος και αυθαίρετος μετανάστης.

Μετανάστης, δηλαδή, είναι αυτός, ο οποίος πηγαίνει σε μια χώρα, εξαιτίας τής ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ θέλησης και των ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ και τελεί υπό την προστασία της. Λαθρομετανάστης είναι αυτός, ο οποίος εισβάλει παρανόμως σε μια χώρα, εξαιτίας της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ θέλησης και των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΩΝ, αδιαφορώντας για τη θέληση και τις ανάγκες τής χώρας στην οποία στην κυριολεξία εισβάλει. Γνωρίζει δηλαδή εκ των δεδομένων ο Λαθρομετανάστης ότι είναι ανεπιθύμητος εκεί όπου επιδιώκει να πάει. Γνωρίζει ότι απλώνει τα χέρια του σε μια "πίτα" που ανήκει σε άλλους και την οποία δεν θέλουν - όπως είναι δικαίωμά τους - να τη μοιραστούν μαζί του. Γνωρίζει πως είναι παράνομος στις επιδιώξεις του... Τόσο παράνομος όσο παράνομος είναι κι ένας διαρρήκτης.

Γι' αυτόν τον λόγο ο Μετανάστης κινείται στο φως και μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες. Έχει νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και διεκπεραιώνεις τις υποθέσεις του μέσα από τις υπηρεσίες. Αντίθετα ο Λαθρομετανάστης κινείται στο σκότος και στην παρανομία. Έχει συναίσθηση της ταυτότητάς του. Αποφεύγει τις υπηρεσίες τής χώρας στην οποία εισβάλει. Κινείται νύχτα και με την συνοδεία παρανόμων διακινητών ανθρώπων.

Μέσα στην ηλιθιότητα της εποχής θίγονται μερικοί "ευαίσθητοι", όταν κάποιος τους αποκαλεί όλους Λαθρομετανάστες. Γιατί θίγονται;... Γιατί απλά δεν θέλουν να αποκαλύπτεται η μεθόδευση εκείνη, την οποία οι ίδιοι με πληρωμένη "ευαισθησία" δρομολογούν. Στόχος τους είναι να προκαλέσουν σύγχυση μεταξύ υπαρχόντων στο Διεθνές Δίκαιο όρων, προκειμένου να δρομολογήσουν τα εγκληματικά τους σχέδιά. Έχοντας αφεντικά αυτούς, οι οποίοι προκαλούν τις μαζικές μετακινήσεις των πληθυσμών - για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους—, είναι βασικό γι' αυτούς να προκαλέσουν σύγχυση. Μια τέτοια βασική και επιδιωκόμενη γι' αυτούς "σύγχυση" είναι μεταξύ των βασικών αυτών όρων, οι οποίοι περιγράφουν ανθρώπινες "μάζες" σε "κίνηση"... "Σύγχυση" μεταξύ αυτών, οι οποίοι θίγονται από την "κίνηση" αυτήν και δεν πρέπει να αντιδράσουν.

Ο κανόνας στην περίπτωση αυτήν είναι ένας και μοναδικός: Η μετανάστευση θίγει αυτόν που "χάνει" ανθρώπινο δυναμικό, ενώ η λαθρομετανάστευση θίγει εκείνον που "δέχεται" ανθρώπινο δυναμικό. Ένα οργανωμένο κράτος και τον λαό του δεν το συμφέρει τίποτε από τα δύο... Δεν το συμφέρει ούτε η Μετανάστευση ούτε η Λαθρομετανάστευση... Δεν το συμφέρει ούτε να χάνει δικό του κορυφαίας ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό –-εφόσον μόνον αυτό διεκδικείται από τους ξένους - ούτε να φορτώνεται ό,τι "περισσεύει" από τον περίγυρο... Απλά πράγματα. Με όρους αγοράς η περιγραφή τής κατάστασης είναι ακόμα χειρότερη. Με τη μετανάστευση κάποιοι ξένοι σου παίρνουν πάνω από τον "πάγκο" τα "φιλέτα", τα οποία τα έχεις πληρώσει πανάκριβα και περιμένεις από αυτά να βγάλεις κέρδος και με τη λαθρομετανάστευση κάποιοι ξένοι σου φορτώνουν "κατιμά", που όχι μόνον δεν θα βγάλει κέρδος, αλλά θα σου προσθέσει έξοδα για τη συντήρησή του.

Χάνεις υγιείς ανθρώπους, πάνω στους οποίους "επένδυσες" - εκπαιδεύοντάς τους ως γιατρούς, μηχανικούς κλπ. - πριν αυτοί σου αποδώσουν κέρδος και "φορτώνεσαι" ανεξέλεγκτα αγράμματους, ανειδίκευτους δουλοπάροικους, οι οποίοι μπορεί να είναι και άρρωστοι φορείς ηπατίτιδας, σύφιλης, ευλογιάς, χολέρας, φυματίωσης κλπ. και να απαιτούν άμεσα έξοδα για την ιατρική και φαρμακευτική τους περίθαλψη. Όταν συμβαίνουν καί τα δύο αυτά ταυτόχρονα, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, ο "πάγκος" σταδιακά παύει να είναι τέτοιος και γίνεται "σκουπιδοτενεκές"... Γίνεται μια ανθρώπινη "χωματερή", όπου παύει να έχει ισχύ ο νόμος και το δίκιο, και επικρατούν οι ανομίες των σωματεμπόρων και των κακοποιών... Παύει να είναι "οίκος" ανθρώπων και γίνεται "αποθήκη" δυστυχισμένων ψυχών. Αν αυτό συνδυαστεί και με μια επίσης ανεξέλεγκτη πώληση δημοσίου και ιδιωτικού κεφαλαίου, χάνεται και ο ίδιος ο "πάγκος" και η κοινωνία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει στην πατρίδα μας; Πάνω στη δυστυχία και τη νομιμότητα των προσφύγων "σπρώχνουν" λαθρομετανάστες, τους οποίους αυθαίρετα τους αντιμετωπίζουν σαν μετανάστες ενώ είναι απρόσκλητοι εισβολείς. Καθημερινά η Ελλάδα δέχεται τα τεράστια "κύματα" των ανεξέλεγκτων λαθρομεταναστών και τα οποία η "μαύρη" προπαγάνδα προσπαθεί να τα ωραιοποιήσει με αυθαίρετες "πινελιές" πολιτισμού και ανθρωπισμού;... Μια "μαύρη" προπαγάνδα, η οποία έχει ως μοναδικό της στόχο να δημιουργήσει ενοχές στον ελληνικό λαό και ως εκ τούτου να "εισπράξει" την εις βάρος του ανοχή του. "Δουλεύουν" τον αφελή κόσμο με "ανθρωπιστικούς" και "πολιτισμικούς" επαίνους και συγχαρητήρια... Έτσι κι αλλιώς τζάμπα είναι... Τζάμπα είναι που πάνε κι έρχονται στο Αιγαίο όλα τα βαθύπλουτα σκουπίδια τού εβραιοκρατούμενου Χόλυγουντ της τοκογλυφίας και της προπαγάνδας... "Δουλεύουν" τον κόσμο... Τα αφεντικά τους υπερασπίζονται όλοι αυτοί και άρα και τα δικά τους συμφέροντα.

Ανθρωπισμός δεν είναι να βοηθάς ανθρώπους εις βάρος άλλων ανθρώπων, διευκολύνοντας τους ιμπεριαλιστές και τους δουλεμπόρους στις επιδιώξεις τους. Ανθρωπισμός είναι να καταγγέλλεις και να πολεμάς την αδικία όπου κι αν αυτή συμβαίνει, είτε αυτή σε αφορά άμεσα είτε όχι. Ανθρωπισμός είναι να "βλέπεις" πάντα "καθαρά" την κατάσταση και με την ορθή σου στάση να φέρνεις πάντα το Δίκιο "απέναντι" από τους εγκληματίες, ώστε να μην τους διευκολύνεις στους σχεδιασμούς τους. Λαθρομετανάστες είναι ακόμα κι αυτοί, οι οποίοι σήμερα "κατακλύζουν" την Ελλάδα και παριστάνουν τους Σύρους πρόσφυγες, εφόσον - ως γνωστόν - η Ελλάδα δεν συνορεύει με τη Συρία.

Όμως, για τον Λαθρομετανάστη τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που περιγράψαμε λίγο πριν. Το γεγονός, δηλαδή, πως όλοι αυτοί είναι δυστυχείς και θύματα άσχημων καταστάσεων, δεν τους νομιμοποιεί κι ούτε τους αλλάζει τις ιδιότητες. Δυστυχείς και θύματα καταστάσεων είναι και οι άστεγοι, οι οποίοι περιφέρονται στους δρόμους, αλλά δεν υπάρχει νόμος που να τους δικαιολογεί σε περίπτωση που επιχειρήσουν να μπουν στα σπίτια των άλλων ούτε υπάρχουν δικαιολογίες για "αλληλέγγυους", οι οποίοι με "αντικλείδια" θα επιχειρούσαν να τους μπάσουν μέσα σ' αυτά. Η ιδιότητα του αναξιοπαθούντος, δηλαδή, δεν δικαιολογεί τα ΠΑΝΤΑ... Δεν σου φταίει κάποιος τρίτος, για να σε αποζημιώσει για τα εγκλήματα που έκαναν εις βάρος σου κάποιοι άλλοι. Η δυστυχία σου δεν σου επιτρέπει να καταπατάς το απολύτως θεμελιώδες και απολύτως κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

Όλα όσα αφορούν αυτούς τους αναμφισβήτητα δυστυχείς ανθρώπους "αποτυπώνονται" πάνω σε ιδιότητες, τις οποίες αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο... Ιδιότητες, οι οποίες βασίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα και όχι σε υποκειμενικούς συναισθηματισμούς. Όπως είπαμε και πιο πάνω, δυστυχείς πρόσφυγες είναι οι Σύριοι μόνον μέχρι την Τουρκία ή την Ιορδανία. Αν αυτοβούλως εγκαταλείψουν την Τουρκία ή την Ιορδανία - για ένα καλύτερο μέλλον—, οι ίδιοι άνθρωποι αλλάζουν ιδιότητες. Μετά εκ των πραγμάτων μπορούν να θεωρηθούν πονηροί και υστερόβουλοι, εφόσον συνεχίζουν να παριστάνουν τα θύματα και σε χώρους όπου δεν υπάρχουν πλέον θήτες. Μπορεί εγκληματίες να μην είναι οι άνθρωποι, αλλά παράνομοι είναι σε κάθε περίπτωση. Το δικό τους καλύτερο μέλλον είναι το χειρότερο μέλλον για κάποιους άλλους. Το δικό τους καλύτερο μέλλον δεν το "χτίζουν" μόνοι τους... το κλέβουν από κάποιους άλλους.

Εγκλήματα προς όλες τις κατευθύνσεις
Έλληνες και Σύριοι εξίσου θύματα


Αναλύουμε τις ιδιότητες των "κινούμενων" πληθυσμών για έναν πολύ απλό λόγο. Αν δεν γνωρίζουν οι αναγνώστες πώς λειτουργούν οι ιδιότητες αυτές και ποιες είναι οι νόμιμες δραστηριότητές τους, δεν μπορούν να καταλάβουν το "παιχνίδι" των ΜΚΟ και των ιμπεριαλιστών... Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς αυτοί οι εγκληματίες τα εγκλήματά τους τα "ντύνουν" με "πολιτισμό" και ανθρωπισμό... Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς με συμπεριφορές, οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, εγκληματούν στην κυριολεξία εις βάρος των λαών... Πώς καταφέρνουν και χρησιμοποιούν ανθρώπους εναντίον ανθρώπων σε μια ολέθρια κατάσταση, η οποία τους θίγει όλους μαζί και μετατρέπει τους θύτες σε θύματα και το αντίστροφο με μια συχνότητα που συμφέρει μόνον τους εγκληματίες. Μόνον με τη γνώση των ιδιοτήτων μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει στην απόλυτη ανάλυση το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των λαών.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό το οποίο λέμε; Η συμπεριφορά τού κάθε κράτους, όταν αυτό έρχεται αντιμέτωπο με "κινούμενους" πληθυσμούς, είναι απολύτως εξαρτώμενη από τη νόμιμη ιδιότητα που φέρουν οι πληθυσμοί αυτοί. Με το πρόσχημα του ανθρωπισμού ή της αγάπης δεν συμπεριφέρεσαι όπως σου "κατέβει" στην "κούτρα" κάθε φορά. Υπάρχουν Διεθνείς Νόμοι, οι οποίοι όλα αυτά τα έχουν ρυθμισμένα... Νόμοι, οι οποίοι απλά περιγράφουν και "κωδικοποιούν" την κοινή λογική που πάντα υπήρχε στις σχέσεις μεταξύ των λαών. Απλά πράγματα. Αν ένας φίλος σου ζητήσει να φιλοξενήσεις τη γυναίκα του, δεν της βάζεις "χέρι" επειδή είναι η μόνη γυναίκα μέσα στο ΔΙΚΟ σου σπίτι. Σου εμπιστεύεται κάποιος τα παιδιά του για ένα διάστημα που το έχει ανάγκη, αλλά δεν πας να τον υποκαταστήσεις στην καρδιά των παιδιών. Πάντα οι ρόλοι είναι διακριτοί, άσχετα με το πώς "φαίνονται" στον έξω κόσμο. Το ανάλογο συμβαίνει και στις σχέσεις μεταξύ των λαών... Συμβαίνει και με τους ξένους πληθυσμούς, οι οποίοι για τον οποιονδήποτε λόγο βρέθηκαν στη χώρα σου.

Τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ τους θεωρείς παρείσακτους ξένους και ως εκ τούτου τους συλλαμβάνεις και τους απελαύνεις. Ο ανθρωπισμός σου στην περίπτωση αυτήν είναι να μην τους φυλακίσεις με τους κοινούς ποινικούς και αφού τους προσφέρεις τις πρώτες και βασικές βοήθειες να τους επαναπροωθήσεις στην πατρίδα τους. Τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ τους αντιμετωπίζεις ως δικούς σου καλεσμένους, τους οποίους τους έχεις εντάξει στον δικό σου σχεδιασμό. Ως εκ τούτου τους φροντίζεις, τους βολεύεις σε σπίτια και τους δίνεις δικαιώματα... Τους δίνεις επιδόματα μέχρι να βολευτούν κλπ.. Τα παιδιά τους τα εντάσσεις κατ' ευθείαν στους εθνικούς μηχανισμούς εκπαίδευσης, εφόσον τους θεωρείς μελλοντικούς πολίτες σου και άρα όσο πιο γρήγορα ενσωματωθούν στην κοινωνία, τόσο καλύτερα. Τέλος, τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, οι οποίοι δεν είναι ούτε Λαθρομετανάστες ούτε Μετανάστες, τους φέρεσαι με πολύ ειδικό τρόπο. Παρ' όλο που είναι ακάλεστοι ξένοι, δεν τους συλλαμβάνεις ούτε τους απελαύνεις. Κάνεις το καλύτερο δυνατό γι' αυτούς, αλλά τους διατηρείς στο επίπεδο του ΞΕΝΟΥ. Γιατί;... Γιατί αυτό συμφέρει πρωτίστως τους ίδιους. Βρίσκονται σε αδυναμία και εσύ πρέπει με τον τρόπο σου να τους υποβοηθήσεις να διατηρήσουν την "ταυτότητά" τους. Ως εκ τούτου, τα παιδιά των ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου να τα βάλεις στον δικό σου μηχανισμό εκπαίδευσης... Απαγορεύεται να προσπαθήσεις να τα ενσωματώσεις στην κοινωνία σου, γιατί απλούστατα δεν είναι ΔΙΚΑ σου... Δεν είναι μελλοντικοί πολίτες σου.

Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι με την υποκριτική "ανθρωπιστικού" τύπου πολιτική, η οποία ακολουθείται σήμερα από τα σκουπίδια τού ιμπεριαλισμού, θίγονται οι πάντες. Όσο θίγεται ο ελληνικός λαός άλλο τόσο θίγεται και ο συριακός λαός, ο οποίος άθελά του γίνεται "ενεργούμενο" των εγκληματιών. Αυτά, δηλαδή, τα οποία συμβαίνουν, δεν είναι εύκολα αντιληπτά χωρίς τις παραπάνω γνώσεις. Αυτοί, οι οποίοι φαίνονται να διαμαρτύρονται είναι μόνον οι Έλληνες γιατί οι υπόλοιποι είναι είτε σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας - όπως οι Σύριοι πρώην Πρόσφυγες - είτε εξαιτίας της υποκρισίας - όπως οι Λαθρομετανάστες—. Οι Σύριοι πρώην Πρόσφυγες, δηλαδή, δεν διαμαρτύρονται, γιατί αισθάνονται αδύναμοι και είναι τρομοκρατημένοι, ενώ οι Λαθρομετανάστες δεν διαμαρτύρονται, γιατί δεν τους συμφέρει ούτε καν να εμφανίζονται... Τους συμφέρει να "ανακατεύονται" με τους πρώην Πρόσφυγες για να περνάνε απαρατήρητοι.

Οι μόνοι, οι οποίοι απομένουν να διαμαρτυρηθούν, είναι οι Έλληνες γονείς των μαθητών, γιατί βρίσκονται στην πατρίδα τους και έχουν προφανείς λόγους να διαμαρτύρονται... Διαμαρτύρονται για τα παιδιά τους, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουν και τη γενικότερη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον λαό για τη μεταναστευτική πολιτική... Μια δυσαρέσκεια, η οποία είναι ενστικτώδης. Δυστυχώς στη διαμαρτυρία τους δεν μπορούν να συνδράμουν οι Σύριοι, γιατί είναι αδύναμοι και φοβισμένοι... Φοβισμένοι από τους "μπράβους" των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι είναι βίαιοι λαθρομετανάστες... Αυτοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν και τους απειλούν ακόμα και με ωμή βία. Βολικό είναι για τους λαθρομετανάστες αυτούς να πουλάνε τέτοια "εξυπηρέτηση" στους ισχυρούς, εφόσον αυτοί είναι οι μόνοι που επωφελούνται της κατάστασης... Επωφελούνται, γιατί μέσα στον "χαμό" περνάνε απαρατήρητοι ανάμεσα στους πρόσφυγες και άρα χωρίς αντιδράσεις. Μη έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, δεν τους απασχολούν τέτοιου είδους παιδαγωγικές "λεπτομέρειες".

Το δίκιο των Ελλήνων γονέων και οι πονηροί "αλληλέγγυοι"

Όλα όσα περιγράψαμε θα τα δούμε πώς λειτουργούν στην πράξη... Να καταλάβει ο αναγνώστης και πόσο έμπειροι και κακοήθεις είναι αυτοί, οι οποίοι χειρίζονται την προπαγάνδα... Πόσο ύπουλα προσπάθησαν οι εγκληματίες να "χτυπήσουν" τους Έλληνες που αντιδρούν... Συγκεκριμένους Έλληνες, τους οποίους τους θεώρησαν πιο "εύκολους". Επέλεξαν δηλαδή τους αντιδρώντες τού Ωραιοκάστρου και όχι κάποιους άλλους, γιατί αυτοί ήταν βολικοί στην προπαγάνδα τους.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν την ανάλυση από την εύκολη περίπτωση, η οποία αφορά τους Έλληνες του Ωραιοκάστρου και μετά θα πάμε στους Σύριους. Θα ξεκινήσουμε από τους συγκεκριμένους Έλληνες που αντιδρούν και οι οποίοι ήταν αυτοί, οι οποίοι δέχθηκαν την ύπουλη επίθεση των "ευαίσθητων" και "αλληλέγγυων".

Γιατί κατηγόρησαν τους πολίτες τού Ωραιοκάστρου;... Γιατί θεώρησαν βολικό γι' αυτούς το χαρακτηριστικό τής προσφυγικής τους καταγωγής. Επικαλούμενοι λοιπόν το παρελθόν τους, μπορούσαν να ανοίξουν τη "γκάμα" των κατηγοριών τους. Δεν περιορίστηκαν στις κατηγορίες περί εθνικισμού ή ρατσισμού, αλλά τους κατηγόρησαν για υποκρισία, αχαριστία, αγνωμοσύνη κλπ.. Τους "θύμισαν" πως ήταν προσφυγικής καταγωγής και οι ίδιοι και άρα ότι δεν έπρεπε να αντιδρούν με τον τρόπο αυτόν και μάλιστα σε μια Ελλάδα με πολλούς μεταπολεμικούς μετανάστες στις τάξεις των προσφυγικής καταγωγής Ελλήνων.

Αυτό, το οποίο συμβαίνει στην περίπτωση αυτήν είναι το εξής: Οι Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, όπως και να τους εξετάσεις, ποτέ δεν ξέφυγαν από καμία γραμμή νομιμότητας. Είτε ως Έλληνες είτε ως πρόσφυγες, ήταν κατά την "κίνησή" τους απολύτως εντός των πλαισίων τής διεθνούς νομιμότητας. Ως διωκόμενοι πρόσφυγες ήταν νόμιμοι, γιατί "στάθηκαν" στο πρώτο κράτος που τους παρείχε ασφάλεια και ήταν η Ελλάδα... Δεν συνέχισαν για Ιταλία, επειδή εκεί ήταν καλύτερα... Δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην ιταλική κοινωνία, επειδή τους άρεσε περισσότερο να κατοικούν στη Ρώμη ή στη Φλωρεντία... "Στάθηκαν" στα νόμιμα σ' ό,τι αφορά την προσφυγική τους ιδιότητα.

Ως Έλληνες και άρα ως επιθυμητοί μετανάστες - λόγων των Διεθνών Συμφωνιών τού ελληνικού κράτους - εισήλθαν σε έναν χώρο, στον οποίο είχαν απολύτως κατοχυρωμένα δικαιώματα, εφόσον έγινε ανταλλαγή πληθυσμών και κεφαλαίων. Από εκεί και πέρα αντιμετωπίστηκαν ως επιθυμητοί "ξένοι", οι οποίοι έπρεπε να ενσωματωθούν τάχιστα στην ελληνική κοινωνία των γηγενών. Τα σχολεία ήταν ένα από τα μέσα αυτής της ενσωμάτωσης και άρα και η πολιτική που θα ακολουθούνταν ήταν εκ των προτέρων αποφασισμένη... Στα ελληνικά σχολεία εισάγονταν με τους γηγενείς συμμαθητές τους, γιατί απλούστατα εγκαθίσταντω ως Ελληνόπουλα στη νέα τους πατρίδα... Στην εξ' αρχής συμφωνημένη πατρίδα ΟΛΩΝ των Ελλήνων και άρα και των ιδίων. Επιπλέον, η κοινή γλώσσα δεν τους μετέτρεπε σε τροχοπέδη τού μηχανισμού εκπαίδευσης... Ελληνικά μιλούσαν, ελληνικά βιβλία είχαν ανάγκη για να εκπαιδευτούν και Έλληνες δάσκαλοι αναλάμβαναν να την φέρουν εις πέρας.

Σ' ό,τι αφορά το δεύτερο - και άρα την ελληνική μετανάστευση των μεταπολεμικών χρόνων - και πάλι η νομιμότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό τής "κίνησης" των Ελλήνων. Οι Έλληνες, οι οποίοι πήγαν μεταπολεμικά στη Γερμανία, ήταν ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και όχι λαθρομετανάστες... Επιλέχθηκαν με τα κριτήρια που εξυπηρετούσαν τη Γερμανία και όχι την Ελλάδα. Κανένας από εκείνους δεν πήγε εκεί χωρίς τα προαπαιτούμενα που η ίδια η Γερμανία έθετε, και τα οποία ήταν προς το δικό της συμφέρον. Όποιος πήγε εκεί με δική του πρωτοβουλία, αγνοώντας τις γερμανικές προδιαγραφές, απελάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Στην εποχή δηλαδή της ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία υπήρχαν Έλληνες Μετανάστες, οι οποίοι παρέμεναν σ' αυτήν και Έλληνες Λαθρομετανάστες, οι οποίοι απελαύνονταν πάραυτα. Μετανάστες ήταν μόνον εκείνοι, οι οποίοι ήταν χρήσιμοι για τη Γερμανία εξαιτίας των ικανοτήτων τους. Η μετανάστευση, δηλαδή, στην πραγματικότητα έθιγε την Ελλάδα και όχι τη Γερμανία.

Ως εκ τούτου όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται, αδίκως κατηγορούνται. Δεν έχουν τίποτε να "θυμηθούν", που να τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Δεν έχουν τίποτε να "κρύψουν", ώστε να αισθάνονται υποκριτές κι αχάριστοι. Είτε ως παιδιά προσφύγων είτε ως συγγενείς μεταναστών, σεβάστηκαν νόμους και λαούς, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος και το δίκαιο. Από εκεί και πέρα έχουν το δικαίωμα να δρουν και να αντιδρούν όπως αρμόζει στις υπόλοιπες ιδιότητές τους. Ως γονείς, λοιπόν, οι οποίοι είναι κατά τον νόμο υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών τους και ως φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν φόρους για να απολαμβάνουν την υπηρεσία των μηχανισμών εκπαίδευσης, έχουν κάθε δικαίωμα να στραφούν προς τη Δικαιοσύνη για να βρουν το "δίκιο" τους.

Εφόσον δεν προστατεύουν το "δίκιο" τους οι πολιτικοί, μπορούν να ζητήσουν απόδοσή του από τους κατά τον νόμον αρμόδιους, που είναι οι Δικαστές... Μπορούν να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα για τα παιδιά τους με κύριο και μοναδικό επιχείρημα τη διασφάλιση της υγείας τους και την εξασφάλιση της καλής εκπαιδευτικής διαδικασίας... Μπορούν να απειλήσουν με απευθείας μηνύσεις τους "καρεκλοκένταυρους" του Υπουργείου Παιδείας. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που κάποιο παιδί ασθενήσει εξαιτίας των προσφύγων... Μπορούν να τους "ταράξουν" στη νομιμότητα, όπως έλεγαν οι καραγκιόζηδες στα "καλά" τους... Να κάνουν μαζικές μηνύσεις εναντίον τού Υπουργείου Παιδείας - και του Υπουργού συγκεκριμένα - με την κατηγορία τής έκθεσης των μαθητών σε ΘΑΝΑΣΙΜΟ κίνδυνο.

"Πυρ και κίνηση" - Το έγκλημα εις βάρος των Σύριων

Αφού ερμηνεύσαμε τα εύκολα, θα πάμε στα πιο δύσκολα και περίπλοκα, τα οποία αφορούν τους Σύριους. Οι Σύριοι είναι θύματα επίσης... Μεγαλύτερα θύματα από τους Έλληνες. Γιατί;... Γιατί οι ιμπεριαλιστές κατέστρεψαν την πατρίδα τους και αφού τους έδιωξαν από αυτήν ως πρόσφυγες, στο τελικό στάδιο τους μετατρέπουν σε μετανάστες, οι οποίοι θα "χαθούν" για τη Συρία και άρα μονιμοποιούν τη εθνική ζημιά της. Χωρίς να τους ρωτήσουν ποτέ, κατέστρεψαν τις ζωές τους και αποφάσισαν μόνοι τους - χωρίς αυτούς - για τις νέες ζωές που θα τους "έδιναν"... Στην κυριολεξία "πυρ και κίνηση". Τα καθάρματα, τα οποία "πυροβόλησαν" τον λαό τής Συρίας, δεν τους άφησαν ήσυχους ούτε ως πρόσφυγες. Με την ίδια βία που τους έκαναν πρόσφυγες, τους έθεσαν σε "κίνηση", βάζοντάς τους σε μια περιπέτεια τεράστια. Όλα αυτά ήταν εύκολα για τους έμπειρους εγκληματίες, γιατί, γνωρίζοντας τους όρους τού "παιχνιδιού", μπορούν και παίζουν με τις ιδιότητες.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;... Ότι τους εκμεταλλεύονται μέχρι Θανάτου... Τους εμφανίζουν ως πρόσφυγες, αλλά τους "σπρώχνουν" από χώρα σε χώρα ως λαθρομετανάστες. Τους εμφανίζουν ως πρόσφυγες, για να κερδίσουν τη συμπάθεια των ξενιστών τους, αλλά ταυτόχρονα τους "κατανέμουν" σαν μετανάστες σε προεπιλεγμένες πατρίδες, στις οποίες πρέπει να ενσωματωθούν. Όλα αυτά είναι εγκληματικά και άρα παράνομα για ανθρώπους, οι οποίοι είναι πραγματικά πρόσφυγες και εγκατέλειψαν την πατρίδα τους μόνο και μόνο για να σωθούν. Είναι εγκληματικό να τους "περιφέρεις" ανά τον κόσμο μετατρέποντάς τους σε λαθρομετανάστες. Είναι ακόμα πιο εγκληματικό να τους χειρίζεσαι ως μετανάστες και να τους "ενσωματώνεις" δια της βίας στις κοινωνίες εκείνες, οι οποίες, εξαιτίας των προδοτικών και εγκληματικών τους γηγενών ηγεσιών και φορέων, τούς αντιμετωπίζουν σαν τέτοιους, για να εξυπηρετήσουν τα δικά σου συμφέροντα.

Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για πονηρές πολιτικές, οι οποίες έχουν ως στόχο να παρακάμψουν τον Διεθνή Νόμο. Γι' αυτόν τον λόγο προσπαθούν να σκορπίσουν τη σύγχυση γύρω από τους όρους και τις ιδιότητες. Τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, οι οποίοι πρέπει να είναι "στατικοί" και "απομονωμένοι" για να διατηρούν την προστατευμένη ιδιότητά τους, τούς θέτουν σε "κίνηση" ως λαθρομετανάστες και τους "μοιράζουν" στις κοινωνίες σαν μετανάστες. Οι ιμπεριαλιστές, οι οποίοι κατέστρεψαν τις ζωές αυτών των ανθρώπων, μετατρέποντάς τους σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, τώρα τους περιφέρουν στην Ευρώπη σαν "λεία" που μοιράζεται κατά το δοκούν. Οι δήμιοί τους, μόλις τους "ξήλωσαν" από την πατρίδα τους, τούς υποσχέθηκαν δικαιώματα ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ενώ στην πραγματικότητα τους μετατρέπουν σε ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Τους βάζουν να "κρύβονται" πίσω από την ιδιότητα του ΠΡΟΣΦΥΓΑ - ακόμα κι όταν αυτή πλέον δεν ισχύει - και τους διακινούν μέσα από τα δίκτυα της λαθρομετανάστευσης.

Μέρος της πολιτικής τους είναι να ασκούν βία εις βάρος τους μέσω των πραγματικών λαθρομεταναστών. Καθημερινά οι κανονικοί λαθρομετανάστες ασκούν βία όλων των τύπων στους προσφυγικής "καταγωγής" Λαθρομετανάστες. Οι βιασμοί γυναικών και αντρών, οι κλοπές και οι ξυλοδαρμοί δεν είναι τυχαία και σποραδικά φαινόμενα... Είναι μέσα στα πλαίσια της πολιτικής τού οργανωμένου εκφοβισμού των προσφύγων. Γιατί συμβαίνει αυτό;... Γιατί οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν τους Πρόσφυγες όπως χρησιμοποιεί η ISIS τους άμαχους πληθυσμούς... "Κρύβουν" μέσα στα καραβάνια των "προσφύγων" τούς χρήσιμους γι' αυτούς λαθρομετανάστες. Όλοι αυτοί οι Σύριοι και καταχρηστικώς πλέον ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ είναι ο "Δούρειος ΊΠΠΟΣ", για να μπουν τα εκατομμύρια των Λαθρομεταναστών στην Ευρώπη. Χωρίς τους Σύριους δεν θα μπορούσαν οι Πακιστανοί ή οι Αφγανοί να περάσουν στο Αιγαίο και από εκεί στην Ευρώπη... Οι Σύριοι είναι η "καρότσα" που τους "κουβαλάει" πάνω της και αυτοί απλά "μαστιγώνουν" τα "υποζύγια" όταν αυτά αντιδρούν. Γι' αυτόν τον λόγο χρειάζονται τη βία και τα ψέματα.

Αν αυτό το καταλάβει ο αναγνώστης, θα καταλάβει και όλο το "κόλπο" των ιμπεριαλιστών και των χαφιέδων τους. Εδώ μιλάμε για ένα τεράστιο έγκλημα της Νέας Τάξης, το οποίο κανένας δεν αγγίζει, γιατί φοβάται τους οργανωμένους και φονικούς μηχανισμούς προπαγάνδας και εκφοβισμού. Όποιος τολμήσει και πει το σωστό και το αυτονόητο, θα βρει τον μπελά του. Όποιος τολμήσει και πει ότι "πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εισαγωγή των προσφυγόπουλων στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης", θα γίνει μισητός εχθρός τους... Θα "πέσουν" όλοι πάνω του να τον "φάνε"... Θα τον εμφανίσουν σαν ναζιστή, ρατσιστή ή μισάνθρωπο, ενώ αυτό είναι απολύτως ψευδές...

Είναι απολύτως ψευδές, γιατί, εξαιτίας αυτής της εγκληματικής μεταναστευτικής πολιτικής, οι πάντες θίγονται και απειλούνται. Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η "ενσωμάτωση" των προσφυγόπουλων στην ελληνική κοινωνία μέσω της εκπαίδευσης δεν είναι έγκλημα μόνον απέναντι στην φθίνουσα ελληνική κοινωνία, αλλά είναι ταυτόχρονα και έγκλημα απέναντι στη συριακή κοινωνία. Ο πληθυσμός αυτών των ανθρώπων είναι για την Ελλάδα Λαθρομετανάστες που τη θίγουν, αλλά ταυτόχρονα για τη Συρία είναι εξ' αναγκασμού Μετανάστες, που η απώλειά τους την θίγει επίσης. Αυτά τα κοινά συμφέροντα μεταξύ τού ελληνικού και του συριακού λαού πρέπει ν' αναζητήσουμε, γιατί εκεί θα εντοπίσουμε τους εγκληματίες... Τους πραγματικούς εγκληματίες, οι οποίοι κρύβονται πίσω από ανθρωπιστικές "βιτρίνες", celebrities φίλους και διάσημες ΜΚΟ.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτά τα δυστυχή προσφυγόπουλα είναι "παιδιά" τής Συρίας... Πολύτιμα παιδιά τής Συρίας... Παιδιά, τα οποία οι πονηροί τα "μπλέκουν" σε ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, αλλά για τη Συρία είναι μια τεράστια απώλεια χωρίς κανένα κέρδος... Είναι το "μέλλον" της, το οποίο κάποιοι με τη βία τής το στερούνε. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει ΟΛΟΙ ν' αντισταθούμε στην εισαγωγή των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία. Αυτό δεν είναι μόνον το νόμιμο, αλλά είναι και το ηθικό και το δίκιο. Όταν, μέσω της εκπαίδευσης, πρόθεσή σου είναι να "ενσωματώσεις" αυτά τα παιδιά στην κοινωνία σου, στην πραγματικότητα προσπαθείς να τα "κλέψεις" από τη "μάνα" τους, που είναι η Συρία... Περί αυτού πρόκειται. Είναι φανερό πλέον ότι επιχειρείται μια ανομολόγητη προσπάθεια ενσωμάτωσης των προσφυγόπουλων στην ελληνική κοινωνία.

Το θέμα είναι να βρούμε ποιοι μεθοδεύουν αυτήν την ενσωμάτωση και τι επιδιώκουν. Είναι φανερό ότι αυτό δεν προέκυψε από κάποια φυσική ανάγκη των λαών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτήν. Ποια ανάγκη τής Ελλάδας ή της Συρίας καλύπτει αυτήν η προσπάθεια; Ζήτησε ποτέ η Ελλάδα νέα παιδιά να "υιοθετήσει", γιατί δεν της έφταναν τα δικά της, όπως έκανε μεταπολεμικά η Γερμανία; Ζήτησε ποτέ η Συρία να "ξεφορτωθεί" παιδιά της, γιατί της "περίσσευαν", όπως έκανε κάποτε η Κίνα;... Απλά είναι τα πράγματα. Εφόσον μιλάμε για προσφυγιά, δεν χρειάζεται να μιλάμε για ανάγκη ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία. Οι πρόσφυγες δεν χρειάζονται προετοιμασία ενσωμάτωσης, εφόσον θεωρούμε ότι είναι τέτοιοι και όχι Μετανάστες. Εκ των δεδομένων λοιπόν τα προσφυγόπουλα της Συρίας θα πρέπει πάση θυσία να παραμείνουν και εντός Ελλάδας Σύριοι... Να προστατευτούν, αλλά και να "απομονωθούν". Γιατί η Ελλάδα να τα "κλέψει" από τη Συρία;... Γιατί μια πονηρή "μητριά" να τα διεκδικήσει από την πονεμένη "μάνα" τους;

Ποια ακριβώς ανάγκη των προσφύγων εξυπηρετεί η "ενσωμάτωσή" τους στον ελληνικό μηχανισμό εκπαίδευσης;... Άρα;... Άρα, κάτι άλλο δρομολογείται, χωρίς αυτό να αποκαλύπτεται. Σε κανονικές δηλαδή συνθήκες θα έπρεπε η ίδια η Συρία να βλέπει αυτήν την ενέργεια ως εχθρική εις βάρος της και άρα να είχε διαμαρτυρηθεί με τα μέσα που προβλέπονται στη Διεθνή Κοινότητα. Γιατί εχθρική;... Γιατί κάποιοι πάνε να "εκμεταλλευτούν" το δράμα της και να της "κλέψουν" μια γενιά παιδιών... Γιατί με την ενσωμάτωση στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης επιχειρείται εξελληνισμός και άρα απειλείται η συριακή τους "ταυτότητα". Όμως, αυτό δεν συμφέρει τη Συρία και άρα η τοπική πρεσβεία της θα έπρεπε αντιδράσει άμεσα κι αποφασιστικά. Θα έπρεπε να απαιτήσει από την ελληνική Κυβέρνηση να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να τους επιτρέψει να διατηρήσουν τη συριακή εθνική τους ταυτότητα, ώστε να είναι έτοιμοι για τον επαναπατρισμό τους στην πατρίδα... Έναν επαναπατρισμό, τον οποίο μια αλλαγή συμπεριφοράς των παιδιών τους - λόγω του εξελληνισμού τους - θα τον καθιστούσε δύσκολο.

Δεν λέμε κάτι το περίεργο. Τα θρησκευτικά κατηχητήρια ή τα εθνικά σχολεία δεν είναι νοσοκομεία ή εστιατόρια, ώστε, παρέχοντας κάποιος σε ξένους τις ίδιες υπηρεσίες με αυτές που προσφέρει στα παιδιά του, να είναι απόδειξη του ανθρωπισμού ή του πολιτισμού του. Αυτά είναι μηχανισμοί, οι οποίοι διαμορφώνουν "ταυτότητες" εθνικές ή θρησκευτικές... "Πλάθονται" προσωπικότητες και διαμορφώνονται συνειδήσεις... Είναι "μηχανισμοί" οργανωμένοι, που "καλουπώνουν" πνευματικά τους ανθρώπους και το ανεπιθύμητο "καλούπωμα" για κάποιους μπορεί να είναι "παραμόρφωση" ή "ακρωτηριασμός"... και, όταν αυτό γίνεται οργανωμένα εις βάρος ξένων παιδιών, τότε αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Αρκεί να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση των άλλων και θα το καταλάβει αμέσως. Όσο απειλεί τη θρησκευτική ταυτότητα ενός παιδιού να το στείλεις για το "καλό" του στο δικό σου "κατηχητικό", άλλο τόσο απειλεί την εθνική του ταυτότητα η εισαγωγή του για το "καλό" του σε ένα εθνικό σχολείο... Αυτό είναι παράνομο και απαγορεύεται από τον διεθνή νόμο. Δεν συμφέρει τη Συρία ο αυθαίρετος και παράνομος εξελληνισμός των παιδιών της, όπως δεν θα συνέφερε να υπήρχαν Έλληνες πρόσφυγες και να επιχειρούσαν Τούρκοι ή Ισραηλινοί, για παράδειγμα, να εκτουρκίσουν ή να εξιουδαϊσουν αυτούς, τους οποίους δήθεν είχαν αναλάβει απλά να προστατεύσουν... Θα ήταν ένα ανθελληνικό έγκλημα ή δεν θα ήταν αυτό; Υπ' αυτήν την έννοια δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν και μειονοτικά σχολεία, τα οποία προστατεύουν τις εθνικές "ταυτότητες". Γιατί να υπάρχουν ελληνικά σχολεία στην Αλβανία; Γιατί να υπάρχουν παλαιστινιακά σχολεία στην Ιορδανία;... Να "ενσωματωθούν" τα Ελληνόπουλα ή τα παιδιά τής Παλαιστίνης στην κοινωνία αυτών που τους "φιλοξενούν"... για το "καλό" τους.

Φυσιολογικά θα έπρεπε να υπάρχει έντονη διαμαρτυρία από την πλευρά των Σύριων... Θα έπρεπε να γίνει διπλωματικό διάβημα για μια τέτοια εχθρική μεθόδευση... Μια αντισυριακή μεθόδευση, η οποία θα επέτρεπε υποτίθεται στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την αδυναμία τής Συρίας, για να της αποσπάσει κάποια από τα "παιδιά" της. Τι θα ήταν το fair στην περίπτωση αυτήν; Ποιο θα ήταν το δίκιο και το σωστό από πλευράς συμπεριφοράς τής Ελλάδας; Στις συνθήκες αυτές θα έπρεπε απλά να παρασχεθούν κάποια υλικά μέσα, τα οποία θα διευκόλυναν τους πρόσφυγες στη διατήρηση μιας κανονικότητας στην καθημερινότητά τους... Να δημιουργηθούν και να τους παραχωρηθούν κάποιες νέες υποτυπώδεις αίθουσες διδασκαλίας μέσα σε όλους τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Αυτή η υλικοτεχνική βοήθεια θα ήταν η μόνη βοήθεια που θα θεωρούνταν θεμιτή από την πλευρά του ελληνικού κράτους και μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου.

Από εκεί και πέρα η ελληνική Κυβέρνηση σε άμεση συνεργασία με την πρεσβεία τής Συρίας θα έπρεπε από κοινού να εργάζονταν, για να εξασφαλιστούν όλα τα υλικά και άυλα εκείνα μέσα, τα οποία θα απαιτούνταν για την απρόσκοπτη εκπαίδευση των προσφυγόπουλων... Τα κατάλληλα συριακά βιβλία και τα απαραίτητα εκπαιδευτικά βοηθήματα κλπ.. Να βρεθούν Σύριοι δάσκαλοι, γνώστες τής γλώσσας των παιδιών, ώστε να μην τους επηρεάσει η εθνική τους περιπέτεια και μείνουν "πίσω" στην εκπαιδευτική τους "πορεία". Αυτά είναι τα καθήκοντα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο γι' αυτόν που αναλαμβάνει την υψηλή αποστολή να σώσει πρόσφυγες και όχι να τους εκμεταλλευτεί ή να τους "οικειοποιηθεί".

Βλέπουμε να συμβαίνει τίποτε απ' όλα αυτά;... Όχι βέβαια. Αυτά, τα οποία βλέπουμε, είναι τα αντίθετα... Είναι τα παράνομα... Είναι τα παράλογα... Είναι τα εγκληματικά... Είναι αυτά, τα οποία δεν συμφέρουν ούτε τον ελληνικό λαό ούτε τον συριακό λαό. Οι μόνοι, οι οποίοι έχουν κέρδος από μια τέτοια προσπάθεια, είναι οι ΜΚΟ των διεθνών τοκογλύφων... Των τοκογλύφων, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες τής Νέας Τάξης... Των τοκογλύφων, οι οποίοι προσπαθούν να βάλουν πληθυσμούς εποίκων σε όλα τα κράτη που τους ενδιαφέρουν... Εποίκους, λειτουργικά "ενσωματωμένους" μέσα στις κοινωνίες, αλλά ως μειονότητες... Εθνικές μειονότητες, οι οποίες θα είναι για πάντα εξαρτώμενες από τους ξένους προστάτες τους... Θρησκευτικές μειονότητες, οι οποίες - με βάση την υπάρχουσα γνώση των όσων συνέβησαν επί δεκαετίες στη Βρετανία, τη Γαλλία κλπ.—, δεν ενσωματώνονται ΠΟΤΕ στις χριστιανικές "πατρίδες" τους, εφόσον δεν τις αντιλαμβάνονται ως τέτοιες.

Οι εγκληματίες μισθοφόροι τού Τζορτζ Σόρος

Από τη στιγμή λοιπόν που αυτοί οι δυστυχείς κι αναξιοπαθούντες Σύριοι δεν είναι εγκληματίες και ταυτόχρονα υπάρχει "έγκλημα" εις βάρος τόσο της Ελλάδας όσο και της Συρίας, κάποιοι είναι οι πραγματικοί εγκληματίες. Ποιοι είναι αυτοί;... Εκείνοι, οι οποίοι βρίσκονται "πίσω" απ' αυτούς... Εκείνοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται πολιτικά, οικονομικά και ιμπεριαλιστικά το πρόβλημά τους... Οι "ευαίσθητοι"... Οι "αλληλέγγυοι"... Αυτοί είναι οι εγκληματίες. Γιατί;... Γιατί αυτοί είναι υπάλληλοι εκείνων που μας έβαλαν στα Μνημόνια... Είναι υπάλληλοι αυτών, οι οποίοι "παράγουν" τα "κύματα" των μεταναστών, για να μην αντιδρούν οι λαοί στα Μνημόνια...Είναι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του ΟΜΠΑΜΑ και του Σόρος... Είναι οι γνωστοί-άγνωστοι, οι οποίοι επί πληρωμή προκαλούσαν τα βίαια επεισόδια, όταν ο λαός προσπαθούσε ν' αντισταθεί στα Μνημόνια... Είναι αυτοί, οι οποίοι έκαψαν ζωντανούς τους υπάλληλους της Μαρφίν.

Αυτά τα σκουπίδια είναι οι "αλληλέγγυοι", οι οποίοι είναι μονίμως οι γνωστοί-άγνωστοι της Μεταπολίτευσης των προδοτών και των γόνων... Είναι προδότες, οι οποίοι πληρώνονται για να δρομολογηθεί ένα έγκλημα εις βάρος των πατρίδων τους και άρα είναι πραγματικοί εγκληματίες... Είναι υπάλληλοι των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι προκάλεσαν τον εμφύλιο στην πατρίδα των δύστυχων αυτών ανθρώπων... Είναι υπάλληλοι των τοκογλύφων, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν μετακινούμενους πληθυσμούς παρανόμων, για να επιτύχουν τους στόχους τους... Είναι παιδιά των Κολεγίων, που σπούδασαν με τις υποτροφίες των εγκληματιών Κλίντον... "Χορτάτοι", οι οποίοι προσπαθούν να βολευτούν στη ζωή τους, πουλώντας εξυπηρετήσεις στους ισχυρούς εις βάρος των "ιθαγενών".

Όλοι αυτοί οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται τη δυστυχία τής προσφυγιάς και την άγνοια του κόσμου και μέσω οργανωμένων ΜΚΟ, σκοτεινών πρακτόρων, χαφιέδων και προδοτών "αλώνουν" τα κράτη κατά βούληση. Τα εγκλήματά τους γίνονται εις βάρος ΟΛΩΝ των λαών και όχι μόνον εις βάρος των προφανών τους στόχων. Ο Σόρος και οι υπόλοιποι τοκογλύφοι είναι αυτοί, οι οποίοι πληρώνουν όλα αυτά τα ανθρώπινα σκουπίδια που παίζουν με τις ανθρώπινες ψυχές... Είναι αυτοί, οι οποίοι θα αποφασίσουν για το σύνολο των όσων αφορούν τη μαζική και άνευ προηγουμένου μετανάστευση... Αυτοί προκαλούν τη σύγχυση μεταξύ εννοιών, οι οποίες επί αιώνες ήταν σαφείς. Έχουν ανάγκη από μια τέτοια σύγχυση, γιατί ο στόχος τους είναι να εγκαταστήσουν ακόμα και με τη βία ξένους πληθυσμούς μέσα στα κράτη... Κράτη, τα οποία λεηλατούν και θέλουν - μέσω ελεγχόμενων και εκβιαζόμενων πληθυσμών - να τα διατηρούν σε κατάσταση αδυναμίας να διεκδικήσουν τα εθνικά τους συμφέροντα.

Μέσα στα πλαίσια αυτών των αναγκών προσπαθούν - και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν - να διαχειρίζονται τους κινούμενους "πληθυσμούς" όπως τους βολεύουν. Αυτοί είναι που εμποδίζουν κάθε προσπάθεια να "διαχωριστούν" μεταξύ τους οι Πρόσφυγες από τη Συρία με τους κοινούς Λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν. Γιατί το εμποδίζουν;... Για να δίνουν σε όλους αδιακρίτως κι ανεξαιρέτως τα προνόμια των προσφύγων. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο γι' αυτούς, προκειμένου να ξεκινήσουν το "παιχνίδι" με ελεγχόμενα "πιόνια". Οι ΜΚΟ και οι "αλληλέγγυοι" θέλουν να προσφέρουν παράνομα προσφυγικά προνόμια στους λαθρομετανάστες, για να τους εκβιάζουν και να τους εκμεταλλεύονται στο "νταβατζιλίκι" τους... Τους "ανακατεύουν" μαζί με τους πρόσφυγες, ώστε να απολαμβάνουν τα δικαιώματα των προσφύγων.

Τι είδους προνόμια είναι αυτά;... Αυτά, τα οποία περιγράψαμε πιο πάνω. Οι Πρόσφυγες δεν θεωρούνται παράνομοι και άρα ως ελεύθεροι άνθρωποι δεν τελούν υπό περιορισμό σε αντίθεση με τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι από τη στιγμή που εντοπίζονται, θεωρούνται συλληφθέντες και άρα πρέπει να τίθενται υπό περιορισμό. Όταν αυτοί οι παράνομοι λαθρομετανάστες δεν διαχωρίζονται από τους πρόσφυγες, κυκλοφορούν ελεύθεροι και αυτό είναι που τους επιτρέπει να συνεχίζουν την "πορεία" τους. Αυτή η παράνομη προνομιακή μεταχείριση είναι το κόλπο, το οποίο εξασφαλίζει στις ΜΚΟ τζάμπα συμμάχους... Σκληρούς και βίαιους συμμάχους, οι οποίοι, έχοντας συναίσθηση της παρανομίας τους, είναι σε θέση να κάνουν "εξυπηρετήσεις" σ' αυτούς που τους προστατεύουν.

Παρέχοντας σε αυτούς τους παράνομους προνόμια εξόχως παράνομα, μπορούν και τους εκβιάζουν εύκολα και μόνιμα... Εκβιάζουν τους χειρότερους και πιο αδίστακτους απ' αυτούς, για να δημιουργούν "στρατούς" βίας... "Στρατούς", οι οποίοι τους επιτρέπουν να τρομοκρατούν και να ελέγχουν τους πρόσφυγες, αλλά και τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες... "Στρατούς", οι οποίοι θα τους επιτρέψουν να τρομοκρατούν ακόμα και τον τοπικό πληθυσμό, αν παραστεί αυτή η ανάγκη. Περί αυτού πρόκειται. Μέσα από τους λαθρομετανάστες οι ΜΚΟ "στρατολογούν" πρόθυμους για τα πάντα. Μιλάμε για πραγματικό "μπαχτσέ" παρανομίας και αθλιότητας. Ανάμεσα στους λαθρομετανάστες "ξεβράζονται" στη χώρα πράκτορες, τρομοκράτες και όλων των ειδών οι ποινικοί εγκληματίες... Δολοφόνοι, μαστροποί, κλέφτες, βιαστές, ανώμαλοι, παιδεραστές, κίναιδοι και ό,τι μπορεί κάποιος να φανταστεί.

Αυτούς παραλαμβάνουν οι τοπικοί χαφιέδες των Σιωνιστών και τους χρησιμοποιούν κατά βούληση. Με αυτούς θα φτιάχνουν μηχανισμούς, ώστε να ελέγχουν κατ' αρχήν το trafficking και στη συνέχεια να πουλάνε τρομοκρατικού τύπου εξυπηρετήσεις στην τοπική προδοτική εξουσία, ελλείψει "προθύμων" Ελλήνων. Όλα τα "σκουπίδια", που έκαιγαν την Αθήνα, προκειμένου ο ελληνικός λαός να μην αντιδράσει στο Μνημόνιο, είναι τώρα διασκορπισμένα στα νησιά τού Αιγαίου, για να τρομοκρατούν τους νησιώτες, προκειμένου αυτοί να μην αντιδράσουν στη λαθρομετανάστευση. Εκεί οι προβοκάτορες υποδέχονται συναδέλφους τους, για να μπορούν να χειρίζονται τους δυστυχείς Σύριους, τους κοινούς λαθρομετανάστες και τους ντόπιους νησιώτες σαν ζώα.

Είναι προφανής λοιπόν ο λόγος που οι δολοφόνοι τού ανθρώπινου είδους επιδεικνύουν τόση "ευαισθησία" για τους "πρόσφυγες"; Είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο οι χρηματοδότες των Κλίντον και των Ομπάμα, οι οποίοι προκάλεσαν το μακελειό στη Συρία, ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τους πρόσφυγές της... Στην πραγματικότητα για να δημιουργηθεί αυτό το "χρήσιμο" προσφυγικό "κύμα" προκλήθηκε ο εμφύλιος στη Συρία. Μέσω της "πλατφόρμας" των καταχρηστικά - λόγω κίνησης - ονομαζόμενων "προσφύγων", μεταφέρουν εκατομμύρια λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, προκειμένου να "αλώσουν" τα κράτη της. Μόνον την έννοια της "προσφυγιάς" μπορούν να εκμεταλλευτούν, για να "ανοίξουν" χωρίς αντιδράσεις τα κράτη... Να τα "ανοίξουν" για τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που διαχειρίζονται και οι οποίοι έχουν γνώση των παράνομων επιδιώξεών τους... Τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, οι οποίοι, για μια καλύτερη ζωή, επενδύουν στους ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών.

Με τον πονηρό αυτόν τρόπο οι δολοφόνοι των λαών εξυπηρετούν τα δικά τους ιδιωτικά συμφέροντα, παριστάνοντας τους "ανθρωπιστές", τους "αντιρατσιστές" και τους "πολιτισμένους". Με τον τρόπο αυτόν καταφέρνουν και αλλοιώνουν όχι μόνον τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά των εθνικών κοινωνιών, αλλά και τις "ιδιοσυχνότητές" τους... Αλλοιώνουν εθνικές και θρησκευτικές νοοτροπίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν μέσα στους αιώνες. Όλα αυτά τα καταφέρνουν μόνον με την καταχρηστική και άρα παράνομη εκμετάλλευση της έννοιας της "προσφυγιάς"... Της "προσφυγιάς", η οποία είναι η μόνη ιδιότητα-"κλειδί" που ανοίγει νόμιμα τα σύνορα των κρατών. Αυτό είναι το ζητούμενο γι' αυτούς. Σταδιακά μετατρέπουν τους πολλούς λαθρομετανάστες και τους λίγους πρόσφυγες σε δυναμικούς και διεκδικητικούς εποίκους, οι οποίοι με τις απαιτήσεις τους επηρεάζουν τη συμπεριφορά των λαών αυτών, οι οποίοι εξαναγκάζονται να τους "φιλοξενήσουν". Ποντάρουν στα παιδιά των λαθρομεταναστών, τα οποία θα γεννηθούν με το σύνολο των δικαιωμάτων στις ξένες κοινωνίες και θα πρέπει να τις διαμορφώσουν εκ νέου σαν "πατρίδες" τους.

Με "άλλοθι" τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό, οι τοκογλύφοι αλώνουν τα κράτη το ένα μετά το άλλο. Αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά των χωρών που τους ενδιαφέρουν και αυτό το κάνουν με την εκμετάλλευση των δυστυχών προσφύγων. Στους λίγους πρόσφυγες, τους οποίους κατανέμουν οργανωμένα και επιλεκτικά στις υπό "πολιορκία" χώρες, "φορτώνουν" τους πολλούς λαθρομετανάστες και αλλοιώνουν τη λειτουργία των χωρών αυτών. Προχωρούν χωρίς αντιδράσεις στην αποθρησκευτικοποίηση και απεθνικοποίηση των κρατών, για να χαλαρώσουν τις "άμυνές" τους και να αποδυναμώσουν τις κοινωνίες τους.. Ό,τι δίνει στους λαούς των κρατών αυτών συλλογικά χαρακτηριστικά - και άρα και "αδράνεια" απέναντι στην ισοπεδωτική "κατολίσθηση" της Νέας Τάξης - το καταστρέφουν. Όλα αυτά τα καταφέρνουν με άλλοθι τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν τόση μεγάλη θέληση και ασκούν τόσο μεγάλη πίεση, προκειμένου να περάσουν τα προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία.

Τα προσφυγόπουλα με την ύπαρξή τους τούς δίνουν τη δικαιολογία να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά των εθνικών "μηχανισμών" διαπαιδαγώγησης... Των "μηχανισμών" αυτών, που, όπως είπαμε πιο πάνω, δίνουν "ταυτότητες"... Των "μηχανισμών" αυτών, οι οποίοι διαμορφώνουν συνειδήσεις και πλάθουν προσωπικότητες... "Μηχανισμών", οι οποίοι υπηρετούν τη θέληση των λαών στους οποίους ανήκουν και οι οποίοι λαοί αποτελούν τον στόχο των τοκογλύφων. Αυτοί οι "μηχανισμοί" έχουν μπει στο στόχαστρό τους. Για να μην "προσβάλουν" τα παιδιά με το διαφορετικό θρήσκευμα, θα καταργήσουν τα θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία, το μάθημα των θρησκευτικών, τις πρωινές προσευχές, τις θρησκευτικές γιορτές κλπ.. Για να μην "προσβάλουν" τα παιδιά με τη διαφορετική εθνικότητα, θα καταργήσουν τα εθνικά σύμβολα στα σχολεία, θα "χαλαρώσουν" τη γνώση τής ιστορίας, τις εθνικές γιορτές και επετείους.

Στο όνομα της ειρηνικής "συνύπαρξης" - για την οποία δεν ρωτήθηκε κανένας—, θα δημιουργήσουν μια νέα διδακτέα ύλη, η οποία θα "παράγει" διαφορετικούς ανθρώπους... Ανθρώπους, οι οποίοι θα βολεύουν τους δανειστές και τους τοκογλύφους... Ανθρώπους χωρίς την αίσθηση της θρησκείας, της πατρίδας ή της οικογένειας... Ανθρώπους, οι οποίοι θα γνωρίζουν για τις θρησκείες, αλλά δεν θα είναι θρήσκοι... Ανθρώπους, οι οποίοι θα γνωρίζουν ιστορία, αλλά δεν θα είναι πατριώτες... Ανθρώπους, οι οποίοι ουσιαστικά θα είναι απάτριδες και έτοιμοι να μετακινηθούν προς όποια κατεύθυνση τους υποδειχθεί... Ανθρώπους, οι οποίοι θα υπηρετούν τον διεθνισμό και την πανθρησκεία, την οποία πρεσβεύουν αυτοί που "ανακατεύουν" λαούς και έθνη μόνο και μόνο για να τους εκμεταλλεύονται... Ανθρώπους ηδονιστές και YOLO, τους οποίους θα "σέρνουν" πίσω από τις καμπαλίστριες Μαντόνες, που, κάθε φορά που θα τους "ζητάνε" να υποστηρίξουν τους εκλεκτούς τους, θα τους υπόσχονται ηδονές.

Αντιλαμβανόμαστε πως όλη αυτή η "φάμπρικα" μπορεί να σταματήσει μόνον αν αποκαλυφθεί η μεθοδολογία που ακολουθείται... Μόνον αν αποκαλυφθεί το έγκλημα που συντελείται εις βάρος ανθρώπων, οι οποίοι "ξηλώθηκαν" από τις πατρίδες τους, ώστε να μπορέσουν οι ιμπεριαλιστές να βάλουν ανάμεσά τους εκατομμύρια λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα τους επιτρέψουν να αλώσουν τα κράτη τής Ευρώπης. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει άμεσα να διαχωριστούν οι πληθυσμοί των ξένων μεταξύ τους... Πρέπει να διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι... Πρέπει να διαχωριστούν οι πληθυσμοί των Σύριων από τους κοινούς Λαθρομετανάστες και να φερθούμε στον καθένα όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.

Σ' ότι αφορά τους Σύριους, θα πρέπει να τους παρασχεθούν όλα τα προβλεπόμενα από τον Διεθνή Νόμο, σαν να συνόρευε η Ελλάδα με τη Συρία... Να "απομονωθούν" σε φιλικούς προσφυγικούς καταυλισμούς και να διατηρηθούν Σύριοι, ώστε να είναι έτοιμοι για τον άμεσο επαναπατρισμό τους στη Συρία... ΚΑΝΕΝΑ προσφυγόπουλο δεν πρέπει να πάει ούτε για μία ημέρα σε ελληνικό σχολείο. Δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό ίχνος διαφοροποίησής του από τα αδέρφια του στη Συρία. Μόλις τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία όλοι αυτοί μπορούν να μεταφερθούν με ελληνικά πλοία κατ' ευθείαν στη Λατάκεια. Σε απολύτως εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα να επαναπατριστούν οι Σύριοι στην πατρίδα τους. Η Ελλάδα να γίνει γι' αυτούς μια ευχάριστη ανάμνηση, η οποία ουδόλως "νόθευσε" τη θρησκευτική ή εθνική συνείδησή τους στη διάρκεια της περιπέτειάς τους.

Σ' ό,τι αφορά τους Λαθρομετανάστες - και στη δική τους περίπτωση—, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος... Ο νόμος τής κοινωνίας των εθνών. Θα πρέπει να περιοριστούν σε κλειστά κέντρα κράτησης και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απελαθούν στις πατρίδες τους. Δεν υπάρχει λόγος να "λιμνάζουν" στην Ελλάδα, τη στιγμή που κανένα κράτος δεν είναι διατεθειμένο να τους δεχθεί ως μετανάστες. Δεν είναι δυνατόν η μικρή Ελλάδα να επωμίζεται τόσο μεγάλο "βάρος" μόνη της. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να εμφανίζεται ως μαύρο "πρόβατο" και να τιμωρείται από τους ετέρους της για ελλειπή φύλαξη των συνόρων της μόνο και μόνο για να διευκολύνει παρανόμους.

Τέλος, θα πρέπει το ελληνικό κράτος να στραφεί εναντίον τής συμμορίας αυτής, η οποία "κρύβεται" πίσω από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τα μέλη των ΜΚΟ πρέπει να εκδιωχθούν πάραυτα από τα νησιά και η ελληνική Πολιτεία να κάνει έρευνες για τον ρόλο αυτών και τις διασυνδέσεις τους με τα διεθνή κυκλώματα των τοκογλύφων, του trafficking, της παιδεραστίας και της εμπορίας οργάνων και ναρκωτικών. Ο "μπερντές" τής "ευαισθησίας" και του "ανθρωπισμού" πρέπει να "πέσει" και οι εγκληματίες, οι οποίοι κρύβονται πίσω απ' αυτόν, να πάνε φυλακή... Πρέπει - όπως έχει ζητήσει κι αυτή η Κυβέρνηση των δωσίλογων - να τους ταράξουμε στη νομιμότητα... Μιλάμε για πολύ νομιμότητα... Νομιμότητα μέχρι δακρύων.

Πηγή ΕΑΜ Β'Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου