Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Ιουν 2016

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μπορεί η Γερμανική Βουλή να αναγνώρισε την Αρμενική Γενοκτονία και να πυροδότησε την παράνοια του τούρκου «σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, όμως η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης μόνο ως αντίποινα προς την Μέρκελ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε μετά την δεινή πολιτική ήττα να συσπειρώσει τους τούρκους μέσω του Ισλάμ, χρησιμοποιώντας τον παγκόσμιο την Αγία Σοφία -έναν παγκόσμιο πολιτιστικό θησαυρό- ως πολιτικό εργαλείο, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης με την Ελλάδα.

Και η αλήθεια είναι πως η Τουρκία κατάφερε, απέναντι στην χαλαρή επί εθνικών θεμάτων συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία μέσω του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αρκέστηκε σε μία χλιαρή αντίδραση αντί να δημιουργήσει προκαταβολικά θέμα στον ΟΗΕ, στην UNESCO και την Ε.Ε. ζητώντας την άμεση λήψη αυστηρών μέτρων κατά της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι σε δική του ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει «ως οπισθοδρομική» την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία του Ραμαζανιού, κάνοντας λόγο για ακατανόητες εμμονές που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, σημείωνε πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες.

Η Τουρκία διαπιστώνοντας την «χλιαρότητα» της ελληνικής πλευράς, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα στην θρασύτητά της, τοποθετώντας εαυτόν στην θέση του εκπροσώπου των μουσουλμάνων όλου του κόσμου και με αφορμή τις αντιδράσεις της Αθήνας για την ανάγνωση αποσπάσματος του Κορανίου στην Αγία Σοφία, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια προκλητική ανακοίνωση καλεί σε «σωφροσύνη, στο ύφος και τις δηλώσεις, την Ελλάδα, η οποία εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την εναντίωση προς το Ισλάμ με τον εκσυγχρονισμό».

Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται απολύτως σαφές πως η Τουρκία δεν διστάζει να παρεμβληθεί στα εσωτερικά της Ελλάδας, ενώ την ίδια στιγμή ο τρόπος αντίδρασης της Αθήνας προκαλεί σειρά ερωτημάτων, αφού προκληθείσα από την τουρκική πολιτική δεν περνάει σε απαντητικά μέτρα, όπως π.χ. σε άμεση παύση των ελληνοτουρκικών συνομιλιών.

Οι τουρκικές υποδείξεις για τους μουσουλμάνους της Θράκης αποκαλύπτουν τις πάγιες προθέσεις και σκοπούς της Άγκυρας που μέσα από μία επιθετική πολιτική δυναμιτίζει τις σχέσεις των δύο χωρών και δημιουργεί επιπλέον μείζονα θέματα για την ό,ποια μελλοντική επαφή των δύο χωρών, αφού επί της ουσίας τοποθετείται ως «εκπρόσωπος» μίας θρησκευτικής μειονότητας στην οποία παράνομα (με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης) προσδίδει εθνικά χαρακτηριστικά.

Ίσως, θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να ρωτήσει τον λαλίστατο Ταγίπ Ερντογάν και τα φερέφωνά του στην τουρκική κυβέρνηση, εάν επιθυμούν την άμεση επιστροφή στην Τουρκία, εκείνων που η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους στην Θράκη, προκειμένου να τους παράσχει η τουρκική κυβέρνηση όσα ισχυρίζεται ότι δεν απολαμβάνουν στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, μία άμεση παράδοση 10.000 προστατευόμενων του Ερντογάν μέσω των Κήπων του Έβρου, θα ήταν ένα καλό μήνυμα στην αλαζονεία του τούρκου προέδρου, ο οποίος τολμά να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα για δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα την ίδια στιγμή που στην Τουρκία δολοφονούνται χωρίς κανέναν λόγο απλοί πολίτες, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται ως διαχειριστής του αριθμού των λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ευρώπη…

ΥΓ: Το ότι η πλήρης απουσία της Εκκλησίας καταγράφεται σε ένα τέτοιο γεγονός, είναι ένα από τα πολλά "σημάδια" που έχουν να κάνουν με τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προτιμά να σιωπά για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα, εθνικά και εκκλησιαστικά, της Ελλάδας. Ίσως κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να τονίσει στον κ. Ιερώνυμο πως τα συσίτια δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και πως τα πραγματικά προβλήματα βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή από εκείνα που ο ίδιος και οι ακόλουθοί του αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι μυστικές διατλαντικές συμφωνίες επιβολής της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, η Ρωσία, ο πόλεμος και η Bilderberg

Με τις τρεις διατλαντικές συμφωνίες που προωθούνται (TTIP, CETA, TiSA), οι πλέον σημαντικές ρυθμιστικές περιοχές για τη ζωή μας μεταφέρονται από το δημόσιο στους υπερβολικά ακριβούς, πανούργους και ασυνείδητους «δικηγόρους» της βαριάς βιομηχανίας – από την πολιτική εξουσία στην οικονομική. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος της νεοφιλελεύθερης σχολής, σύμφωνα με την οποία τα εξής:
«Το κράτος είναι ανόητο και πρέπει να συρρικνωθεί – οπότε να γίνει ακόμη πιο ανόητο και αδύναμο, επειδή η Οικονομία, αυτοελεγχόμενη, είναι σε θέση να ρυθμίζει καλύτερα τη ζωή μας«.
Πολλές δυτικές χώρες έχουν ήδη ακολουθήσει το συγκεκριμένο δρόμο, ενώ αυτές που δεν το έχουν κάνει ακόμη, θα υποχρεωθούν – εν ανάγκη ακόμη και εκβιαζόμενες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία κοκ.

Στα πλαίσια αυτά, προωθούνται οι διατλαντικές συμφωνίες, κρυφά από τους Ευρωπαίους Πολίτες – ενώ οι εκλεγμένοι βουλευτές επιτρέπεται να «μελετήσουν» τις 6.000 σελίδες της αγγλοσαξονικής νομολογίας που τις αφορούν το πολύ για δύο ώρες, χωρίς να κρατούν καμία σημείωση (απαγορεύεται)!

Ακόμη χειρότερα, χωρίς τη βοήθεια του διαδικτύου και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν ειδικούς, οι οποίοι έχουν γνώση του θέματος και της νομολογίας. Επομένως, πρόκειται για μία πλήρη διακωμώδηση της έννοιας των Κοινοβουλίων, οπότε του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας – όπως άλλωστε συνέβη και στην Ελλάδα πολλές φορές, πρόσφατα με το θηριώδες νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων.  

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως η λέσχη Bilderberg συνεδριάζει κατ’ εξαίρεση στην Ευρώπη (άρθρο), κυρίως λόγω του ότι θέλει να στηρίξει την προώθηση των παραπάνω συμφωνιών – επομένως την πλήρη επικράτηση της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Με δεδομένο δε το ότι, καλεί στις συνελεύσεις της προσεκτικά επιλεγμένα ηγετικά στελέχη της οικονομίας, του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του στρατού των δυτικών κυρίως χωρών του ΝΑΤΟ, σε εμπιστευτικές, μη πρωτοκολλημένες και μη δημοσιεύσιμες συνομιλίες, δεν μαθαίνει κανείς απολύτως τίποτα.

Συνήθως βέβαια δημιουργούνται επαφές, ενώ ασκείται μία άτυπη επιρροή από την πλευρά της υπερδύναμης – με «αποδέκτες» αυτούς που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Ευρώπη. Δεν αποφασίζεται τίποτα, αλλά όποιος συμμετέχει νοιώθει ματαιόδοξα πως ανήκει στη διατλαντική ελίτ – ενώ είναι σίγουρη η προώθηση του στη θέση που επιθυμεί.

Ένας δεύτερος λόγος της φετινής σύσκεψης, εξίσου σημαντικός εάν όχι σημαντικότερος, είναι η συσπείρωση όλων εναντίον της Ρωσίας – η οποία θεωρείται πως αποτελεί μία τεράστια απειλή τόσο για τις Η.Π.Α., όσο και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα (άρθρο).

Υπενθυμίζουμε εδώ πως η λέσχη Bilderberg, από την ίδρυση της, υπηρετούσε την αντιπαράθεση με τη Σοβιετική Ένωση – η οποία έπρεπε να μετατραπεί από τους πρώην συμμάχους του πολέμου, μέσα σε μία νύχτα, στο νούμερο ένα εχθρό της Δύσης. Στα πλαίσια αυτά, τα φασιστικά υπόβαθρα πολλών μελών της λέσχης ξεχάστηκαν εντελώς – ενώ η Γερμανία μετατράπηκε στο βασικότερο οχυρό προστασίας, απέναντι στη δήθεν σοβιετική απειλή.

Η σημερινή τώρα επιθυμία της Ρωσίας, σε σχέση με τη δημιουργία της Ευρασίας σε συνεργασία με την Ευρώπη, θεωρείται ως η μέγιστη δυνατή απειλή για την υπερδύναμη – η οποία κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει, περικυκλώνοντας μεταξύ άλλων τη Ρωσία στρατιωτικά, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται φυσικά για μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη όπου όμως, όποιος προσπαθήσει να την κριτικάρει στη σύσκεψη, δεν πρόκειται να πάρει καμία πρόσκληση στο μέλλον – ενώ θα εξαφανισθεί γρήγορα από την επικαιρότητα.

Ολοκληρώνοντας, τα παραπάνω προέρχονται από μία πρόσφατη συνέντευξη ενός πρώην Γερμανού υπουργού, με δικές μας μικρές παρεμβάσεις, ο οποίος συμμετείχε σε συσκέψεις της λέσχης (πηγή) – ενώ η πλειοψηφία των φετινών καλεσμένων της προέρχεται από τη Γερμανία.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Επιμένοντας στην άποψή του για ΕΞΟΔΟ της Βρετανίας από την Ε.Ε. ο γνωστός μας για τις φιλελληνικές του θέσεις Βρετανός Ευρωβουλευτής κ Nigel Farage σήμερα το πρωί εξαπέλυσε Δριμύ ΚΑΤΗΓΟΡΩ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Καταπέλτης κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμονές του Βρετανικού Δημοψηφίσματος για παραμονή ή αποχώρηση από την Ε.Ε. ο γνωστός σε εμάς τους Έλληνες Βρετανός Ευρωβουλευτής κ Nigel Farage (UKIP).

Αναφέρθηκε και πάλι στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι η ίδια η ΕΕ δημιούργησε πρόβλημα στην Ελλάδα και στον εαυτό της όταν δέχτηκε την Ελλάδα στο ευρώ τη στιγμή που η χώρα ΔΕΝ ήταν έτοιμη να μπει στο κοινό νόμισμα.

Επιμένοντας στη θέση του ότι η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. ο γνωστός μας Βρετανός Ευρωβουλευτής κατηγόρησε ευθέως την Ε.Ε. δηλώνοντας κατηγορηματικά:
«Τι κάνατε με την Ελλάδα; Την δεχθήκατε στο ευρώ και τώρα την καταδικάζετε βήμα - βήμα να πάει για νέο μνημόνιο ίσως μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο και για να διατηρήσετε τη συνοχή σας μετατρέπετε την Ελλάδα σε ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ χώρα. Ντροπή σας.»
Φροντίσατε, εντελώς ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ, με «coup d’εtat» δηλαδή πραξικοπηματικά να ανατρέψετε δύο δημοκρατικά εκλεγμένους Πρωθυπουργούς στην Ελλάδα και την Ιταλία και να τους αντικαταστήσατε με δύο άτομα που υπήρξαν στελέχη της Goldman Sachs…
«Σπείρατε μόνοι σας το σπόρο της αυτοκαταστροφής σας...»
Στο μεταξύ, αποδεικνύοντας ότι σε τέτοια θέματα ΔΕΝ έχουμε μόνο εμείς οι Έλληνες και η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση «αποκλειστικότητα» «έπεσε» από την μεγάλο αριθμό επισκεπτών ο ιστότοπος της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Εκεί μπορούσαν να κάνουν εγγραφή νέοι ψηφοφόροι για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Δημοψήφισμα για την Ε.Ε. μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 7ης Ιουνίου.

Ήδη Το Εργατικό Κόμμα και το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών ζητά από σήμερα το πρωί να υπάρξει παράταση εγγραφών νέων ψηφοφόρων που δεν μπόρεσαν να μπούνε στο σύστημα μέχρι χτες..Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Ο λαός δεν ορφανεύει ποτέ από ηγέτες.
Δεν ορφανεύει από επιστήμονες.
Ούτε καν από ήρωες. 
Ορφανεύει από ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, του πολιτισμού.

Με αφορμή την προχθεσινή επέτειο του θανάτου της Μαλβίνας (μία ήταν η Μαλβίνα), αναρωτιέται κανείς για την τύχη τούτης της χώρας σε τούτα τα δίσεκτα χρόνια, αν δεν είχαμε κυριολεκτικά ορφανέψει από τους τεράστιους δημιουργούς της τέχνης και του πνεύματος, σ' αυτή την δύσκολη στιγμή.
Άνθρωποι όχι μόνον δημιουργοί, αλλά και εν δυνάμει μαχητές κι επαναστάτες, ταγμένοι πάντα στην αγάπη του ανθρώπου, στην δικαιοσύνη, στην δημοκρατία, στην φύση και στον ύμνο της ομορφιάς της, μιά ομορφιά εξωτερική αλλά και προπάντων εσωτερική, που φορτώνει τον άνθρωπο δύναμη και αποφασιστικότητα να παλέψει για τον ίδιον, για την φύση, για την δίκαιη και όμορφη ζωή.

Είχαμε την τύχη μέσα στον 20ο αιώνα και κυρίως στο δεύτερο μισό του, η Ελλάδα να κατακλυστεί από τέτοιους ανθρώπους του πνεύματος.
Ελύτης, Καζαντζάκης, Ρίτσος, Χατζηδάκις, Σεφέρης, Κουν, Θεοδωράκης, Γκάτσος, Αλέξης Σολωμός, Χορν, Λοίζος, Μόραλης, Μυταράς, Σκαρίμπας και τόσοι άλλοι που όσους κι αν αναφέρεις πάντα κάποιον θα ξεχνάς και θα αδικείς.

Όλοι αυτοί, είναι σίγουρο πως θα ήταν αδύνατον να σταθούν απαθείς και αμίλητοι μπροστά στην κακουργία που συντελείται σήμερα κατά του λαού και της χώρας, θα ήταν αδύνατον να σταθούν σκυφτοί μπροστά στους απίθανους προδότες που κυβερνούν τόσα χρόνια, μπροστά στους ''εταίρους'' - αργυραμοιβούς.

Δεν είναι δυνατόν να μη σκεφτούμε πως αν ζούσαν, αν ήταν εδώ, με μία μόνο δήλωσή τους, με μία λιτή φράση τους, θα μπορούσαν να αποκαθηλώσουν στην συνείδηση την δική μας και την παγκόσμια, όλο αυτό το ανοσιούργημα που σήμερα εφαρμόζεται σαν πείραμα στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ορφανέψαμε.
Και ορφανέψαμε δύο φορές περισσότερο γιατί δεν σκύβουμε στα έργα τους, στην κληρονομιά τους.
Θα μπορούσαμε από 'κει να αντλήσουμε όλη την δύναμη, την αποφασιστικότητα και την αιτία για μιά δίκαιη επανάσταση,  που θα ανέτρεπε τα σχέδια της Νέας νεοναζιστικής ευρωπαϊκής Τάξης πραγμάτων στην χώρα μας. 

Ορφανέψαμε...
Αλλά δεν είναι που ορφανέψαμε... 
Είναι που συμπεριφερόμαστε σαν εκ γενετής ορφανά.
Σαν να μην είχαμε ποτέ τέτοιους πνευματικούς γονείς!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Δεν έχουν περάσει λίγες ημέρες από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, ο οποίος στην πραγματικότητα λειτουργεί πλέον ως Σουλτάνος και η χώρα του με τη λογική της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έστησε μία πρωτοφανούς κλίμακας κιτς φιέστα στην Κωνσταντινούπολη για να εορτάσει την Αλωσή της.

Την ίδια ώρα, οι στρατιωτικές, διπλωματικές και άλλες προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα συνεχώς μεγαλώνουν, μέρα με την ημέρα, με τον «ασύμμετρο πόλεμο» του προσφυγικού να έχει χρησιμοποιηθεί στο έπακρο από την Τουρκία εις βάρος της Ελλάδος. Ανάμεσα σε αυτές τις προκλήσεις και η μετατροπή του κορυφαίου θρησκευτικού ναού της Ορθοδοξίας, της Αγίας Σοφίας, σε… αναγνωστήριο για το Κοράνι! Τέλος, επειδή εν προκειμένω έχει και αυτό τη σημασία του, η ελευθερία της έκφρασης, ειδικά του Τύπου, υφίσταται στη γείτονα χώρα τη σκληρότερη πολιτική διωγμού από τα χρόνια της δικτατορίας Εβρεν.

Σε αυτό το περιβάλλον μία δήλωση έπεσε σαν βόμβα: εκείνη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος έκρινε ότι δεν είναι και κανένα τραγικό ζήτημα το γεγονός ότι οι Τούρκοι έκαναν το πρώτο βήμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί – γιατί αυτό στήνουν ξεκινώντας με τις εν λόγω αναγνώσεις. Είναι ένας πάγιος στόχος τους και είναι προφανές ότι εκείνο που δεν τους έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να τον κάνουν πράξη είναι η γενικευμένη διεθνής κατακραυγή που θα ξεσπάσει σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Η πράξη αυτή των Τούρκων προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό στην Ελλάδα αλλά και πολύ πέρα από αυτήν. Όμως, την ίδια στιγμή, βρέθηκε ένας Ελληνας πολιτικός – η αλήθεια είναι, από αυτούς που «φύτρωσαν» μέσα στην κρίση λέγοντας τα γνωστά τερατώδη, όπως αποδείχθηκε ψέματα στον λαό – ο οποίος αυτοκλήτως νομιμοποίησε αυτή την πρωτοφανή και σίγουρα όχι τυχαία πράξη. Όχι ένας οποιοσδήποτε υπουργός, λ.χ. της βιομηχανίας ή της γεωργίας, αλλά του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας!...

Δεν έχει νόημα να γραφτούν περισσότερα γι αυτό το τραγικό ολίσθημα, το οποίο μας υπενθυμίζει την πάγια στους αιώνες, αδήριτη αλήθεια: ότι η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους.

Εν προκειμένω βέβαια, είναι κρίμα, καθώς ο Ξυδάκης, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια της κρίσης, έδειχνε πατριώτης.

Εδειχνε.

Τώρα, προδήλως, ο άνθρωπος έχει άλλες προτεραιότητες, που ταιριάζουν πολύ περισσότερο με τον κατευνασμό και την βαθιά υποτέλεια…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου