Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Αυγ 2016

Μετά τους οκτώ στρατιωτικούς και Τούρκοι πολίτες περνούν τα σύνορα στον Έβρο και ζητούν άσυλο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, τουλάχιστον 15 Τούρκοι πολίτες, έμποροι, επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και απλοί πολίτες, όλοι τους μέλη του κινήματος Γκιουλέν ή και κεμαλικοί, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς φοβούνται ότι θα είναι τα επόμενα θύματα των χιλιάδων διώξεων που διεξάγει η κυβέρνηση Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία απέλασε πίσω στην Τουρκία δυο από τους συλληφθέντες που έχουν πρόθεση να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, γερμανική εφημερίδα μεταδίδει ότι πολλοί Τούρκοι διπλωμάτες που έχουν ανακληθεί από την Άγκυρα σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Τριανταδύο τούρκοι διπλωμάτες εξαφανίστηκαν μετά το πραξικόπημα

Την ίδια ώρα, τριανταδύο τούρκοι διπλωμάτες και διπλωματικοί υπάλληλοι δεν έχουν ακόμα επιστρέψει στην Άγκυρα παρά το γεγονός ότι ανακλήθηκαν από τα πόστα τους στο εξωτερικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Στον εν λόγω αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα που εξαφανίστηκαν πριν πέντε ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα με κατεύθυνση την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι οι δύο ακόλουθοι είχαν εγκαταλείψει το ελληνικό έδαφος προτού καν ανακληθούν τα διπλωματικά διαβατήριά τους, χωρίς όμως να είναι γνωστό εάν ταξιδεύουν μαζί ή εάν έχουν τον ίδιο τελικό προορισμό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα με τον ιρανό ομόλογό του Ζαβάντ Ζαρίφ, ο κ. Τσαβούσογλου αποκάλυψε ότι μετά το πραξικόπημα το υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακαλέσει συνολικά 208 υπαλλήλους του που υπηρετούσαν εκτός συνόρων.

Υποστήριξε ότι δύο από τους 32 «χαμένους» διπλωμάτες έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο Μπαγκλαντές. Οι υπόλοιποι έχουν καταφύγει σε διάφορες άλλες χώρες ή παραμένουν αγνοούμενοι.

«Κάποιοι έχουν δραπετεύσει μέσω θαλάσσης, κάποιοι μέσω αέρος. Για κάποιους δεν έχουμε ακόμα επιβεβαιώσει το πού βρίσκονται. Θα τους εντοπίσουμε σύντομα», είπε ο κ. Τσαβούσογλου, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν συλλάβει, απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στις ένοπλες δυνάμεις, στο δικαστικό σώμα και στην εκπαίδευση μετά τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι στόχος των εκκαθαρίσεων είναι να απομακρυνθούν από τον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό οι υποστηρικτές του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, πρώην σύμμαχο του προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ikhras  
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που πρωτοακούσαμε την εντελώς πλασματική αφήγηση για μια λαϊκή εξέγερση στη Συρία. Οι πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο του Χαλεπιού έχουν πυροδοτήσει ένα νέο μπαράζ προπαγάνδας, που συνοδεύεται από άλλη μια γερή δόση από αποδείξιμα ψέματα.

Ακολουθούν δέκα αλήθειες για το Χαλέπι που θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τον κάθε αντικειμενικό, ενημερωμένο και λογικό παρατηρητή, ανεξάρτητα από τον πολιτικό προσανατολισμό και τις απόψεις του για τη Συρία.

1) Το ανατολικό Χαλέπι κατακτήθηκε το 2012 από μια ξενοκίνητη, τρομοκρατική συμμαχία υπό την ηγεσία της Αλ-Κάιντα. Εκείνη την εποχή, περίπου 600.000 Σύριοι πολίτες έφυγαν από το ανατολικό Χαλέπι αναζητώντας ασφάλεια και μια κάπως καλύτερη ζωή στο δυτικό Χαλέπι, όπου η συριακή κυβέρνηση διατηρούσε τον έλεγχο της περιοχής.

2) Οι εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των αμάχων που παρέμειναν στο ανατολικό Χαλέπι ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, αλλά επίσημες εκτιμήσεις τοποθετούν τον αριθμό μεταξύ 100 και 150 χιλιάδες. Οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ για 300.000 είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι υπερβολικές και υπαγορεύονται από πολιτικά κίνητρα.

Τα ονόματα και οι σημαίες των 22 ένοπλων μισθοφορικών ομάδων που δρουν στο ανατολικό Χαλέπι:


3) Το 80 – 85 % των ενόπλων τρομοκρατών που δρουν στο ανατολικό Χαλέπι ανήκουν στο μέτωπο Τζαμπάτ αλ-Νούσρα, την επίσημη θυγατρική της Αλ-Κάιντα στη Συρία. Στην ομάδα αυτή κάποιοι έκαναν απλά μια “ανακαίνιση”, δίνοντάς της νέο όνομα και λογότυπο (βλέπε παραπάνω εικόνα, πρώτη σειρά, δεύτερη σημαία από αριστερά). Οι υπόλοιποι μισθοφόροι ανήκουν σε 22 τρομοκρατικές ομάδες, σε αρκετές από τις οποίες γίνονται συνεχείς διασπάσεις, συγχωνεύσεις και επιφανειακό “ρετουσάρισμα”. Όλες, ωστόσο, διατηρούν την ίδια ιδεολογία του τζιχάντ, τις ίδιες μεθόδους και τους ίδιους στόχους με την Αλ-Κάιντα.

4) Η συντριπτική πλειοψηφία των Σύριων μισθοφόρων που δραστηριοποιούνται στο ανατολικό Χαλέπι δεν προέρχονται από την ίδια την πόλη του Χαλεπιού, γεγονός που καταρρίπτει την κοινή αντίληψη ότι κάποια τμήματα της πόλης ξεσηκώθηκαν εναντίον της κυβέρνησης.

5) Οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στο Χαλέπι συμπεριλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό ξένων μισθοφόρων, προερχόμενων από 81 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ αυτών, εκείνες με την σημαντικότερη συμβολή είναι η Τουρκία, τα αραβικά κράτη του Κόλπου, οι χώρες της Βόρειας Αφρικής και οι ρωσικές περιοχές της Τσετσενίας και του βορείου Καυκάσου.


6) Οι ένοπλες ομάδες στο ανατολικό Χαλέπι βομβαρδίζουν συστηματικά και σκόπιμα αμάχους στο δυτικό Χαλέπι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονες διαμαρτυρίες εναντίον της συριακής κυβέρνησης, με αίτημα να μπει τέλος στους βομβαρδισμούς και να ξεριζωθεί πλήρως η τρομοκρατική παρουσία στο ανατολικό Χαλέπι.

7) Την περασμένη εβδομάδα, το ανατολικό Χαλέπι τελικά περικυκλώθηκε από τον συριακό στρατό, ο οποίος ουσιαστικά απέκοψε τους δρόμους ανεφοδιασμού των τρομοκρατικών ομάδων από την Τουρκία.

8) Η συριακή κυβέρνηση έχει προσφέρει αμνηστία σε όλους τις Σύριους μισθοφόρους που δρουν στο ανατολικό Χαλέπι, σε αντάλλαγμα για τον αφοπλισμό τους και την παράδοσή του στις αρχές της Συρίας.


9) Ο συριακός στρατός έχει επίσης δημιουργήσει τρεις διαδρόμους ανθρωπιστικής βοήθειας για την έξοδο των αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι. Η συριακή κυβέρνηση έκτισε και διαθέτει 10.000 διαμερίσματα στο δυτικό Χαλέπι για τους πολίτες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στο ανατολικό μέρος της πόλης, καθώς όλοι είναι σε αναμονή για μια ενδεχόμενη τελική μάχη. Καθώς δεκάδες οικογένειες άρχισαν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, ένοπλες ομάδες άρχισαν αμέσως  να εμποδίζουν την έξοδο των αμάχων, προκαλώντας υποψίες ότι σκοπεύουν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες, όταν και αν ο συριακός στρατός ξεκινήσει την τελική του προέλαση στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

10) Μετά την ολοκλήρωση της περικύκλωσης του ανατολικού Χαλεπιού, η συριακή κυβέρνηση, σε κοινή αποστολή με τη ρωσική πολεμική αεροπορία από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, έδωσε εντολή να ξεκινήσει μια μαζική ανθρωπιστική αερογέφυρα στο ανατολικό Χαλέπι. Η πρόσφατη τραγική κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου έλαβε χώρα καθώς το αεροσκάφος εκείνο επέστρεφε από παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από χθες (11/08/2016), η προέλαση του συριακού στρατού στο Χαλέπι γίνεται από πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις:
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο βολικός για τον Ερντογάν αντιαμερικανισμός

Από την 15η Ιουλίου και την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ένα κύμα αντιαμερικανισμού έχει υψωθεί στη χώρα, το οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του χειρίζονται κατά τις διαθέσεις τους, με κίνδυνο να υπονομεύσουν επί μακρόν τις συμμαχίες της Αγκυρας.

Η άνοδος του αντιαμερικανισμού στην Τουρκία στηρίζεται στην ιδέα, που προβάλλεται από τον Τύπο, ότι η Ουάσινγκτον δεν στάθηκε αλληλέγγυα στον Τούρκο σύμμαχό της μετά το πραξικόπημα και ότι δεν δείχνει καμία βιασύνη για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν ή ακόμη χειρότερα, ότι είναι συνεργός.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ χρησιμοποίησε ελάχιστα διπλωματική γλώσσα για να προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι ο αντιαμερικανισμός στην Τουρκία «κορυφώνεται» και απειλεί να μετατραπεί σε «μίσος», εάν δεν εκδοθεί ο «τρομοκράτης» Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε μία «απολύτως άχρηστη, εμπρηστική ρητορική» και κάλεσε «τα μέσα ενημέρωσης, την κοινωνία των πολιτών και την κυβέρνηση της Τουρκίας να επιδείξουν υπευθυνότητα στις δηλώσεις τους».

Αμέσως μετά την 15η Ιουλίου, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία Τζον Μπας, απέρριψε τη θεωρία της αμερικανικής συνέργειας ως «σκανδαλώδη». Η πρεσβεία κατήγγειλε στο Twitter φωτογραφικό μοντάζ στο οποίο εμφανίζεται ο Αμερικανός πρεσβευτής στο πλευρό ενός πραξικοπηματία την προηγουμένη του πραξικοπήματος , ως κατασκεύασμα προορισμένο «να τορπιλίσει την τουρκοαμερικανική συμμαχία».

Η κυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν!».
Ο Ιμπραΐμ Καραγκιούλ, ακραίος αρθρογράφος προσκείμενος στον Ερντογάν, διαβεβαίωνε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση σχεδίασε να σκοτώσει τον πρόεδρο και έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο».

«Μεγάλη πλειοψηφία του τουρκικού πληθυσμού πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπεύθυνες», λέει ο Σινάν Ουλγκέν, πρώην διπλωμάτης, επικεφαλής του think tank Edam και, «φυσικά, τα μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν το μήνυμα της κυβέρνησης».

Περίοδος συναισθηματικής φόρτισης

«Η Αμερική εδώ δεν σκέφτεται παρά τα συμφέροντά της. Και η Τουρκία υποφέρει από αυτό», λέει ο Τζιχάν, από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν δήλωσε απευθυνόμενος στην ανθρώπινη πλημμυρίδα της περασμένης Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη που γιούχαρε το όνομα του εχθρού του, έχει επιλέξει τη στρατηγική της συγκρότησης μίας ιεράς συμμαχίας κατά του Γκιουλέν. Άλλωστε στην Τουρκία κανείς δεν τον υπερασπίζεται», λέει ο Μπαϊράν Μπαλτζί, του Centre de Recherches Internationales (Ceri) του Institut d’ Etudes Politiques.

«Η στρατηγική του Ερντογάν είναι να δείξει ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν το τρομοκρατικό κίνημα, το PKK, και επίσης, την οργάνωση του Γκιουλέν», εξηγεί ο πολιτικός επιστήμονας.

«Στην Τουρκία θα επικρατήσει αντιαμερικανισμός», καθώς ο Ερντογάν «έχει ανάγκη να εδραιώσει την πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή, για να ενισχύσει τη θέση του απέναντι στην κοινή γνώμη», προβλέπει ο Μπαϊράμ Μπαλτζί.

Αυτό είναι ακόμη πιο εύκολο αφού η Τουρκία διανύει μία περίοδο συναισθηματικής φόρτισης μετά το τραυματικό σοκ της 15ης Ιουλίου, αλλά μακροπρόθεσμα, θα πρέπει η κυβέρνηση «να αρχίσει να ηρεμεί το παιγνίδι», διαφορετικά «αυτός ο αντιαμερικανισμός θα ζημιώσει την ίδια την Τουρκία», εκτιμά ο Σινάν Ουλγκέν.

Το πιο επικίνδυνο «θα ήταν αυτός ο αντιαμερικανισμός να ριζώσει στην τουρκική κοινωνία», προειδοποιεί. Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την συμμετοχή της Τουρκίας στην ατλαντική κοινότητα». Ωστόσο, αν και αυτή τη στιγμή είναι οξυμένος, ο αντιαμερικανισμός δεν είναι καινούργιος στην Τουρκία.

Ο αντιαμερικανισμός, σε όλες τις χώρες, είναι αποτελεσματικός ως πολιτικός μοχλός

«Ακόμη και πριν από το αποτυχημένο πραξικόπημα, υπήρχε καχυποψία απέναντι στις ΗΠΑ», μία χώρα που δεν ήθελε «μία ισχυρή Τουρκία» και θα ήταν πρόθυμη να παίξει «το κουρδικό χαρτί», σύμφωνα με τον Σινάν Ουλγκέν.

Το κουρδικό ζήτημα δεν είναι διαπραγματεύσιμο για την Άγκυρα, η οποία θέτει στο ίδιο επίπεδο την απειλή που προέρχεται από τους «τρομοκράτες» του PKK και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι Τούρκοι ξεσηκώθηκαν κατά της Αμερικής, αισθάνονται παγιδευμένοι» από τις ΗΠΑ «που υποστηρίζουν όλες τις δυνάμεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένου του PKK» στη Συρία.

«Η στρατηγική του Ερντογάν αποσκοπεί επίσης στο να έχει στη διάθεσή του έναν μοχλό στις δύσκολες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αντιαμερικανισμός, σε όλες τις χώρες, δουλεύει σε πολιτικό επίπεδο».

Και θα δουλεύει όσο η αμερικανική κυβέρνηση δεν προχωρήσει τον φάκελο της έκδοσης του Γκιουλέν. Στη συνέχεια, «θα φθάσουμε στο δεύτερο επίπεδο, στο επίπεδο της δικαστικής εξουσίας, που θα είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας» και αυτό το καυτό αντιαμερικανικό συναίσθημα θα κατευναστεί», λέει ο Σινάν Ουλγκέν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν 
και διαλύει την άμυνα της Τουρκίας

Η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει διάταγμα προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για νέους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, μετά τη δίωξη χιλιάδων στρατιωτικών έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα.

Η Τουρκία, που διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ και συμμετέχει στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έχει συλλάβει χιλιάδες στρατιωτικούς, αξιωματούχους και δημοσίους υπαλλήλους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Ο Ισίκ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Haberturk ότι ο ρόλος της Τουρκίας στον υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή μετά το πραξικόπημα. Είπε πως το διάταγμα για τους πιλότους θα δημοσιευθεί πολύ σύντομα.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες διώξεις τούρκων στρατιωτικών από τον Ταγίπ Ερντογάν και αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της καταστροφής που επιβάλλει στην Τουρκία ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δεν εμπιστεύεται κανέναν και φοβάται πάρα πολύ για τον εαυτό του (οι πράξεις του αποδεικνύουν πως αδιαφορεί παντελώς για την Τουρκία, παρά τις εθνικιστικές του κορώνες).

Το πόσο μπορεί να εμπιστευθεί κανείς έναν τέτοιο γείτονα είναι ένα ερώτημα που δεν υφίσταται καν, αφού το καθεστώς του Ερντογάν ανατρέπει τα μέχρι σήμερα συμπεφωνημένα με όλους. Και απέναντι σε μία τέτοια Τουρκία, τα μέτρα που οφείλει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση είναι δεδομένα. Αν, μάλιστα, υπάρχει -κάποιος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ- που διαθέτει σχετική νοημοσύνη, τότε υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες απόλυτης εκμετάλλευσης (πολιτικής, οικονομικής, γεωπολιτικής) των όσων συμβαίνουν σήμερα στην Τουρκία. Στην περίπτωση δε, που η διοίκηση στην ΕΥΠ κατανοεί το μέγεθος της ευκαιρίας και των δυνατοτήτων που αναπτύσσονται, η Ελλάδα μπορεί να αποκομίσει τεράστια οφέλη και στο πεδίο των πληροφοριών, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό...
Αν συνυπολογίσουμε πως αυτή τη  στιγμή χιλιάδες στελέχη (διπλωμάτες, πολιτικοί, στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι κ.α.) έχουν γίνει στόχος προς εξολόθρευση στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, οι ευκαιρίες που εμφανίζονται προς ειδική εκμετάλλευση από την Ελλάδα είναι τεράστιες...

Εμείς, από την πλευρά μας, ευελπιστούμε πως στην διοίκηση της ΕΥΠ εκτός από ίντριγκες έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν και τα καθήκοντα για τα οποία τους πληρώνει ο ελληνικός λαός...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Επιτέλους!
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μπένι καθώς και των υπόλοιπων καθαρμάτων-μνημονιακών υπουργών των Οικονομικών, βρέθηκαν τα δύο πρώτα ονόματα της "λιστας Λαγκάρντ".
Πρόκειται γι αυτούς τους δύο παμπόνηρους τύπους στην φωτογραφία, που -ας μη σας ξεγελάει το αθώο και γλυκύτατο ύφος τους- πρόκειται στην ουσία για τους υπαίτιους όλων των δεινών της χώρας και του λαού.

Αυτοί, μαζί με κάτι φουφούδες που ψήνουν κάστανα και καλαμπόκια, μαζί με κάτι πλεξούδες σκόρδα στην λαϊκή, με κάτι τάβλες για κουλούρια, καθώς και το ελεεινό εκείνο κοριτσάκι που πουλάει λουλούδια στις ταβέρνες, είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της εθνικής μας Οικονομίας, και κατά συνέπεια για τα μνημόνια και όλη την συμφορά.

Όλα τα άλλα που κάποιοι επιτήδειοι μας ζάλιζαν τόσον καιρό, πως δηλαδή φταίνε οι ολιγάρχες, οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι-καναλάρχες, οι μίζες των απατεώνων πολιτικών, η ληστεία-πάρτι των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας από τα εκσυγχρονιστήρια του πρωτεργάτη της καταστροφής, τα καμώματα των μεγαλο-συνδικαλισταράδων-αληταράδων, καθώς και η νεοναζιστική Νέα (γερμανική) Τάξη ευρωπαϊκών πραγμάτων, απλώς δεν ισχύουν.

Δόξα και τιμή στην  "πρώτη φορά τόσο αλητήρια" κυβέρνηση που κατάφερε να ξεσκεπάσει όλη αυτή την συνομωσία των τάχα "αθώων" μεροκαματιάρηδων και να αποκαταστήσει τα ονόματα την τιμή και την αξιοπρέπεια(!) των ευεργετών του έθνους, που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν και λοιδωρήθηκαν ως τώρα.

Δόξα και τιμή στους υπουργούς με τα μαντηλάκια, στους ΑμεΑ υπουργούς-απομεινάρια του εμετικού Πασοκισμού, στους υπουργούς που όλο και "ξεχνούν" να δηλώσουν καμιά τριανταριά ακίνητα και πεντ-έξη μύρια ευρώ, στους υπουργούς-θρασύδειλους ψευτοτσαμπουκάδες, και σε όλο τον υπόλοιπο συρφετό, που αφού έσκισαν μνημόνια, επανέφεραν τις συντάξεις στα 751 ευρώ, κατάργησαν τον ΕΝΦΙΑ, απαγόρευσαν δια παντός τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με τίς άοκνες προσπάθειές τους αποκάλυψαν την συνομωσία των και καλά φτωχών, των ντεμέκ κατατρεγμένων, των τάχα αναξιοπαθούντων.

Και μεγαλύτερη δόξα και τιμή πρέπει στον ενορχηστρωτή τούτης της αλητείας επιτυχίας , τον πρώτο αριστερό (στον καβάλο του παντελονιού) πρωθυπουργό, στον νέο Μέγκα Αλέξιο.

Ιδιαίτερα σας ευγνωμονεί το blog γιατί σε τούτη την λαμπρή συγκυρία της άδειάς του, θα μπορέσει να περάσει τις μέρες των διακοπών του ήσυχο πως η συμμορία του μεροκάματου δεν θα λυμαίνεται πιά την χώρα κι έτσι γυρνώντας από την άδειά του στο τέλος του μήνα θα βρεί μία χώρα σε ανάκαμψη και τροχιά ανάπτυξης, με γεμάτα πιά τα ταμεία, με ευτυχισμένους και ήρεμους πιά πολίτες, μέσα στην ασφάλεια που τους παρέχει η άγρυπνη παρέμβαση του κράτους εναντίον των εις βάρος του κοινού καλού παρανομούντων.

Ζήτω το Έθνος!
Ζήτω η κυβέρνηση!
Κάτω τα Γαϊδούρια!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία κάποιοι Τούρκοι διπλωμάτες στο εξωτερικό αντιτάχθηκαν στην ανάκλησή τους από τον Ερντογάν και ετοιμάζονται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό γράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesschau.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα "αρκετοί Τούρκοι διπλωμάτες αρνούνται να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε με νομική δράση, πολλοί ζητούν άσυλο στο εξωτερικό. Η προθεσμία που τους είχε δώσει η τουρκική κυβέρνηση για να επιστρέψουν στη χώρα έχει περάσει".
Η Tagesschau υποστηρίζει ότι δύο Tούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι που υπηρετούσαν στην Ελλάδα, έχουν διαφύγει, πριν δέκα ημέρες, στην Ιταλία.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV τόνισε ότι οι δύο Ακόλουθοι με το βαθμό του συνταγματάρχη εγκατέλειψαν με πλοίο την Ελλάδα στις 6 Αυγούστου, μαζί με τις οικογένειές τους.

"Εργαζόμαστε για να φέρουμε τους δύο προδότες πίσω στην Τουρκία", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία έχουν συλληφθεί , περίπου 17.740 άνθρωποι, κατηγορούμενοι ότι είναι οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου