Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Απρ 2016

Τρέχει τώρα η κυβέρνηση να προλάβει με το προσφυγικό. Τρέχει να ενημερώσει τους πρόσφυγες να φύγουν από τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς που έχουν στήσει όπως αυτόν του Πειραιά. Αλλά κανείς από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν την εμπιστεύεται, δεν την πιστεύει και δεν ακολουθεί τις οδηγίες της. Όπως ακριβώς γινόταν και πριν με την Ειδομένη.

Δεν την εμπιστεύονται γιατί φοβούνται την επαναπροώθηση στην Τουρκία. Και εκεί ακριβώς πρόσφυγες και μετανάστες γίνονται έρμαια κάθε ύποπτης για τους σκοπούς της ΜΚΟ και διαφόρων «επαγγελματιών» αλληλέγγυων.

Η κυβέρνηση άφησε χύμα τα πράγματα όσο δεν ήταν κλειστά τα βόρεια Ευρωπαϊκά μας σύνορα και τώρα που ουσιαστικά με την απόφαση συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της ζητείται να κλείσει τα σύνορα στο Αιγαίο επικρατούν σκηνές χάους σε κάποιες περιοχές με θύματα και τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Και ύστερα από όλα αυτά έρχεται και ως κερασάκι στην τούρτα ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την κυβέρνησή του γιατί επί των ημερών της τα ΜΑΤ συνεχίζουν να δρουν χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες και εκδηλώσεις μίσους κατά προσφύγων και μεταναστών όπως αποδεικνύουν και οι εικόνες που είδαμε την Παρασκευή στον Πειραιά.

Τελικά αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να σπάει κάθε δικό της ρεκόρ αναποτελεσματικότητας, αναξιοπιστίας, αφερεγγυότητας και ασυνέπειας προγραμματικών προεκλογικών λόγων και κυβερνητικών πράξεων ή και κυβερνητικής απραξίας. Δύσκολα στην ελληνική πολιτική ιστορία θα καταγραφεί τέτοια κυβέρνηση που να αυτοδιαψεύδεται για κάθε λέξη που έχει πει… Θα μπορούσε να βγάζει άφθονο γέλιο αν δεν επρόκειτο για τραγωδία που ζει η χώρα.

Πηγή Antinews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ειδομένη: Οι λιγοστοί κάτοικοι ήδη αυτοοργανώνονται λόγω απουσίας του Κράτους. Οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει δημόσιους χώρους, χώρους, ακόμη και εμπρός από τίς εκκλησίες.

Ένα εφιαλτικό σενάριο
Οι κάτοικοι διερχόμενοι  προς την εκκλησία την Μ. Εβδομάδα λοιδορούνται από ακραία Μουσουλμανικά στοιχεία και αντιδρούν. 
Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. 
Το πρώτο αίμα ρέει… 

Οι μουσουλμάνοι ως αριθμητικά υπέρτεροι και υποκινούμενοι από «αλληλέγγυους» και «αμαρτωλές» Μ.Κ.Ο. επιτίθενται στην Ειδομένη και καταλαμβάνουν τα σπίτια και καταστήματα των κατοίκων… το αίμα ρέει.  

Ακολουθεί πλιάτσικο!! Επεμβαίνει η Ελληνική Αστυνομία και ακολουθούν συγκρούσεις. 
Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα ρημαγμένα σπίτια.  

Η είδηση διακινείται από «αλληλέγγυους» και «αμαρτωλές» ΜΚΟ και σε άλλους χώρους συγκέντρωσης μουσουλμάνων. 
Η σύγκρουση πολιτισμών εξελίσσεται σε θρησκευτικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες… 
Θύματα φιλόξενοι Έλληνες και ειρηνόφιλοι αλλοδαποί φιλοξενούμενοι. 

Η κυβέρνηση παραιτείται υπό την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. 
Οι βουλευτές και λοιποί κυβερνητικοί και κομματικοί αξιωματούχοι δέχονται την μήνη των πολιτών.

Η λύση για την αποφυγή του εφιαλτικού σεναρίου: 

1. Μετάβαση διπλωματών των χωρών προέλευσης των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου να τους συνετίσουν και να τους πείσουν να περιοριστούν σε χώρους μακράν των κατοικημένων περιοχών και μετεγκατάστασή τους σε φυλασσόμενους χώρους.  

2. Παρέμβαση του στρατού και της αστυνομίας ώστε να απομακρυνθούν ή και να συλληφθούν τυχόν αντιδρώντες παράνομοι μετανάστες, πρόσφυγες «αλληλέγγυοι» και «αμαρτωλές» ΜΚΟ από κατοικημένες περιοχές και η αναγκαστική μεταστέγασή τους σε φυλασσόμενους χώρους.

3. Παραμονή δύναμης της αστυνομίας και ειδικών δυνάμεων του στρατού για την διατήρηση κλίματος ειρήνης μέχρι την μετεγκατάστασή τους!

Ι. Δέμος   

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι μπίζνες από ΜΚΟ και Αλληλέγγυους, ο απίθανος Γκρούεφσκι και οι τύψεις του αριστερού Νορβηγού ο οποίος είπε ότι τον βίασε Σομαλός μετανάστης

Μεγάλες μπίζνες από τις ΜΚΟ και Αλληλέγγυους, όσο κρατάνε στην Ειδομένη και στον Πειραιά τους πρόσφυγες. Το χρήμα πέφτει άφθονο από ΟΗΕ, και ξοδεύεται ανεξέλεγκτα. Αν μπουν οι πρόσφυγες σε Κέντρα Φιλοξενίας, αναλαμβάνει το κράτος και οι ΜΚΟ χάνουν εισοδήματα. Είχαμε τους «εθνικούς προμηθευτές», αποκτήσαμε και «εθνικούς ακτιβιστές».

Καλή μπίζνα τελικά το μεταναστευτικό. Αναθέσεις σε εταιρίες με αδιαφανείς όρους [και μάλιστα κάποιες έτοιμες από καιρό, επειδή προφανώς τους είπε η καφετζού τι θα συμβεί], βάλε και τους διακινητές ιθαγενείς και αλλοδαπούς, να πως αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα.

Δεν είναι καιρός να ιδρύσουμε κι εμείς ομάδες Αλληλέγγυων στους Έλληνες; Υπάρχει ένα πρόβλημα βέβαια. Όχι επειδή δεν θα έχουμε την υποστήριξη του Δρίτσα, του Μπαλαούρα και των άλλων ογκόλιθων της επαναστατικής σταλινικής Αριστεράς, αλλά θα αποκτήσουμε τον κακόηχο και δύσοσμο τίτλο του «προοδευτικού». Θα το αντέξουμε;

Άκου τώρα… Συνέλαβαν στην Βόρειο Κορέα δύο τύπους με την κατηγορία ότι ήθελαν να σκοτώσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, το μεγάλο αφεντικό. Γιατί βρε παιδιά, να το σκοτώσετε το παλικάρι. Αν τον μείνει δυο-τρεις δεκαετίες δεν θ’ αφήσει Βορειοκορεάτη ζωντανό. Με την φόρα που πήρε θα τους πετσοκόψει όλους, και θα λυθεί το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα από μόνο του.

Βγήκε ένας Νορβηγός πολιτικός της Αριστεράς και είπε ότι τον βίασε ένας Σομαλός μετανάστης που φιλοξενούσε στο σπίτι του, κι επειδή απελάθηκε, νιώθει ενοχές διότι ο Σομαλός ήταν βίαιος επειδή είχε πόλεμο στην χώρα του και αναστατώθηκε ο ψυχικός του κόσμος.

Πέρα από τις πολλές αδιευκρίνιστες κουτσομπολίστικες πτυχές που έχει αυτή η ιστορία, ο πολιτικός της Αριστεράς μάς λέγει ότι πρέπει να έχουμε τύψεις έτσι και τιμωρηθεί -επειδή μας βίασε- λαθρομετανάστης που έρχεται από εμπόλεμη περιοχή. Κι εμείς δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε τώρα, που οι απρόσκλητοι επισκέπτες έρχονται από ζώνες πολέμου; Να μη αντιστεκόμαστεε, επειδή έχουν αναστατωμένο ψυχικό κόσμο;

Με ρώτησαν φίλοι, από πού η λατρεία μου στον Περικλή Γιαννόπουλο, και κατά διαστήματα μεταφέρω φράσεις του. Αντί εμού, απάντησε τότε ο Ίων Δραγούμης, που έγραψε για τον Γιαννόπουλο: «...μου φάνηκε σαν τον βοριά τον παγωμένο που μανιασμένος σαρώνει τους βρόμικους από μικρόβια αέρηδες και από κάθε βρόμα ή σκουπίδι καθαρίζει τον κόσμο».

Απίθανος τύπος αυτός ο Γκρούεφσκι. Δεν φτάνει που έβαλε και Αλβανούς πολίτες να ψηφίζουν ως Σκοπιανοί [αυτόν φυσικά], αλλά έβαλε και τους… νεκρούς. Μεγάλος αριθμός διαπιστώθηκε ότι ψήφισε το κόμμα του, από Σκοπιανούς που είχαν ήδη πεθάνει.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάλι θα έχουμε ντράβαλα πάλι στα Σκόπια: «Είναι αδύνατο να γίνουν οι εκλογές στις 5 Ιουνίου, λέγει ο Ζόραν Ζάεφ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν δεν υπάρξει πεδίο ελεύθερο, δίκαιο και δημοκρατικό». Και δηλώνει ότι το κόμμα του δεν θα κατέβει στις εκλογές [ήδη οι εκλογές ήταν να γίνουν τον Απρίλιο και μετατέθηκαν για Ιούνιο]. Το αυτί του Γκρούεφσκι δεν ιδρώνει. Ξέρει αυτός το κόλπο. Θα παίξει μπόλικο μακεδονισμό, και οι Σλάβοι που ντρέπονται που είναι Σλάβοι, θα τρέξουν κοντά του.

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία παρουσιάζονται σε μελέτη του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που υπογράφουν ο καθηγητής Βύρων Κοτζαμάνης και η Αλεξάνδρα Καρτούλη, MsC.

Η Ελλάδα μετά τα τέλη της δεκαετίας του 80 μεταβάλλεται από χώρα εξόδου σε χώρα εισόδου, και τα δεδομένα των τελευταίων απογραφών το επιβεβαιώνουν αναφέρουν οι συγγραφείς στο εισαγωγικό σημείωμα της μελέτης.

«Οι αλλοδαποί ανέρχονται στην απογραφή του 1981 σε 180.000 άτομα (εκ των οποίων 63% από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες αποτελώντας λιγότερο από το 2% του συνολικού πληθυσμού).Μια δεκαετία αργότερα, στην απογραφή του 1991, ο πληθυσμός τους δεν μεταβάλλεται σημαντικά, αν και οι προερχόμενοι από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες αποτελούν λιγότερο από το 50% του συνόλου.

Στην απογραφή του 2001 όμως ο αριθμός τους υπερ - τετραπλασιάζεται, καθώς καταγράφονται πλέον 762.000 άτομα μη έχοντα την ελληνική υπηκοότητα (7% του πληθυσμού της χώρας μας που εγγίζει πλέον τα 11 εκ.), ενώ το 2011, στην τελευταία απογραφή, ο πληθυσμός τους ανέρχεται πλέον στις 912.000, αυξημένος κατά 150 χιλ. σε σχέση με το 2001

Η χώρα μας, στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας ελάχιστα πλέον διαφοροποιείται άλλων νοτιο - ευρωπαϊκών χωρών που από παραδοσιακές και εμβληματικές χώρες εξαγωγής μεταναστών μετατράπηκαν τις τελευταίες δεκαετίες σε χώρες υποδοχής.

Οι εισροές προς τις μεσογειακές χώρες –συνεχίσθηκαν μέχρι τα μέσα - τέλη της δεκαετίας του 2000, εξαιτίας α) της κριτικής οικονομικής και πολιτικής κατάσταση των χωρών προέλευσης και της ζήτησης σε εργατικό δυναμικό ενός άδηλου τομέα της οικονομίας που αναπαραγόταν διευρυμένα μέχρι την ανάδυση της πρόσφατης κρίσης, και β) της γεωγραφικής εγγύτητάς τους με τις χώρες προέλευσης (ως και της σχετικής ευκολίας πρόσβασης λόγω της δυσκολίας φύλαξης των θαλασσιών τους συνόρων).

Είναι προφανές ότι η μεταστροφή αυτή των μεταναστευτικών ρευμάτων είχε άμεσες συνέπειες και στις δημογραφικές μας εξελίξεις. Η μαζική είσοδος νέων κυρίως ατόμων σε αναζήτηση εργασίας συνέτεινε εκτός των άλλων στην επιβράδυνση της γήρανσης του πληθυσμού της Ελλάδας, σε αύξηση της γεννητικότητάς του και στην τόνωση της δημογραφικής δυναμικότητάς του, καθώς στην αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών αποδίδεται σχεδόν αποκλειστικά η αύξηση του πληθυσμού μας ανάμεσα στο 1991 και το 2011.

Την τελευταία περίοδο, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης σε μια σειρά χωρών γύρω από τη Μεσόγειο και την ενδοχώρα της, οι εισροές αλλοδαπών στην Ελλάδα συνεχίζονται (αν και με σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προ του 2012 έτη) και η εμβάθυνση της πρόσφατης οικονομικής κρίσης - και τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας δεν ανακόπτουν τα ρεύματα αυτά. Η μεγάλη πλειοψηφία των παρατύπως εισερχόμενων προέρχεται την τελευταία δεκαετία όλο και περισσότερο από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της Ασίας αρχικά, της Αφρικής δε στη συνέχεια3, καθώς οι συγκρούσεις κυρίως στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής (και, δευτερευόντως σε κάποιες άλλες αφρικανικές, μη μεσογειακές χώρες) δημιούργησαν νέα μαζικά ρεύματα φυγής.

Ταυτόχρονα, το σύνολο σχεδόν των εισερχόμενων αλλοδαπών την τελευταία περίοδο στην Ελλάδα (πρόσφυγες ή/και οικονομικοί μετανάστες) δεν είχε/έχει στόχο να εγκατασταθεί στη χώρα μας, αλλά να μετακινηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε κάποια από τις «ελκτικές» χώρες της Ε.Ε και αυτό αποτυπώνεται στο πολύ μικρό ποσοστό των εισερχόμενων που καταθέτουν αίτηση ασύλου στη χώρα μας».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου