Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Μαΐ 2016

Ο ψευδομουφτής, σε συνεργασία με το Προξενείο της Θράκης, που κι αυτό πράττει εκτός διεθνούς νομιμότητας, ασκεί επιθετική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα με τους νόμους, όταν πρόκειται να εφαρμοστούν επί όσων την εξυπηρετούν. Τελευταίο κρούσμα βεβαίως η παραχώρηση εξουσιών σε πρόσφυγες, λαθρομετανάστες και ύποπτους αλληλέγγυους, που αρκετοί δρουν εις βάρος του ελληνικού λαού, και ειδικότερα κατά των κατοίκων των περιοχών των καταυλισμών, οι οποίοι δηλώνουν δημοσίως ότι «θα πάρουν τις καραμπίνες» για να προστατεύσουν εαυτούς και τις περιουσίες τους.

Αν αυτή η περίπτωση θα μπορούσε να θεωρηθεί έκτακτη -αλλά γνωστού όντος ότι στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερο του προσωρινού- μόνιμη είναι η ανοχή, αλλά και υποβοήθηση της ανομίας των ανθρώπων του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Έχουν ξεπεράσει τα όρια, έχουν αποθρασυνθεί, και για πρώτη φορά -επιτέλους- υπάρχει μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων που αφενός καταγγέλλουν τα όσα πράττονται, αφετέρου δε απαιτούν την λήψη μέτρων.

Ερανίζομαι αποσπάσματα από ομιλία του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο "19 Μαΐου" της Σαμψούντας που διοργάνωσε η Κοινότητα Βαλκανικών Ερευνών (η οποία κινεί τον Νεο-οθωμανικό αλυτρωτισμό στα Βαλκάνια), με τίτλο "Η τουρκική ταυτότητα των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη", και μετέφερε ο "Αντιφωνητής" Κομοτηνής.

«Αν η Τουρκία είναι δυνατή, είμαστε και εμείς δυνατοί. Όταν εξασθενεί, ασφυκτιούμε», είναι το συμπέρασμα παραληρήματος εναντίον της Ελλάδας και υπέρ του "τουρκισμού". Ο Αχμέτ Μετέ ο οποίος προεδρεύει και της λεγόμενης "Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης", εμφανίστηκε με το σύνθημα για μια μεγάλη "δυνατή Τουρκία".

«Αν η Τουρκία είναι δυνατή, είμαστε και εμείς δυνατοί. Όταν η Τουρκία εξασθενεί, ασφυκτιούμε. Πρέπει να εργαστούμε για μια δυνατή Τουρκία γιατί δεν περιμένει βοήθεια μόνο η Δυτική Θράκη, αλλά όλος ο ισλαμικός κόσμος, που αισθάνεται ότι είναι Τούρκος», τόνισε.

Ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαλκανικών Ερευνών, Ιλκάϊ Ερκέν, έσπευσε να θέσει το πλαίσιο της συζήτησης για την Θράκη: «Τα Βαλκάνια, όχι μόνο η Δυτική Θράκη, είναι ένας τόπος πολύ πιο κοντινός μας από όσο νομίζουμε. Παραιτηθήκαμε για κάποιο λόγο επί χρόνια από πολλές περιοχές, έτσι απομακρυνθήκαμε κι από τα Βαλκάνια. Πού είναι η Δυτική Θράκη; Σε τι γλώσσα μιλούν εκεί οι άνθρωποι; Πώς είναι η ζωή τους; Είναι πολλά τα ερωτήματα που υπάρχουν».

Ο ψευδομουφτής Ξανθής πήρε τον λόγο για να εξαπολύσει οξύτατη επίθεση εναντίον της Ελλάδας, και έσπευσε να παρουσιάσει την δική του εκδοχή για την Συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, κάνοντας λόγο για τους "Τούρκους που θυσιάστηκαν". «Οι Τούρκοι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης είναι Τούρκοι, οι οποίοι ξέμειναν στην Ελλάδα από σεβασμό στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και σε πέντε παπάδες. Αυτό θέλω να υπογραμμίσω ιδιαιτέρως. Οι ανταλλαγέντες πρόσφυγες τράβηξαν πολλά, ιδίως οι δύο πρώτες γενιές υπέφεραν πολύ. Όσο για την τρίτη γενιά, συνεχίζει τη ζωή της, όπως εσείς, ως πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας, κάτω από την τουρκική σημαία.

» Αλλά η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη υποφέρει εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, υπέφεραν οι πατεράδες μας, υποφέρουμε εμείς, υποφέρουν και τα παιδιά μας. Με δύο λόγια, εγώ μεγάλωσα μέσα σε ένα κλίμα νόστου, τα παιδιά μου τα μεγαλώνω νοσταλγώντας. Νοσταλγώ την ταυτότητα, τα τζαμιά, το χώρο, νοσταλγώ το καθετί».

Το ανθελληνικό ξέσπασμα του Μετέ δεν είναι πρωτόγνωρο πάντως, καθώς έχει μείνει ανεξέλεγκτος να διευθύνει ένα δίκτυο "ιμάμηδων" στην Ξάνθη αλλά και στην Ροδόπη και με άφθονο χρήμα και την φανερή υποστήριξη του Τουρκικού Γενικού Προξενείου να δημιουργεί δομές ακόμη και εκπαιδευτικές προκειμένου να παραμείνει η Μειονότητα ελεγχόμενη από συγκεκριμένα κέντρα.

Ο Αλέξανδρος Δρίβας, υπ. δρ. Διεθνών Σχέσεων, έγραψε στο Liberal: «Τα ιστορικά λάθη της χώρας μας στη Θράκη, αφορούν το ένα σκέλος της θρασύτητας του ψευδο-μουφτή, ο οποίος ανά 3μηνο-4μηνο μας υπενθυμίζει το "πνευματικό έργο", που επιτελεί. Και αφού η Τουρκία απέτυχε στη Μέση Ανατολή, αποτυγχάνει και στον Καύκασο, βαδίζει προς τα Βαλκάνια και διοργανώνει "ημερίδες" μίσους και τουρκικού εθνικισμού»...

Ο ψευδομουφτής, σε συνεργασία με το Προξενείο της Θράκης το οποίο και αυτό πράττει εκτός διεθνούς νομιμότητας, ασκεί επιθετική προπαγάνδα την ώρα που κατά τύχη, ξύπνησαν και οι Αλβανοί οι οποίοι ζητούν και αυτοί με τη σειρά τους τα ιστορικά "δίκαιά" τους έναντι της Ελλάδας.

Διάφορα lobbies, "λέσχες σκέψης" και διάφορες ομάδες πίεσης, φίλοι και ιδρυτές των οποίων σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση ή και σε άλλα κόμματα, παίρνουν θέση άραγε για το θεοκρατικό παραλήρημα του ψευδομουφτή; Ο κ. Αλαβάνος και οι αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν χαρακτηρίσει την Ελλάδα με μελανά σχόλια επειδή δεν δέχεται...την "αυτοδιάθεση" των Σκοπιανών να ονομαστούν "Μακεδόνες". Σήμερα, καταδικάζουν τη θεοκρατική επίθεση του ψευδομουφτή και το μισελληνικό του παραλήρημα; Κατά το προηγούμενο Πάσχα, ο κ. Θεοδωράκης είχε εκφράσει την "ανησυχία" του για την περιφορά Επιταφίων στην Θράκη. Συνεχίζει άραγε ο κ. Θεοδωράκης να ανησυχεί και για όσα στηρίζει ο ψευδομουφτής;

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Χρήστου Μηνάγια

Μετά το 2011, το κυβερνόν κόμμα ΑΚΡ μετασχηματίσθηκε σε καθεστώς και συγκεκριμένα στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο όχι μόνο δεν μπόρεσε να επιλύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, αλλά τα έκανε περισσότερο πολύπλοκα. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική εξωτερική πολιτική, η οικονομία, η ενότητα, η συνοχή, καθώς επίσης το περιβάλλον της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας.

Με τη ίδια διαδικασία σκέψης, η δεσποτική και καταπιεστική διακυβέρνηση Ερντογάν είναι υπεύθυνη, αφενός για την κλιμακούμενη αστάθεια στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας λόγω της άρνησης της να επιλύσει το κουρδικό πρόβλημα, αφετέρου για τις παράνομες δραστηριότητες, τα οικονομικά σκάνδαλα, τον ολιγαρχικό έλεγχο της οικονομίας, τις αυθαίρετες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και την παιδεία, την ολοκληρωτική κατάρρευση του κράτους δικαίου, τον εκμηδενισμό της ελευθερίας έκφρασης και των ΜΜΕ, καθώς επίσης τη συστηματική απομόνωση των αλεβητών και την ποδηγέτηση τους από το σουνιτικό δογματισμό.

Με δεδομένο ότι, κανένας δικτάτορας δεν μπόρεσε να παραμείνει στην εξουσία χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ασφάλεια και σταθερότητα της χώρας του όπως αυτός επιθυμεί, στις 22 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί το Έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΚΡ, προκειμένου να αναδιοργανωθεί το κόμμα, να αλλάξει η ηγετική ομάδα του και να εκλεγούν:
  • · Ο νέος αρχηγός του κόμματος, του οποίου η υποψηφιότητα θα ανακοινωθεί στις 20 Μαΐου 2016.
  • · Τα 50 βασικά και 25 εφεδρικά μέλη της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Εκτιμάται ότι θα αντικατασταθούν 10 από τα υπάρχοντα μέλη.
  • · Τα 11 βασικά και 5 εφεδρικά μέλη του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος.
  • · Τα 3 βασικά και 2 εφεδρικά μέλη του Διοικητικού και Διαιτητικού Γενικού Συμβουλίου του κόμματος.
  • · Τα 5 βασικά και 2 εφεδρικά μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Ηθικής του κόμματος.
Ακολούθως, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο νέο αρχηγό του ΑΚΡ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, προκειμένου η 65η Κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης το αργότερο μέχρι τις 05 Ιουνίου, δεδομένου ότι στις 06 Ιουνίου αρχίζει το Ραμαζάνι. Ειδικότερα, θα πρέπει να ψηφίσουν ΝΑΙ πάνω από το 50% των παρόντων στη ψηφοφορία βουλευτών. Με δεδομένο λοιπόν ότι, το κόμμα ΑΚΡ διαθέτει 317 έδρες επί συνόλου 550, είναι βέβαιο ότι θα δοθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Φυσικά, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο, άλλος να είναι ο αρχηγός τους κόμματος και σε άλλον να δοθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Κατόπιν, μέχρι το τέλος Ιουνίου, η νέα κυβέρνηση θα καταθέσει πρόταση για τροποποίηση των άρθρων 101 και 104 του Συντάγματος. Αναλυτικότερα: α. Από το άρθρο 101 θα διαγραφεί η φράση «Το άτομο που εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκόπτει κάθε μορφής σχέση με το κόμμα του και παύει να είναι μέλος της Εθνοσυνέλευσης». Φυσικά αυτό σημαίνει ότι, στο επόμενο Συνέδριο της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΚΡ, πιθανόν ο Ερντογάν να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος. β. Το άρθρο 104 αναγράφει ότι «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επικεφαλής του κράτους». Με την τροποποίηση που θα τεθεί προς ψήφιση, στο άρθρο αυτό θα αναγράφεται ότι «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι επικεφαλής τους κράτους και της εκτελεστικής εξουσίας». Συνεπώς, θα νομιμοποιείται πλέον ο Ερντογάν να προεδρεύει στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάτι το οποίο έχει επιβληθεί από αυτόν de facto έξη φορές, καταδεικνύοντας παράλληλα ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ανεπαρκές το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας του.

Όπως γίνεται κατανοητό, τα γεγονότα τείνουν να βεβαιώσουν ότι, μετά την αντικατάσταση του αρχηγού του κόμματος ΑΚΡ και πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή του πολιτεύματος στην Τουρκία. Εν προκειμένω θα λέγαμε ότι, ο οδικός χάρτης του Ερντογάν για την αλλαγή του πολιτεύματος της χώρας σε μια μορφή προεδρικής ή ημιπροεδρικής δημοκρατίας θα περιλαμβάνει τέσσερεις Φάσεις. Τη Φάση της Προετοιμασίας, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2016. Τη Φάση της Διαπραγμάτευσης με τους Πολίτες, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τέσσερεις μήνες με καταλυτική ημερομηνία στο τέλος Οκτωβρίου 2016. Υπόψη ότι, πριν τεθεί προς διαβούλευση στην Εθνοσυνέλευση η πρόταση αλλαγής του πολιτεύματος, θα πρέπει να έχει εξασφαλισθεί η αποδοχή της από την τουρκική κοινωνία. Για το λόγο αυτό θα διοργανωθούν συνέδρια και ημερίδες, καθώς επίσης θα εντατικοποιηθεί η σχετική αρθρογραφία και οι τηλεοπτικές εκπομπές στα ερντογανικά ΜΜΕ. Παράλληλα, ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποιεί συγκεντρώσεις των κοινοταρχών (ήδη πραγματοποίησε 23 συγκεντρώσεις) προκειμένου αυτοί να ενημερώσουν τους πολίτες των χωριών και συνοικιών που διοικούν, για τα πλεονεκτήματα της αλλαγής του πολιτεύματος. Συγχρόνως όμως θα πρέπει να επισημανθεί ότι, το 2016 ο Ερντογάν αύξησε το μισθό των κοινοταρχών κατά 44% σε σχέση με το 2015. Κατόπιν, θα ακολουθήσει η Φάση των Προτάσεων και της Πολιτικής Διαπραγμάτευσης και τέλος θα υπάρξει η Φάση της Τελικής Απόφασης και Έγκρισή της Μέσω Ψηφοφορίας.

Αναφορικά με την αλλαγή του πολιτεύματος κρίνεται σκόπιμο να επισημανθούν δύο περιπτώσεις. Πρώτον, αυτή μπορεί να εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση εφόσον εξασφαλισθούν 367 ψήφοι. Τούτο όμως δεν είναι εφικτό διότι το ΑΚΡ διαθέτει 317 έδρες. Η δεύτερη περίπτωση, έχει να κάνει με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με την προϋπόθεση ότι, η διεξαγωγή του θα εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση με 330 ψήφους και άνω. Προφανώς, η επικύρωση ή απόρριψη της πρότασης του Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Εθνικιστικό Κόμμα ΜΗΡ θα τη στηρίξει, μερικώς, με 13 ψήφους τουλάχιστον (σ.σ. διαθέτει 40 έδρες). Επιπλέον, η στήριξη του ΜΗΡ προς τον Ερντογάν έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι, το κόμμα αυτό δεν ξεπερνά το εκλογικό όριο του 10% και σε περίπτωση που ο Ερντογάν προκήρυττε πρόωρες εκλογές οι εθνικιστές θα έμεναν εκτός του κοινοβουλίου.

Τέλος, κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι «το χάος και οι συγκρουσιακές καταστάσεις» αφενός αυξάνουν πάντα την ισχύ του Ερντογάν, αφετέρου ενεργοποιούν τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των Τούρκων υπέρ αυτού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια ενδεχόμενη εξαγωγή κρίσης προς την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Συρία και τους Κούρδους.

Πηγή Geostrategy


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σοκ προκαλεί ο αριθμός των επαναπροωθήσεων προσφύγων από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες, την ώρα μάλιστα που η αντίστοιχη διαδικασία από την Ελλάδα προς την Τουρκία έχει «παγώσει».

Σύμφωνα με το στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η διευθύντρια του τμήματος Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ναταλία Σπίροβα Κόρντιτς ανέφερε πως έχουν επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα συνολικά 11.803 πρόσφυγες που είχαν περάσει παράνομα στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η κ. Σπίροβα ξεκινά από τις 8 Μαρτίου πέντε ημέρες πριν από την «μεγάλη έξοδο» προσφύγων την Καθαρά Δευτέρα.

Τότε περίπου 2.000 άτομα, υποκινούμενα από αλληλέγγυους πέρασαν μαζικά στο έδαφος της πΓΔΜ διασχίζοντας τον παραπόταμο του Αξιού, Μάλα Ρέκα, για να συλληφθούν και να επαναπροωθηθούν το ίδιο βράδυ πίσω στην Ελλάδα με παράτυπες διαδικασίες.

Στο διάστημα που ακολούθησε οι σκοπιανές αρχές ανακοίνωσαν κατά διαστήματα νέες συλλήψεις και επαναπροωθήσεις προσφύγων από το έδαφός τους, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες το φαινόμενο λαμβάνει μαζικότερες διαστάσεις.

Πηγή "Πρώτο Θέμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όλο το δράμα της Ελλάδας σε μιαν ανάρτηση στο Facebook:
«Ντράπηκα την ώρα που έφευγες, γιατί σας μεγάλωσα με αρχές και ιδανικά και δεν σας δίδαξα πώς να κλέβετε και να λέτε ψέματα. Σας δίδαξα να αγαπάτε την πατρίδα και το χώμα που πατάτε. Συγγνώμη, έσφαλα», έγραψε μια Ελληνίδα μάνα στον γιο της, που έφυγε από τη χώρα του για να δουλέψει στο εξωτερικό.

Του Γιάννη Συνοδινού

«Δεν υπάρχει πιο συγκλονιστικό πράγμα στον κόσμο από τον καημό της μάνας που αποχαιρετάει το παιδί της, το οποίο φεύγει για την ξενιτιά, μια και η πατρίδα αδυνατεί να του προσφέρει ακόμα και τα πιο απαραίτητα για τα προς το ζην», αναφέρεται άρθρο της ιστοσελίδας Offsite, με αφορμή μήνυμα που ανέβασε στο Facebook μια Ελληνίδα μητέρα.

Στο μήνυμά της αυτή η μητέρα γράφει μεταξύ άλλων: «Στο καλό, παλληκάρι μου. Όταν αλλάξει αυτή η γ…κατάσταση σε αυτό το μ...κράτος και ψοφήσουν οι αλ…ταράδες και οι κλεφταράδες π…ες πολιτικοί, τότε, παιδί μου, θα σε υποδεχτώ με ψηλά το κεφάλι, που όλοι τους φρόντισαν να μας το χαμηλώσουν. Ντράπηκα την ώρα που έφευγες, γιατί σας μεγάλωσα με αρχές και ιδανικά, και δεν σας δίδαξα πώς να κλέβετε και να λέτε ψέματα. Σας δίδαξα να αγαπάτε την πατρίδα και το χώμα που πατάτε. Συγγνώμη, έσφαλα. Στο καλό, παιδί μου, καλή τύχη».

Δωδέκατη μείωση συντάξεων

Σκεφτόμουν αυτήν την ιστορία, ενώ λάμβανα υπ' όψιν μου τα όσα έγιναν πρόσφατα στην Ελλάδα, όπου οι «ριζοσπαστικοί αριστεροί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι «πατριώτες» συνάδελφοί τους από το δεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ ψήφιζαν με στρατιωτική πειθαρχία και χωρίς ίχνος ενοχής το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση. Ήταν τρομερό. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα ήταν η δωδέκατη μείωση των συντάξεων μέσα σε έξι χρόνια και η περικοπή και άλλων κοινωνικών δαπανών για τους πολύ φτωχούς. Έφερνε νέα φορολογικά βάρη για τους μηχανικούς και τους δικηγόρους που υποχρεώνονται να πληρώνουν περισσότερο από το 75%των εσόδων τους σε φόρους και ασφάλειες. Προέβλεπε επίσης τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων στους δανειστές. Το Τρίτο Μνημόνιο, που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα, στην ουσία αποτελεί λεηλασία του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά επίσης και της ιδιωτικής περιουσίας (μέσω της βάρβαρης φορολογίας).

Με σουρεαλιστικό τρόπο

Αυτά συνέβαιναν με έναν σουρεαλιστικό τρόπο. Αστυνομικοί καταλάμβαναν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απώλεια των αποδοχών τους. Την ίδια ώρα, άλλες αστυνομικές δυνάμεις έδειχναν πολύ πιο αποτελεσματικές από ό,τι σε προηγούμενες -δεξιές- κυβερνήσεις. Τώρα «αριστερές» αυτές οι ειδικές μονάδες καταστολής χρησιμοποίησαν μαζικά τα καπνογόνα στην πλατεία Συντάγματος και διέλυσαν τα πλήθη μέσα σε λίγα λεπτά. Έστειλαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τη Σοφία Παπαδογιάννη, παλιό μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαφώνησε με την πολιτική του Τσίπρα. Υστερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδίκαζε την αστυνομική βία που οι ίδιοι είχαν χρησιμοποιήσει εναντίον των διαδηλωτών.

Μοιάζουν με καρχαρίες

Όπως επισημαίνει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Δελφοί, για την προστασία της Δημοκρατίας», ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, αυτή η νέα βαρβαρότητα δεν θα ικανοποιήσει τη Γερμανία και τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, την Επιτροπή και το ΔΝΤ. Αυτοί μοιάζουν με καρχαρίες. Όσο περισσότερο αίμα καταναλίσκουν, τόσο περισσότερο αποζητούν. Όλα αυτά τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα θα την οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση, αλλά θα δημιουργήσουν και νέα κρίση μέσα στην ίδια την ΕΕ.

«Αυτή η ελληνική εξέγερση ξεπουλήθηκε από τους ίδιους τους ηγέτες της», επισημαίνει ο Κωνσταντακόπουλος. «Πρόκειται για ένα ξεπούλημα που πάνω απ' όλα εκπροσωπεί μίαν από τις μεγαλύτερες ήττες ηθικής στην ιστορία της διεθνούς Αριστεράς. Οι συνέπειές της για την Αριστερά, την Ελλάδα και την ίδια την Ευρώπη, ακόμα δεν έχουν κατανοηθεί. Για την ίδια την Ελληνική Αριστερά, αυτή η ηθική ήττα είναι πιο σημαντική και αποφασιστική ακόμα και από τη συντριπτική στρατιωτική ήττα της στον Ελληνικό Εμφύλιο πόλεμο του 1943-49. Γιατί μακροπρόθεσμα καταστρέφει τον λόγο της ίδιας της ύπαρξής της».

Προς το παρόν, όμως, κατάφερε ένα απίστευτα ψυχολογικό και ηθικό πλήγμα στον ελληνικό λαό, στον αυτοσεβασμό του και στην αυτοπεποίθησή του. Σε ποιον να απευθυνθείς; Ποιον να πιστέψεις, αν οι ηγέτες σου που τους είχες εμπιστευθεί σε προδίδουν; Ψηφίζεις κάτι, αγνοώντας όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, και οι ηγέτες σου κάνουν το αντίθετο. Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ επίσης διαίρεσε την κοινωνική βάση που στήριξε τον Τσίπρα πέρυσι (80% του πληθυσμού στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και 60% στο δημοψήφισμα). Πολλοί τώρα πιστεύουν πως δεν τους απομένει τίποτε άλλο παρά να προσπαθήσουν να επιβιώσουν.

Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχήθηκε στην εξουσία υποσχόμενος να σταματήσει τη νεο-αποικιοκρατική πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής της Ελλάδας από τους υποτιθέμενους εταίρους της στην Ευρώπη και το ΔΝΤ (ενώ από πίσω τους κρύβονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με τις Τράπεζές τους, που προκάλεσαν όλο αυτό το οικονομικό χάος στη Δύση). Τώρα η «Αριστερά» εφαρμόζει το πρόγραμμα που υποσχόταν πως θα σταματούσε και που εκπροσωπεί μια πολιτική πολύ χειρότερη από τον νεο-φιλελευθερισμό. «Στην Ελλάδα η Ευρώπη μεταφέρεται από τον νεοφιλελευθερισμό σε ένα είδος καταστροφικού καπιταλισμού.

Το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Αθήνα όχι μόνο αλλοιώνει την οικονομική δομή και τις κοινωνικές σχέσεις μέσα στο ελληνικό κράτος, αλλά καταστρέφει το ίδιο το ελληνικό έθνος, την κοινωνική, εθνική και δημοκρατική λειτουργία του», υποδεικνύει ο Κωνσταντακόπουλος. Καταστρέφει επίσης καθετί που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναγέννησή του. Δεν πρόκειται για ατύχημα, παρά για ένα πείραμα προς τον ολοκληρωτισμό. Τα ίδια συνέβησαν στη Μέση Ανατολή τα 15 τελευταία χρόνια με την επέμβαση των Δυτικών Δυνάμεων, που δεν είχαν σκοπό να ελέγξουν ή να κατακτήσουν, αλλά να καταστρέψουν τις σημαντικότερες αραβικές χώρες.

«Το να έχεις ένα κόμμα της 'ριζοσπαστικής Αριστεράς' που να εφαρμόζει στην Ευρώπη τέτοιες πολιτικές, συνιστά απίστευτο θρίαμβο για την πιο ακραία μορφή του καπιταλισμού, που ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να προβλέψουν. Το μόνο συγκρίσιμο παράδειγμα, που θα μπορούσε κάποιος να σκεφθεί, είναι η κατά φαντασία μεταμόρφωση της Σοβιετικής ηγεσίας σε οπαδούς των ιδεών της Θάτσερ και του Ρίγκαν, μια μεταμόρφωση που δεν θα μπορούσε παρά να εξαφανίσει από τον χάρτη την ίδια τη Σοβιετική Ένωση», προσθέτει ο Κωνσταντακόπουλος.

Το ηχηρό μήνυμα της Ελλάδας

Η στυγνή πραγματικότητα είναι πως η Ελλάδα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, να μην εμπιστεύονται πλέον την Αριστερά. Το πιο σημαντικό από αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με την οικονομική σημασία που έχει αυτή η χώρα. Η Ελλάδα είναι το παράδειγμα. Το πείραμα, αν θέλετε. Στην Ελλάδα οι αόρατες αλλά πανίσχυρες «αγορές» προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα υπόδειγμα για τη διευθέτηση του Χρέους στην Ευρώπη και διεθνώς.

Πηγή "Η Σημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας 

Η Ιστορία του Ελληνισμού αποδομείται συστηματικά από ιδρύματα, ΜΜΕ, καθηγητές ΑΕΙ και άλλους, οι οποίοι επιχειρούν να αλλοιώσουν την ελληνική και ορθόδοξη χριστιανική ταυτότητά μας. Το Υπουργείο Παιδείας υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία του και οι υπεύθυνοι του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία εκφράζουν θέσεις ανιστόρητες, ατεκμηρίωτες και υποσκάπτουν την ελληνορθόδοξη παράδοση του λαού μας. Μαζί με το μάθημα των Θρησκευτικών αναμένεται να δεχθεί σφοδρή επίθεση και η σχολική διδασκαλία της Ιστορίας. Επιδίωξη των αποδομητών είναι στα Θρησκευτικά να υποβαθμισθεί η Ορθοδοξία και να διδαχθεί η Πανθρησκεία υπό τη μορφή ενός πολυθρησκειακού συνονθυλεύματος, στη δε Ιστορία να αμφισβητηθεί η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού και να προβληθεί το ελληνικό έθνος ως δυτικό δημιούργημα του 1789.

Η απορθοδοξοποίηση των Θρησκευτικών και ο αφελληνισμός της Ιστορίας βαδίζουν παράλληλα και συντονισμένα. Και ενώ πλησιάζουμε προς το 2021, οπότε θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από το 1821, η Ελληνική Επανάσταση διδάσκεται ελάχιστα ή καθόλου στα Πανεπιστήμιά μας.

Η αποδόμηση της Ιστορίας έχει τρεις εμφανείς στόχους:

Α) Να ωραιοποιήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να μάς κάνει να ξεχάσουμε τα εγκλήματα των Τούρκων ανά τους αιώνες. Υπακούοντας στο μορφωτικό πρωτόκολλο που υπέγραψαν οι Γ. Α. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ και στην πρόσφατη συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Νταβούτογλου, οι μεταμοντέρνοι ιστορικοί προσπαθούν να παρουσιάσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία σαν μία δήθεν πολυπολιτισμική κοινωνία όπου ζούσαν … αρμονικά οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες. Για την Γενοκτονία των Ποντίων και Μικρασιατών χαρακτηριστική είναι η φράση της Μ. Ρεπούση περί «συνωστισμού» και η άρνηση του Νίκου Φίλη να χαρακτηρίσει τα γεγονότα ως Γενοκτονία.

Η αθώωση των Οθωμανών και των Νεοτούρκων για μαζικά εγκλήματα, ανασκολοπισμούς, βιαίους εξισλαμισμούς, κεφαλικούς φόρους, καταδίκες Νεομαρτύρων, βάρβαρα βασανιστήρια και άλλα παρόμοια και η αμφισβήτηση της γενοκτονικής πολιτικής των Νεοτούρκων είναι μέσο για να αναγκασθούμε να αγαπήσουμε τη σημερινή Τουρκία και να πούμε: Αφού στο παρελθόν περνούσαμε καλά με τους Τούρκους, ας δεχθούμε και σήμερα να μοιράσουμε στα δύο τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο.

Μεγάλη επίθεση εν προκειμένω δέχεται το Κρυφό Σχολειό, διότι οι αποδομητές θέλουν να παρουσιάσουν τους Οθωμανούς ως δήθεν ανεκτικούς και προστάτες της ελληνικής παιδείας! Ευτυχώς στις πολλές ιστορικές πηγές για τον διωγμό της παιδείας μας από το 1430 έως και το 1912 και για την προσφορά της Εκκλησίας μας στην εκπαίδευση των ελληνοπαίδων ήλθε να προστεθεί το εξαιρετικό επιστημονικό πόνημα του Γεωργίου Κεκαυμένου «Το Κρυφό Σχολειό: Το Χρονικό μιας ιστορίας» (Εναλλακτικές Εκδόσεις). Τα 42 ντοκουμέντα του βιβλίου πείθουν τους καλόπιστους και αποστομώνουν τους κακόπιστους.

Β) Ο δεύτερος στόχος είναι η άρνηση του εθνικού, μορφωτικού, κοινωνικού και απελευθερωτικού ρόλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και η αναγνώριση του Δυτικού Διαφωτισμού ως της πνευματικής μήτρας, η οποία γέννησε τον Νέο Ελληνισμό. Δεν υποτιμώ τον Διαφωτισμό και την πολιτική του έκφραση, τη Γαλλική Επανάσταση του 1789, αλλά είναι τεράστιο λάθος να θεωρούν ορισμένοι την Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση ως γνήσιο τέκνο της Γαλλικής. Ο Διαφωτισμός είχε πολλά αντιχριστιανικά στοιχεία, η δε Γαλλική Επανάσταση κατεδίωξε τη Χριστιανική Πίστη και κατήργησε επί αρκετά χρόνια το Χριστιανικό Ημερολόγιο. Αντιθέτως η Ελληνική Επανάσταση του 1821 κηρύχθηκε από πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς υπό την Εκκλησία, για την Ορθοδοξία, με τον Επίσκοπο και τον παπά να αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή.

Οι φανατικοί οπαδοί του Δυτικού Διαφωτισμού παραγνωρίζουν την ανάπτυξη των επιστημών στην υπόδουλη Ελλάδα και την ύπαρξη πολλών επαναστατικών κινημάτων των Ελλήνων αμέσως μετά την Άλωση της Πόλης. Δεν περίμενε τον Δυτικό Διαφωτισμό για να διδάξει π.χ. Αστρονομία το 1710 ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Χρύσανθος, ούτε περίμεναν τη Γαλλική Επανάσταση οι πρόγονοί μας, οι οποίοι είχαν ήδη οργανώσει δεκάδες επαναστατικά κινήματα. Οι αποδομητές της Ιστορίας υποτιμούν ή αγνοούν τη θυσία των Νεομαρτύρων και το κήρυγμα του Πατροκοσμά. Χωρίς, όμως, αυτές τις αγιασμένες μορφές, θα είχαμε τουρκέψει!

Γ) Ο τρίτος στόχος των αποδομητών είναι η πλήρης αμφισβήτηση της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού. Θεωρούν ότι επί Τουρκοκρατίας δεν υπήρχε εθνική συνείδηση και ότι ήλθαν οι Ευρωπαίοι Διαφωτιστές τον 18ο αιώνα και την κατασκεύασαν. Παράλληλα παρερμηνεύουν την παρουσία γλωσσικών ιδιαιτεροτήτων σε κάποιες περιοχές. Λησμονούν ότι και οι αρβανιτόφωνοι το 1821 και οι σλαβόφωνοι-δίγλωσσοι κατά τον Μακεδονικό Αγώνα αποδείχθηκαν ισχυρότατοι υπερασπιστές του Ελληνισμού και της εθνικής μας υποστάσεως
.
Μιλούν για εθνογένεση το 1821 και αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν τις πολυάριθμες ιστορικές πηγές που αποδεικνύουν ότι και επί Ρωμανίας/Βυζαντίου και επί Τουρκοκρατίας (και Ενετοκρατίας) διατηρήθηκε με αίμα και θυσίες η ελληνική συνείδηση. Όποιος παρέμενε Ορθόδοξος στα δύσκολα εκείνα χρόνια παρέμενε Έλληνας. Όποιος εξισλαμιζόταν ή εκλατινιζόταν έχανε και την εθνική του συνείδηση. Η Ορθοδοξία διαφύλαξε την ελληνικότητα ακόμη κι όταν χανόταν η ελληνική γλώσσα. Στα χωριά της Καππαδοκίας, όπου γεννήθηκαν ο Άγιος Αρσένιος και ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης, ζούσαν πολλοί τουρκόφωνοι. Μόνον η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία ετελείτο στα ελληνικά και αυτό τους θύμιζε επί αιώνες ότι είναι Ρωμηοί, δηλαδή Ορθόδοξοι Έλληνες.

Ας προστατεύσουμε, λοιπόν, τα Ορθόδοξα Θρησκευτικά και την Ελληνική Ιστορία.

Άρθρο στην εφημερίδα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, 4 Μαΐου 2016


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Ιωάννη Αθαν. Μπαλτζώη

Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση για την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων, ακούγονται από μερίδα πολιτικών, δυστυχώς από μεγάλο φάσμα του πολιτικού χώρου, διάφορες αντιλήψεις περί μείωσης του αμυντικού προϋπολογισμού της πατρίδος, όπως παλαιότερα «αντί ενός Μιράζ να κάνουμε ένα νοσοκομείο), προφανώς για να μην εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, όπως απαιτούν οι «λεγόμενοι δανειστές» μας, που, αν μη τι άλλο, εμπεριέχουν τουλάχιστον τα στοιχεία της άγνοιας κινδύνου και της ελλιπούς ενημέρωσης και του ανόητου λαϊκισμού, για να μην υποθέσουμε άλλο τίποτα βαρύτερο και εθνικά επιλήψιμο.

Ας προσπαθήσουμε να αναφερθούμε σε θέματα γεωπολιτικής, για να αντιληφθούμε καλύτερα την άγνοια των περισσοτέρων σε θέματα υψίστης εθνικής σημασίας και επιβίωσης ενός λαού, ώστε ο λαϊκισμός και οι ευχάριστες δηλώσεις να συνιστούν απαράδεκτη και επικίνδυνη συμπεριφορά των πολιτικών ταγών αυτής της πολύπαθης χώρας, της πατρίδος μας. 
Η γεωπολιτική, κατά τον καθηγητή Ι. Μάζη, είναι η επιστήμη που μεθοδολογικά μελετά, περιγράφει και προβλέπει την ανακατανομή ισχύος. Έτσι τα κράτη κατά τη διεθνή συμπεριφορά των τείνουν να επιτύχουν τη βελτίωση ή έστω τη σταθερότητα της εθνικής των ισχύος. Είναι δηλαδή υποχρεωμένα όλα τα σοβαρά και υπεύθυνα κράτη να παρεμποδίσουν την επιδείνωση της εθνικής των θέσης. Για τον σκοπό αυτό η υποχρέωση και η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας είναι η εφαρμογή μιας εθνικής στρατηγικής με τη διάθεση όλων των μέσων του κράτους, όπως η διπλωματία, η οικονομία, η στρατιωτική ισχύς, ο πολιτισμός κλπ.

Δηλαδή απλά να πούμε ότι η ύψιστη ευθύνη των κυβερνώντων είναι η πολιτική δράση, ώστε να επιτευχθεί πολιτική ασφαλείας και υψηλή στρατηγική για το έθνος. Και όταν λέμε πολιτική ασφαλείας, εννοούμε το σύνολο των μέτρων, πολιτικής, διπλωματικής, ψυχολογικής και ιδιαίτερα και πάνω από όλα στρατιωτικής φύσης. Έτσι το κράτος δεν θα εξαναγκασθεί να παραχωρήσει τα κεκτημένα των υλικών και αξιακών εθνικών συμφερόντων, προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο.

Οι πυλώνες της ισχύος μιας κρατικής οντότητας είναι τέσσερις:

Α. Άμυνα – Ασφάλεια
Β. Οικονομία
Γ. Πολιτική
Δ. Πολιτισμός – Πληροφορίες

Από τους ανωτέρω πυλώνες ισχύος ενός κρατικού δρώντος, οι δύο πρώτοι, Άμυνα - Ασφάλεια και Οικονομία, αποτελούν τις συνιστώσες της σκληρής ισχύος (Hard Power), ενώ οι άλλοι δύο Πολιτική και Πολιτισμός - Πληροφορίες αποτελούν τις συνιστώσες της ήπιας ισχύος (Soft Power). Έτσι διαπιστώνουμε ότι στο ελληνικό κράτος οι σκληροί πυλώνες ισχύος ευρίσκονται υπό κατάρρευση. Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι μπορεί ο πυλώνας της οικονομίας να είναι στον σκληρό πυρήνα ισχύος ενός κράτους και φυσικά να μεταβάλλει το κράτος σε προτεκτοράτο και να καταδικάσει τον λαό του στη φτώχεια και στην ανέχεια, όμως το κράτος δύναται να συνεχίσει να υπάρχει. Ενώ ο πυλώνας της κρατικής ισχύος, δηλαδή η άμυνα και η ασφάλεια είναι ο κυριότερος, ο ισχυρότερος, ο βασικότερος και ο παράγων που μηδενίζει το γινόμενο. Δηλαδή αν μειωθεί δραματικά η στο ελάχιστο ο πυλώνας ισχύος ενός κράτους - έθνους, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι (και θα είναι) η διάλυση της κρατικής οντότητας και πιθανότατα η εξαφάνιση της εθνικής ταυτότητας.

Καταλήγοντας και να τονίσουμε αυτό που δεν κατανοούν οι πολιτικοί ταγοί μας και οι ανοήτως κομπορρημονούντες, ευτυχώς ολίγοι, ότι ο πυλώνας ΑΜΥΝΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ δεν πρέπει να καθίσταται αντικείμενο λαϊκισμού, εντυπωσιακών και απαράδεκτων δηλώσεων, απαξίωσης με οποιονδήποτε τρόπο, με υπερβολικές μειώσεις του προϋπολογισμού (σε υλικό και προσωπικό) σε βαθμό που να μην μπορούν οι εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιτελέσουν το ύψιστο και ακροτελεύτιο καθήκον, όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα των Ελλήνων, δηλαδή της διαφύλαξης των εθνικών μας συνόρων. Και μάλιστα σήμερα που η Τουρκία, μια σύγχρονη αναθεωρητική δύναμη που εφαρμόζει συνεχώς τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερα επιθετική και διεκδικητική πολιτική σε όλους τους τομείς εις βάρος της πατρίδος μας.  
Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική κατευνασμού (Appeasement), που εφαρμόζει δυστυχώς τα τελευταία έτη η Ελλάδα απέναντι στη γείτονα χώρα, δεν οδηγεί αναγκαστικά στην ειρήνη, αλλά τελικά σε πόλεμο, όπως συνέβη στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1930, όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία στη Γερμανία και η αναθεωρητική πολιτική του δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, όπως την Αγγλία του Neville Chamberlain. Η μόνη πολιτική που πρέπει να εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η πολιτική της Ανάσχεσης (Containment), όπως διδάσκουν όλοι οι μεγάλοι γεωπολιτικοί και εφαρμόζουν τα σοβαρά κράτη.

Και δεν είναι μόνο η Τουρκία, που αμφισβητεί και διεκδικεί, αλλά και ασήμαντα στρατιωτικά κράτη, που άρχισαν να εγείρουν ανιστόρητες αξιώσεις και απαράδεκτες διεκδικήσεις. Τα φοβικά σύνδρομα της πατρίδος δεν έχουν θέση σε καμιά περίπτωση στα εθνικά μας θέματα, γιατί αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν στη «φινλανδοποίηση» (παραχώρηση) των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ας έχουν γνώση οι φύλακες και οι άσχετοι και ανοήτως εκφέροντας δημόσιο λόγο πολιτικοί και λοιποί επί θεμάτων Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος επί των κινδύνων που θα υποβάλλουν το ελληνικό έθνος με τη μείωση του πυλώνα ισχύος της Άμυνας και της Ασφάλειας, καθόσον διακυβεύεται η ύπαρξή μας. Υπόψη, ότι φτωχότερα μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς πατρίδα όμως πως θα ζήσουμε; Και ας αφήσουν τις πομφόλυγες περί διεθνούς έννομης τάξης, ότι είμαστε μέλος διεθνών αμυντικών συμμαχιών, οικονομικών και πολιτικών ενώσεων, άρα ασφαλείς και ότι έχουμε δίκαιο και δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν, ασχέτως αν όλοι οι άλλοι διεκδικούν πολλά από μας, γιατί η ιστορία γράφεται με άλλους τρόπους.

Τελειώνοντας θα αναφέρω το περίφημο τραγικό απόσπασμα του Θουκυδίδη, 5ο βιβλίο, από τον διάλογο των Αθηναίων και των Μηλίων, που εξηγεί πολλά και διδάσκει πολλά και να συστήσω, ως ταπεινός Έλλην πολίτης, να το διαβάσουν οι έχοντες τη διακυβέρνηση της πατρίδος (πολιτική και στρατιωτική ηγεσία), μπας και κατανοήσουν ότι η γεωπολιτική παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα της ιστορίας.

…ὅ τι δί και α μὲν ἐν τῷ ἀν θρω πε ί ῳ λό γῳ ἀ πὸ τῆς ἴ σης ἀ νάγ κης κρί νε ται, δυ να τὰ δὲ οἱ προ ύ χον τες πράσ σου σι καὶ οἱ ἀ σθε νεῖς ξυγ χω ροῦ σιν. [5.89]
Δηλαδή
…πως κατά την ανθρώπινη λογική μπορούμε να μιλάμε για δίκαιο όταν και τα δύο μέρη έχουν ίση ισχύ και ότι οι ισχυροί πράττουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υποχωρούν όσο τους επιβάλλει η αδυναμία τους (και το αποδέχονται).

* Ο κ. Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.) και συνδιαχειριστής του ιστότοπου για θέματα Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας http://www.analystsforchange.org/. Το άρθρο έχει γραφτεί επίσης και για το περιοδικό «ΙΠΠΙΚΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ» του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού - Τεθωρακισμένων, στον οποίο είναι μέλος του Δ.Σ. και θα δημοσιευθεί στην επόμενη του έκδοση http://www.saith.gr/.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Τί γίνεται στην Γαλλία;  Εξέγερση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Πώς; Με τεράστιες συγκεντρώσεις, με πορείες, και εκτεταμένα επεισόδια αφού οι γαλλικές δυνάμεις καταστολής χτυπάνε στο ψαχνό.
Πόσο καιρό γίνεται αυτό; Πολύ καιρό. Κοντεύει μήνας.

Κι εμείς γιατί δεν παίρνουμε είδηση τίποτα
Γιατί τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ασυρμάτου.
Γιατί; Για να μην ξεσηκωθεί κι εδώ ο λαός βλέποντας πως υπάρχουν κι αλλού αντιδράσεις, και μάλιστα σοβαρότατες, εναντίον της προσπάθειας πανευρωπαϊκής επιβολής της νεοναζιστικής Νέας Τάξης (γερμανικών) πραγμάτων.

Και ποιόν οφελεί αυτό;  
Την ''πρώτη φορά δωσιλογικά'' κυβέρνηση.
Και πώς, αφού κυβέρνηση και κανάλια βρίσκονται υποτίθεται ''στα μαχαίρια'' για τις τηλεοπτικές άδειες; Μα ακριβώς γι αυτό. Για να πουλήσουν εκδούλευση στην κυβέρνηση μπας κι εξασφαλίσουν μία από τις άδειες. 

Και είναι φυσιολογικό για τα ΜΜΕ να αποκρύπτουν επιλεκτικά ειδήσεις;
Όχι βέβαια.
Και πώς λέγεται αυτό; Ποιό αυτό;
Αυτό που κυβέρνηση και ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία κρύβουν ειδήσεις απ' τον πολίτη για να τον κρατούν σε καταστολή.
Α, αυτό.
Ναι αυτό. Πώς λέγεται;  
Χούντα.
Τί χούντα
Χούντα Ιμαλαϊων.

Και γιατί Ιμαλαϊων
Τιμής ένεκεν, για την γάτα του πρωτεργάτη  απ' την μεριά των εκδοτών και των καναλαρχών, της μνημονιακής χούντας των τελευταίων έξη ετών.

Και πώς διορθώνεται αυτό;
Δεν διορθώνεται.
Δηλαδή; 
Αυτό: Δεν διορθώνεται.  Όσο είναι ανοικτά τέτοια κανάλια και τέτοιες εφημερίδες, κι ο κόσμος δεν έχει κάνει ''ντού'', δεν διορθώνεται.

Δηλαδή αυτοί μόνο φταίνε; 
Όχι. Φταίνε και οι τράπεζες που τους δανείζουν αγύριστα λεφτά για να μένουν ανοικτά.
Γιατί;
Γιατί οι τράπεζες είναι τα κύρια και αφανή αφεντικά, και ό,τι γίνεται γίνεται για το συμφέρον τους.

Και η κυβέρνηση;
Η κυβέρνηση είναι ένα τσούρμο κακόμοιροι ηλίθιοι και παλιάνθρωποι μαζί, που νόμιζουν πως παίζοντας το παιχνίδι των τοκογλύφων και του οικονομικού και πολιτικού νεοναζισμού στην Ευρώπη θα γίνουν σεβαστοί απ' τους επαγγελματίες δολοφόνους λαών και θα την γλυτώσουν.
Δηλαδή κάτι σαν προδότες; 
Όχι ''κάτι''. Ακριβώς προδότες.

Και οι χούντες καναλαρχών-κυβερνήσεων-προδοτών πώς πέφτουν
Με κινητοποιήσεις, αντιδράσεις και εξεγέρσεις σαν κι αυτές που γίνονται τώρα στην Γαλλία. 
Γι αυτό δεν μας τις δείχνουν; 
Γι αυτό.
Καταλάβαμε!... 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στα αλβανικά δικαστήρια έχουν προσφύγει δήμοι και κοινότητες της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, διεκδικώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας στην μεθοδευμένη -όπως καταγγείλουν- υφαρπαγή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων λιβαδιών, δασών και καλλιεργήσιμης γης από Αλβανούς, οι οποίοι με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτιά εμφανίζονται ως δήθεν ιδιοκτήτες.

Πηγές των μειονοτικών δήμων της Φοινίκης και Δρόπολης, στους νομούς Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Αργυροκάστρου, ανέφεραν ότι έχει αλλάξει ήδη παρανόμως η κυριότητα επί της γης σε περισσότερες από 220 χιλιάδες στρέμματα, που ανήκαν σε περιοχές με αμιγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι η όλη διαδικασία υφαρπαγής με πλαστά έγγραφα, «στημένες» δικαστικές αποφάσεις και εξόφθαλμες παραβιάσεις του νόμου, κ.ά., εξελίσσεται τα τελευταία δεκαπέντε με είκοσι χρόνια, προκαλώντας αναστάτωση στη μειονότητα
Όπως καταγγέλλεται στις μηνυτήριες αναφορές ομογενών και φορέων τους, οι παράνομες διεκδικήσεις των Αλβανών στηρίζονται σε δήθεν τίτλους ιδιοκτησίας από την οθωμανική αυτοκρατορία «υποστηριζόμενους» με έγγραφα εμφανώς πλαστογραφημένα κατά πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο.

Μειονοτικά στελέχη επισημαίνουν ακόμα πως τα δικαστήρια, επωφελούμενα από το γενικώς νοσηρό κλίμα διαφθοράς που χαρακτηρίζει την αλβανική δικαιοσύνη, κάτι για το οποίο κατηγορείται ανοιχτά η Αλβανία από διεθνείς οργανισμούς και δυτικές κυβερνήσεις, πολλές φορές τάσσονται προκλητικά με την πλευρά των καταπατητών, εκκινώντας μάλιστα από εθνικά κριτήρια.

Παραθέτουν μάλιστα, ενδεικτικά, περιπτώσεις στη Λιβαδειά, στην Κουλουρίτσα, νομού Αγίων Σαράντα, στο Κώσταρι του νομού Δελβίνου, στο Ραντάτι Αργυροκάστρου και αλλού, όπου καταπατητές εκτάσεων συμπεριφέρθηκαν βίαια εναντίον ομογενών.
Όπως έλεγαν κάποιοι εξ αυτών αξίωναν από τους μειονοτικούς να εγκαταλείψουν και τα σπίτια τους, επειδή, κατά τους ισχυρισμούς τους, τα έχουν κτίσει στις «περιουσίες» τους.

Στο Κώσταρι του Δελβίνου άτομα αλβανικής καταγωγής, περιέφραξαν δια της βίας περισσότερα από 120 εκτάρια γης, ιδιοκτησία της κοινότητας, και απειλούν τους κατοίκους της να παραιτηθούν από το αίτημά τους για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Δεκάδες τέτοιες δίκες βρίσκονται σε εξέλιξης, πολλές από τις οποίες παρακολουθεί η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στο Αργυρόκαστρο.

Κύκλοι της ομογένειας έκαναν λόγο για μεθοδευμένη επιχείρηση αρπαγής της γης και των πατρογονικών εστιών του ελληνισμού στο νότο της Αλβανίας.

Π. Μπάρκας, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αργυρόκαστρο, Αλβανία
Πηγή MIgnatiouΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου