Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

20 Μαΐ 2016

Του Γιώργου Πετράκη

Όλοι νομίσαμε ότι η ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ κυβέρνηση έφτασε τα όρια της όταν πέρυσι με την γνωστή διπλή κωλοτούμπα της ξεφτίλας, έκανε το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος ΝΑΙ και προκειμένου να μείνει λίγο στην εξουσία και έδεσε την χώρα στο Τρίτο Μνημόνιο.

Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος πίστεψαν ότι θα την σκαπουλάρουν και με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό (τάζοντας του Μνημόνιο αραιωμένο με παράλληλο πρόγραμμα) θα ξεγελάσουν και τους δανειστές.

Οι πόρτες της Καγκελαρίας και του Ελιζέ δεν ήταν και λίγο πράγμα για το παιδί που ξεκίνησε από τους Αμπελόκηπους…

Η αλαζονεία φυσικά τιμωρείται. Ο κ. Τσίπρας πίστεψε ότι κρατά το μέλλον του κόσμου στα χέρια του και συνεπώς κανείς δεν θα του χαλάσει χατίρι.

Θα τους κάνει το Μνημόνιο, θα του δώσουν το χρέος μπουναμά, θα δεσμευθεί να κάνει την Ελλάδα στρατόπεδο υποδοχής μεταναστών, με την υπόσχεση ότι θα τους παίρνουν κάποια στιγμή οι εταίροι.…

Ο κ. Τσίπρας δεν αντιλήφθηκε ότι λέγοντας με τόση ευκολία τα ΝΑΙ και κυρίως στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περάσει τα πάντα χωρίς να καεί η Αθήνα, έβαλε την θηλιά εκτός από τον λαιμό της χώρας και στον δικό του.

Γραβάτα περίμενε, την θηλιά του έδωσαν.

Διότι οι δανειστές αντιλήφθηκαν την παθολογική εξάρτηση της ομάδας που μας κυβερνά, με την εξουσία. Αντιλήφθηκαν ότι όχι μόνο ο κ. Τσίπρας και φυσικά ο κ. Καμμενος, αλλά όλοι οι ψεκασμένοι των ΑΝΕΛ αλλά και γνωστοί αριστεροί (έστω του καφενείου της Κουμουνδούρου για να μην τους αναφέρω ονομαστικά), ήταν πρόθυμοι για όλα. Έτοιμοι να δεχθούν κι αυτά και άλλα τόσα.

“Φέρτε μας μέτρα” είναι το σύνθημα.
Και οι δανειστές ανταποκρίθηκαν με προθυμία…

Άκουσα χθες διάφορες θλιβερές φιγούρες (Μπαλάφας, Μπαλαούρας, Δρίτσας και Σταθάκης και λοιπούς) να εξηγούν ότι το Μνημόνιο δεν ήταν επιλογή τους, τούς το επέβαλλαν οι συνθήκες, και συγχρόνως υπεραμύνονταν των μέτρων που θα ψηφίσουν την Κυριακή. Για τα οποία πραγματικά θα είναι ειλικρινείς όταν θα δηλώνουν, όταν έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν, ότι δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν…

Όμως για να δούμε τα πράγματα ψύχραιμα. Δεν θα πιάσω όλα τα άλλα τα αντιλαϊκά μέτρα με τους φόρους που πνίγουν και τον τελευταίο Έλληνα, την αντιαναπτυξιακή λογική που διαλύει τελικά την μεσαία τάξη και την φτωχολογιά. Εξάλλου η Αριστερά πάντοτε ήταν παιγνίδι για τις ελίτ. Της βολεμένης ελίτ…

Όμως αγαπητοί φίλοι είναι δυνατόν η Αριστερά σας να μετατρέπει και με την βούλα την χώρα σε “Μπανανία”;

Το περίφημο Υπερταμείο το οποίο θα ψηφίσετε έχετε αντιληφθεί τι είναι; Είναι η απόλυτη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Με δυο μέλη απευθείας διορισμένα από την Κομισιόν, εκ των οποίων ο ένας θα είναι και ο πρόεδρος και άλλα τρία μέλη που θα προτείνει η Ελλάδα αλλά θα πρέπει να εγκριθούν και πάλι από την Κομισιόν και τον ESM. Και όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 4 ψήφους. Δηλαδή έχουν βέτο οι εκπρόσωποι των δανειστών…

Δεν ντρέπεστε; Όσο κι αν αγαπάτε την εξουσία, όσο κι αν ξέρετε ότι δεν θα ξαναβρείτε μισθό, το πεντοχίλιαρο του βουλευτή είναι πια δυσεύρετο, μπορείτε να ξυπνάτε και να κοιτάζεστε στον καθρέφτη;

Η δικαιολογία αγαπητοί φίλοι, ότι «αναγκαστήκαμε να εφαρμόζουμε πράγματα που δεν συμφωνούμε, θα συνεχίζουμε να δεχόμαστε ότι μας ζητούν, γιατί στο βάθος είναι ο σοσιαλισμός», δεν αρκεί.
Είτε δέχεσαι ότι αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν σε θετικό πρόσημο και τα ψηφίζεις, είτε ότι μας σπρώχνουν στην καταστροφή, οπότε τα απορρίπτεις….

Ξέρετε και ο Τσολάκογλου, «αναγκάστηκε» να κυβερνήσει…
Δεν πίστευε ότι ήταν «κατοχικός ηγέτης»…
Απλώς του άρεσε η εξουσία και ήθελε να… σώσει την χώρα…
Τι έφταιξε αυτός αν οι Ναζί ήταν λίγο πιο σκληροί από ότι περίμενε;

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για να καταλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα για το πού οδεύουμε στη σημερινή Ελλάδα, υπάρχει μια ασφαλής μέθοδος. Κοιτάζουμε τι λένε ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του και ετοιμαζόμαστε για το αντίθετο...

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Μπίσμαρκ, «τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται μετά το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές». Οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ στα προεκλογικά ψέματα («αυταπάτες» επί το αριστερότερον). Αλλά έχουν βαλθεί να σπάσουν και το μετεκλογικό ρεκόρ, αν και τέτοιο δεν (πρέπει να) υπάρχει.

Συνήθως οι νικητές των εκλογών προσγειώνονται στην πραγματικότητα. Οι σημερινοί χρειάστηκε να περάσουν από την (πρώτη μετεκλογική) φάση των, κυβερνητικών τους πλέον, ψευδαισθήσεων, που διήρκεσε έως τον Ιούλιο του 2015.
Έκτοτε προσγειώθηκαν καλύτερα. Απόδειξη ότι ψηφίζουν τον ένα μνημονιακό νόμο μετά τον άλλο, πουλάνε («αξιοποιούν» επί το αριστερότερον) δημόσια περιουσία, εγκαινιάζουν αγωγούς που άλλοτε κατήγγελλαν και πάει λέγοντας.
Σε ένα δεν άλλαξαν καθόλου: δίνουν σταθερά διαβεβαιώσεις που ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να τηρήσουν. Δηλαδή, συνειδητά λένε ψέματα. Και, σπάζοντας τον κανόνα του Μπίσμαρκ, δεν τα λένε ΠΡΙΝ, αλλά ΜΕΤΑ τις εκλογές, τώρα που ξέρουν από μέσα όλα τα δεδομένα. Γι’ αυτό, το κυβερνητικό (τους) ψέμα είναι δυο φορές ψέμα.

Σταχυολογώ πρόχειρα:
  • Είπαν: το αφορολόγητο δεν θα πέσει κάτω από τις 9.100 ευρώ (εδώ). Και έπεσε. Και ο υπουργός παραμένει στη θέση του.
  • Είπαν: πρέπει να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα (εδώ). Και με λίγες μέρες διαφορά το ακριβώς αντίθετο (εδώ).
  • Είπαν (στο εγχώριο πόπολο): δεν θα μειωθεί καμιά σύνταξη. Και αμέσως μετά (αρμοδίως και ειλικρινέστερα): Μειώνουμε τους συντελεστές αναπλήρωσης (εδώ).
Μόλις χθες (Τετάρτη) είχαμε μπαράζ νέων διαβεβαιώσεων. «Είναι τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα». «Ο κόφτης δεν είναι κόφτης, αλλά δημοσιονομική διόρθωση χωρίς μέτρα». «Ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ». Οι πρώτες διαβεβαιώσεις είναι των οικονομικών υπουργών (εδώ και εδώ). Το «ποτέ» του Πάνου Καμμένου (εδώ).

Και να θες να είσαι αισιόδοξος δεν μπορείς, αφού μετά από κάθε διαβεβαίωση γίνεται το αντίθετο. Μπορεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τα άκουσαν αυτά, να τα πίστεψαν και να ψηφίσουν σήμερα και μεθαύριο και με τα δυο χέρια, αλλά οι υπόλοιποι ας ετοιμαζόμαστε.

Περιέργως, αυτή τη φορά μόνο ο κ. Καμμένος λέει την αλήθεια. Το «ποτέ» που είπε ισχύει, αφού ο «κόφτης» δεν αφορά τις δαπάνες του υπουργείου του. Έτσι, μπορεί να κόβονται αυτομάτως, αν χρειαστεί, μισθοί, συντάξεις, δαπάνες για νοσοκομεία και σχολεία, αλλά οι θηριώδεις αμυντικές δαπάνες θα μείνουν στο δυσθεώρητο ύψος τους. Είναι το τίμημα για να συνεχίσει την αγαστή σύμπλευσή του αριστεροδεξιό συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖA-ΑΝΕΛ.

Συμπέρασμα: όπου ακούς πολλά «τελειώνουμε», να λες «αρχίζουμε». Και το «ποτέ» δεν είναι για σένα. Για σένα είναι ο κόφτης.

Πηγή Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Είναι φοροφυγάδες ή όχι οι εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι του ΕΚΑΣ; Διότι αυτή η κυβέρνηση, φίλοι και φίλες, πολεμάει το κεφάλαιο, αλλά υποσχέθηκε ταυτόχρονα και Δικαιοσύνη. Πως είναι δυνατόν, σου λέει, να ζει ο άλλος με 500 ευρώ; Δεν μπορεί! Απλά δεν δηλώνει όλα του τα εισοδήματα. Άρα, κλέβει! Κόψε του, λοιπόν, το ΕΚΑΣ να μάθει!

Μπορεί Αριστερός άνθρωπος να υποστηρίζει τέτοια πράγματα; Εμείς έχουμε μάθει ότι οι Αριστεροί είναι με τον λαό. Εκτός κι αν μιλάμε για μία μεγάλη μετάλλαξη. Ας πούμε ότι κοιμήθηκαν Αριστεροί και ξύπνησαν παλαιοκομματικοί Δεξιοί. Υπάρχει, όμως,  μία ακόμη πιθανότητα: Να ξύπνησε μέσα τους ο Στάλιν. Μην νομίσετε ότι οι ομοϊδεάτες τους υποστήριζαν πολύ διαφορετικές θέσεις - στα χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού -   από αυτές  τις θέσεις που οι ίδιοι υπερασπίζονται σήμερα στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην εξουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος τους μίσησε σε όλη την Ανατολική Ευρώπη!

Να επιστρέψουμε στα δικά μας! Η κομμουνιστική μας κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Ευρώπη του κρατισμού αποφάσισαν να βάλουν στον ελληνικό λαό ατελείωτους φόρους. Φόρους μέχρι εξοντώσεως. Φόρος στον καφέ, φόρος στην τηλεόραση, φόρος στα καύσιμα, στην  μπύρα, στο internet. Εδώ αποδέχτηκαν οι απίστευτοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ότι είναι δυνατόν να επιβιώσει επαγγελματίας με φορολόγηση άνω του 80% των εισοδημάτων του. Οι άνθρωποι είναι για δέσιμο.

Ότι η Οικονομία θα πάει στα βράχια, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο. Ότι η Ευρώπη αποφάσισε να κλωτσήσει το τενεκεδάκι με την επιγραφή «ελληνικό πρόβλημα» λίγο πιο κάτω, είναι ολοφάνερο. Ότι αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην Ιστορία ως ένας θίασος… αυταπατώμενων, το έχουν ομολογήσει και οι ίδιοι. Ότι είναι ψεύτες το ξέρουμε. Ότι είναι ανίκανοι το ξέρουμε. Αλλά να φτάσουν και στο σημείο να βρίζουν τους ανήμπορους ανθρώπους;

Η κυρία βουλευτίνα του κόμματος που μέχρι πρότινος είχε ως πρότυπό του την Βενεζουέλα του Μαδούρο (μπορεί να την έχει ακόμη), είπε φοροφυγάδες τους συνταξιούχους των 400 και των 500 ευρώ. Τους είπε κλέφτες! Ποιος; Εκείνη που υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και σήμερα τα ψηφίζει με τα τέσσερα. Με χέρια και με πόδια.

Κάποιοι λένε ότι δεν είναι αυτή η Αριστερά. Κάνουν λάθος! Αυτή είναι η Αριστερά. Κι αν πιστεύετε ότι τα έχουμε δει όλα, περιμένετε και θα δείτε. Δεν θα φύγουν εύκολα, δεν θα εγκαταλείψουν το όνειρο της εξουσίας τόσο απλά. Θα προτιμήσουν να παίξουν και την τελευταία πιθανότητά τους, ανεξάρτητα αν αυτό καταστρέψει μία ολόκληρη χώρα. Δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία. Δεν θα διστάσουν να «πυροβολήσουν» ακόμη κι εκείνους που τους στήριξαν, επειδή τους πίστεψαν. Όπως ακριβώς κάνουν σήμερα με τους συνταξιούχους που τους κόβουν το ΕΚΑΣ. Δεν φτάνει που τους το κόβουν, τους λένε και φοροφυγάδες. Δοξάστε τους! 

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Liberal

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Qui tacet consentit» ή «Φησίνσιωπών»;

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Τι να ισχύει άραγε; Το λατινικό ρητό «Qui tacet consentit» ήτοι ο σιωπών συναινεί ή τα λόγια του Ευριπίδη «Φησίν σιωπών» δηλαδή «μιλάς με την σιωπή σου»; Μάλλον και τα δύο… Ειδικά στην χώρα μας!

Σε μία χώρα που συνθλίβεται κυριολεκτικά, τι να πει κανείς; Τι να γράψει, να σχολιάσει; Ασχολούμαστε για παράδειγμα με τον «κόφτη» και δεν ασχολούμαστε με το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που θα έχει διάρκεια 99 ετών!!! Και δεν καταλαβαίνει οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, ο κόφτης τι σας κόβει όλους εσάς στο δημόσιο; Κόφτης υπάρχει εδώ και τριακόσια χρόνια στον ιδιωτικό τομέα… Γιατί αν μια ιδιωτική επιχείρηση δεν μπορεί να αυξήσει τα έσοδα της τότε μειώνει τα έξοδα της… Τόσο απλό! Για να μην πούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις μειώνει τα έξοδα της για να αυξήσει το κέρδος της ακόμη περισσότερο.

Και εμείς εδώ θέλουμε το δημόσιο, είτε από ανικανότητα, είτε από διαφθορά είτε από φοροδιαφυγή να μην έχει έσοδα και τα έξοδα του να είναι τα ίδια ή και να αυξάνονται!!! Για εμάς ο «κόφτης» είναι μια ανάγκη για να κάνει τους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς το που διαθέτουν τα κονδύλια του κράτους. Αν υπήρχε παλιότερα ο κόφτης θα υπήρχαν οι μαϊμού τυφλοί & ανάπηροι; Θα υπήρχαν μαϊμού συντάξεις; Θα δινόντουσαν συντάξεις «γήρατος» σε άτομα με ηλικία 50 ετών και με ελάχιστες εισφορές; Θα υπήρχαν «Βολταίροι» (αυτοί που κόβουν βόλτες..) στο δημόσιο τομέα; Μην τρελαθούμε κιόλας…

Η χώρα λεηλατείται με ευθύνη όλων των πολιτικών κομμάτων και τα λαμόγια συνεχίζουν τον χαβά τους… Η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο… Και οι περισσότεροι είτε είναι πολιτικοί είτε επιχειρηματίες ή οτιδήποτε άλλο συνεχίζουν να ασχολούνται αποκλειστικά με το προσωπικό τους συμφέρον… Και η χώρα να πάει να καεί!!! Είναι ειλικρινά απίστευτο αυτό που συμβαίνει.

Διαβάζουμε σήμερα για παράδειγμα στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση δίνει συγχωροχάρτι στα Καρτέλ. Και μάλιστα πότε; Όταν σε λίγο θα συζητηθεί από την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού το σκάνδαλο των μεγαλο-κατασκευαστικών εταιρειών! Και τι κάνει η κυβέρνηση; Με διάταξη που φέρνει στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, ναι ντε αυτό των 7.500 σελίδων, προβλέπεται «Η δυνατότητα της Επιτροπής, σε περίπτωση διευθέτησης της διαφοράς, να μειώσει τα επιβαλλόμενα πρόστιμα. Η μείωση που θα προβλεφθεί δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15%...».

Επίσης προβλέπεται ότι «Σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης των προστίμων που έχουν επιβληθεί κατά τις διατάξεις των άρθρων 25 και 25α, εξαλείφεται το αξιόποινο των εγκλημάτων του παρόντος νόμου και των συρρεόντων εγκλημάτων που στρέφονται κατά της ιδιοκτησίας και των περιουσιακών δικαιωμάτων και τελούνται χωρίς χρήση βίας ή απειλής και επέρχεται πλήρης απαλλαγή από άλλου είδους διοικητικές κυρώσεις. Με την παροχή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του προστίμου, αναστέλλεται η ποινική δίωξη για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση και ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους της. Κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής, αναστέλλεται η παραγραφή των εγκλημάτων χωρίς να ισχύουν οι χρονικοί περιορισμοί του εδαφίου α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 113 του Ποινικού Κώδικα.»…

Με λίγα λόγια τι επιδιώκει η κυβέρνηση; Να μην υπάρχουν στις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με τους εμπλεκόμενους, και να εισπράξει το κράτος γρήγορα τα χρήματα των προστίμων. Πως το είπε και ο κ. Βγενόπουλος για την «μέθοδο του βιβλίου»; Του ζήτησαν μια βιβλιοθήκη ολόκληρη… Ε, η κυβέρνηση προφανώς προσπαθεί τα χρήματα να καταλήξουν στα ταμεία του κράτους και όχι των ιδιωτών!!!! Και για αυτό δίνει το «χαπάκι» της έκπτωσης του 15% και την εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων… Με λίγα λόγια φέρτε πίσω ένα μέρος από τα κλεμμένα για να μην πάτε φυλακή. Τι πιο λογικό; Και ειδικά για την περίπτωση των μεγαλο-κατασκευαστικών εταιρειών, που σχεδόν όλες οι εταιρείες ήταν μπλεγμένες. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει η οποιαδήποτε κυβέρνηση; Να τις κλείσει; Να πάνε όλοι φυλακή; Και τότε τι θα γινόταν με την ανεργία χιλιάδων εργατών, και κυρίως με την υλοποίηση των έργων που είναι σε εξέλιξη;

Για εμάς το θέμα είναι αλλού. Στο τι πρόστιμα θα επιβάλλει στα διάφορα καρτέλ που θα βρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αν θα είναι αυτά ανάλογα των χρημάτων που αδίκως τους κατέβαλλε το Ελληνικό Δημόσιο… Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης. Θα κάνει σωστά το έργο της η Επιτροπή; Ιδού η απορία…

Ξέρετε γιατί οι δανειστές κάνουν ότι θέλουν στην χώρα μας; Γιατί το σάπιο πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε επί δεκαετίες την χώρα αυτή έχει κάνει προφανώς τέτοια αίσχη, τα οποία τα γνωρίζουν οι ξένοι, ώστε αν βγουν ποτέ στην επιφάνεια, ο λαός αυτής της χώρας θα πρέπει να…. Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τι θα πρέπει να τους κάνει για αργότερα. Ας μείνουμε στο τώρα τι γίνεται.

Βλέπει κανείς ακόμη και τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της βαθιάς οικονομικής, και όχι μόνον, κρίσης τι γίνεται. Μάθαμε προσφάτως και για τον υπεύθυνο της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού που ήταν στα λεγόμενα Panama Papers… Όταν εμείς γράφαμε και καυτηριάζαμε την υπόθεση του ξεπουλήματος του Ελληνικού ήμασταν οι κακοί, ήμασταν αυτοί που δεν θέλαμε τις αποκρατικοποιήσεις… Και είχαμε κάποιους άλλους δημοσιογράφους και πολιτικούς που «έσκουζαν» γιατί δεν είχαν μπει οι μπουλντόζες στο Ελληνικό! Α, να μην ξεχάσουμε και τους άλλους που χαιρέκακα έλεγαν ότι, δεν θέλατε τα έργα του Λάτση, φάτε τώρα τους πρόσφυγες… Και φυσικά ξεπούλημα δεν έχει γίνει μόνο με το Ελληνικό… Έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις!

Έτσι όμως η χώρα δεν σώζεται…

Η Ελλάδα είναι βυθισμένη στην σήψη! Όλα αυτά που έρχονται στην επιφάνεια είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Ακόμη και οι καταγγελίες του κ. Βγενόπουλου για την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου είναι ενδεικτικές του τι συνέβαινε και του τι συμβαίνει. Και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι είναι αληθινές. Αλλά ας σκεφθούμε επίσης αν τόλμησε ποτέ κανείς να καταγγείλει ανώτατο δικαστή για παρανομίες ή αν ποτέ είχε κανείς το θράσος να μιλήσει χωρίς αποδείξεις γιατί βλέπει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Για να μην πούμε για το θαύμα που ονομάζεται κ. Μαρτίνης. Μήπως κανείς έχει διαβάσει στα ΜΜΕ τις καταγγελίας για ρουσφέτια, δωράκια, αν θεωρείται δωράκι π.χ. μια πανάκριβη τσάντα Γαλλικού οίκου, δωρεάν νοσηλείες σε σουίτες κλπ σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και ότι άλλο κυκλοφορούσε… Κάποιος κακός άνθρωπος θα έλεγε ότι εξαγόραζε έτσι την σιωπή, την συνενοχή, την υποστήριξη προς το άτομο του!!! Αλλά εμείς που δεν είμαστε κακοί άνθρωποι δεν το υποστηρίζουμε αυτό…

Πως το έλεγε ο κύριος Πάνκακος; Μαζί τα φάγαμε… Είδατε πως είχαν ετοιμάσει την επιβίωση τους; Την υπεράσπιση τους;

Ξέρετε γιατί ο κόσμος δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμη στην Ελλάδα όπως πχ στην Γαλλία; Πρώτον γιατί δεν βλέπει ελπίδα από πουθενά. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχει αντίλογος. Δεύτερον γιατί πιστεύει ότι ΔΕΝ θα μπορέσουν να υλοποιηθούν όλα αυτά τα φορομπηχτικά, αντιαναπτυξιακά, τρελά μέτρα!

Και ήρθε η ώρα, να ευχηθούμε όλοι μαζί «καλό διάβασμα» στους βουλευτές που μέσα σε τρεις ημέρες θα διαβάσουν, θα αναλύσουν, θα μελετήσουν τις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου!!! Εδώ ένα μνημονιάκι, το πρώτο, των 800 τόσων σελίδων δεν διάβασε κανένας… Των 7.500 σελίδων όμως θα το «ξεσκίσουν»!!!! Στο διάβασμα…

Τέλος περαστικά και σε όλο το πολιτικό σύστημα που ονειρεύεται καρέκλες, γιατί όποιος νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει από την εξουσία σύντομα, σαν ώριμο φρούτο, και δεν θα κυβερνήσει για 300 χρόνια είναι γελασμένος!!! Με μία προϋπόθεση: να αρχίζει και βγάζει την φόρα όλες τις απάτες που έχουν γίνει τα τελευταία 25-30 χρόνια… Τότε θα δούμε «γλέντια» στην Ελλάδα…

Αααα… και μην το ξεχάσουμε… Περαστικά μας και εμάς τους ίδιους Ελληνικέ λαέ!!! Ας κοιμηθούμε και άλλο τον ύπνο του δικαίου… Δεν πειράζει… την πατρίδα μας ξεπουλάμε… όλοι μαζί!!! Άσε που θα μείνουμε και στην ιστορία για αυτό!!! Οποία τιμή!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μπορεί οι δύο «άνεμοι» να είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά κατά μία έννοια συνιστούν δύο μορφές εκδίκησης του Ισλάμ

Με τίτλο "Ισλαμική τρομοκρατία", κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του έγκριτου δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, και αποτελεί το πρώτο βιβλίο μίας "διλογίας" που θα μπορούσε να έχει τίτλο "Η εκδίκηση του Ισλάμ" και θέμα τις συνέπειες της στρατηγικής των νεοσυντηρητικών του προέδρου Μπους για "αναμόρφωση" της Μέσης Ανατολής μέσω στρατιωτικών επεμβάσεων.

Το νόημα που θέλει να περάσει ο Στ. Λυγερός, είναι ότι όπως στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, έτσι και στη Λιβύη αργότερα αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Δύση εύκολα ανατρέπει ανεπιθύμητα καθεστώτα, αλλά είναι ανίκανη να εδραιώσει βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ότι ένα μεγάλο τμήμα της Μέσης Ανατολής έχει "ρευστοποιηθεί" πολιτικά, γεγονός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Αυτή η άποψη είναι και η καθιερωμένη μεταξύ των πολιτικών αναλυτών, οι οποίοι προσθέτουν πως η έλλειψη εναλλακτικής λύσης αποτελεί και απόδειξη της ήττας των Δυτικών, που ξεκίνησαν να επανα-οριοθετήσουν τα κράτη προς ίδιον όφελος, αλλά τελικά οδήγησαν σε απέραντο χάος. Μάλιστα δε, προκειμένου για το Αφγανιστάν και Ιράκ, πολλοί έκαναν λόγο για ήττα της αμερικανικής πολιτικής.

Αυτό το σημείο είναι εκείνο στο οποίο διαφωνώ παγίως, με το επιχείρημα ότι εκείνο που επιδίωξαν οι Δυτικοί ήταν ακριβώς η εμφάνιση του "χάους", το οποίο επέρχεται είτε με βόμβες, είτε με τις Τράπεζες και τους μετανάστες. Δεν έχουμε, επομένως, να κάνουμε με τον κλασικό καπιταλισμό, αλλά με έναν μετακαπιταλισμό θα έλεγα, που έχει μεν τον ίδιο σκοπό -την συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λίγων- αλλά απολύτως απάνθρωπο, που μέσω του χάους και του προκαλούμενου φόβου να υποτάξει πλήρως ανθρώπινες συνειδήσεις και εν τέλει την απόκτηση της εξουσίας.

Μας προϊδέαζε σαν "λαγός" ο κ. Γ. Παπανδρέου, μιλώντας για παγκόσμια Αρχή, που θα φέρει τάξη (!) στην παγκόσμια κοινότητα, αλλά και προ 15ετίας ακόμη, ο κ. Σόρος το υπαινίχθη, όταν ζήτησε να εναρμονισθούν όλες οι νομοθεσίες του κόσμου, όσον αφορά την διακίνηση κεφαλαίων, ώστε να μη υπάρχει αυτή η πολυνομία παγκοσμίως και δημιουργούνται εμπόδια στην απρόσκοπτη μεταφορά χρημάτων.

Αυτά, ως προς την διαφοροποίησή μου σχετικώς με τη καθεστηκυία άποψη. Ορθώς διαπιστώνει ο Σταύρος Λυγερός, ότι ο πρώτος "άνεμος" που ξεχύθηκε είναι η επέκταση και γενίκευση της ισλαμικής τρομοκρατίας. Μπορεί οι επιθέσεις που ακολούθησαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 να μην ήταν τόσο εντυπωσιακές και να μην είχαν τις διαστάσεις εκείνου του πλήγματος, αλλά είναι αλλεπάλληλες και πολύνεκρες.

Κυρίως, όμως, έχουν εμφυτεύσει τον φόβο και έχουν διασπείρει την ανασφάλεια στους κατοίκους των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Με αυτή την έννοια δεν συνιστούν μόνο ασύμμετρο πόλεμο. Συνιστούν και μία εκδοχή διαρκούς ψυχολογικού πολέμου εναντίον των απλών πολιτών.

Ο δεύτερος "άνεμος" που ξεχύθηκε είναι η διόγκωση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών με αποκορύφωμα το τσουνάμι του 2015-16. Μπορεί οι δύο "άνεμοι" να είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά κατά μία έννοια συνιστούν δύο μορφές εκδίκησης του Ισλάμ. Από την Ευρώπη βιώνονται ως παράλληλες κρίσεις που προστίθενται στη χρόνια πλέον οικονομική δυσπραγία και συνδυασμένα απειλούν με αποδιάρθρωση το ενοποιητικό εγχείρημα.

Ορθώς επίσης παρατηρεί, ότι οι ΗΠΑ υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το "αυτοκρατορικό" όνειρο και μέσω του προέδρου Ομπάμα να προσαρμοσθούν στο αναδυόμενο πολυπολικό διεθνές σύστημα. Το βήμα πίσω των Αμερικανών επέτρεψε τη διπλωματική, αλλά και στρατιωτική παρέμβαση άλλων δυνάμεων με αντίθετες στοχεύσεις.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά αυτή η διαπίστωση του Λυγερού «ότι οι ΗΠΑ υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το "αυτοκρατορικό" όνειρο και να προσαρμοσθούν στο αναδυόμενο πολυπολικό διεθνές σύστημα». Επειδή, έχει μεγάλη σημασία να διευκρινιστεί, το γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν αυτήν την στροφή. Τι εμπόδιζε δηλαδή, να παραμείνουν "ο παγκόσμιος αυτοκράτορας", μετά την πτώση της ΕΣΣΔ; Ήταν δική τους απόφαση ή τους επεβλήθη;

Δεν έχω κρύψει, πως ποτέ δεν θεώρησα τις ΗΠΑ ως "πλανητάρχη", αλλά ως τον ισχυρότερο "χωροφύλακα" των ισχυρών χρηματοπιστωτικών οίκων, που κυβερνούν την υφήλιο. Και έγραψα, πως δεν είναι οι ΗΠΑ η πραγματική υπερδύναμη, αλλά στο έδαφος των ΗΠΑ εδρεύει αυτή. Όλα αυτά είναι ζητήματα για τα οποία η "πνευματική ελίτ" δεν δείχνει ενδιαφέρον διερεύνησης. Προτιμά τα "παλλόμενα πέη", γενικώς, και όχι μόνον αυτά του Βέλγου καλλιτέχνη.

Μακεδών
Πηγή VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Σε κάθε φυσιολογική χώρα, η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αποφάσεις – νόμους που καταργούν τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία, ακυρώνουν στο διηνεκές την δικαστική εξουσία και επιβάλλουν βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών, παραβιάζοντας κατάφωρα το σύνολο των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά και το Διεθνές Δίκαιο…

Επειδή, όμως, η Ελλάδα έχει παύσει να είναι φυσιολογική χώρα και τα τελευταία 6 χρόνια των μνημονίων έχει μετατραπεί σε χώρο εκτέλεσης κάθε είδους κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού πειράματος. Τώρα, ελέω της αριστεράς του Τσίπρα και του πατριωτισμού του Καμμένου μετατρέπεται σε χώρο εκποίησης των πάντων, με αντάλλαγμα μία δήλωση των «εταίρων», «φίλων» και «συμμάχων» περί διαχείρισης (και όχι κουρέματος) του χρέους!!!

Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να απαρριθμήσουμε τα όσα συνέβησαν και όσα αναμένονται να ψηφισθούν προς υλοποίηση, θα περιορισθούμε όχι στην ηθική, ούτε στην πολιτικά ορθή λογικοφάνεια του «φαινομένου» πλήρους παράδοσης της χώρας και ταυτόχρονα κατάργησης των συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμικών πυλώνων της, αλλά θα τονίσουμε τον πραγματιστικό χαρακτήρα, την ψυχρή λογική που θα έπρεπε να διέπει όσους θα ψηφίσουν την κατάργηση της Ελλάδας.

Το παράδειγμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι απλό, απευθύνεται προς ηλιθίους ή προς πολιτικούς και κύριο σκοπό έχει να καταδείξει το μέγεθος της ποινικής ευθύνης που ενέχει η ψήφος των «εκλεκτών».

Εάν, λοιπόν, ο διαχειριστής μίας οικοδομής ξεπουλούσε σε τρίτους τα διαμερίσματα (μαζί με το περιεχόμενό τους) χωρίς να του ανήκουν, τότε πως θα αντιμετωπιζόταν από τους ιδιοκτήτες και την Δικαιοσύνη; Μήπως ως κοινός απατεώνας, που λόγω του μεγέθους της απάτης θα αντιμετώπιζε βαρύτατη ποινή;

Επειδή οι πολιτικοί και δη οι κυβερνήσεις δεν είναι τίποτε περισσότερο από προσωρινοί διαχειριστές της χώρας, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να εκποιήσουν οτιδήποτε (πέρα από την προσωπική τους περιουσία), επειδή πολύ απλά η χώρα δεν τους ανήκει! Ευθύνη και χρέος των πολιτικών είναι να λειτουργούν προς την κατεύθυνση βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν τόσο την εσωτερική ασφάλεια όσο και την άμυνα επί των συνόρων…

Δυστυχώς, η σημερινή (και η προηγούμενη, αλλά και μία μεγάλη σειρά κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών) ομάδα τσαρλατάνων που παριστάνουν τους πολιτικούς (απαξιώνοντας με τις πράξεις τους την πολιτική) και υποκρίνονται πως εργάζονται για το καλό της χώρας (ενώ τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα και καταδείχνουν τον βαθμό της καταστροφής που δημιουργείται), έχει αποφασίσει να καταργήσει ακόμη και την υποχρέωσή της να κυβερνά, ενώ παραδίδει το σύνολο του πλούτου της χώρας (με τους κατοίκους σαν δώρο) προς αξιοποίηση από τρίτους…
Ταυτόχρονα, αυτή η κυβέρνηση έχει εκθέσει σε απίστευτο βαθμό την εσωτερική ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, δεν αντιδρά σε απειλές μείωσης της εθνικής κυριαρχίας και σε απειλές υφαρπαγής ζωτικών εθνικών χώρων…

Αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς ή ευτυχώς, δρα σαν καταλύτης για εξελίξεις που μόνο θετικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Και αυτή η κυβέρνηση, το απόγευμα της Κυριακής 22/5/2016 θα ψηφίσει την κατοχή της χώρας από οικονομικούς δολοφόνους και τοκογλύφους (βλ. Γερμανία και όχι μόνο), αλλά ταυτόχρονα θα ψηφίσει και την παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων σε αυτό… Η ψήφος επίσημης παράδοσης της χώρας θα είναι ταυτόχρονα και η τραγική ομολογία αποδοχής για ολοκλήρωση του βίου των ψηφισάντων σε καθεστώς ισόβιων δεσμών…

ΥΓ: Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά είναι αδιάψευστο και πανθομολογούμενο πως το σχέδιο εθνοκτονίας μπαίνει στην τελική του φάση από το απόγευμα της Κυριακής...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Είναι προφανές, πως τα γεγονότα στην Τουρκίας -παρελθόντος, παρόντος αλλά και τα αναμενόμενα- μας ενδιαφέρουν άμεσα, λόγω του ότι η μοίρα μας είναι συνδεδεμένη με την δική της, χωρίς να το επιδιώκουμε φυσικά, αλλά και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αποφυγής. Ως εκ τούτου, οφείλουμε με την μεγίστη προσοχή να εξετάζουμε κάθε τι που την αφορά - και μας αφορά.

Υπήρχε εποχή -από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ακόμη- που τα σενάρια τα οποία κυκλοφορούσαν για διάσπαση της Τουρκίας, θεωρούνταν συνωμοσιολογικά για τον πολύ κόσμο, αλλά η παρέλευση των ετών εμφάνισε καταστάσεις, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει.

Γιατί να θέλουν άραγε οι ισχυροί την διάσπαση της Τουρκίας, μιας χώρας που παρέχει έδαφος στους συμμάχους της για κάθε είδους επιχείρηση σε Μέση Ανατολή και στα ενδότερα της Ασίας, αλλά και παράλληλα αποτελεί πρόφραγμα στη ρωσική διείσδυση στη Μέση Ανατολή; Τα δε σενάρια διάσπασης δεν κυκλοφόρησαν τώρα που ο Ερντογάν κατέστη απρόβλεπτος και μάλλον ζημιογόνος για τα δυτικά συμφέροντα, αλλά από την εποχή όπου κυριαρχούσε το κεμαλικό στράτευμα, η δε Τουρκία ήταν απαραίτητη και για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Υπάρχουν τρία δεδομένα, που αποτελούν αρνητικά στοιχεία για την διατήρηση της Τουρκίας ως έχει.

Το πρώτο είναι πως τα Στενά του Βοσπόρου, είναι ο μοναδικός υδάτινος διάδρομος, που κατέχεται από μία μόνον χώρα. Σε Γιβραλτάρ, Βερίγγειο πορθμό, Σουέζ, αλλά και Αδριατική, Περσικό Κόλπο κ.α., την κάθε όχθη κατέχει και άλλη χώρα. Αυτό σημαίνει, πως η Τουρκία αποκτά μεγαλύτερη γεωστρατηγική αξία, και δεν μπορεί να της ανατεθεί ο ρόλος να αποτρέπει κατά το δοκούν -κλείνοντας τα Στενά- τις επιχειρήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάθε Συνθήκη, ή σχεδιασμό, η Κωνσταντινούπολη αναφέρεται ως ουδέτερη πόλη, υπό την διακυβέρνηση πολλών χωρών, τύπου διοίκησης τμήματος του Βερολίνου, προ της ένωσης του γερμανικού κράτους υπό την σημερινή μορφή.

Δεύτερο στοιχείο είναι η μείωση της ισχύος περιφερειακών μεγάλων κρατών, τα οποία είναι χρήσιμα στους ισχυρούς, αλλά ως υποβοηθητικά. Δεν μπορούν να αφεθούν να καταστούν ανταγωνιστικά. Το βλέπουμε με την Γερμανία, η οποία παραΰψωσε κεφάλι, και αιφνιδίως άρχισαν να αποκαλύπτονται σκάνδαλα στις οικονομικές σχέσεις της. Υπενθυμίζω, πως τα έξη ανοικτά σκάνδαλα στην Ελλάδα έχουν δράστες γερμανικές επιχειρήσεις, προστιθέμενου την τελευταία εβδομάδα και έβδομου με τον Ερυθρό Σταυρό, πάλι με γερμανική επιχείρηση ως δράστη.
Γενικότερα όμως, είναι φανερή πλέον η τάση πολυτεμαχισμού όλων των κρατών, ακόμη και των μικρών, γεγονός που από πολλά χρόνια έχω διατυπώσει γραπτώς ότι «στον Τρίτο Κόσμο θα πέφτουν βόμβες, στις δυτικές χώρες είναι δύο τα εργαλεία, το ΔΝΤ και η υποβοήθηση αυτονομιστικών κινημάτων». Όποιος ρίξει μια ματιά τι έγινε και τι γίνεται στις διάφορες χώρες της Ευρώπης, το αντιλαμβάνεται πλέον.

Και το τρίτο στοιχείο, είναι ο σχεδιασμός Κουρδικού κράτους, χρήσιμου για να αντιμετωπισθεί και το Ιράν, όταν έρθει η ώρα του - που δεν θα αργήσει να έρθει, όχι με βομβαρδισμούς του Ισραήλ, αλλά με ξεσηκωμό των ιδιαίτερων ομάδων, εθνοτικών, πολιτικών και θρησκευτικών, που δρουν εντός του.

Πιστεύω, πως εκείνο που διατηρεί ακόμη την Τουρκία ως έχει, είναι μόνον η αντιπαλότητά της με την Ρωσία, που οξύνθηκε επικίνδυνα τελευταίως, γι’ αυτό και διατηρώ επιφυλάξεις ποιος έπεισε τον Τούρκο στρατιωτικό να διατάξει την κατάρρευση του ρωσικού αεροπλάνου (ένας αστυνομικός θα μας έλεγε να τον αναζητήσουμε μεταξύ αυτών που έχουν συμφέρον).

Ο Μακεδών

Υ.Γ. Η τουρκική εφημερίδα, MilliGazete (18.5.2016), μετά και το τελευταίο κρούσμα πριν από λίγες μέρες με τον χάρτη του διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times, αναφέρθηκε στα πολλά παρόμοια επεισόδια (το άρθρο της μετέφερε στα ελληνικά ο δημοσιογράφος Ν. Χειλαδάκης).

* Τον Απρίλιο 2002 πήγαν στην Τουρκία από την Ε.Ε. δυο ειδικοί Γάλλοι για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών λιμανιών. Χρησιμοποιούσαν έναν χάρτη που έδειχνε την Τουρκία διαμελισμένη, όπως είχε σχεδιαστεί από την συνθήκη των Σεβρών.

* Την ίδια χρονιά, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε δημοσιεύσει ένα χάρτη που παρουσίαζε το ανεξάρτητο Κουρδιστάν μετά τον διαμελισμό της Τουρκίας.

* Το 2006 ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο με τον αμερικανικό χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής, όπου παρουσιάζονταν η Τουρκία διασπασμένη. Ο χάρτης αυτός παρουσιάστηκε σε μια σύνοδο του ΝΑΤΟ από ένα Αμερικανό ανώτερο αξιωματικό, γεγονός που οδήγησε τον Τούρκο στρατιωτικό να αποχωρήσει οργισμένος.

* Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου, στο αμερικανικό κογκρέσο παρουσιάστηκε χάρτης που επίσης έδειχνε την Τουρκία διαμελισμένη.

* Την ίδια χρονιά, στο αμερικανικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Ερευνών, American Enterprise Institute, ο Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής Ralph Peters παρουσίασε χάρτη με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Kan Sınırları», δηλαδή «Τα Ματωμένα Σύνορα», που έδειχνε το πώς θα διαμελιστεί η Τουρκία.

* Το 2014 μια αμερικανική έκδοση του Robin Wright με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «5 ülkeden 14 ülke çıkabilir», δηλαδή, «Από τα πέντε κράτη μπορεί να δημιουργηθούν 14 κράτη», περιλάμβανε τον διαμελισμό όλων σχεδόν των χωρών της Μέσης Ανατολής συμπεριλαμβανόμενης και της Τουρκίας.

* Τώρα ήρθε το νέο «κρούσμα» με την New York Times που έχει θορυβήσει πολλούς Τούρκους μελετητές των εξελίξεων στην χώρα τους.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Ρομάν Πέτκο, ανώτερος αξιωματούχος βουλγαρικού κόμματος της μειοψηφίας «Εναλλακτική για τη Βουλγαρική Αναγέννηση» [ βουλγαρικά: АБВ - Алтернатива за Българско Възраждане], έγραψε πρόσφατα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι έχει πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ (Mossad) με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (Millî İstihbarat Teşkilatı – MİT).
Προφανώς οι πληροφορίες του ανακτήθηκαν από την Τουρκία.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μετά από μια μυστική συνάντηση μεταξύ του διευθυντή της Μοσάντ (Yossi Cohen) και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας (Synyrly Davutoglu) στη Σουηδία, οι διελεύσεις εμπειρογνωμόνων της Μοσάντ από τα αεροδρόμια της Τουρκίας έχουν αυξηθεί «περισσότερο από ποτέ» και σημαντικοί ισραηλινοί αξιωματικοί φέρεται να έχουν αναλάβει την αναδιοργάνωση των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ειδικότερα, προτάθηκε η αύξηση κατά 7% του ανθρωπίνου δυναμικού και της οργανωτικής δομής της MİT.

Κατά το παρελθόν έτος υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα των μέτρων που ελήφθησαν μετά από τις διαβουλεύσεις με τους εμπειρογνώμονες της Μοσάντ.

Ο Βούλγαρος πολιτικός άφησε να εννοηθεί ότι η φερόμενη συνεργασία πρέπει να εξετασθεί στο πλαίσιο των τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα, προσθέτοντας «φυσικά η αύξηση της ασφάλειας στην Τουρκία και η μείωση των εκρήξεων και των αιμορραγιών στη χώρα είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα των δράσεων αυτών».

ΜIDDLEEAST NEWS AGENCY, Al Masdar News
Πηγή "Βαλκανικό Περισκόπιο"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Αυτό είπε ο Πανούλης σε tweet του στις 4 Ιουνίου πέρυσι.
Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά, ο απίστευτος αυτός μπουχέσας την Κυριακή το βράδυ, μαζί με άλλους 152 απατεώνες, θα ψηφίσει τα πάντα προκειμένου να μην ξεκολλήσει απ' την υπουργική καρέκλα.

Τώρα που τελειώνουν τα πάντα, τώρα που ξεπουλιούνται τα πάντα, η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία των ελλήνων, τώρα που η κυβέρνηση των αισχρών ανθελλήνων και προδοτών καταργεί στην ουσία την Βουλή, αφού παραδίνει για 99 χρόνια τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας μέσω ενός ''Υπερταμείου'' με διοικητή εκπρόσωπο των τοκογλύφων-δανειστών και προχωρά στη σύσταση Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής(*), με σκοπό τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων, που θα είναι ανεξάρτητη λειτουργικά με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, και ΔΕΝ θα  υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές...

Τώρα που δημιουργεί έναν ''κράτος εν κράτει''  ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, που θα κατευθύνεται από την τρόϊκα...

Τώρα είναι η ώρα, να κάνουν οι ηλίθιοι έλληνες τον απολογισμό και την αυτοκριτική τους.

Να κάτσουν να σκεφτούν τί έκαναν, και κυρίως τί ΔΕΝ έκαναν...
Ποιούς ψήφισαν και ποιούς άφησαν έξω απ' την Βουλή...
Σε ποιούς εμπιστεύτηκαν την ενημέρωσή τους, και εμπιστεύονται ακόμη...
Και ποιούς εν τέλει καταδίκασαν σε μιά χαμένη ζωή, προκειμένου να μην βγούν οι ίδιοι απ΄την βολή τους, να μη σπάσουν αυγά, να φροντίσει κάποιος άλλος γι αυτούς.

Και σήμερα ακόμα που δεν έχουν περισσότερη αξία από σκλάβους σε γαλέρα, οι ηλίθιοι έλληνες εξακολουθούν και καγχάζουν κατ' εντολή και κατά παρότρυνση των  ΜΜΕ, εναντίον αυτών που δεν άλλαξαν γνώμη και πορεία, εναντίον αυτών που στάθηκαν συνεπείς σ' αυτά που έλεγαν...
Εναντίον του Γιάνη, εναντίον της Ζωής...
Εναντίον όσων από 'μας συνεχίσαμε ευθεία όταν οι άλλοι έστριβαν, στην πορεία μας προς την ανάκτηση της ανεξαρτησίας μας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του Συντάγματος.

Ηλίθιοι έλληνες! 
Όλα αυτά που θα γίνουν την Κυριακή σας αξίζουν!
Ούτε ένα λιγότερο!...

(*) Από τον καιρό ήδη του κιτρινιάρη Εκσυγχρονιστή, η δημιουργία τέτοιων ''ανεξάρτητων'' αρχών σκοπό είχε το μπέρδεμα και την συσκότιση της διάκρισης των εξουσιών, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν σε ένα οργανωμένο κράτος, με τελικό και επιθυμητό αποτέλεσμα για την διαπλοκή και το σύστημα την υπονόμευση του πολιτεύματος με την παράκαμψη των εντολών του Συντάγματος.

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tου Αναστάσιου Λαυρέντζου

Το 2015 ήταν ένα έτος ορόσημο για τις μεταναστευτικές ροές, διότι τη χρονιά αυτή οι εισροές προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα δεκαπλασιάστηκαν σε σχέση με το παρελθόν. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, το 2015 έφτασαν στην Ελλάδα 911 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες χώρες, εκ των οποίων οι 860 χιλιάδες αποβιβάστηκαν στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σε ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινής γνώμης έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι η έξαρση αυτή είναι συνέπεια του προσφυγικού κύματος που δημιούργησε ο πόλεμος στη Συρία. Είναι όμως όντως έτσι; Όπως θα δείξουμε στη συνέχεια – εξετάζοντας στατιστικά στοιχεία τα οποία δημοσιεύτηκαν πρόσφατα – αυτό μόνο εν μέρει είναι ακριβές.

Από ποιές χώρες ήλθαν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες του 2015;

Ξεκινάμε την ανάλυσή μας εξετάζοντας την προέλευση των μεταναστών και των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα το 2015. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πίνακα 1, το 55% περίπου εξ αυτών ήταν Σύριοι, ή ακριβέστερα δήλωσαν Σύριοι, αφού όπως διαπιστώθηκε αργότερα (όταν έφτασαν στην Κεντρική Ευρώπη) πολλοί από αυτούς ήταν άλλης υπηκοότητας (τουλάχιστον ο ένας στους πέντε) οι οποίοι χρησιμοποιούσαν πλαστά διαβατήρια (τα οποία εύκολα κανείς καταλαβαίνει πού τα προμηθεύτηκαν).
Ακόμη όμως και αν δεχτούμε το παραπάνω ποσοστό ως έχει και σε αυτό προσθέσουμε και τους Ιρακινούς, φθάνουμε στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό όσων έφτασαν στην Ελλάδα λόγω των συγκρούσεων σε Συρία-Ιράκ ήταν το 65%.
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι σε μεγάλο βαθμό οι ροές του 2015 οφείλονται στις εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ (με τις επιφυλάξεις που προαναφέραμε), αλλά αν μείνουμε μόνο σε αυτή την παρατήρηση, θα μας έχει διαφύγει κάτι σημαντικό: υπάρχει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο υπόλοιπο 35% (τουλάχιστον), το οποίο ως απόλυτος αριθμός είναι πολύ μεγάλος.
Συγκεκριμένα: οι προερχόμενοι από το Αφγανιστάν (όπου δεν συνέβη κάτι σημαντικά διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια) έφτασαν τους 213 χιλιάδες (έναντι μόλις 12.901 το 2014), οι Πακιστανοί ήταν 27.261 (σε σύγκριση με τους 3.621 που έφτασαν το 2014), οι Ιρανοί για πρώτη φορά έφτασαν του 23 χιλιάδες κ.λπ. Ακόμη και οι Μαροκινοί, οποίοι αποτέλεσαν ένα μικρό ποσοστό, σε απόλυτους αριθμούς έφτασαν τους 7.818 έναντι μόλις 264 την προηγούμενη χρονιά (30 φορές περισσότεροι!).
Από τα παραπάνω στοιχεία είναι σαφές ότι δεν είναι σωστό να μιλάμε μόνο για έξαρση των προσφυγικών ροών. Παράλληλα υπήρξε και μια σημαντική έξαρση των μεταναστευτικών ροών, η οποία μπορεί να αποδοθεί στα λανθασμένα μηνύματα που εξέπεμψαν διάφοροι πολιτικοί χειρισμοί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ποιά ήταν η σύνθεση κατά ηλικία και φύλο των μεταναστών και των προσφύγων του 2015;

Εκεί που τα πράγματα γίνονται πολύ ενδιαφέροντα είναι στη σύνθεση κατά φύλο και ηλικιακή ομάδα των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στην Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά.
Από τα στοιχεία που αφορούν τις τέσσερις πολυπληθέστερες εθνικότητες (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Πακιστάν), προκύπτει ότι το 75% αυτού του συνόλου ήταν άρρενες ενώ μόνο το 25% ήταν θήλεις.
Στο σύνολο των αρρένων μάλιστα το 72% ήταν άνδρες ηλικίας άνω των 18 ετών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αριθμοί όσων δήλωσαν Σύριοι, όπου κανείς μπορεί να παρατηρήσει ότι 220 χιλιάδες εξ αυτών ήταν άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας 18-33 ετών.
Η εικόνα που προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία δεν συμπίπτει με εκείνη που εμφάνισαν τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία σχεδόν αποκλειστικά στις ανταποκρίσεις τους παρουσίασαν οικογένειες και γυναίκες με παιδιά.
Η πραγματική εικόνα, όπως μας την αποκαλύπτουν οι αριθμοί, είναι ότι όντως ένα ποσοστό των ατόμων που εισήλθαν στην Ελλάδα το 2015 ήταν πρόσφυγες, οι οποίοι κατά οικογένειες προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη φρίκη ενός πενταετούς εμφυλίου πολέμου. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους όμως ήταν άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι ήλθαν στην Ευρώπη είτε για να γλυτώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (Σύριοι) είτε για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στο πλαίσιο των μεταναστευτικών ροών που θα καταφθάνουν τις επόμενες δεκαετίες από την Ασία και από την Αφρική (Αφγανοί, Πακιστανοί) είτε για άλλους λόγους...

Συμπεράσματα

Το να εισέρχονται σε μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας μέσα σε ένα χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο ανθρωποι (άλλοι 187 χιλιάδες εισήλθαν στο πρώτο τετράμηνο του 2016), σίγουρα δεν είναι κάτι απλό ούτε κάτι συνηθισμένο (έστω και αν οι περισσότεροι τελικά πέρασαν στην Ευρώπη).
Θα πρέπει λοιπόν κανείς να αναλύσει με ορθολογισμό αυτές τις εξελίξεις, ώστε να καταλάβει και τις προοπτικές τους, ειδικά τώρα που τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά.
Δυστυχώς σε κάτι τέτοιο δεν ωφελούν ούτε οι υπερβολικοί συναισθηματισμοί ούτε οι συγκινησιακά φορτισμένες παρουσιάσεις, οι οποίες (όχι πάντα από αφέλεια) στρεβλώνουν την πραγματική εικόνα.
Στα επόμενα χρόνια θα συνεχιστούν οι μεταναστευτικές ροές από την Ασία και από την Αφρική προς την Ευρώπη, διότι θα τις τροφοδοτεί το δίπολο υπερπληθυσμού και φτώχειας το οποίο χαρακτηρίζει πολλές χώρες του τρίτου κόσμου. Ενίοτε βεβαίως οι ροές αυτές θα γνωρίζουν εξάρσεις εξ αιτίας της εγγενούς αστάθειας αυτών των χωρών και των επεμβάσεων των μεγάλων δυνάμεων.
Σε αυτές τις εξελίξεις η Ελλάδα θα έχει ένα δυσανάλογα υψηλό μερίδιο λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της ιδιότητάς της να είναι μέλος της ΕΕ. Για αυτό και θα πρέπει από τώρα να σκεφτούμε σοβαρά πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο σε συνδυασμό με την επερχόμενη δημογραφική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού, θα αποτελέσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις επόμενες δεκαετίες η χώρα...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η διαχρονική, επεκτατική στρατηγική της σύγχρονης Τουρκίας που ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει στοχοποιήσει ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή της Θράκης σκορπώντας στις εκτός Τουρκίας περιοχές εκατοντάδες «εργαζόμενους» της.

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Η γειτονική Τουρκία στις μέρες μας γίνεται ολοένα και πιο νευρική, ολοένα και πιο επιθετική. Η συνεχιζόμενη μάχη εξουσίας, μπορεί να δείχνει ότι έχει κριθεί υπέρ του «σουλτάνου» ή «προφήτη» Ρ. Τ. Ερντογάν, οι απώλειες όμως είναι πολύ σοβαρές και η τελική έκβαση αβέβαιη.
Μέσα στην διαχρονική, συνολική επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στον Ελληνισμό (ΚύπροςΑιγαίο) συμπεριλαμβάνεται και η μεθοδική οργάνωση μηχανισμών μέσα στα όρια της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Θράκης που, σύμφωνα με τον «σουλτάνο» Ρ. Τ. Ερντογάν, περιλαμβάνει εδάφη όχι μόνο της Τουρκίας ή της Ελλάδος, αλλά και της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Βοσνίας!*
Η Θράκη, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ήταν κόρη του Ωκεανού και της Παρθενόπης με προπάτορα τον Θράκα, γιό του θεού του πολέμου Άρη, που διέμενε στην Θράκη.
Στην σύγχρονη εποχή ολόκληρη η περιοχή της Θράκης, η πατρίδα του Ορφέα, του Δημόκριτου, του Θουκιδίδη και εκατοντάδων άλλων διαχρονικών προσωπικοτήτων, ανήκει σε τρείς κυρίως χώρες: Βόρεια ανήκει στην Βουλγαρία, δυτικά ανήκει στην Ελλάδα και ανατολικά ανήκει στην Τουρκία, με σύνορα που παγιώθηκαν από το 1923 με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.
Η διαχρονική, επεκτατική στρατηγική της σύγχρονης Τουρκίας που ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει στοχοποιήσει ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή της Θράκης σκορπώντας στις εκτός Τουρκίας περιοχές εκατοντάδες «εργαζόμενους» της ΜΙΤ, οι οποίοι επί ολόκληρες δεκαετίες έχουν σαν μοναδικό έργο την δημιουργία ενός δικτύου πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής χειραγώγησης των τοπικών μουσουλμανικών πληθυσμών με παράλληλη, υποχρεωτική επιβολή «Τουρκικής εθνικής συνείδησης», μοιράζοντας αστρονομικά ποσά για «βοήθεια», «παροχές» και «υπηρεσίες».
Στην ευρύτερη αυτή στρατηγική εντάσσεται και η περίπτωση ενός από τους εκατοντάδες «εργαζόμενους» της ΜΙΤ στην Ελλάδα, με έδρα το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής – εκείνη του Μέτιου Παδίνκοφ.
Ο Μέτιου Παδίνκοφ (ελληνιστί Χαράδρα) είναι ένας Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος το θρήσκευμα, ο οποίος γεννήθηκε στο Ωραίο (Πομακοχώρι του Νομού Ξάνθης) και σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος, μέχρι τα δέκα του χρόνια δεν ήξερε στα τουρκικά ούτε δύο λέξεις, αφού στο χωριό του μιλούσαν Πομακικά**. Ο Παδίνκοφ, παιδί ακόμα, μεταφέρθηκε στην Τουρκία όπου σύμφωνα με την παραδοσιακή διαδικασία του παιδομαζώματος, εκτουρκίστηκε ψυχή τε και σώματι, πήγε στο δημοτικό, σπούδασε σε ιερατικές σχολές της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας και προφανώς σε πολλές άλλες «υπηρεσίες» της Τουρκίας ώστε να «φωτιστεί» εκ του ασφαλούς με το Τουρκικό «μεγαλείο».
Φαίνεται πως η εκπαίδευση του κρίθηκε επιτυχής γιατί όταν επέστρεψε στην Ελλάδα σαν κανονικός Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης, του παρασχέθηκαν απεριόριστα υλικά μέσα, ενώ σταδιακά άρχισε συνεχής προβολή με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και φυσικά, κάθε άλλη πολιτική υποστήριξη ώστε να επιτελέσει το «έργο» του.
Ο Μέτιου Παδίνκοφ άλλαξε το όνομα του σε Αχμέτ Μετέ** και έγινε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, με συνεχή ταξίδια στην Τουρκία και μεθοδική δουλειά ώστε να καθιερωθεί στην συνείδηση του τοπικού μουσουλμανικού πληθυσμού σαν ο εκλεκτός της Τουρκικής πολιτικής εξουσίας και των μυστικών υπηρεσιών. Σαν πρώτο βήμα «αναβαθμίστηκε» σε έναν από τους 270 ιμάμηδες της Θράκης (στο χωριό καταγωγής του, το Πομακοχώρι Ωραίο).
Την δεκαετία του 1990 όταν η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας μπήκε στην διαδικασία δημιουργίας «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο ώστε να αμφισβητήσει την κρυστάλλινη Ελληνική κυριαρχία, επινόησε και την μονομερή καθιέρωση ψευτο-μουφτήδων σε Ελλάδα και Βουλγαρία ώστε να εφαρμόζει τα σχέδια της με απόλυτα ελεγχόμενους και εκπαιδευμένους «συνεργάτες».
Έτσι, οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ψευτο-μουφτήδες σε Ελλάδα και Βουλγαρία άρχισαν να «νομιμοποιούνται» σταδιακά με όλα τα μέσα που διαθέτει η Τουρκική διπλωματία:
Ντυμένοι με φανταχτερές λευκές στολές, δέχονται επισκέπτες από την Τουρκία σε κάθε επίπεδο (πρωθυπουργός, υπουργοί, νομάρχες, πρεσβευτές κ.ο.κ.ε.), προβάλλονται συστηματικά από τον κατευθυνόμενο μειονοτικό αλλά και τον Τουρκικό τύπο, πραγματοποιούν επισκέψεις στην Τουρκία και σε πολλές άλλες χώρες με απεριόριστη χρηματοδότηση και κατάλληλη προετοιμασία της Τουρκικής διπλωματίας, εκφωνούν λόγους και μηνύματα σύμφωνα με τις εντολές που παίρνουν, συμμετέχουν σε συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις – με δυο λόγια μετατρέπονται μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα αν είναι απαραίτητο, στο «κέντρο βάρους» της περιοχής που τους έχει ανατεθεί.
Όπως είναι γνωστό ο μουφτής (αραβική λέξη που σημαίνει αυτόν που ερμηνεύει τον νόμο) είναι βαθμός της μουσουλμανικής θρησκείας και ερμηνεύει το κοράνι για την απόδοση της δικαιοσύνης. Στην Ευρωπαϊκή, ελεύθερη και ανεκτική Ελλάδα, ισχύει η Σαρία για τους μουσουλμάνους πολίτες της, δηλαδή ο ιερατικός νόμος και οι μουφτήδες σαν πνευματικοί ηγέτες, επιτελούν καθήκοντα σε θέματα γάμου, διαζυγίων, κηδεμονιών, διαθηκών ενώ επιπλέον, ειδικά στην Ελλάδα, είναι ελεύθεροι να παρέχουν και πιστοποίηση προϊόντων Halal καθορίζοντας μόνοι τους και τα οικονομικά ανταλλάγματα για την κάθε πιστοποίηση.
Όπως είναι φυσικό οι μουφτήδες, όπως και οι δικαστές, διορίζονται και πληρώνονται από το κράτος. ΔΕΝ εκλέγονται. Αυτό ισχύει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη, φυσικά και στην Τουρκία. Και όμως. Η Τουρκία στα πλαίσια του Τουρκικού θεάτρου του παραλόγου που έχει ανεβάσει στην Τουρκική και διεθνή πολιτική σκηνή εδώ και λίγα χρόνια, ζητάει οι μουφτήδες στην χώρα μας «να εκλέγονται από τον λαό» ώστε με την «νομιμοποίηση» και την προβολή που παρέχει στους «συνεργάτες» της, να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο των Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα!***
Μια πολύ σύντομη, δειγματοληπτική ματιά στις πληθωρικές «δραστηριότητες» του Αχμέτ Μετέ -Παδίνκοφ ο οποίος, με την καθοδήγηση της Τουρκικής ΜΙΤ, αυτοδιορίστηκε ψευτομουφτής Ξάνθης με αυθαίρετη και «βολική» διαδικασία «εκλογών», μας αποκαλύπτει την μέθοδο δράσης στην οποία εκπαιδεύτηκε:
7/3/2008 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ επισκέφτηκε την Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν, τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ταχσίν Μπουρτούογλου και τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων Αλί Μπαρντάκογλου. Έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση ART για «τα προβλήματα» των «Τούρκων» της Θράκης.
19/10/2010 Οι υποψήφιοι σύμβουλοι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέλη του ΠΑΣΟΚ Ιρφάν Ουζούν, Νεντίμ Χότσκα, Μεχμέτ Αρναβούτ, Ιλχάν Γκιριτλί και Εκρέμ Ρασίμ επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ.
1/6/2011 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ πραγματοποίησε «επίσημη» επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία ως προσκεκλημένος του Βασιλιά Αμπντουλλάχ Μπιν Αμπντουλαζίζ Ελ Σαούντ και του υπουργού εσωτερικών Εμίν Ναίφ Αμπντουλαζίζ Ελ Σαούντ.
26/6/2011 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ, επισκέφτηκε την Βουλγαρία.
7/1/2013 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ συμμετείχε σε συνέδριο των Γκρίζων Λύκων που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη «εκπροσωπώντας την δυτική Θράκη».
22/5/2015 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ έχυσε ποταμούς από κροκοδείλια δάκρυα για δήθεν «καταπίεση» των Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα, στα πλαίσια συνεδρίου της FUEN που οργανώθηκε στην Κομοτηνή.
Μάρτιος 2016 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ επεμβαίνει σε όλα: Δίνει οδηγίες να μην υπάρξει συμμετοχή στο Καρναβάλι της Ξάνθης (δημοσίευμα Τουρκόφωνης εφημερίδας «Γκιουντέμ»), επιτίθεται στον Υπουργό Παιδείας γιατί προτίθεται να ιδρύσει Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη  (ίσως γιατί δεν ρώτησε την εξοχότητα του!), εξαπολύει κατάρες στο Ισραήλ λέγοντας πως ο Χίτλερ βγήκε σωστός που τους έκανε σαπούνια (έσπευσε να ζητήσει συγνώμη όταν του τράβηξαν το αυτί οι προϊστάμενοι του) κ.α.π.
Σε επίρρωση των παραπάνω, η Τουρκική κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψη του  Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου στην Ελλάδα (4/3/2016) στα πλαίσια της οποίας δεν παρέλειψε βέβαια να φωτογραφηθεί με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ**** και τουςψευτομουφτήδες, ασκεί πιέσεις να «αναγνωριστούν» οι υπάλληλοι της Τουρκικής ΜΙΤ σαν διορισμένοι από το Ελληνικό κράτος μουφτήδες, ώστε όχι μόνο να πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος αλλά και να επιδίδονται πιο αποτελεσματικά σε αλυτρωτική προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας!
15/5/2016 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ  σε εμπρηστική ομιλία του, στο «Πανεπιστήμιο 19 Μαΐου» της Σαμψούντας, διακήρυξε πως «Πρέπει να εργαστούμε για μια δυνατή Τουρκία γιατί δεν περιμένει βοήθεια μόνο η δυτική Θράκη, αλλά όλος ο ισλαμικός κόσμος, που αισθάνεται ότι είναι Τούρκος» (Έτσι και εμείς οι απληροφόρητοι μάθαμε πως όλος ο ισλαμικός κόσμος αισθάνεται ότι είναι… Τούρκος!!)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ακόμα και η πιο ανεκτική, ακόμα και η πιο ελαστική αντιμετώπιση των Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων των θρήσκευμα, από την Ελληνική πολιτεία –όπως άλλωστε και απέναντι σε κάθε θρησκεία- είναι απόλυτα σεβαστή αφού συμβαδίζει πλήρως με τις αρχές, τον πολιτισμό και τις ηθικές αξίες της χώρας μας.
Η παντελώς αδικαιολόγητη όμως ανοχή σε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους το θρήσκευμα, οι οποίοι μετατρέπονται σε τυφλά όργανα των πιο αντιδραστικών κύκλων της Τουρκίας, οι οποίοι διαπράττουν εξακολουθητικά το αδίκημα της αντιποίησης θρησκευτικής αρχής, οι οποίοι καθυβρίζουν συνεχώς την χώρα τους επειδή αμείβονται πλουσιοπάροχα από άλλη χώρα, δεν είναι πολιτισμός, είναι βλακώδης ηλιθιότητα – πολύ περισσότερο όταν υπάρχει το προηγούμενο δεδομένο του Οκτάι Εγκιν (γιο παλαιού βουλευτή Ροδόπης του Ελληνικού Κοινοβουλίου)  ο οποίος στρατολογήθηκε από την Τουρκική ΜΙΤ για να παραδώσει ένα εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο υποτιθέμενο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη ώστε να ξεκινήσει το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης το 1955!
Όταν η ίδια η Τουρκία προωθεί εσπευσμένα νομοθεσία αφαίρεσης της ιθαγένειας των «υποστηρικτών της τρομοκρατίας» (αορίστως και γενικώς), γιατί η Ελλάδα δεν σπεύδει αμέσως να αφαιρέσει την Ελληνική ιθαγένεια από όσους αποδεδειγμένα δρουν σαν στρατευμένοι πράκτορες μιας άλλης χώρας και επιβουλεύονται την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος;
Όταν η Τουρκία σήμερα, στις μέρες μας, συνεχίζει να κατακρεουργεί εν ψυχρώ άμαχους, ανεξάρτητα αν είναι γυναίκες, παιδιά ή άνδρες απλά και μόνο επειδή είναι Κούρδοι και αποτελούν μειονότητα 25 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στην Τουρκία, πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να αφήνει ανενόχλητη μια χούφτα Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα όχι μόνο να παραβαίνουν προκλητικά Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς ποινικούς νόμους, όχι μόνο να περιφρονούν φορολογική νομοθεσία και φορολογικές υποχρεώσεις που καταβάλλει όλη η υπόλοιπη Ελλάδα αιμορραγώντας, αλλά επί πλέον, τοποθετούν δυναμίτες στην ηρεμία και στην φιλήσυχη ζωή Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα που ζούνε στην ακριτική μας Θράκη;
Εν μέσω έντονης Τουρκικής επιθετικότητας, λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας της περιοχής μας, η αδράνεια των Ελληνικών αρχών για δραστηριότητες Ελλήνων πολιτών διαφορετικού θρησκεύματος, δεν αποτελεί απλά βλακώδη ηλιθιότητα αλλά και εθνικό έγκλημα!
Κατά την γνώμη μας θα έπρεπε, σε συνεργασία με την Βουλγαρία, να αφαιρεθούν πάραυτα οι ιθαγένειες όλων των ψευτομουφτήδων (Ελληνικές και Βουλγαρική) και στην συνέχεια να απελαθούν στην Τουρκία. Εκεί θα έχουν όλο τον χρόνο να «γευτούν» από πρώτο χέρι την μεταχείριση που επιφυλάσσει η Τουρκία στην Κουρδική μειονότητα ή την μεταχείριση που επιφύλαξε στους Τουρκοκύπριους μόλις έκανε την δουλειά της… 

___________________________________________________________________________
 *Ομιλία 16/2/2016 στην Κεσσάνη της Ανατολικής Θράκης.
**ΖΑΓΑΛΙΣΑ (τεύχος 59, Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012)
***Οκτώβριος 2013, Α. Νταβούτογλου με την ιδιότητα Υπουργού Εξωτερικών –  σχετικό άρθρο μας «Μα για τόσο ηλιθίους μας περνάτε κ. Νταβούτογλου;»

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στον Πανεπιστημιακό χώρο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ως "καθεστώς". Είναι οι μη σύννομες δράσεις που αναπτύσσονται από ομάδες συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου (άκρα αριστερά) που έως και σήμερα απολαμβάνουν μίας ιδιότυπης ασυλίας. Η παρεμβατικότητά τους δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στην λειτουργία των Πανεπιστημίων, ενώ στην περίπτωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (και δη στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης) φέρεται να λαμβάνει υψηλή "χορηγία" από εξωπανεπιστημιακές ομάδες που συχνωτίζονται με τον αντεξουσιαστικό χώρο, εντρυφώντας με ιδιαίτερη μέριμνα στον τομέα της βίας και της επιβολής τρομοκρατίας στο ακαδημαϊκό προσωπικό αλλά και στους φοιτητές.

Η επιστολή που ακολουθεί αποδίδει ένα μόνο μέρος των όσων συμβαίνουν. Και δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην επίσκεψή του στην Ξάνθη (14/5/2016), δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για τις αθλιότητες των συγκεκριμένων ομάδων.Υποθέτουμε πως δεν τον ενημέρωσε κανείς (ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες!), αλλά δεν κατανοούμε γιατί ο Πρύτανης δεν ζητά την παρέμβαση των αρχών, αφού αποδεδειγμένα πλέον κινδυνεύουν ζωές... Όσο για την επιστολή που ακολουθεί, υπογράφεται από καθηγητές πανεπιστημίων, οπότε η βαρύτητα των όσων καταγγέλλονται θα πρέπει να "συγκινήσει" κάποιον εισαγγελέα...

ΠΡΟΣ: Πρύτανη, Αντιπρυτάνεις και Σύγκλητο του Δ.Π.Θ.,
Πρόεδρο ΔΣ ΔΠΘ, Κοσμήτορα Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, Κοσμήτορες λοιπών σχολών ΔΠΘ, Πρόεδρο του Τμήματος ΗΜΜΥ, προέδρους λοιπών τμημάτων σχολών του ΔΠΘ
ΚΟΙΝ: Εξοχώτατο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας, κ Πρωθυπουργό, κ Υπουργό Δημόσιας Τάξεως, Υπουργείο Παιδείας και ΜΜΕ, Πρυτάνεις Ελληνικών Πανεπιστημίων

ΘΕΜΑ: Γεγονότα βίας και τρομοκρατίας στο Δ.Π.Θ.
19 Μαΐου 2016

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού φοιτητών του Δ.Π.Θ. από ομάδα συμφοιτητών τους, που έλαβε χώρα στις 13 Απριλίου 2016. Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αριστερών ‘Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι’”, σχήμα της “Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης” (ΕΑΑΚ), (https://legeonaeaak.wordpress.com/), εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας εν ώρα μαθήματος, και μέσα σε δήθεν αντιφασιστικό παραλήρημα, κατηγόρησε ως φασίστες τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος ΗΜΜΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ Γεώργιο Παύλο και φοιτητές των μαθημάτων του, και απείλησε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “θα λιώσουμε τους φασίστες και θα συντρίψουμε όποιον προάγει τον φασισμό στο Πανεπιστήμιο”. Εν συνεχεία, μέλη αυτής της ομάδας χτύπησαν ανελέητα δύο φοιτητές στέλνοντάς τους με βαρείς τραυματισμούς στο Νοσοκομείο, ενώ άλλοι στοχοποιημένοι φοιτητές πρόλαβαν και κρύφτηκαν σε άλλες αίθουσες. Ο ένας από τους φοιτητές που κτυπήθηκαν έχει υποστεί ρήξη τυμπάνου, ο δε άλλος ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, καθώς δεν μπορούσε επί ημέρες να περπατήσει.

Ο Αν. Καθ. Γιώργος Παύλος απειλήθηκε δημοσίως σε αφίσες του ΕΑΑΚ που τοιχοκολλήθηκαν μετά τα γεγονότα και που τον στοχοποιούν ως αρχηγό “φασιστικών και Χρυσαυγιτικών” ομάδων στο ΔΠΘ. Η στοχοποίηση του καθηγητού Γ. Παύλου ως φασίστα και οπαδού της Χρυσής Αυγής έγινε επειδή είχε συνυπογράψει κείμενο Ελλήνων Καθηγητών και Διδακτόρων σχετικά με την λαθρομετανάστευση (3/2015). Η στοχοποίηση του κ. Παύλου αποτελεί τραγική ειρωνεία, διότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει διακριθεί για τις πολιτιστικές του δράσεις σχετικά με την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και την ειρηνική προσέγγιση και συνεργασία αλλά και την αλληλοκατανόηση των λαών και των μειονοτήτων όχι μόνον εντός Ελλάδος αλλά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αναλυτική περιγραφή του ερευνητικού, διδακτικού, συγγραφικού και κοινωνικού έργου του Αν. Καθ. Γ. Παύλου βρίσκεται στην προσωπική του ιστοσελίδα gpavlos.gr και στη σελίδα του στο ΔΠΘ utopia.duth.gr/~gpavlos.

Οι ‘Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι’ που στοχοποίησαν τον Καθηγητή Γ. Παύλο και τους φοιτητές που τον υποστήριξαν, διακηρύσσουν πώς “έχουν δικαίωμα να τσακίσουν τον φασισμό όπου τον βρίσκουν”. Υπάρχουν μαρτυρίες αρκετών φοιτητών αλλά και μελών ΔΕΠ πως έχουν ευθέως απειληθεί προειδοποιητικά και έχουν υποστεί ακόμη και σωματική βία, επειδή είχαν το θάρρος να εκφράζουν αντίθετη άποψη και να καταγγέλλουν την συμπεριφορά της εν λόγω ομάδας. Ορισμένoυς καθηγητές του ΔΠΘ οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τους ξυλοδαρμούς, τους έσπρωξαν βίαια. Οι ‘Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι’ θεωρούν πως έχουν πάρει τον νόμο στα χέρια τους και ότι πρέπει να διώξουν από το πανεπιστήμιο κάθε αντιφρονούντα (ή και υποτιθέμενα αντιφρονούντα), με αποτέλεσμα να επικρατεί το αίσθημα του φόβου στους φοιτητές, ιδίως τους πρωτοετείς αλλά και σε μέλη ΔΕΠ. (βλ. ανακοινώσεις σε https://legeonaeaak.wordpress.com/).

Σημειωτέον ότι πριν από τα γεγονότα της σχολής ΗΜΜΥ, η ίδια ομάδα ξυλοκόπησε φοιτητή της Αρχιτεκτονικής επειδή ανέβαζε στο facebook εικόνες με εθνικά σύμβολα.

Το φαινόμενο της τρομοκρατίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Θεωρούμε ότι εν προκειμένω υπάρχει βασική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ότι οι Πρυτανικές αρχές, που εξ όρισμού εχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων πρέπει να φροντίσουν για τη διασφάλισή της, ζητώντας τη συνεργασία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και τη συνδρομή όλων των αρμόδιων αρχών.

Καταδικάζουμε έντονα την βία και την τρομοκρατία στα πανεπιστήμια εν ονόματι δήθεν της δημοκρατίας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον καθηγητή Γιώργο Παύλο και τους φοιτητές που ξυλοκοπήθηκαν ή τρομοκρατήθηκαν.

Καλούμε τις Πρυτανικές αρχές του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις δικαστικές αρχές Ξάνθης:

1. Nα αποκαταστήσουν την ηρεμία στον χώρο του Πανεπιστημίου, να περιφρουρήσουν την ελευθερία λόγου και σκέψης από κάθε μορφής λογοκρισία, καθώς και να διαφυλάξουν το πανεπιστημιακό άσυλο από όσους το καταστρατηγούν.

2. Να φροντίσουν για την παραδειγματική τιμωρία των δραστών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και να κηρύσσουν παράνομες στο χώρο του πανεπιστημίου φοιτητικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή βίας ή τρομοκρατίας.

Με τιμή,
Αργυρόπουλος Ιωάννης, Ph.D., Διευθυντικό Στέλεχος AT&T Labs, Η.Π.Α.
Arkas Evangelos, Dr., CEO, PHOS Solar Technologies Ltd, London, UK.
Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, PhD, Διδ. Νευροεπιστημών, Bethesda, Maryland, USA.
Burriel Angeliki R., Ph.D.
Γκατζούλη Νίνα, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής, Πανεπιστήμιο του Νιού Χαμσάϊρ, Τμήμα Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Η.Π.Α.
Dokos Socrates, Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW SYDNEY NSW 2052 AUSTRALIA.
Ευαγγελίου Χρήστος Κ., Καθηγητής Φιλοσοφίας, Towson University, Towson, MD, Η.Π.Α.
Filippas Anastasios. ΕΛΛΑΣ
Halamandaris Pandelis, Professor Emeritus, Brandon University, Canada.
Ιωάννου Πέτρος, Καθ. Διευθυντής Κέντρου Μεταφορών Προηγμένης Τεχνολογίας Πανεπιστιιμιο Νότιας Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.
Κακούλη-Duarte Θωμαΐς, Ph.D., EnviroCORE Research Leader and Lecturer, Institute of Technology Carlow, Κτήτορας Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού Δουβλίνου, ΙΡΛΑΝΔΙΑ.
Καμπερίδης Λάμπρος Πρωτοπρεσβύτερος, Πανεπιστήμιο Λαβάλ, Μοντρεάλ, ΚΑΝΑΔΑΣ.
Λαζαρίδης Αναστάσιος, Δρ. Μηχανολόγος. Emeritus Professor, Widener University, Chester, PA, USA.
Παπαδόπουλος Dr. A. P. (Tom) Papadopoulos, r. Senior Research Scientist, and Adjunct Professor (Guelph, Laval), Windsor, Ontario, Canada.
Πουλαρίκας Αλέξανδρος, Ph.D. Professor Emeritus, former Chairman of Engineering University of Denver, former Chairman of Electrical Engineering University of Alabama, Author, Η.Π.Α.
Ρήγος Ευάγγελος, Master Mariner, Pace University, BBA, Η.Π.Α.
Sinis Martha, Docent at the Walters Art Museum, Baltimore, Maryland, U.S.A.
Triantafillou Georgia, Ph.D. Professor of Mathematics, Temple University. 1805 N Broad Street, Philadelphia, PA 19122, Η.Π.Α.
Ανδρεάτος Αντώνης, Δρ Πληροφορικής, Καθηγητής, Σχολή Ικάρων, ΕΛΛΑΣ.
Αναγνωστόπουλος Σταύρος, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
Βαλλιανάτος Ευάγγελος, Δρ. Ιστορικός και συγγραφέας.
Ιεραπετρίτης Δημήτριος, Δρ Γεωγραφίας.
Κουμάκις Λεωνίδας, Jurist ELLAS
Κατσιφαράκης Κ.Λ., Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.
Κουμάκης Λεωνίδας, Νομικός, ΕΛΛΑΣ.
Μπακάλης Ναούμ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ΕΛΛΑΣ.
Μπαλόγλου Γιώργος, πρώην αναπληρωτής καθηγητής πολιτειακού πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Θεσσαλονίκη, ΕΛΛΑΣ
Νατσιός Δημήτρης, Δάσκαλος & συγγραφέας.
Παπαδόπουλος Ν., Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ.
Παπακώστας Στέφανος, ΜΒΑ, Τέως καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων των Αμερικανικών Κολλεγίων, Southeastern, Indianapolis, Deree College.
Π.Μ., πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας, Ελλάς.
Περδικάτσης Βασίλης.
Σταμπολιάδης Ηλίας, Ομότιμος Καθηγητής Σχολής ΜΗΧ.Ο.Π. Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τσαμπάζη Χριστίνα, Δικηγόρος, Ελλάς.
Ὑψηλάντη Μαρία, Ἐπίκουρος Καθηγήτρια Ἀρχαίας Ἑλληνικῆς Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, Κύπρος.
Φυτρολάκης Νικόλαος, Ομότιμος καθηγητής Ε.Μ.Π., Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
Φούντζουλας Κώστας, Καθηγητής ΑΕΙ, ΗΠΑ.
Χατζόπουλος Ιωάννης Ν., MSCE, Ph.D., Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου CSUF, USA, Μυτιλήνη, ΕΛΛΑΣ.

Πηγή International Hellenic Association


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Βουτιά 22.000 ποδιών σε 2 λεπτά
Βίαιες στροφές
Βρέθηκαν ίχνη από την συντριβή;

Έρευνα: Zero Hedge, The GuardianDahboo777   
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Καθώς μετατοπίζεται η προσοχή της ειδησεογραφίας από τα αρχικά δεδομένα για την άφαντη πτήση MS804 του αεροσκάφους της EgyptAir, το στίγμα του οποίου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο πριν από την προσγείωση του στις 2:30 π.μ., τοπική ώρα, και για το οποίο και οι Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ επιβεβαίωσαν πριν από μερικές ώρες ότι συνετρίβη, το επίκεντρο στρέφεται προς όσα συνέβησαν κατά τις τελευταίες στιγμές της μοιραίας αυτής πτήσης.

Ας δούμε, πρώτα απ' όλα, μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας "The Guardian", μια ανακεφαλαίωση όλων των στοιχείων που είναι γνωστά μέχρι στιγμής:

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η επικοινωνία χάθηκε ενώ το αεροσκάφος είχε διανύσει ήδη περίπου 16 χιλιόμετρα / 10 μίλια εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου, στις 02:30 π.μ. τοπική ώρα (00.30 ώρα Γρίνουιτς), ενώ επιτείνονταν οι φόβοι ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στη Μεσόγειο. Η Airbus εξέδωσε δήλωση, εκφράζοντας την θλίψη της για την απώλεια του αεροσκάφους.

• Πηγή της ελληνικής πολιτικής αεροπορίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ότι το αεροπλάνο συνετρίβη 130 μίλια από το ελληνικό νησί της Καρπάθου. Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά Αιγύπτιοι αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας εκτιμούν πως το αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα.

• Η Αίγυπτος έχει ξεκινήσει επιχείρηση αναζήτησης. Τουλάχιστον οκτώ εμπορικά πλοία, καθώς και γαλλικά και ελληνικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας.

• Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία λεπτομέρεια για τα πιθανά αίτια της εξαφάνισης του αεροσκάφους. Ο Αιγύπτιος υπουργός Μεταφορών και αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Αεροπορίας, Σερίφ Φάτι, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εντός των επόμενων ωρών. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαΐλ δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να αποκλειστεί οποιαδήποτε εξήγηση για το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης μιας τρομοκρατικής ενέργειας. Ο δε Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι “καμία θεωρία δεν μπορεί να αποκλειστεί” στα πλαίσια της διερεύνησης της εξαφάνισης.

• Το αεροπλάνο μετέφερε 56 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος: δύο πιλότους, πέντε μέλη πληρώματος στην καμπίνα και τρία άτομα ως προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, ανάμεσα στους επιβάτες, δύο βρέφη και ένα παιδί βρίσκονταν στο αεροσκάφος.

• Μεταξύ των επιβατών ήταν 30 Αιγύπτιοι πολίτες, 15 Γάλλοι, δύο Ιρακινοί, ένας Βρετανός, ένας Βέλγος, ένας πολίτης του Κουβέιτ, ένας από την Σαουδική Αραβία, ένας Σουδανός, ένας από το Τσαντ, ένας Πορτογάλος, ένας Αλγερινός και ένας Καναδός.

• Το αεροπλάνο εκτελούσε την πέμπτη πτήση του εκείνη την ημέρα και πετούσε στα 37.000 πόδια περίπου όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

• Η EgyptAir δήλωσε ότι ο κυβερνήτης είχε στο ενεργητικό του 6.275 ώρες πτήσεων, μεταξύ των οποίων 2.101 ώρες με A320, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε συμπληρώσει 2.766 ώρες πτήσεων. Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε το 2003.

Χάρη στην ελληνική πολιτική αεροπορία, έχουμε στα χέρια μας ένα χρονολόγιο των τελευταίων λεπτών της πτήσης MS804, στο οποίο καταγράφονται οι πολυάριθμες προσπάθειες να επιτευχθεί επαφή με το αεροσκάφος:

2:24: Η πτήση 804 της EgyptAir από Παρίσι με προορισμό το Κάιρο εισέρχεται στον ελληνικό εναέριο χώρο και παίρνει την άδεια των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για το υπόλοιπο της διαδρομής της.

2:48: Η πτήση μεταφέρεται στον επόμενο τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και ετοιμάζεται η έξοδός της από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, "ο πιλότος ήταν ευδιάθετος και ευχαρίστησε τον ελεγκτή στην ελληνική γλώσσα".

3:27: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Αθήνα επιχειρούν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος, προκειμένου να μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή  των επικοινωνιών και ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας από Αθήνα σε Κάιρο. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, το αεροσκάφος δεν ανταποκρίνεται, οπότε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας καλεί την συχνότητα κινδύνου, χωρίς ανταπόκριση από το αεροσκάφος.

3:29: Το αεροσκάφος βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σημείο εξόδου (από το ελληνικό εναέριο χώρο).

3:39:40: Το σήμα του αεροσκάφους χάνεται, περίπου 7 μίλια νότια / νοτιοανατολικά του σημείου KUMBI, εντός του FIR Καΐρου. Αμέσως η βοήθεια των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας καλείται να εντοπίσει το στόχο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

3:45: Οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης ξεκινούν, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων του Καΐρου.
 
Η πιο κρίσιμη φάση ήταν προφανώς το διάστημα των 2 λεπτών, μεταξύ 3:27 και 3:29, όταν, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, όπως επικαλείται η "Guardian", υπήρξε μια δραματική αλλαγή στην συμπεριφορά και την κατεύθυνση του αεροπλάνου.

Ακριβώς σε αυτό το διάστημα των δύο λεπτών, το αεροπλάνο έκανε μια απότομη στροφή 90 μοιρών αριστερά και έπεσε από τα 37.000 πόδια στα 15.000 πόδια, προτού στρίψει 60 μοίρες δεξιά και χαθεί, στα 10.000 πόδια, ενώ είχε διανύσει  ήδη 10-15 μίλια (και βρίσκόταν ήδη για 10 λεπτά) εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

Ο Αμερικανός μπλόγκερ Dahboo777, εκτός από ένα διαφωτιστικό ρεπορτάζ σε βίντεο,  έχει αναρτήσει εικόνα που δείχνει την καταγραφή των τελευταίων λεπτών της πτήσης, σύμφωνα με το Flight Radar 24: Playback of EgyptAir flight MS804.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Αθήνα την Πέμπτη, ότι η Ελλάδα έχει ήδη ετοιμάσει μαχητικά F16 για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, ξεκινώντας από το νησί της Καπάθου, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι ευελπιστούν ότι δορυφορικά πλάνα ενδεχομένως να συμβάλουν στον εντοπισμό των υπολειμμάτων της συντριβής.

Στα πλαίσια μιας νέας εξέλιξης, Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με το "Bloomberg", ότι συντρίμμια ίσως να βρέθηκαν στο αιγυπτιακά χωρικά ύδατα, 50 μίλια νοτιοανατολικά του σημείου όπου το αεροσκάφος της EgyptAir χάθηκε από τα ραντάρ. Πρόκειται για δύο πλαστικά αντικείμενα κόκκινου χρώματος και κάποια άλλα γαλάζιου χρώματος. Η "Guardian" προσθέτει ότι "μια ελληνική φρεγάτα που ερευνά για το χαμένο αεροσκάφος της Egyptair εντόπισε δύο μεγάλα πλαστικά αντικείμενα να επιπλέουν σε θαλάσσια περιοχή 230 μίλια νότια της Κρήτης την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας". Τα δύο αντικείμενα «μοιάζουν με κομμάτια από πλαστικό λευκού και κόκκινου χρώματος και εντοπίστηκαν κοντά σε μια περιοχή όπου νωρίτερα είχε εκπεμφθεί σήμα από αναμεταδότη», δήλωσαν οι πηγές.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής "κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ό,τι έχει εντοπιστεί είναι όντως συντρίμμια από το αεροσκάφος", σύμφωνα με μια πιο πρόσφατη ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, μέσω του Reuters. Η Ελλάδα έχει επίσης ζητήσει βοήθεια, προκειμένου να επεξεργαστεί πληροφορίες μέσω δορυφόρων, οι οποίες ενδεχομένως σχετίζονται με την μοιραία πτήση.

Εν τω μεταξύ, κάνοντας "την κρίση ευκαιρία", το κοινοβούλιο της Γαλλίας προχώρησε σε δίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε τεθεί σε ισχύ από τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι. «Η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε υψηλά επίπεδα, και η Γαλλία, όπως και η ΕΕ, εξακολουθεί να είναι στόχος», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ, πριν από την ψηφοφορία.

Η δε Ρωσία έχει ήδη δηλώσει, διά στόματος του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ ότι η πιθανότερη αιτία για την συντριβή είναι ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, και καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλάβουν κοινή δράση προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Pravda", o Gerard Feltzer, Γάλλος εμπειρογνώμονας και πρώην πιλότος της γαλλικής πολιτικής αεροπορίας, εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα το αεροσκάφος διαμελίστηκε στον αέρα με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αυτό θα μπορούσε να είχε προκληθεί ή από μια τεχνική έκρηξη, ή από μια έκρηξη βόμβας στο εσωτερικό του αεροσκάφους. Στην δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τον ειδικό, η βόμβα δεν αποκλείεται να είχε μεταφερθεί μέσα στο αεροσκάφος μαζί με το φαγητό για τους επιβάτες.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου