Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Αυγ 2016

Γράφει ο Jan Oberg για το Transnational Foundation for Peace and Future Research Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και δεύτερη σε κατάταξη στρατιωτική δύναμη της συμμαχίας.

Φιλοξενεί περίπου 60 πυρηνικά όπλα σε μια βάση που απέχει περίπου εκατό χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Συρία και τα κατεχόμενα από το ISIS εδάφη. Κάθε ένα από αυτά έχει χωρητικότητα έως και εξαπλάσια της βόμβας που έπεσε στην Χιροσίμα.

Πανέξυπνη ιδέα το να έχουν τοποθετηθεί ακριβώς εκεί σήμερα. Δεν βρίσκετε;
Η Τουρκία είναι εδώ και χρόνια κράτος κοσμικό, με κάπως Δυτικό προσανατολισμό, μουσουλμανικό, ευρωπαϊκό και σύγχρονο. Την χαρακτηρίζουν η διαφορετικότητα και η ποικιλομορφία. Και θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ.

Έλα όμως που της είπε ο Κάμερον του Brexit ότι μπορεί να πάρει πάνω από 3.000 χρόνια η ένταξή της, ενώ ο πρώην Γάλλος πολεμοχαρής πρόεδρος Σαρκοζί της δήλωσε νέτα σκέτα ότι δεν ανήκει στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η ΕΕ μια χαρά την χρησιμοποίησε και την πλήρωσε αδρά για να απαλλαγεί, έστω πρόσκαιρα, από τις συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος, στο οποίο η ίδια συνέβαλε. Κατέβαλε μεγάλο τίμημα η ΕΕ στην Τουρκία, προκειμένου να σώσει την αξιοπρέπεια και το ανθρωπιστικό της προφίλ.

Η Άγκυρα είναι συνάμα εξαιρετικά πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ, αλλά φροντίζει να διατηρεί παράλληλη φιλία και με την Ρωσία.

Στην φάση αυτή ακριβώς, καταρρέει μετά από ένα παράξενο πραξικόπημα και μέσα σε πέντε ημέρες περίπου 60.000 άτομα εκκαθαρίζονται ή συλλαμβάνονται και 2.300 ιδρύματα κλείνονται, σύμφωνα με δικτατορικό διάταγμα.

Περισσότερα προβλήματα και βία θα πρέπει να αναμένουμε στο άμεσο μέλλον. Ποιοι θα υποκατατήσουν όλα αυτά τα άτομα που εκτοπίστηκαν;

Και όμως, καμία κατακραυγή από πουθενά. Μόνο κάποιες “ανησυχίες” εκφράζονται, αλλά ως επί το πλείστον υπάρχει ανοχή, που ισοδυναμεί με επιβράβευση του δικτάτορα.

Φανταστείτε τι τίτλους θα είχαν οι εφημερίδες και τι δηλώσεις θα έκαναν οι Δυτικοί πολιτικοί και οι μαζορέτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αν όλα αυτά συνέβαιναν στην Ρωσία ή το Ιράν αντί στην Τουρκία.

Βέβαια, ούτε λόγος για την αποβολή της από το ΝΑΤΟ ή για επιβολή κυρώσεων.

Αλλά μην ανησυχείτε καθόλου. Το ΝΑΤΟ προστατεύει την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία και την ειρήνη όπως πάντα. Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε.

Και φυσικά, η σταθερότητα και ο μιλιταρισμός προέχουν των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ειδικά όταν διακυβεύονται πολλά και ο νταής της υπόθεσης είναι δικός μας νταής.

Ή μήπως όχι για πολύ ακόμη;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πέρα από τα όρια της παράνοιας κινείται πλέον η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου 
Ο Φίλης απειλεί με την ισλαμική τρομοκρατία εάν η Ελλάδα δεν δεχθεί το Ισλάμ!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Έμμεση αλλά σαφής ήταν η παραδοχή του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη πως το Ισλάμ είναι μία απειλή για την ασφάλεια της χώρας και την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Και αιτιολόγησε αυτή την απειλή ως υπαρκτή, από τη στιγμή που η Ελλάδα αρνηθεί να κάνει το τέμενος στο Βοτανικό (ενώ αποδέχθηκε πως ήδη έχει δοθεί άδεια και για άλλα τέσσερα τεμένη). Αυτή την διαπίστωση και αποδοχή δεν την έκανε ο κ. Φίλης σε κάποιο καφενείο ή σε κάποιο ταχυφαγείο. Την εκανε μέσα στην Ελληνική Βουλή, η οποία μπορεί για την ίδιο να είναι κάτι σαν ταχυφαγείο, όμως για τους περισσότερους έλληνες πολίτες είναι ένας χώρος όπου αναπτύσσονται πολιτικές σκέψεις και λαμβάνονται αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Όμως με αυτή την διαπίστωση του υπουργού Παιδείας, τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του, επισήμως πλέον θεωρούν πως για να μην γίνει η Ελλάδα στόχος της ισλαμικής τρομοκρατίας, θα πρέπει το Ισλάμ να μπει στην Ελλάδα ανενόχλητο...!
Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, μετά την αποτυχημένη "μάχη" του μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια του υπουργού της κυρίου Φίλη, παραδέχεται πως προτιμά να υποστεί οτιδήποτε παρά να προσπαθήσει να αντιδράσει στην ισλαμοποίηση της χώρας...

Αυτό οφείλεται άραγε σε κάποιον πνεύμα ηττοπάθειας ή μήπως ικανοποίηση πολιτικών ιδεοληψιών;
Μήπως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου (ναι, αυτού με τις κόκκινες εθνικές γραμμές), επιλέγουν σιωπηλά να μετατρέψουν την χώρα σε ισλαμικό φέουδο, σε ένα ακόμη διεθνές πείραμα, αδιαφορώντας για τις ό,ποιες συνέπειες για την ίδια την Ελλάδα και τα εθνικά της χαρακτηριστικά, προκειμένου να ικανοποιηθούν προσωπικές τους αντιλήψεις ή εντολές που δέχονται από τους διεθνείς χορηγούς τους;

Ο κύριος Φίλης κατά την παρέμβασή του ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δοθεί άδεια για τη νομιμοποίηση 4 ακόμη τζαμιών τα οποία λειτουργούν ατύπως στην επικράτεια, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Θήβα. Στόχος όπως είπε είναι να περάσει η χώρα "από το γκρίζο σκοτάδι στο φως" και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των 200.000 Μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα μας.

Απευθυνόμενος με έμμεσο τρόπο στους Ανεξάρτητους Έλληνες (οι οποίοι μετά την ομολογία Φίλη δεν παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση και ουσιαστικά επιτρέπουν την ισλαμοποίηση της Ελλάδας), ο κύριος Φίλης, επισήμανε: «Οι υπόλοιποι που δυσπιστούν για το τέμενος και είναι υπέρ της ελευθερίας να σκεφτούν. Είναι προτιμότερο να λειτουργεί ένα άτυπο τζαμί ή με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ; Ένα άτυπο τζαμί ή με άδεια πυροσβεστικής υπηρεσίας; Σε παράνομο κτήριο με κίνδυνο σεισμού ή σε ασφαλές κτίριο; Ένα άτυπο τζαμί χωρίς τουαλέτες ή με άδεια δημόσιας υγείας; Η ύπαρξη άτυπων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους και ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας».

Προσπαθώντας να ενισχύσει περισσότερο τα επιχειρήματά του, ο Υπουργός Παιδείας, τόνισε ότι η εκκλησία ήταν πάντα σύμφωνη με την κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους αρκεί αυτό να συνέβαινε εντός του ελληνικού νόμου, ενώ προκάλεσε αίσθηση, αναφέροντας ότι: «όλοι οι πρωθυπουργοί από το 1894 ήταν θετικοί για την κατασκευή του ακόμη κι ο Μεταξάς κι ο Παπαδόπουλος».

Κοιτώντας τον υπουργό Παιδείας, δεν μπορείς να ισχυριστείς πως αυτός ο άνθρωπος θα έδινε ποτέ αγώνα για την πατρίδα του. Προσέχοντάς τον καλύτερα, θα διαπίστωνε κανείς πολύ εύκολα πως δεν θα αγωνιζόταν ούτε για τον ίδιο του τον εαυτό. Κι αυτό όχι εξαιτίας του σώματός του, αλλά εξαιτίας του πνεύματός του, έτσι όπως αυτό ανταποκρίνεται στην φοβική ματιά και στην νωθρότητα έως ανεπάρκεια ικανοποιητικής επιχειρηματολογίας στα όσα ο ίδιος λέει (στους πολιτικούς μονολόγους που επιλέγει ενίοτε στα ΜΜΕ). Και τώρα, γνωρίζοντας ο ίδιος καλύτερα από όλους την ανεπάρκειά του να υπερασπισθεί ακόμη και τις ιδεοληψίες που τον κατατρύχουν, επιχειρεί μέσω της τρομοκράτησης, της απειλής βίας, της απειλής κατάρρευσης της ασφάλειας, να παραδώσει τη χώρα σε όσα όλοι αποδέχονται πως την απειλούν.
Πώς μπορεί, άρεγε, η "Φίλιος λόγική" να αιτιολογήσει πως είναι προτιμότερο ένα υπό βιασμό θύμα να παραδοθεί στον βιαστή χωρίς να αντιδράσει, ευελπιστώντας σε τι...; Πώς ο βιαστής θα γίνει λιγότερο βίαιος; Πως ο βιαστής δεν θα γίνει και δολοφόνος; Ή μήπως πως ο βιαστής θα γίνει συνήθεια ή ακόμη και εραστής;

Σε αυτά τα πολιτικά αποβράσματα, όπως ο κ. Φίλης και οι υποστηρικτές του, που προχωρούν ανερυθρύαστα σε αποφάσεις που θεωρούνται εγκληματικές σε επίπεδο έθνους (δηλαδή εθνική προδοσία), η απάντηση που μπορεί να δοθεί πρέπει να είναι μέσω της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Ένας εμπνευσμένος δικαστής θα μπορούσε ίσως να ζητήσει τον δια βίου εγκλεισμό του κάθε Φίλη σε φυλακή κάποιας μουσουλμανικής χώρας. Για να ζήσει ο συγκεκριμένος (και οι συν αυτώ) την "ισλαμική αγάπη και φροντίδα" και στο τέλος να δεχθεί το αναπόφευκτο, της μόνιμης διαβίωσης σε ισλαμικό περιβάλλον, έχοντας όμως την βεβαιότητα πως μετά την αποδοχή του να ζήσει σε μία τέτοια φυλακή ο ίδιος δεν θα γίνει ποτέ θύμα της ισλαμικής τρομοκρατίας, αφού θα έχει ήδη αποδείξει πως "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους"...

ΥΓ: Ο γράφων υποθέτει πως η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν θεωρεί την είσοδο ή μη του Ισλάμ στην Ελλάδα ως σοβαρό λόγο για δημοψήφισμα, ακόμη και εάν ο κ. Φίλης ισχυρίζεται πως κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια και η κοινωνική συνοχή, εάν δεν επιτραπεί η επίσημη εγκαθίδρυση του Ισλάμ στην Ελλάδα...! Και, ευτυχώς, που η Ελλάδα είναι στην Ε.Ε. και οι λαθρομετανάστες θα φεύγουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με προ ενός έτους δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος είναι σαφές πως έχει μεγάλο περίσσευμα κόκκινων γραμμών και τεράστιο έλλειμα εθνικής συνείδησης. Και γι αυτό σίγουρα δεν φταίει η άσπρη... ζάχαρη στον καφέ του.

Φίλης: Εκτός από το Βοτανικό έχουν δοθεί άλλες τέσσερις άδειες για τεμένηΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πιθανή ύστατη λύση η απέλαση προσφύγων προς βορειοαφρικανικές χώρες

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Ερντογάν θεσπίσει την θανατική ποινή, οποιαδήποτε επικοινωνία της ΕΕ με την Άγκυρα θα ανασταλεί, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ένταξής της στην ΕΕ και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.
Τότε η Τουρκία θα απαντήσει με την διακοπή των συνοριακών ελέγχων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί επικίνδυνα η μεταναστευτική ροή προς την Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΕ αναγκαστικά θα καταφύγει σε σκληρότερα μέτρα, προκειμένου να προλάβει μια νέα ανεξέλεγκτη κρίση, αφού η Ελλάδα από μόνη της δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την τεράστια εισροή μεταναστών και θα μετατραπεί σε έναν χώρο γεμάτο φράχτες και στρατόπεδα προσφύγων.


ΑνάλυσηSouth Front  
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Ανώνυμη πηγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε σε ανταποκριτή της ρωσικής εφημερίδας Ισβέστια ότι “εάν η Άγκυρα ακυρώσει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την επανεισδοχή προσφύγων, η ΕΕ πιθανόν να έλθει αντιμέτωπη με ένα δεύτερο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα, οπότε θα αναγκαστεί να πάρει σκληρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση”.

Στην περίπτωση αυτή, η ΕΕ ενδεχομένως θα εξετάσει την εναλλακτική επιλογή της απέλασης των προσφύγων προς τρίτες χώρες. Μέχρι στιγμής, η πρακτική της μεταφοράς προσφύγων σε άλλες χώρες θεωρήθηκε από την ΕΕ ως απάνθρωπη, αλλά πολύ σύντομα ίσως να μην της απομείνει καμία άλλη επιλογή.

Οι Βρυξέλλες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την ισχύουσα συμφωνία και από την πλευρά μας έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας. Ωστόσο, η δήλωση του Ερντογάν για την θέσπιση της θανατικής ποινής αποτελεί σαφές μήνυμα για εμάς. Εάν αποφασίσει να το πράξει, οποιαδήποτε επικοινωνία με την Άγκυρα θα πρέπει να ανασταλεί, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ένταξής της στην ΕΕ και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό”, δήλωσε η πηγή.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ΕΕ αντιλαμβάνεται ότι η Τουρκία θα απαντήσει με την διακοπή του ελέγχου στις παραμεθόριες περιοχές της και τα σύνορα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η μεταναστευτική ροή προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, σε αυτή την περίπτωση, η ΕΕ θα επιδιώξει “εναλλακτικές λύσεις” για την μεταναστευτική κρίση.

Φυσικά, βρισκόμαστε σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που η συμφωνία ανασταλεί. Αν συμβεί αυτό, οι βουλευτές αναγκαστικά θα διακόψουν τις διακοπές τους. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα από μόνη της δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την τεράστια εισροή μεταναστών. Η χώρα θα μετατραπεί σε έναν χώρο γεμάτο φράχτες και στρατόπεδα προσφύγων”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η πηγή σημείωσε ότι η επιλογή της μεταφοράς προσφύγων σε τρίτες χώρες, ως πιθανός τρόπος αποφυγής μιας χαώδους κατάτασης, ήδη συζητείται από τις Βρυξέλλες. Με τον όρο “τρίτες χώρες”, ο αξιωματούχος προφανώς εννοεί βορειοαφρικανικές χώρες, παρ’ όλο που δεν διευκρίνισε ποιες ακριβώς είναι αυτές.

Προηγουμένως, η ΕΕ είχε δεχθεί απειλητική προειδοποίηση από την Άγκυρα, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα αποχωρήσει από την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, εάν η ΕΕ δεν νομοθετήσει την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων πολιτών χωρίς βίζα.

Εάν δεν πραγματοποιηθεί η άρση του καθεστώτος των ταξιδιωτικών θεωρήσεων, θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε από την συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων, αλλά και από την συμφωνία της 18ης Μαρτίου. Αυτό ενδεχομένως να συμβεί στις αρχές ή στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά είμαστε σε αναμονή για τον ορισμό μιας καταλυτικής ημερομηνίας”, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, παραθέτοντας την δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αν η Τουρκία αποσυρθεί από την συμφωνία με την ΕΕ και αυξηθούν σημαντικά οι ροές θα δοκιμαστούμε σκληρά, αλλά θα βρούμε λύση, δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επιτυχία η εκκένωση της Ειδομένης

Μέχρι στιγμής η Τουρκία τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ και προσπαθούμε τόσο εμείς όσο και η Κομισιόν να συνεχίσει, δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας (ξέχασε όμως να πει πως η συμφωνία επιστροφής δεν τηρείται επειδή ο Ερντογάν έκλεισε τα σύνορα της Τουρκίας).

Δεν έχουν αυξηθεί οι ροές υποστήριξε. Μόνο τρεις ημέρες περάσαμε τις εκατό αφίξεις, ενώ πέρυσι έρχονταν χιλιάδες κάθε ημέρα (ξέχασε να αναφερθεί πως μόνο σήμερα διασώθηκαν περισσότεροι από 100 λαθρομετανάστες σε Λέσβο και Σάμο).

Το προσφυγικό δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς, διαχείριση κρίσης κάνουμε, τόνισε ο υπουργός. Αν η Τουρκία αποσυρθεί από την συμφωνία και αυξηθούν σημαντικά οι ροές θα δοκιμαστούμε σκληρά, παραδέχτηκε αλλά προσέθεσε ότι θα βρούμε λύση (ξέχασε να πει πως πέρυσι η κυβέρνησή του διαλαλούσε πως η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα επειδή είναι στην Ε.Ε. και οι "πρόσφυγες" θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Για την Ειδομένη σημείωσε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο να διαλυθεί μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων χωρίς να υπάρξει κανενός είδους βία και γι’ αυτό πρέπει να χρεωθεί στην Ελλάδα ως επιτυχία. Συνέκρινε δε την υπόθεση με την αντίστοιχη του Καλέ στη Γαλλία όπου υπήρξε επέμβαση αστυνομίας και στρατού (ξέχασε να πει πως η Ειδομενη δημιουργήθηκε ταχύτατα και χωρίς κανέναν έλεγχο του κράτους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οικονομικά προβλήματα με μεταφορές εμπορευμάτων αλλά και κοινωνικά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής που φοβόντουσαν να βγούνε από τα σπίτια τους).

Για το Ελληνικό παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά συνδέεται με το ότι έπεσε το βάρος στο να αδειάσει η Ειδομένη. «Αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό».

Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση σημείωσε ότι για το προσφυγικό τήρησε ηπιότερη στάση απ’ ότι για άλλα θέματα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Burak Bekdil

H τουρκική μιλιταριστική παροιμία «Κάθε Τούρκος γεννιέται στρατιώτης», ίσως πρέπει να αλλάξει και να προστεθεί η φράση «Κάποιοι όμως εξ αυτών κάνουν πραξικοπήματα και σκοτώνουν».
Αν κάποιος πάντως ηττήθηκε κατά κράτος με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είναι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλο το θεσμικό τους εύρος.

Η αποστρατεία πάνω από 8.500 αξιωματικών, ποσοστό 1,5%, ίσως αριθμητικά δείχνει μικρή. Όμως οι αποστρατείες στρατηγών, ναυάρχων και πτεράρχων φτάνουν στο 44% των υπηρετούντων, ποσοστό κάθε άλλο παρά μικρό. Οι οργανωτικές και επιχειρησιακές αδυναμίες είναι δεδομένες την ώρα μάλιστα που η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίσει ασύμμετρες απειλές εντός και εκτός των συνόρων της.

Η κατάπτωση των τουρκικών ΕΔ είναι πικρή και ειρωνική. Πρώτα οι Γκιουλενιστές, με τη βοήθεια του Ερντογάν φυλάκισαν εκατοντάδες ανωτάτους αξιωματικούς με κατασκευασμένες κατηγορίες. Κατόπιν αντικατέστησαν τους εκδιωχθέντες με δικούς τους Γκιουλενιστές αξιωματικούς με την συγκατάθεση Ερντογάν που χαιρόταν για την απομάκρυνσή τους και την αντικατάστασή τους από «καλούς μουσουλμάνους» αξιωματικούς.

Στην τελευταία πράξη της τουρκικής κωμικής όπερας είδαμε άρματα μάχης στους δρόμους να κλείνουν τη γέφυρα του Βοσπόρου και να κυκλώνουν το προεδρικό μέγαρο, μαχητικά F-16 να πετούν πάνω από την Άγκυρα και να βομβαρδίζουν το κοινοβούλιο και αστυνομικά κτήρια, στρατιώτες να κλείνουν το αεροδρόμιο και να μεταδίδουν τηλεοπτικά μηνύματα, ελικόπτερα να βάλλουν το αρχηγείο της ΜΙΤ, οι αρχηγοί των κλάδων των ΕΔ να αιχμαλωτίζονται και άρματα να σκοτώνουν πολίτες, χιλιάδες εκ των οποίων βγήκαν στους δρόμους και τελικά τους νικητές υπέρ της δημοκρατίας πολίτες να λυντσάρουν στρατιώτες.

Η αυλαία έπεσε με τις ΕΔ να χάνουν σχεδόν το ήμισυ των ανωτάτων αξιωματικών τους, βάσεις στρατηγικής σημασίας, κλειστές στρατιωτικές σχολές, ναυπηγεία, εργοστάσια και εγκαταστάσεις συντήρησης των ΕΔ να περνούν υπό πολιτικό έλεγχο και τη γενική καχυποψία να απλώνεται. Έγιναν αρκετά για την εκκαθάριση των ΕΔ;

Παρόλα αυτά ο στρατός χαρακτηρίζεται ως πάντοτε ισχυρός, η Τουρκία θα κατασκευάσει δικά της αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραυλικά συστήματα. Τα δε ναυπηγηθέντα στην Τουρκία τουρκικά πλοία θα πλέουν σε όλον τον κόσμο για να βοηθούν τους καταπιεσμένους μουσουλμάνους.

Χωρίς αποτρεπτική ισχύ η Τουρκία δεν θα γίνει μεγάλη παγκόσμια δύναμη. Δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανούς αντίπαλους όπως η Ρωσία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Συρία, το Ιράν, ακόμα και η μικρή Κύπρος, ή και όλοι οι ανωτέρω μαζί. Όμως όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου η Τουρκία θα προκαλέσει την «άπιστη» Δύση.

Υπάρχει μια τεράστια αντίφαση μεταξύ των στόχων που θέτει η κυβέρνηση και το πώς τελικά η χώρα θα καταλήξει. Ο Ερντογάν και οι ομοϊδεάτες του θέλουν να οθωμανοποιήσουν την Τουρκία με την θρησκευτική και πολιτική έννοια του όρου. Ίσως αποτύχουν σε αυτό. Όμως μια οθωμανική Τουρκία με τον στρατό σε παρακμή οδήγησε κάποτε στην πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

HurriyetDailyNews
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Της Ιωάννας Ηλιάδη

Έκθετο αφήνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο το ΚΕΕΛΠΝΟ, σχετικά με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στη Βουλή ότι έχει ενημερωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ για τους ελέγχους που έγιναν σχετικά με τα πιθανά κρούσματα φυματίωσης σε στρατιωτικούς στο Τσεπέλοβο.

Στις 21 Ιουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κρατώντας έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο υποστήριξε ότι είναι απόρρητο, ενημέρωνε τη Βουλή ότι "Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε σχετικά με τη διενέργεια προσυμπτωματικού ελέγχου με φυματοαντίδραση σε μονάδες της Ηπείρου. Έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν υπάρχει κανείς ασθενής. Όλοι έχουν κάνει το εμβόλιο πριν πάνε να υπηρετήσουν σε μια τέτοια μονάδα".

Βέβαια, όταν ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικήτας Κακλαμάνης του ζήτησε να καταθέσει το έγγραφο, επικαλέστηκε απόρρητα στοιχεία και δεν το κατέθεσε.Ωστόσο οι δηλώσεις του έχουν καταγραφεί και είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ με επιστολή του προς την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2016, υποστηρίζει επίσημα ότι υπήρξε μια προφορική διαβεβαίωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ότι δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι τις 5 Ιουλίου 2016 στρατιωτικοί που να έχουν ευρήματα συμβατά με φυματίωση, ωστόσο παρά τις συνεχείς οχλήσεις, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση!

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Στις 13/7/2016 το προσωπικό του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω Αναπνευστικού απέστειλε μήνυμα και έγγραφο το ΚΕΕΛΠΝΟ (αρ. πρωτοκ. 653) προς τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με τα οποία ζητά αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το αποτέλεσμα του προαναφερθέντος διενεργηθέντος ελέγχου και συγκεκριμένα:

- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που ελέγχθηκαν με φυματινοαντίδραση και κλινικά για παρουσία συμπτωμάτων συμβατών με ενεργό φυματίωση.
- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που είχαν στενή και παρατεταμένη επαφή με ασθενή με ενεργό μεταδοτική φυματίωση, όπως αυτό ορίζεται με βάση τις Διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, δηλαδή παραμονή στον ίδιο κλειστό χώρο με τον ασθενή με ενεργό φυματίωση για τουλάχιστον 8 ώρες
- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που βρέθηκαν με θετική φυνατιοαντίδραση
- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που υποβλήθηκαν σε δοκιμασία απελευθέρωσης ιντερφερόνης-γ (IGRA) καθώς και τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού.
- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που υποβλήθηκαν σε απεικονιστικό έλεγχο με α/α θώρακος και ενδεχομένως CT θώρακος καθώς και τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού.
- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που ανέφεραν συμπτωματολογία συμβατή με ενεργό φυματίωση και τα αποτελέσματα του κλινικοεργαστηριακού ελέγχου αυτών
- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που διαγνώσθηκαν με ενεργό ή λανθάνουσα φυματική λοίμωξη και τον αριθμό των στρατιωτικών που τέθηκαν σε πλήρη αντιφυματική αγωγή ή σε θεραπεία για λανθάνουσα φυματική λοίμωξη αντίστοιχα.

Μετά την επιστολή του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχουν σταλθεί όλα τα στοιχεία στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ το ίδιο το διαψεύδει;

Γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δεν έχουν ενημερώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τα ευρήματα των εξετάσεων;

Και τέλος το πολύ σοβαρό ερώτημα που θέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ και πρέπει να απαντηθεί επίσημα και εγγράφως, αφορά τον "συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που διαγνώσθηκαν με ενεργό ή λανθάνουσα φυματική λοίμωξη και τον αριθμό των στρατιωτικών που τέθηκαν σε πλήρη αντιφυματική αγωγή ή σε θεραπεία για λανθάνουσα φυματική λοίμωξη αντίστοιχα". Υπάρχουν ή όχι στρατιωτικοί που αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε αντιφυματική αγωγή ή σε θεραπεία για λανθάνουσα λοίμωξη;

Επιπλέον θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να εξηγήσει ο κ. Καμμένος τα περί εμβολίου που ανέφερε, καθώς το εμβόλιο της φυματίωσης δεν συνηθίζεται γίνεται πλέον στην Ελλάδα, εκτός απο εξαιρετικές περιπτώσεις, λόγω χαμηλής απόδοσης. Εχει άραγε στοιχεία ότι έχουν εμβολιαστεί για την φυματίωση στρατιωτικοί πριν πάνε στην συγκεκριμένη Μονάδα;

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επιπρόσθετα στις 21 Ιουλίου 2016 είχε εκδόσει και σχετική ανακοίνωση, την οποία και επικαλέστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στην ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά :

"Αναφορικά με τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες που διακινούνται από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τονίζει ότι κανένα κρούσμα φυματίωσης σε στρατιωτικούς δεν έχει καταγραφεί στις ειδικές υπηρεσίες του Οργανισμού αυτή την περίοδο. Παράλληλα, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει ότι η υγειονομική φροντίδα των στρατιωτικών παρέχεται από την Υγειονομική Υπηρεσία του Ελληνικού Στρατού με την οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία ο Οργανισμός".

Στην επιστολή με ημερομηνία 27 Ιουλίου πάντως, την οποία και παραθέτουμε, το ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζει πως δεν έχει λάβει κάποια σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας.

Τι άραγε συμβαίνει; Τι πραγματικά ισχύει;

 
 

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ένας καινούργιος «πονοκέφαλος» απασχολεί τους Τούρκους μετά το αποτυχών πραξικόπημα και την αποσάθρωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και αυτός είναι η τύχη κάποιων σημαντικών οπλικών συστημάτων που αγνοούνται.

Έτσι εκτός από τους αγνοούμενους στρατιωτικούς και στρατηγούς, έχουμε και οπλικά συστήματα που αγνοούνται σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Όπως αναφέρεται, οι διαφυγόντες μετά την αποτυχημένη απόπειρα εξόντωσης του Ερντογάν στην Μαρμαρίδα, είναι πολύ περισσότεροι από όσους έχουν επίσημα ανακοινωθεί και ήδη συληφθεί και μαζί τους έφεραν βαρύ οπλισμό, πολεμικά ελικόπτερα για να μην ξεχνάμε και την υπόθεση των χαμένων πολεμικών πλοίων, (μάλιστα τελευταίες πληροφοριες ανεβάζουν τον αριθμό τους προκαλώντας καινούργιο …μυστήριο), που δεν έχει διευκρινιστεί σύμφωνα με πολλούς τι απέγιναν.

Σύμφωνα με δηλώσεις -αποκαλύψεις του βουλευτή Κωνσταντινούπολης του Λαϊκού Κόμματος, Gürsel Tekin, από τουρκικά στρατόπεδα και αρχηγεία έχουν χαθεί βαρέα όπλα ενώ εικάζεται ότι αντικαθεστωτικοί κύκλοι από το στράτευμα είχαν αποθηκεύσει αριθμό οπλικών συστημάτων τις παραμονές του πραξικοπήματος για να τα χρησιμοποιήσουν στις επιχειρήσεις και οι κρυψώνες τους αγνοούνται.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως, τελικά, το πραξικόπημα βόλεψε και καταστάσεις κλοπής των τουρκικών οπλικών συστημάτων και πώλησής τους στους τζιχαντιστές του ISIS που δρουν σε Συρία και Ιράκ; Μήπως κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να "δικαιολογήσουν" την εξαφάνιση μεγάλων ποσοτήτων οπλισμού, φορτώνοντάς τα στο αποτυχημένο πραξικόπημα και τους "άπιαστους" πραξικοπηματίες; Αν μη τι άλλο, γνωρίζουμε πως και σε άλλες χώρες έχει συμβεί να αιτιολογηθεί η εξαφάνιση οπλικών συστημάτων με αφορμή πυρκαγιές σε περιοχές που υπήρχαν στρατιωτικές αποθήκες...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γραφειοκρατικού και τεχνικού χαρακτήρα που αποτελεί ουσιαστικά την τρίτη τροποποίηση του αρχικού νόμου, είναι το άρθρο για το ισλαμικό τέμενος, όπως διευκρίνισε μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε, ότι, με την ανέγερση του τεμένους είχε συμφωνήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Χριστόδουλος αλλά και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος μακαριώτατος, Ιερώνυμος ενώ όλοι οι Έλληνες υπουργοί από το 1894, ακόμη και ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος, ήταν υπέρ της δημιουργίας χώρου λατρείας των μουσουλμάνων στη χώρα μας.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Παιδείας, είπε, ότι ο σχετικός νόμος για την ανέγερση τεμένους στην Παιανία, ψηφίστηκε το 2000 επί υπουργίας Σημίτη, που όμως δεν εφαρμόστηκε και επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, ψηφίστηκε νέος νόμος τον οποίο υπερασπίστηκε η τότε υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου και προέβλεπε την ανέγερση του τεμένους με έξοδα του ελληνικού κράτους.

«Δυστυχώς απαιτήθηκαν τρεις τροποποιήσεις του αρχικού νόμου γιατί έπρεπε να αντιμετωπισθούν παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και προβλήματα γραφειοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Φίλης. Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα και κίνδυνο για την ασφάλειά της» την ύπαρξη άτυπων τζαμιών και γνωστοποίησε, ότι, εκτός από το τέμενος του Βοτανικού, έχουν δοθεί νόμιμες άδειες σε τέσσερα, ήδη λειτουργούντα τζαμιά, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Θήβα.

«Όσοι δυσπιστούν για την κατασκευή του τεμένους και είναι υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας να σκεφτούν τι είναι καλύτερο, ένα άτυπο τζαμί ή ένα τζαμί με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ», υπογράμμισε ο κ. Φίλης και τόνισε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να περάσουμε από την γκρίζα ζώνη στο φως της νομιμότητας. Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, επανέλαβε τη διαφωνία του κόμματός του με τη διάταξη για το τέμενος. «Η στάση η δική μας δεν είναι τωρινή και είναι μέσα στις κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει, κάτι το οποίο δείχνει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτιζόμαστε αλλά συνεργαζόμαστε», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Κ. Θεοδωρακάκος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Διεθνές προηγούμενο και για Ελλάδα που η κυβέρνηση Τσίπρα αμφισβητεί...!

Διεθνές προηγούμενο για την περίπτωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα στις 16 Ιουλίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, δημιουργεί απόφαση της σουηδικής υπηρεσίας Μετανάστευσης, τονίζουν νομικοί κύκλοι στην Αθήνα.

Η υπηρεσία της Σουηδίας αποφάσισε να μην εκδώσει στην Τουρκία άτομα που θεωρείται ότι συνδέονται με το πραξικόπημα, δημιουργώντας έτσι διεθνές προηγούμενο και για την περίπτωση των οκτώ στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία, αποφασίστηκε η μη έκδοση ατόμων που θεωρούνται υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ και υπήρξε στενός συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου, τον οποίο ο Ερντογάν έχει επανειλημμένως κατηγορήσει ότι κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα και ότι προσπαθεί να τον υπονομεύσει.

Πρόκειται για 11 άτομα τουρκικής καταγωγής που είχαν καταθέσει αίτηση χορήγησης ασύλου από τις 18 Ιουλίου και μετά. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν «αξιόπιστες αντιπολιτευτικές δραστηριότητες» και περιλαμβάνονται στις περιγραφόμενες ως «ομάδες κινδύνου» στο διεθνές δίκαιο», συνεπώς χρειάζονται «περισσότερες πληροφορίες για την παρούσα κατάσταση στη χώρα τους (Τουρκία)» πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση έκδοσης.

ΥΠΕΞ: Άλλο οι Τούρκοι που έλαβαν άσυλο στη Σουηδία άλλο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Να διαχωρίσει την υπόθεση της χορήγησης πολιτικού ασύλου που έδωσε η Στοκχόλμη σε Τούρκους πολίτες που ζουν στη Σουηδία, με αυτή των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα επιχείρησαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικού, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν δημιουργεί διεθνές προηγούμενο που να δεσμεύει νομικά την Αθήνα».

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, «η σουηδική κυβέρνηση έδωσε πολιτικό άσυλο σε Τούρκους που ζουν στη Σουηδία και δεν συμμετείχαν ενεργά στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο και μετείχαν στο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι στρατιωτικοί που διέφυγαν στη χώρα μας από την Τουρκία με στρατιωτικό ελικόπτερο μετείχαν σε πραξικόπημα που ως στόχο είχε την ανατροπή μιας νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης» επισήμαιναν.

Οι διπλωματικές πηγές διευκρίνιζαν πάντως ότι ότι με την επισήμανση αυτή δεν προδικάζεται κάτι ως προς την εξέταση των αιτημάτων ασύλου των «8». Όπως διαβεβαίωσαν, η εξέταση των αιτημάτων θα γίνει σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο παγκόσμιος πόλεμος δεν αποτελεί πλέον μια γενική και αόριστη απειλή, λέει εδώ και καιρό ο Δρ. Πωλ Κρεγκ Ρόμπερτς (Paul Craig Roberts), πρώην Ρεπουμπλικάνος υπουργός επί Ρήγκαν. Αντιθέτως, όπως προειδοποιεί ο Ουΐλλιαμ Πέρρυ (William Perry), (30 Seconds To Midnight | Foreign Policy Journal), πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, η ανθρωπότητα είναι στα πρόθυρα της πυρηνικής καταστροφής. Μια τέτοια καταστροφή μπορεί να προέλθει από την εξωτερική και αμυντική πολιτική των νεοσυντηρητικών, φιλοσιωνιστικών, εγκεφάλων (όπως η Χίλλαρυ Κλίντον) και την απερίσκεπτα επιθετική και καθόλου απαραίτητη επίδειξη ισχύος στα σύνορα της Ρωσίας. Μπορεί, όμως, να συμβεί και από ένα λάθος στα ηλεκτρονικά συστήματα εγκαίρου αναγνωρίσεως.
Ως πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ από το 1994 έως το 1997, ο Πέρρυ ήταν από τους γνωρίζοντες “από τα μέσα” τα μυστικά των πυρηνικών όπλων. Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, από τύχη και μόνο ο κόσμος έχει αποφύγει έναν παγκόσμιο πόλεμο, γι' αυτό τα πυρηνικά, αντί να ενισχύουν την ασφάλειά μας, “τώρα την θέτουν σε κίνδυνο”.
Η Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962 έχει παρουσιαστεί σαν μια επικίνδυνη αντιπαράθεση που επιλύθηκε με νηφάλια διπλωματία.
Στην πραγματικότητα, ο πυρηνικός Αρμαγεδδώνας αποτράπηκε χάρη σε έναν άνθρωπο, τον Ρώσο διοικητή υποβρυχίων Βασίλι Αρχίπωφ, ο οποίος ανακάλεσε την εντολή πλήγματος με πυρηνική τορπίλλη κατά αμερικανικού αντιτορπιλλικού (We May Be at a Greater Risk of Nuclear Catastrophe Than During the Cold War).
Υπήρξαν πολυάριθμα τέτοια περιστατικά που έφεραν τον κόσμο στα πρόθυρα της καταστροφής.
Αναλύοντας την σημερινή διεθνή κατάσταση ο Νόαμ Τσόμσκυ, στο τελευταίο του βιβλίο Who Rules the World (Μάϊος 2016), υπενθυμίζει την τελευταία φορά που το Ρολόϊ της Αποκάλυψης έφθασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Ήταν το 1983, επί Ρήγκαν κατά την φάση της διεξαγωγής της Άσκησης “Ικανός Τοξότης” (Able Archer) από το ΝΑΤΟ.
Οι ασκήσεις αυτές προσομοίωναν επιθέσεις στην Σοβιετική Ένωση για να δοκιμάσουν τα αμυντικά τους συστήματα. Ρωσικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αποκαλύπτουν ότι οι Ρώσσοι ανησυχούσαν βαθιά από τις επιχειρήσεις αυτές και προετοιμαζόντουσαν να αντιδράσουν, πράγμα που θα σήμαινε μόνο ένα πράγμα: Το Τέλος”.
Η αποφασιστική στάση ενός άγνωστου τότε Ρώσσου αξιωματικού, του Στανισλάβ Πετρώφ, να μην μεταδώσει στους ανωτέρους του την λάθος ένδειξη των αυτόματων συστημάτων ανίχνευσης ότι η ΕΣΣΔ βρισκόταν υπό πυραυλική επίθεση, έσωσε τότε τον κόσμο. Έτσι, ο Πετρώφ πήρε την θέση του στην ιστορία δίπλα στον Βασίλι Αρχίπωφ.
Μια πρόσφατη μελέτη ειδικών ανακάλυψε δεκάδες λάθος συναγερμούς κάθε χρόνο κατά την περίοδο που διερεύνησε, δηλαδή από το 1977 μέχρι το 1983. Και ο συντάκτης της μελέτης, Seth Baum, συνοψίζει λέγοντας: “Ο πυρηνικός πόλεμος είναι ο μαύρος κύκνος που δεν μπορούμε ποτέ να δούμε, εκτός από εκείνη την σύντομη στιγμή που μας σκοτώνει. Όσο δεν τον αποτρέπουμε, τόσο κινδυνεύουμε. Τώρα είναι ο καιρός να αντιμετωπίσουμε την απειλή, γιατί τώρα είμαστε ακόμα ζωντανοί”.
Ο ειδικός σε θέματα πυρηνικής ασφάλειας Bruce Blair αναφέρει ότι “οι ΗΠΑ έφθασαν πολύ κοντά σε απόφαση για στρατηγική εκτόξευση από τον πρόεδρο το 1979, όταν καταχωρήθηκε ακούσια στο πραγματικό δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης ...μια εκπαιδευτική μαγνητοταινία της NORAD που απεικόνιζε ένα πλήρους κλίμακας σοβιετικό στρατηγικό πλήγμα. Τηλεφώνησαν στον τότε σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι δύο φορές μέσα στην νύχτα και του είπαν ότι οι ΗΠΑ δέχονταν επίθεση και, λίγο πριν αυτός σηκώσει το τηλέφωνο για να πείσει τον πρόεδρο Κάρτερ να δώσει εντολή για πυραυλική απάντηση πλήρους κλίμακας, τον κάλεσαν για τρίτη φορά και του είπαν ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό”.
Αυτό το παράδειγμα, που έγινε γνωστό πολύ πρόσφατα, φέρνει στο μυαλό ένα άλλο κρίσιμο περιστατικό του 1995, όταν η τροχιά ενός αμερικανο-νορβηγικού πυραύλου, που μετέφερε επιστημονικό εξοπλισμό, φάνηκε ότι έμοιαζε με την πορεία πυρηνικού πυραύλου. Αυτό ανησύχησε τους Ρώσσους που ειδοποίησαν αμέσως τον τότε πρόεδρο Γιέλτσιν, ο οποίος έπρεπε να αποφασίσει για το αν θα διέτασσε πυρηνική απάντηση. Ευτυχώς, ο απρόβλεπτος αυτός μεθύστακας δεν το αποφάσισε ποτέ.
Αυτός είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε μέχρι σήμερα, αλλά οι φόβοι είναι απολύτως πραγματικοί για το αν θα είναι και αύριο!
Έχουν περάσει 71 χρόνια από τότε που οι ατομικές βόμβες κατέστρεψαν την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Το ότι δεν υπάρχουν σαφείς “κόκκινες γραμμές” κάνει την κατάσταση σήμερα πολύ επικίνδυνη.  
Η διαφορά δύναμης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι τόσο μεγάλη -μια “κολοσσιαία ασυμμετρία”, σύμφωνα με τον Dimitri Trenin, επικεφαλής του Carnegie Center της Μόσχας- ώστε οι Ρώσσοι, αναγκαστικά, εγκατέλειψαν το δόγμα της “μη πρώτης χρήσης” στην δέσμευση κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων. Είπαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης μικρών τακτικών πυρηνικών όπλων, αν απειληθεί από το ΝΑΤΟ “η ίδια η ύπαρξη του κράτους” τους.
Μετά το πρόσφατο τεράστιας έκτασης παίγνιο πολέμου του ΝΑΤΟ, όπου προσομοιώθηκε πόλεμος με την Ρωσία, το αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας των στρατευμάτων και η στρατιωτική παρουσία στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης “αντανακλά ένα νέο και επικίνδυνο στρατηγικό δόγμα στην Ουάσιγκτον”, έγραψε ο Michael T. Klare στο The Nation. Και, επιπλέον, υπάρχει το ζήτημα των “αυτοεκπληρούμενων προφητειών”, προσθέτει ο Klare (NATO Has a Very Peculiar Way of Showing It Doesn't Want New Cold War).
Προετοιμάζοντας δηλαδή έναν πόλεμο με την Ρωσία, βάζεις σε κίνηση δυνάμεις που μπορεί, τελικά, να επιτύχουν ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Η ίδια η Ρωσία έχει καταδικάσει τις κινήσεις του ΝΑΤΟ ότι αντανακλούν “αντιρωσική υστερία”.
Αφού είχαν “εξαφανιστεί από τα ραντάρ” για πολλά χρόνια τα πυρηνικά, είναι πάλι εδώ, και η απόφαση των ΗΠΑ να εκσυγχρονίσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο έχει πυροδοτήσει ένα πυρηνικό αγώνα δρόμου με την Ρωσία και την Κίνα.
Και μόνο η ύπαρξη των πυρηνικών όπλων σημαίνει το τέλος της ύπαρξης της ζωής στην γη. Είναι κάτι που θα συμβεί αργά ή γρήγορα...
Αυτό επιδιώκουν τώρα, όμως, η Ουάσιγκτον και οι υποτελείς νατοϊκοί σύμμαχοί της αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από το Foreign Policy Journal
Πηγή "Πύλη Των Φίλων"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τελικά αυτή η κυβέρνηση δεν είναι επικίνδυνη. Είναι δολοφονική. Δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει σχέδιο, δεν έχει τίποτε απολύτως πέρα από την πρέζα της εξουσίας. Αλλά είναι και αδίστακτοι όσοι την υπηρετούν και όσοι την στηρίζουν, είτε με λόγια είτε με έργα.

Έχουμε ή δεν έχουμε έλλειμα στα έσοδα; Είναι σαν να ρωτάμε το σαιξπηρικό "να ζει κανείς ή να μην ζει"; Βασικά, με αυτή την κυβέρνηση ζωή δεν υφίσταται, αφού η γελοιότητα των κυβερνώντων είναι παγκοσμίου μεγέθους. Κι αυτό, επειδή ενώ δημοσιεύθηκε (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία) πως υπάρχει έλλειμμα της τάξης ων 500 εκατομμυρίων μόνο για τον μήνα Ιούλιο, η κυβέρνηση με άτυπη ανακοίνωσή της δηλώνει πως υπάρχει... περίσσευμα 150 εκατ. ευρώ, επειδή οι στόχοι κάθε μήνα αναπροσαρμόζονται...!!! Η χώρα δηλαδή πάει με πρόγραμμα μηνός... πάλι καλά που δεν είναι πρόγραμμα ημέρας για να δικαιωθεί το γνωστό ρητό: "βλέποντας και κάνοντας".

Και τι κάνουν τα κυβερνητικά "σαΐνια"; Δηλώνουν ότι αναπροσαρμόζουν τους στόχους... Που τους αναπροσαρμόζουν; Ως προς τον προϋπολογισμό...! Δηλαδή, συμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο προϋπολογισμός είναι ένα κομμάτι χαρτί χωρίς αξία, συντάχθηκε από κατσαπλιάδες και γιδοβσκούς και ως εκ τούτου, αναπροσαρμόζεται κατά το δοκούν...!

Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια ενάντια στην ριζοσπαστική σκέψη των "άρπα κόλλα" κυβερνώντων. Ο προϋπολογισμός είναι εκείνο το επίσημο κρατικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο καθορίστηκε να λειτουργεί ο... κόφτης! Ναι, ο περίφημος κόφτης, που όταν ψηφίστηκε όλοι εμείς ανησυχούσαμε για την πασχαλινή μαγειρίτσα και για το τι χρώμα αβγά θα βάψουμε!!! Αυτός, δηλαδή, που λέει με απόλυτη σαφήνεια πως όταν δεν θα καλύπτονται οι στόχοι (του προϋπολογισμού), τότε αυτομάτως θα υπάρχουν μέτρα, τα οποία δεν θα αποφασίζει η κυβέρνηση αλλά οι "θεσμοί"!!! Και τι σημαίνει αυτό; Νέα φορολογικά - αρπακτικά μέτρα... Νέες πωλήσεις της δημόσιας περιουσίας... Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις... Νέες περικοπές σε άμυνα και ασφάλεια, σε παιδεία και σε υγεία... Και κύριος οίδε τι άλλο θα αποφασίσουν να περικόψουν αυτόματα οι "θεσμοί", επειδή δεν καλύφθηκαν οι στόχοι...!

Και ποιοί ήταν οι στόχοι του μηνός Ιουλίου; 5,2 δισ. ευρώ έσοδα για το δημόσιο!!! Ποιός εγκέφαλος έκανε αυτόν τον προϋπολογισμό; Να τα πληρώσει από την τσέπη του, μαζί με όλους εκείνους που ψήφισαν τόσο τον προϋπολογισμό, όσο και τον περίφημο κόφτη.

Και από που έλπιζαν αυτοί οι άθλιοι να εισπράξουν 5,2 δισ. και απέτυχαν εισπράττονας μόνο... 4,8 δισ; Μα, φυσικά από τον έλληνα πολίτη. Ναι, από αυτόν που δεν έχει να πληρώσει τους φόρους του επειδή έχει "στεγνώσει" οικονομικά ή επειδή είναι άνεργος. Ναι, από τον έλληνα πολίτη που σε ένα πολύ μεγάλο του ποσοστό αντιμετωπίζει ή και βιώνει την φτώχεια που του επέβαλαν όλες οι άθλιες κυβερνήσεις των μνημονίων, που αλλάζουν απλώς την σκυτάλη και ικανοποιούν τις απαιτήσεις των "θεσμών", που φτωχοποιούν την χώρα, που εξευτελίζουν τους πολίτες, που χαρίζουν ή ξεπουλάνε οτιδήποτε τους ζητηθεί, μέχρι να έρθει η στιγμή που πετιούνται από τους "χορηγούς" τους σαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά...

Σε αυτό το μοτίβο κινείται και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και δεν είναι μόνο το ότι όλα όσα εφαρμόζουν με απειλές για υφαρπαγή ακόμη και της προσωπικής περιουσίας του κάθε πολίτη, δεν είναι το ότι έχουν δημιουργήσει ένα κύμα φυγής νέων και ικανών ανθρώπων από την Ελλάδα, δεν είναι το ότι καθημερινά αυτοκτονούν συμπατριώτες μας επειδη δεν αντέχουν τον εξευτελισμό τους... Αυτοί οι άθλιοι υποτακτικοί της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης συνεχίζουν να απαιτούν... Και ακόμη και επάνω από τους τάφους μας θα μας κατηγορούν ως εγκληματίες φοροφυγάδες, επειδή δεν ανταποκριθήκαμε στις εξωφρενικές τους απαιτήσεις και στόχους.

Και θα μας φτύνουν ακόμη και νεκρούς... επειδή εμείς τους το επιτρέπουμε. Επειδή εμείς ανεχόμαστε να μας καταστρέφουν, τη στιγμή που οι ίδιοι συνωμολογούν (μαζί με τους "θεσμούς") πως όσα εφαρμόζονται είναι καταστροφικά και αντισυνταγματικά, ενώ ήδη άρχισαν να εμφανίζουν ως "αλλοθί" τους πως "η χώρα έχει πτωχεύσει"... Ποιός και πως την πτώχευσε; Κανέναν δεν ενδιαφέρει, αν και είναι πασίδηλη η ευθύνη όσων κυβέρνησαν και απέτυχαν (ή αρνήθηκαν) να εφαρμόσουν τα αυτονόητα, παρά δέχθηκαν να καταστραφεί η χώρα στο σύνολό της αφού πρώτα εξασφάλισαν την προσωπική τους διάσωση.

Το όλο ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι τι κάνουν ή τι δεν έκαναν αυτοί οι άθλιοι για να μην συμβούν όσα ζούμε ή θα ζήσουμε πολύ σύντομα. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς για να τους σταματήσουμε. Για να αναστρέψουμε την κατάσταση. Για να μπορούμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο στη χώρα και στις ζωές μας. Για να μπορούμε να κάνουμε σχέδια και να έχουμε επιλογές στη ζωή μας. Για να τους καθαιρέσουμε από την θανατηφόρα εξουσία τους και να τους τοποθετήσουμε ως "εγκληματική οργάνωση" απέναντι στις ευθύνες τους, για να πληρώσουν για όσα έκαναν ή δεν έκαναν για την χώρα και τους πολίτες.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι οι "θεσμοί" ή οι πολιτικές μαριονέτες που μας κυβερνούν. Το πρόβλημα είμαστε εμείς που τους ανεχόμαστε και που τους επιτρέπουμε να μας καταστρέφουν. Το πρόβλημα είμαστε εμείς επειδή έχουμε επιλέξει να ζήσουμε στον μικρόκοσμό μας, ελπίζοντας (μάταια) πως θα σωθούμε από την ολοκληρωτική καταστροφή. Το πρόβλημα είμαστε εμείς που δεν έχουμε καταλάβει ότι αυτοί διάλεξαν στρατόπεδο σε έναν βουβό πόλεμο και έχουν σταθεί απέναντί μας όλοι αυτοί που έχουν δημιουργήσει στη χώρα ζημιά μεγαλύτερη από όση θα υπήρχε εάν η χώρα είχε ζήσει κανονικό πόλεμο.
Κι εμείς, όλοι μας, με κραυγές και χωρίς πνεύμα ενότητας, προσπαθούμε να πείσουμε εαυτούς πως οι δήμιοί μας θα μας λυπηθούν... θυμίζοντας τα λόγια του ποιητή:
"δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα"...

Δυστυχώς, έχουμε πλέον σαν λαός όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά όχι εκείνου που πρέπει ή του αξίζει να διασωθεί, αλλά εκείνου που του πρέπει να εξαφανισθεί, επειδή η ύπαρξη, η επιβίωση και το παράδειγμά του θα είναι βλαπτικοί παράγοντες για μία καλύτερη ανθρωπότητα. Κι αυτό επειδή δεν μάθαμε το πιό απλό: "Τα σκουπίδια τα πετάμε, δεν ζούμε ανάμεσά τους και ούτε επιτρέπουμε να ορίζουν την ποιότητα της ζωής μας". Κι αυτοί που μας κυβερνάνε είναι πολιτικά και ανθρώπινα σκουπίδια.

Μονόδρομος λοιπόν για όλους μας, είναι η ένωσή μας και η κοινή μας συντεταγμένη πορεία για μία νέα Παλιγγενεσία.
Μία νέα Εθνική Παλιγγενεσία που θα ρίξει τους φράχτες και θα ανοίξει τον δρόμο που αυτή η πατρίδα με τους ανθρώπους της έχει προοριστεί επάξια και με το κεφάλι ψηλά να βαδίσει.
Μια νέα Εθνική Παλιγγενεσία που μας καλεί όλους να γίνουμε μέτοχοι και πρωταγωνιστές στο γράψιμο νέων λαμπρών σελίδων της ιστορίας μας.
Μία νέα Εθνική Παλιγγενεσία υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Μία νέα Εθνική Παλιγγενεσία υπέρ βωμών και εστιών.
Μία νέα Εθνική Παλιγγενεσία, νοητών, ορατών και αοράτων...

Ετοιμαστείτε, λοιπόν. Ετοιμαστείτε όλοι. Επώνυμοι κι ανώνυμοι... για να βάλετε το δικό σας πετραδάκι στην πατρίδα που εσείς θέλετε να ζήσετε και να παραδώσετε υπερήφανοι στα παιδιά σας.

Πηγή "Ετοιμαστείτε"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Υστέρηση είχαμε, λέει, στα προϋπολογισμένα έσοδα του κράτους απ' την φοροληστρική λαίλαπα τον μήνα Ιούλιο, κατά μισό δις.
Δηλαδή κάπου 9,5-10% επί των αναμενόμενων εσόδων.
Μ'  αυτούς τους ρυθμούς, χαλαρά, το έλλειμα του πέτσινου προϋπολογισμού των  φωστήρων-τσιρακίων των τοκογλύφων μπορεί να φτάσει τα 6 δισ. ετησίως.

Το θέμα έχει δύο όψεις, δύο πλευρές: την γελοία, και την γελοιοδέστερη.

Η γελοία όψη λέει πως είναι γελοίο να θέτεις αυθαίρετους στόχους, ανέφικτους και τραβηγμένους απ΄τα μαλλιά και μετά να βγάζεις και ποσοστώσεις επί της αποτυχίας τους.
Δηλαδή το blog που είχε στόχο και είχε προϋπολογίσει δέκα γκόμενες για τoν μήνα Ιούλιο, τώρα τί θα πούμε;
Πως είχε υστέρηση γκομενών κατά 100%, και πως φταίνε οι γκόμενες που δεν προσήλθαν, ή πως είναι ηλίθιο το ίδιο και πως θέτει στόχους ανέφικτους, καθώς ακόμα και οι ίδιοι οι στόχοι αρνούνται να συνεργαστούν;

Άκου, ρε λέει: περιμένανε έσοδα 5,3 (!)δισ. ευρώ, και εισπράξανε μόνο (!!) 4,8 δισ. 
Ρε πάτε καλά;  Είχατε προϋπολογήσει έσοδα ενός μηνός, και μόνον από φόρους, 5,5 δισ.;
Από ποιούς ρε
Απ' τους πεθαμένους; 
Απ' τα λουκέτα; Αν μπορούσατε να βάλετε φόρους και στα λουκέτα, θα το κάνατε.
Έτσι. Για να δείξετε "στόχους" τάχα στ' αφεντικά σας, να παίρνετε την δόση σας, και μετά στην επόμενη "αξιολόγηση" να κλαίμε όλοι μαζί.
Αλλά αυτό ακριβώς ανήκει στην άλλη όψη του θέματος. Την γελοιοδέστερη. Που είναι η εξής:

Τί πανηγυρίζουμε ρε μερικοί στα σοσιαλ-μήδια και @@@ίδια για δήθεν αντίσταση των φορολογούμενων και "στάση πληρωμών" και πίτσες μπλέ; 
Τον κόφτη ρε τον ξεχάσαμε; 
Τον κόφτηηη; ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ;
Αυτόν που όταν τον ψήφιζαν οι δωσίλογοι, εμείς βάφαμε κόκκινα αυγά, και περιμέναμε να πάει δώδεκα για να χυμήξουμε στην μαγειρίτσα;
Αυτόν που δεν άνοιξε μύτη όταν ψηφίστηκε, και που αντί να πιάσουμε να σουβλίσουμε δέκα απ' αυτούς για παραδειγματισμό, εμείς σουβλίζαμε αρνιά;
Αυτόν που όταν θα πάμε την πρώτη πρώτου του νέου έτους στα ΑΤΜ και τους γκισέδες θα βρούμε μισθούς και συντάξεις αυτομάτως πετσοκομμένες;
Αυτόν που θα βγεί ο Παπάρας με το μαντηλάκι και θα πεί: "Εσείς φταίτε. Ξέρατε πως είναι "νόμος" του κράτους, αλλά εσείς δεν πληρώνατε τους φόρους σας. Να τώρα!" 

Θυμηθήκαμε τώρα όλοι για ποιόν κόφτη μιλάμε;
Ε! Γελάστε μερικοί και τώρα!
Αυτή είναι η γελοιοδέστερη πλευρά του θέματος, που όμως καταντάει τραγική.
Και ΕΙΝΑΙ τραγική. 
Γιατί δεν κάνουμε τίποτα, δεν θυμόμαστε τίποτα και περιμένουμε από συγκυρίες και τυχαία γεγονότα να μας σώσουν.

Διότι είναι συγκυρία το ότι δεν πληρώθηκαν αυτά τα 500μύρια των φόρων. 
Δεν είναι αντίσταση. 
Δεν είναι στάση πληρωμών συνειδητή. 
ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ.

Απελπισία και ανέχεια την οποία όμως αυτοί, οι προδότες, τα καθάρματα, την είχαν προϋπολογίσει. 
Εξ ου, και ο "κόφτης". 

Μόνον εμείς δεν προϋπολογίζουμε τίποτα.
Ούτε καν έναν κόφτη της προκοπής.
Κάτι να κόβει κι αυτός!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν οργισμένοι επειδή εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, αλήθεια, φταίνε αυτοί οι άνθρωποι;
Η απογοήτευση, ίσως και η συντριβή, αυτών των ευκολόπιστων ανθρώπων που προδόθηκαν είναι πλέον γεγονός. Και δεν αξίζουν τις λοιδορίες, εφόσον αφελώς και ειλικρινώς τα πίστευαν

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Ενας γνωστός ηθοποιός έγραψε στο τουίτερ 20 λέξεις που προκάλεσαν αίσθηση και πολλές αντιδράσεις (εδώ). Ο άνθρωπος πήγε να πάρει τη σύνταξη του Αυγούστου και είδε ότι ήταν μειωμένη κατά 50%. Δεν φτάνει ούτε για το νοίκι του. Τα περισσότερα σχόλια που εισέπραξε ήταν κακεντρεχή, επειδή πριν από είκοσι μήνες, παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, είχε δηλώσει δημοσίως ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (εδώ).

Πιστεύω ακράδαντα ότι το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε με τους αφελείς και εξαπατημένους ανθρώπους είναι να τους λοιδορούμε. Δεν έχει κανένα νόημα, πόσο μάλλον που έχουν ήδη πληρώσει αυτήν την αφέλειά τους και το έχουν συνειδητοποιήσει. Το μόνο που αξίζει είναι να προβληματιστούμε βαθιά, με αφορμή το σημερινό ερέθισμα: πώς γίνεται δημόσια πρόσωπα με γνώσεις και συγκρότηση πάνω από το μέσο όρο να πιστεύουν σε υποσχέσεις που κινούνται εμφανώς μακριά από την πραγματικότητα;

Είναι ενδεικτικός ο τρόπος σκέψης (τότε) του διαμαρτυρόμενου (σήμερα) ψηφοφόρου: οι μέχρι τότε κυβερνώντες ήταν υποταγμένοι στους ξένους, γι’ αυτό έφεραν ανεργία, έκοψαν μισθούς και συντάξεις, φορολογούν ανηλεώς. Αντίθετα, ο ερχόμενος (τότε) ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογούσε τον μεγάλο πλούτο, θα έπαιρνε τα λεφτά που μας χρωστάνε από την Κατοχή οι Γερμανοί, θα έπαιρνε κι άλλα από τις λίστες φοροδιαφυγής και θα επανέφερε(το λιγότερο) το επίδομα Χριστουγέννων, που είχαν κόψει οι πουλημένοι και άκαρδοι μέχρι τότε κυβερνώντες.

Και γιατί θα γίνονταν όλα αυτά; Η εξήγηση αφοπλιστική. Επειδή ο (ερχόμενος τότε) Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ψεύτης και απατεώνας, όπως οι προηγούμενοι, αντίθετα ήταν νέος κι άφθαρτος. Αυτό αρκούσε. Κανένας άλλος προβληματισμός. Μήπως τέτοιες υποσχέσεις δεν μπορούσαν να έχουν κανένα αντίκρυσμα ακόμα κι αν τις έδινε ο θεός ο ίδιος, αφού η χώρα είχε χρεοκοπήσει; Τόση σιγουριά ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν όπως τα περιέγραφαν οι επιτήδειοι; Τόση άγνοια και αφέλεια μαζί συνυπήρξαν ακόμα και σε ανθρώπους που(κανονικά) έπρεπε να γνωρίζουν και να υποψιάζονται περισσότερα και να πιστεύουν λιγότερα.

Η απογοήτευση, ίσως και η συντριβή, αυτών των ευκολόπιστων ανθρώπων που προδόθηκαν είναι πλέον γεγονός. Και δεν αξίζουν τις λοιδορίες, εφόσον αφελώς και ειλικρινώς τα πίστευαν. Αλλωστε, πληρώνουν οι ίδιοι με δραματικό τρόπο τα επίχειρα αυτής της αφέλειας και αυταπάτης τους. Υπάρχει τίποτα καλό που μπορεί να μείνει από όλα αυτά; Ισως ένα μάθημα (ειλικρίνειας και αυτογνωσίας) προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί, όπως είχε γράψει ο Γκέτε, «αν γνώριζα τον εαυτό μου, θα το ‘βαζα στα πόδια».

Πηγή "Protagon"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Επειδή οι μέρες είναι (πολύ) πονηρές, επειδή σήμερα βασικές ελευθερίες έχουν μπει στο στόχαστρο, με πρώτη εκείνη της Ελευθεροτυπίας, και επειδή, ότι κι αν λένε οι μαρξιστές, η ιστορία έχει επαναληφθεί όχι μία αλλά περισσότερες φορές και διεθνώς και στην Ελλάδα, αξίζει διπλά να σταθεί κανείς στη σημερινή επέτειο, όσο κι αν η παρούσα τουλάχιστον στήλη έχει αρκετές φορές επίμονα ασχοληθεί με το θέμα τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα λοιπόν, συμπληρώνονται 80 χρόνια από την επικράτηση της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά, στις 4 Αυγούστου 1936. Παρά το πέρασμα οκτώ ολόκληρων δεκαετιών, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι η κοινή γνώμη εξακολουθεί και αγνοεί βασικές παραμέτρους εκείνης της δικτατορίας, ως προς το γιατί και το πώς επικράτησε, ενώ και η ιστοριογραφία έχει ελάχιστα ασχοληθεί με αυτές – σχεδόν καθόλου.

Καθώς όμως πρόκειται για παραμέτρους που σήμερα παρουσιάζουν εκ νέου εξαιρετική επικαιρότητα, αξίζει κανείς να σταθεί σε αυτές:

Πρώτον, ο Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός όχι στις 4 Αυγούστου – τότε έγινε δικτάτορας. Είχε γίνει πρωθυπουργός στις 29 Απριλίου του 1936 και μάλιστα λαμβάνοντας 241 ψήφους από τους 300 της Βουλής!

Δεύτερον, η κοινοβουλευτική ανάδειξη του στην πρωθυπουργία, ήταν ευθύ αποτέλεσμα της απλής αναλογικής: με αυτό το σύστημα είχαν γίνει οι εκλογές του 1936 που οδήγησαν τελικά στην ψήφισή του έπειτα από σειρά αδιεξόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου φλέρταρε ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή για την απλή αναλογική μόλις λίγες εβδομάδες πριν. Το φλερτ αυτό τελικά δεν προχώρησε όχι επειδή η κυβέρνηση έκανε πίσω, το ακριβώς αντίθετο συνέβη, ήλπιζε μέχρι τέλους, αλλά επειδή η Χρυσή Αυγή δεν ανταποκρίθηκε…

Τρίτον, το κύριο αίτιο που έφερε τον Μεταξά στην εξουσία, ειδικά δε τον Απρίλιο του 1936, δεν ήταν ο λεγόμενος κουμμουνιστικός κίνδυνος, αλλά η διαπραγμάτευση με τους δανειστές της και τότε πτωχευμένης Ελλάδας – μετά τον Απρίλιο του 1932, τέσσερα χρόνια πριν. Όλα αυτά τα χρόνια, όπως ακριβώς και από το 2010 και έπειτα, κυβερνήσεις ανέβαιναν και έπεφταν με κύριο άξονα τις διαπραγματεύσεις τους με το Συμβούλιο των Ομολογιούχων, την τρόικα της εποχής. Αυτό ήταν το κύριο θέμα που απασχολούσε τη χώρα. Η έλευση του Μεταξά ήταν το ευθύ αποτέλεσμα της αδυναμίας του πολιτικού κόσμου της εποχής να βρει μία βιώσιμη λύση απέναντι στους δανειστές.

Όμως, ως κοινοβουλευτικός πανίσχυρος πρωθυπουργός με διευρυμένες τυπικές και ουσιαστικές εξουσίες, ούτε καν ο Μεταξάς τα κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία. Ετσι, η δικτατορία του εκδηλώθηκε, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, λίγο πριν από τη στιγμή που η Βουλή θα άνοιγε ξανά. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ η δικτατορία εκδηλώνεται στις 4 Αυγούστου, στις 20 του ίδιου μηνός, μόλις δύο εβδομάδες μετά, ο Μεταξάς αφήνει την Αθήνα για να ταξιδέψει στην Κέρκυρα. Δεν πήγε για διακοπές. Πήγε για να ανακοινώσει προσωπικά στον Βασιλιά Γεώργιο Β΄, αλλά και στον φιλοξενούμενό του βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδο Η΄, ότι η κυβέρνησή του, μέσα σε δύο εβδομάδες από την κήρυξη της δικτατορίας είχε καταφέρει αυτό που δεν είχε πετύχει ούτε ο ίδιος ως κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός μέχρι τότε, αλλά ούτε και καμία άλλη κυβέρνηση από την πτώχευση του ’32 και μετά: μέσα στο μικρό εκείνο διάστημα είχε έρθει τελικά σε συμφωνία με το Συμβούλιο των Ομολογιούχων, δηλαδή τις αγγλικές τράπεζες που είχαν δανείσει την Ελλάδα με τα δάνεια που είχαν οδηγήσει στην πτώχευση.

Οσο κι αν οι περιστάσεις διαφέρουν ριζικά σε κρίσιμες παραμέτρους κι όσο κι αν δεν μπορεί κανείς να κάνει ευρύτερες προβολές, η ιστορία της μετάβασης από την πτώχευση του 1932 στη δικτατορία Μεταξά το 1936 μέσα από το εξωτερικό χρέος και την αυτοκτονία ενός ανάξιου των περιστάσεων πολιτικού συστήματος είναι ασφαλώς εξαιρετικά διδακτική.

Αντί λοιπόν άλλης αναφοράς στην 4η Αυγούστου, αξίζει να θυμηθεί κανείς τι είχαν πει εκείνη την ημέρα που ο Μεταξάς έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, στις 29 Απριλίου 1936, δύο σημαντικοί κοινοβουλευτικοί άνδρες, όπως αποτυπώνονται οι λόγοι τους στα πρακτικά της Βουλής:

Θεμιστοκλής Σοφούλης, διάδοχος του Ελευθερίου Βενιζέλου:

«Μέσα εις την ατμόσφαιραν η οποία περιβάλλει την ζωή μας, εισπέομεν όλοι, χωρίς να το καταλάβωμεν, μία γεναίαν δόσιν υποκρισίας. Κοπτόμεθα πάντες και εκτραγωδούμεν τον κίνδυνον τον απώτερον του κομμουνισμού, διά να καλύψωμεν τον κίνδυνον τον οποίον ημείς οι ίδιοι δημιουργούμεν, οι προστάται δήθεν και υπερασπισταί του αστικού καθεστώτος. Τα μίση μας, αι ασχήμιαι, η εμπάθεια η οποία έχει αποκορυφώσει τον διχασμόν του ελληνικού έθνους και δημιουργήσει τον κίνδυνον, έναν κίνδυνον σύροντα το έθνος εις την πλήρη καταστροφή και την τελείαν αποσύνθεσίν του, αυτός είναι ο προσεχής, ο ορατός, ο απτός κίνδυνος. Και η καταφρόνισις προς πάσαν ηθικήν αξίαν και προς πάσαν ηθικήν έννοιαν έχει κλονίσει πλέον τα θεμέλια του κοινωνικού καθεστώτος, ώστε να μη υπολείπεται πλέον εις τους ενδεχόμενους ανατροπείς του κοινωνικού καθεστώτος βαρύ το έργον».

Βάσος Στεφανόπουλος, βουλευτής της δεξιάς παράταξης:

«Χθες ακόμη εις μίαν μακράν ολονύκτιον συνεδρίασιν ηναγκάσθημεν να κηρύξωμεν την χρεοκοπίαν του λεγομένου κοινοβουλευτισμού. Είδομεν το θέαμα ενός κόμματος, το οποίον ο λαός επλούτισεν με 120 βουλευτάς και ένος άλλου με 80 και ενός άλλου με 40 να μη δύναται κανέν εξ αυτών αλλ’ ούτε, δυστυχώς, όλα μαζί, να δώσωμεν κυβέρνησιν εις τον τόπον. Και εκαλέσαμε τον αξιότιμον αρχηγόν των ελευθεροφρόνων. Αρχηγόν κατά πάντα βεβαίως άξιον τιμής και διά το ένδοξον παρελθόν και διά το τίμιον παρόν και διά το εύελπι μέλλον, αλλά αρχηγόν εξ συναδέλφων εις την Βουλήν ταύτην και καταθέσαμεν εις τους πόδας αυτού άλλοι την εμπιστοσύνην μας διά διαμαρτυριών, όπως προσφυέστατα παρετηρήθη και άλλοι την ανοχήν μας μετά χειροκροτημάτων. Και τα 240 ΝΑΙ, τα οποία εξεφώνισαν εις την αίθουσαν ημών εις την ψήφον εμπιστοσύνης, ήσαν 240 υπογραφαί κάτωθι της τρομεράς διαπιστώσεως ότι εχρεωκοπήσαμεν ως κοινοβουλευτισμός, εξεπέσαμεν ως συνέλευσις, εχάσαμεν την συνείδησιν του προορισμού μας ως εθνική κυριαρχία. Και έτι πλέον κύριοι βουλευταί. Εχάσαμεν ίσως και τον ψυχικόν σύνδεσμον προς τον λαόν, τον οποίον ενετάλημεν να διακυβερνήσωμεν. Διότι, τι είδος ψυχικός σύνδεσμος είναι δυνατόν να διατηρηθεί όταν ο μεν λαός φωνάζει “δεν θέλω να με κυβερνήσει ο κ. Μεταξάς’’, ημείς δε αδιαφορούντες προς την κραυγήν ταύτην απαντώμεν: “Και όμως θα σε κυβερνήσει ο Μεταξάς!’’»…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου επιχείρησε χθες άνδρας με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του CNN Turk, ο άνδρας φορούσε μαύρη μπλούζα που έγραφε «Είμαι Τούρκος», ενώ η απόπειρα έγινε σε τζαμί όπου ο πρώην πρωθυπουργός είχε πάει σε κηδεία γνωστού αρχιτέκτονα.

«Δεν μπορείς να με σκοτώσεις τώρα εσύ, θα σε σκοτώσω εγώ» είπε ο επίδοξος δολοφόνος καθώς πλησίαζε τον Νταβούτογλου, ωστόσο η αντίδραση των ανδρών της προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού ήταν άμεση.

Ο άνδρας που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται, μέχρι να δικαστεί.

Συνελήφθησαν 20 άτομα στην Τουρκία για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 20 υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, στα Άδανα, νωρίς σήμερα το πρωί, μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ομάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας με την υποστήριξη ελικοπτέρου, πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 22 σπίτια όπου διέμεναν οι ύποπτοι. Οι επιχειρήσεις σύλληψης έγιναν μετά την αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας, για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης από ομάδες των μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο διοικητήριο της αστυνομίας στην πόλη, όπου και ανακρίνονται.

Κωνσταντινούπολη: Ξυλοκόπησαν έγκυο επειδή φορούσε αποκαλυπτικά ρούχα!

Η Χαζάλ Ολμέζ πήγαινε στο σπίτι της στην περιοχή Κοτσά μουσταφά πασά, όταν της επιτέθηκαν τρία άτομα, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες που είχαν καλυμμένο το σώμα τους με την ισλαμική μαντίλα.

Η Ολμέζ, η οποία εργάζεται ως γραμματέας σε τουρκική εφημερίδα, είχε σχολάσει από τη δουλειά. «Πήγαινα σπίτι από τον δρόμο που χρησιμοποιώ καθημερινά. Ξαφνικά, κάποιος μου τράβηξε τα μαλλιά από πίσω. Όταν γύρισα είδα μία γυναίκα να φορά μαντίλα και την ρώτησα γιατί τράβηξε τα μαλλιά μου, αλλά εκείνη άρχισε να μου επιτίθεται» είπε η Ολμέζ, μιλώντας στην εφημερίδα όπου εργάζεται.

Η γυναίκα, η οποία είναι έγκυος 6 μηνών, πρόσθεσε ότι τα άτομα που της επιτέθηκαν την κατηγόρησαν για «προδοσία».

Οι δράστες της επίθεσης κατηγόρησαν την γυναίκα ότι στηρίζει το κίνημα του Γκιουλέν, λέγοντάς της: «Γιατί φοράς αποκαλυπτικά ρούχα; Στηρίζεις το πραξικόπημα και τον Γκιουλέν».

«Κάλεσαν και άλλους να μου επιτεθούν. Ήθελαν να με λιντσάρουν» λέει η ίδια.

Ένας άνδρας, ηλικίας 26 – 27 ετών ήρθε κοντά της και άρχισε να της φωνάζει: «Υπάρχουν και άλλοι τέσσερις που έχουμε προσέξει στη γειτονιά. Θα έρθει και η σειρά τους». Ο άνδρας κλώτσησε την έγκυο στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο έδαφος.

Οι δράστες της επίθεσης συνέχισαν να την χτυπούν, ενώ κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Τελικά, μία 60χρονη γυναίκα έσπευσε να σώσει την έγκυο.

Όταν η Ολμέζ πήγε στον γιατρό, εκείνος αρνήθηκε να της χορηγήσει πιστοποιητικό για τα τραύματά της.

«Μπορείς να πας στην αστυνομία και να καταθέσεις μήνυση. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς δεν κατάλαβαν ότι ήσουν έγκυος, αλλιώς θα είχαν πειράξει το παιδί σου» φέρεται να της είπε ο γιατρός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μεγάλωσα σε μια πόλη όπου όσο θυμάμαι τον εαυτό μου γίνονταν βίαιες διαδηλώσεις για τα πάντα. Ξεκινούσε μια πορεία και πάντα κατέληγε μερικές εκατοντάδες να σκοτώνονται με την αστυνομία.

Γράφει ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Έμαθα λοιπόν πως αυτοί δεν είναι δικοί μας. Είναι κάτι μυστηριώδεις παρακρατικοί, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που βρίσκονται στα payroll της αστυνομίας προκειμένου να χαλάνε τις ειρηνικές διαδηλώσεις, και να αμαυρώνουν την εικόνα του κινήματος. Έλεγα κι εγώ μέσα μου, κοίτα να δεις μόντα που βρήκε το άτιμο το σύστημα.

Επίσης έμαθα πως η αστυνομία αποτελείται αποκλειστικά από κάτι αιμοσταγείς “μπασκίνες” που τους φωνάζουμε “μπάτσους γουρούνια δολοφόνους” διότι έχουν μια φυσική ροπή προς το να σαπίζουν αθώο κόσμο στο ξύλο χωρίς κανένα λόγο. Α, να χαθούν οι ρεζίληδες έλεγα που δέρνουν αθώα μικρά παιδιά και συνταξιούχους.

Κάποια φορά τυχαίως βρέθηκα στην Ακαδημίας την ώρα μιας διαδήλωσης. Ήμουν μέσα σε ένα κτίριο, άκουγα το χαμό απ’ έξω και σκεφτόμουν πως θα φύγω τώρα από εδώ να γυρίσω σπίτι μου; Λέω, νέος είμαι, θα βγω, θα τρέξω, θα κρυφτώ πίσω από αυτοκίνητα, κάπως τέλος πάντων θα τα καταφέρω να γλιτώσω από το ξύλο των αστυνομικών και των φίλων τους των παρακρατικών.

Παίρνω βαθιά ανάσα και ξεμυτάω. Στην πρώτη στροφή όμως πέφτω πάνω σε μια διμοιρία ΜΑΤ που ερχόταν. Κλάψε με μάνα κλάψε με σκέφτηκα. Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί μου. Πέρασαν δίπλα μου και κανένας δεν με έδειρε, δεν με έσπρωξε, δεν με έβρισε βρε αδερφέ, έτσι για το καλό. Αισθάνθηκα έως και απογοητευμένος.

Πήρα θάρρος και προχώρησα. Λίγο πιο πάνω, στην Ομήρου, συναντώ μια άλλη διμοιρία ΜΑΤ να στέκεται με τις ασπίδες σηκωμένες και μπροστά τους να περνάει η διαδήλωση και να τους βρίζει με τα χειρότερα λόγια και να τους πετάει από πέτρες έως σκουπιδοτενεκέδες γεμάτους και νεράτζια. Όχι δεν ήταν τίποτα κουκουλοφόροι “παρακρατικοί” όπως περίμενα. Ήταν απλά παιδιά της διαδήλωσης, αγόρια και κορίτσια στην ηλικία μου.

Λέω μέσα μου δεν μπορεί, τώρα όπου νά 'ναι θα επιτεθούν οι αστυνομικοί και θα τους σαπίσουν στο ξύλο τους καημένους. Περίμενα λοιπόν από περιέργεια να δω το θλιβερό θέαμα. Όμως μετά από 20 λεπτά συνεχούς βρισίματος και λιθοβολισμού, οι αστυνομικοί κάθονταν ακόμα εκεί με τις ασπίδες τους και περίμεναν. Πάλι απογοητεύτηκα. Λέω κάτι δεν πάει καλά.

Προχωράω πιο πέρα και φτάνω πριν τη Μεγάλη Βρετανία, όπου βλέπω 8 με κουκούλες να σπάνε ένα αυτοκίνητο να το γεμίζουν σκουπίδια και να του βάζουν φωτιά μπροστά στα μάτια μου. Την ίδια ώρα πέρναγε η υπόλοιπη διαδήλωση μπροστά τους αλλά κανείς δεν τους σταματούσε.

Λέω τι γίνεται ρε γαμώτο. Αυτοί οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι που αμαυρώνουν το κίνημα καίνε ένα αυτοκίνητο και το κίνημα περνάει από μπροστά τους χωρίς να κάνει τίποτα; Χίλιοι άνθρωποι εναντίον 8 και δεν κάνουν τίποτα;

Όχι μόνο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή φθάνει ένα πυροσβεστικό όχημα να σβήσει τη φωτιά. Και ξαφνικά οι χίλιοι της διαδήλωσης που παρακολουθούσαν αδιάφοροι τον εμπρησμό, αρχίζουν να φωνάζουν και να βρίζουν και κινούνται προς το πυροσβεστικό για να το διώξουν (όπως και έκαναν). Τι γίνεται εδώ ρε λέω. Το κίνημα αβαντάρει τους μυστηριώδεις παρακρατικούς;

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά

Φτάνω μέχρι επάνω και στο Σύνταγμα γίνονται πραγματικές οδομαχίες με καδρόνια, μολότοφ, πέτρες κλπ. Πλέον όμως μου έχουν μπει για τα καλά ψίλοι στα αυτιά και το παίρνω απόφαση. Περπατάω ακριβώς μπροστά από τα ΜΑΤ σκεπτόμενος πως δεν μπορεί, τώρα θα με πάρουν όλοι στο κυνήγι με τα γκλομπ. Ως εκ θαύματος δεν με αγγίζει κανείς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ένας μου φωνάζει “ρε φίλε φύγε από μπροστά μας, θα φας καμια μολότοφ”!

Τι γίνεται ρε εδώ πέρα λέω μέσα μου; Οι “καλοί” διαδηλωτές έχουν σπάσει το σύμπαν και οι “κακοί” μπάτσοι με προστατεύουν κι από πάνω; Μυστήρια πράγματα. Αλλά όταν ακους μια ιστορία για όλη σου τη ζωή είναι πολύ δύσκολο να την αρνηθείς. Γύρισα λοιπόν σπίτι μου προβληματισμένος.

Ήρθε όμως κι η ώρα της Αριστεράς. Ε, λέω δεν μπορεί, τώρα που ήρθε το κίνημα στην εξουσία, θα αποκαλυφθούν όλα. Οι μυστικές υπηρεσίες, οι παρακρατικοί, οι κουκουλοφόροι οι πάντες. Θα μάθουμε ονόματα και διευθύνσεις. Θα μπουν όλοι στη φυλακή.

Περνάει ένας μήνας, περνάνε δύο, τίποτα. Λέω, εντάξει έχουμε πολύ δουλειά με τις διαπραγματεύσεις τώρα, αλλά μόλις λασκάρουμε λίγο θα ανοίξουμε όλους τους φακέλους της αστυνομίας και θα πούμε στον κόσμο την αλήθεια. Περνάνε κι άλλοι μήνες όμως και τίποτα. Φτάνει Σεπτέμβριος, ψηφίζουμε άλλα 100 Δις μνημόνιο και λέω, τώρα θα γίνει το έλα να δεις στην Αθήνα. Αλλά ξαφνικά ως εκ θαύματος δεν γίνεται τίποτα απολύτως.

Ούτε αυθόρμητα αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε διαδηλώσεις του κινήματος, ούτε πορείες και απεργίες, τίποτα ρε παιδί μου. Τι γίνεται εδώ ρε λέω; Προηγουμένως τα κάναμε όλα λαμπόγιαλο , με την υποψία πως ΘΑ περάσουν μέτρα οι προηγούμενοι. Και τώρα που οι δικοί μας τα περνάνε, δεν ανοίγει μύτη;

Οι παρακρατικοί τα κάνανε αυτά κι εμείς τους πιάσαμε, μου απαντάνε. Κι άμα τους πιάσαμε γιατί δεν τους βγάζουμε στη φόρα ρε αδέρφια να δικαιωθεί και το κίνημα; Γιατί το κρύβουμε πως τους πιάσαμε;

Άλλα άντε και αυτούς τους πιάσαμε. Οι αυθόρμητοι αγανακτισμένοι που δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους τι έγιναν;
Με 100 Δις επιπλέον μνημόνιο δεν έχουν τίποτα να πουν; Εξαφανίστηκαν;

Δεν μου τα λέτε καλά ρε αδέρφια. Δεν μου τα λέτε καθόλου καλά.

Δεν μου τα λέγατε καθόλου καλά μάλλον εδώ και δεκαετίες. Όταν καίγατε το σύμπαν και οργανώνατε κομματικές διαδηλώσεις και καταστροφές, όταν υποθάλπατε ταραξίες και μπαχαλάκηδες, όταν διαλύατε την πόλη μου. Όταν εσείς ήσασταν οι άνθρωποι πίσω από τις κουκούλες.

Όταν εγω το κορόιδο είχα φάει το παραμύθι πως κάποιοι μυστηριώδεις κακοί ήθελαν να σας συκοφαντήσουν, ενώ οι κακοί είστε εσείς. Πάντα ήσασταν και πάντα θα είστε.

Διότι δεν μάθατε ποτέ να δημιουργείτε, μόνο να καταστρέφετε.

Πηγή Random Thoughts


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου