Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Μαΐ 2016

Στην κυβέρνηση δεν σκέφτονται με γνώμονα την πολιτική, αλλά το θέαμα, το σασπένς. Και ο Πρωθυπουργός ως άλλος 007 θα δώσει τη λύση, όπως επιτάσσει το σενάριο, την τελευταία στιγμή. Με το μοναδικό κόλπο που δεν έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα.

Το λάθος που είχαν κάνει οι περισσότεροι αναλυτές το περσινό καλοκαίρι ήταν ότι αντιμετώπιζαν την κυβέρνηση με όρους πολιτικής. Για αυτό και δεν είχαν προβλέψει τη διακοπή της διαπραγμάτευσης, το δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών, τις εκλογές. Απλούστατα γιατί πολιτικά επρόκειτο για καταστροφικές επιλογές που δεν θα μπορούσαν να περιέχονται σε κανένα πολιτικό σχέδιο. Η απλή ανάλυση μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια ότι ο δρόμος που τελικά ακολουθήθηκε θα κατάληγε εκεί που κατέληξε, δηλαδή στην άσκοπη απώλεια δεκάδων δισ ευρώ, άρα ουδείς εχέφρων θα τον ακολουθούσε. Αν σκεφτόταν με γνώμονα την πολιτική. Αλλά αυτοί σκέφτονται με όρους θεάματος.

Σασπένς, κλιμάκωση, αγωνία στο κατακόρυφο, ευρήματα, γκαγκς, ανατροπές, όλα αυτά τα πράγματα που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου, αποσπώντας το στην ουσία από την καθεαυτή πολιτική εξέλιξη. Γι’ αυτό και η ρητορική των κομμάτων που κυβερνούν έχει τέτοια δοσολογία συνωμοσιολογίας, εχθρότητας, ακόμα και κατασκοπίας, αλλά και ηρωισμού, ναρκισισμού και αυτοϊκανοποίησης.

Γι’ αυτό και η μάχη με τις υπέρτερες δυνάμεις του κακού διαρκεί πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν τα κόκκινα δευτερόλεπτα του μηχανισμού της πυρηνικής σύντηξης τελειώνουν βασανιστικά, για να έρθει λίγο πριν το μηδέν ο Τζέιμς Μποντ να τον αποσυνδέσει ή ο Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει δημοψήφισμα. Ποιος έχει ενδιαφερθεί ποτέ πόσες ζωές χάθηκαν και πόσες περιουσίες καταστράφηκαν σε ένα έργο του Τζέιμς Μποντ; Ποιος σκέφτηκε ποτέ πόσο αδύναμο πολιτικό σενάριο είχαν οι ταινίες αυτές και πόσο ανέπαφες με την πραγματικότητα ήσαν; Μα δεν έχει καμία σημασία.

Σημασία έχει το θέαμα.

Αυτά είναι χιλιοειπωμένα, άλλο θέλω να πω. Οτι αυτήν τη φορά είμαι σίγουρος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή, τη στιγμή που θα φαίνονται όλα να κρέμονται από μια κλωστή και ο κίνδυνος της καταστροφής θα χάσκει μπροστά μας, θα υποχωρήσει ηρωικά και θα συνυπογράψει περίπου αυτά που της ζητούν. Οχι γιατί αυτό θα είναι η ορθολογική επιλογή. Ηταν και πέρυσι και δεν την υιοθέτησε. Οχι γιατί οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Ανυπολόγιστες συνέπειες είχαν και οι ταρζανιές του ’15. Οχι γιατί αυτό επιτάσσει το πολιτικό της σχέδιο. Τέτοιο πράγμα δεν διέθετε ποτέ.

Η κυβέρνηση θα υπογράψει γιατί αν κάτι ξέρει καλά είναι οι κανόνες του θεάματος. Το μυστικό της επιτυχίας του Τζέιμς Μποντ είναι ότι ποτέ δεν χρησιμοποιεί το ίδιο κόλπο δύο φορές. Είναι ανεξάντλητος στην ευρηματικότητα και τις εμπνεύσεις του για αυτό και κρατά πάντα καθηλωμένο το κοινό του να περιμένει με αγωνία τι καινούργιο θα σκαρφιστεί. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα κόλπα. Το μόνο που δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα είναι να μας αιφνιδιάσει με τη σώφρονα επιλογή, άρα αυτό του μένει να κάνει. Να μου πείτε υπάρχει και η επιλογή να μας πάει στη δραχμή. Ελάτε τώρα. Το σενάριο δεν προβλέπει ποτέ το θάνατο ούτε του Τζέιμς ούτε του Αλέξη.

Ανδρέας Πετρουλάκης
Πηγή ProtagonΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ευρωκοινοβούλιο: Η Τουρκία πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια προτού ψηφίσουμε

Οι προτάσεις τις Κομισιόν για το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιμένει ότι η Άγκυρα θα πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια προτού το Σώμα ψηφίσει.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνει ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει από τις συναντήσεις της 7ης και 17ης Μαρτίου: δηλώνει έτοιμο να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο για μία επιτυχή έκβαση, αλλά δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όλες οι χώρες που καταθέτουν αίτηση για κατάργηση της βίζας, θα αντιμετωπίζουν την ίδια μεταχείριση, πράγμα που σημαίνει πρόταση μόνο εφόσον όλα τα κριτήρια έχουν εκπληρωθεί.

Καλωσορίζει τις κινήσεις τις Τουρκίας τις τελευταίες εβδομάδες να εκπληρώσει τα κριτήρια, αλλά σημειώνει ότι η Κομισιόν ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.

«Μέχρι αυτό να γίνει και μέχρι η Κομισιόν να δώσει στο Κοινοβούλιο γραπτή εγγύηση ότι αυτό συμβαίνει, η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί, αλλά το θέμα δεν θα παραπεμφθεί σε επιτροπές» τονίζει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Διάσκεψη στήριξε ομόφωνα τον πρόεδρο Σουλτς σε αυτό το θέμα.

Όσον αφορά το πακέτο των μέτρων που υιοθέτησε η Κομισιόν για το Προσφυγικό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνει ότι φαίνεται να είναι ισορροπημένο και κατανοητό.

Φυσικά, η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή "πρόταση" που αφορά την απελευθέρωση της βίζας για τους τούρκους πολίτες με την ταυτόχρονη ικανοποίηση όλων των κριτηρίων, δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από μία ευγενική άρνηση προς την τουρκική απαίτηση, αφού είναι γνωστό πως ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει για (πάρα) πολλά χρόνια ακόμη. Οπότε... κάποιοι μπορεί να βιάστηκαν να πανηγυρίσουν ή να διαμαρτυρηθούν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Είναι γνωστό ότι οι παρέες γράφουν ιστορία και ενίοτε ανακηρύσσουν και τους ήρωες τους.
Πραγματικός ήρωας όμως είναι εκείνος, που θυσιάζει ακόμα και την ζωή του για έναν σκοπό, για μια ιδέα που αξίζει περισσότερο από τον εαυτό του, για το καλό σου συνόλου.

Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος

Από την μία ο Γρηγορόπουλος, που η ανόητη πράξη ενός αστυνομικού και το μικρό της ηλικίας του, τον έκανε ήρωα στην συνείδηση και στις καρδιές των ανθρώπων.
Και από την άλλη τα αθώα θύματα της Μαρφίν.

Από την μία η «εξτρεμιστική αριστερή» παρέα, που έχει ανάγκη από ήρωες για την καθοδήγηση, την οπαδοποίηση και την ομαδοποίηση των «μπαχαλάκηδων», που θέλει να τους κρατά σε διανοητική νάρκη για τους άνομους σκοπούς της
Και από την άλλη, όποιος δεν έχει κομματική ταυτότητα, όποιος δεν ανήκει σε κάποια εξωκοινοβουλευτική κοινοβουλευτική νεολαία και εξτρεμιστική συνιστώσα είναι ανύπαρκτος σε αυτή την χώρα, όσο άδικος και εγκληματικός κι αν είναι ο χαμός του.

Και όποιος διαμαρτύρεται και αγανακτεί για όλα αυτά, δεν ανήκει στον «προοδευτικό» χώρο… μην χέσω...
Σας τον χαρίζω τον προοδευτικό σας χώρο τον έζησα 40 χρόνια από μέσα και …προόδευσα!!!

Και για την ιστορία τα θύματα της βαρβαρότητας που πέρα από τους συγγενείς κανενός άλλου δεν καίγεται «καρφάκι» …..

Όσο για τους ενόχους... ψιλά γράμματα

Αγγελική Παπαθανασοπούλου.
Έφυγε μαζί με το αγέννητο πρώτο της παιδί από τις βόμβες των «ιδεολόγων» μπαχαλόκηδων. Ηταν πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές λογιστικής στο ελληνικό πανεπιστήμιο και το City του Λονδίνου.

Βιβή Ζούλια.
Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και είχε πάρει το μεταπτυχιακό της από το University Of Greenwich στα διεθνή τραπεζικά και χρηματοοικονομικά.

Νώντας Τσακάλης.
Είχε σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στίρλινγκ στη Σκωτία.

ΥΓ. Βλέπετε αυτοί σπούδαζαν, αν έκαιγαν το Σύνταγμα όπως ο Νίκος Τρευλάκης που «ηργάσθην» ως βοηθός λογιστή, ενώ όπως δήλωνε συμμετείχε στην «εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008», θα ήταν μετακλητοί υπάλληλοι στο πρωθυπουργικό γραφείο στην βουλή και όχι στο χώμα ...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Έσπρωξαν το πειραματόζωο στον κρημνό

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος

Για άλλη μια φορά μέσα στην τελευταία εξαετία, η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Τα κρατικά ταμεία έχουν στερέψει, η πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και το αύριο προδιαγράφεται σκοτεινό.

Η οικονομική κατάσταση στη χώρα καταγράφεται ως δραματική, με την κυβέρνηση να αναζητά πόρους στα αποθεματικά των δημόσιων φορέων για να καλυφθούν βασικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων. Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης για επείγουσα εξέταση του ελληνικού ζητήματος, το οποίο αν δεν επιλυθεί ορθά, θα θέσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε περιπέτειες.

Όλοι γνωρίζουν -άλλωστε οι ίδιοι οι Θεσμοί το αναγνωρίζουν- ότι στην ελληνική ασθένεια δόθηκε λάθος φαρμακευτική συνταγή από το 2011 και εντεύθεν. Συνεπώς η παροχή ασπιρίνης σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακουφίζει τον πόνο αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα.

Αναμφισβήτητα, για την κατάντια της χώρας, τεράστια ευθύνη φέρουν οι πολιτικές ηγεσίες που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες με πρώτες τις άθλιες διακυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Πέραν τούτου όμως, οι Ευρωπαίοι με πρώτους τους Γερμανούς έπαιξαν τρισάθλια παιγνίδια εναντίον της χώρας την οποία χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωο σπρώχνοντάς την στον κρημνό. Παρόμοιο πείραμα με άλλλες μεθοδεύσεις και στόχους έκαναν και με την περίπτωση της Κύπρου την οποίαν κούρεψαν εν ψυχρώ εν μια νυχτί σύροντας το νησί σε πρωτοφανείς περιπέτειες και χιλιάδες νοικοκυριά στην απόγνωση.

Αυτή την ώρα που η Ελλάδα ξύνει τις αιμάσσουσες πληγές της, η Ευρώπη καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της, όχι μόνον έναντι του ελληνικού λαού αλλά και έναντι του μέλλοντος του συνόλου των Ευρωπαίων πολιτών το οποίο προδιαγράφεται δυσοίωνο. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται προ σοβαρών κινδύνων, λόγω του Μεταναστευτικού, του Τρομοκρατικού αλλά και της αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθείται. Του λόγου το αληθές προκρίνει και η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κ. Σουλτς και άλλων αξιωματούχων και της πολιτικής και επιστημονικής κοινότητας ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει με κατάρρευση.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό και με δεδομένες τις κραυγαλέες αδυναμίες των ευρωπαϊκών δομών, ήρθε ή ώρα η Ευρώπη να χαράξει μια νέα πορεία σε όλα τα θεσμικά επίπεδα με σκοπό την ανασυγκρότησή της ώστε να παύσει να είναι έρμαιο των πολυεθνικών και των γερακιών της κερδοσκοπίας.
Με αφορμή την κορυφούμενη ελληνική κρίση η οποία τείνει να τινάξει στον αέρα την ετοιμόρροπη Ευρώπη, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας νέας Ευρώπης, της κοινωνίας των πολιτών και των λαών με πρωταρχικό ιδανικό την αλληλεγγύη και την ευημερία όλων. Ιδιαίτερα τώρα, που ο εφιάλτης του Τζιχάντ βρίσκεται εντός των πυλών, σήμανε η ώρα της οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με κοινή εξωτερική πολιτική και κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας που να διασφαλίζει τη διαφάνεια στα οικονομικά, την αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισχυροποίηση του κράτους πρόνοιας.

Η σημερινή Ευρώπη απογοητεύει ολοένα και περισσότερο τους πολίτες της και αν αφεθεί στη μοίρα της, η κατάρρευση δεν θα αργήσει. Η θωράκιση των ευρωπαϊκών θεμελίων μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει τώρα με την επίλυση του ελληνικού οικονομικού ζητήματος το οποίο πρωτίστως είναι ευρωπαϊκό. Με άλλα λόγια, η ανάσταση της Ευρώπης μπορεί να αναδυθεί μέσα από τον γολγοθά της Ελλάδας.

Πηγή ΦιλελεύθεροςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


"Η κυβέρνηση έδωσε στα wikileaks 
το διάλογο Τόμσεν -Βελκουλέσκου" 

Πολιτικός "αυτοκτονικός ιδεασμός", τραγικό φραστικό λάθος ή μία ακόμη προσπάθεια παραπλάνησης της φλέγουσας πολιτικής επικαιρότητας;


Θανάσης Παπαχριστόπουλος: «Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βελκουλέσκου... Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;»

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Γλωσσικό ολίσθημα ή ωμή παραδοχή; Σε κάθε περίπτωση αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο πως η ελληνική κυβέρνηση διέρρευσε τους διαλόγους των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και Ντάλιας Βελκουλέσκου.Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες τα wikileaks δημοσίευσαν διαλόγους των δύο στελεχών του Ταμείου αναφορικά με την πορεία της ελληνικής διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ να αφήνει αιχμές πως η παρακολούθηση έγινε από τις ελληνικές αρχές. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε διέψευσε ότι υπέκλεψε τις συνομιλίες, ωστόσο ουδέποτε υπήρξε ωμή παραδοχή όπως αυτή που κάνει ο κυβερνητικός βουλευτής. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το ασφαλιστικό ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδέχθηκε κυνικά και με μια δόση... αυταρέσκειας:
«Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βελκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;»

Με αυτή την εξέλιξη, όμως, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δίνει μία άλλη διάσταση στην υποκλοπή της συνομιλίας μεταξύ των δύο στελεχών του ΔΝΤ. Και αυτή η νέα «διάσταση» στοχοθετεί τον υπεύθυνο για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών των στελεχών του ΔΝΤ, δηλαδή τον διοικητή της ΕΥΠ, κ. Ρουμπάτη, ο οποίος –σύμφωνα με την αποκαλυπτική δήλωση του κ. Παπαχριστόπουλου- φέρεται όχι μόνο να μην διασφάλισε το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών των Βελκουλέσκου – Τόμσεν, αλλά, αντιθέτως, υλοποίησε και την υποκλοπή (εκτός και εάν κάποια ξένη υπηρεσία έκανε την υποκλοπή και την παρέδωσε στον κ. Ρουμπάτη…!).

Όμως, ο κ. Ρουμπάτης (γνωστό πρώην "πράσινο" στέλεχος που "ευδοκίμησε" στη συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου), ο οποίος είχε εμφανισθεί και ως "Πυθία του μαντείου των Δελφών", με την δήλωσή του (πρωτοφανής ενέργεια διοικητή μυστικών υπηρεσιών να κάνει δημόσιες δηλώσεις, αντί του προϊσταμένου υπουργού...) στην οποία «απολογούμενος» για την υποκλοπή είχε δηλώσει πως «υποκλοπές γίνονται με την άδεια της δικαιοσύνης», εμπλέκοντας έτσι και τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος -σύμφωνα με τον κ. Ρουμπάτη- υπέγραψε την άδεια παρακολούθησης (φυσικής, ψηφιακής ή άλλης) των στελεχών του ΔΝΤ!!! Εξ όσων όμως γνωρίζουμε, απ΄ όσα έχουν αναφερθεί στα ΜΜΕ για την περίπτωση τηλεπικοινωνιακών υποκλοπών, η ΕΥΠ δίνει στον εισαγγελέα αριθμούς τηλεφώνου και όχι ονόματα, γεγονός που υποδηλώνει ακόμη και πιθανή εξαπάτηση του αρμόδιου εισαγγελέα!!!

Προφανώς, στην Ελλάδα των μνημονίων και των κατοχικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα των πολιτικών νάνων και των μαριονετών, στην Ελλάδα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν χωρίς «να κουνηθεί φύλλο», δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε απολύτως, όσο και εάν η συγκεκριμένη υποκλοπή και διαρροή της συνομιλίας των στελεχών του ΔΝΤ στάθηκε αφορμή για την τρόικα να «κόψει τον βήχα» στον Αλέξη Τσίπρα για οποιαδήποτε περίπτωση κουρέματος του χρέους, ξεκαθαρίζοντας επιπλέον πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε ισότιμη ούτε (καν) χώρα η οποία έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε παρακολουθήσεις ξένων στελεχών και παραγόντων.

Διαψεύδει τον... εαυτό του!

Νέα διευκρινιστική δήλωση έκανε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος σχετικά με την αναφορά του για τη διαρροή του διαλόγου του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να «σηκώσει» το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης;» αναφέρει ο κ. Παπαχριστόπουλος και προσθέτει:
«Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές».

Επανερχόμενος, λοιπόν, στο θέμα, μετά τον σάλο που ξεσήκωσε, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε πως "αποκλείεται την υποκλοπή να την έκανε η ΕΥΠ, αλλά την έκαναν τα wikileaks!"... Η βεβαιότητα στην διάψευση της "πηγής υποκλοπής" φυσικά γεννά επιπλέον ερωτήματα. Κι αυτό, επειδή εάν είναι τόσο βέβαιος ο κ. Παπαχριστόπουλος ότι δεν έχει εμπλακεί η ΕΥΠ, θα πρέπει, φυσικά, να γνωρίζει ποιός, τελικά, υπέκλεψε τη συνομιλία των στελεχών του ΔΝΤ...! Και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εμφανιστεί δημόσια και με δήλωσή του να ξεκαθαρίσει την ομίχλη γύρω από αυτό το θέμα, προσκομίζοντας, φυσικά, και τις ανάλογες αποδείξεις των δηλώσεών του.

Όσο για τη δήλωση του βουλευτή κ. Παπαχριστόπουλος, πως την υποκλοπή επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ την έκαναν τα wikileaks, είναι απλώς μία περίτρανη απόδειξη πως ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν έχει ιδέα για το τι λέει (δεν γνωρίζει καν τι είναι τα wikileaks...), αλλά παρ’ όλα αυτά –ως βουλευτής του σημερινού ελληνικού κοινοβουλίου- μπορεί να μιλάει ελεύθερα, ακόμη και εάν αποκαλύπτει κρατικά μυστικά προσπαθεώντας στη συνέχεια να τα καλύψει με νέες δηλώσεις που διαψεύδουν ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό…! Ίσως, όμως, ο κ. Παπαχριστόπουλος να επιβεβαιώνει με έναν ιδιαίτερο αλλά και επικίνδυνο για τη χώρα τρόπο πως το κοινό σημείο των ΑΝ.ΕΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτο-αποκαθήλωση και αυτο-διάψευση…!!!

Κλήση της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών με αφορμή δήλωση του Θ. Παπαχριστόπουλου ζητεί ο Αδ. Γεωργιάδης

Την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την κλήση της ΕΥΠ ζήτησε στην συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή δήλωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής μπορεί να έχει εσωτερική πληροφόρηση από τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο του κόμματός του Πάνο Καμμένο.

«Έχουμε ένα βουλευτή που ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση διέρρευσε την συγκεκριμένη συνομιλία, πράγμα που σημαίνει ότι κατείχε την συνομιλία, πράγμα που σημαίνει ότι μαγνητοφωνούσε τη συνομιλία», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης εκτιμώντας ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα στην διαπραγμάτευση, καθώς «οι εταίροι θα μας αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων».

«Θα την βρει μπροστά της η κυβέρνηση στο Eurogroup. Δεν σας προκαλεί εντύπωση ή απορία ότι η κυβέρνηση καταγράφει την συνομιλία; Αυτό είναι τεράστιο ζήτημα. Οφείλει να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και να κληθεί η ΕΥΠ. Η δήλωση έρχεται, μάλιστα, μετά τη βεβαιότητα των δανειστών ότι τις υποκλοπές έκανε η κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου;», διερωτήθηκε νωρίτερα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Απορίες

Εμείς, όμως, θα μείνουμε με τις απορίες:
Άραγε δεν θα τιμωρηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος διέρρευσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, ένα "κρατικό μυστικό" ή επειδή έκανε μία δήλωση που εκθέτει με τον πλέον επίσημο τρόπο την κυβέρνηση;
Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα τιμωρηθεί ο κ. Ρουμπάτης, ο οποίος παραβίασε το απόρρητο των επικοινωνιών μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ;

Τελικά, διερωτόμαστε: Πόσο ασφαλείς είμαστε ως πολίτες, με την συγκεκριμένη κυβέρνηση; Ποιος, άραγε, μπορεί και θέλει να μας προφυλάξει από τους εκείνους τους θεσμικούς παράγοντες που πληρώνονται αδρά για να μας προστατεύουν;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Είναι απαραίτητο να κάνουμε εκ των προτέρων μία παραδοχή.
Αλλιώς οποιοσδήποτε δρόμος προς την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας της χώρας μας, είναι αδιέξοδος. 

Τίποτα απ' ό,τι έχει νομοθετηθεί ως εφαρμοστικός νόμος των μνημονίων δεν αναγνωρίζεται σαν νόμιμος νόμος του κράτους.
Επίσης καμία από τις υπογραφές των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων 6 χρόνων, δεν έχει δεσμευτική ισχύ για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η συνέπεια του αντιμνημονιακού-απελευθερωτικού αγώνα απαιτεί την πλήρη παραβίαση και παράβαση των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων.
Κυβερνήσεις οι οποίες δέχονται να νομοθετήσουν κατά παραγγελία από εξωτερικούς παράγοντες, νοούνται ως κυβερνήσεις κατοχικές, και όλες τους οι αποφάσεις θεωρούνται προϊόν βίας και καταναγκασμού. 
Ο μόνος δρόμος προς την αποκατάσταση της νομιμότητας είναι η παράβαση των κατοχικών νόμων. 

Το απλοϊκό επιχείρημα του συστήματος πως ''πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους'',  είναι εντελώς αποπροσανατολιστικό και καθόλου μα καθόλου απλοϊκό.
Αντιθέτως είναι ύπουλο και πονηρό, γιατί προτρέπει έμμεσα στο να παραδεχτούμε σαν νόμιμους νόμους, διατάξεις κατοχικές που προέρχονται από εκβιασμούς και εκφοβισμούς.

Με αυτή την έννοια, είναι καθήκον κάθε δημοκράτη και ελεύθερου στο πνεύμα πολίτη η αμφισβήτηση αυτών των μορφωμάτων ως νόμιμων νόμων του κράτους, καταπάτησή τους σε κάθε δυνατή μορφή και η επιφύλαξη του για κάθε δικαίωμά του μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Επίσης είναι καθήκον κάθε πολιτικού που μάχεται για την πραγματική δημοκρατία, για την ανεξαρτησία της χώρας και για τον λαό, να προτρέπει προς κατά την δυνατόν ανυπακοή νόμων, διατάξεων και λοιπών εφαρμογών των μνημονίων και να προαναγγέλει πλήρη κατάργηση τους, και αθέτηση των υπογραφών των κατοχικών κυβερνήσεων, αμέσως μετά την αποκατάσταση της νομιμότητας στην χώρα.

Όταν παραβιάσουμε την ''νομιμότητα'' των επικυρίαρχων δανειστών-τοκογλύφων και των κατοχικών κυβερνήσεων, θα έχει αποκατασταθεί η νομιμότητα του κυρίαρχου κράτους κι εμείς θα είμαστε ελεύθεροι!... 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δεν είναι μόνο στη Γερμανία που το ερντογανικό καθεστώς πέτυχε τις ποινικές διώξεις πολιτικών και δημοσιογράφων γιατί “προσέβαλαν” τον νεοσουλτάνο. Ο τουρκικός φασισμός σιγά - σιγά κάνει μετάσταση σε όλη την παρακμάζουσα Ευρώπη και η πουλημένη πολιτική της τάξη τα έχει σχεδόν κατεβάσει.

Ιδού το παράδειγμα της Ολλανδίας.

Σάλο έχει προκαλέσει στη χώρα το διαδικτυακό μήνυμα του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, ρος όλες τις τουρκικές οργανώσεις και τους Τούρκους της Ολλανδίας, με τη σύσταση να αναφέρουν το όνομα και την ηλεκτρονική διεύθυνση όποιου εκφράζεται υβριστικά σε βάρος του τουρκικού έθνους, του προέδρου Ερντογάν και της Τουρκίας γενικώτερα.

Η «οδηγία» στοχοποιεί έτσι τους ενδεχόμενους «δράστες» δια του προφορικού λόγου, αλλά και δημοσιογράφους, ιστοσελίδες και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όσους ενημερώνονται και εκφράζονται μέσω αυτών. Οι επικεφαλείς τουρκικών ΜΚΟ καλούνται να καταδίδουν άτομα του προσωπικού τους, ένοχα αυτού του εγκλήματος.

Η πρωτοφανής στη διεθνή διπλωματική ιστορία τουρκική εγκύκλιος έπαιξε κυρίως στο αγγλόφωνο κανάλι RussiaToday, μαζί με εκρήξεις αγανάκτησης Ολλανδών κοινοβουλευτικών και δημοσιογράφων.
Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαντέτ Καραμπουλούτ δήλωσε ότι το καθεστώς Ερντογάν διεκδικεί την συγκυβέρνηση στην Ολλανδία, όπως το πέτυχε ήδη στη Γερμανία.
Το τουρκικό Προξενείο απέσυρε τελικά την εγκύκλιο οδηγία μιλώντας για «ιδιωτική πρωτοβουλία υπαλλήλου» αλλά η ουσία παραμένει.

Λέτε να λειτουργεί εξίσου ρουφιάνικα και το αντίστοιχο κατάστημα της… Κομοτηνής;

Αντιφωνητής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τη συνδρομή των μη κυβερνητικών οργανώσεων ώστε να πειστούν οι πρόσφυγες που παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης να τον εγκαταλείψουν ζήτησε ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μουζάλας φέρεται να «φωτογράφισε» ως καταληκτική ημερομηνία εκκένωσης του καταυλισμού την 30ή Μαΐου, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει πώς θα γίνει αυτό. Οι συνεχείς αναφορές του ωστόσο στον αποκλεισμό χρήσης βίας έδωσαν την εντύπωση στους συμμετέχοντες ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της πειθούς των προσφύγων και μεταναστών να αποχωρήσουν, η οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει.

Επ’ αυτού πάντως ο κ. Μουζάλας απηύθυνε εκκλήσεις τόσο στα μέλη των ΜΚΟ όσο και στην αστυνομία να συμβάλουν στην ειρηνική εκκένωση του καταυλισμού. Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ρεύματος αποχώρησης των δέκα και πλέον χιλιάδων συγκεντρωμένων στον καταυλισμό, ο κ. Μουζάλας εξέφρασε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μπουτάρη στον ρ/σ Πρακτορείο FM, ότι «οι πρόσφυγες στην Ειδομένη ήδη έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι δεν έχει νόημα να κάθονται εκεί και καλά είναι να μετακινηθούν στους καταυλισμούς».

Κατά τον κ. Μπουτάρη, ο κ. Μουζάλας του είπε ακόμη ότι «στο Καλαί, στη Γαλλία, λειτουργούσε επί επτά χρόνια μια αντίστοιχη Ειδομένη» και ακόμα πως «πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά να συνειδητοποιούμε –και φαίνεται ότι αυτό γίνεται– ότι θα μείνουν τουλάχιστον 30.000-40.000 από τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και πρέπει να θεωρούμε ότι θα μείνουν για πολύ καιρό».

«Οργάνωση»

«Εκείνο που μετράει», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, «είναι να οργανωθούμε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, κάτι που είναι και δική μου πεποίθηση». Σχετικά με την εκκένωση της Ειδομένης, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι δεν συζήτησε κάτι τέτοιο με τον υπουργό, ενώ ζήτησε από τον κ. Μουζάλα να μεταφερθούν σε άλλο χώρο οι πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι σε αποθήκη στο λιμάνι. «Το λιμάνι όταν ξεκίνησε, με την πρώτη “φουρνιά” από Καβάλα, υποτίθεται ότι θα ήταν για 5-10 ημέρες, αλλά έγινε μόνιμη εγκατάσταση», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι έκθεση της υγειονομικής υπηρεσίας έκανε λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση και ακατάλληλες συνθήκες» διαβίωσης.

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να εφαρμόσει τον νόμο και να λήξει ο πολυήμερος αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, εκατοντάδες επιχειρήσεις βιώνουν μια δραματική κατάσταση. Στα 4 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επιβαρύνσεις στις μεταφορές, σύμφωνα με επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ) προς τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Ο σύνδεσμος επισημαίνει ότι οι εναλλακτικές διαδρομές, πλην του κόστους, επιφέρουν σημαντικές καθυστερήσεις, με αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. «Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες για τις εξαγωγικές εταιρείες, οι οποίες είναι αναγκασμένες να προωθούν τα φορτία μέσω Βουλγαρίας, μια διαδρομή που επιφέρει επιπλέον κόστος 30%, αλλά και δημιουργεί καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης» αναφέρεται στην επιστολή. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα –σε πολλές περιπτώσεις– τη μη τήρηση των προθεσμιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καταβολή αποζημιώσεων ή ακόμη και για την απώλεια πελατών από το εξωτερικό», προστίθεται.

Σύμφωνα με τον ΣΕΘ, η διαδρομή μέσω Βουλγαρίας διαρκεί έως και δύο μέρες παραπάνω, ενώ εκτιμάται πως κοστίζει 5.000 - 10.000 ευρώ περισσότερα ανά συρμό. «Προβλήματα αντιμετωπίζουν και επιχειρήσεις που περιμένουν εμπορεύματα και πρώτες ύλες από την Kεντρική Ευρώπη με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της παραγωγικής δραστηριότητάς τους ή και την αδυναμία λειτουργίας τους».

Πηγή εφημ. ΚαθημερινήΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Προειδοποίηση ότι η ανοχή και η «συνενοχή» των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από την Τουρκία μπορεί να έχουν «κακό τέλος», απηύθηνε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Segey Lavrov σε συνέντευξή του χθες, στην οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Τουρκίας για την «επεκτατική» πολιτική που ακολουθεί, η οποία αποκαλύπτει τις «νέο-Οθωμανικές φιλοδοξίες της».

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya ο κ. Lavrov έκανε εδική αναφορά στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε πόσες φορές η Τουρκία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο την περασμένη χρονιά; Σχεδόν 1800 φορές και περίπου 200 φορές μόνο τον Απρίλιο του 2016. Κανένας στις Βρυξέλλες ούτε κανένας διοικητής του ΝΑΤΟ δεν έκανε καν μνεία ότι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ παραβιάζει διαρκώς τον εναέριο χώρο ενός άλλου κράτους μέλους. Μια τέτοια συνενοχή σε μια ξεκάθαρη επεκτατική συμπεριφορά, μπορεί να έχει κακή κατάληξη».

Ο ρώσος υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε στις ενέργειες της Τουρκίας που λειτουργούν προβοκατόρικα, όχι μόνο στην Συρία άλλα και στο Ιράκ, όπου διατηρεί στρατιωτική δύναμη χωρίς την συγκατάθεση της νόμιμης κυβέρνησης.

Με τις ενέργειες αυτές και την στάση της στο Συριακό αποκαλύπτονται αυτές οι «νέο-Οθωμανικές φιλοδοξίες, της επέκτασης της επιρροής για την αφομοίωση εδαφών...».

Καθώς η Τουρκία επιχειρεί είτε να προωθήσει το σχέδιο για δημιουργία Ζώνης Ασφάλειας στην Βόρειο Συρία, είτε να ξαναρχίσει την στρατιωτική δραστηριότητα στο Συριακό έδαφος, ενώ ο A. Davutoglu μόλις χθες άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Συριακό έδαφος, ο Ρώσος υπουργός ηταν ξεκάθαρος ότι κάθε τέτοια συμπεριφορά θα βρει απέναντι της την Ρωσία.

Ο κ. Lavrov εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κανένας δεν θα πάρει το ρίσκο να παίξει επικίνδυνα παιxνίδια ή να στήσει προβοκάτσια όσο είναι παρούσες στην Συρία οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις» και κάνοντας αναφορά στη «μία πρόκληση» που υπήρξε (σ.σ. την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού), έκανε λόγο για «έγκλημα» απευθύνοντας ακόμη μία καθαρή προειδοποίηση στην Τουρκία.

«Οι Τούρκοι ηγέτες έκαναν ένα έγκλημα και ένα λάθος, που είναι ίσως χειρότερο και από έγκλημα. Τώρα δεν υπάρχει πλέον η πιθανότητα, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, για την αποφυγή κάθε είδους ατυχήματος. Και οι Τούρκοι το γνωρίζουν καλά».

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Η είδηση έχει ως εξής: Στον ελληνικό προϋπολογισμό κατέληξε λιγότερο από το 5% των δανείων συνολικού ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για τη «σωτηρία» της Ελλάδας από το 2010, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Αυτό είναι το πόρισμα σχετικής μακροχρόνιας έρευνας που εκπόνησε η Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας (ESMT) του Βερολίνου και δημοσίευσε χθες η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία σημειώνει ότι «το 95% των μνημονιακών δανείων διατέθηκαν για να σωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες και μάλιστα σε βάρος του συνόλου. Η έρευνα αποδεικνύει ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ έσωσαν τα περασμένα χρόνια κυρίως τις τράπεζες και άλλους ιδιώτες πιστωτές». Μάλιστα, ο Γκέοργκ Ρόχολ, διευθυντής της Σχολής και μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου του Ομοσπονδιακού Γερμανικού ΥΠΟΙΚ συνεχίζει: «Με τα πακέτα βοήθειας σώθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες».

Κατόπιν όλων αυτών, η γερμανική εφημερίδα συμπεραίνει: «Εδώ και έξι χρόνια η Ευρώπη προσπαθεί μάταια να τερματίσει την κρίση στην Ελλάδα με δάνεια και απαιτεί συνεχώς σκληρότερα μέτρα και μεταρρυθμίσεις. H αιτία της αποτυχίας βρίσκεται όμως προφανώς λιγότερο στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και περισσότερο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της έρευνας, η εκπρόσωπος Τύπου του Ομοσπονδιακού Γερμανικού ΥΠΟΙΚ Φριντερίκε φον Τίσενχαουζεν, η οποία κάθε άλλο παρά αμφισβήτησε την ακρίβεια των στοιχείων και των πορισμάτων, δήλωσε μεταξύ άλλων: «H πολιτική Προγραμμάτων στην Ελλάδα φρόντισε ώστε το κρατικό και χρηματoοικονομικό σύστημα της Ελλάδας στο σύνολό τους να κρατηθούν όρθια- χωρίς αυτό το κράτος δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει συντάξεις, μισθούς και λογαριασμούς. Και την εναλλακτική δεν θα ήθελε κανείς εδώ να την φανταστεί».

Όλα τα παραπάνω δεν είναι νέα, ή, τουλάχιστον, καινοφανή. Εχουν, ιδίως στη Γερμανία, γίνει ουκ ολίγες έρευνες τα τελευταία χρόνια και όλες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Η ζημιά που έκαναν αυτά τα προγράμματα, δεν αμφισβητείται πλέον πρακτικά από κανέναν αναλυτή. Αντίθετα, η υποτιθέμενη χρησιμότητά τους βάλλεται πανταχόθεν.
Όμως, όλα αυτά δεν μετράνε. Εκείνο που μετράει είναι η πολιτική πίσω από όλα αυτά. Και, παρά τα όσα υποκρίνεται ότι ελπίζει η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται εντός των ημερών να πιεί το πικρό ποτήρι, η πολιτική αυτή δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει. Η Γερμανία θα την οδηγήσει όπως την έχει σχεδιάσει μέχρι το τέλος.

Ο πάλαι ποτέ… αντιμερκελιστής πρωθυπουργός θα είναι δε εκείνος ο οποίος θα υποχρεωθεί να βάλει την τελευταία πέτρα πάνω από το πτώμα της ελληνικής οικονομίας – πέτρα που με τα όσα έκανε τη βάρυνε ακόμα περισσότερο: και φόρους θα φέρει, και περικοπές και ότι άλλο του πουν παρά τις τζιριτζάντζουλες που εξακολουθεί να κάνει – καθαρά θεατρικού επιπέδου.

Όλα θα τα κάνει. Και, μετά, ο ρόλος του θα έχει πλέον τελειώσει. Και, τότε, πολύ σύντομα, πολύ απλά, θα τον πετάξουν…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου