Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Ιουν 2016

"Ουδέν καινόν, όλα κενά"
Μ. Χάκκας
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος - Κιλκίς


Διάχυτη η απόγνωση στον κόσμο. Λες κι ένας ολόκληρος λαός παρέδωσε τα όπλα, ηττημένος, ετοιμόρροπος. Όπου και αν στραφείς σκοντάφτεις στην απόγνωση.

Παρόμοια αισθήματα βίωναν και οι δυστυχείς Ρωμηοί, λίγο προ της αλώσεως της Βασιλεύουσας. Το Γένος ανέβαινε στον αιμάτινο δρόμο του Γολγοθά του, στην μακραίωνη σκλαβιά στους αντίχριστους Αγαρηνούς εξαιτίας κυρίως της ηθικής κρίσης.
Το διαπιστώνουμε σε κείμενα της εποχής:
«Οι άρχοντες συμμετέχουν στις παρανομίες, οι διαχειριζόμενοι τα κοινά είναι κλέφτες, οι δικαστές δωρολήπτες με αποτέλεσμα να επικρατούν οι εγωιστές, οι αλαζόνες, οι αχάριστοι, οι συκοφάντες…
Δεν υπάρχει αγάπη, αδελφών ομόνοια «ουδαμού σπλάχνον χριστιανικόν, ουδαμού δάκρυον συμπαθές», θρηνεί ο μοναχός (και άγιος νομίζω της Εκκλησίας μας) Ιωσήφ Βρυέννιος. (Απ. Βακαλόπουλος, «Ο χαρακτήρας των Ελλήνων», σελ. 81).

Στο ίδιο βιβλίο, ο αείμνηστος καθηγητής, σημειώνει ότι «οι πλούσιοι την εποχή εκείνη, ενώ κατέρρεαν τα τελευταία υπολείμματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, ξένοι τελείως προς το πνεύμα του Χριστιανισμού, ήταν σκληρότεροι απέναντι στους φτωχούς και ταπεινούς της ζωής». Είμαστε και σήμερα ενώπιον μιας νέας άλωσης, περιμένουμε των εχθρών τα φουσάτα…

Γιατί είναι η πατρίδα «αχούρι κοπρισμένο/ από τ’ αλόγατα του οχτρού. Καπίστρια τα φελόνια /και οι κολυμπήθρες γούρνες. Να! Διαγουμιστές όλοι/ των όλων. Τίμιων, ιερών μαγαριστές και σφάχτες».( Παλαμάς, «Η φλογέρα του βασιλιά»).

Κόπρισε, διαγούμισε, μαγάρισε τόσα χρόνια το πολιτικό χτικιό, άχρηστοι και ανίκανοι λεβαντίνοι, οι συμμορίες του κομματισμού και μας παραδίδουν αμαχητί στους Φραγκογερμανούς, στους «Βενετούς», στους εμπόρους των εθνών- τοκογλύφους.

Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε, γιατί δεν επαναστατούν οι νέοι; Αναρωτιέται η μεσόκοπη άνοια και ανία, η συφοριασμένη «γενιά του Πολυτεχνείου»; Επανάσταση; Τι είναι αυτό τρώγεται; Μια διαδήλωση, μια πορεία διαμαρτυρίας για την θεϊκή ομάδα μας, ναι! «Προοδευτικές» συμπλοκές με την αστυνομία και βεβήλωση της ασυλαίας ανοησίας, όλα αυτά που ξεσηκώνουν ενίοτε τη νερουλή νεολαία μας - εικόνα και ομοίωση μας- γίνονται, έτσι περνάει η ώρα, ξεθυμαίνει, απελευθερώνεται και η σωρευμένη ενέργεια.

Η Επανάσταση όμως «θέλει δουλειά πολύ», πριν, όχι τώρα. Πού να ξέρουν οι νέοι από επαναστάτες, ποιος τους δίδαξε; Με ολίγον Τσε Γκεβάρα, ως καρδιοκατακτητή κυρίως και ατίθασο πλουσιόπαιδο, επαναστάτες δεν φτιάχνεις.

«Ο γύφτος και φθισικός» Καραϊσκάκης δεν μας κάνει, του λείπει η πολυπολιτισμική διάσταση, έκοβε και έχτιζε λοφίσκους με τούρκικα κεφάλια, ρατσισμός ασυγχώρητος.

Εσυνηθίσαμε, ως θα έλεγε ο γερο – Κολοκοτρώνης, να μας καταφρονούν οι ξένοι, δυο αιώνες, υποτέλειας και ξενοδουλείας, βιώσαμε. Τώρα, στις γενιές μας ξεβράζεται το κακό. Οι κοπριές, οι κοπρώνυμοι, που κυβέρνησαν ιδίως κατά την λαμπρή τους περίοδο – την ευρωπαϊκή της μακαρίτισσας ΕΟΚ – άφησαν την πατρίδα χωρίς παιδεία εθνική, χωρίς χρηστή δημόσια διοίκηση και μας παρέδωσαν στα αρπακτικά των ...άνομων Θεσμών.

Γιατί δεν επαναστατούν οι Έλληνες; ιδού η απορία.

Ο χρόνιος εθισμός στην δουλοπρέπεια, η καθημερινή εισπνοή τηλεοπτικών αναθυμιάσεων, μεταμόρφωσαν τον πάλαι ποτέ ατίθασο, αγωνιστή, επαναστάτη και πολεμιστή Ρωμηό σε ασπόνδυλο καλοπερασάκια, σε ήρεμο «τίποτε».

Διασώζει ο Φωτάκος στα «Απομνημονεύματα περί την Ελληνικήν Επανάστασιν», ένα περιστατικό.

Συμβαίνει κατά το πρώτο έτος της Εθνεγερσίας. Οι πολιορκημένοι Τούρκοι του Νεόκαστρου αποφάσισαν να συνθηκολογήσουν και πρότειναν διαπραγματεύσεις. Συμφωνήθηκε συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών έξω από το φρούριο. Αλλά οι συνομιλίες δυσκολεύονταν και αργούσαν, επειδή εκατοντάδες αγωνιστές, περίεργοι, χασομέρηδες, και λοιποί «άτακτοι» είχαν συγκεντρωθεί γύρω και θορυβούσαν αδιαφορώντας για τις διαταγές των αρχηγών τους.

Αφηγείται ο Φωτάκος: «Αφού δεν πλέον είδαν οι Τούρκοι ότι οι Έλληνες δεν ακούουν τους καπεταναίους των μια ημέραν ο Τσιντάραγας, κλειδούχος του Φρουρίου, έχασε την υπομονήν κι στραφείς προς τους στρατιώτας εφώναξεν ούτως: σουτ βρε Ρωμηοί! Η φωνή αυτή αμέσως έφερε σιωπήν. Εδώ δε εφαρμόζεται το ρητόν: «Είδε ο δούλος τον δεσπότην και εφοβήθη». Κατ’ ουδένα τρόπον εδύναντο οι καπεταναίοι να απομακρύνουν τους στρατιώτας διά να σταθούν οι Τούρκοι εις ομιλίαν, η δε φωνή του Αγά μόνη τους ησύχασεν».

Και παρατηρεί συγκαταβατικά ο αγωνιστής: «Πόσον ο φόβος είναι δυνατός και ανεξάλειπτος, όταν είναι παιδιόθεν ριζωμένος εις τα ψυχάς των ανθρώπων».

Έτσι ακριβώς. Μόνο που στην τωρινή περίπτωση δεν πρόκειται περί ριζωμένου φόβου, αλλά για ριζωμένη έως μιθιδρατισμού αφασία και παχυδερμία.

Κατ’ αρχάς και η λέξη Επανάσταση έχει ποινικοποιηθεί. Παραπέμπει στις επταετείς καρικατούρες, που ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα τους ήταν ότι με τις γελοίες τους πατριδοκαπηλίες και θρησκοληψίες, έδωσαν μια ουρανόπεμπτη δικαιολογία στους μεταπολιτευτικούς νάνους και αρλεκίνους της «προόδου», να ποδοπατήσουν, να στρεβλώσουν αξίες αειθαλείς, ελληνοσώτειρες, «πίστιν και πατρίδα», που, όταν προσβάλλονται και αλυσοδένονται, ξεσηκώνουν λαούς.

Παιδιόθεν, ρίζωσε «εις τα ψυχάς» των σημερινών νεοελλήνων αυτή η αποστροφή, η καχυποψία, η απάρνηση στα τιμαλφή του Γένους μας, ο φόβος του ραγιά. Του ραγιά, του κατακυριευμένου στα βορβορώδη πάθη του. Διότι ψυχή χωρίς θρεμμένη με την Ορθόδοξη πίστη και με την φιλοπατρία, καταντά παλιόψαθα, φανταχτερή ασημαντότητα κι ας νομίζει ότι έχει αξία.

Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με μπουκωμένα στόματα και άδειες, νεκρές ψυχές. «Σηκώθηκα και πήγα εις τις εικόνες και κάνω την προσευχή μου και λέγω∙ Κύριε βλέπεις σε τι κατάστασιν έφτασα. Ο μόνος σωτήρας είναι η παντοδυναμία σου και η ευσπλαχνία σου σε μας οπού κιντυνεύομεν και εις την ματοκυλισμένη μας πατρίδα. Πιάνω και φκιάνω μιαν σημαία και γράφω Εθνική Συνέλευση, Σύνταμα. Λέγω. Εις το όνομα του Θεού και της βασιλείας του σηκώνεται η σημαία της πατρίδος». Και επαναστάτησε ο ματοκυλισμένος στρατηγός τον Σεπτέμβριο του 1843 κατά των Μπαυαρέζων και κέρδισε ο βασανισμένος αγωνιστής, μαζί με τον λαό που τον ακολούθησε, αναίμακτα το Σύνταμα. ( Τo οποίο κατάντησαν τότε και τώρα οι νενέκοι...σύντριμμα). Η επανάσταση δεν θα ξεκινήσει από τους... κουκουλοφλώρους, μοσχοαναθρεμμένους μοναχογιούς των βορείων προαστίων...

Επανάσταση, αν γίνει και πρέπει να γίνει, θα έλθει από αυτούς που αγαπούν την πατρίδα με τον τρόπο του Μακρυγιάννη, εις το όνομα του Χριστού και της Θεομάνας μας. Άνθρωποι «ων ο Θεός κοιλία, οι εχθροί του σταυρού», ο ψευτοεπαναστάτες της σήμερον, στηρίζουν ύπουλα τους κατοχικούς, τους προδότες της πατρίδας. Εξάλλου όποιος πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού, ελπίζει και στην επ-ανάσταση του Γένους.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην επιστολή του υποστήριξε την Τρίτη η Άγκυρα, διαψεύδοντας τη ρωσική πλευρά.

«Η επιστολή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς το Ρώσο ομόλογό του, στην οποία ζητεί την αποκατάσταση των ‘‘παραδοσιακών φιλικών σχέσεων’’, δεν περιλαμβάνει λέξεις ‘‘συγγνώμης’’ για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το Νοέμβριο του 2015» ισχυρίστηκε την Τρίτη προεδρική πηγή σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Στην επιστολή που απεστάλη τη Δευτέρα, ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου, του οποίου πολεμικό αεροπλάνο είχε καταρριφθεί εξαιτίας ‘‘παραβίασης (τουρκικού) εναέριου χώρου’’, ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η πηγή διευκρίνισε ότι η θλίψη που εκφράζονται στην επιστολή δεν απευθύνεται στο ρωσικό κράτος, αλλά στην οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε, και δεν γίνεται καμία αναφορά σε αποζημίωση όπως αξιώνει η Μόσχα.

«Η θέση της Τουρκίας για τη Συρία, την Ουκρανία και την Κριμαία θα παραμείνει αμετάβλητη» ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Παρ' όλα αυτά, από τούδε και στο εξής θα είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε άμεσα με τη Ρωσία για αυτά τα ζητήματα και να συμμετάσχουμε στις εξελίξεις» τόνισε.

Η πηγή πρόσθεσε «ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα συμβάλουν στην άρση τυχόν περιορισμών που έχουν ως στόχο την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας. Η Άγκυρα θα παρακολουθεί επίσης τις ρωσικές κυρώσεις για τα γεωργικά προϊόντα, πρόσθεσε.

Πάντως, η τουρκική δικαιοσύνη προχώρησε στη δίωξη του τούρκου δράστη Αλπαρσλάν Τσελίκ, που φέρεται να σκότωσε τον πιλότο όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα αξιωματούχος.

Πηγή SkaiΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Kαταγγέλλει... «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» και διεκδικεί... τα πάντα!
  • Επαναχάραξη θαλασσίων συνόρων σε Αιγαίο και Μεσόγειο απαιτεί ο... σουλτάνος!
Σε μια νέα πρωτοφανή κλιμάκωση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο η Τουρκία με επιστολή της στον ΟΗΕ, όχι μόνο επαναφέρει τις γνωστές διεκδικήσεις για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, αλλά παρουσιάζει ένα ολόκληρο μανιφέστο, βάσει του όποιου απαιτεί να γίνει η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στο μανιφέστο με προκλητικό τρόπο κάνει λόγο για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» της... Ελλάδας έναντι της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, την οποία μονομερώς επεκτείνει μέχρι την Κρήτη.

Το γεγονός ότι το μανιφέστο αυτό των τουρκικών διεκδικήσεων έναντι ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων διατυπώνεται, τη στιγμή που η Άγκυρα επιχειρεί να κλείσει τα δυο μεγάλα μέτωπα της με το Ισραήλ και την Ρωσία, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό.

Στην επιστολή του με ημερομηνία 17 Ιουνίου (Α/70/945) ο τούρκος επιτετραμμένος στον ΟΗΕ, Γκιούβεν Μπεγκετς απαντά στην επιστολή της Ελληνίδας Μονίμου Αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη, Κατερίνας Μπούρα, με την οποία η Ελλάδα είχε απορρίψει τις μονομερείς διεκδικήσεις της Άγκυρας, σε ότι αφορά τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο τουρκικό έγγραφο αναφέρεται κωδικοποιημένα όλη η τουρκική επιχειρηματολογία για τη διεκδίκηση όλης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και του «δίκαιου» διαμοιρασμού της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα το τουρκικό έγγραφο υποστηρίζει τα εξής:

- Βασική αρχή του διεθνούς δικαίου για τις οριοθετήσεις της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ είναι να παράγεται «δίκαιο αποτέλεσμα» (αρχή της ευθυδικίας). Η αρχή αυτή είναι ακόμη πιο σημαντικό να εφαρμόζεται σε «ημίκλειστες θάλασσες», όπως είναι η Ανατολική Μεσόγειος. Η οριοθέτηση στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτεί συμφωνία «όλων των σχετιζόμενων πλευρών» στη βάση της αρχής της ευθυδικίας… Πολύ απλά η Τουρκία επιμένει ότι, η ανατολική Μεσόγειος είναι ειδική περίπτωση «ημίκλειστης Θάλασσας», όπου δεν μπορεί να έχει εφαρμογή το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά πρέπει να υπερισχύσει η «αρχή της ευθυδικίας», όπου φυσικά η έννοια της επίτευξης «δίκαιης λύσης» επιδιώκει την ανατροπή όλων των ρυθμίσεων του Δικαίου, που ευνοούν τα ελληνικά συμφέροντα, οδηγώντας σε διαμοιρασμό της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου.

- Η Τουρκία επαναφέρει τις άτυπες παραδοχές, όπως αυτή που δηλώνει ότι «η Ξηρά επικρατεί της Θαλάσσης» και «του συμπτώματος της αποκοπής (cut - off effect)» υποστηρίζοντας ότι αποτελούν αρχές του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας σε σχέση με την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Με το επιχείρημα αυτό, η Τουρκία επιμένει ότι η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου αποτελεί γεωγραφική συνεχεία της Ανατολίας και υποστηρίζει ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει οριοθέτηση που «θα αποκόπτει ένα παράκτιο κράτος από την πρόσβαση του στα διεθνή ύδατα».

- Η Τουρκία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου ,τα «νησιά δεν έχουν απαραίτητα πλήρεις θαλάσσιες ζώνες, (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ)» όταν μάλιστα «ανταγωνίζονται» ηπειρωτικές περιοχές. Και στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία επικαλείται μια σειρά αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου (Μ. Βρετανίας - Γαλλίας, Τυνησίας - Ιταλίας, Ρουμανίας - Ουκρανίας, Μπαγκλαντές - Μιανμάρ, Νικαράγουα – Κολομβία). Η Τουρκία έτσι υποστηρίζει ότι όλα τα ελληνικά νησιά, τα οποία μάλιστα βρίσκονται έναντι των τουρκικών ακτών, θα έχουν περιορισμένη επήρεια σε ότι αφορά την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών, προς όφελος φυσικά της Τουρκίας.

- Η Τουρκία με προκλητικό τρόπο στο έγγραφο της διαγραφεί εντελώς την ελληνική υφαλοκρηπίδα κάνοντας λόγο για απαράδεκτες «ενστάσεις» της Ελλάδας έναντι της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο», που «είναι αβάσιμες χωρίς νομικό υπόβαθρο» και ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν είναι η εκτόξευση «μαξιμαλιστικών διεκδικήσεων!» Η Τουρκία μάλιστα επαναλαμβάνει ότι η «οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να γίνει κυρίως μεταξύ της Τουρκίας και της Αίγυπτου και με βάση αυτή τη θέση η Τουρκία έχει κατοχυρώσει τα ipso facto και ab initio κυριαρχικά δικαιώματα της στην Ανατολική Μεσόγειο, δυτικά του μεσημβρινού 32°16’18” (με την ρηματική διακοίνωση της 12ης Μαρτίου 2013)».

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Δεν ξέρουμε αν εμείς κάνουμε λάθος που εκνευριζόμαστε με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα με ευθύνη του Τσίπρα και της παρέας του, όμως, κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει και αντίδραση. Δεν είναι μόνο το παγκόσμιο σοκ μετά το Brexit και τους πιθανούς κινδύνους που κρύβει για την ελληνική οικονομία. Είναι και οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις που προέκυψαν την ίδια ημέρα που η Ευρώπη βρίσκεται σε πολιτικό βέρτιγκο.

Τη στιγμή δηλαδή που η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Ρέντσι και οι άλλοι ανίκανοι ηγέτες της ΕΕ δεν είχαν ούτε ένα plan B για την περίπτωση που το δημοψήφισμα πήγαινε στραβά (που πήγε) η Τουρκία τους πήρε... τα σώβρακα και υπάρχει κίνδυνος να πάρει και τα δικά μας.

Με δύο κινήσεις – ματ ο Σουλτάνος Ερντογάν, που δεν τον λες καθόλου άσχετο και απέχει έτη φωτός σε εξυπνάδα και κυνικότητα από τους δικούς μας πολιτικούς, κατάφερε να κλείσει δύο μέτωπα την ίδια ώρα που στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες προσπαθούν να δουν από που τους ήρθε η κατραπακιά.

Ο Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη από τον Πούτιν για το θάνατο του Ρώσου πιλότου και μάλιστα με επίσημη επιστολή που διέρρευσε η Μόσχα. Επομένως είναι δεδομένη η σταδιακή εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Την ίδια στιγμή εξομαλύνονται και οι σχέσεις της Τουρκίας με το Τελ Αβίβ μετά από την απόφαση του Ισραήλ να αναγνωρίσει το έγκλημα με το Μαβί Μαρμαρά και να δώσει και αποζημιώσεις. Είναι προφανές ότι η πρώτη κίνηση ισχυροποιεί την Τουρκία στην περιοχή καθώς δεν έχει ανοικτό μέτωπο με τη γειτονική Ρωσία με την οποία παραλίγο να εμπλακούν σε πόλεμο, κάνοντας... χαρούμενους ορισμένους χαζοχαρούμενους «Πουτινιστές» εδώ στην Ελλάδα που νόμιζαν ότι θα μπουκάρει ο Τσάρος στην Πόλη και θα μας τη δώσει δώρο.

Παράλληλα, και σίγουρα με το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον κλείνει και η πληγή στην Ανατολική Μεσόγειο για την Τουρκία, την ώρα που πιστεύαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τους Ισραηλινούς και να αποκλείσουμε την Άγκυρα από την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Επισημαίνουμε ξανά ότι ο ρόλος των Αμερικανών είναι καταλυτικός για την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ και πλέον ο «απόβλητος» μέχρι πρότινος Ταγίπ ξαναμπαίνει στο «ενάρετο κύκλο» των αμερικανικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι ο Τζον Κέρι ξανακάνει περιοδεία στη Μεσόγειο, χωρίς να περάσει από την Ελλάδα του Αλέξη. Θα συζητήσει με τους Ιταλούς και με άλλους για το προσφυγικό χωρίς να ακούσει την άποψη του άμεσα εμπλεκόμενου, δηλαδή της Ελλάδας.

Επίσης, η αμερικανική παρουσία σχετίζεται και με την ενίσχυση του ρόλου του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Βεβαίως, για όλα αυτά που εμείς οι κοινοί θνητοί αναλύουμε, θα έχει ενημερωθεί ο Κοτζιάς. Κάτι θα ξέρει και ο Αλέξης, δε μπορεί να τρώει το χρόνο του με τον εκλογικό νόμο. Όλο και κάποιον στρατηγικό σχεδιασμό θα του έχει κάνει ο... εν τούτω Καρανίκας.

Όμως, γιατί να περιμένουμε κάτι καλό από τους κοιμισμένους στα εθνικά θέματα «αριστερούς». Αυτοί που ακόμη πιστεύουν ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και δεν υπάρχουν σύνορα, αυτοί που δεν τολμούν να μιλήσουν για τις προκλήσεις των Σκοπιανών και των Αλβανών, θα βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει για τις γεωπολιτικές ανατροπές στην περιοχή;

Άραγε τι θα συμβεί αν η Τουρκία, απογοητευμένη από τη στάση των Ευρωπαίων, ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες; Θα τους εμποδίσουν οι Αμερικάνοι που είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά; Όχι βέβαια και η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα πληρώσει το μάρμαρο.

Δυστυχώς φαίνεται να μπαίνουμε σε νέο επικίνδυνο κύκλο στα εθνικά θέματα, αλλά μην σκοτίζεστε. Θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος και θα ψηφίζουμε στα 17. Το όνειρό μας θα γίνει πραγματικότητα όταν θα κτιστεί το τζαμί και θα αναγνωριστούν από τον Φίλη οι παράνομοι λατρευτικοί χώροι των Μουσουλμάνων στην Αττική.

Σιγά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης, ο Κοτζιάς και όλο το πολιτικό σύστημα κοιμούνται. Θα τους ξυπνήσει ο Σουλτάνος κάποια μέρα αλλά θα είναι αργά.

Πηγή AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι υπεκφυγές κερδίζουν βραχυπρόθεσμα και η ουσία στο φινάλε. Οσα κόλπα και αν ανακαλύψει ή... επαναλανσάρει η κυβέρνηση για να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», θα φθαρούν, θα εξαντληθούν, θα αχρηστευτούν. Ολοι θα υποχρεωθούν να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια.

Στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχουν αυξημένες υποχρεώσεις των πολιτών προς ένα παραλυμένο και υπολειτουργούν κράτος, που είναι έρμαιο των ξένων δυνάμεων και των πιστωτών, και απαιτεί πολλά για να δώσει τίποτα. Το χειροπιαστό και το μετρήσιμο στην καθημερινότητα των Ελλήνων είναι η εξασφαλισμένη φτωχοποίηση, την οποία θα υποστούν κατά την απέλπιδα προσπάθειά τους να λειτουργούν ως φορολογούμενοι, με βάση το γράμμα των νόμων.

Γι' αυτό χρησιμοποιείται συχνά η ρίψη προπετασμάτων καπνού - είτε αυτά βαφτίζονται «αναθεώρηση του συντάγματος» είτε «εκλογικός νόμος» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Ο,τι και αν γίνει με τα προαναφερθέντα, το γεγονός του ραντεβού με την Εφορία δεν αλλάζει.

Οπως ήδη γράψαμε, αρχίζει τώρα «το μαρτύριο με την αυξημένη παρακράτηση. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν αυτή την εβδομάδα περικοπές στις αποδοχές τους [...] Τα απανωτά χτυπήματα της Εφορίας θα ξεκινήσουν στα μέσα και τα τέλη της εβδομάδας, όταν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν πρώτη φορά το ύψος της περικοπής στον μισθό και τη σύνταξή τους, εξαιτίας της αύξησης στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Αυτές οι αλλαγές ψηφίστηκαν τον Μάιο και ενεργοποιούνται τώρα. Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί απαιτούν το υστέρημα των πολιτών εδώ και τώρα, και οι υποσχέσεις περί... ελαφρύνσεων αναφέρονται γενικώς και αορίστως στο μέλλον.

Κι όλα αυτά εν όψει έναρξης της πιο «χλομής» και μελαγχολικής, για τους Ελληνες, θερινής περιόδου των τελευταίων ετών. Ακόμα και αυτοί, οι λίγοι, που θα κατορθώσουν να ξεκλέψουν από την κρίση λίγες ημέρες για διακοπές θα έχουν το νου τους στη φοροκαταιγίδα, που κλιμακώνεται χωρίς διακοπή από το 2010.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

"Το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων μέρα με την ημέρα μειώνεται δραματικά.
Το σύστημα εξουσίας εκπροσωπούμενο απ' την κυβέρνηση που εκφράζει απολύτως τα συμφέροντα των τραπεζών, των δανειστών-τοκογλύφων, και των μη αιρετών "νταβατζήδων"των
Βρυξελλών, κάθε μέρα σπρώχνει τον πολίτη προς ένα όλο και μεγαλύτερο αδιέξοδο, μέσω της οικονομικής ασφυξίας που έντεχνα προκαλεί.

Κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέοι φόροι, νέες απειλές, νέα πρόστιμα, μηχανεύονται νέους τρόπους να καταπατηθούν όσες ελάχιστες ευνοϊκές ρυθμίσεις έχουν γίνει για τους πολίτες (ρυθμίσεις που δεν αφορούν βεβαίως παρά την είσπραξη-ξεζούμισμα αυτών που δεν μπορούν να αντιδράσουν, των μικρών ψαριών) και είναι φανερό πως οδηγούν συνειδητά τους χρεώστες του κράτους και των τραπεζών -τους οποίους με δόλο κατάστησαν χρεώστες- στην απώλεια της περιουσίας τους, και την κατάσχεση των εσόδων τους εκτός ενός μικρού ποσού που θα φτάνει ίσα-ίσα για την καθημερινή επιβίωση.

Το σχέδιο εξαθλίωσης ενός λαού σε πλήρη εξέλιξη, με πλήρη συνείδηση, από το πολιτικό σύστημα της χώρας, που αποτελείται από επαγγελματίες δολοφόνους.

Βρισκόσαστε εν μέσω μιάς πλήρης εξέλιξης πολέμου εναντίον του ελληνικού λαού, από προδότες πολιτικούς, οι οποίοι από ίδιο όφελος, για προσωπικό τους πλουτισμό που προέρχεται από την νομή της εξουσίας μακελεύουν το ίδιο το αίμα τους, αν υποθέσουμε ότι κυλάει αίμα στις φλέβες τους, καθότι τα σκουλήκια δεν έχουν αίμα.

Η κατάσταση αυτή,  με αρωγό έναν υποταγμένο, ένα ραγιά λαό, θα φτάσει σύντομα στο απροχώρητο.
Όταν οι γέφυρες και τα πεζοδρόμια γεμίσουν από άστεγους και άκληρους, όταν βρεθούν στον δρόμο και στην πείνα οικογένειες ολόκληρες πρώην "νοικοκυραίων", χωρίς λόγο, έτσι, για να μην πληρώσουν αυτοί που πραγματικά έφταιξαν, τότε θά 'ναι αργά.
Θα έχει χυθεί -μεταφορικά- πολύ αίμααίμα εικονικό, που θα ζητάει πραγματικό για να ξεπλύνει την προδοσία. 

Ο θυμός, η οργή, το μίσος, η απελπισία γύρω σας γιγαντώνονται.
Δεν θα σας σώσει και δεν θα τους σώσει απ' αυτά καμία "ιδεολογία", κανένα σόφισμα, κανείς "προικισμένος ηγέτης".

Οδεύετε προς μέρες κακές και θλιβερές, που αυτοί τις προκάλεσαν κι εσείς δεν τις εμποδίσατε!..."

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε από το βήμα της Ολομέλειας της Bundestag η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση.

Η Ευρώπη έχει περάσει πολλές κρίσεις και προκλήσεις κατά το παρελθόν, είπε, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνει το «μεγάλο βήμα μπροστά» με την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Χαρακτήρισε «επιβλαβή» την όποια υπόνοια που δίνει ώθηση σε αυτούς που θέλουν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπογράμμισε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να δείξει πως είναι πρόθυμο και ικανό να λειτουργήσει.

Η κα Μέρκελ σημείωσε πως είναι στο χέρι της Βρετανίας να αποφασίσει το πώς θέλει να διαμορφώσει το μέλλον της με την Ευρώπη και πως αναμφίβολα αυτό είναι μια εγχώρια βρετανική απόφαση.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης πως μπορούν να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις μόνο όταν η Βρετανία ενεργοποιήσει το άρθρο 50, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα, και όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Η κα Μέρκιελ τόνισε πως «παραμένουμε σε στενή συνεργασία με τη Βρετανία στο ΝΑΤΟ» και πως η Γερμανία θέλει να διατηρήσει στενή σχέση με την Βρετανία.

Παράλληλα, δήλωσε με έμφαση πως η Γερμανία θα κάνει το παν για να αποτρέψει την περαιτέρω διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπενθυμίζοντας πως δεν πρέπει να "ξεχαστούν" άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η προσφυγική κρίση.

Nexit, Frexit, Oexit, Italexit: άλλες χώρες στο δρόμο που άνοιξαν οι Βρετανοί

Μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία, υψώνονται φωνές και σε άλλες χώρες για να διοργανωθούν παρόμοια δημοψηφίσματα. Αν και οι ονομασίες μένουν στα πρότυπα του Grexit και του Brexit _ Frexit για τη Γαλλία, Nexit για την Ολλανδία και Oexit για την Αυστρία _ τα προτεινόμενα δημοψηφίσματα διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους όσον αφορά τα κίνητρα και τις πιθανότητες να διοργανωθούν.

Ολλανδία
Την επομένη του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι η Ολλανδία θα είναι η επόμενη χώρα που θα αποχωρήσει από την ΕΕ. Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή σε ολλανδική ιστοσελίδα βρήκε ότι το 50% των Ολλανδών επιθυμεί να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα (έναντι 47% που δεν το επιθυμεί) αλλά οι περισσότεροι (46%) θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (έναντι 43% που θα ψήφιζαν αποχώρηση).
Το Nexit όμως κάνει θραύση (64%) στους λιγότερο μορφωμένους Ολλανδούς. Αυτοί είναι πιθανότερο να ψηφίσουν τον ακροδεξιό ηγέτη Γκερτ Βίλντερς που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου. Το Κόμμα της Ελευθερίας του Βίλντερς είναι το μοναδικό στην Ολλανδία που ζητά δημοψήφισμα για το Nexit. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε θεωρεί την όλη ιδέα «ανεύθυνη».

Γαλλία
Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δηλώνει πως, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, θα διοργανώσει εντός έξι μηνών δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ. Σε όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων της χώρας, η ιδέα ενός Frexit προκαλεί φρίκη.

Ιταλία
Η μεγαλύτερη απειλή για την παραμονή της Ιταλίας στην ΕΕ προέρχεται από το Κίνημα Πέντε Αστέρων που πρόσφατα κατέλαβε τις δημαρχίες της Ρώμης και του Τορίνο και επιθυμεί δημοψήφισμα για αποχώρηση από την ευρωζώνη. Το πρόβλημα για τον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, είναι ότι το 61% των Ιταλών υποστηρίζει την παραμονή στην ευρωζώνη.
Η άλλη ευρωσκεπτικιστική δύναμη στη χώρα, η Λέγκα του Βορρά, θεωρεί ότι οι Ιταλοί πρέπει να εκφραστούν μέσω δημοψηφίσματος για την συμμετοχή στην ΕΕ και θα ξεκινήσει την συλλογή υπογραφών για την διοργάνωσή του. Η Λίγκα όμως έχει αμελητέο ποσοστό (4%) και οι εκκλήσεις της δεν εισακούγονται.

Αυστρία
Ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο ακροδεξιός που παραλίγο να εκλεγεί πρόεδρος της Αυστρίας τον περασμένο μήνα, δηλώνει ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ αν οι Βρυξέλλες κάνουν οποιαδήποτε κίνηση προς την πολιτική ενοποίηση. Τα αυστριακά ΜΜΕ ονομάζουν τυχόν αποχώρηση της Αυστρίας Auxit ή Oexit (από το Osterreich). Ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν αποκλείει την περίπτωση δημοψηφίσματος.
Ο Χόβερ αμφισβητεί στα δικαστήρια το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών αλλά, ακόμη και αν κερδίσει, ο πρόεδρος μόνος του δεν έχει την εξουσία να προκηρύσσει δημοψηφίσματα.

Σουηδία
Ο ηγέτης των ακροδεξιών Σουηδών Δημοκρατών Τζίμι Άκεσον θεωρεί ότι η Σουηδία πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί την σχέση της με την ΕΕ και μετά να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα. «Δεν βλέπω τίποτε το αρνητικό στο να αποχωρήσουμε από την ΕΕ» δηλώνει, ζητώντας η Σουηδία «να ξαναγίνει κυρίαρχη χώρα».
Οι Σουηδοί Δημοκράτες έλαβαν 12,9% στις εκλογές του 2014 αλλά πέρσι το ποσοστό τους εκτινάχτηκε στο 20% λόγω του προσφυγικού. Όλα τα μεγάλα κόμματα υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Γερμανία
Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) χαιρέτισε το Brexit ως «Ημέρα Ανεξαρτησίας της Βρετανίας» και επανέλαβε την έκκληση να διοργανωθεί παρόμοιο δημοψήφισμα και στη Γερμανία. Ωστόσο, παρά την αύξηση της υποστήριξης προς το AfD, οι Γερμανοί παραμένουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Δανία
Το ισχυρό ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (DPP), που πανηγύρισε το Brexit ως «χαστούκι στο σύστημα», ζητά δημοψήφισμα για χαλαρότερη σχέση της χώρας με την ΕΕ _ και όχι αποχώρηση. Όμως ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Λαρς Ράσμουσεν, αν και στηρίζεται στο DPP έχοντας σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, αποκλείει την διοργάνωση δημοψηφίσματος.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου