Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Απρ 2016

Στρατιωτικό ελικόπτερο των Σκοπίων 
παραβίασε τα ελληνικά σύνορα 


Προκαλούν τα Σκόπια ελπίζοντας να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες που διαμαρτύρονται και να τους συσπειρώσουν εθνικά γύρω από την κυβέρνηση των εθνικιστών και γραφικών τύπου Γκρούεφσκι

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Αν μη τι άλλο, μόνο ως απελπισμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του γειτονικού κρατιδίου με τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών της ΠΓΔΜ.
Έτσι, με σκοπό να συσπειρώσει εθνικά τους πολίτες, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προχώρησε σε μία στρατιωτικού τύπου πρόκληση κατά της Ελλάδας, με πτήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.
Για την ακρίβεια και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
Δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν τις ακόλουθες υπερπτήσεις:
την 09:33, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 7.000 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:34
την 09:49, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 8.300 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:50
Τα ανωτέρω Ε/Π αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
Κι επειδή οι παραβιάσεις των πτήσεων αυτών ξέφυγαν κατά πολύ από την οριογραμμή μεταξύ των δύο χωρών, και έφτασαν μέχρι την… Αριδαία, ίσως θα έπρεπε να έχει αποσταλεί ήδη μία ελληνική «νότα» τόσο προς την κυβέρνηση της γείτονος, όσο και σε εκείνους που κινούν τα νήματα (βλ. Γερμανία και ΗΠΑ) πως δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε επανάληψη προκλητικής ενέργειας με υπερπτήσεις πτητικών μέσων της ΠΓΔΜ εντός της Ελλάδας και πως πρόκειται να αντιμετωπισθεί κατά την πάγια διεθνή τακτική.

Επειδή πρώτα έγινε η παραβίαση του ελληνικού εδάφους από την αστυνομία των Σκοπίων και τώρα ακολούθησαν οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, για να κόβεται ο «βήχας», και να σταματήσουν οι πονηριές των Σκοπιανών, που θεωρούν ότι με τις «πλάτες» της Μέρκελ μπορούν να υποβαθμίζουν την Ελλάδα και να προχωρούν σε ενέργειες που ξεφεύγουν από τα όρια του λάθους ή της απλής πρόκλησης.

Βέβαια, επειδή είναι γνωστές οι σχέσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων με την Άγκυρα κι επειδή «οι καιροί είναι πονηροί», δεν θεωρείται διόλου απίθανο η πρόκληση των Σκοπίων να έγινε και με σιωπηλή παραίνεση του ημιπαράφρονα Ερντογάν, προκειμένου να δοκιμάσει τα νεύρα, τις αντοχές και τις ό,ποιες αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Διόλου απίθανο, μάλιστα, ο «σουλτάνος» να επιχειρεί να παίξει και τον ρόλο του «προστάτη» των Σκοπίων, προσδοκώντας κάποια ελληνική απάντηση υψηλών τόνων προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ώστε να εμφανιστεί η Τουρκία ως παράγοντας εγγύησης της ασφάλειας των Σκοπίων…

Σε κάθε περίπτωση, όμως, κι επειδή δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δέχεται και να ανέχεται προκλήσεις είτε από τα Σκόπια είτε από τον καταρρέοντα τούρκο «σουλτάνο», καλό θα είναι στην επόμενη πτήση (εάν αποτολμηθεί) σκοπιανών στρατιωτικών ή άλλων πτητικών μέσων να υπάρξει άμεσος εγκλωβισμός και, ει δυνατόν, εξαναγκασμός σε προσεδάφιση επί ελληνικού εδάφους του μέσου που θα παραβιάσει την ελληνική κυριαρχία στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός(;) Αλέξης Τσίπρας να μην γνωρίζει για την ύπαρξη και τον ακριβή καθορισμό των ελληνοτουρκικών συνόρων στην θάλασσα του Αιγαίου, αλλά θέλουμε α πιστεύουμε πως τα όρια επί χερσαίου εδάφους γνωρίζει να τα ξεχωρίζει…
Ας φροντίσει, λοιπόν, να γνωρίσει και τις ευθύνες που έχει ο ίδιος ως πρωθυπουργός, για την διαφύλαξη του κύρους της Ελλάδας, από θρασύδειλους και ημιπαράφρονες…

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όλα τα κράτη του πλανήτη πληρώνουν φόρο υποτελείας στις Η.Π.Α. μέσω του τοκογλυφικού καπιταλισμού, όπως κάποτε οι κατακτημένες από τη Ρώμη επαρχίες της – κάτι που θέλει να αλλάξει η Ρωσία, διεκδικώντας την εθνική της κυριαρχία

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος
«Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του». (Rothschild)
Στα δυτικά πανεπιστήμια σπάνια διδάσκονται μαθήματα μακροοικονομίας που έχουν άμεση σχέση με το χρήμα – ευρύτερα με τη δημιουργία του από το πουθενά, εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών σε ποσοστό της τάξης του 10% με το πάτημα ενός κουμπιού, κυρίως όμως από τις εμπορικές, σε ποσοστό 90%, μέσω της παροχής δανείων (ανάλυση).

Με τον μαγικό αυτό τρόπο πάντως οι άνθρωποι μετατρέπονται σε σκλάβους χρέους, ενώ το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο στηρίζεται κυρίως στο δολάριο, έχει αναδειχθεί στον απόλυτο κυρίαρχο του σύμπαντος – επίσης, στο βασικότερο στήριγμα της αμερικανικής ηγεμονίας στον πλανήτη.

Στα πλαίσια αυτά, δεν είναι μόνο η Ρωσία ή/και η Κίνα, οι οποίες προσπαθούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τις υποχρεώνει να υπακούουν στις εντολές της υπερδύναμης – για να μην γίνουν στόχος των χρηματοπιστωτικών της επιθέσεων. Κάτι ανάλογο προσπαθεί επίσης η Ελβετία, με την υιοθέτηση του πλήρους χρήματος (άρθρο) – ενώ όλο και περισσότερα κράτη επιθυμούν να ανακτήσουν το προνόμιο της έκδοσης χρημάτων, το οποίο έχουν παραδώσει στις κεντρικές τράπεζες που ελέγχονται από το σύστημα της BIS.

Στα πλαίσια αυτά έχει ενδιαφέρον ο ιδιαίτερος τρόπος, με τον οποίο διδάσκονται τα μακροοικονομικά στη Ρωσία – σε μία χώρα που προετοιμάζεται να διεξάγει τη μάχη των μαχών εναντίον του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και του δολαρίου, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει έναν δεύτερο, εναλλακτικό πόλο στον πλανήτη. Αναλυτικότερα (πηγή) τα εξής:.

Το σύστημα της δημιουργίας χρεών

Το «μάθημα» ξεκινάει με τη διαπίστωση ότι, τα βασικότερα εξαγωγικά προϊόντα της Ρωσίας είναι το πετρέλαιο, καθώς επίσης το φυσικό αέριο – οι υδρογονάνθρακες. Στη συνέχεια αναφέρει πως στη διαδικασία της μετατροπής των φυσικών πόρων της σε χρήμα, συμμετέχουν οι κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών: η Fed, καθώς επίσης η Τράπεζα της Ρωσίας, οι οποίες φαίνονται μεν όμοιες μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ειδικότερα, μια θεωρητικά μικρή διαφορά μεταξύ τους, αλλάζει εντελώς την εικόνα – όπου εν πρώτοις οφείλει να γνωρίζει κανείς πως το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. είναι τεράστιο, πλησιάζοντας σήμερα τα 20 τρις $, ενώ της Ρωσίας υπολογίζεται στα 885 δις $ (πηγή). Βέβαια, εάν υπολογίσει κανείς το σημερινό ΑΕΠ της Ρωσίας σε δολάρια, το οποίο κατέρρευσε στα 1,23 τρις $ το 2015 σύμφωνα με το ΔΝΤ (πηγή), από 2,01 τρις $ το 2013 (πηγή), λόγω της υποτίμησης του ρουβλίου, θα διαπιστώσει πως από το 44% του ΑΕΠ της εκτοξεύθηκε στο 72% σε όρους δολαρίου – όταν μερικά χρόνια πριν ήταν κάτω του 10% του ΑΕΠ, αφού είχε σχεδόν μηδενισθεί το 1998, όταν χρεοκόπησε.

Ένα επόμενο χαρακτηριστικό τώρα των δημοσίων χρεών των Η.Π.Α. είναι η ραγδαία αύξηση τους, αφού στις αρχές του 2014 ήταν «μόλις» 15 τρις $ – οπότε εύλογα αναρωτιέται κανείς από πού προέρχονται αυτά τα χρέη.

Για να το ερμηνεύσουμε οφείλουμε να γνωρίζουμε πως οι Η.Π.Α. εκδίδουν κρατικά ομόλογα, όπως όλες οι άλλες χώρες – μέσω των οποίων δανείζονται χρήματα. Εν τούτοις, δεν μπορούν να δημιουργήσουν χρήματα από το πουθενά, αφού αυτό δεν αποτελεί προνόμιο του αμερικανικού δημοσίου, αλλά της Fed κάτι που συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες. Παραδόξως λοιπόν τα σύγχρονα κράτη μπορούν να κάνουν τα πάντα, εκτός από ένα: να τυπώνουν μόνα τους χρήματα, όπως συνέβαινε στο απώτερο παρελθόν.

Περαιτέρω, όταν οι Η.Π.Α. έχουν έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό τους, το οποίο υπολογίζεται στα 500 δις $, το υπουργείο οικονομικών εκδίδει ομόλογα – τα «πουλάει» δε στη Fed η οποία, με το πάτημα ενός κουμπιού, εμβάζει δολάρια στο κράτος, ίσα με την αξία των ομολόγων που εκδίδει (500 δις $). Τα χρήματα αυτά τα δημιουργεί η Fed από το πουθενά, χωρίς κανένα αντίκρισμα, όπως ένας μάγος – φυσικά όχι σε φυσική μορφή, αλλά ηλεκτρονικά στον υπολογιστή, με έναν αριθμό που συνοδεύεται από τα αντίστοιχα μηδενικά.

Με τον απλό αυτό τρόπο τώρα το κράτος αποκτά τα χρήματα που χρειάζεται, για να χρηματοδοτήσει όλες του τις κοινωνικές δραστηριότητες – τα αμυντικά του προγράμματα, καθώς επίσης όλες τις υπόλοιπες δημόσιες δαπάνες του. Επειδή όμως στο καπιταλιστικό σύστημα δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν, οι Η.Π.Α. δίνουν έναντι αυτών των χρημάτων στη Fed, όπως ήδη αναφέραμε, ομόλογα – υποσχετικές πληρωμής δηλαδή του δανείου των 500 δις $ που εισέπραξαν, συν τους τόκους που χρεώνει η κεντρική τράπεζα.

Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει αμέσως η εξής απορία: αφού το κράτος δεν μπορεί να δημιουργήσει χρήματα από το πουθενά, από πού βρίσκει αυτά, με τα οποία πληρώνει τους τόκους; Η απάντηση είναι φυσικά απλή: από τον ίδιο οργανισμό, από την κεντρική τράπεζα, γεγονός που όμως σημαίνει ότι, για να πληρώνει τα παλαιά χρέη του δημιουργεί συνεχώς καινούργια.

Πρόκειται επομένως για ένα σύστημα, το οποίο καθιστά αδύνατη την εξόφληση των χρεών – επιτρέποντας μόνο την εξυπηρέτηση τους, έως εκείνη τη χρονική στιγμή που δεν είναι πλέον δυνατή και χρεοκοπούν τα κράτη. Για τις Η.Π.Α. βέβαια που πληρώνουν τα εξωτερικά χρέη τους με δολάρια που η κεντρική τους τράπεζα δημιουργεί από το πουθενά, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο – εκτός εάν χάσουν το συγκεκριμένο τους προνόμιο, το οποίο είναι μεν επίσης προνόμιο του ευρώ (άρθρο), αλλά όχι των επί μέρους χωρών της Ευρωζώνης.

Συνεχίζοντας, το παραπάνω σύστημα παράγει διαρκώς νέα χρέη, τα οποία δεν μειώνονται ποτέ. Αντίθετα, τα χρέη αυξάνονται συνεχώς, ενώ αποκρύπτονται έμμεσα με τη βοήθεια της μεθόδου μέτρησης τους – ως ποσοστό επί του εκάστοτε ΑΕΠ και όχι ως απόλυτο μέγεθος. Για να παραμείνει βέβαια κρυφή η συγκεκριμένη διαδικασία, απαιτείται η συνεχής αύξηση του ΑΕΠ – οπότε η ανάπτυξη, χωρίς την οποία το καπιταλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Η επόμενη ερώτηση, γνωρίζοντας πως οι Η.Π.Α. χρωστούν σχεδόν 20 τρις $, η Ιαπωνία πάνω από 12 τρις $, η Κίνα περί τα 4 τρις $, η Ιταλία πάνω από 2 τρις $, η Γερμανία επίσης κοκ., είναι σε ποιόν τα χρωστούν όλα αυτά τα κράτη – όπου η απάντηση είναι προφανής: σε αυτούς που τα παράγουν, άρα στις κεντρικές τους τράπεζες, οπότε κατ’ επέκταση στους άγνωστους ιδιώτες τραπεζίτες που στέκονται πίσω από το συγκεκριμένο σύστημα. Οφείλουμε βέβαια να γνωρίζουμε πως γενικότερα στον πλανήτη, τα χρέη των οφειλετών είναι ίσα με τα χρηματικά περιουσιακά στοιχεία των δανειστών – αφού το σύνολο τους είναι πάντοτε μηδέν (άρθρο)..

Η Ρωσία

Όπως αναλύσαμε παραπάνω, οι Η.Π.Α. μπορούν να δανείζονται χρήματα από την κεντρική τους τράπεζα – η Ρωσία όμως όχι. Εάν τώρα κανείς διαβάσει τους νόμους που ισχύουν για την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, θα βρει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Ειδικότερα, υπάρχει ένας κατάλογος πολλών κρατών, από τα οποία η κεντρική τράπεζα μπορεί να αγοράσει ομόλογα – όπου όμως δεν συναντάει κανείς το όνομα της Ρωσίας. Εκτός αυτού υπάρχει μία παράγραφος, η οποία απαγορεύει στην κεντρική τράπεζα να δανείζει το κράτος – όπως άλλωστε συμβαίνει επίσης στην Ευρωζώνη με την ΕΚΤ.

Με απλά λόγια, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας μπορεί να χρηματοδοτήσει τις Η.Π.Α.,  την Ιαπωνία, τη Βρετανία κοκ. αγοράζοντας ομόλογα του δημοσίου τους, αλλά όχι την ίδια της τη χώρα – οπότε εύλογα δημιουργείται το ερώτημα, ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί η λειτουργία της. Η λογική απάντηση είναι προφανώς το ότι, εξυπηρετεί τα συμφέροντα εκείνων των χωρών, τα ομόλογα των οποίων αγοράζει: άρα των Η.Π.Α., της Βρετανίας, της Ιαπωνίας κλπ., αλλά όχι της Ρωσίας.

Τέλος, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας δεν μπορεί να δημιουργήσει χρήματα από το πουθενά – όπως ακριβώς συμβαίνει με τις επί μέρους κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης. Ουσιαστικά λοιπόν, πάντοτε σύμφωνα με το Ρώσο, λειτουργεί σαν ένα απλό ανταλλακτήριο νομισμάτων – για παράδειγμα ως εξής:

Η λειτουργία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας

Η Ρωσία εξάγει πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές, ενώ οι Η.Π.Α. παρέχουν δολάρια έναντι αυτού – οπότε η αντίστοιχη ποσότητα δολαρίων εισρέει στη Ρωσία, μέσω των πετρελαϊκών της εταιρειών, καταλήγοντας στο χρηματιστήριο της. Εντός της Ρωσίας δεν διενεργούνται πληρωμές σε δολάρια, αλλά σε ρούβλια. Τι συμβαίνει τότε στο χρηματιστήριο;

Ο βασικός αγοραστής των δολαρίων εδώ είναι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, η οποία καθορίζει την ισοτιμία τους με το ρούβλι – ενώ αγοράζει όλα τα δολάρια που εισρέουν στη χώρα έναντι ρουβλίων, τα οποία δημιουργεί επίσης από το πουθενά, συγκεντρώνοντας τα στα συναλλαγματικά της αποθέματα. Εν τούτοις, αφενός μεν τα συναλλαγματικά αποθέματα δεν ανήκουν στη Ρωσία, αλλά στην κεντρική της τράπεζα που δεν είναι στην ιδιοκτησία του κράτους και δεν ελέγχεται από αυτό, αφετέρου δεν δημιουργεί τα ρούβλια όπως η Fed.

Ειδικότερα, η Fed δημιουργεί από το πουθενά όσα χρήματα χρειάζονται οι Η.Π.Α., ανεξάρτητα από το εκάστοτε ύψος τους – ενώ η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας δημιουργεί τόσα ακριβώς χρήματα, όσα για να αγοραστούν όλα εκείνα τα δολάρια που εισέρχονται στη Ρωσία από τις εξαγωγές της.

Το σύστημα αυτό ονομάζεται «καθεστώς επιτροπής συναλλάγματος» (currency board), το οποίο φυσικά δεν έχουν οι Η.Π.Α., αλλά ούτε οι άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες των G7 – οι οποίες είναι οι μοναδικές που διαθέτουν πραγματικές κεντρικές τράπεζες, ως δανειστές ύστατης ανάγκης, ενώ η ισοτιμία των νομισμάτων τους δεν καθορίζεται από καμία επιτροπή, αλλά από τις ελεύθερες αγορές.

Συνεχίζοντας, το σύστημα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορούν τόσα χρήματα στη Ρωσία, όσα είναι τα συναλλαγματικά της αποθέματα – αποτελούμενα από δολάρια, ευρώ, γεν, ελβετικά φράγκα, στερλίνες, χρυσό κοκ. Παλαιότερα βέβαια τα αποθέματα αυτά ήταν αποκλειστικά σε χρυσό, ενώ σήμερα ο χρυσός είναι ένα μικρό μόνο μέρος τους, συνήθως κάτω του 10%. Όσον αφορά την υλική ποσότητα των ρουβλίων, είναι σε σχέση με τις ανάγκες ρευστότητας – ενώ, όταν αυξάνεται, με σταθερά τα συναλλαγματικά της αποθέματα, τότε ουσιαστικά υποτιμάται αντίστοιχα το ρούβλι.

Τι κάνει τώρα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας με τα συναλλαγματικά της αποθέματα σε νομίσματα άλλων χωρών; Απλούστατα, αγοράζει τα κρατικά ομόλογα που εκδίδουν, οπότε χρηματοδοτεί τις Η.Π.Α., τη Βρετανία, την Ευρωζώνη, την Ιαπωνία κοκ. – όπως άλλωστε φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί, με τους κυριότερους δανειστές της υπερδύναμης το 2014 (η Ρωσία συνολικά στους εξαγωγείς πετρελαίου).

Το γεγονός αυτό συμβαίνει, επειδή η διατήρηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων σε νομίσματα ή σε χρυσό δεν αποδίδει τόκους – οπότε όλες οι χώρες προτιμούν τα έντοκα ομόλογα, ιδίως δε τα αμερικανικά, λόγω της μεγάλης ρευστότητας τους (ειδικά σήμερα, όπου τα γερμανικά ή τα ιαπωνικά έχουν σχεδόν μηδενικές αποδόσεις, λόγω της πολιτικής της ποσοτικής διευκόλυνσης που ακολουθούν οι κεντρικές τους τράπεζες).

Η ρευστότητα τώρα αυτή προέρχεται παραδόξως από το μέγεθος του αμερικανικού χρέους – καθώς επίσης από τη μεγάλη ποσότητα ομολόγων που εκδίδουν οι Η.Π.Α., για να καλύπτουν τα υπερβολικά ελλείμματα τους.

Περαιτέρω, τα μόνα αληθινά συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας, όπως των άλλων κρατών, είναι αυτά σε χρυσό – τα οποία ευρίσκονται πράγματι σε κάποιο κτίριο στη Μόσχα ή αλλού. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά κάποιοι αριθμοί με μηδενικά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των Η.Π.Α. – αφού δεν υπάρχουν πουθενά αποθήκες γεμάτες με δολάρια ή με ομόλογα. Ουσιαστικά λοιπόν πρόκειται για ανύπαρκτα, εικονικά χρήματα – ενώ, εάν σκεφθεί κανείς ότι, πολλά από τα αποθέματα χρυσού των δυτικών χωρών (πίνακας), ιδίως της Γερμανίας, φυλάσσονται στα διάφορα θησαυροφυλάκια της Fed, θα κατανοήσει πως βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος της υπερδύναμης.

Όταν τώρα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πουλάει ξένο συνάλλαγμα, δολάρια για παράδειγμα, τότε τα ηλεκτρονικά χρήματα μεταφέρονται από τις αμερικανικές τράπεζες στη ρωσική – γεγονός που συμβαίνει με όλες τις κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, οι οποίες λειτουργούν με το ίδιο σύστημα.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, όταν η Ρωσία πουλάει πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές, εισπράττει εικονικά, ηλεκτρονικά δολάρια – τα οποία αγοράζει η κεντρική της τράπεζα, δημιουργώντας ρούβλια από το πουθενά. Στη συνέχεια τα δολάρια αυτά επιστρέφουν στις Η.Π.Α., όπου ανταλλάσσονται με ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου – γεγονός που σημαίνει πως όλα τα δολάρια που ανταλλάσσονται στον πλανήτη, είναι ίσα με τα χρέη της υπερδύναμης.

Δηλαδή, με 20 τρις $ περίπου σήμερα, τα οποία είναι χρήματα που δεν έχουν κερδίσει οι Η.Π.Α., αλλά έχουν ήδη καταναλώσει – που δεν προέρχονται δηλαδή από την παραγωγή των εργαζομένων τους, αλλά από το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα που κυριαρχεί σε ολόκληρη την υφήλιο.

Ως εκ τούτου τόσο από τη Ρωσία, όπως επίσης από όλες τις άλλες χώρες, έχει κλαπεί ένα βασικό δικαίωμα τους: το προνόμιο της δημιουργίας τόσων χρημάτων, όσων έχουν ανάγκη οι οικονομίες τους. Έτσι, για να μπορέσει σήμερα η Ρωσία να δημιουργήσει 66 ρούβλια, θα πρέπει να εισάγει υποχρεωτικά 1 δολάριο (ισοτιμία) – ενώ στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή η Ρωσία πρέπει να εξάγει χρήματα λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου κοκ., τότε πρέπει να χρησιμοποιήσει τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής της τράπεζας.

Ειδικότερα, τα συναλλαγματικά αποθέματα οδηγούνται στο χρηματιστήριο, όπου αγοράζονται ρούβλια έναντι δολαρίων – τα οποία (δολάρια) στη συνέχεια εγκαταλείπουν τη χώρα για τη διενέργεια των πληρωμών της. Τα ρούβλια τώρα που αγοράζει έναντι δολαρίων η κεντρική τράπεζα, ουσιαστικά τα καταστρέφει – οπότε μειώνεται ανάλογα η συνολική ποσότητα χρήματος στη Ρωσία, γεγονός που επεξηγεί γιατί έχει μειωθεί η ρευστότητα στην αγορά της, όταν ξεκίνησε η κρίση.

Σε τελική ανάλυση λοιπόν τόσο η Ρωσία, όσο και όλες οι άλλες χώρες, πληρώνουν φόρο υποτελείας στις Η.Π.Α., μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος – όπως κάποτε οι κατακτημένες από τη Ρώμη χώρες. Όσο περισσότερα κερδίζει δε μία χώρα από το εξωτερικό της εμπόριο, συνήθως από τις εξαγωγές της στις Η.Π.Α., τόσο περισσότερο φόρο πληρώνει – όπως τεκμηριώνεται από το ύψος των χρεών της υπερδύναμης απέναντι στην Κίνα και στην Ιαπωνία.

Επομένως, έχουν χάσει όλες οι χώρες τον πόλεμο με τις Η.Π.Α., όπου η Ρωσία θεωρεί υπαίτιο της ήττας της τον Γκορμπατσόφ – ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, η ευημερία της Δύσης στηρίζεται κυρίως στο σύστημα που έχει επιβάλλει. Το σύστημα αυτό αποτελεί την ατμομηχανή της προόδου της, η οποία σέρνει όλα τα υπόλοιπα βαγόνια – όπως είναι τα μηχανήματα που παράγει, η τεχνολογία, τα όπλα, οι νεωτερισμοί κοκ.

Ολοκληρώνοντας, η Ρωσία θέλει να απελευθερωθεί από το σύστημα, θεωρώντας το ως μία μεγάλη απάτη εις βάρος της – η Κίνα και οι υπόλοιπες BRICS επίσης. Όποιος όμως σχεδιάζει κάτι τέτοιο, κατηγορείται ως τρομοκράτης ή δικτάτορας – με αποτέλεσμα να δέχεται τη στρατιωτική επίθεση του ΝΑΤΟ, με στόχο να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα του!

Αυτό συνέβη στη Λιβύη και στο Ιράκ (και οι δύο δολοφονημένοι ηγέτες σχεδίαζαν να σταματήσουν τις συναλλαγές πετρελαίου έναντι δολαρίων), ενώ ο πρόεδρος Putin είναι βέβαιος πως θα έλθει πολύ σύντομα η σειρά του – οπότε ήδη προετοιμάζεται για τη μάχη των μαχών, την οποία πολύ δύσκολα θα κερδίσει..

Επίλογος

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνει κανείς ανάλογες κινήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες βέβαια δεν είναι συνειδητές – αφού οι αναφορές σε εθνικό νόμισμα (άρθρο) σημαίνουν ουσιαστικά ότι, η χώρα μας θα έπρεπε να ανακτήσει την ανεξαρτησία της από το τοκογλυφικό δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, εθνικοποιώντας επί πλέον την κεντρική της τράπεζα, όπως σχεδιάζει η Ρωσία.

Προφανώς ένα τέτοιο εγχείρημα για ένα κράτος που έχει πλέον απολέσει εντελώς την εθνική του κυριαρχία, ενώ είναι ήδη κάτι περισσότερο από χρεοκοπημένο, με μηδενική στρατιωτική ισχύ συγκριτικά με την  υπερδύναμη, δεν είναι καθόλου εύκολο – χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν θεωρούμε καλοπροαίρετες τις προθέσεις όλων αυτών που τάσσονται υπέρ ενός πραγματικά εθνικού νομίσματος (όχι απλά της δυτικής δραχμής).

Εμείς πάντως προτιμούμε να είμαστε ρεαλιστές, αποφεύγοντας αυτού του είδους τις υπερβολές – οι οποίες ακούγονται μεν ευχάριστα, ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από υποσχέσεις περί μη πληρωμής των χρεών, με τη βοήθεια του Διεθνούς Δικαίου (το οποίο μάλλον δεν εφαρμόσθηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Λιβύη κοκ.), αλλά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Black-Strip
Vassilis ViliardosΟ κ. Βασίλης Βιλιάρδος είναι ένας σύγχρονος οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου – όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για αρκετά χρόνια, με ιδιόκτητες επιχειρήσεις σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας. Έχει  εκδώσει τρία βιβλία αναφορικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 2.500 αναλύσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, με κέντρο βάρους την εθνική και διεθνή μακροοικονομία, καθώς επίσης το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ξαναδιάβασα με προσοχή την συνέντευξη του πρωθυπουργού που είχε δώσει πριν ενάμιση μήνα στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα με τίτλο "Αθήνα και Ρώμη μαζί για τους πρόσφυγες".

Σε κάποιο σημείο λοιπόν της συνέντευξής του για το μεταναστευτικό αναφέρει:
"Σε μία κρίση ανθρωπιστικών διαστάσεων, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός καταφέρνουν να αναδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Και το κάνουν ενώπιον μίας Ένωσης που κλείνει σύνορα, όπου ενισχύονται η ξενοφοβία και η μισαλλόδοξη ρητορεία της ακροδεξιάς".
Δηλαδή τι μας λέει ο κύριος πρωθυπουργός;
Πως οι ορδές που έρχονται κατά δεκάδες χιλιάδες και τα εκατομμύρια που ακόμα περιμένουν για να μπουκάρουν και να αποικίσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη κουβαλώντας μαζί τους και τα εθνοκτόνα μετα-μοντέρνα τους ένστικτα και έθιμα ως παρακαταθήκη ιδίας προικός, του διά και μέσου αιώνα, αυτά είναι απόρροια κρίσης ανθρωπιστικών διαστάσεων. Μάλιστα.

Τι άλλο μας λέει;
  • Πως η Ευρώπη εκείνη που κλείνει τα σύνορά της εμποδίζοντας τους κάθε λογής και προέλευσης μπουκαδόρους ΜΕ έφεση στην αφαίρεση κεφαλών,
  • ΜΕ προτίμηση στην φρέσκια και νέα σάρκα από 6-9 ετών για την απορροή των... περισσευούμενων και λιμνάζοντων χυμών των,
  • ΜΕ την ακολουθία λατρευτικής ευλάβειας αντιμετώπισης της γυναίκας ως res communis usus -> κοινόχρηστο πράγμα ανταλλάξιμου και προς πλειστηριασμό είδους,
  • ΜΕ τον πρέποντα σεβασμό διεκδίκησης των ετσιθελικών βουλών τους, κλίνοντας δρόμους και γραμμές, σπάζοντας οχήματα κρατικής περιουσίας, καταλαμβάνοντας εμπορικούς δρόμους και λιμάνια, μετατρέποντας μία ολόκληρη χώρα σε αφοδευτήρια και σκουπιδότοπο.
Και; Και όποιος προβάλει αντίσταση σε τέτοιες συμπεριφορές και φαινόμενα, χαρακτηρίζεται ξενοφοβικός μισαλλόδοξος και ακροδεξιός.
Δηλαδή; Για να έχουμε καλό ερώτημα:
  • Αυτός που περιθάλπει τους φονιάδες εκτελεστές γυναικών επειδή δεν τους κάθονται,
  • Αυτός που περιθάλπει τους παιδεραστές,
  • Αυτός που περιθάλπει τους κυνηγούς κεφαλών,
  • Αυτός που περιθάλπει εκείνους που καταστρέφουν την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό μιας χώρας,
  • Αυτός που εξισώνει αλλόφρονες φονταμενταλιστές αγνώστου προέλευσης δίνοντάς τους με συνοπτικές διαδικασίες ιθαγένεια,
  • Αυτός που εξοντώνει, εξαπατεί, και επιβάλει φρικιαστικά φονικά μέτρα σε εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν για να τους σώσει, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;
Άκουσε ΝΑΙ-ΝΑΙ-ΚΕ πρωθυπουργέ ΕΣΥ και η πατερίτσα σου.
Η λάσπη περί ακροδεξιών σε συνειδητοποιημένους ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες ΔΕΝ κολλά.

Και κάτι άλλο (ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες για την έκφραση):
Τα σκατά ανήκουν σε αυτόν που τα κάνει και όχι σε αυτόν που τα μυρίζει.
Και επειδή ο βόθρος γέμισε, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΤΗΝΗ.

Σπύρος Καμπιώτης
Πανεπιστημιακός
Προεδρεύων τηςπροσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝΑ-Ε


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, τεθωρακισμένα και άρματα μάχης μετακινεί από χτες η Τουρκία στην συνοριακή γραμμή με την Συρία σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ όπως τονίζουν έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλα τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή νότια του Kilis.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πέμπτη τεθωρακισμένη μεραρχία μετακινείται από το Gaziantep στα σύνορα με την Συρία, ενώ στην οδική αρτηρία από την Sanlıurfa με κατεύθυνση τα συριακά σύνορα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα από άρματα μάχης που μετακινούνται προς την συνοριακή γραμμή.

Οι Τούρκοι αναμένουν κουρδική επίθεση στο συριακό έδαφος προς κατάληψη της περιοχής της Cerablus καθώς όπως αναφέρεται, υπάρχει συμφωνία μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων να εκδιωχτούν οι Τζιχαντιστές από αυτή την περιοχή κάτι που όμως η Τουρκία δεν αποδέχεται και θεωρεί κόκκινη γραμμή για να εισβάλλει στην Συρία.

Για πολλούς οι κινήσεις αυτές των Τούρκων είναι καθαρά για ψυχολογικούς λόγους καθώς δεν θα τολμήσουν να μπουν στο συριακό έδαφος για να πολεμήσουν τους Κούρδους, γιατί αυτό θα προκαλούσε γενικότερη σύρραξη με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Πάντως η περιοχή είναι σε κατάσταση επιφυλακής και τίποτα δεν αποκλείεται καθώς στην Άγκυρα έχουν δείξει πως συχνά χάνουν την ψυχραιμία τους.

Ίδωμεν!Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει τελευταία στην ΠΓΔΜ απειλεί να βυθίσει τη χώρα σε ένα νέο κύκλο αναστάτωσης και να δρομολογήσει απρόβλεπτες, για την ώρα, καταστάσεις. Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες δυναμικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις της χώρας, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ για την αμφιλεγόμενη απόφασή του να χορηγήσει αμνηστία σε πολιτικούς που εμπλέκονται σε διάφορα σκάνδαλα.

Παράλληλα η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης της χώρας και την απομάκρυνση του αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, τον οποίο κατηγορεί για αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης και για εκτεταμένη διαφθορά, μεταδίδει η Deutsche Welle.

"Λάδι στη φωτιά" ρίχνει και η δρομολόγηση πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τις 5 Ιουνίου, τις οποίες η αντιπολίτευση γνωστοποίησε ότι θα μποϋκοτάρει, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, επιρρίπτοντας την ευθύνη γι΄αυτό στον Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο τελευταίος εμμένει ωστόσο στη διεξαγωγή των εκλογών και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι θέλει να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση, επειδή γνωρίζει ότι θα υποστεί συντριπτική ήττα.

Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις

Η Διεθνής Κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το εκρηκτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην ΠΓΔΜ. Στο πλαίσιο αυτό ο Eυρωπαίος επίτροπος θέματα Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν προσκάλεσε για αύριο, στη Βιέννη, τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, σε μία ύστατη προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

Ωστόσο ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ ανέφερε ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Βιέννης, εάν οι κ.κ. Ιβάνοφ και Γκρούεφσκι δεν ανακαλέσουν πρώτα τις αποφάσεις τους για χορήγηση αμνηστίας και για διεξαγωγή εκλογών στις 5 Ιουνίου.

Αναλυτές στα Σκόπια εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου και να προκαλέσει βίαιες αναταραχές που μπορεί να οδηγήσουν σε ζοφερές και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στις 18/4/2016 μπήκαμε σαν ιστολόγιο στον 9ο χρόνο αδιάλειπτης παρουσίας. Μετά από ένα ρομαντικό ξεκίνημα κι ενώ για δύο χρόνια διανύσαμε με σταθερή θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωπολιτική, την άμυνα και την ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνοτουρκικά και τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη, με την είσοδο στην «εποχή των μνημονίων» εμπλουτίσαμε τα περιεχόμενά μας με πολιτική αρθρογραφία επωνύμων και απλών πολιτών και περάσαμε σε μία περισσότερο σύνθετη παρουσίαση θέσεων και απόψεων, με κύριο γνώμονα τον πλουραλισμό και την σφαιρική προσέγγιση όσων συνέβαιναν στην πατρίδα μας.
Είναι γεγονός πως ενισχυθήκαμε από την προσέλευση, την συμμετοχή και την συμπαράσταση των αναγνωστών μας σε θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, ενώ με αφορμή σε έγγραφες καταγγελίες μας έγιναν περισσότερες από 60 ερωτήσεις (όλες αναπάντητες) στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τώρα πλέον περνάμε στο τρίτο στάδιο της διαδικτυακής μας παρουσίας, περισσότερο σοφοί, είτε από τους φίλους είτε από τους εχθρούς που αποκτήσαμε αυτά τα χρόνια. Είναι γεγονός πως το παρόν ιστολόγιο, ενώ υπέστη σημαντικές αλλαγές προσώπων στην εσωτερική του δομή, είναι έως και σήμερα σταθερά στοχοθετημένο από τους εκάστοτε κυβερνώντες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που γίναμε αντικείμενο έρευνας και παρακολούθησης (έως και φυσικής) ξένων μυστικών υπηρεσιών, αλλά (με μεγάλη μας έκπληξη) και των αντίστοιχων ελληνικών ή για την ακρίβεια ορισμένων που είδαν να ξεμπροστιάζονται οι "παράξενες" δραστηριότητές τους.
Χωρίς να έχουμε πτοηθεί, παρά τον συνεχή πόλεμο που δεχθήκαμε και δεχόμαστε από διάφορα κύμβαλα, φερέφωνα και εξυπηρετητές συμφερόντων που δεν συνάδουν με τα συμφέροντα της Ελλάδας, ενδυναμωμένοι εισερχόμαστε στην τρίτη (και πλέον κρίσιμη) φάση της παρουσίας μας, διατηρώντας την ανωνυμία μας για λόγους προστασίας των πηγών ενημέρωσής μας (αν και κάποιοι –ιδιαίτερα στο κτίριο της Κατεχάκη- έχουν την εντύπωση πως μας γνωρίζουν, αγνοώντας την σοβαρή πιθανότητα να γνωρίζουν ό,τι εμείς θελήσαμε να μάθουν) και επικεντρώνοντας την βασική θεματολογία μας στην επικινδυνότητα ύπαρξης και λειτουργίας του παρόντος πολιτικού προσωπικού που έχει αναλάβει ρόλο εξυπηρέτησης και εκτέλεσης εντολών που συνθλίβουν και απειλούν το σύνολο των καταστατικών δομών ύπαρξης της Ελλάδας.

Σε αυτή την τρίτη φάση λειτουργίας μας, έπειτα από περισσότερες από 46 εκατ. επισκέψεις, περισσότερα από 10 χιλιάδες πρωτότυπα ρεπορτάζ - άρθρα και απόψεις αλλά και περισσότερα από 62 χιλιάδες σχόλια επισκεπτών, θα εντατικοποιήσουμε την παρουσία μας, με άξονα τα εθνικά θέματα και την ανάδειξη ουσιαστικών προτάσεων και νέων άφθαρτων και έντιμων προσώπων που –κατά τη γνώμη μας- θα έχουν τα ποιοτικά και γνωστικά χαρακτηριστικά δημιουργίας μίας νέας έντιμης παρουσίας στην πορεία προς την απελευθέρωση της πατρίδας που σήμερα βρίσκεται υπό κατοχή.
Στην προσπάθειά μας αυτή θα αναλάβουμε επίσης έμπρακτη – φυσική παρουσία σε πολιτικά δρώμενα που θεωρούμε ότι επίκεινται και που θα απαιτηθεί η συμπαράταξη όλων των Ελλήνων. Θεωρούμε πως η παρούσα πολυσύνθετη και πολυεπίπεδη τεχνητή επιβληθείσα σύγχυση απαιτείται να αντικατασταθεί από διαφανή πολιτική παρέμβαση υγιών προσωπικοτήτων που δεν θα διστάσουν να ενωθούν, προσθέτοντας όσα μας ενώνουν και παραγράφοντας όσα -τεχνηέντως τοποθετημένα- μας χωρίζουν.

Η ανάγκη εξόδου από την πολυεπίπεδη κρίση που απειλεί τον κοινωνικό ιστό, την οικονομία, την ασφάλεια, την άμυνα και την ακεραιότητα της Ελλάδας, επιτάσσει την δημιουργία ενός εγχειρήματος που με βάση την συσπείρωση, την ομόνοια και την ένωση όλων, θα δημιουργήσει στόχους μετρήσιμους ποσοτικά, ποιοτικά και χρονικά για να ικανοποιηθεί ο κοινός σκοπός.
Περνώντας, χρονικά, στην περίοδο της ηθικής, ψυχικής (και φυσικής;) εξόντωσής μας και αντιμετωπίζοντας το δίλημμα μεταξύ του εξανδραποδισμού ή της αυτοδιαχείρισης της φτώχειας ή του πλούτου μας, θεωρούμε ως μονόδρομη την επιλογή απόπειρας εξόδου μας από την φυλακή που οι «σωτήρες» μας επιθυμούν να μας κλείσουν για να διαγράψουν οι ίδιοι τα εγκλήματά τους.

Το ιστολόγιό μας, λοιπόν, χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά αυτοβούλως συμπαρατασσόμενο στο εθνικό συμφέρον, αντιλαμβανόμενο το χρέος στους προγόνους και τις ευθύνες στους απογόνους, θα σταθεί εργάτης, στρατιώτης και αρωγός στην ύστατη επιχείρηση της ολικής επαναφοράς στα αυτονόητα μέσα από μία «μάχη» κατά εκείνων που κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ θα έπρεπε ήδη να εκτίουν ποινές επί εθνικής προδοσίας.
Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, θεωρούμε σωστό πως πρέπει να ευχαριστήσουμε όσους έμπρακτα μας στήριξαν ηθικά ή φυσικά, σε όσους επίσης συμπορεύθηκαν στην δύσκολη χωρίς κραυγές και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή με πολιτικά συμφέροντα πορεία μας κατά του συστήματος. Πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε και όσους συνεργάστηκαν ανώνυμα μαζί μας, ενώ καταθέτουμε τον σεβασμό και την εκτίμησή μας σε όσους στάθηκαν δίπλα μας και (με την υποψία γι αυτή τους την συνεργασία) χτυπήθηκαν ανελέητα στους χώρους εργασίας τους ή και στην προσωπική τους ζωή, ενώ πρέπει να ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη από εκείνους που τους πικράναμε, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά...

Πολύ σύντομα, στην τρίτη περίοδο της λειτουργίας μας που ήδη ξεκίνησε, θα γνωστοποιήσουμε και θα καλέσουμε όσους μπορούν και θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα, στον μεγάλο επικείμενο «νυν υπέρ πάντων» αγώνα… Και αυτό δεν αποτελεί προειδοποίηση, αλλά υπόσχεση σε όσους με τις πράξεις τους, τις παραλείψεις τους, τη συνεργασία τους ή την ιδεοληψία τους, εξυπηρέτησαν ή λειτουργούν υπέρ της σύγχρονης κατοχής της Ελλάδας. Κι επειδή γνωρίζουμε πως η ελευθερία κερδίζεται με αγώνες, οι αντιμέτωποι θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα βρεθούν ενώπιον των πολιτών και αντιμέτωποι των ευθυνών τους…
Αυτή είναι η δική μας υπόσχεση, γνωρίζοντας τους σχεδιασμούς τους για την επικείμενη απόλυτη φτωχοποίηση και εξευτελισμό των Ελλήνων… Στην ερώτηση ή εμείς ή αυτοί, η απάντηση είναι σε όλους γνωστή…
Όσο για εκείνους που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι παράγωγο τυχαίων και απίθανων στατιστικά γεγονότων και εξομοιώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη με ένα φυτό, τους απαντάμε πως θα τους αφήσουμε να συνεχίζουν απρόσκοπτα τη ζωή τους στην «γλάστρα» που επέλεξαν για να ζήσουν, ενώ εμείς θα αγωνιστούμε για να επανακτήσουμε την ελευθερία μας, όπως αυτή μας χαρίστηκε από Τον δημιουργό μας…

ΥΓ: Η μεγαλύτερη απάτη του διαβόλου είναι ότι έπεισε πως δεν υπάρχει. Παρόμοια απόπειρα εξαπάτησης επιχειρείται σήμερα από όλους όσους επιθυμούν να μας φέρουν σε κατάσταση απελπισίας, χωρίς οράματα και χωρίς στόχους, για να μας κάνουν σκλάβους τους...

Από τους συντάκτες του ιστολογίου «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Ελλάδα ενδέχεται να εξέλθει από την ευρωζώνη το προσεχές καλοκαίρι, σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν στο επερχόμενο δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, εκτιμούν οικονομολόγοι σύμφωνα με την Telegraph.

Η αβεβαιότητα μετά από ενδεχόμενη υπερψήφιση του «ναι» για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, θα θέσει αφόρητη πίεση στα ανεπαρκή ταμειακά διαθέσιμα της οικονομίας της Ελλάδας, σε μια εποχή που αγωνίζεται παράλληλα να αντιμετωπίσει την ροή προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με έκθεση του Economist Intelligence Unit.

Ωστόσο, οι συντάκτες της έκθεσης προβλέπουν ότι γενικότερα η Ελλάδα είναι εξαιρετικά πιθανό να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτό που επισημαίνουν είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη κάτω τεράστια πίεση και ενδεχόμενο Brexit θα μπορούσε από τώρα «να τη σπρώξει στο γκρεμό».

Η χώρα, όπως επισημαίνεται, έχει να καλύψει μεγάλες αποπληρωμές χρέους στα μέσα του 2016, ενώ οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες συνιστάται το πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα είναι απίθανο να προκαλέουν σημαντική ανάπτυξη του ΑΕΠ σε άμεσο χρονικό διάστημα.

«Ενώ η Ευρώπη θα μπορούσε πιθανότατα να χειριστεί μεμονωμένα ένα Brexit, ένα Grexit ή μια κλιμάκωση του προσφυγικού, θα ήταν απίθανο να τα καταφέρει στην περίπτωση όπου αυτές οι κρίσεις εκδηλωθούν ταυτόχρονα», αναφέρει η έκθεση με τίτλο «Η Ευρώπη τεντώνεται στα όρια».

Όπως τονίζεται, οι προσφυγικές ροές στις ακτές της Ελλάδας ασκούν συνεχείς πιέσεις στην οικονομία.

«Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που η ελληνική κυβέρνηση είναι και πάλι στα μαχαίρια με τους διεθνείς πιστωτές της σχετικά με τους όρους της τελευταίας συμφωνίας διάσωσης, ενόψει μεγάλης αποπληρωμής ομολόγων της τον Ιούλιο. Ο κίνδυνος της Ελλάδα ξανά σε κρίση είναι έντονος», αναφέρει η μελέτη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Επέτειοι και συγκρίσεις. 
Η επταετία των συνταγματαρχών και η εξαετία των μνημονίων.
Μήπως είναι άραγε ''ανίερη'' η σύγκριση των δύο αυτών περιόδων; Γιατί όμως;

Πρώτο και καλύτερο, τώρα όπως και τότε έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία.
Και μάλιστα τώρα ακόμη περισσότερο, ακόμη πιό εξώφθαλμα: απαγορεύεται απ' τους  ''εταίρους''  και τους ''θεσμούς'' η οποιαδήποτε λήψη απόφασης, η παραμικρή νομοθέτηση, χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους. 
(Και για να τελειώνει το καλαμπούρι με τον όρο ''θεσμοί'': 
Οι ''αριστεροί'' απατεώνες που τόλμησαν να προσδιορίσουν ως θεσμούς την συμμορία των τεχνοκρατών που λυμαίνεται την χώρα μας, και να τους προσδώσουν την έννοια του θεσμού, προκειμένου να μην χρησιμοποιήσουν την λέξη ''τρόϊκα'' την οποία αφόριζαν και υποτίθεται πως θα έδιωχναν απ' την χώρα και μόνο γι αυτόν τον λόγο, για παραπλάνηση του λαού, και για την σκύλευση του όρου ''θεσμός'', θα έπρεπε να ανέβουν στο ικρίωμα της αγχόνης).

Δεύτερον,  τώρα όπως και τότε το Σύνταγμα της χώρας έχει πάψει να ισχύει, έχει καταπατηθεί πολλαπλά από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Και μάλιστα τώρα ακόμη περισσότερο, μιά και τότε είχαν ανασταλεί ορισμένα μόνον άρθρα του Συντάγματος (ήταν βέβαια στην διακριτική ευχέρεια των δικτατόρων και η ολοκληρωτική του κατάργηση), ενώ σήμερα έχει καταπατηθεί το σύνολο του πνεύματος του Συντάγματος, που αφορά την ισονομία, την περιουσία των πολιτών, το προσωπικό άσυλο, το δικαίωμα στην εργασία, και τόσα άλλα.

Τρίτον, το αντίστοιχο του περιορισμού της ελευθερίας λόγου και έκφρασης που ίσχυσε στην επταετία της χούντας, έχει αντικατασταθεί στην χούντα των μνημονίων αφ' ενός από την κομματοσκυλοποίηση (δεν βρίσκεις δουλειά, ούτε διορίζεσαι κάπου αν δεν είσαι προσκυνημένο μνημονιακό κομματόσκυλο) και αφ' ετέρου από την έλλειψη δικαιώματος των πολιτών να υπερασπιστούν την περιουσία τους εναντίον των αυθαίρετων και αντισυνταγματικών τακτικών υπερφορολόγησης, των εντελώς αντισυνταγματικών περικοπών των συντάξεων (αφού άλλα είχαν συνυπογράψει κράτος και εργαζόμενος κατά την διάρκεια του εργασιακού βίου του σημερινού συνταξιούχου), και της αυθαίρετης μετατόπισης προς τα κάτω της οικονομικής έννοιας του πλούτου και της φτώχειας.

Όσο για τους διωγμούς των τότε αντικαθεστωτικών, έχουν τώρα αντικατασταθεί απ' τους διωγμούς των άξιων, των αντιμνημονιακών και όσων δεν ορκίζονται στον θεό των δωσιλόγων, το ευρώ, μέσα στους ναούς της Ενωμένης Ευρώπης των τοκογλύφων: τις τράπεζες.

Τολμούμε να ισχυριστούμε πως η χούντα των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι κατά πολύ χειρότερη εκείνης της επταετίας.
Στο κάτω κάτω τότε ήξερες με ποιούς είχες να κάνεις, ήξερες αν έπρεπε ή αν ήθελες να αντιδράσεις, ήξερες ποιοί είναι με την δημοκρατία και ποιοί όχι.
Τώρα με τον φερετζέ του αριστερού και του δημοκράτη γενικότερα, οι πολιτικοί απατεώνες θέλουν να σε φέρουν στο δίλημμα της αντίδρασης ή όχι, ενώ οι ίδιοι διαπράττουν αίσχη εις βάρος του λαού, της ελευθερίας της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Ζητούμενο τώρα πολύ περισσότερο από τότε, η ελευθερία και η ανεξαρτησία της πατρίδας.
Πιό πολύ επίκαιρο παρά ποτέ σήμερα το σύνθημα: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Καθήκον κάθε πραγματικού δημοκράτη και ελεύθερα σκεπτόμενου έλληνα, η αντίσταση και εκδίωξη της χούντας των μνημονίων και των δωσιλογικών της κυβερνήσεων!.. 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κάποτε κινδύνευες να μιλήσεις για τον Μουσταφά Κεμάλ μέσα στην Τουρκία. Σήμερα κινδυνεύεις να μιλήσεις για τον Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω από την Τουρκία

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Στην Τουρκία ανέκαθεν ο Μουσταφά Κεμάλ (1881-1938), ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας (29/10/1928), θεωρείτο «πατέρας των Τούρκων» («Ατατούρκ»).

Επί ενενήντα ολόκληρα χρόνια αν κάποιος τολμούσε να εκστομίσει κάτι εναντίον του, ακόμα και την πιο απλή αρνητική κρίση, τα είχε πολύ σκούρα. Αντιμετώπιζε άμεσο κίνδυνο να τον φάει μαύρο σκοτάδι. Το Βαθύ Κράτος σε πλήρη εναρμόνιση με την επίσημη κρατική εξουσία φρόντιζαν να διατηρούν το όνομα του Μουσταφά Κεμάλ σε σιδηρόφρακτη προστασία, με κανονικούς νόμους ή με πρακτικά «έργα» έξω από αυτούς.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2006 όταν πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο των εκπατρισθέντων Κωνσταντινουπολιτών με την συμμετοχή δεκάδων Συλλόγων και Σωματείων από ολόκληρο τον κόσμο.

Την εποχή εκείνη είχα την ιδιότητα του Προέδρου του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (το κτίριο του θεμελιώθηκε στην Καλλιθέα το 1928 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο) και κανονικά θα έπρεπε να ήμουν παρών στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο.

Η υπέργηρη όμως μητέρα μου, φορτωμένη με επώδυνες και τραυματικές μνήμες από τις αλλεπάλληλες διώξεις του Τουρκικού κράτους όταν ζούσαμε στην Κωνσταντινούπολη, επέμενε πως αν πήγαινα στην Τουρκία για το συνέδριο δεν θα την εύρισκα ζωντανή στην επιστροφή μου. Το γεγονός αυτό με υποχρέωσε να παρακαλέσω τον τότε Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών να με αντικαταστήσει.

Όταν, κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Συνέδριου της Κωνσταντινούπολης ο Αντιπρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του εκ μέρους του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών και επέστρεψε στην θέση του εντός της αίθουσας, πλήθος «δημοσιογράφων» έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν ενώ κάποιοι άλλοι συζητούσαν με παράγοντες του Συνεδρίου. Τότε ένας από τους παράγοντες του συνεδρίου πλησίασε τον Αντιπρόεδρο και του είπε ότι «δημοσιογράφοι της Χουριέτ» ισχυρίζονται ότι έβρισε τον Μουσταφά Κεμάλ ζητώντας αντίγραφο της ομιλίας του. Όταν το έλαβε, οι συζητήσεις με τους «δημοσιογράφους της Χουριέτ» συνεχίστηκαν. Σε λίγο ο παράγοντας του συνεδρίου επέστρεψε στον εύλογα ανήσυχο Αντιπρόεδρο λέγοντας πως «οι δημοσιογράφοι της Χουριέτ» (βλέπε άνθρωποι της ΜΙΤ) επέμεναν ότι «έβρισε τον Μουσταφά Κεμάλ εκτός κειμένου».

Αναστατωμένος ο τότε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών επέμενε πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αφού πραγματικά ο ισχυρισμός αυτός δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια.

Λίγο αργότερα το θέμα είχε κλείσει με την αντιπαραβολή των φωτογραφιών του Αντιπροέδρου με τις δικές μου – οι Τούρκοι διέθεταν πλούσιο υλικό από την παρουσία μου στις Γενικές Συνελεύσεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη όπου, σαν εκπρόσωπος του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, κατήγγειλα επί σειρά ετών την απάνθρωπη και ρατσιστική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς.

Η αιτία του περιστατικού ήταν οι εβδομαδιαίες εκπομπές «Άρωμα Βασιλεύουσας» που έκανα εθελοντικά στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος από το έτος 2001 και η κατ΄ επανάληψη σύστασή μου προς τους ακροατές και τους προσκεκλημένους των εκπομπών να αποκαλούμε τον Μουσταφά Κεμάλ με το όνομά του (και όχι Ατατούρκ) όπως ακριβώς κάνουμε με τον Αδόλφο Χίτλερ (δεν τον λέμε Φύρερ) ή με τον Μπενίτο Μουσολίνι που δεν τον αποκαλούμε Ντούτσε.

Αυτά, για το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας και την Τουρκική ΜΙΤ που φρόντιζαν για την διαχρονική «ιερότητα» του Μουσταφά Κεμάλ, αποτελούσαν σοβαρή εξύβριση. Η οποία τιμωρείται αυστηρά, με ποινές αλά-Τούρκα!

Το καθεστώς «προστασίας» του ονόματος του Μουσταφά Κεμάλ συνεχίστηκε μέχρι το 2014 όταν την Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας κατέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από τότε, η «σιδερένια προστασία» που παρέχει το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας σε πλήρη ταύτιση με την επίσημη κρατική εξουσία, άρχισε να μεταφέρεται σταδιακά από τον Μουσταφά Κεμάλ προς στον Ταγίπ Ερντογάν.

Στις μέρες μας στην Τουρκία δεν αποτελεί πλέον εξύβριση οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη ή ακόμα και ύβρις προς τον Μουσταφά Κεμάλ. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει εναντίον του – όχι όμως και εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος φιλοδοξεί να τον εκτοπίσει πλήρως από το πάνθεον των «Τούρκων ηρώων».

Το αποτέλεσμα είναι το Τουρκικό θέατρο του παραλόγου που έχουν ανεβάσει εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκική και Διεθνή πολιτική σκηνή το δίδυμο των «σουλτάνων» Ερντογάν και Νταβούτογλου, να παρουσιάζει συνεχώς νέες σκηνές άπειρου κάλλους που προσφέρουν άφθονο γέλιο αλλά και έντονο προβληματισμό. Ο Ταγίπ Ερντογάν σταδιακά αντιμετωπίζεται από τους φανατικούς οπαδούς του σαν «προφήτης» και οποιαδήποτε λεκτική επίθεση ή σάτιρα εναντίον του αποτελεί σοβαρή εξύβριση. Αυτό δεν ισχύει μόνο μέσα στην Τουρκία αλλά και έξω από αυτήν!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ, στις 16 Μαρτίου 2016 δήλωσε στο έκπληκτο ακροατήριο του ότι «Ο αριθμός των υποθέσεων που έως σήμερα έχει οδηγήσει στην έναρξη δικαστικών διαδικασιών για εξύβριση του Προέδρου έχει ανέλθει στις… χίλιες οκτακόσιες σαράντα πέντε (1.845)!»

Μεταξύ τους βρίσκονται δεκάδες δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, απλοί πολίτες, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Τουρκίας Σουκούρ Χακάν (υπήρξε και βουλευτής του Ερντογάν πριν διαφύγει στις ΗΠΑ) και πολλοί… ανήλικοι!

Χαρακτηριστική περίπτωση, ο ανήλικος οικοδόμος Φ.Ε. ο οποίος συνελήφθη στην κατοικία του στο Τσορλού τον Δεκέμβριο του 2015 κατηγορούμενος για ανάρτηση στο Facebook που θεωρήθηκε ότι «πλήττει την εικόνα του αρχηγού του κράτους» κατά παράβαση του άρθρου 299 του Τουρκικού ποινικού κώδικα!

Είχε προηγηθεί, τον Μάιο του 2015 η καταδίκη της εφημερίδας Χουριέτ σε πρόστιμο 7.000 περίπου Ευρώ επειδή κατηγόρησε τον Ερντογάν για διαφθορά (όλοι το έχουν τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι) και τον Οκτώβριο του 2015, η φυλάκιση του διευθυντή της αγγλόφωνης εφημερίδας Today’s Zaman Μπουλέντ Ερίς για το ίδιο αδίκημα, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου για «εξύβριση του Προέδρου» επειδή ο αρχηγός της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Ρ.Τ. Ερντογάν «τενεκεδένιο δικτάτορα» σε ομιλία του κατά την οποία καταδίκασε το μπαράζ συλλήψεων πανεπιστημιακών δασκάλων!

Η «ευαισθησία» όμως για τον «προφήτη» Ταγίπ Ερντογάν δεν περιορίζεται μέσα στην Τουρκία αλλά «εξάγεται» και στην Ευρώπη:

Στις 17 Μαρτίου 2016, στο show Εxtra 3 του Γερμανικού Τηλεοπτικού σταθμού ΝDR, προβλήθηκε ένα βίντεο διάρκειας 1:52» αφιερωμένο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο βίντεο ασκείται σκληρή κριτική των πολιτικών που εφαρμόζει ο Ερντογάν στην Τουρκία (ακραία καταστολή, εκτεταμένη λογοκρισία των ΜΜΕ αλλά και πολιτών, στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, καταστολή του Κουρδικού Κινήματος στην ΝΑ Τουρκία που στοιχίζει εκατοντάδες ζωές) ενώ διακωμωδεί τις πολύ γραφικές δημόσιες εμφανίσεις του σαν ποδοσφαιριστής ή σαν αδέξιος αναβάτης αλόγου.

Αμέσως μετά την προβολή του βίντεο, ο Γερμανός πρεσβευτής στην Άγκυρα Mardin Erdmann κλήθηκε εσπευσμένα στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου… να δώσει «πειστικές» εξηγήσεις!

Η Γερμανική Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υπενθυμίσει πως «στη Γερμανία υπάρχει ελευθερία Τύπου και έκφρασης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιτρέπεται και η σάτιρα για τους πολιτικούς, από τους οποίους δεν εξαιρούνται ούτε και Γερμανοί πολιτικοί», ενώ η δημοσιότητα που έλαβε η διαμαρτυρία της Τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε την προβολή του βίντεο του περιφερειακού σταθμού ΝDR, σε όλα τα μεγάλα κανάλια της Γερμανίας – και όχι μόνο!

Στις 31 Μαρτίου 2016, πριν ακόμα προλάβει να «κλείσει» το θέμα, ήρθε μια δεύτερη τηλεοπτική εκπομπή (Neo Magazin Royale), αυτή την φορά στο κεντρικό κανάλι ZDF της Γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δημιούργησε πραγματικό σάλο όχι τόσο για το περιεχόμενο της όσο για την θυμωμένη «απαίτηση» του «προφήτη» Ερντογάν να διωχθεί χωρίς καθυστέρηση ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν που τόλμησε να τον κοροϊδέψει τόσο «χοντρά»!

Το «μήλον της έριδος» ήταν ένα ποίημα που περιλούζει κυριολεκτικά τον Τούρκο «προφήτη» με σάτιρα για καταπίεση μειονοτήτων, Κούρδων και Χριστιανών, κακομεταχείριση γυναικών, παιδοφιλία και πολλά άλλα.

Ασυγκράτητος ο Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε μήνυση κατά του Γερμανού κωμικού, για προσβολή όχι μόνο του ιδίου αλλά και «78 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών».

Η Άγκελα Μέρκελ έσπευσε να χαρακτηρίσει το ποίημα «προσβλητικό» και να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον έτερο «σουλτάνο» Αχμέτ Νταβούτογλου προσπαθώντας να καταπραΰνει τα πράγματα αφού για την πρόοδο της διαδικασίας της μήνυσης, σύμφωνα με τον Γερμανικό ποινικό κώδικα, πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της η Γερμανική κυβέρνηση, δηλαδή η ίδια!

Ο «προφήτης» όμως παρέμεινε ανένδοτος. Η Τουρκική πρεσβεία της Γερμανίας έστειλε νότα απαιτώντας «έρευνα για προσβλητικές εκφράσεις κατά του Ερντογάν που εκστόμισε ο κωμικός Jan Böhmermann».

Η Γερμανική κυβέρνηση υποχρεώθηκε στις 15 Απριλίου 2016 να δώσει την έγκριση της για την διεξαγωγή έρευνας κατά του Γερμανού κωμικού διευκρινίζοντας πως «η απόφαση να επιτραπεί σε εισαγγελείς να διεξαγάγουν έρευνα δεν ισοδυναμεί με δικαστική ετυμηγορία».

Όπως ήταν φυσικό, ο σάλος που ακολούθησε ήταν εκκωφαντικός.

Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ από τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD (κυβερνητικούς εταίρους των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ) τάχθηκε ανοιχτά κατά της άσκησης δίωξης στον σατιρικό καλλιτέχνη: «Τα πολιτικά τμήματα υπό την ηγεσία του SPD ψήφισαν, μετά από προσεκτική εξέταση, κατά της άσκησης δίωξης. Λόγω της ισοψηφίας, η ψήφος της ομοσπονδιακής καγκελαρίου ήταν καθοριστική. Είμαστε της γνώμης ότι η άδεια για τη δίωξη, σύμφωνα με την παράγραφο 104Α του ποινικού κώδικα δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί».

Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV) εκφράζοντας την αντίθεση της επισήμανε πως η καγκελάριος στέλνει «λάθος μήνυμα» στην Τουρκική κυβέρνηση.

Ο σταθμός ZDF ανακοίνωσε πως «θα στηρίξει μέχρι τέλους» τον κωμικό ακολουθώντας τον «σε όλους τους βαθμούς, στους οποίους μπορεί να φτάσει η νομική του δίωξη».

Γνωστοί Γερμανοί καλλιτέχνες εκφράζουν την υποστήριξη τους στον Γιαν Μπόμερμαν, ενώ σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού Focus, το 82% των ερωτηθέντων θεωρεί το ποίημα δικαιολογημένο!

Τέλος, η Άγκελα Μέρκελ επικρίνεται έντονα ότι «παραβλέπει συστηματικά» τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στην «φίλη και σύμμαχο» Τουρκία προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνεργασία της που αφορά τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάποτε κινδύνευες να μιλήσεις για τον Μουσταφά Κεμάλ μέσα στην Τουρκία. Σήμερα κινδυνεύεις να μιλήσεις για τον Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω από την Τουρκία.

Η εξουσία που επέβαλε ο «προφήτης» ή «σουλτάνος» ή «πρόεδρος» διακρίνεται από ένα απόλυτο αυταρχισμό και τραμπουκισμό όχι μόνο μέσα στην Τουρκία αλλά και έξω από αυτήν. Δεν είναι μόνο τα καμώματα του στην Γερμανία, αλλά τα καμώματα του στην Συρία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Νοτιανατολική Τουρκία και στο Ιράκ όπου σφάζονται συστηματικά άμαχοι πληθυσμοί. Τα καμώματά του με το Ισλαμικό κράτος ή με την συμπεριφορά του απέναντι στην Αίγυπτο, την Ρωσία, το Ισραήλ, την Περσία, την Αρμενία ακόμα και απέναντι στην παραδοσιακή «σύμμαχο», την Αμερική.

Αλλά όπως είπε και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμήρ Πούτιν στις 15 Απριλίου 2016 στα πλαίσια συνέντευξης τύπου «Αν κάποιος αποφασίσει να πνιγεί από μόνος του, τότε είναι αδύνατο να σωθεί»!
Μένει να δούμε αν αυτό θα επιβεβαιωθεί και στην περίπτωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το λέμε συνέχεια. Οι Έλληνες πολιτικοί είναι απατεώνες. Μπορεί όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Το χειρότερο όμως από όλα, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί που τους πιστεύουν. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί που τους υποστηρίζουν και τους ψηφίζουν. Σαν να ζούμε σε παράλληλο σύμπαν, όπου οι πολιτικοί κλέβουν και εξαπατούν, ενώ εμείς νομίζουμε ότι φταίνε εξωγήινοι!

Δε θα μιλήσω για τις δημοσκοπήσεις, αφού αυτές είναι ψεύτικες. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Οι δημοσκοπικές εταιρίες χρησιμοποιούνται από τα κόμματα εξουσίας, ή μάλλον από τα κόμματα του «συστημικού τόξου» (δηλαδή αυτά που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών) για να κάνουν την προπαγάνδα τους.

Πλέον, αυτή είναι η «δημοκρατία».

Κόμματα και πολιτικοί που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών μένουν στην εξουσία οτιδήποτε και να κάνουν. Είτε κλέβουν, είτε λένε ψέματα, είτε εξαπατούν, τίποτα δεν τους κουνάει αν εξυπηρετούν τα συμφέροντα. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα (δικαστές, ΜΜΕ, νόμοι, εκλογές, δημοσκοπήσεις, αστέρες της TV… κλπ) για να μείνουν στην εξουσία και να υπηρετήσουν τους υπηρέτες τους. Δηλαδή, πολιτικοί-μαριονέτες. Όποιος πάει κόντρα στο σύστημα ή όποιος πάει να τους χαλάσει το πάρτι, τότε πάλι χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα για να καταστρέψουν τους αντιπάλους τους. Τα ΜΜΕ, τους δικαστές, τους νόμους κλπ. Όλα είναι εξαρτημένα!

Αυτή είναι πλέον η δημοκρατία σήμερα.

Ένα σύστημα εξουσίας που ελέγχεται από τους ισχυρούς της γης, οι οποίοι βάζουν πολιτικούς-πιόνια σε όλες τις θέσεις ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Βρίσκουν χώρες ανεκμετάλλευτες όπου μπορούν τα βγάλουν πολλά χρήματα, και ξεκινάει το γλέντι.
Ξεκινούν πολέμους και κρίσεις.
Ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις.
Ελέγχουν τους δικαστές και χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για την προπαγάνδα τους.
Ρίχνουν τις τιμές των «ασημικών» της χώρας, και αρχίζει το ξεπούλημα!
Και την ώρα που γίνεται όλο αυτό, ο λαός πιστεύει αυτά που τους λένε πολιτικοί και τα ΜΜΕ, αντί να αντιδρούν στην καταστροφή. Όποιος φυσικά πάει κόντρα, έστω και αν έχει δίκιο, είτε φυλακίζεται, είτε δολοφονείται, είτε μπαίνει στο περιθώριο.
Στο ίδιο έργο θεατές! Τόσες χώρες του κόσμου τα έχουν περάσει αυτά, αλλά εμείς συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι είμαστε μοναδικοί.
Μας λένε ότι έχουμε κρίση, ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας και τους πιστεύουμε, αντί να κάνουμε έρευνα και να δούμε ότι ΟΛΟΙ οι λαοί ζούνε πάνω από τις δυνατότητές τους. ΟΛΟΙ είναι χρεωμένοι, ΟΛΟΙ είναι σε κρίση… Αλλά η διαφορά είναι ότι τώρα ήρθε η σειρά της Ελλάδας.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για να δούμε πως εφαρμόζουν την προπαγάνδα τους.
Ας πούμε ότι κάποιος της κυβέρνησης-μαριονέτας, δηλαδή κάποιος του «Συστημικού Τόξου» πει αναφερόμενος σε δημοσιογράφο: «Εκείνη την ώρα κανονικά έπρεπε να σηκωθώ απάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, τρία μέτρα αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου».
Τι θα συμβεί; Απολύτως τίποτα. Δε θα ιδρώσει το αυτί κανενός.
Ναι, θα βγάλουμε κάποια ανακοίνωση ή θα αναφερθεί με μικρά γράμματα στα ξεπουλημένα ΜΜΕ, για να μάτια του κόσμου, αλλά τίποτε άλλο πέρα αυτού. Επίσης, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος θα πει ότι ήταν «λεκτικό ατόπημα» και θα ξεχαστεί μετά από μερικές ώρες.

Ας πούμε τώρα ότι το ίδιο ακριβώς το πει κάποιος εκτός «Συστημικού Τόξου». Τι θα συμβεί; Θα γίνει στην ουσία χαμός. Θα είναι πρώτη είδηση για μέρες. Θα βγάλουν δεκάδες ανακοινώσεις, όπου θα μιλούν για δημοκρατία και βία και άλλα τέτοια ωραία που λένε συνήθως. Θα αρχίσουν εκστρατεία στο Twitter με το hash-tag #notojournalistviolence και άλλα τέτοια μέχρι θα παραιτηθεί ο Υπουργός από τη θέση του.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει παντού και με όλους. Όποιος είναι εντός «Συστημικού Τόξου», δηλαδή όποιος εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών, είναι αλώβητος στα πάντα! Τίποτα δεν τον ακουμπάει οτιδήποτε και να κάνει. Είτε κλέψει, είτε εξαπατήσει, είτε ακόμη και να σκοτώσει. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ (ναι, τα εγκλήματά του καταγράφονται από τους ισχυρούς, και αν ποτέ αυτός αποφασίσει να αντιδράσει, τότε βγαίνουν όλα στη φόρα). Όπως έγινε με τον Καντάφι. Ήταν για 40 χρόνια ο κολλητός όλων των ισχυρών, όσο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα δηλαδή, αλλά μόλις αντέδρασε, έγινε ο μεγαλύτερος τρομοκράτης του κόσμου και με συνοπτικές διαδικασίες τον βγάλανε από τη μέση. Η Χίλαρι Κλίντον, αυτή που θέλει να γίνει Πρόεδρος της Αμερικής, μόλις έμαθε τα νέα, πανηγύριζε όπως πανηγυρίζαμε όταν έβαζε η Εθνική μας ομάδα γκολ στο Euro. Βέβαια αυτό, δηλαδή που χαιρόταν ότι Ισλαμιστές τρομοκράτες δολοφόνησαν ηγέτη χώρας κανείς δεν το σχολιάζει, αλλά όλοι ασχολούνται με τον Trump που θέλει να σταματήσει τη λαθρομετανάστευση στη χώρα του. Είπαμε… εντός και εκτός «Συστημικού Τόξου».

Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι πόσο εύκολα κατευθύνουν τα πλήθη οι ισχυροί της γης. Με τόση πληροφορία διαθέσιμη, αναρωτιέμαι γιατί είμαστε τόσο ηλίθιοι και δε βλέπουμε τι γίνεται στην πραγματικότητα; Πως γίνεται να μας έχουν καταστρέψει οι απατεώνες πολιτικοί και ακόμα θα πιστεύουμε ότι οι ίδιοι θα μας σώσουν.
Πως γίνεται αυτό;

Καταστρέφουν την πατρίδα μας με τη λαθρομετανάστευση, αφού θέλουν φτηνά εργατικά χέρια και πολυπολιτισμικότητα, κι εμείς φοβόμαστε να μιλήσουμε μη μας πουν ρατσιστές.
Δεν βλέπουμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο;
Δε βλέπουμε την υποκρισία;
Δε σιχαινόμαστε όταν ο Πάπας μιλάει για γέφυρες αντί για τοίχους, αναφερόμενος στο κλείσιμο των συνόρων, ενώ την ίδια ώρα το Βατικανό έχει τα πιο υψηλά τείχη από οποιαδήποτε χώρα;
Αλήθεια ρε Πάπα, αν αγαπάς τόσο πολύ τους λαθρομετανάστες, γιατί δεν παίρνεις μερικούς στο Βατικανό;
Το ίδιο και ο Zuckerberg του Facebook, που κατηγόρησε τον Trump ο οποίος θέλει να χτίσει τοίχο με το Μεξικό για να αποτρέψει τη λαθρομετανάστευση (δεν σχολιάζω αν ο Trump είναι βλάκας ή όχι, αλλά σχολιάζω την υποκρισία των άλλων. Όλοι ίδιοι είναι, απλά ο Trump λέει τα πάντα έξω από τα δόντια, ενώ οι άλλοι τα λένε πίσω από κλειστές πόρτες. Εσένα σου λένε αυτό που θέλεις ν’ ακούσεις, σου χαϊδεύουν δηλαδή τ’ αυτιά, ενώ στην πραγματικότητα έχουν τις ίδιες, αν όχι χειρότερες απόψεις από τον Trump). Έτσι ο κ. ευαίσθητος Zuckerberg μένει σε μία έπαυλη, προστατευμένη από τεράστια τείχη και δεκάδες οπλισμένους φύλακες, μακριά από τα σύνορα με το Μεξικό. Πληροφορίες λένε επίσης ότι αγόρασε και τα γειτονικά σπίτια γιατί τον ενοχλούσαν οι κάτοικοι. Είναι ο ίδιος που κόβει σχόλια στο Facebook αναγνωστών κατά του Ισλάμ και της Ισλαμοποίησης της κοινωνίας. Αυτός που έχει οπλισμένους να τον φυλάνε μιλάει επίσης για απαγόρευση της οπλοκατοχής. Αυτός είναι που μιλάει για ανοιχτά σύνορα!

ΦΤΟΥ ΣΑΣ! Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί!

Και αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες, τους υποστηρίζουμε κιόλας. Είμαι βέβαιος ότι αν πάω στο Facebook και βρω την ανάρτηση του Zuckerberg με την παραπάνω δήλωση θα βρω εκατομμύρια Like!

Δηλαδή οι ισχυροί της γης, η λεγόμενη ελίτ, θα μας κάνουν να ανοίξουμε τα σύνορά μας, θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν το έθνος μας, θα γεμίσουν την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη με λαθρομετανάστες - τζιχαντιστές που θα μετατρέψουν τις κοινωνίες μας σε βόθρους, θα δώσουμε πίσω όλα τα όπλα μας (αυτοί που διαθέτουν δηλαδή)… και την ίδια ώρα αυτοί θα ζουν πίσω από τείχη, στις βίλες τους, προστατευόμενοι από οπλισμένους φύλακες, μέσα σε γειτονιές καθαρές και ασφαλείς.

Καλά ρε… ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ; ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!
ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ είναι ΟΛΟΙ!

- Ο Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι όλοι ήξεραν ότι το Μνημόνιο δε βγαίνει. Σώπα! Δεν το ξέραμε! Ο GAP παραδέχτηκε ότι το Μνημόνιο το αποφάσισε όρθιος μέσα σε μία κουζίνα. Μη ξεχνάμε ότι το Μνημόνιο 1 ήρθε μετά το «Λεφτά Υπάρχουν» (Εισαγγελέας θα επέμβει; Πολλά ζητάω ε;)
- Ο Σαμαράς/Βενιζέλος (αντι-μνημονιακοί τότε) έφεραν το Μνημόνιο 2 μετά το «Δε συναινώ στο λάθος» του Σαμαρά. Τότε ο Σαμαράς είχε επέμβει στη δικαιοσύνη για να βάλει φυλακή βουλευτές του 3ου κόμματος. Το παραδέχονται πλέον όλοι. (Εισαγγελέας θα επέμβει; Πολλά ζητάω ε;)
- Ο Τσίπρας έκλεψε την εξουσία με το «Σκίζω τα μνημόνια», «Merkell Go Home», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», και άλλα τέτοια ωραία. Φυσικά, όπως γνωρίζουμε όλοι Τσίπρας και Καμμένος (με τις κόκκινες γραμμές του), έφεραν το Μνημόνιο 3, το χειρότερο όλων (Εισαγγελέας θα επέμβει; Πολλά ζητάω ε;)

Θα κάνω μία πρόβλεψη, αν πέσει ο Τσίπρας, που αμφιβάλλω ότι θα συμβεί αυτό, γιατί οι ισχυροί της γης αποφασίζουν ποιος πέφτει και ποιος ανεβαίνει. Όταν θα έχουν τελειώσει μαζί του, τότε θα πέσει, αλλιώς θα τελειώσει την τετραετία και μπορεί και να βγει και πάλι. Γιατί έχουμε πει: Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι στην ουσία, θα ήταν παράνομες. Μην το ξεχνάτε.

Αν πάντως αφήσουν να γίνουν εκλογές θα τις κερδίσει ο Κυριάκος. Άλλος χαζός του μπαμπά που θα τον κάνουν πρωθυπουργό. Όλες οι μαϊμού δημοσκοπήσεις βγάζουν τη ΝΔ πρώτη και τον Κυριάκο καταλληλότερο πρωθυπουργό. Όπως είχαν βγάλει τον Γ. GAP Παπανδρέου καταλληλότερο Πρωθυπουργό, τον Σαμαρά καταλληλότερο Πρωθυπουργό και τον Τσίπρα, που τον είχαν βγάλει ως ο μεγάλος ηγέτης που θα έρθει να σώσει την Ελλάδα!
Τρομάρα μου. Κανείς δεν το έψαξε να δει ότι ο Τσίπρας δεν έχει καταφέρει τίποτα στη ζωή του;
Ότι ήταν ένας καταληψίας πρόεδρος 15μελους;
Θα κυβερνήσει μία χώρα ένας τύπος που στην προσωπική του ζωή δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα;
Αν δεν υπήρχε η πολιτική ο Τσίπρας θα ήταν ένας αποτυχημένος 40ρης που θα έπινε καφέ στα Εξάρχεια και θα μίλαγε για Μαρξ.
Αυτόν περιμένατε να σώσει την Ελλάδα;

Και τώρα έχει σειρά ο Κυριάκος να μας σώσει… και θα τον βγάλουν Πρωθυπουργό. Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Υπογραφή 4ου μνημονίου!
Αυτή είναι η πρόβλεψη μου… Κούλης + 4ο μνημόνιο!

Με τόσα ψέματα, με τόσες εξαπατήσεις, με τόσους κλέφτες, με τόσα που μας έχουν κάνει οι πολιτικοί - απατεώνες, θα βγάλουμε (ή μάλλον θα βγάλουν) τον Κυριάκο πρωθυπουργό για να συνεχίσει το έργο των ισχυρών.

Αν πιστεύετε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, δείτε τη λίστα των Πολιτικών Κομμάτων που κατέβηκαν στις εκλογές του 2015.

Διαβάστε τα πρόγραμμά τους και επιλέξτε τίμιους και αγνούς πατριώτες.
Αν ξαναγίνουν εκλογές και μπουν στη Βουλή κόμματα που έχουν ήδη πάρει την εξουσία στα χέρια τους και ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας, τότε αν μη παραπονιόμαστε όταν χάνουμε το σπίτι μας, χάνουμε τη δουλειά μας ή ψάχνουμε στα σκουπίδια για φαγητό.

Είχαμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε κάτι, και δεν κάναμε τίποτα.
Σκεφτείτε και αποφασίστε.

Πηγή «Στρουθοκάμηλος»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στην καθιέρωση προσφυγικού διαβατηρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υλοποίησης μιας πολιτικής για τους πρόσφυγες που θα μείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, όπως εξήγησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Όπως επισήμανε ο κ. Βίτσας, «δεδομένου ότι πολλοί πρόσφυγες μπορεί να μείνουν ένα, δύο ή περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα, πρέπει να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους αυτούς δικαιώματα και η σκέψη μας είναι να καθιερώσουμε προσφυγικό διαβατήριο».

Ο κ. Βίτσας εξήγησε, επίσης, ότι ήδη λειτουργούν 34 κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. «Δεν θεωρούμε δομές την Ειδομένη και τον Πειραιά», διευκρίνισε, ενώ για το Ελληνικό, «που ορισμένα κανάλια τώρα το ανακάλυψαν ενώ είναι η πρώτη άτυπη δομή που άρχισε να λειτουργεί, προφανώς χρειάζεται να γίνει αποσυμπίεση». Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας παρατήρησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειαρχών μας έχουν βοηθήσει», αλλά διαχώρισε τη στάση των δημάρχων: «Με τους δημάρχους δεν είναι το ίδιο καλά τα πράγματα και χρειάζεται συνεχής επαφή, συσκέψεις και ενημέρωση».

Σχετικά με την Ειδομένη διευκρίνισε ότι ήταν στόχος της κυβέρνησης να αδειάσει σε ένα μήνα, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα. «Περιμένουμε να έρθουν συνολικά 2.500 Ευρωπαίοι που δεν έχουν έρθει», είπε.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Έγγραφα που αποκαλύπτει η βρετανική Telegraph, αναφέρουν ότι δεκάδες Ευρωπαίοι τζιχαντιστές πήραν «άδεια» από το ISIS ώστε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το γεγονός προκαλεί νέους φόβους ότι η τρομοκρατική οργάνωση ενδέχεται να σχεδιάζει νέες επιθέσεις στη Δύση.

Η Telegraph αναφέρει ότι ξένοι τζιχαντιστές ταξιδεύουν με αξιοσημείωτη ευκολία από και προς το Χαλιφάτο του ISIS στη Συρία. Στα έγγραφα υπάρχουν ονόματα περισσότερων Ευρωπαίων από εκείνους που έχουν συλληφθεί για σχέσεις με το ISIS, προκαλώντας επιπλέον ανησυχίες στις δυτικές αρχές ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκατοντάδες «κάρτες εξόδου» δόθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση σε τζιχαντιστές που ζήτησαν να φύγουν από το 2013 έως το 2014. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν τα ονόματα των μαχητών, τον ρόλο τους στην οργάνωση, την ημερομηνία εισόδου και εξόδου, το σημείο ελέγχου από το οποίο πέρασαν και τον λόγο για τον οποίο έφυγαν.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα είναι μέρος των 2.000 που παραδόθηκαν σε αντιπολιτευόμενη συριακή εφημερίδα από κάποιον πρώην τζιχαντιστή. Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες επέστρεψαν στην Ευρώπη μετά από εκπαίδευση στη Συρία και εμφανίζονται σε αυτά τα έγγραφα.

Πηγή SkaiΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Σχεδόν μισός αιώνας: 49 χρόνια σήμερα από την 21η Απριλίου 1967, την ημέρα που επίορκοι αξιωματικοί κατέλαβαν με πραξικόπημα την εξουσία στην Ελλάδα.
Ηταν, υποτίθεται, πατριώτες.

Τώρα πώς γίνεται να είσαι πατριώτης και να στρέφεις τα όπλα κατά του Συντάγματος, του ανώτατου άρχοντος και της κυβέρνησης της χώρας και να τα καταλύεις είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί φυσικά να απαντηθεί – και γι αυτό και δεν απαντήθηκε ποτέ στα σοβαρά: η επίκληση του δήθεν «κουμμουνιστικού κινδύνου» είναι ασφαλώς μία γελοιότητα, μια φάρσα, ένα ελεεινό πρόσχημα και αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Ηδη από τότε το γνώριζαν. Από την πρώτη στιγμή.

Ακόμα πιο δύσκολο όμως είναι να κατανοήσει κανείς πώς είναι δυνατόν να δηλώνουν πατριώτες εκείνοι που οδήγησαν τον ελληνισμό στη μεγαλύτερη τραγωδία του μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πώς γίνεται να επικαλείσαι την πατρίδα, τη σημαία, το έθνος και τον λαό και όλα αυτά να τα καταστρέφεις, να τα διαλύεις μέσα από μία πρωτοφανή προδοσία που όμοιά της δεν γνώρισε ο σύγχρονος, τουλάχιστον, ελληνισμός: το πραξικόπημα στην Κύπρο που οδήγησε στον Αττίλα και στη διχοτόμηση του νησιού, αλλά και που συρρίκνωσε έκτοτε αποφασιστικά τη θέση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας: μιας δύναμης αληθινά και αποδεδειγμένα επικίνδυνα απειλητικής, όχι σαν την καρικατούρα του ανύπαρκτου δήθεν από βορρά κινδύνου…

Αν όμως αυτά τα δύο ερωτήματα αφορούν πλέον στην Ιστορία, υπάρχει κι ένα που αφορά στο σήμερα – κι αυτό ίσως να είναι από μόνο του γεγονός ακόμα πιο τραγικό: πώς γίνεται οι νοσταλγοί των προδοτών και της προδοσίας να βρίσκονται, μετά από όλα αυτά, στο προσκήνιο και να διαδραματίζουν πολιτικό ρόλο.

Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό, καθώς όλοι γνωρίζουμε την απάντηση: γίνεται, επειδή η χώρα καταστράφηκε.

Όχι μόνη της φυσικά: καταστράφηκε στα χρόνια των πολιτικών δυνάμεων της δημοκρατίας, οι οποίες όχι απλώς δεν διαδραμάτισαν τον συνταγματικό τους ρόλο τουλάχιστον εδώ και περίπου μία εικοσαετία αλλά, αντίθετα, έφεραν τη συμφορά στον τόπο.

Αυτή ακριβώς η συμφορά είναι που έδωσε τέτοιο πεδίο στους νοσταλγούς της προδοσίας.

Κι αυτή είναι μία άλλη μαύρη, επικίνδυνη όψη της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.

Και, το μόνο που μπορεί να ελπίζει κανείς, τέτοια ημέρα του χρόνου, στα πενήντα χρόνια του προδοτικού πραξικοπήματος, ή του παραχρόνου, να μην υπάρχουν μεγάλοι εορτασμοί στην έρημη αυτή χώρα…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την οριστική εγκατάλειψη της Τουρκίας στο ζήτημα των Κούρδων της Συρίας, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στις κόκκινες γραμμές της Άγκυρας όσον αφορά τις περιοχές που αφήνουν στην διοίκηση του PYD, δηλαδή του συριακού κλάδου του ΡΚΚ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να παραχωρήσουν στην κουρδική διοίκηση όλη την συνοριακή περιοχή Τουρκίας - Συρίας μεταξύ Kobanı και Afrın που τώρα κατέχεται από τους Τζιχαντιστές, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τις τουρκικές κόκκινες γραμμές που δεν θέλουν με κανένα τρόπο να περιέλθει η περιοχή αυτή στου Κούρδους και αυτό το θεωρούν αιτία τουρκικής εισβολής στο συριακό έδαφος.

Εκείνο μάλιστα που έχει θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την Άγκυρα είναι ότι οι Αμερικανοί μη έχοντας πλέον καμία εμπιστοσύνη στους Τούρκους, εγκατέλειψαν ουσιαστικά την βάση του Ιντζιρλίκ και όλες οι επιχειρήσεις τους στην Συρία γίνονται από την νέα βάση στην περιοχή του Haseke που βρίσκεται στην κουρδική επικράτεια της Συρίας.

Εκτός όμως από την βάση του Haseke, οι Κούρδοι με την συνδρομή των Αμερικανών έχουν δημιουργήσει μια νέα αεροπορική βάση στην περιοχή του Rimelan, 43 χιλιόμετρα νότια του Kobanı, κοντά στον πόταμο Ευφράτη, από όπου και εξορμούν κατά των Τζιχαντιστών.
Η είδηση της δημιουργίας αυτής της καινούργιας βάσης ήρθε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 7 Μαρτίου και δείχνει πως οι Αμερικανοί έχουν κάνει τις οριστικές τους επιλογές υπέρ των Κούρδων και κατά της Τουρκίας.

Με λίγα λόγια οι Αμερικανοί έχουν ανάψει μεγάλες φωτιές για τους Τούρκους και το ερώτημα είναι τώρα το πώς θα αντιδράσει η Άγκυρα με το δεδομένο ότι οι κόκκινες γραμμές της πάνε να γίνουν κυριολεκτικά… ροζ.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μαχαίρι στις συντάξεις, με εξαίρεση εκείνες των βουλευτών. Οι άδειες της τηλεόρασης γίνονται πλέον 5, ο Πάπας των καθολικών ήρθε στην Ελλάδα επειδή το προσφυγικό είναι ένα καθολικό πρόβλημα και ο Παναθηναϊκός είναι ένα παράδειγμα για το πόσο κακές είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Κλείσε το μικρόφωνο ηχολήπτη. Μας έχουν εξαντλήσει οι άτιμοι. Το κάνουν επίτηδες!

Θέλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο αντίστασης. Δεν είναι τυχαίο φίλοι και φίλες. Ακούς μία ανοησία και είσαι έτοιμος να την αντιμετωπίσεις. Όταν όμως ακούς πέντε ανοησίες κάθε ημέρα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τα εγκεφαλικά κύτταρα περνούν αρχικά σε μία υπερδιέγερση, αλλά πολύ γρήγορα κι αυτά κουράζονται. Έπειτα από λίγο τα θεωρούν όλα φυσιολογικά.

Τι θέλει ο σύντροφος Μανιός; Την κακή πορεία του Παναθηναϊκού απόδειξη για το πόσο κακές είναι οι ιδιωτικοποιήσεις; Αυτό είναι! Να μην του χαλάσουμε το χατίρι. Σου λέει ο άνθρωπος, ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα. Είναι δυνατόν οι ιδέες να ανήκουν στο κεφάλαιο; Ένα δίκιο το έχει, εδώ που τα λέμε…

Οι συντάξεις των παλαιών βουλευτών δεν θα κοπούν, επειδή, κατά τον γίγαντα Κατρούγκαλο, οι βουλευτές δεν έχουν πληρώσει εισφορές! Εδώ έχουμε ανεβάσει επίπεδο. Η κίνηση αυτή κρύβει μια βαθιά ιδεολογική αντιπαράθεση με τους γερμανοτσολιάδες. Προσέξτε πόσο σημαντικό είναι αυτό που αποφάσισε ο γίγαντας υπουργός μας. Όσοι πληρώνουν εισφορές στο ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να τιμωρούνται, επειδή με τα χρήματά τους συντηρούσαν το σύστημα. Άρα; Κλείνουμε το μάτι σε αυτούς που το ξέσκισαν το σύστημα και μάλιστα ποικιλοτρόπως. Μεταξύ αυτών και οι βουλευτές μας.

Πέντε άδειες; Κι εμείς που νομίσαμε ότι το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας είπε μόνο τέσσερις. Να τα κάψουν τα πτυχία τους οι άσχετοι! Διότι αποδεικνύεται ότι χωράει και πέμπτη άδεια. Μήπως υπουργέ μας χωράει και έκτη; Ή και έβδομη; Εξαρτάται από το σε πόσους έχετε υποσχεθεί! Είναι κι αυτή μία άποψη. Αλλά δεν λυπάστε στο ελάχιστο όλους εκείνους που έσπευσαν να υπερασπιστούν αντικειμενικά και δίχως άλλο κίνητρο την αρχική σας θέση…

Και φτάνουμε στο αστείο του κ. Τσίπρα περί της επίσκεψης του Πάπα των καθολικών, επειδή, λέει, το προσφυγικό είναι ένα καθολικό πρόβλημα. Κάπου εδώ το τερματίζουμε.

Προσωπικά βλέπω ένα σκοτεινό σχέδιο πίσω από όλα αυτά. Σε λίγο θα έχουμε ξεχάσει τι μας είπαν, τι μας υποσχέθηκαν, τι ισχύει. Θα πιστεύουμε μόνο ό,τι μας λένε κάθε φορά. Για να σας πω την αλήθεια, αυτή είναι μία καλή εκδοχή. Η κακή εκδοχή είναι να μην έχουμε να κάνουμε με σκληρούς κομμουνιστές που θέλουν να μας αναμορφώσουν, αλλά με ένα απαίδευτο σύνολο ανθρώπων που δεν έχει ιερό και όσιο. Και πιστέψτε με, αυτό είναι χειρότερο. Να πας για ιδεολογικούς λόγους είναι κάτι που έχει μέσα του και ένα ηρωικό στοιχείο. Να πας όμως για λόγους βλακείας…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr
Πηγή LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου