Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Ιουν 2016

Tου David Gardner
Financial Times


Η νέα κυβέρνηση της Τουρκίας σχηματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με διαταγή του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδειξε ποιος έχει τον έλεγχο, προεδρεύοντας στο πρώτο υπουργικό της συμβούλιο.

Ο νέος του πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον οποίο επέλεξε ο ίδιος, ανακοίνωσε ότι «το πιο σημαντικό καθήκον του» θα είναι να μετατοπίσει την Τουρκία από το κοινοβουλευτικό σύστημα στο προεδρικό, νομιμοποιώντας τις εξουσίες που ήδη έχει αποκτήσει ο κ. Ερντογάν.

Είναι αλήθεια πως υπάρχει μια ανωμαλία στην υφιστάμενη δομή εξουσίας. Ο κ. Ερντογάν έγινε ο πρώτος απευθείας εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας το 2014, μετά από 11 χρόνια θητείας ως πρωθυπουργός, δημιουργώντας ερωτήματα για το ποιος είναι ο πραγματικός κυρίαρχος.

Η απάντησή του ήταν να μεταφέρει την εκτελεστική εξουσία από τα γραφεία του πρωθυπουργού σε αυτά της προεδρίας. Το σχέδιό του τώρα είναι να αλλάξει το σύνταγμα, να μετατρέψει σε de jure αυτό που είναι ήδη de facto.

Αλλά αυτή η πορεία προς την κυριαρχία της «ενός ανδρός αρχής» έρχεται σε μια στιγμή που η Τουρκία φαίνεται ευάλωτη: πολιτικά, οικονομικά και τοπικά.

Η προηγούμενη χρονιά αναλώθηκε σε δύο γενικές βουλευτικές εκλογές. Το νεο-ισλαμιστικό κόμμα ΑΚP του κ. Ερντογάν, το AKP, έχασε την πλειοψηφία τον Ιούνιο και την ανέκτησε τον Νοέμβριο, με τη βοήθεια της αναθέρμανσης των συγκρούσεων ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τους Κούρδους αντάρτες, που έστρεψαν τις σκληροπυρηνικές εθνικιστικές ψήφους προς το κυβερνών κόμμα. Ωστόσο, αν και δεν έχουν προγραμματιστεί νέες εκλογές ως το 2019, η αναζήτηση του προέδρου για ανεξέλεγκτη κυριαρχία θα κρατήσουν την Τουρκία σε μόνιμη προεκλογική εγρήγορση για αρκετούς μήνες, κατά τους οποίους η πολιτική ρητορεία υπερισχύει της εφαρμογής πολιτικών.

Ο κ. Ερντογάν θα κοιτάξει μια σειρά από πολιτικούς συνδυασμούς. Το κοινοβούλιο έχει ψηφίσει την άρση της ασυλίας μιας ευρείας ομάδας βουλευτών, αλλά είχε σαν στόχο να επιτρέψει τη δίωξη 46 βουλευτών του φιλο-κουρδικού κόμματος. Θεωρητικά, το AKP μπορεί να μαζέψει αρκετές από αυτές τις κενές έδρες, για να συγκεντρώσει τον αριθμό που χρειάζεται για να «ράψει» το σύνταγμα στα μέτρα του ηγέτη του. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση δεδομένο για όσο καιρό ο κουρδικός Νότος παραμένει υπό πολιορκία. Αντίστοιχα, η προσέγγιση του εθνικιστικού κόμματος από το AKP έχει προκαλέσει την αντίδραση των αντιφρονούντων.

Όλα αυτά μαζί μπορούν να σημαίνουν έναν ακόμα γύρο εκλογών.

Ενώ ο κ. Ερντογάν και το κόμμα του ενισχύονται από αυτού του είδους την πόλωση, η δυνατότητα διακυβέρνησης υπονομεύεται και η βαθιά πολλαπλότητα της Τουρκίας αντικαθίσταται από σκληρές πολιτικές ταυτότητας. Σε συνέδριο των Financial Times στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, η Σελίν Σαγιέκ Μπόκε, επικεφαλής οικονομικής πολιτικής στο κοσμικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, έστειλε μια αυστηρή προειδοποίηση: «Χτίζουμε μια Τουρκία που δεν θέλει να μοιραστεί ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον».

Όσον αφορά στο παρόν, η αδυσώπητη υφαρπαγή εξουσιών από τον κ. Ερντογάν επισκιάζει τα πάντα. Οι θεσμοί και το κράτος δικαίου έχουν καταρρεύσει, καθώς έχει διαβρωθεί η διάκριση των εξουσιών. Απαιτώντας μια άνευ όρων και δουλοπρεπή αφοσίωση, ο πρόεδρος έχει αποκοπεί από την αντικειμενική και βαθιά ανάλυση που απαιτεί μια ουσιαστική διακυβέρνηση.

Κράτησε αναπάντεχα στο υπουργικό συμβούλιο τον Μεχμέτ Σίμσεκ, το τελευταίο μέλος της οικονομικής ομάδας με μια διεθνή φήμη, αλλά τον άφησε με πολύ λίγες εξουσίες.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την επίτευξη υψηλότερων επενδύσεων και προστιθέμενης αξίας έχουν μπει στον πάγο. Ενώ το παγκόσμιο κλίμα έχει γυρίσει ενάντια στις αναδυόμενες αγορές, μια Τουρκία που είναι εξαρτημένη στις διαρκείς εισροές φθηνού χρήματος είναι περισσότερο εκτεθειμένη, γιατί ο κ. Ερντογάν απαιτεί μειώσεις επιτοκίων τη στιγμή που η Fed των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.

Η μερικώς αποκαταστημένη σχέση της Άγκυρας με την Ε.Ε., με διαφορά η μεγαλύτερη πηγή ξένων επενδύσεων και ο μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος, φαίνεται ασταθής.

Η συναλλαγή στην οποία βασίζεται -ώστε η Τουρκία να συγκρατήσει τις ροές των Σύρων προσφύγων προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του καθεστώτος των ταξιδιωτικών θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες στην ζώνη Σένγκεν- δεν φαίνεται υλοποιήσιμη.

Ο κ. Ερντογάν αρνείται ρητά οποιαδήποτε αλλαγή στον αντιτρομοκρατικό νόμο της Τουρκίας, μια από τις 72 προϋποθέσεις για τη συμφωνία για τις θεωρήσεις. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι Βρυξέλλες τις φαντάστηκαν, ενώ η πραγματικότητα είναι πως υπήρχαν στην αρχική συμφωνία που υπογράφηκε το 2013, όταν ήταν πρωθυπουργός. Περιστοιχισμένος από διάφορους αυλικός, πιθανότατα πιστεύει τη δική του εκδοχή.

Η Τουρκία αντέδρασε επίσης επιθετικά στην αναγνώριση των σφαγών των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους ως γενοκτονία από τη γερμανική Βουλή.

Εν τω μεταξύ, απειλούμενη από τους τζιχαντιστές του ISIS στα σύνορα με τη Συρία, είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε προώθηση των κουρδικών πολιτοφυλακών που στηρίζονται από την Ουάσιγκτον, κάτι που τη φέρνει σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ.

Εν μέσω αυτής της καταιγίδας, ο κ. Ερντογάν μπορεί να νιώθει χαρούμενος για την καταδίκη της πρώην Μις Τουρκία, ένα από τις 2.000 πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για προσβολή του από τότε που έγινε πρόεδρος. Βρήκε επίσης τον χρόνο για να αποκηρύξει τον οικογενειακό σχεδιασμό και την αντισύλληψη ως αντίθετα στις μουσουλμανικές αξίες και επιζήμια για το μέλλον της Τουρκίας. Αλλά και πάλι, το όραμά του για το μέλλον στρέφεται γύρω από αυτόν.

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ωραία μας τα είπε ο Γάλλος Πρωθυπουργός κ. Βαλς ο οποίος παρότρυνε συμπατριώτες του και άλλους να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην Ελλάδα!!!

Η Γαλλική Διπλωματία μπορεί να μην έχει πλέον ούτε την αίγλη ούτε την ισχύ που κάποτε απολάμβανε στο διεθνές στερέωμα και η Γαλλική οικονομία να φαίνεται λίγο αδύναμη καθώς ταλαιπωρείται από τις απεργίες για τα εργατικά αλλά δεν παύει να είναι η 3η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Γερμανία και το Βρετανία και 6η μεγαλύτερη οικονομία στον Κόσμο.

Σε ότι αφορά όμως την Πατρίδα μας και τη Γαλλία οι εμπορικές μας συναλλαγές είναι μονίμως στο «μείον» για εμάς, στο «συν» για τους Γάλλους.

Σχεδόν κάθε χρόνο εμείς εισάγουμε από τη Γαλλία προϊόντα που μας κοστίζουν γύρω στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά οι Γάλλοι προτιμούν ελληνικά προϊόντα που κοστίζουν μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Έγραψα τις προάλλες «Ελλάς - Γαλλία-Συμμαχία;» εδώ στο φιλικό μου blog…

Σήμερα μετά την επίσκεψη του κ. Βαλς και «τα καλά του λόγια και τις.. προτροπές» για επενδύσεις στην μαραμένη Οικονομία μας εγώ θα του έλεγα
«κ. Βαλς, άσε τα καλά λόγια και ΑΓΟΡΑΣΕ και μερικά δικά μας προϊόντα έτσι ώστε κάποια στιγμή να ισοφαρίσουμε στο ισοζύγιο ανταλλαγών που μονίμως βαραίνει τις δικές μας –άδειες πιά– τσέπες!!!»
Θα του έλεγα εάν ήμουν Πρωθυπουργός Ελλάδος, αλλά δεν είμαι…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Διδάσκοντας αρχαία ελληνικά στο δημοτικό σχολείο

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος - Κιλκίς

Εις απάντηση του υπουργού για τα "πάρα φύσιν " υπενθυμίζω τα όσα έγραψα προ εξαμήνου για τα αρχαία. Παραλάσσοντας κάπως τα όσα είπε κάποτε ο ποιητής και εθνικός ήρωας Λορέντζος Μαβίλης θα λέγαμε ότι δεν υπάρχουν πάρα φύσιν γλώσσες, αλλά πάρα φύσιν άνθρωποι.

«Η θητεία μου στην ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στη γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία, μεταξύ λέξεων και εννοιολογικού περιεχομένου» Βέρνερ Χάισεμπεργκ, Γερμανός φιλόσοφος, για την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Δεν το κρύβω και δεν το γράφω προς καύχηση-εν οίδα ότι ουδέν ειμί- ότι εδώ και πολλά χρόνια, διδάσκω αρχαία ελληνικά. Όταν παίρνω Ε’ και Στ’ δημοτικού, αφιερώνω μία ώρα του εβδομαδιαίου προγράμματος στην διδασκαλία της, κατά τον Κικέρωνα, «γλώσσας των θεών».

Η ώρα, την οποία «κλέβω» από το πρόγραμμα είναι της «Ευέλικτης Ζώνης». Ας μην ρωτήσει κάποιος τι είναι αυτή η «Ευέλικτη Ζώνη», γιατί και ο ίδιος ακόμη δεν κατάλαβα. Αυτό που ξέρω είναι ότι στο πρόγραμμα που δίνω στους μαθητές μου, σβήνω την «Ευέλικτη Ζώνη» και γράφω αρχαία ελληνικά. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, οι μικροί μαθητές με κατάνυξη, θα έλεγα, και με καμάρι «τριγυρίζουν όπως η μέλισσα γύρω από ένα άγριο λουλούδι» (Βρεττάκος), την πάντερπνη γλώσσα μας και χαίρονται τους χυμούς και τα αρώματά της.

Τους εξηγείς ότι εργάστηκαν «μακριές σειρές προγόνων, που δούλεψαν την φωνή, την τεμάχισαν σε κρίκους, την κάμαν νοήματα, την σφυρηλάτησαν όπως το χρυσάφι οι μεταλλουργοί κι έγινε Όμηροι, Αισχύλοι, Ευαγγέλια κι άλλα κοσμήματα», κατά τον θαυμάσιο Νικ. Βρεττάκο, και ότι αυτοί έχουν το μοναδικό παγκοσμίως προνόμιο να μπορούν να την διαβάζουν στο πρωτότυπο και να την – κατά το δυνατόν – κατανοούν. Και καμαρώνουν και αισθάνονται «εθνικά υπερήφανοι», για να χρησιμοποιήσω μία φράση που απεχθάνεται ο νεοταξικός συφερτός.

Με ρώτησαν κάποιοι φίλοι και συνάδελφοι πώς την διδάσκω; (Ας μου συγχωρεθεί το πρώτο πρόσωπο).

Παραθέτω ένα σχεδιάγραμμα διδασκαλίας, με την επισήμανση πως δεν είμαι φιλόλογος, οι σπουδές μου περιορίζονται στην Θεολογία και την Παιδαγωγική. Μελετώ όμως τα αρχαία «διά βίου» και παλεύω να μεταγγίσω αυτήν μου την αγάπη και τον σεβασμό στους μαθητές μου. Νομίζω ότι είναι μία πράξη αντίστασης, εν μέσω της περιρρέουσας αποκολοκύνθωσις και ημιμάθειας.

Κατ’ αρχάς τα κείμενα που χρησιμοποιώ είναι κυρίως μύθοι του Αισώπου και Ευαγγελικές Περικοπές.
Τι κάνω λοιπόν; (Έχω έτοιμα περίπου 30 μαθήματα).
Φωτοτυπώ και μοιράζω το κείμενο. Για παράδειγμα: «Κοχλίαι: Γεωργού παις κοχλίας ώπτει. Ακούσας δε αυτών τριζόντων έφη: ω, κάκιστα ζώα, των οικιών υμών εμπιπραμένων αυτοί άδετε; Ο λόγος δηλοί ότι παν το παρά καιρόν δρώμενον επονείδιστον».
Αφού γίνει, μία καλά, ορθή και αργή ανάγνωση από τον δάσκαλο, ζητώ από κάποιους μαθητές να προσπαθήσουν να το διαβάσουν μεγαλοφώνως. (Τους προτρέπω να πράξουν το ίδιο στο σπίτι τους ως άσκηση ορθοφωνίας, ευκρινούς προφοράς και άρθρωσης).

Στην συνέχεια τους ζητώ να υπογραμμίσουν ποιες λέξεις αναγνωρίζουν. Σε κάθε κείμενο αγγίζουμε σχεδόν το 90% των λέξεων.
Στο παραπάνω κείμενο υπογράμμισαν, κατά μέσο όρο, τις λέξεις: γεωργού, παις, ακούσας, αυτών, κάκιστα, τριζόντων, ζώα, οικιών, λόγος, παρά, καιρόν. (Αν ήμασταν στην Κρήτη θα αναγνώριζαν και τους κοχλιούς, τα σαλιγκάρια).

Στην συνέχεια βοηθώντας διακριτικά τα παιδιά, τους παρωθώ να μεταφράσουμε, όλοι μαζί, το κείμενο για να καρπωθούν αυτά την χαρά της αποκάλυψης του κειμένου.

«Σαλιγκάρια: Το παιδί ενός γεωργού έψηνε σαλιγκάρια κι ακούγοντάς τα να τρίζουν, είπε: Ε, κάκιστα ζώα, τα σπίτια σας καίγονται και εσείς τραγουδάτε. Ο μύθος σημαίνει ότι είναι αξιοκατάκριτο καθετί που γίνεται παράκαιρα». (Νιώθω χαρά βλέποντας την ικανοποίηση και την έκπληξη των παιδιών κατά την μετάφραση. Ανοίγεται ένα παράθυρο και ατενίζουν το ένδοξο παρελθόν, «τις αμμουδιές του Ομήρου»).

Στην συνέχεια έπεται το ωραιότερο: η ετυμολογία, σκαλίζουμε τις γενέθλιες λέξεις της ελληνίδας γλώσσας, το φως του πολιτισμού μας φεγγοβολά στην αίθουσα. (Και η αίθουσα, από το ρήμα «αίθω» παράγεται, που σημαίνει καίω, φωτίζω. Εξ ου και αίθριος και αιθίοψ, από τα αίθω+όψη).

Το γεωργός από γη+έργον και καταλήγουμε στην γεωργία, στον Γεώργιο, στην γεωγραφία, στην γεωμετρία, στο γεωτρύπανο (λέξεις που βρήκαν τα παιδιά). Παραγωγή λόγου και εκμάθηση του πρώτου συνθετικού «γέω», το οποίο σημαίνει γη, πράγμα που πριν αγνοούσαν.

Το ίδιο με την λέξη «παις», απ’ όπου το παιδί, το παιχνίδι, παιδεία, παιδίατρος, παιδαγωγός.

Τους λες ότι κανείς σήμερα δεν λέει «πάω στην οικία μου», όμως λέμε οικογένεια, οικοδέσποινα, οικοδομή, οικονομία.
(Δράτεσσαι της ευκαιρίας και εξηγείς ότι η οικονομία παράγεται από το οίκος+νέμω, που σημαίνει μοιράζω, αλλά και διοικώ και καταλήγουμε στον νόμο και ότι σήμερα καταστράφηκε η οικο-νομία μας, γιατί δεν διοικεί ο νόμος, αλλά οι άνομοι και παράνομοι, που νέμονται το δημόσιο ταμείο).

Τους εξηγείς ότι το «εμπιπραμένων» παράγεται από το «πίμπρημι» και φτάνουμε στον εμπρησμό.

Τους λες ότι «άδω» σημαίνει ψάλλω και τραγουδώ και ανοίγεται μπροστά μας ένα απέραντο φύλλωμα λέξεων: κωμωδία, ωδείο, μελωδία, τραγωδία (βάζεις και την λέξη «τράγος» και... αμηχανούν) και αηδόνι και αυδή, που σημαίνει φωνή, η οποία διασώζεται στο επίθετο άναυδος και στο απηύδησα.

Η ώρα δεν φτάνει. Κρατάμε 5-10 λεπτά για την κυρα-Γραμματική. (Πολλές φορές, για να εξοικειωθούν με τα στολίδια του λόγου, τους τόνους και τα πνεύματα, τους δίνω ένα κείμενο «γυμνό» από αυτά και τους λέω τι βάζουμε. Δυσκολεύονται στην αρχή να θέσουν, για παράδειγμα, την δασεία και την οξεία στην λέξη «Έλληνας», όμως, μαθαίνουν και πολύ γρήγορα).
Το κουδούνι χτυπά, τα παιδιά βγαίνουν «άδοντας» στην αυλή και ο δάσκαλος σκέφτεται με θλίψη γιατί να μην υπάρχει αυτό το «πανηγύρι» στο Αναλυτικό Πρόγραμμα.
Η απάντηση είναι απλή.
Παιδεία φτιάχνεις με οράματα και όχι με προγράμματα.
Η πατρίδα θέλει αναλυτικό… όραμα και εμείς «μουρμουρίζουμε σπασμένες λέξεις από ξένες γλώσσες» (Σεφέρης).
Στην αίθουσα όμως δεν μπαίνει το υπουργείο να διδάξει, μπαίνει ο δάσκαλος. Κλείνει την πόρτα και... «γεωργού παις κοχλίας ώπτει».
Με το υπουργείο, θα ασχολούμαστε τώρα, με τους γκρεμιστές της Παιδείας…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού


Ιδιαίτερης –ενημερωτικής, επεξηγηματικής και διδακτικής- αξίας για τον ΄Ελληνα αναγνώστη, το κατωτέρω άρθρο του γνωστού μας Αμερικανού Οικονομολόγου, καθηγητή, συγγραφέα, πολιτικού διανοητή, πρώην υπουργού κυβέρνησης Ρέϊγκαν (!), παρουσιάζει με εκτυφλωτική διαύγεια τη συνταγή θεραπείας-θανάτου που έχει συντάξει για την Ελλάδα ο Σόϊμπλε -της οποίας το πρώτο στάδιο ακόμη διανύουμε.
Αναλύει επίσης και παρουσιάζει τη μηχανή εξαπάτησης περί το Χρέος, που αφ’ ενός παρέχει στο ΔΝΤ το άλλοθι παραμονής ως αιματοστίφτη της χώρας και παράλληλα φουσκώνει τον σάκο αισιόδοξης αερολογίας του Τσίπρα, για την παράταση των χρήσιμων υπηρεσιών του.
Ιδού το επιμορφωτικό κείμενο:

«΄Εχοντας χρησιμοποιήσει επιτυχώς την ΕΕ για να υποδουλώσει τον ελληνικό λαό, με την μετατροπή της «αριστερής» κυβέρνησης σε πιόνι των γερμανικών τραπεζών, η Γερμανία βρίσκει τώρα εμπόδιο το ΔΝΤ στο σχέδιό της να λεηλατήσει την Ελλάδα μέχρι εξαφάνισής της και από την μνήμη.

Οι κανόνες του ΔΝΤ εμποδίζουν τον οργανισμό να δανείζει χώρες που αδυνατούν να εξοφλήσουν το χρέος. Το ΔΝΤ, βάσει δεδομένων και αναλύσεων, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει. Κατά συνέπεια το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να δανείσει στην Ελλάδα τα ποσά με τα οποία θα εξοφλήσει τις ιδιωτικές τράπεζες.

Το ΔΝΤ λέει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας –πολλοί των οποίων δεν την εδάνεισαν χρήματα αλλ’ απλώς αγόρασαν ελληνικό χρέος με σκοπό να κερδοσκοπήσουν- θα πρέπει να διαγράψουν μέρος του χρέους, ώστε να το χαμηλώσουν στο επίπεδο που η ελληνική οικονομία θα μπορεί να εξυπηρετήσει.

Οι Τράπεζες δεν θέλουν να είναι η Ελλάδα σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της, επειδή οι τράπεζες επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους προκειμένου να ληστέψουν την Ελλάδα από τα σταθερά της κεφάλαια και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές και επίσης για να καταλύσουν το σύστημα κοινωνικής προστασίας που δημιουργήθηκε στον 20ο Αιώνα. Ο Νεοφιλελευθερισμός προτίθεται να εγκαθιδρύσει καθεστώς φεουδαρχίας –λίγοι ληστοβαρώνοι (μπέηδες, παρ ημίν) και πολλοί κολλήγοι: Το ένα τοις εκατό των εχόντων και το 99% των ακλήρων.

Κατά την άποψη της Γερμανίας, το ΔΝΤ πρέπει να της δανείσει τα λεφτά με τα οποία η Ελλάδα θα πληρώσει τις γερμανικές τράπεζες. Μετά το ΔΝΤ θα τα επανεισπράξει, εξαναγκάζοντας την Ελλάδα να περικόψει η να καταργήσει συντάξεις γήρατος, να μειώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και την απασχόληση και να χρησιμοποιήσει τα ποσά που εξοικονόμησε για την αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Και καθώς αυτά τα ποσά θα είναι ανεπαρκή, νέα μέτρα λιτότητας θα επιβληθούν και η Ελλάδα θα υποχρεούται να ξεπουλά τα εθνικά της κεφάλαια όπως εταιρείες ύδρευσης, λιμάνια, και προστατευόμενα νησιά σε ξένους επενδυτές, κυρίως στις ίδιες τις τράπεζες ή στους μεγαλύτερους πελάτες τους.

Μέχρι τώρα οι λεγόμενοι «πιστωτές» απλώς υποσχέθηκαν κάποια μορφή ελάφρυνσης χρέους, άγνωστης ακόμη μορφής, μετά παρέλευση διετίας. Μέχρι τότε το νεώτερο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού θα έχει εκπατρισθεί και θα έχει αντικατασταθεί από -εκπατρισμένους από τους πολέμους της Ουάσιγκτων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική- μετανάστες, οι οποίοι θα επιβαρύνουν περισσότερο τις δυνατότητες κοινωνικής περίθαλψης της Ελλάδας.

Με άλλα λόγια η Ελλάδα καταστρέφεται από την ΕΕ, στην οποία τόσο ανόητα εντάχθηκε και εμπιστεύτηκε. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πορτογαλία και εξελίσσεται στην Ισπανία και Ιταλία. Η λεηλασία κατασπάραξε την Ιρλανδία και την Λεττονία ( και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής) και προχωρεί στην Ουκρανία.

Ψεύδονται οι τίτλοι των εφημερίδων που αναφέρουν πως επιτυγχάνεται συμφωνία Γερμανίας και ΔΝΤ για την μείωση του ελληνικού χρέους στο επίπεδο όπου μπορεί να εξυπηρετηθεί. Κανένας «πιστωτής» δεν συμφώνησε μέχρι τώρα να διαγράψει και δεκάρα του χρέους. Το μόνο που δόθηκε στο ΔΝΤ από τους λεγόμενους «πιστωτές» είναι αόριστες «υποσχέσεις», για απροσδιόριστο ποσοστό χρέους, προς απομείωση μετά διετία.

Οι τίτλοι των εφημερίδων είναι αερολογίες ,προορισμένες να δώσουν άλλοθι στο ΔΝΤ να υποκύψει στην πίεση να παραβιάσει τους κανόνες λειτουργίας του. Το πρόσχημα επιτρέπει στο ΔΝΤ να ισχυρίζεται ότι μια μελλοντική (απροσδιόριστη) απομείωση του χρέους θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της και επομένως μπορεί το ΔΝΤ να δανείσει την Ελλάδα για να πληρώσει τιε ιδιωτικές τράπεζες.

Τα ΜΜΕ επιμένουν να αποκαλούν την λεηλασία της Ελλάδος «διάσωση».

Το να αποκαλείς την λεηλασία μιας χώρας διάσωση είναι να χρησιμοποιείς τη γλώσσα του ΄Οργουελ (της αντιστροφής των εννοιών). Η πλύση εγκεφάλων είναι τόσο ενδελεχής ώστε ακόμη και τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί της λεηλατούμενης Ελλάδος αποκαλούν «διάσωση» τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό που σταυρώνει την Ελλάδα.

Παντού στον Δυτικό κόσμο ποικιλία μέτρων, τόσο επιχειρηματικών συγκροτημάτων όσο και κυβερνήσεων , προκάλεσαν καθήλωση της εισοδηματικής ανάπτυξης. Για να συνεχίσουν να αναφέρουν κέρδη (στους μετόχους τους), μεγαλοτράπεζες και πολυεθνικά συγκροτήματα στράφηκαν στην λεηλασία. Τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και οι δημόσιες υπηρεσίες στοχοποιήθηκαν για ιδιωτικοποίηση, και η παγίδευση σε χρέος, που τόσο παραστατικά περιγράφεται από τον Τζων Πέρκινς, στο βιβλίο του « Εξομολογήσεις Ενός Οικονομικού Δολοφόνου», χρησιμοποιείται για την λεηλασία ολόκληρων χωρών.

Εισήλθαμε στη ληστρική φάση του καπιταλισμού. Η ερήμωση θα είναι το αποτέλεσμα.

Πηγή AnalystForChange


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με μια πρωτοφανή προσβολή προς όλο τον χριστιανικό κόσμο, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να απαντήσει στην πίεση που δέχεται τόσο για την αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νομού αλλά και με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η τουρκική κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα το «θρησκευτικό» τμήμα της (TRT Diyanet) θα εκπέμπει καθημερινά για όλη την διάρκεια του Ραμαζανιου, μεταδίδοντας την πρωινή προσευχή από την Αγιά Σοφιά.

Η είδηση αυτή έρχεται τρεις ημέρες μετά την νεοοθωμανική φιέστα που οργάνωσε ο Ταγιπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη για την επέτειο της Άλωσης, όπου εμφανίστηκε ως άλλος Σουλτάνος ενώπιον ενός κοινού ενός εκατομμυρίου οπαδών του. Το περασμένο Σαββάτο χιλιάδες μέλη ισλαμικής οργάνωσης νεολαίας συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγιά Σοφιά και προσευχήθηκαν με αίτημα την μετατροπή του ιερού μνημείου της χριστιανοσύνης , σε τζαμί.

Το πρόγραμμα για το «sahur» (την πρωινή προσευχή πριν από την νηστεία) με τίτλο «Αγία Σοφία –Χρόνος Ευλογίας» θα προβάλλεται καθημερινά για τριάντα ημέρες στις 2 τα ξημερώματα και θα περιλαμβάνει ανάγνωση του Κορανίου από την Αγιά Σοφιά αλλά και συζητήσεις για το Ισλάμ από τον οικοδεσπότη της εκπομπής Αλι Μπεκτάς.

Η είδηση έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό όχι μόνο από τα ισλαμικά έντυπα αλλά και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο που έσπευσαν να κάνουν λόγο για «ιστορικές στιγμές» στην Αγία Σοφιά.

Τα δημοσιεύματα συνοδεύονται από λεπτομέρειες για την ιστορία της Αγιάς Σοφιάς, με την επισήμανση ότι λειτούργησε 916 χρόνια ως εκκλησία και μετά την Άλωση για 482 χρόνια ως τζαμί, ενώ πλέον λειτουργεί ως Μουσείο.

Πάντως όχι μόνο οι ισλαμιστές αλλά και εθνικιστές καθώς και το ίδιο το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ επανειλημμένα έχουν απειλήσει ότι θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, κάτι που έχει υποστηρίξει και ο ίδιος ο Ερντογάν, χωρίς όμως να επιχειρηθεί η υλοποίηση αυτών των σχεδίων λόγω των εντονότατων αντιδράσεων ξένων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις έγινε γνωστή η μετάδοση της πρωινής προσευχής από την Αγιά Σοφιά ο βουλευτής του ΑΚΡ της Κωνσταντινούπολης Σαμιλ Ταγιάρ έσπευσε να δηλώσει ότι εφόσον οι ΗΠΑ αγκάλιασαν το ΠΚΚ και τον Γκιουλεν και η Γερμανία υπέκυψε στο ψέμα της γενοκτονίας, η φιλία έμεινε στο ράφι και επομένως τώρα έχει σειρά να αντιδράσει η Τουρκία και η Αγιά Σοφιά να ανοίξει στο προσκύνημα» και να γίνει δηλαδή και πάλι τζαμί, κλείνοντας έτσι τις πόρτες, ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ενός ιερού τόπου του χριστιανικού κόσμου.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τι να έχουν άραγε τα βαλιτσάκια που κουβαλάει ο ψευτομουφτής βγαίνοντας από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής;

Προκαλούν και πιέζουν οι τουρκόφρονες για κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης
Παράνομη οργάνωση τουρκοφρόνων προαναγγέλλει διαδηλώσεις διεκδίκησης της τουρκικής ταυτότητας!
Πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον στυγνό εκβιασμό – απειλή να καταργήσει την συνθήκη της Λωζάνης η Ελλάδα;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε πολίτη να δρα κατά της εσωτερικής ασφάλειας μίας χώρας; Είναι δυνατόν ανεμπόδιστα κάποιος να λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας, που με σειρά ενεργειών του επιχειρεί να καταστρέψει την ειρηνική συμβίωση των πολιτών; Είναι δυνατόν ένα κράτος να επιτρέπει με την σιωπή του την αποδόμησή του και την έκθεση έως και σε κίνδυνο απώλειας ζωής αγνώστου αριθμού των πολιτών του;
Τίποτε από αυτά δεν επιτρέπονται, αλλά όλα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη. Και συμβαίνουν εξαιτίας της απαθούς κυβερνητικής «παρουσίας», η οποία για λόγους που δεν έχουν μέχρι σήμερα ούτε κατ’ ελάχιστο εξηγηθεί, επιτρέπει την λειτουργία παράνομων σωματείων, παρακρατικών ομάδων και εγνωσμένης εθνικής επικινδυνότητας «προσωπικοτήτων», που δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν την πλουσιότατη διαβίωσή τους μέσα από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Έκκληση για δημιουργία ενός Ντενκτάς στην Θράκη!

Λίγες ημέρες πριν, ο γνωστός ψευτομουφτής Ξάνθης, αλλά και γνωστός πράκτορας της Τουρκίας που δρα στην Ελληνική Θράκη, προέτρεψε τον πρόεδρο του κόμματος τουρκοφρόνων, Αλή Τσαβούς, να μετατραπεί σε «Ντενκτάς της Θράκης», δηλαδή να μεταμορφωθεί σε μία προσωπικότητα με παρακρατικές και παραστρατιωτικές δράσεις, με προβοκάτσιες εις βάρος μουσουλμάνων και χριστιανών και σε συνεργασία με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και ειδικές ομάδες του τουρκικού στρατού να δημιουργήσει συνθήκες ανωμαλίας εντός της Ελλάδας.

Είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί η τουρκική εξωτερική πολιτική (και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) για την υλοποίηση των σχεδιασμών της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη. Είναι ο άνθρωπος που εσχάτως ανέλαβε να «θερμάνει» μέσα από την Θράκη το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και κατόρθωσε προ ημερών να υπάρξει η πρώτη επίσημη (δημοσιοποιημένη) παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, με την κυβέρνηση των Αθηνών να απαντά σε χλιαρούς τόνους με αναφορές σε διεθνές δίκαιο κ.λ.π. ενώ υπήρξε θρασύτατη παρέμβαση σε ελληνικά εσωτερικά ζητήματα από την πλευρά της Τουρκίας.

Μηνύματα του Ερντογάν μέσω του ψευτομουφτή Ξάνθης

Ο γνωστός, για τις αγαστές σχέσεις με την Τουρκία, ψευτομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε την αγορά του πολυτελούς αυτοκινήτου τζιπ που κυκλοφορεί, εκμεταλλευόμενος εσχάτως θρησκευτική γιορτή στον Εχίνο Ξάνθης, μετέφερε εθνικιστικά μηνύματα προς τους «τούρκους της Θράκης» από τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκόγλωσση εφημερίδα Μilletgazetesi, που παρακολουθεί στενά και δημοσιεύει όλες τις δραστηριότητες των τουρκοφρόνων της Ελληνικής Θράκης, φυσικά και τις γιορτές Χάτιμ που αφορούν την ολοκλήρωση των μαθημάτων του Κορανίου (κουράν κουρσού), προ ημερών στον Εχίνο της Ξάνθης την προσευχή στο Χάτιμ την έκανε ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ενώ παριστάμενος ήταν ο τούρκος πρόξενος Αλί Ριζά Ακιντζί, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ.

Ο Μέτε μετά από την προσευχή, ακολουθώντας την πάγια τακτική πολιτικοποίησης των τζαμιών και μετατροπής τους σε χώρους τουρκικής προπαγάνδας, απευθυνόμενος στους παριστάμενους μουσουλμάνους μετέφερε τα χαιρετίσματα του Πρόεδρο της Τ.C. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο συνάντησε πριν από λίγες μέρες στην Άγκυρα.

Ο μουφτής Μέτε αναφέρθηκε στις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο κλείσιμο των δύο παραρτημάτων του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, στις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας και στην δήλωση του υπουργού Εξωτερικών που είπε πως ¨Η μειονότητα στην Θράκη είναι ελληνική¨, λέγοντας πως αυτά δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτά, πως η τουρκική μειονότητα δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλή απέναντι σε όλα αυτά και ότι στην επόμενη περίοδο θα αντιδράσει με δημοκρατικό τρόπο.

Στην ομιλία του ο Μέτε , ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κάλεσε την δυτική Θράκη. Μετέφερε τα χαιρετίσματα και την αγάπη του Ερντογάν και περιέγραψε πως ηγέτες από κάθε βαθμίδα της μητέρας πατρίδας μας, παρακολουθούνε στενά τα θέματα της δυτικής Θράκης και εκφράζουν με δυνατό τρόπο την στήριξη τους. Είπε πως το μόνο που ζητάνε από εμάς είναι να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας αναλογούνε, να μην υποχωρήσουμε σε θέματα των εθνικών και θρησκευτικών μας αξιών, να είμαστε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία…

Ευτυχώς, για τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μέτε, δεν υπήρξε κανένας μουσουλμάνος για να τον ρωτήσει (όπως έγινε προ ημερών στα Μελίβοια Ξάνθης, από όπου έφυγε σιωπηλός και με πολλά νεύρα) που βρήκε λεφτά για να αγοράσει τζιπ πολυτελείας. Δυστυχώς, την ίδια ερώτηση φαίνεται να μην του έχει κάνει ούτε το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών…

Συμβουλευτική Επιτροπή: Εάν δεν δοθούν τα δικαιώματα μας, αρχίζουμε σκληρή δημοκρατική δράση

Σύμφωνα με την Μilletgazetesi η Συμβουλευτική Επιτροπή τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης συνεκλήθη για να αξιολογήσει τις πιέσεις και τις δηλώσεις της τελευταίας περιόδου κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Στην συνεδρίαση της αξιολογήθηκαν οι δηλώσεις τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας Παυλόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά, όσο και το κλείσιμο των δύο παραρτημάτων του Συλλόγου Επιστημόνων και κάποια άλλα προηγούμενα περιστατικά. Η Συμβουλευτική Επιτροπή τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, σχημάτισε ένα συμβούλιο για να εκφράσει στα πλέον ανώτερα όργανα την ανησυχία και τα αιτήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σχετικά με αυτές τις καταστάσεις.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, συνεκλήθη στις 31 Μαΐου. Μετά από την συνεδρίαση ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε έκανε μια δήλωση.
Η δήλωση του Μέτε ανέφερε τα εξής:
¨Η Συμβουλευτική Επιτροπή στην σημερινή της συνεδρίαση, εξουσιοδότησε βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες να θέσουν την κατάσταση στα πλέον ανώτερα όργανα. Τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την μειονότητα, τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, το κλέψιμο του αυτοκινήτου από το DEB και η μη επιστροφή του, η απαγωγή στελέχους της μουφτείας Ξάνθης και οι απειλές κατά του μουφτή και τέλος το κλείσιμο τν παραρτημάτων του BTAYTD. Για αυτό τον λόγο υπήρξε εξουσιοδότηση ώστε να εκφραστούν στα πλέον ανώτερα όργανα, αυτές οι πιέσεις σε βάρος της μειονότητας. Οι φίλοι αυτοί θα θέσουν την κατάσταση στα άτομα με την πλέον υψηλή εκπροσώπηση. Η μειονότητα θα συνεχίσει την αντίδραση της, ανάλογα με την απάντηση που θα πάρουμε από εκεί. Εάν οι ανώτατοι αιρετοί σταματήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ, εάν δεχτούν την μειονότητα ως ομόλογο ή εάν δοθούν τα δέοντα δικαιώματα στην μειονότητα, καλώς. Αλλά εάν δεν γίνει αυτό τότε αποφασίστηκε να φτάσουμε έως την δημοκρατικά χαρακτηριζόμενη ως σκληρή δράση της πορείας διαμαρτυρίας. Ανάλογα με την απάντηση που θα έχουμε, θα τα αξιολογήσουμε αυτά τις επόμενες μέρες¨.
Ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην ομιλία που έκανε κατά την τελετή Χάτιμ στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης είχε αναφερθεί σε αυτά τα θέματα και είχε πει πως οι δηλώσεις που έγιναν και τα περιστατικά που συνέβησαν την τελευταία περίοδο, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ότι αν χρειαστεί θα μπορούσε να γίνει και πορεία διαμαρτυρίας.

Τουρκική παραγγελιά η νέα πρόκληση

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως ενώ υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό (που διοχετεύεται από τον προσκείμενο φιλικά στην Τουρκία ηλεκτρονικό Τύπο της Θράκης) από όλες τις συνεδριάσεις των διάφορων σωματείων, συλλόγων και «οργάνων» των τουρκοφρόνων της Ξάνθης, στην περίπτωση αυτής της συγκεκριμένης συνεδρίασης της (παράνομης) «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» δεν υπάρχει κανένα φωτογραφικό ντοκουμέντο, ενισχύοντας τις υποψίες πως η συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ, αλλά το «αποτέλεσμά» της είναι κείμενο που συντάχθηκε εντός του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (από τον αρμόδιο επικεφαλή της ΜΙΤ Ιρφάν Τσετίν) και δόθηκε προς χρήση και εκμετάλλευση στην συγκεκριμένη (τονίζουμε πως είναι παράνομη) επιτροπή, η οποία συνεδρίασε χωρίς να ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων και των παρευρισκομένων, ενώ απορίας άξιο είναι πως δεν υπάρχει ούτε κάποιο βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις του ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε…!!!

Αυτή η τελευταία παρέμβαση του ψευτομουφτή και τουρκοπράκτορα, συνιστά ξεκάθαρη πρόκληση και εκβιασμό προς την ελληνική κυβέρνηση, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί την εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας αναγνώριση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας των μουσουλμάνων της Θράκης. Απαιτεί, δηλαδή ο Αχμέτ Μέτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παραβιάσει η Ελλάδα τη συνθήκη της Λωζάνης και να την καταστήσει «γράμμα νεκρό», το οποίο αποτελεί επιδίωξη της Τουρκίας, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η εκ του μηδενός συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, την κυριαρχία στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα και, φυσικά, την ΑΟΖ (στόχευση της Άγκυρας αποτελεί η Ελληνική ΑΟΖ στο Καστελλόριζο).

Εκβιάζει, μάλιστα, ο αχυράνθρωπος και θρησκοκάπηλος Αχμέτ Μέτε, πως εάν η Ελλάδα δεν δεχθεί τις απαιτήσεις της παράνομης επιτροπής, τότε θα υπάρξει σειρά μέτρων κατά της Ελλάδας, εννοώντας καταγγελία σε διεθνή φόρα και οργανώσεις. Όμως, ανεβάζοντας τον πήχη του εκβιασμού, ο ψευτομουφτής εντελλόμενος της Τουρκίας απειλεί πως θα υπάρξουν και πορεία διαμαρτυρίας των «τούρκων» της Θράκης, γεγονός που –εάν συμβεί- θα τύχει της πλήρους εκμετάλλευσης από τα τουρκικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, τα οποία θα προβάλουν την «καταπάτηση» των ανθρωπίνων, πολιτικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων των «τούρκων» της Θράκης.

Εκβιάζει και απειλεί, λοιπόν, ο γενίτσαρος (είναι πομάκος και ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι μέχρι την ηλικία των 10 χρόνων δεν γνώριζε ούτε μία τουρκική λέξη) Αχμέτ Μέτε, δίνοντας την ευκαιρία στην Άγκυρα να μετρήσει τα όρια, τις διαθέσεις, τις προθέσεις και την αντοχή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αναμένοντας την λογική αρνητική απάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης, το ενδιαφέρον δεν στρέφεται τόσο στο εάν το Τουρκικό Προξενείο θα προχωρήσει στην οργάνωση μίας πορείας διαμαρτυρίας (ο γράφων θεωρεί δεδομένη την τουρκική κίνηση), αλλά στο πως θα αντιδράσει ο Αλέξης Τσίπρας όταν θα πρέπει να καταστείλει μία πορεία πολιτών που στοχεύει στην διάλυση της συνθήκης της Λωζάνης, δηλαδή στην πλήρη κατάρρευση και αποδόμηση των όσων σήμερα ισχύουν επί των Ελληνοτουρκικών.

Θα υπάρξει επιβολή της τάξης από την Αστυνομία (ΜΑΤ) όπως κάνει η κυβέρνηση στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες (χριστιανούς ή μη μουσουλμάνους) ή, η κυβέρνηση θα επιλέξει να μην υπάρξει εμπλοκή των δυνάμεων ασφαλείας εκθέτοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια της Ελλάδας τόσο στο εσωτερικό της όσο και επί των συνόρων της;
Ο Αχμέτ Μέτε επιχειρεί να εισάγει (από το πουθενά) με τον πλέον βίαιο τρόπο ένα νέο ελληνοτουρκικό πρόβλημα, δηλαδή μία νέα τουρκική απαίτηση εις βάρος της Ελλάδας. Και όμως, κανένας εισαγγελέας δεν παρεμβαίνει, κανένας πολιτικός δεν προχωρά σε δηλώσεις, κανένας κυβερνητικός (εκπρόσωπος, μέλος ή στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης) δεν έχει να πει τίποτε!

Γνωρίζουμε την αδιαφορία των εξ Αθηνών κυβερνώντων την Ελλάδα. Γνωρίζουμε, επίσης, την θυμηδία που προκαλούν τα εθνικά θέματα στην κυβέρνηση, στα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ελπίζουμε πως επιθυμούν να συγκρουστούν για ζητήματα που χαρακτηρίζονται ως εθνικά, αφού η λέξη «έθνος» είναι απαγορευμένη έως ανύπαρκτη για τους ιδεοληπτικά αγόμενους και φερόμενους πωλητικούς της πρωτο-δεύτερης φοράς αριστερής κυβέρνησης της Ελλάδας. Θα πρέπει όμως οι ίδιοι να γνωρίζουν πως είναι τελείως διαφορετική η βαρύτητα μεταξύ οικονομικών και εθνικών θεμάτων, όπως διαφορετικής βαρύτητας είναι και η περίπτωση αποτυχίας αντιμετώπισής τους.

Ίσως, όσοι ισχυρίζονται πως κυβερνούν την Ελλάδα από το Μέγαρο Μαξίμου, θα ήταν καλό να σκεφτούν το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που αποφασίσουν να εμφανιστούν «χαλαροί», με τόνους «ήπιας πολιτικής» και προσφέροντας στον Ερντογάν άφθονο ζωτικό χώρο για να πραγματοποιήσει τις κινήσεις του εις βάρος της Ελλάδας.
Εκτός και εάν στα διαβατήρια τους γράφει «υπηκοότητα τουρκική», οπότε…

Εν κατακλείδι, η Τουρκία για μία ακόμη φορά προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα μέσω της Θράκης, την οποία χρησιμοποιεί σταθερά ως μοχλό πίεσης απέναντι στις ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να εισάγει νέα ζητήματα - διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να "βαρύνει" την ατζέντα των διμερών διαφορών. Το ζητούμενο δεν είναι τι κάνει η Τουρκία μέσω των "εργαλείων" της στην Θράκη, αλλά το πως θα αντιδράσει η Ελλάδα ευρισκόμενη σε κατάσταση failed state (ουσιαστικά χωρίς κυβέρνηση, αφού άλλοι αποφασίζουν για την χώρα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τα εθνικά θέματα ή τα συμφέροντα της χώρας) με μία ανύπαρκτη κυβέρνηση (ο "κόφτης" αποτελεί αυτόματο πιλότο διακυβέρνησης προς όφελος μόνο των δανειστών και όχι της Ελλάδας, και καταργεί ουσιαστικά τους δύο πυλώνες ύπαρξης του κράτους, την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία), η οποία έχει και την τάση να αποφεύγει (ή και να ηττάται οικτρά) να αντιμετωπίσει τις πραγματικές της ευθύνες στις διαπραγματεύσεις.
Μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιβάλει το αυτονόητο, δηλαδή το νόμο, στην περιοχή της Θράκης; Αν οι φερόμενοι και ως κυβερνήτες της Ελλάδας δεν είναι σε θέση, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Θράκη ως γεωγραφικό κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας και τα συμβαίνοντα σε αυτήν με βάση την Ελληνική νομοθεσία και τα όσα με απόλυτη σαφήνεια ορίζονται από ειδικές συνθήκες (π.χ. συνθήκη της Λωζάνης), τότε αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί άμεσα, πριν δημιουργήσει -μετά την οικονομική καταστροφή- και μία εθνική ήττα τεραστίων διαστάσεων και ανυπολόγιστης ζημίας...
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί την Θράκη, ως οφείλει, με κάθε μέσο και τρόπο. Ας ξεκινήσει με την εφαρμογή όσων ορίζει ο νόμος...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Ώστε ενόχλησε κάποιους (ή κάποιον;) ακραίων political correct φρονημάτων η εικόνα που συνόδευε το προχθεσινό σχόλιο, που απεικόνιζε με περιπαικτική διάθεση (λεζάντα περί λαδόκολλας κλπ) τον υπουργό-κήτος της Παιδείας, διότι τάχα αποτελεί ρατσισμό κατά των
παχύσαρκων;

Τώρα μάλιστα.  Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου.
Αυτές οι ακραίες political correct απόψεις είναι απλώς ακραίες και δυστυχώς όλα τα άκρα μοιάζουν μεταξύ τους.

Στην κοινωνία, μεταξύ μας κυκλοφορούν πολλοί, εκατομμύρια παχύσαρκοι άνθρωποι. Πολλοί από 'μας είμαστε οι ίδιοι εύσωμοι ή παχείς. Δεν τους (μας) κάνει κανείς bullying, δεν υφίστανται ρατσισμό αν δεν συντρέχουν και άλλοι λόγοι. 
Ο κύριος Κραουνάκης είναι εύσωμος. Και η κυρία Γαλάνη επίσης. Ο ίδιος ο μεγάλος Χατζηδάκις ήταν παχύς. Κι ο Παβαρότι. Κι ο Τσώρτσιλ. Κι ο Όρσον Γουέλς. Και τόσοι άλλοι. Δεν διανοήθηκε να τους κάνει κανείς bullying μόνο για το πάχος τους.

Υπάρχουν όμως και μερικοί που δεν είναι απλώς εύσωμοι ή εύσαρκοι ή παχύσαρκοι, παρά είναι χοντροί.
Και είναι χοντροί γιατί το λίπος έχει διηθήσει και τον εγκέφαλό τους, και γιατί με τον σκ@τοχαρακτήρα που έχουν από απλώς αντικοινωνικοί και μισάνθρωποι, έχουν γίνει επικίνδυνοι και μάστιγα για την κοινωνία.
Όταν μάλιστα αποκτούν και θέσεις εξουσίας τότε είναι που γίνονται από κήτη τέρατα και τότε είναι που δεν χρειάζονται κανενός είδους λύπηση, ούτε κανενός είδους political correct αμερικανικού τύπου προστασία (στην ελληνική πολιτική σκηνή όλοι γνωρίζουμε τρείς τουλάχιστον από δαύτους).

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της εικόνας του προχθεσινού σχολίου.
Ήταν στοχευμένη σάτιρα (καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη δεν έχει σημασία) που αφορούσε συγκεκριμένον χοντρό και δεν αφορούσε  βέβαια τους παχείς συνολικά.
Οποιοσδήποτε δεν το βλέπει ή δεν θέλει να το κατανοήσει είναι απλώς ιδεοληπτικός.
Και οι ιδεοληψίες αυτού του είδους βρωμάνε Συριζίλα, η οποία τείνει να γίνει η κυριάρχη βρώμα μετά την Πασοκίλα των προηγούμενων χρόνων. 

Όμως η εξουσία διαφθείρει και παρασύρει.
Ακόμη κι αν πρόκειται για μία απλή διαχείριση μιάς ιστοσελίδας ομάδας στο facebook.
Κρίμα.
Κι έχουμε σοβαρότερα θέματα ν' ασχοληθούμε!...

Υ.Γ. (για όσους δεν κατάλαβαν): Ένας απ' τους διαχειριστές της ιστοσελίδας ''Πλεύση Ελευθερίας με την Ζωή μας!'' στο facebook, απαίτησε από το blog να κατεβάσει την κοινοποίηση του προχθεσινού σχολίου από την σελίδα της ομάδας, ή να δημοσιευτεί το κείμενο μόνο του, διότι λέει, η εικόνα που το συνοδεύει αποτελεί ρατσισμό για τους παχύσαρκους! 
Το blog ζητά την γνώμη σας, για το εξής μόνο: Αποτελεί η συγκεκριμένη εικόνα που συνοδεύει το συγκεκριμένο κείμενο στοιχείο ρατσισμού κατά των παχύσαρκων ατόμων γενικά και συνολικά; Ναι ή όχι;

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το μαχαίρι το κρατούσε μεν τουρκικό χέρι, η έμπνευση όμως ήταν γερμανική, προς το συμφέρον και των δύο λαών, γερμανικού και τουρκικού

Με άγνωστο το κίνητρο της ενέργειας, το γερμανικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τη πρόταση αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας υπό των Τούρκων, ενώ αναμένεται η απάντηση του Ερντογάν, πλην της τυπικής ανάκλησης του Τούρκου πρεσβευτή από το Βερολίνο.

Η πράξη αυτή, εκ πρώτης όψεως, αντιστρατεύεται την πρόσφατη άκρως φιλοτουρκική πολιτική της κας Μέρκελ -η οποία «ένιψε τας χείρας της» και δεν παρέστη κατά την ψηφοφορία- γι’ αυτό και αποτελεί ερωτηματικό η χρονική συγκυρία αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας. Προφανώς, είναι θέμα χρόνου να αντιληφθούμε τα παρασκηνιακά προϋπάρξαντα. Πάντως, εγείρεται ανησυχία, μήπως ο Ερντογάν προβεί -ως αντίποινα- στην μη εφαρμογή της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Θα πρέπει όμως, όχι προς μετριασμό της ευθύνης των Τούρκων που επιτέλεσαν απάνθρωπες βιαιότητες, όμοιες με αυτές των τζιχαντιστών με τους οποίους συνεργάζονται σήμερα αδελφικά, να τονιστεί ότι το μαχαίρι το κρατούσε μεν τουρκικό χέρι, η έμπνευση όμως ήταν γερμανική, προς το συμφέρον και των δύο λαών, γερμανικού και τουρκικού.

Εμπνευστής της Γενοκτονίας ήταν ο Λίμαν φον Σάντερς, Γερμανός στρατηγός, που είχε αναλάβει στρατιωτικός σύμβουλος και ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του στρατού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Α' Παγκόσμο Πόλεμο. Ανήκε σε οικογένεια Πρώσων ευγενών. Εντάχθηκε στον αυτοκρατορικό γερμανικό στρατό και σύντομα εξελίχθηκε φθάνοντας το βαθμό του Αντιστράτηγου. Με τον βαθμό αυτό διορίστηκε το 1913 επικεφαλής της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με κύριο σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την εκπαίδευση του οθωμανικού στρατού.

(Παρενθετικώς αναφέρω, ότι μετά το τέλος του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 1919, και ενώ ο φον Σάντερς κρατούνταν με προορισμό να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, έξι μήνες μετά, λόγω μη έγερσης αξιώσεων εκ μέρους και της ελληνικής κυβέρνησης, αφέθηκε ελεύθερος, παραιτούμενος τον ίδιο χρόνο από τον γερμανικό στρατό. Είναι ανεξήγητη η ελληνική στάση, όπως το ίδιο ανεξήγητη είναι και η άρνηση της Ελλάδας να καταδικαστεί ως εγκληματίας πολέμου, ο Ιταλός διοικητής ναυτικού του Αιγαίου, που διέταξε τον τορπιλισμό της Έλλης).

Γιατί η Γερμανία ήθελε τον διωγμό Ελλήνων και Αρμενίων; Γράφει παραστατικά στο βιβλίο «Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Μ. Ασίας», ο Μιχαήλ Ροδάς: «Δυστυχώς αι εμπορικαί συνθήκαι, μετά τον πόλεμον του 1897 και κυριώτατα από το 1900 και εντεύθεν, μετεβλήθησαν, διότι εις την Ανατολήν ενεφανίσθη δεινός συναγωνιστής, ακατάβλητος, εφωδιασμένος με όλα τα μέσα του πολέμου, προγραμματιστής και ικανός δι’ έντιμον ή μη εμπορικόν πόλεμον. Ο Γερμανός.

» Εξεστράτευσε με την εντολήν της εξοντώσεως και με την σημαίαν της επικρατήσεως εν Τουρκία, πολιτικής και εμπορικής, αντί πάσης θυσίας. Ό,τι εν Τουρκία εκυριάρχει είχε ζωήν και κίνησιν, έδιδεν εις τον τόπον τον τόνον της υπεροχής, έπρεπε να καταπέση, να συντριβή, να εξαφανισθή.

» Επάνω από τα πτώματα όλων, Ελλήνων, Γάλλων, Άγγλων και λοιπών επικρατούντων στοιχείων, έπρεπε να βαδίση ο Γερμανός και να επεκτείνη την επικράτησίν του προς τα μέρη όπου από αιώνας εργάζονται τιμιώτατα εκατομμύρια ανθρώπων. Και το σχέδιον της εξοντώσεως ετέθη εις εφαρμογήν, ο πόλεμος εκηρύχθη αμείλικτος εκ μέρους αυτού του Αυτοκράτορος της Γερμανίας, ο οποίος μετεβλήθη εις παραγγελιοδόχον και εξεστράτευσε μέχρι της Ανατολής, καθ ην στιγμήν ο φίλος του Χαμήτ έχυνε ποταμούς αιμάτων χριστιανικών. Αι χείρες Σουλτάνου και Γερμανού Αυτοκράτορος κατά την απαισίαν και τραγικήν αυτήν στιγμήν, συνεσφίγγοντο αδελφικώτατα».

Ο φον Σάντερς, προκειμένου να μη προκληθεί αντίδραση στον "πολιτισμένο" κόσμο προτείνει, ως "τελική λύση", τον λευκό θάνατο, τις ατέλειωτες οδοιπορίες. "Σας διαβεβαιώνω ότι οι παγωνιές και το κρύο του χειμώνα, οι βροχές και η μεγάλη υγρασία, ο ήλιος και η τρομερή ζέστη του καλοκαιριού, οι αρρώστιες του εξανθηματικού τύφου και της χολέρας, οι κακουχίες και η ασιτία, θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, με τις σφαγές που λογαριάζετε να κάνετε εσείς", δήλωνε στους Τούρκους ο Σάντερς. Από την στιγμή εκείνη (1914) Έλληνες και Αρμένιοι υπέστησαν δεινά που δεν τα χωρά ο νους.

Ο Λίμαν Φον Σάντερς, επομένως, ήταν αυτός που έπεισε τους Τούρκους -δεν χρειάστηκε να επιμείνει και πολύ-, τονίζοντάς τους ότι "ουδεμία ασφάλεια έχει η Τουρκία, ούτε μπορεί να οργανωθεί ελεύθερα στο μέλλον λόγω της παρουσίας των Ελλήνων".

Για κατακλείδα, θέλω ιδιαιτέρως να σημειώσω, ένα από τα επιχειρήματα του φον Σάντερς, προς εξόντωση των Ελλήνων και Αρμενίων μέσω απάνθρωπων μεθόδων κατά την εξορία τους: «Με το σύστημα που σας προτείνω, ο θάνατός τους είναι βέβαιος. Επιπλέον, οι γυναίκες τους δεν θα γεννούν και έτσι θα λυθεί το δημογραφικό σας πρόβλημα, ενώ η μισητή και άτιμη ράτσα των Ελλήνων θα ξεκληριστεί και θα χαθεί για πάντα μέσα σε μια γενιά και εσείς θα αποκτήσετε μια συμπαγή τούρκικη ομοιογένεια».

Μακεδών
Πηγή VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» έσκουζε από μικρόφωνα και ντουντούκες ο Τσίπρας όταν γυρνούσε πάνω κάτω την Ελλάδα και έχτιζε μέρα με τη μέρα τα ψέματα που τον έκαναν πρωθυπουργό. Όπως και όλα τα άλλα, ήρθε η ώρα και αυτό το ψέμα να φανεί: η περήφανη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου έδωσε μαζί με όλα τα άλλα και τα σπίτια: οι προστασίες, δεν υπάρχουν πια...

Όμως, παρά τους φόρους, παρά τα μέτρα, παρά τις εκποιήσεις, παρά την απόλυτη και πλήρη υποταγή σε όλα όσα οι δανειστές απαίτησαν, η δόση ακόμα δεν ήρθε. Αντίθετα, ήρθαν νέες προειδοποιήσεις στις οποίες τώρα περιλαμβάνεται και εκείνη του Ντράγκι που έβαλε άγριο πάγο στην Ελληνική κυβέρνηση που πανηγύριζε για μία απόφαση της ΕΚΤ η οποία τελικά δεν ελήφθη.

Η στάση των δανειστών, ιδίως του Βερολίνου που για μία ακόμη φορά έχει επιβάλλει πλήρως τη γραμμή του, ένα και μόνον προμηνύει: ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται ήδη στην πορεία προς την έξοδο. Ότι ήταν να τους κάνει τους το έκανε. Από εδώ και πέρα, τους είναι, ουσιαστικά, παντελώς άχρηστη. Νομοθέτησε τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τίποτα. Γι αυτό και η χώρα εισέρχεται πλέον σταδιακά στο επόμενο στάδιο, το οποίο ήδη ξεκίνησε με τις προαναφερθείσες έμπρακτες, από την πλευρά των δανειστών, αμφισβητήσεις.

Η «απάντηση» που σκοπεύει να δώσει ο πρωθυπουργός σε αυτή την κατεύθυνση που ήδη έχει αρχίσει και εκδηλώνεται, φάνηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο – κηδεία το οποίο συγκάλεσε: θα ανοίξει ζήτημα εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης.

Και μόνον το γεγονός ότι ανεβάζει αυτά τα δύο θέματα τώρα στην πολιτική ατζέντα, δείχνει ξεκάθαρα ότι βλέπει το τέλος να έρχεται γοργά.

Όμως, όλα αυτά, δεν θα του δώσουν τη σανίδα σωτηρίας που πλέον όλο και πιο αγχωμένα αναζητεί. Αλλά ούτε και το πώς πάει ή δεν πάει η Ν.Δ. θα τον βοηθήσει: η πτώση δεν θα έρθει από την αντιπολίτευση.

Θα έρθει από το βάρος της συσσωρευμένης πολιτικής απάτης που μάλιστα συνεχίζεται, αλλά και, κυρίως, από τη σαφή διαδικασία με την οποία οι δανειστές, αφού τους έκανε όλη τη δουλειά, θα του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Κι εκείνος θα σκούζει πάλι από μικρόφωνα και ντουντούκες για την… Αριστερά κοκ, μόνον που, αυτή τη φορά, δεν θα τον ακούει κανείς…

Ο άνθρωπος έπαιξε, και μάλιστα έπαιξε βρώμικα, με χαρτιά σημαδεμένα, και έχασε.

Τώρα πια, είναι απλώς θέμα (λίγου) χρόνου κι ας πιστεύουν ακόμα πολλοί ότι είναι κυρίαρχος.

Δεν είναι πια.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου