Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Ιουν 2016

Η Ελλάδα είναι το μοναδικό δυτικό κράτος που δεν χρησιμοποιεί το επιστημονικό δυναμικό του για να βελτιώνει την εικόνα του στο εξωτερικό

Στη διεθνή πολιτική, για να δεις το ειδικό, οφείλεις να αναζητήσεις πρώτα τη μεγάλη εικόνα.
Τον τελευταίο καιρό το αλβανικό κατεστημένο έχει επιλέξει να κρατήσει μία καθ' όλα αρνητική στάση απέναντι στην Ελλάδα, ενώ το επεισόδιο με τους διαδηλωτές έξω από το αλβανικό ΥΠΕΞ εις βάρος του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με θέμα το ζήτημα των Τσάμηδων, είναι ενδεικτικό των υφιστάμενων τάσεων. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί η Αλβανία και γιατί τώρα. Η απάντηση έχει να κάνει με τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Η αναγνώριση της αρμενικής Γενοκτονίας από τη γερμανική Βουλή, μία έξοχη απόφαση που δεν κατηγορεί απλώς την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το κίνημα των Νεοτούρκων για το ειδεχθές έγκλημα εναντίον του αρμενικού λαού, αλλά και την ίδια τη Γερμανία γιατί δεν λειτούργησε αποτρεπτικά απέναντι σε αυτή την εξέλιξη, ούσα στενή σύμμαχος της Υψηλής Πύλης εκείνη την περίοδο, έχει εξοργίσει τον Ερντογάν και το κόμμα του. Κι αυτό γιατί η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μία πολιτική διαδικασία απονομιμοποίησης του νεοοθωμανικού αφηγήματος που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως ο νέος θεμέλιος λίθος του τουρκικού κράτους και ταυτόχρονα ως το βασικό εργαλείο αποκεμαλοποίησης της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, πλήττεται σφόδρα το χαρτί του παρελθοντολογικού ηθικισμού που Ερντογάν και ΑKP κρατούν στα χέρια τους ως διαρκές πολιτικό επιχείρημα.

Η απονομιμοποίηση του ηθικού μέρους του νεοοθωμανισμού οδηγεί την Αγκυρα στην εξύφανση μιας πολιτικής εξισωτισμού με άλλες δυνάμεις της περιοχής.
Η ανακίνηση λοιπόν του ανύπαρκτου τσάμικου ζητήματος εκ μέρους της Αλβανίας με το ανυπόστατο επιχείρημα της δήθεν γενοκτονίας είναι μία προσπάθεια της Τουρκίας να δείξει ότι θα δημιουργήσει πλείστα ζητήματα σε κράτη του δυτικού κόσμου με στόχο τη γελοιοποίηση του ζητήματος των γενοκτονιών.

Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε μέχρι σήμερα, δηλαδή να αγνοεί παντελώς το ζήτημα. Νομίζω όμως ότι εξαιτίας των ιστορικών χαμηλών που βιώνουμε στο εθνικό κύρος αυτού του είδους η προσέγγιση δεν έχει πλέον να προσφέρει το παραμικρό. Η δημοσιοποίηση και η ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τα εγκλήματα των Τσάμηδων στην Ηπειρο την εποχή της Κατοχής είναι ένα βήμα που μπορεί να ακυρώσει τη δυσφήμηση της Ελλάδας by proxy.
Βέβαια, την προσπάθεια αυτή μπορούν να την αναλάβουν μόνο πανεπιστημιακοί της χώρας με έργο και παρουσία στο εξωτερικό. Η προσπάθεια αυτή βέβαια εμποδίζεται από το ότι οι Ελληνες πανεπιστημιακοί αντιμετωπίζονται εδώ και κάποια χρόνια, και όχι μόνο σήμερα, ως οι παρίες της Δημόσιας Διοίκησης.
Η Ελλάδα είναι το μοναδικό δυτικό κράτος που, αντί να χρησιμοποιεί το επιστημονικό δυναμικό του για να βελτιώνει τη δημόσια εικόνα του στο εξωτερικό, το ρίχνει στην πυρά των ευτελών εσωτερικών ισορροπιών.
Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για τη μη έξυπνη λειτουργία του κράτους.

Σπύρος Λίτσας
* Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Pulse Gay Club του Ορλάντο, την αιματηρότερη μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, προπαγανδιστικός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους, δημοσίευσε στην αγγλική και αραβική γλώσσα ότι «η επίθεση, που είχε ως στόχο ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο της Φλόριντα και προκάλεσε περισσότερους από 100 νεκρούς και τραυματίες, διεξήχθη από μαχητή του Ισλαμικού Κράτους». Επιπρόσθετα, κάλεσε τους επίδοξους «μοναχικούς λύκους», που θα ασπασθούν μελλοντικά την ιδεολογία του, να διεξάγουν περισσότερες επιθέσεις κατά των απανταχού κοινοτήτων των ομοφυλόφιλων.

Φυσικά, το δημοσίευμα του Amaq δεν οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο 29χρονος Αμερικανός πολίτης αφγανικής καταγωγής, Omar Mateen, έλαβε κατ’ ιδίαν εντολή από το Ισλαμικό Κράτος. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι ο Mateen εμπνεύστηκε από την προπαγάνδα του Χαλιφάτου, χωρίς ωστόσο να ήταν μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης ή να είχε επαφή με τα ηγετικά της στελέχη. Ο Adam Schiff, μέλος του Κογκρέσου και υψηλόβαθμο μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, δήλωσε πως οι αμερικανικές αρχές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο Mateen ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, πριν από την επίθεση. Δηλαδή, ο δράστης επιδίωξε να είναι συνεπής στις εντολές-προτροπές του Ισλαμικού Κράτους προς τους επίδοξους υποστηρικτές του.

Να θυμίσουμε ότι η Tashfeen Malik, μια από τους δύο τρομοκράτες της σφαγής του San Bernardino της Καλιφόρνιας (2 Δεκεμβρίου 2015), όπου έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα, ορκίστηκε υπακοή (bayah) στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών της επίθεσης. Με άλλα λόγια, η Malik προσπάθησε, έστω και την τελευταία στιγμή, να είναι συνεπής στις εντολές των προπαγανδιστών του Ισλαμικού Κράτους και δημοσίευσε στο Facebook, την ώρα που διεξάγονταν η τρομοκρατική επίθεση, την υπακοή της στον Abu Bakr al-Baghdadi. Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Amedy Coulibaly, ο οποίος επιτέθηκε σε εβραϊκό παντοπωλείο του ανατολικού Παρισιού, τον Ιανουάριο του 2015. Συγκεκριμένα, λίγο πριν την επίθεση, βιντεοσκόπησε τον όρκο πίστης του προς τον Baghdadi.

Ποιες όμως είναι αυτές οι εντολές-προτροπές του Ισλαμικού Κράτους; Η απάντηση βρίσκεται στην 12η έκδοση του αγγλόφωνου περιοδικού Dabiq, με τίτλο “Just Terror”, όπου το Ισλαμικό Κράτος ρητά αναφέρει ότι «κάθε επίδοξος υποστηρικτής πρέπει να καταγράψει (αναφέρει) τη βούλησή του, να ανανεώσει τον όρκο υπακοής του, να υψώσει το λάβαρο του Χαλιφάτου, να πλήξει τους σταυροφόρους και τους ειδωλολάτρες και αποστάτες συμμάχους τους, όπου μπορεί να τους βρει, ακόμη κι αν είναι μόνος».
Ως εκ τούτου, το Ισλαμικό Κράτος δεν ενθαρρύνει μόνο τους υποστηρικτές του, ως «μοναχικοί λύκοι», να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις χώρες καταγωγής-διαμονής τους, αλλά τους ζητά και να τεκμηριώσουν την υποταγή τους στο Χαλιφάτο, γνωστοποιώντας τον όρκο πίστης τους προς τον Abu Bakr al-Baghdadi.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί την πρωτοκαθεδρία του στον παγκόσμιο τζιχάντ, έναντι της αντίπαλης Αλ Κάιντα. Ειδικά, στην παρούσα φάση, που σημειώνεται βαθμιαία απώλεια εδαφών του Χαλιφάτου στη Συρία και το Ιράκ, ο πολλαπλασιασμός των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά δυτικών στόχων κρίνεται ως ιδιαίτερα αναγκαίος και χρήσιμος από την ηγεσία του.

Οι αρχές είναι αδύνατον να γνωρίζουν την ιδεολογία, τις προκαταλήψεις ή το μίσος κάθε ατόμου. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθούν οι επίδοξοι «μοναχικοί λύκοι», πριν από τις επιθέσεις τους. Από την πλευρά του, το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει ένα ιδιαίτερα «φονικό όπλο», τα κοινωνικά δίκτυα, μέσω των οποίων περίπου 50 μέλη του σε 24ωρη βάση διαδίδουν την προπαγάνδα του σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκδίδει έντυπα, όπως το μηνιαίο περιοδικό Dabiq, που προωθούν την ιδεολογία του, επαινούν τις επιθέσεις των «μοναχικών λύκων» και δοξάζουν τον τζιχάντ.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένα από τα επόμενα τεύχη του Dabiq θα αναφέρεται στον Omar Mateen. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα συνεχισθεί ο πολλαπλασιασμός και άλλων μιμητών του, όπως ίσως συνέβη με τον 25χρονο Larossi Abballa στο Παρίσι, δύο περίπου 24ωρα μετά την επίθεση στο Ορλάντο.
Επιπρόσθετα, εκδίδει το Kybernetiq, μέσω του οποίου εκπαιδεύει άτομα με ριζοσπαστική προδιάθεση σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας, κρυπτογράφησης και γενικότερα ασφάλειας επικοινωνιών. Πιθανόν, το Kybernetiq να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για την εκπαίδευση ενός τζιχαντιστικού κυβερνο-στρατού, με στόχο τη διεξαγωγή επιθέσεων κατά δυτικών στόχων.

Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει τα απανταχού μέλη του να διεισδύουν στον κοινωνικό ιστό της χώρας διαμονής τους. Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει ένα εγχειρίδιο της Αλ Κάιντα με τίτλο «Κατευθυντήριες γραμμές για την ασφάλεια των μοναχικών λύκων – μουτζαχεντίν», προκειμένου να εκπαιδεύσει τα μέλη της για το πως να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις αρχές. Δεν είναι σαφές αν ο Mateen διάβασε αυτό το εγχειρίδιο. Ωστόσο, το εγχειρίδιο συνιστά τη διεξαγωγή επιθέσεων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπου η προσοχή των εκατοντάδων θαμώνων αποσπάται από τη δυνατή μουσική, και κατ’ αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η πρόκληση δεκάδων θυμάτων.

Όλα αυτά συνιστούν σοβαρό πρόβλημα για τις αρχές πολλών δυτικών χωρών, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν την προπαγάνδα που πραγματοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του διαδικτύου. Μια ιδιαίτερα φονική προπαγάνδα, η οποία, πριν συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016, οδήγησε στη διεξαγωγή τουλάχιστον 12 τρομοκρατικών επιθέσεων εκτός της Συρίας και του Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότερα από 200 άτομα και να τραυματισθούν αρκετές εκατοντάδες.

Το θέμα αγγίζει και την ελληνική πραγματικότητα, καθώς πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια «λίστα θανάτου» με χιλιάδες στόχους του Ισλαμικού Κράτους, στόχους με ονοματεπώνυμα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες.
Πολλά και αναπάντητα τα ερωτήματα, τουλάχιστον προς το παρόν.
Η ΕΥΠ διαθέτει αυτή τη λίστα;
Γνωρίζει τους στόχους στην Ελλάδα;
Τους έχει ενημερώσει;
Έχει λάβει κάποια μέτρα;
Η διεξαγωγή τζιχαντιστικής επίθεσης από «μοναχικούς λύκους» στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου;

* Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος είναι γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας του βιβλίου «Ισλαμικό Κράτος – Οι ρίζες, η δημιουργία και η απειλή του Χαλιφάτου»

Πηγή Geostrategy
geostrategical@yahoo.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το Κόμμα Ντενκ είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα στην Ευρώπη που ιδρύθηκε «από μετανάστες για μετανάστες», όπως ισχυρίζεται, αλλά στην πραγματικότητα είναι βραχίονας του τουρκικού καθεστώτος που προσπαθεί να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ολλανδίας.
Το συγκεκριμένο ολλανδικό κόμμα συνδέεται με το καθεστώς Ερντογάν, είναι αντι-εβραϊκό και αντι-αρμένικο.

Το κόμμα προέκυψε το 2014 όταν δύο Ολλανδοί -τουρκικής καταγωγής- βουλευτές των Εργατικών (Σοσιαλιστές), είναι οι εικονιζόμενοι στη φωτογραφία, διαγράφηκαν από τους Εργατικούς επειδή αποδείχτηκαν φερέφωνα των τουρκικών ισλαμιστικών θρησκευτικών οργανώσεων στην Ολλανδία.

Πλέον έχει συγκεντρώσει 1.000 μέλη σε όλη την Ολλανδία, τουρκικής καταγωγής Ολλανδούς πολίτες και έχει δύο βουλευτές, τους διαγραμμένους, ως κοινοβουλευτική ομάδα.

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το 2017, το τουρκικό κόμμα στην Ολλανδία ευελπιστεί να μπει στην ολλανδική Βουλή με τις ψήφους των μουσουλμάνων μεταναστών, οι οποίοι αριθμούν 1.000.000 ανθρώπους σε σύνολο 17.000.000 Ολλανδών.

Στοχεύοντας να εκπροσωπήσουν τους Τούρκους της Ολλανδίας, οι οποίοι πλέον παριστάνουν τη μειονότητα και αποτελούν το 2,3% του πληθυσμού της χώρας, 395,302 άνθρωποι επίσημα, άλλοι τους ανεβάζουν κοντά στο μισό εκατομμύριο, το Κόμμα Ντενκ θεωρεί ότι μπορεί να πάρει 5 έδρες.

Το συγκεκριμένο τουρκικό κόμμα επίσης απαιτεί τη δημιουργία μίας λίστας από τις Αρχές, στην οποία να συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα όλων των Ολλανδών πολιτών που δεν σέβονται τους μετανάστες.

Αυτό που συμβαίνει στην Ολλανδία με το συγκεκριμένο τουρκικό κόμμα δεν είναι κάτι απλό.
Βλέπουμε τον Ερντογάν να εφαρμόζει πολιτικές σαν αυτές που εδώ και δεκαετίες το τουρκικό προξενείο ασκεί στη Θράκη, σε μια «τουρκική μειονότητα» που δημιουργήθηκε από μετανάστες, σε μια ευρωπαϊκή χώρα που δεν τον έχει «ενοχλήσει» ποτέ.

Σταδιακά οι λαοί της Ευρώπης έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν τι σημαίνει Ερντογάν και ποια νεο-οθωμανικά παιχνίδια κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρωπιστικές» εξαγγελίες για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Οριστική στροφή των Αμερικανών υπέρ του PYD, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας, αναφέρει σε μακροσκελές αρθρο της η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, (18/6), με την πληροφορία ότι η Ζώνη Ασφαλείας που έλπιζε η Τουρκία να δημιουργήσει όντος του συριακού εδάφους, τελικά θα είναι κουρδική ζώνη που θα ενώνει τα δυο κουρδικά τμήματα της βορείου Συρίας και θα δημιουργεί τον Βόρειο Κουρδικό Διάδρομο.

Η εξέλιξη αυτή έχει σοβαρότατες συνέπειες για την πολιτική της Τουρκίας στο συριακό, καθώς κλονίζονται ουσιαστικά όλες οι τουρκικές προσδοκίες ότι με την βοήθεια των Αμερικανών αλλά και των Γαλλογερμανών θα ανατραπεί η κουρδική προέλαση προς τη Μεσόγειο. Ήδη τουρκικές πληροφοριες κάνουν λόγο για Γάλλους κομάντος που πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων εναντίον του ISIS.

Αυτή την στιγμή ο στρατηγικός στόχος των Κούρδων είναι να ενώσουν το Kobani με την κουρδική ζώνη του Afrin στα δυτικά, ενοποιώντας τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο τους με προοπτική δεύτερο βήμα την πρόσβαση στην Μεσόγειο. Εδώ υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρων ζήτημα μήπως η πρόσβαση αυτή γίνει μέσω της τουρκικής επαρχίας του Hatay, μια επαρχία που σύμφωνα με την Συρία κατέχει παράνομα η Τουρκία όπως το βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ήδη η αλαζονεία του Ερντογάν κοστίζει πολύ ακριβά στην τουρκική οικονομία και έχει οδηγήσει σε πρωτοφανές για τα τουρκικά δεδομένα αδιέξοδο της πολιτικής του, σε σημείο να φτάσει να ελπίζει από την… Ρωσία να του δώσει κάποια λύση. Πράγμα φυσικά αδύνατο προς το παρών τουλάχιστον.

Η δεύτερη και πιο πιθανή ίσως επιλογή του Τούρκου προέδρου είναι να οδηγήσει την χώρα σε μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση με αφορμή το Κουρδικό εναντίον και των δυο υπερδυνάμεων, που σίγουρα θα επιφέρει την οριστική καταστροφή και διάλυση της χώρας του.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Φόβοι για ριζοσπαστικοποίηση στην τουρκική κοινότητα

Εδώ και χρόνια έχουμε καταγράψει την ύπαρξη και οργανωμένη λειτουργία των "Γκρίζων Λύκων" στην Γερμανία. Δεν ήταν λίγες οι αναφορές μας στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης και των "Γκρίζων Λύκων" της Γερμανίας. Μάλιστα, έχουμε καταγράψει με απόλυτη σαφήνεια πως η Γερμανία έχει μετατραπεί σε χώρο επιλογής και εκπαίδευσης προσώπων σε εγκαταστάσεις των "Γκρίζων Λύκων". Και όλα αυτά τα καταγράφαμε για να αποδώσουμε το μέγεθος των δραστηριοτήτων που έχουν αναπτύξει οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίεες, χρησιμοποιώντας εθνικιστικές, εγκληματικές, παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες, τις οποίες αναπτύσσουν στους "χώρους ενδιαφέροντος" των τουρκικών συμφερόντων...

Οι μέχρι πρότινος (ημέρα ψήφισης και αναγνώρισης από το γερμανικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας από την Τουρκία) άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, βρίσκονται σήμερα σε (τουλάχιστον δημοσίως) σημείο καμπής. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο άρχισαν οι Γερμανοί να αντιλαμβάνονται πως είναι πάρα πολύ πιθανό να προστάτευαν λίαν επικίνδυνες δραστηριότητες και συμπεριφορές μερίδας της Τουρκικής κοινότητας. Και πως αυτές οι συμπεριφορές απειλούν τώρα την τάξη και την ασφάλεια στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Έτσι, για τον κίνδυνο ενεργοποίησης ριζοσπαστικών δυνάμεων στην τουρκική κοινότητα της Γερμανίας προειδοποίησε η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης, μετά το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

"Αντιλαμβανόμαστε αυξανόμενη δραστηριότητα προπαγάνδας", δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας σε τοπικά ΜΜΕ, τονίζοντας ότι η "κλιμακούμενη ένταση" θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αντιδράσεις στην εξτρεμιστική "σκηνή" της περιοχής.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος εστιάζει την προσοχή της στην οργάνωση των "Γκρίζων Λύκων", η οποία αριθμεί περί τα 7.000 μέλη στη Γερμανία και περί τα 2.100 μέλη μόνο στην περιοχή Βάδης-Βυρτεμβέργης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τα προκλητικά προνόμια των «300» στην Ελλάδα της κρίσης

Του Γιάννη Παπαδημητρίου

Φόροι, χαράτσια, εισφορές, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, χρέη, απογοήτευση και απόγνωση.
Είναι λίγες μόνο από τις λέξεις που περιγράφουν την ζωή του μέσου ελληνικού νοικοκυριού.

Είναι λέξεις που δομούν πλέον κάθε πρόταση στις καθημερινές συζητήσεις των πολιτών που βάζουν συνεχώς πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση αλλά ακούν κάθε κυβέρνηση να τους ζητά επιπρόσθετες θυσίες.
Οι λέξεις που περιγράφουν την ζοφερή πραγματικότητα και το ακόμα πιο θολό και ανέλπιδο μέλλον. Αν οι σημερινοί 40άρηδες συντηρούν με εξαιρετική δυσκολία τις οικογένειές τους, πως θα είναι η κοινωνία όταν τα δικά τους παιδιά κληθούν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους;

Την ίδια ώρα ωστόσο στο κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να λειτουργεί μια «όαση» για λίγους.

Η Βουλή σαν μια offshore εταιρεία εξακολουθεί να παρέχει προκλητικά προνόμια και υψηλούς μισθούς στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

Οι βουλευτές που ψηφίζουν τα «αιματηρά» μέτρα για τους άλλους, διατηρούν για τους εαυτούς τους αφορολόγητη αποζημίωση άνω των 5.000 ευρώ το μήνα, επιδόματα αρκετών χιλιάδων ευρώ, δωρεάν ΙΧ, τσάπα αεροπορικά εισιτήρια κ.α.

Οι «εθνοπατέρες» που πρόσφατα αποφάσισαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την δημιουργία «κόφτη» δημόσιων δαπανών, φρόντισαν να αφήσουν σχεδόν απείραχτο τον δικό τους «προνομιακό παράδεισο».

Τι απολαμβάνει όμως ένας Έλληνας βουλευτής και πόσο κοστίζουν οι 300 στους Έλληνες φορολογούμενους;

Η μηνιαία βουλευτική αποζημίωση μετά και την τελευταία περικοπή από τον νυν πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση ανέρχεται σε περίπου 5.200 ευρώ. Σε αυτά προστίθενται τα ποσά που κάθε βουλευτής εισπράττει από την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Κάθε συμμετοχή πληρώνεται με 75 ευρώ που σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα μπορεί να βγει ποσό από 700 έως 1000 ευρώ έξτρα εισόδημα. Οι περισσότεροι δε εισέρχονται στην αίθουσα των συνεδριάσεων των επιτροπών μόνο για να υπογράψουν το παρουσιολόγιο και στην συνέχεια αποχωρούν.

Το άθροισα των παραπάνω ποσών διαμορφώνει ένα μέρος μόνο από τα βουλευτικά εισοδήματα τα οποία φορολογούνται σε ποσοστό μόλις 25%-35%!

Κατά μέσο όρο κάθε βουλευτής λαμβάνει το χρόνο περίπου 93.000 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση, αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και διάφορα «χρυσά» επιδόματα.

Για το συγκεκριμένο ποσό πληρώνει φόρο περίπου 5.500 ευρώ! Λιγότερα δηλαδή από όσα θα κληθεί να πληρώσει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ μετά την περαιτέρω περικοπή του αφορολόγητου ορίου.

Εκτός αυτών, στο χέρι ο κάθε βουλευτής εισπράττει και το επίδομα οργάνωσης γραφείου. Ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια , το ποσό που λαμβάνει στο χέρι κυμαίνεται από 738,88 ευρώ έως 923,74 ευρώ.

Επίσης, σε κάθε βουλευτή εκτός από το ΙΧ που παρέχεται δωρεάν δίνεται και το επίδομα κίνησης που κυμαίνεται από 291 ευρώ έως 648 ευρώ ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας.

Σαν να μην έφτανε αυτό με πρόσφατη απόφαση οι διελεύσεις από διόδια δεν θα επιβαρύνουν την βουλευτική τσέπη, αλλά την Βουλή και άρα τον Έλληνα φορολογούμενο.

Επιπροσθέτως, ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 909,31 ευρώ το μήνα για έξοδα ταχυδρομείου!

Πηγή ΤηλεγράφημαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η ηλιθιότητα είναι ένα πάγιο εργαλείο προς εκμετάλλευση και κάθε χρήση από ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και ομάδων που το πλαίσιο δραστηριοτήτων τους δεν συνάδει απαραίτητα με την κοινή λογική ή –ακόμη χειρότερα- κινείται με όρους προβοκάτσιας προς στοχευμένες κατευθύνσεις ενάντια του κοινού και εθνικού συμφέροντος.

Μία τέτοια περίπτωση εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 18/6/2016 στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε κάνοντας χρήση μολότοφ.
Είκοσι άτομα, λοιπόν, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, προχώρησαν σε ενέργεια καταδρομικού τύπου (χτυπάω και φεύγω), πετώντας ισάριθμες βόμβες μολότοφ κατά του τουρκικού προξενείου και αστυνομικών (διμοιρία ΜΑΤ) που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο.
Η επίθεση των κουκουλοφόρων απέβη άκαρπη, αφού έγιναν εγκαίρως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους εξανάγκασαν σε φυγή, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Η Αστυνομία προσήγαγε δύο άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα…

Λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης ενέργειας, απορίες δημιουργούνται όχι για την επίθεση αυτή καθεαυτή, αλλά για τα αίτια και τον σκοπό της. Είναι προφανές πως οι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι –για άγνωστους δικούς τους λόγους- δεν «διακρίνουν» ως στόχο επίθεσης κάποιο κυβερνητικό όχημα ή κτίριο, αλλά επέλεξαν να «χτυπήσουν» το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης…! Δηλαδή, τα αίτια της συγκεκριμένης δράσης των κουκουλοφόρων δεν είναι πολιτικά…, αλλά κινούνται στον χώρο μεταξύ ηλιθιότητας και προβοκάτσιας.

Αν συνυπολογίσουμε τα ιστορικά δεδομένα και την επιλεκτική τουρκική ευθιξία επί του συγκεκριμένου προξενείου, τότε λογικά διαπιστώνουμε πως οι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι δεν είναι τίποτε άλλο από όργανα ξένων (τουρκικών ή άλλων) μυστικών υπηρεσιών, που επιδιώκουν την δημιουργία κλίματος έντασης ή αύξηση της ήδη υπάρχουσας έντασης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Θα μπορούσαν, όμως, οι συγκεκριμένοι προβοκάτορες κουκουλοφόροι (φερέφωνα και εργαλεία ανθελληνικών κύκλων) να είναι και ενεργούμενα παρακρατικών μηχανισμών που κινούνται προς την κατεύθυνση δημιουργίας αποπροσανατολισμού της ελληνικής κοινής γνώμης από τα δρώμενα στην πολιτική (και κυρίως οικονομική) σκηνή της χώρας.
Αν τολμήσουμε να συνυπολογίσουμε την κατακόρυφη μείωσης της δράσης των «τρομοκρατικών» οργανώσεων και των κουκουλοφόρων από τις 25 Ιανουαρίου 2015 και μετά, τότε οι συνειρμοί οδηγούν σε τεράστια ερωτήματα σχετιζόμενα με τον πραγματικό ρόλο, τα ηγετικά στελέχη και την καθοδήγηση και προστασία των ομάδων αυτών.

Σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κρατική ασφάλεια, αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ) που μέχρι στιγμής δεν έχουν κατορθώσει να συλλέξουν ικανές πληροφορίες που θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει στον εντοπισμό, την σύλληψη και την εξουδετέρωση συγκεκριμένων προσώπων και ομάδων. Δηλαδή είτε για λόγους ευθιξίας οι αρχηγοί των συγκεκριμένων κρατικών υπηρεσιών θα έπρεπε να είχαν καταθέσει προ πολλού τις παραιτήσεις τους, είτε για λόγους πολιτικής καθαρότητας η κυβέρνηση –δια των αρμοδίων υπουργών- θα έπρεπε να έχει καθαιρέσει τις διοικήσεις των συγκεκριμένων κρατικών υπηρεσιών.

Κι επειδή δεν έχει συμβεί τίποτε, η απορία που αυτομάτως δημιουργείται είναι: μήπως οι κουκουλοφόροι και οι διάφορες αντιεξουσιαστικές ομάδες συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι επειδή λειτουργούν σε συνεργασία με κρατικές υπηρεσίες και πολιτικές αρχές;
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση πρέπει να δοθεί από την ίδια την κυβέρνηση, χωρίς γενικόλογες ανεύθυνες καταθέσεις εκθέσεων ιδεών, αλλά με πράξεις. Ειδάλλως, τα συμπεράσματα θα είναι τραγικά…

ΥΓ: Πρέπει να σημειωθεί πως συμπτώσεις δεν υφίστανται στον χώρο των πληροφοριών και των μυστικών υπηρεσιών. Η «σύμπτωση» των μη συλλήψεων και της μη εξάρθρωσης οργανωμένων ομάδων που κινούνται ενάντια στα εθνικά συμφέροντα απλά δεν υφίσταται. Τα συμπεράσματα δικά σας…
ΥΓ2: Αν κάποιες ομάδες μπορούν να οργανώνονται και να επιτίθενται κατά φυλασσόμενων στόχων όπως είναι το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, τι, άραγε, μπορούν να κάνουν αυτές οι οργανωμένες ομάδες κατά των πολιτών; Από το ερώτημα αυτό προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως οποιοσδήποτε (μη φυλασσόμενος) απλός πολίτης μπορεί την οποιαδήποτε στιγμή να αποτελέσει στόχο αυτών των ομάδων. Και οι αρμόδιες υπηρεσίες (κρατική ασφάλεια, αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ και Δικαιοσύνη) περιορίζονται στον ρόλο του απλού θεατή, δυστυχώς, ενώ η κυβέρνηση έχει σταματήσει έστω και να εκδίδει καταδικαστικές ανακοινώσεις...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου