Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Μαΐ 2016

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Οι απειλές Ερντογάν για “πάγωμα” της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό μας αφορούν άμεσα φυσικά.Αν ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του και ανοίξει ξανά τις “στρόφιγγες” των προσφυγικών ροών τις οποίες ΑΠΟΛΥΤΑ ελέγχει η Άγκυρα,τότε το πλήγμα που θα δεχτεί η Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά ισχυρό στην οικονομία της.Γιατί θα πληγεί άμεσα το νούμερο ένα προϊόν της: ο τουρισμός.

Ο σουλτάνος εκβιάζει ανοιχτά της ΕΕ καταλαβαίνοντας ότι η υπόθεση της βίζας που απαιτεί για τους πολίτες της Τουρκίας δύσκολα θα περάσει.Δεν θα διστάσει να υλοποιήσει τις απειλές του όχι μόνο για να κάνει επίδειξη ισχύος προς τις Βρυξέλλες αλλά για να αποδυναμώσει περαιτέρω οικονομικά την Ελλάδα.

Ο τουρκικός τουρισμός έχει “πεθάνει” μετά από τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα. Το ίδιο συμβαίνει μ΄ όλες τις τουριστικές χώρες της περιοχής μας,όπως η Αίγυπτος.Η Ελλάδα έχει ποντάρει και φέτος πολλά στον τουρισμό της για τον οποίο οι προβλέψεις είναι θετικές παρά την εγκληματική αύξηση του ΦΠΑ την οποία…ομολόγησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μόνο που οι προβλέψεις αυτές δεν θα επιβεβαιωθούν αν προκύψει ένα νέο “τσουνάμι” προσφύγων μέσα στο καλοκαίρι.

Έχει εναλλακτικό σχέδιο η ΕΕ; Πολύ φοβόμαστε πως όχι.Κάποιος από την Αθήνα θα πρέπει να τηλεφωνήσει στον Έλληνα πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ για να του δώσει οδηγίες “κινητοποίησης” των Βρυξελλών.

Καλό είναι να ετοιμαζόμαστε από μόνοι μας για να αντιμετωπίσουμε την “ασύμμετρη οικονομική απειλή” από την Τουρκία.

Όσο για το ΝΑΤΟ; Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι η παρουσία του έχει μειώσει τις προσφυγικές ροές δεν πείθει.

Ποιες είναι οι απειλές Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα μπλοκάρει τη νομοθετική διαδικασία για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες την οποία συνήψαν οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα εάν η Ευρώπη δεν εξαιρέσει τους Τούρκους από την υποχρέωση να παίρνουν βίζα όταν θέλουν να ταξιδέψουν στον Χώρο Σένγκεν ως τα τέλη Ιουνίου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά τις θεωρήσεις εισόδου, «καμιά απόφαση, κανένας νόμος στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής δεν πρόκειται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Τουρκίας», διεμήνυσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη.

«Θα φθάσουμε σε ένα ορόσημο την 30ή Ιουνίου στο ζήτημα που αφορά τις βίζες (…). Ο υπουργός των Εξωτερικών μας, ο υπουργός μας για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις θα έχουν συζητήσεις (με τους Ευρωπαίους). Εάν υπάρξει αποτέλεσμα, καλώς. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κανένα αποτέλεσμα, λυπούμαστε», πρόσθεσε ο Ερντογάν.


Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η αυτοματοποίηση της δημοσιογραφίας και το μέλλον των εταιρικών ΜΜΕ 
Γράφει ο Timothy Alexander Guzman για το ιστολόγιο Silent Crow News
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Τα συμβατικά (ή εταιρικά, όπως επίσης αποκαλούνται) μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αρχίσει πρόσφατα να κινούνται προς την κατεύθυνση της αντικατάστασης του έμψυχου δημοσιογράφου με ρομπότ, προωθώντας  ένα είδος “αυτοματοποιημένης δημοσιογραφίας” για την παραγωγή ειδήσεων. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι δημοσιογράφοι των εταιρικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι λειτουργούν σήμερα κάτω από την μηχανή προπαγάνδας, είναι ανεξάρτητοι και αφοσιωμένοι στην αναζήτηση της αλήθειας. Ωστόσο, περισσότερο από ποτέ, τα τραστ των εταιρικών μέσων ενημέρωσης αντικαθιστούν σταδιακά τους συμβατικούς δημοσιογράφους με ρομπότ, τα οποία είναι σε θέση να παράγουν διπλάσιο αριθμό άρθρων, με ταχύτερο ρυθμό, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας αυτών των εταιρειών. Αυτός, φυσικά, είναι μόνο ένας από τους λόγους για την νέα αυτή τάση, αφού υπάρχει ένα ευρύτερο σκεπτικό πίσω από την χρήση της νέας προηγμένης τεχνολογίας στον τομέα της ενημέρωσης.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα ρομπότ έχουν από καιρό αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε διάφορες βιομηχανίες, ειδικά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου έχουν ήδη εκτοπίσει το ανθρώπινο δυναμικό στις γραμμές παραγωγής. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν αποτελούν εξαίρεση. Πρόσφατα, η “New York Post” (μια εφημερίδα προπαγάνδας τύπου ταμπλόιντ) ανέφερε σε άρθρο της, ότι ο αρχισυντάκτης του Bloomberg και μέλος της λέσχης Bilderberg, John Micklethwait, δήλωσε στους 2.400 περίπου δημοσιογράφους του Bloomberg, σε υπηρεσιακό σημείωμα, ότι θα προχωρήσει στην σύσταση μιας ομάδας 10 ατόμων, της οποίας αποστολή θα είναι να μελετήσει “πώς θα αυξηθεί η χρήση του αυτοματισμού στην συγγραφή άρθρων και στο ρεπορτάζ”. Συγκεκριμένα, στο υπηρεσιακό αυτό σημείωμα προς το προσωπικό ο Micklethwait ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Ποιος είναι ο λόγος να απασχολούμε δημοσιογράφους, τη στιγμή που με την χρήση υπολογιστών θα έχουμε θεαματική αύξηση της παραγωγής"; Ο Micklethwait προφανώς άγγιζε ένα θέμα, το οποίο ήδη απασχολούσε σοβαρά και προκαλούσε έντονη ανησυχία στο προσωπικό.

Μια ειρωνεία της αυτοματοποίησης είναι ότι είναι αποτελεσματική μόνο εφ’ όσον συμπληρώνεται και ελέγχεται από ανθρώπους. Αυτό ισχύει και για τους δύο κύριους τύπους αυτοματοποιημένης δημοσιογραφίας. Στον πρώτο τύπο, ο υπολογιστής δημιουργεί ένα άρθρο ή έναν τίτλο. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η ανθρώπινη παρέμβαση, ώστε να γνωρίζει ο υπολογιστής τι ακριβώς να αναζητήσει, πού να το ψάξει, αλλά και για να εξασφαλίζεται, προς όφελος του αναγνώστη, η ανεξαρτησία και η διαφάνεια. Στο δεύτερο τύπο, ο υπολογιστής εντοπίζει μια τάση, παράγει ένα μέρος ενός άρθρου και ουσιαστικά υποβάλλει το εξής ερώτημα: «Θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάτι και στη συνέχεια να δημοσιευθεί; Να έχετε υπ’ όψιν, ότι θα θεωρηθεί ως έγγυρο δημοσίευμα του “Bloomberg” μόνο εάν το προσυπογράψετε”.

Ωστόσο, επιλέγοντας να αγνοεί αυτόν τον παράγοντα, ο Micklethwait συμπεραίνει στο σημείωμά του: “Εάν όλη η διαδικασία γίνει σωστά, η αυτοματοποιημένη δημοσιογραφία έχει τη δυνατότητα να προσδώσει μια νέα ενδιαφέρουσα διάσταση σε όλα τα είδη απασχόλησης στον χώρο της επαγγελματικής δημοσιογραφίας”, 

Το περιοδικόNew York Magazine”  δημοσίευσε ένα άρθρο το 2014 με τίτλο “Τα ρομπότ κατακλύζουν την βιομηχανία της ειδησεογραφίας, με θεαματικά αποτελέσματα για τους δημοσιογράφους”, στο οποίο υπήρχε και μια συνέντευξη με έναν ανεξάρτητο αρθρογράφο, τον Ken Doctor:

“Ο Ken Doctor, ανεξάρτητος αρθρογράφος που επί χρόνια μελετά και σχολιάζει την βιομηχανία των ειδήσεων, μου είπε τις προάλλες ότι η αύξηση του αριθμού των άρθρων από ρομπότ είναι ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει την εποχή μας, τόσο από τεχνολογική άποψη, όσο και ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία ειδήσεων, λόγω της οικονομικής αστάθειας, η οποία έχει οδηγήσει τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης στην αναζήτηση τρόπων μείωσης των εξόδων τους. “Τα ρομπότ είναι απλώς άλλο ένα εργαλείο της νέας δημοσιογραφίας”, τονίζει. “Στο μέλλον”, κατά την εκτίμηση του Ken Doctor, “τα ρομπότ δεν θα γίνουν μόνο ανταγωνιστές των δημοσιογράφων. Θα συνεργάζονται μαζί μας, με το να δημιουργούν παραγράφους που θα βασίζονται σε καταχωρημένα δεδομένα, τις οποίες εμείς θα μπορούμε στη συνέχεια να συμπληρώνουμε με τη δική μας ανάλυση, δημιουργώντας ένα υβριδικό άρθρο, το οποίο θα είναι καλύτερο από το αντίστοιχο που θα προέκυπτε ως αποτέλεσμα μιας εξ ολοκλήρου ανθρώπινης προσπάθειας”.

“Η δημοσιογραφία μετατρέπεται σε πιο εξειδικευμένη δουλειά”, υπογραμμίζει ο Doctor. “Το να έρχεσαι απλά στα γραφεία της εφημερίδας, να διαβάζεις ένα δελτίο Τύπου ή να παίρνεις συνέντευξη από ένα και μόνο πρόσωπο, και μετά να γράφεις ένα άρθρο κατανοητό με 750 λέξεις, δεν θα αρκεί πλέον. Η θετική πλευρά της νέας αυτής πραγματικότητας είναι ότι θα χρησιμοποιούμε υπολογιστές για την βασική δουλειά της οργάνωσης των δεδομένων. Την κρίση και την ανάλυση, την ερμηνεία, αλλά και το αποτέλεσμα της πείρας, αν θέλετε, θα το συνεισφέρει ο άνθρωπος”.

Το 2014, το πρακτορείο Associated Press συνεργάστηκε με την εταιρεία Automated Insights  (AI), προκειμένου να παράξει για πρώτη φορά αυτοματοποιημένα άρθρα επαγγελματικού επιπέδου, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Wordsmith αυτής της εταιρείας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Automated Insights (AI):

“Το πρακτορείο Associated Press, σε συνεργασία με την Automated Insights και την Zacks Investment Research, χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτοματισμού για την συγγραφή άρθρων επαγγελματικού επιπέδου. Προηγουμένως, η συγγραφή τέτοιου είδους άρθρων γινόταν από τους δημοσιογράφους του Associated Press. Το πρακτορείο παράγει σήμερα περίπου 3.700 άρθρα για αμερικανικές και καναδικές εταιρείες, πάνω από 12 φορές περισσότερα από όσα δημιουργούσαν οι δημοσιογράφοι και οι συντάκτες του Associated Press με τον συμβατικό τρόπο”.

Η αντικατάσταση του ανθρώπου από ρομπότ στην αίθουσα σύνταξης είναι απλά άλλος ένας τρόπος κατάργησης των δημοσιογράφων, με σκοπό την μείωση του κόστους εργασίας. Ακριβώς όπως τα Mc Donalds, λόγω της αύξησης του κατώτατου ωρομίσθιου σε 15 δολάρια σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, κατάργησαν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού τους και το αντικατέστησαν με ρομπότ στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Παρά το γεγονός ότι ο Ken Doctor τονίζει, ότι ο τρόπος με τον οποίο τα ρομπότ θα συνεργάζονται με ανθρώπους (στην παροχή και οργάνωση των βασικών δεδομένων) είναι απαράδεκτος και ανώφελος, αφού στη συνέχεια, στο πιο ουσιαστικό στάδιο, θα είναι αναγκαία η ανθρώπινη παρέμβαση και πείρα, για να προκύπτει η τελική ανάλυση και να παράγεται ένα «υβριδικό άρθρο», είναι φανερό ότι όλα γίνονται με στόχο την μείωση του κόστους για τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη των εταιρειών.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν είναι το γεγονός ότι η συνεργασία ανθρώπων και ρομπότ στην παραγωγή ειδήσεων εύκολα ελέγχεται από τους ανώτερους διοικητικούς. Σύμφωνα με άρθρο του Charles Lewis στο περιοδικό “Politico” το 2014, ένας δημοσιογράφος έρευνας, παραγωγός, ιδρυτής και πρώην διοικητικό στέλεχος του Center for Public Integrity  (CPI), σε άρθρο του με τίτλο “Ο λόγος της παραίτησής μου από την εκπομπή ‘60 Minutes’ ” απεκάλυψε:

“Λιγότερες εμπορικές εταιρείες στον τομέα των ειδήσεων στηρίζουν σήμερα την ερευνητική δημοσιογραφία από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη φάση της σύγχρονης ιστορίας. Οι δημοσιογράφοι σήμερα – ιδίως εκείνοι που επιδιώκουν με ζήλο την αλήθεια που οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και άλλοι ισχυροί θεσμοί επιδιώκουν να αποκρύψουν  – είναι αναμφισβήτητα πιο μόνοι, πιο εκτεθειμένοι και πιο ευάλωτοι σε επαγγελματική, ακόμη και σε σωματική βλάβη, από ποτέ. Σίγουρα επείγει η εξεύρεση μιας λύσης”.

Το 2005, ο Charles Lewis παραιτήθηκε από το Center for Public Integrity, του οποίου ο έλεγχος έχει περάσει πλέον στα χέρια του Ιδρύματος Ford (γνωστού για την στενή του σχέση με την CIA), του Open Society Foundation του Τζορτζ Σόρος και άλλων εταιρικών ιδρυμάτων, γνωστών ως σημαντικών αρωγών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (ΜΚΟ).

Τελικά, τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης θα μετατραπούν σε ανταγωνιστική αγορά για τους δημοσιογράφους, ειδικά εάν συναγωνίζονται ρομπότ, που δεν θα απαιτούν μισθό, συνταξιοδότηση ή παροχές υγειονομικής περίθαλψης. Και δεν θα διστάσουν να κάνουν χρήση αυτής της επιλογής όσοι διαχειρίζονται ή έχουν στην ιδιοκτησία τους εταιρικά μέσα ενημέρωσης, ειδικά όταν πρόκειται να αυξήσουν τα κέρδη τους και να προωθήσουν τα δικά τους πολιτικά συμφέροντα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Ανδρέας Μπανούτσος
Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ


Η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαδίμηρου Πούτιν, στις 27-28 Μαΐου, σε Αθήνα και Άγιο Όρος, σηματοδοτεί την στρατηγική επιδίωξη της Μόσχας να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη της Ανατολικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα για τον εορτασμό των χιλίων χρόνων του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος, όπου αναμένεται να συμμετάσχει και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η παρουσία των δύο ανδρών σηματοδοτεί την ενίσχυση του ενδιαφέροντος και του προεξάρχοντος ρόλου, που φιλοδοξεί να έχει το Πατριαρχείο Μόσχας στην κοιτίδα της Ορθοδοξίας, και σηματοδοτεί τη συνέχεια στην ηγετική εμφάνιση – συνάντηση του Πατριάρχη Κυρίλλου με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, στην Αβάνα της Κούβας τον περασμένο Φεβρουάριο. Κατά την ιστορική αυτή συνάντηση επιχειρήθηκε η γεφύρωση του χάσματος-σχίσματος μεταξύ των δύο Χριστιανικών εκκλησιών με στόχο την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα του ISIS και απειλούνται διαρκώς με εξαφάνιση από τον Ισλαμιστικό εξτρεμισμό – Τζιχαντισμό κατά τα τελευταία πέντε έτη, που ακολούθησαν της «Αραβικής Άνοιξης».

Η κοινή δήλωση Φραγκίσκου και Κυρίλλου για την στήριξη των διωκόμενων Χριστιανών της Μέσης Ανατολής αποτελεί μία στρατηγική κίνηση από πλευράς της Μόσχας και Βατικανού, η οποία δύναται να διαφυλάξει την παρουσία των Χριστιανών στις μαρτυρικές περιοχές της Συρίας, του Ιράκ και ευρύτερα, αναδεικνύοντας και αναγάγοντας τον Ρώσο Πατριάρχη σε ηγετική μορφή της Ανατολικής Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, αφού η πρωτοκαθεδρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως είναι μόνο συμβολική (πνευματική) και ιστορική καθώς είναι πλήρως περιορισμένη από τον ασφυκτικό τουρκικό ζυγό του νεοοθωμανικού καθεστώτος Ερντογάν και των εθνικιστικών κεμαλικών κύκλων. Επιπλέον, θα πρέπει να προστεθεί ότι ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια και τα υπόλοιπα Πρεσβυγενή και ελληνοκεντρικά Πατριαρχεία Αντιοχείας και Αλεξανδρείας, ενώ και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αντιμετωπίζει εσωτερικής φύσεως ζητήματα. Συνεπώς, το Πατριαρχείο Μόσχας αποτελεί στη δεδομένη χρονική περίοδο, τη μόνη Ορθόδοξη Εκκλησία, που διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό (δεκάδων εκατομμυρίων) πιστών, ασφάλεια, υποδομές και την στήριξη του Κρεμλίνου, προκειμένου να διεκδικήσει έναν ηγετικό ρόλο στον Ορθόδοξο κόσμο στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Η επιτυχία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο μέτωπο της Συρίας, η αποκατάσταση του διεθνούς κύρους της Ρωσίας σε περιοχές κυριαρχίας και επιρροής της άλλοτε ρωσικής αυτοκρατορίας και η εμφάνιση του Προέδρου Πούτιν στο Άγιο Όρος καθίστανται τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την αύξηση της επιρροής της Ρωσίας και προσωπικά της αποδοχής του ίδιου του Πούτιν, τόσο στην ελληνική κοινή γνώμη, όσο και σε άλλους λαούς της περιοχής, που βλέπουν τη ρωσική παρουσία ως ένα καταφύγιο και ως τη μόνη αξιόπιστη και βασιζόμενη σε πνευματικούς και παραδοσιακούς δεσμούς οδό, για την εμπέδωση και πλήρωση του συλλογικού αισθήματος ασφάλειας και προστασίας σε δύσκολες και επικίνδυνες για την περιφερειακή σταθερότητα περιόδους όπως η σημερινή.

Σε ότι αφορά την ελληνική πλευρά και την οικονομική διάσταση της επίσκεψης, έπειτα από την ακύρωση του South Stream και του Turk Stream είναι πιθανό για τη ρωσική ηγεσία να επιλέξει την προσπέλαση των γεωοικονομικών εμποδίων σε Τουρκία και Ουκρανία μέσω της επανυποβολής σχετικής πρότασης για τον Νότιο Διάδρομο μέσω της Κασπίας, της Ελλάδας και άλλων κρατών που μπορεί να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον τους. Το ενδεχόμενο αυτό εδράζεται στο μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη, επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο στη Ρώμη, μεταξύ της ρωσικής Gazprom, της ιταλικής Edison και της ελληνικής ΔΕΠΑ σχετικά με την εύρεση τρόπων για την επανενεργοποίηση του σχεδίου του ελληνο-ιταλικού αγωγού στα πλαίσια του ITGI, που δύναται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Ελλάδα προς την Ιταλία και εν συνεχεία στην Ευρώπη.
Εντούτοις, τα πρόσφατα εγκαίνια του διαδριατικού αγωγού TAP, που μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στην Ευρώπη με τη στήριξη των ΗΠΑ, διαφαίνεται πως αποδυναμώνει τις ανωτέρω προοπτικές. Επιπλέον, εάν στο μεταξύ προχωρήσει ο βόρειος αγωγός Nord Stream 2, η Ρωσία θα βρει τελικά μία εναλλακτική διέξοδο μεταφοράς του φυσικού της αερίου παρακάμπτοντας τον Νότιο Διάδρομο.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης Πούτιν είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί η συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στις αποκρατικοποιήσεις σε εθνικά περιουσιακά στοιχεία έπειτα από το νέο μνημόνιο και την ένταξή τους στο υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΛΘ, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΠΑ. Ωστόσο, η μέχρι στιγμής προϊστορία έχει αποδείξει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν επιλέγουν τελικά τις ρώσικες επενδύσεις για πολλαπλούς και πολυπαραμετρικούς γεωοικονομικούς και γεωπολιτικούς λόγους. Ίσως υπάρξει επί της αρχής κάποια συμφωνία στον πρωτογενή τομέα, όμως και σε αυτό το πεδίο η εφαρμογή της θα είναι δυσχερής λόγω των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλλει η ΕΕ και αντιστρόφως η Ρωσία εξαιτίας της Ουκρανικής κρίσης και της Κριμαίας.

Σε ότι αφορά τον τομέα της αμυντικής συνεργασίας και της ασφάλειας και την προοπτική μόνιμης παρουσίας ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων με επίκεντρο το Αιγαίο, δεδομένου ότι η ναυτική βάση της Ταρτούς και η αεροπορική βάση στη Λαττάκεια της Συρίας είναι τα μόνα σημεία εγκατάστασής τους στη Μεσόγειο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι προοπτικές είναι ελάχιστες. Η παρουσία του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή της Τουρκίας καθώς και η διαρκώς απερίσκεπτη στάση της γείτονος αποτελούν δύο χαρακτηριστικά, που μπορούν να αυξήσουν ανά πάσα στιγμή τον κίνδυνο για μία σφοδρή, ενδεχομένως, και, ένοπλη αναμέτρηση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ειδικότερα ύστερα από την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 τον Νοέμβριο του 2015.

Επίσης κατά την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα είναι αναμενόμενο, να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σχετικά με την επιστημονική και πολιτιστική διακρατική συνεργασία στα πλαίσια του αμοιβαίως εορταστικού έτους 2016 και, πιθανώς, να προταθούν κάποιες συνεργασίες για την πρωτόλεια ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα και στο εμπόριο, με την προοπτική το τελευταίο να αναπτυχθεί σε στέρεες βάσεις στο μέλλον, μαζί με άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ, στο επίπεδο της Ευρασιατικής ολοκλήρωσης, που επιχειρεί το Κρεμλίνο μέσω της Ευρασιατικής Ένωσης.

Συμπερασματικά αυτό που προκύπτει από τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι ότι το περιεχόμενο της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα εντάσσεται στην στρατηγική επιλογή της Μόσχας να αναλάβει ηγετικό ρόλο ως προστάτιδα Δύναμη των Χριστιανικών πληθυσμών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Η στρατηγική αυτή αξίζει να σημειωθεί πως έχει αποδώσει σημαντικά μέχρι σήμερα αν εξετάσει κανείς την αποτελεσματικότητα με την οποία έχουν αντιμετωπιστεί οι πάσης φύσεως Τζιχαντιστές στη Συρία από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πηγή ΚΕΔΙΣΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σέ πρό ἡμερῶν ἀνάρτησή μου σέ δημοφιλές γκρούπ στό facebook κατέληγα περίπου ὡς ἐξῆς:
«Ὁποιαδήποτε σχέση τῶν παραπάνω μέ τό πρόσφατο ἀεροπορικό δυστύχημα τοῦ Αἰγυπτιακοῦ ἀεροσκάφους, πιθανή ἀνάληψη εὐθύνης ἀπό τόν... ISIS καί τά κοιτάσματα Ζόρ είναι... τυχαία»...

Γιά νά βγεῖ, πολύ σωστά, λίγες μέρες μετά κάποιο ἐπίσης δημοφιλές μπλόγκ καί νά ἀναρωτηθεῖ γιά τήν σύμπτωση τοῦ δυστυχήματος μέ ἀεροπορική ἄσκηση τῶν ἐσχάτως στρατηγικῶν μας... συμμάχων στήν ἴδια περιοχή.
Ξέρετε, ὅπως μέ τήν περίφημη πρό μηνῶν ἄσκηση στήν περιοχή τοῦ δυστυχήματος τοῦ ρωσικοῦ ἀεροσκάφους.

Ὅσοι διαβάζουν τά ἄρθρα μου στό διαδίκτυο, πού μέ τίς πολλαπλές καί συνήθεις ἀναδημοσιεύσεις κάθε ἄρθρου, ὁποιουδήποτε ἀρθρογράφου, είναι κάποιες ἀρκετές χιλιάδες, θυμούνται τό πιό πρόσφατο καί... τί ἐπισημαίναμε:
Ἡ Τουρκία λοιπόν δέν... παίρνει τίποτε...

Σέ συνεργασία μέ τίς μαριονέτες πού παριστάνουν τούς... κυβερνῶντες, καί τούς, ὅπως εἴπαμε, στρατηγικούς μας «συμμάχους», ψάχνουν τρόπους νά βάλουν χέρι... πόδι στό μοναδικό, πλήν πολλῶν τρίς ἀξίας περιουσιακό στοιχεῖο τῆς Πατρίδας - (πού δέν γίνεται, ἀφοῦ δέν ἔχει ἀνακυρηχτεῖ ΑΟΖ, νά περάσει στά Assets, καί ἄρα τά ὅποια ἔσοδα ἀπό τίς... ἄδειες - συμφωνία ἐκμετάλλευσης στό κατοχικό ὑπερταμεῖο) - αὐτό τῶν τεράστιων κοιτασμάτων ΦΑ στίς περιοχές μεταξύ Κρήτης - Κύπρου - Αἰγύπτου (βλ. Κοίτασμα Ζόρ).

Ἔτσι, καί δέν χρειάζεται ἰδιαίτερο... IQ ἤ γνώσεις, πιθανή ἀνακήρυξη ΑΟΖ ἀπό τίς προαναφερόμενες κατοχικές μαριονέτες γιά τήν προάσπιση δῆθεν τῶν ἑλληνικῶν κυριαρχικῶν δικαιωμάτων στό εὐρύτερο Αἰγαῖο καί τήν θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά τῆς Κρήτης (βλ. ὅρια Μεγίστη -Ζόρ), θά... πυροδοτήσει προ - «κατασκευασμένη» (θυμηθεῖτε τό «Barbaros») ἀπό ὅλους τούς ἐμπλεκόμενους «ἀντίδραση» τῆς Τουρκίας, μέ στόχο - ἀντάλλαγμα κάποια ἀπό τά νησιά πού ἀναφέρει τό παρακάτω, απελπιστικά... καθυστερημένο καί ἕωλο (μιᾶς καί δέν ἀναφέρονται - ἀναδεικνύονται τά κρίσιμα... milestones τοῦ ὅλου... Project) δημοσίευμα, ἀλλά καί τήν νομή, ὅπως καταδεικνύει πλήρως ἐπιχειρηματολογημένα καί ἡ παραπάνω παραπομπή/ές, τῆς λείας τοῦ ΦΑ.

Ἐλπίζω ὅτι τώρα ἔγινε περισσότερο καί γιά ἄλλη μία φορά κατανοητό, γιατί θεωρῶ ὅποιον... φωνασκεῖ γιά ἀνακήρυξη ΑΟΖ, ἀδαῆ ἤ προδότη.

ΥΓ. Ἐννοεῖται βέβαια, γιά μιά σειρά ἀπό λόγους, ὅτι δέν θά προλάβουν, ἐχθροι καί... φίλοι, νά πάρουν τίποτε ἀπό ὅσα ὀρέγονται.

Ἀρχάγγελος... Ohne Gnade


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Τα πήραμε! Τα πήραμε!
Δηλαδή δεν τα πήραμε ακριβώς, αλλά τα πήραμε.
Τα πήραμε για να τα ξαναδώσουμε.

Γιατί δύο δόσεις και μάλιστα τόσο άνισα κατανεμημένες, όλο και κάποιες υποψίες γεννάει το πράγμα.
Για πείτε μας εκεί στην  ''πρώτη φορά τοκογλυφικά''  πόσα είναι τα ληξιπρόθεσμα μέχρι τα
τέλη Ιουνίου ή το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου;
Διότι άν είναι γύρω στα 7,5 δις (ομόλογα ΕΚΤ και τοκογλυφικά του ΔΝΤ), τότε καταλαβαίνετε πόση είναι η τρύπα στο νερό που κάνατε, και μας έμειναν κερατιάτικα και τα ψηφισμένα! 

(Ο μεταμφιεσμένος έκανε δήλωση χθες όπου μας λέει πως ο νόμος που ψήφισε την Κυριακή ο ίδιος και οι ΑΝΘΕΛ εμπεριέχει εγκληματικές και αντισυνταγματικές διατάξεις. Παρακαλούμε η δήλωση να κρατηθεί στα πρακτικά, διότι θα χρειαστεί στα Ειδικά Δικαστήρια σαν απόδειξη ότι ξέρανε πολύ καλά τί κάνανε, και ότι εγκληματούσανε και παραβιάζανε το Σύνταγμα με πλήρη συνείδηση των πράξεών τους)

Και διότι, όταν μας λένε πως τα υπόλοιπα 2,8δις θα τα δώσουν μετά το καλοκαίρι και με προαπαιτούμενα, αρχίζουν και μας ζώνουν τα φίδια.
Ήδη κάτι ακούστηκε από χθές δειλά-δειλά για  ''τεχνικές διορθώσεις''(!)  στα ψηφισμένα μέτρα για τα ''κόκκινα'' δάνεια και το ασφαλιστικό για την οριστική έγκριση της εκταμίευσης της δόσης.
Και προφανώς εννοούνε το δεύτερο μισό της δόσης που υποτίθεται ότι θα πέσει στην αγορά (λέμε και καμιά μ@λακία), γιατί το πρώτο μισό που θα το ξαναπάρουνε πίσω ''άμα τη εμφανίσει'' θα το δώσουνε στα σίγουρα.

Κατά τα άλλα οι ΤΣΙΡΙΖΑΝΘΕΛ πανηγυρίζουν που κατάργησαν Βουλή και Σύνταγμα για 99 χρόνια για μιά κουτσή δόση, για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη.

Κατά τά άλλα ο λαός ετοιμάζεται για το καλοκαιράκι, αντί να στήνει αγχόνες.

Κατά τα άλλα λογιζόμαστε για άνθρωποι! Για λαός.

     Ζώα είμαστε.
     Ζώα!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου