Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Απρ 2016

H εγχείρηση πέτυχε μεν, αλλά ο ασθενής βρίσκεται σε κώμα, χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν καταφέρει να επανέλθει στη ζωή – ενώ συμπεραίνεται πως οι πολίτες θυσιάστηκαν για το δημόσιο, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος των χρεών του

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Σχεδόν όλα τα γερμανικά έντυπα από τις αρχές Μαρτίου, κάποια ελληνικά και ορισμένα κυπριακά, γράφουν θριαμβευτικά πως η Κύπρος κατάφερε να εφαρμόσει με επιτυχία τα μέτρα που της επέβαλλε η Τρόικα – με αποτέλεσμα να είναι η τελευταία χώρα που δεν έχει ανάγκη πλέον το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης, με μοναδική θλιβερή εξαίρεση την Ελλάδα.

Ακόμη και το ΔΝΤ δήλωσε πως η μεγαλόνησος γύρισε σελίδα, η οικονομία της άρχισε να αναπτύσσεται, ενώ ελέγχει πια τις δαπάνες και το δημόσιο χρέος της – αν και από την επίσημη έκθεση του συμπεραίνονται εντελώς άλλα πράγματα (πηγή).

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς εάν κάνει λάθος, ερευνώντας προσεκτικά τα οικονομικά στοιχεία της Κύπρου – ειδικά όταν διαπιστώνει πως είχε ένα αρνητικό ποσοστό αποταμιεύσεων της τάξης του -11% (γράφημα), το οποίο τεκμηριώνει ακριβώς το αντίθετο. Ο δείκτης αυτός σημαίνει ότι, οι Κύπριοι Πολίτες χρεώθηκαν επί πλέον μόνο το 2014 κατά 11% – ενώ κάτι ανάλογο συνέβη επίσης το 2015, με την τάση να προβλέπεται πως θα συνεχιστεί και το 2016!

Περαιτέρω, το επόμενο ερώτημα που προκύπτει είναι εάν οι Κύπριοι έχουν χάσει εντελώς τα λογικά τους, μαζί με την Κομισιόν – αφού τίποτα δεν πηγαίνει καλά στην οικονομία του νησιού. Ειδικότερα, το δημόσιο κατάφερε με κάποιον τρόπο να εξυγιανθεί αλλά, επειδή το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών κατάρρευσε, η εξυγίανση αυτή θα πρέπει να έχει επιτευχθεί εις βάρος των Κυπρίων – κάτι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ακριβώς έχει δρομολογηθεί.

Γνωρίζουμε βέβαια πως έχει δημευθεί ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων των Ρώσων, το οποίο βοήθησε στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος (αν και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί υγιές, ειδικά μετά τη δολοφονία του από την ΕΚΤ), επίσης των Πολιτών του νησιού με καταθέσεις υψηλότερες των 100.000 €, αλλά αυτό δεν επεξηγεί την τρομακτική μείωση των αποταμιεύσεων μετά το 2014 – η οποία σημαίνει με απλά λόγια πως οι Κύπριοι πλήρωσαν ή/και χρεώθηκαν με τεράστια ποσά για να διασωθεί το κράτος τους. Φυσικά για την Ευρώπη αυτό που έχει σημασία είναι η διάσωση του δημοσίου – αδιαφορώντας για το εάν με τη διάσωση αυτή θα καταστραφεί ολόκληρη η υπόλοιπη οικονομία.

Ένα επόμενο οικονομικό μέγεθος είναι η ραγδαία άνοδος του ιδιωτικού χρέους (γράφημα), παράλληλα με τον υπερδιπλασιασμό του δημοσίου χρέους – το οποίο από 48,9% του ΑΕΠ το 2008, εκτοξεύθηκε στο 108,2% το 2014, ενώ μάλλον δεν θα σταματήσει να αυξάνεται. Όσον αφορά την ανεργία, συνεχίζει να είναι υψηλότερη του 15%, όταν το 2008 ήταν μόλις 4% (σχεδόν τετραπλασιασμός της, όταν στην Ελλάδα τριπλασιάστηκε) – ενώ το εξωτερικό χρέος είναι μεν χαμηλότερο από το 2010, αλλά αρκετά υψηλό, χωρίς να μειώνεται πλέον.

Ο επόμενος σημαντικός οικονομικός δείκτης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σε σχέση με το ΑΕΠ, το οποίο είναι πλέον πλεονασματικό στην Ελλάδα, συνεχίζει να είναι αρνητικό ενώ επιδεινώνεται – παρά το ότι έχει περιορισθεί σε σχέση με το 2008, όπου ήταν περίπου ανάλογο με αυτό της χώρας μας (γράφημα). Αυτό σημαίνει πως η Κύπρος συνεχίζει να χρεώνεται στο εξωτερικό, οπότε να χρειάζεται επί πλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη του κενού – όταν παράλληλα απαιτείται η διενέργεια επενδύσεων από ξένους, αφού οι αρνητικές αποταμιεύσεις δεν μπορούν να  εξασφαλίσουν εγχώριες επενδύσεις.

Εν πρώτοις λοιπόν συμπεραίνεται πως οι Κύπριοι Πολίτες θυσιάστηκαν για τη χώρα τους, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι ένα μεγάλο μέρος των χρεών της – καθώς επίσης πως η εγχείρηση πέτυχε μεν, αλλά ο ασθενής βρίσκεται σε κώμα, χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν καταφέρει να επανέλθει στη ζωή.

Επομένως πρόκειται για μία τραγωδία, η οποία όμως παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικά – πόσο μάλλον όταν η έξοδος από το μηχανισμό στήριξης δεν σημαίνει ότι, η Κύπρος θα διαχειρίζεται ελεύθερα τα οικονομικά της, αλλά απλά και μόνο πως θα προσπαθεί να δανείζεται από τις αγορές, για να καλύπτει τις ανάγκες χρηματοδότησης της. Μοναδικό της πλεονέκτημα θα είναι η συμμετοχή της στα πακέτα ποσοτικής διευκόλυνσης της ΕΚΤ – έναντι των εκβιασμών που θα υφίσταται τόσο από την κεντρική τράπεζα, όσο και από τις αγορές.

Ειδικά όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις (λιμάνια, ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες κλπ. – πηγή), οι απαιτήσεις των δανειστών συνεχίζουν να υφίστανται χωρίς καμία απολύτως αλλαγή – έτσι ώστε τα χρήματα που θα εισπραχθούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των δημοσίων χρεών.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε βέβαια να καταφέρει τελικά η Κύπρος να επιβιώσει, χωρίς να υποστούν άλλες θυσίες οι Πολίτες της – κάτι που όμως θα είναι πολύ δύσκολο, αφού η οικονομία της έχει καταστραφεί εντελώς, ενώ τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών της είναι τα υψηλότερα παγκοσμίως. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ασφαλώς δεν πρόκειται για μία επιτυχημένη ιστορία (success story) – όπως την παρουσιάζουν οι Γερμανοί, για να αιτιολογήσουν την επιβολή των αποικιοκρατικών μέτρων της Τρόικα.

Πηγή Analyst Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία απλώνονται μαύρα σύννεφα για το ριζοσπαστικό Ισλάμ, αλλά για την ελληνική «προοδευτική» Αριστερά όλα βαίνουν καλώς...

Δεν γνωρίζω αν οφείλεται στο «ωχ, αδελφέ» που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες, ή στην σκοπιμότητα των ιδεοληπτικών προτεραιοτήτων, το γεγονός ότι φαίνεται πως εφησυχάζουμε, παρ’ ότι σε όλη την Ευρώπη και ιδίως στην γειτονιά μας έχουν συσσωρευθεί μαύρα σύννεφα.

Στην Βουλγαρία, συμφώνως προς πληροφορίες της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, ανελήφθη δράση εναντίον της ριζοσπαστικοποίησης, με επί πλέον τεράστιο πρόβλημα τις σοβαρές αλλαγές στην παραδοσιακή συμπεριφορά των Ρομά, οι οποίοι με διάφορα κίνητρα οδεύουν προς τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.

Στπ Πάζαρτζικ της Βουλγαρίας συνεχίστηκε η δίκη εναντίον 14 ιμάμηδων, που κατηγορούνται για την διάδοση των ιδεών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, με εκκλήσεις για πόλεμο. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο ηγέτης τους, Αχμέντ Μούσα Αχμέντ, με κηρύγματα στα κοινωνικά δίκτυα κάλεσε για τζιχάντ, για μη ανεκτικότητα προς τους ανθρώπους με διαφορετική πίστη, και καλούσε σε περίπτωση ανάγκης οι αδερφοί του να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Κατά πληροφορίες των ειδικών υπηρεσιών στην Βιέννη, ο Αχμέντ Μούσα ήταν σε επαφή με την τρομοκρατική βάση του Ισλαμικού Κράτους στην Αυστρία.

Όμως, κι εδώ φαίνεται η ανετοιμότητα των Ευρωπαίων και κυρίως των Βαλκανίων στην αντιμετώπιση του ισλαμισμού, ίσως και λόγω της εκβιαστικής επιβολής του εθνοδιαλυτικού πολυπολιτισμού, επειδή στην Βουλγαρία, ενώ οι εκδηλώσεις των κατηγορουμένων είναι γνωστές εδώ και καιρό, η δίκη οδεύει χωρίς αποτέλεσμα από το 2012. Κι αυτό συμβαίνει επειδή δεν φρόντισε η νομοθεσία να προσαρμοστεί προς τα νέα δεδομένα, και το φαινόμενο "ριζοσπαστικοποίηση" εξετάζεται βάσει ενός παλιού άρθρου 108 του βουλγαρικού Ποινικού κώδικα, το οποίο εφαρμόζεται για "όποιο κηρύττει φασιστική και άλλη αντιδημοκρατική ιδεολογία".

Η έλλειψη επομένως, σωστών διατυπώσεων στο νόμο προκαλεί ατέλειωτες λογομαχίες για την έννοια των κατηγοριών. Γι' αυτό και η μόνη γυναίκα, κατηγορούμενη στη δίκη στο Πάζαρτζικ, στο σπίτι της οποίας ανακαλύφθηκαν χιλιάδες αντίγραφα ενός βιβλίου, που μετέφρασε η ίδια και το οποίο είναι απαγορευμένο σε πολλά μουσουλμανικά κράτη, σύμφωνα με την υπεράσπιση δεν είναι επικίνδυνη για την χώρα. Και δεν πειράζει, ότι, πέρα απ' αυτό, έραψε και σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Όμως, στην Βουλγαρία παρατηρείται έναρξη συζητήσεων για τον ριζοσπαστισμό, μόνο που είναι φυσικό να προκαλούν και εκνευρισμό. Στην συνδιάσκεψη στην Σόφια αυτήν την εβδομάδα, π.χ. διαπιστώθηκε ριζοσπαστικοποίηση σε διάφορες ομάδες και προσπάθειες για αλλαγή της παραδοσιακής συμπεριφοράς τους. Η κοινότητα, στην οποία γίνονται σοβαρές αλλαγές στην παραδοσιακή συμπεριφορά, είναι οι Ρομά, για τους οποίους το κήρυγμα θρησκευτικού μίσους δεν είναι τυπικό και είναι άγνωστο στην βουλγαρική ιστορία. Είναι τελείως σαφές, ότι αυτή η αλλαγή έρχεται από έξω, από εκπαιδευμένους στις αραβικές χώρες ιμάμηδες.

Αλλά, δεν ανησυχούν μόνον στην Βουλγαρία. Και η Ρουμανία βρίσκεται σε ετοιμότητα για τρομοκρατική ενέργεια. Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Ντατσιάν Τσόλος, αναγνώρισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ότι υπάρχει κίνδυνος από τρομοκρατία στη Ρουμανία. Κατά τα λόγια του οι υπηρεσίες είναι με αυξημένη ετοιμότητα, αλλά χρειάζονται κατάλληλα εργαλεία, για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα την ανάγκη καλύτερου ελέγχου κατά την πώληση προπληρωμένων καρτών για κινητά, επειδή η Ρουμανία είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη, όπου δεν χρειάζεται διαπίστωση της ταυτότητας του πελάτη, για να αγοράσει προπληρωμένη κάρτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατικές επιθέσεις και σε άλλα μέρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εδώ σ’ εμάς, με την «προοδευτική» Αριστερά, οι αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά έχουν εντολή να μην «ακουμπήσουν» τους μετανάστες, ακόμα κι εάν αυτοί αρχίσουν τον πετροπόλεμο και τις φασαρίες μεταξύ τους, όπως συνέβη το βράδυ της Τετάρτης. Η εθνική ασφάλεια έχει ακυρωθεί, ξένες ΜΚΟ αγνώστου προέλευσης και ταυτότητας κάνουν κουμάντο στις προσφυγικές κατασκηνώσεις, και οι δυνάμεις ασφαλείας και επιβολής της τάξης δεν μπορούν να επέμβουν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Μακεδών
Πηγή φωτογραφίας Νovinite
Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο John F. McManus για το περιοδικό "Τhe New American"  
Απόδοση: ¨Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Στην Ευρώπη, για αρκετές δεκαετίες, υπήρξαν πολλά προειδοποιητικά σημάδια για εκείνο που έμελλε τελικά να εξελιχθεί στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι παρατηρούσαν και διέβλεπαν όλα τα κίνητρα των πρόωρων υποστηρικτών της έκρουαν τακτικά τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των χωρών τους προς όφελος ενός υδροκεφαλικού “ευρωκράτους”.

Ωστόσο, οι ανησυχίες που εκφράστηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες δεν ήταν ικανές να εμπόδισουν την σταδιακή πορεία προς μία κεντρική κυβέρνηση για όλη την Ευρώπη. Σήμερα, από την μία άκρη έως την άλλη της ευρωπαϊκής ηπείρου, αυξάνεται ολοένα ο αριθμός εκείνων που αντιλαμβάνονται πού ακριβώς έχουν οδηγηθεί.

Το 2003, για παράδειγμα, οι Βρετανοί συγγραφείς Κρίστοφερ Μπούκερ  και Ρίτσαρντ Νορθ προκάλεσαν αίσθηση επειδή καταδίκασαν τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία των κρατών μελών της, στο εμπεριστατωμένο βιβλίο τους με τίτλο “Η μεγάλη απάτη: H μυστική ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Kάποιοι όντως αφυπνίστηκαν.

Την ίδια εκείνη χρονιά, ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας Βάτσλαβ Κλάους εναντιώθηκε στη δημιουργία ενός Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα υπερίσχυε του εθνικού συντάγματος του καθενός από τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Αναφέροντας σαφέστατα ότι υπάγεται στα Ηνωμένα Έθνη, το έγγραφο αναφέρει: “ ... Δια του παρόντος Συντάγματος ιδρύεται μία Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η νομοθεσία θα έχει υπεροχή έναντι του δικαίου των κρατών-μελών”. O Τσέχος ηγέτης προειδοποίησε ότι η υπερψήφιση του προτεινόμενου Συντάγματος της ΕΕ θα σήμαινε ότι “δεν θα υπάρχουν πλέον κυρίαρχα κράτη στην Ευρώπη, αλλά μόνο ένα κράτος”. Όταν του ζητήθηκε να διευρινίσει τι εννοούσε με το “ένα κράτος”, εξήγησε ότι η έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες θα ήταν αυτό το μελλοντικό “ένα κράτος”.

Το 2005, όταν οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να εγκρίνουν το νέο Σύνταγμα της ΕΕ, οι πολίτες της Γαλλίας και της Ολλανδίας το απέρριψαν κατηγορηματικά. Αφού δέχθηκαν ένα κάποιο ενοχλητικό "χαστούκι", αλλά όχι ήττα, οι "ευρωκράτες" ανασυντάχθηκαν, και το 2006 δοκίμασαν να ξαναστείλουν το προτεινόμενο Σύνταγμα (που πλέον ονομάζεται “συνθήκη”) για επικύρωση. Μόνο που αυτή την φορά, δεν ζήτησαν την ετυμηγορία των λαών. Το Σύνταγμα απεστάλη στους ηγέτες των κρατών-μελών, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Λισσαβώνα, όπου κέρδισε την ομόφωνη αποδοχή τους και μετατράπηκε στο όργανο της απόλυτης διακυβέρνησης για το σύνολο των 25 χωρών της ΕΕ.

Στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, το νεοσύστατο Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, με επικεφαλής τον Νάιτζελ Φαράζ, ενίσχυσε βαθμιαία την επιρροή του, ακριβώς λόγω της έκκλησής του για αποχώρηση από την ΕΕ. Στις 23 Ιουνίου, ο λαός της Βρετανίας θα έχει την ευκαιρία να απορρίψει την ένταξη στην ΕΕ σε ένα δημοψήφισμα που του έχουν υποσχεθεί εδώ και αρκετό καιρό. Το κίνημα των υποστηρικτών της εξόδου, γνωστό ως Brexit (British Exit), είναι πολύ πιθανό να κατορθώσει να βγάλει τη χώρα αυτή από την ΕΕ. Εάν η τάση επικρατήσει, είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπου η αρνητικότητα σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ έχει αυξηθεί.

Στις 15 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εκφώνησε μια σημαντική ομιλία, στην οποία κατηγόρησε τις “Βρυξέλλες” για τη μαζική μετακίνηση μεταναστών από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη. Είπε χαρακτηριστικά: “Σήμερα η Ευρώπη είναι τόσο εύθραυστη, αδύναμη, και ασθενική, όσο ένα λουλούδι που κατατρώγεται από ένα σκουλήκι”. Αναφερόμενος σε πολλά θέματα, τα οποία θεώρησε “απαγορευμένα” από την πολιτική ορθότητα και για τον ίδιο και για οποιονδήποτε άλλο, τόνισε ότι η Ευρώπη “απειλείται από την μετανάστευση”, ότι “η μετανάστευση οδηγεί στην αύξηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας”, ότι οι μάζες που καταφθάνουν “θέτουν σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής μας, την πολιτισμό μας, τα έθιμά μας, και την χριστιανική ταυτότητά μας”, και ότι οι Βρυξέλλες “καταστρώνουν σήμερα σχέδιο για να γίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης”, μια διαδικασία που θα ολοκληρώσει την καταστροφή του καθενός από τα ευρωπαϊκά έθνη-κράτη. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα αρνηθεί να δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες (όπως έχει ήδη κάνει η Γερμανία) βάσει ενός “αναγκαστικού προγράμματος επανεγκατάστασης”.

Όντως αυξάνεται ο όγκος των Ευρωπαίων που αφυπνίζονται όσον αφορά στα σχέδια των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας στόχος, όπως είπε ο Ορμπάν, είναι να “αναμίξει πολιτισμούς, θρησκείες και πληθυσμούς, μέχρι η υπερήφανη Ευρώπη μας να γίνει τελικά άψυχη και υποτάξιμη... βορά που θα έχει καταλήξει στην τεράστια κοιλιά του κήτους των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης”. Κάλεσε τους συμπατριώτες του και τους συναδέλφους τους Ευρωπαίους “να πολεμήσουν, να νικήσουν, να ξαναγράψουν, και να αλλάξουν τη μοίρα που κάποιοι προορίζουν για εμάς”.

Οι συμπατριώτες του Ορμπάν του οφείλουν μεγάλη εκτίμηση για αυτή του την παρρησία. Αυτή η συνειδητοποίηση και το θάρρος, τα οποία απαιτούνται για να μιλάει κανείς δημοσίως για τους όντως πραγματικούς κινδύνους που απειλούν τα έθνη της Ευρώπης, δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτες εξελίξεις. Η αυξητική τάση της αντίστασης στη Βρετανία εναντίον της κυριαρχίας της ΕΕ είναι άλλη μια καλή είδηση.

Τέτοιου μεγέθους συνειδητοποίηση και θάρρος θα πρέπει επίσης να υπάρξουν και να αναπτυχθούν εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη σχέδια στα χαρτιά, σύμφωνα με τα οποία προορίζεται να συμβεί στη χώρα μας, σε συνδυασμό με το Μεξικό και τον Καναδά, αυτό που ήδη έχει συμβεί στην Ευρώπη.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Tην διεξαγωγή κοινής αεροναυτικής άσκησης στο Αιγαίο, στην οποία θα συμμετάσχουν η τουρκική ΠΑ και το τουρκικό ΠΝ καθώς και Μονάδες του αμερικανικού ΠΝ στη θαλάσσια περιοχή Νότια της ΡΟΔΟΥ την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, ανακοίνωσαν οι ελληνικές υπηρεσίες με τη ΝΟΤΑΜ Α0728/16 που εκδόθηκε χθες.

Επιπλέον η ελληνική πλευρά καθόρισε ότι:

α. Τα Α/Φ που θα συμμετάσχουν στην άσκηση δεν επηρεάσουν τον ΕΕΧ, δηλαδή τα 10 ναυτικά μίλια.

β. Τα Α/Φ που θα συμμετάσχουν στην άσκηση θα υποβάλλουν στις ελληνικές αρχές σχέδια πτήσης.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες έως ότου η Τουρκία εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ A1496/16 με την οποία ανακοινώνει ότι:

α. Τα αναγραφόμενα στις παραγράφους 2.2 και 2.3 της ελληνικής ΝΟΤΑΜ (δηλαδή η μη είσοδος των Α/Φ της άσκησης στον ΕΕΧ των 10 ν.μ. καθώς και η ανάγκη υποβολής σχεδίων πτήσης), παραβιάζουν τους κανόνες του ICAO.

β. Τα Α/Φ δεν θα επηρεάσουν τον ΕΕΧ μέχρι τα 6 ν.μ. (άρα τίθεται και πάλι η απαίτηση της Τουρκίας για καθορισμός ΕΧΥ και ΕΕΧ στα 6 ν.μ.) .

γ. Τα τουρκικά Α/Φ δεν θα υποβάλλουν σχέδια πτήσης.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο και σε κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ αμφισβητεί τον ΕΕΧ με την ανοχή του ΝΑΤΟ. Αν αυτό δεν αποτελεί γκριζάρισμα του Αιγαίου και αμφισβήτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας τότε τι άλλο πρέπει να περιμένουμε;

Ας μην ξεχνάμε τη «δράση» της SNMG-2 (επιχειρεί μόνο ΛΕΣΒΟ – ΧΙΟ, αρνείται να επιχειρήσει στα Δωδεκάνησα, ούτε καν να ελλιμενιστούν τα πλοία της στη ΡΟΔΟ, παρά μόνο ΣΟΥΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΙΡΑΙΑ και στην τουρκική ναυτική βάση ΑΚΣΑΖ).

Κρίνοντας την συμπεριφορά της Τουρκίας που μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο προκλητική, θεωρείται πλέον βέβαιο ότι η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την παρουσία εναέριων μέσων του ΝΑΤΟ και της FRONTEX που βλακωδώς τους βάλαμε στο Αιγαίο, τα παροτρύνει να μην υποβάλλουν σχέδια πτήσης στις Ελληνικές αρχές. Πληροφορίες επίσης λένε ότι η τουρκική Φ/Γ GAZIANTEP δεν παρενόχλησε μόνο πολιτικό Α/Φ αλλά και στρατιωτικά εναέρια μέσα άλλων χωρών.

Πηγή Μilitaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα "Die Welt", υποστήριξε ότι ο στρατός της χώρας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων.

«Δεδομένου ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης δεν μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά αυτή τη στιγμή, η Αυστρία σύντομα θα ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα. Αυτό σημαίνει εντατικούς ελέγχους στη διάβαση Μπρένερ και με στρατιώτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προσέθεσε μάλιστα, ότι το να λειτουργεί η προστασία των συνόρων θα ήταν «ζωτικού ενδιαφέροντος για τη Γερμανία», δεδομένου ότι ο στρατός θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων, αλλά και στην καταγραφή (των προσφύγων), στο ανθρωπιστικό πεδίο, αλλά και στην επαναπροώθηση.

Ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ ζήτησε περαιτέρω ενεργότερη συμμετοχή για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον. «Προτείνουμε μια πολιτικο-στρατιωτική αποστολή της ΕΕ προς υποστήριξη της FRONTEX και μάλιστα εκεί όπου είναι αναγκαίο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί να είναι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία ή ακόμα και στη Ιταλία», συμπλήρωσε.

Πάτροκλος Τζιτζινίκας
Πηγή The FestivalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με "πυριτιδαποθήκες" μοιάζουν πλέον οι καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών όπως φάνηκε στα επεισόδια που ξέσπασαν χθες σε Χίο και Πειραιά , γεγονός που ίσως οδηγήσει την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις σκέψεις της τόσο για τους χώρους φιλοξενίας όσο και για τον τρόπο δράσης της αστυνομίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε χθες σε σχέση με την Ειδομένη ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε χώρους φιλοξενίας, αλλά για πρώτη φορά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο χρήσης αστυνομικής βίας για όσους δημιουργούν προβλήματα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, έχουν δημιουργηθεί 6.000 θέσεις φιλοξενίας, ενώ στην Ειδομένη βρίσκονται παραπάνω από 12.000 άτομα, το 50% των οποίων είναι παιδιά.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο hotspot της Χίου και τον τραυματισμό 6 ατόμων, περίπου 600 πρόσφυγες και μετανάστες χθες το πρωί έφυγαν με όλα τους τα υπάρχοντα, ανενόχλητοι, ανοίγοντας μια τρύπα στο συρματόπλεγμα του hotspot. Κάποιοι κατευθύνθηκαν στη Σούδα, στον χώρο που φιλοξενούνταν οι μετανάστες πριν από τη δημιουργία του hotspot στο Χαλκειός, και κάποιοι άλλοι στο λιμάνι.

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ανέφερε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τους όρους, σύμφωνα με τους οποίους παραχωρήθηκε ο χώρος στο Χαλκειός από τον Δήμο για τη δημιουργία του hotspot. «Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν υπάρχουν υποδομές για να παραμείνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι κλεισμένοι για τόσο καιρό», αναφέρει, προσθέτοντας ότι στο νησί έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, καθώς η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις στο πόδι, χωρίς προετοιμασία.

Από το hotspot στη Χίο (στο εσωτερικό της εγκατάστασης) έχουν αποχωρήσει οι Γιατροί του Κόσμου, καθώς στη σύρραξη καταστράφηκε το ιατρείο της οργάνωσης, αλλά και οι άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως και οι εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας. Κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ζητούν ενίσχυση των δυνάμεών τους.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να επιβιβαστούν στα πούλμαν που έφτασαν χθες το πρωί για να τους μεταφέρουν σε κέντρα φιλοξενίας.

Δύο άτομα συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος χθες στον Πειραιά για απάτη και διασπορά ψευδών ειδήσεων στους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, διέδιδαν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά και πρότειναν στους μετανάστες να τους μεταφέρουν αντί αδράς αμοιβής.

Στη Σάμο η Αστυνομία εκπέμπει SOS, καθώς οι δυνάμεις που διαθέτει δεν επαρκούν για τη φύλαξη του hotspot, υπό τις νέες συνθήκες λειτουργίας του ως κλειστού κέντρου. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το νέο νομοσχέδιο, κατ’ εφαρμογήν της Συμφωνίας, προβλέπει την πρόσληψη και ιδιωτικών εταιρειών για τη φύλαξη των hotspots.

Από τους 52.046 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν χθες στη χώρα μας, οι 5.571 παραμένουν σε κλειστά κέντρα στα νησιά, όπως ορίζεται από τη Συμφωνία της 20ής Μαρτίου μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Διπλή βόμβα από Wikileaks: 
Τόμσεν και Βελκουλέσκου αποκαλύπτουν πώς θα υποχρεώσουν Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους

Λεπτομέρειες που προκαλούν αίσθηση από μία συζήτηση, ανάμεσα στους δύο κορυφαίους αξιωματούχους του ΔΝΤ που διαχειρίζονται το θέμα της Ελλάδας, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου, δημοσιεύει το WikiLeaks.

Η συζήτηση, σύμφωνα με τον οργανισμό, δείχνει ότι το ΔΝΤ προγραμματίζει να πει στη Γερμανία ότι θα αποχωρήσει από την Τρόικα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Πρόκειται, σύμφωνα με το WikiLeaks, για τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη στις 19 Μαρτίου, μεταξύ Βελκουλέσκου και Τόμσεν.

Η πρώτη αντίδραση του Ταμείου μέσω διαρροής ήταν «ουδέν σχόλιο» (δείτε εδώ), ενώ νωρίτερα, τα Wikileaks είχαν διαψεύσει σενάρια περί ελληνικού «δακτύλου» στη διαρροή των συνομιλιών (δείτε εδώ).

Όπως αποκαλύπτουν τα Wikileaks, οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι είναι απαραίτητη μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, προκειμένου άλλοι «παίκτες» να αναγκαστούν να δεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Για τη Γερμανία αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσά τους η αύξηση φόρων και η περικοπές των συντάξεων.

Ομως, φοβούνται ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου θα «παραλύσει» τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ, σε μία κρίσιμη στιγμή. Το δημοψήφισμα, αναφέρουν, θα περιπλέξει τα πράγματα, καθυστερώντας τη «στιγμή της αλήθειας» για μετά από τη διεξαγωγή του. «Αυτό θα είναι καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βελκουλέσκου.

«Δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται», λέει ο Τόμσεν στη συζήτηση. «Τι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Ελληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit», προσθέτει, ενώ συνεχίζει «Η άλλη πιθανότητα, που πίστευα ότι θα είχε γίνει ήδη και είμαι έκπληκτος που δεν έγινε, είναι ότι εξαιτίας της κατάστασης με το προσφυγικό θα θέλουν να καταλήξουν σε συμπέρασμα. Και οι Γερμανοί εγείρουν το θέμα της διαχείρισης... Ουσιαστικά εμείς εκείνη τη στιγμή λέμε ''Κοίτα, κ. Μέρκελ, είσαι αντιμέτωπη με ένα ερώτημα. Πρέπει να σκεφτείς τι είναι περισσότερο δαπανηρό, να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να κάνεις την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;''. Αυτό είναι πραγματικά το θέμα».

Σύμφωνα με το WikiLeaks, η Βελκουλέσκου στη συγκεκριμένη συνομιλία λέει «Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα υποχώρησε... υποχώρησε λίγο τόσο στη φορολογική μεταρρύθμιση... τόσο στην έκπτωση φόρου και στις επικουρικές συντάξεις».

Η άποψη του Τόμσεν από την άλλη είναι ότι οι Ελληνες «δεν πλησιάζουν καν στο να αποδεχτούν τις απόψεις μας». Η Βελκουλέσκου από την πλευρά της επιχειρηματολογεί ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση πιεστεί αρκετά θα το έκανε... Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα».

Η Βελκουλέσκου έκανε λόγο και για λάθος στρατηγική από το ΔΝΤ. «Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Ελληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Ελληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε», αναφέρει.

Το WikiLeaks αναφέρει ότι στη συζήτηση η Βελκουλέσκου αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ εξετάζει το αν θα πρέπει να δημοσιεύσει την επικαιροποιημένη έκθεσή του για την κρίση.

Σε κάποιο σημείο η Βελκουλέσκου προτείνει και μία ασυνήθιστη λύση: να διαχωριστεί το πρόβλημα σε δύο προγράμματα, με διαφορετικούς στόχους. «Το ερώτημα είναι αν οι Ευρωπαίοι θα αποδέχονταν τους μεσοπρόθεσμους στόχους της Κομισιόν, για τους σκοπούς του προγράμματος και τους δικούς μας στόχους για τους σκοπούς της ελάφρυνσης χρέους», λέει.

«Απάντηση» Τσίπρα με επιστολή σε Λαγκάρντ

Με επίσημη επιστολή προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, και επαφές με ηγέτες χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αποκάλυψη των «καυτών» διαλόγων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε ήδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενώ άρχισε κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ζήτησε επίσης από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη να ενημερώσει τους επικεφαλής των ευρωομάδων, καθώς και τον Ρομπέρτο Γκουαλτγιέρι, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο επικεφαλής του κράτους και ο επικεφαλής της κυβέρνησης, στον μεταξύ τους διάλογο, σημείωσαν μεταξύ άλλων τα εξής:
Προκόπης Παυλόπουλος: «Όπως έχω καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρώ ότι, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».
Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις Θέσεις του Ταμείου. Θα ενημερώσω της ηγεσίες χωρών και θεσμών για τη θέση μας. Δε πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δε θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη».

H πρώτη κυβερνητική αντίδραση

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των απόρρητων διαλόγων που αποκάλυψε ο ιστότοπος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με υπουργούς και συνεργάτες του.

«Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει παιχνίδια εις βάρος της χώρας», υπογραμμίζει το Μαξίμου, σε ένα πρώτο σχόλιο για τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

Γεροβασίλη: Θα ζητήσουμε εξηγήσεις

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της, σημείωσε πως «η κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το κατά πόσον τα σχέδια χρεοκοπίας της Ελλάδας λίγο πριν το δημοψήφισμα για παραμονή ή μη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν την επίσημη θέση του Ταμείου».

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Και όμως… Οι «πρόσφυγες» - λαθρομετανάστες, παρά τις συνεχείς και «φιλότιμες» προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (και των γνωστών συνιστωσών της) να μας πείσουν πως οι περισσότεροι είναι πραγματικοί πρόσφυγες (οι οποίες αποδεικνύονται τελικά προβληματικές έως και αναληθείς ή και εμπεριέχουσες σκοπιμότητες) μπορούν να μετατραπούν σε εστία εσωτερικού κινδύνου και ανασφάλειας για την χώρα.
Μάλιστα, στις αρχές του 2015, όταν ξέσπασε το πρώτο μεγάλο κύμα εισόδου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονταν πως –αν όχι όλοι- το 90% των εισερχομένων ήταν πραγματικοί «πρόσφυγες» και αργότερα άλλαξαν τα ποσοστά σε 60-40 και τελικά τα αντέστρεψαν σε 30-70, με περισσότερους τους «μετανάστες». Αυτή η «κυβίστηση» προς την αναπόφευκτη πραγματικότητα, αποτελεί και την περίτρανη απόδειξη πως κάτι πολύ παράξενο –έως και λίαν επικίνδυνο- κρύβεται μέσα στους «πρόσφυγες». Κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη διερευνηθεί…

Παρά, λοιπόν, τα ό,ποια δημογραφικά στοιχεία των «προσφύγων (ηλικία, φυσική ικανότητα, αντιστοιχία γυναικών – παιδιών με άντρες κ.α.) τα οποία συνιστούν μία πραγματικότητα άξια προσοχής των ειδικών κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών, πρόσφατα, και μετά τις «αντιδράσεις» ή και τάσεις συγκρούσεων, που παρατηρήθηκαν μεταξύ των «προσφύγων» στα διάφορα κέντρα παραμονής τους ή και στην Ειδομένη, προστέθηκαν νέα στοιχεία που τοποθετούν το τεράστιο μέρος του «προσφυγικού» πληθυσμού σε κατάσταση διερεύνησης… Αν και η «διερεύνηση» θα έπρεπε να γίνεται από την αρχή του «φαινομένου», αφού εδώ και χρόνια ξένες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει τις ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην είσοδο «προσφύγων» στην Ελλάδα, εξαιτίας της αυξημένης πιθανότητας διείσδυσης εκπαιδευμένων ισλαμιστών τρομοκρατών ή και εξτρεμιστών φονταμενταλιστών τζιχαντιστών…

Δυστυχώς, μία πολύ σοβαρή πληροφορία, σχετική με την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης προς τους αστυνομικούς από τους «πρόσφυγες» της Ειδομένης, ήρθε να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες. Μία πληροφορία με ιδιαίτερη βαρύτητα, που καταδεικνύει πιθανή οργάνωση ή δυνατότητα οργάνωσης των «προσφύγων» σε ενέργειες ικανές να διαταράξουν την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια στην Ελλάδα. Και αυτή η πληροφορία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ικανότητα ταυτόχρονης επικοινωνίας μεταξύ των «προσφύγων», αλλά και όχι μόνο με αυτούς.

Όμως ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης (χωρίς να υπάρξει ούτε μία σύλληψη!) των «προσφύγων» στους Αστυνομικούς που βρίσκονται στην Ειδομένη, ένα SMS φαίνεται να παραλήφθηκε από 1.500 ταλαιπωρημένους «πρόσφυγες». Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο αυτού του SMS (υποθέτουμε πως οι αρμόδιες αρχές ασφάλειας και πληροφοριών θα το γνωρίζουν, αφού αυτή είναι η δουλειά τους…), την επομένη ημέρα συντονισμένοι οι «πρόσφυγες επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών μονάδων φύλαξής τους, κατά παράβαση της οιασδήποτε λογικής, αλλά και –κυρίως- της αντίληψης των προσφύγων περί ισχύος των αστυνομικών δυνάμεων και μεθόδους καταστολής που οι αστυνομικές αρχές μπορούν να χρησιμοποιούν (στις χώρες προέλευσης των «προσφύγων» είναι αδιανόητη η επίθεση σε αστυνομικό, αφού η «αντίδραση» του αστυνομικού οργάνου είναι η άμεση, βίαιη, ένοπλη και θανατηφόρα… και, κυρίως, χωρίς την οποιαδήποτε διοικητική ποινή ή νομική συνέπεια).

Από το συγκεκριμένο γεγονός, δημιουργούνται εύλογες απορίες αλλά και έντονος προβληματισμός για τον «αποστολέα» του συγκεκριμένου μηνύματος.
Αφού έχουμε ξεπεράσει την ερώτηση πως είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι «πρόσφυγες» να διαθέτουν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα, από που τα προμηθεύτηκαν αφού οι χώρες τους βρίσκονται σε πόλεμο, αλλά και ποιος πληρώνει αυτούς τους λογαριασμούς (χιλιάδων ή δεκάδων χιλιάδων smart phones) που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι λόγω της έντονης χρήσης τους κυρίως στο διαδίκτυο…

Προσπερνάμε, λοιπόν, το αυτονόητο (αν και βασικό μη απαντηθέν) ερώτημα – απορία και προχωράμε καταθέτοντας την πολύ απλή ερώτηση:
Ποιος και πως είναι σε θέση να γνωρίζει τους αριθμούς των τηλεφώνων των «προσφύγων» και επικοινωνεί μαζί τους μαζικά;

Αν και η απάντηση βρίσκεται στην αγορά ή στον (άγνωστο…«καλοπληρωτή»!) των λογαριασμών, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τον παράγοντα ΜΚΟ που δραστηριοποιείται έντονα σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης των «προσφύγων» - λαθρομεταναστών. Αυτές οι ΜΚΟ, μέλη των οποίων σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται να καταγραφούν σε φωτογραφικές μηχανές ή κάμερες, ενώ παράγουν ανθρωπιστικό έργο, ταυτόχρονα έχουν χαρακτηρισθεί ως λίαν ύποπτες ως προς την «παροχή υπηρεσιών και την παραγωγή έργου» και ως προς τα πραγματικά αίτια εμπλοκής τους στην είσοδο των «προσφύγων» - λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!!!
  • Πόσο συμπτωματική, όμως, μπορεί να είναι η βίαιη συμπεριφορά των "προσφύγων" - λαθρομεταναστών, την επομένη της λήψης αυτού του μαζικού μηνύματος; 
  • Πόσο συμπτωματικό μπορεί να είναι το συγκεκριμένο γεγονός με την μαζική ειδοποίηση - κάλεσμα στα τηλέφωνα μαθητών κατά την περίοδο του Δεκεμβρίου 2008, τότε που κάποιοι ήθελαν να κάψουν την Αθήνα;
  • Είναι δυνατόν να υπάρχουν άγνωστοι αποστολείς μαζικών μηνυμάτων SMS σε κινητά τηλέφωνα, οι οποίοι παρακινούν μεγάλους αριθμούς ατόμων σε επιθετικές πράξεις με σοβαρό κίνδυνο δημιουργίας εσωτερικής ανωμαλίας στην χώρα;
  • Είναι δυνατόν οι αρμόδιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες να μένουν αδρανείς σε υποθέσεις που άπτονται της άμεσης παρέμβασής τους;
  • Είναι δυνατόν ξένες μυστικές υπηρεσίες να δρουν ανεξέλεγκτα στη χώρα και να απειλούν με τη δράση τους έως και ανθρώπινες ζωές Ελλήνων πολιτών;
Τόσο σε αυτές, όσο και σε πάρα πολλές άλλες εύλογες ερωτήσεις, δυστυχώς, η απάντηση είναι κοινή: Όλα όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη, στον Πειραιά, στα νησιά και σε όλα τα hotspots της χώρας, όχι μόνο είναι σε γνώση των αρμοδίων ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, αλλά συμβαίνουν επειδή η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν τα αντιμετωπίζει με "πνεύμα ανοχής", αλλά τα εφαρμόζει ως κύρια γραμμή της κομματικής και κυβερνητικής πολιτικής, αδιαφορώντας -κυριολεκτικά- για τα ό,ποια αποτελέσματα εις βάρος της χώρας.


Και αυτή η "εκδοχή" αντιμετώπισης των παράξενων συμπεριφορών, επαφών και αντιδράσεων των "προσφύγων" - λαθρομεταναστών από την πλευρά της κυβέρνησης. Κι αυτό, επειδή, εάν η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν λειτουργεί βάσει σχεδίου, τότε, δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση υπολείπεται κατά πολύ τόσο ως προς τους σχεδιασμούς των "προσφύγων" - λαθρομεταναστών, όσο ως προς όλους εκείνους που βρίσκονται πίσω από αυτές τις "μεταναστευτικές ροές" και λειτουργούν με σχέδια ενάντια ή βλαπτικά επί των ελληνικών κεκτημένων και συμφερόντων.
Εάν, μάλιστα, οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν τα όσα συμβαίνουν στους χώρους των "προσφύγων" - λαθρομεταναστών και για τα πρόσωπα (Έλληνες και ξένους) που "εμπλέκονται" άμεσα ή έμμεσα με τις δραστηριότητες και τις ειδικότερες συμπεριφορές που κινούνται προς "επικίνδυνες τάσεις", τότε οι ηγεσίες -τουλάχιστον- αυτών των υπηρεσιών θα πρέπει να υποβάλλουν τις αμετάκλητες παραιτήσεις τους, σε μία ύστατη προσπάθεια να υπηρετήσουν την χώρα και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς, όμως, επειδή τίποτε δεν συμβαίνει, ούτε πρόκειται να συμβεί, από την πλευρά των "υπευθύνων", μέχρις ότου "χυθεί αίμα", θα πρέπει από την πλευρά μας, ως πολίτες, να κατανοήσουμε πως η χώρα κυβερνάται από μέλη κάποιων ΜΚΟ, οι οποίοι:
είτε λειτουργούν καλύπτοντας αποκλειστικά τις ιδεοληπτικές τους αγκυλώσεις αδιαφορώντας για τα ό,ποια αποτελέσματα,
είτε λειτουργούν καλύπτοντας τις (άγνωστες;) "ανάγκες" των "ευγενικών χορηγών" τους,
είτε, τέλος, έχουν απολέσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και δεν έχουν ή δεν είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν οτιδήποτε για την σωτηρία της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ομάδα ανθρώπων, που στο σύνολό της είτε είναι εμπλεκόμενη με διάφορες ΜΚΟ, είτε έχει αυτοαναιρεθεί πολιτικά και ηθικά από τους πρώτους μήνες στους θώκους εξουσίας, κρίνεται από ακατάλληλη έως λίαν επικίνδυνη για την Ελλάδα, την οποία συστηματικά, είτε με τις πράξεις τους είτε με τις παραλείψεις τους, εκθέτουν σε πλείστους όσους κινδύνους, τους οποίους σχεδόν κανένας πολίτης δεν μπορούσε να διανοηθεί καν πριν από μερικά μόλις χρόνια... Το χειρότερο όλων, μάλιστα, είναι πως αυτή η επικίνδυνη ομάδα φαίνεται να ελπίζει πως θα "πέσει αίμα", για να επιχειρήσει να διαφύγει των ευθυνών της, φυσικά σε αγαστή συνεργασία με τους αντικαταστάτες της, οι οποίοι σήμερα λαμπρύνουν και ενισχύουν την πολιτική τους ισχύ μέσω της απραξίας και παντελούς απουσίας τους...
Αυτή η φράξια των εθνομηδενιστών, αλλά και η επερχόμενη των ορκισμένων γερμανοτσολιάδων (με τα γνωστά παρελκόμενα διάσπασης της λαϊκής βούλησης), δεν πρόκειται να αλλάξουν πορεία, εάν ο ελληνικός λαός δεν φροντίσει να τους στείλει το δικό του μήνυμα.

Το να μην θέλει μία ΜΚΟ που έγινε κυβέρνηση να αντιληφθεί και να λειτουργήσει υπέρ του κοινού και εθνικού συμφέροντος ίσως να είναι και κατανοητό... Το να μην θέλει να αντιληφθεί και να αντιδράσει, ο λαός της χώρας, σε σχεδιασμούς εξάλειψής του, αν μη τι άλλο είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει με σοβαρές μελέτες τόσο τους ειδικούς επιστήμονες της ψυχολογίας όσο και τους ιστορικούς...

ΥΓ: Παράδοξο, βέβαια, θεωρείται και το γεγονός της με μέτρο δημοσίευσης των επιθετικών συμπεριφορών μεταξύ των "προσφύγων"... δημιουργώντας εντυπώσεις προετοιμασίας του γενικότερου πληθυσμού της χώρας σε παραβατικές ή άλλες ιδιάζουσες συμπεριφορές των "πρόσφύγων" - λαθρομεταναστών.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο hotspot

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Λαμπρόπουλος Βασίλης

Σε εκδιώξεις δύο «ιμάμηδων» για ακραία κηρύγματα σε «τζαμιά» στην περιοχή του Περιστερίου και των Σεπολίων φέρεται να έχουν προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μία περίπτωση ο ακραίος ισλαμιστής είχε αποπειραθεί να «προσηλυτίσει» δύο ανηλίκους ενώ υπήρχαν και άλλες ύποπτες συμπεριφορές.

Οι αναφορές για τις διακριτικές «απελάσεις» των δύο ιμάμηδων σχετικά με άτυπο χώρο προσευχής μουσουλμάνων σε πάροδο της οδού Κωνσταντινουπόλεως ήταν στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ που παρακολουθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εκφράζουν προβληματισμό για αυτή τη σχετική «πύκνωση» τέτοιου είδους κηρυγμάτων «μίσους» σε αυτούς του άτυπους χώρους προσευχής μουσουλμάνων, σε μία περίοδο που η Ευρώπη έχει αναστατωθεί από τις αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες αλλά και στο Παρίσι.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαναν ότι στην πρωτεύουσα υπάρχουν περίπου 100 καταγεγραμμένα σπίτια και διαμερίσματα που λειτουργούν σαν «τζαμιά» και η γενική εικόνα είναι ότι αποφεύγονται «κατηχήσεις» ακραίων ισλαμιστών, ούτε γίνεται προσπάθεια στρατολόγησης «τζιχαντιστών».

Με την παρακολούθηση των «τζαμιών» ή για ύποπτες κινήσεις μερικών φανατικών ισλαμιστών ασχολούνται η Κρατική Ασφάλεια, ένα ειδικά ενισχυμένο τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και κυρίως η Γ' Διεύθυνση της ΕΥΠ. Οι έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να ΄ διατηρούν επαφή με εκπροσώπους των «χώρων προσευχής» και να υπάρχει επαρκής έλεγχος.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η συνεργασία ελληνικών και βελγικών αρχών, στο πλαίσιο της Europol και της Interpol, για τυχόν διελεύσεις από τη χώρα μας «υπόπτων» ισλαμιστών που συμμετείχαν στο «δίκτυο τζιχαντιστών» το οποίο προχώρησε στην αιματηρή επίθεση στις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα στα άλλα ελέγχεται αν κάποιος από τους υπόπτους μπορεί να είχε παρουσία σε «γιάφκες» που διατηρούσαν συνεργάτες του ισλαμιστή στρατολόγου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ στο Παγκράτι και στα Σεπόλια. Πάντως έλληνες αξιωματούχοι σημείωναν ότι τα διαμερίσματα αυτά είχαν εντοπισθεί στις αρχές του 2015, όταν δεν υπήρχε κανένα σχέδιο επίθεσης στη βελγική πρωτεύουσα. 
Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Διάταγμα τους απαγορεύει να εγκαταλείψουν την πόλη

Ένα νέο διάταγμα που απαγορεύει σε όλους τους χριστιανούς που εξακολουθούν να ζουν στη Ράκα της Συρίας (την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ισλαμικού «χαλιφάτου») να εγκαταλείψουν την πόλη, φέρεται ότι εξέδωσαν οι επιτελείς του Ισλαμικού Κράτους, όπως αναφέρει η οργάνωση «Η Ράκα Σφαγιάζεται Σιωπηλά» (Raqqa is Being Slaughtered Silently). Σύμφωνα με τους ακτιβιστές της οργάνωσης, η οποία ιδρύθηκε με στόχο την αποκάλυψη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση που ελέγχει τεράστιες εκτάσεις του Ιράκ και της Συρίας, σήμερα στη Ράκα έχουν απομείνει 43 οικογένειες χριστιανών.

Μέλος της χριστιανικής κοινότητας της Ράκα με το ψευδώνυμο Αμπού Μοχάμεντ δήλωσε πως το εν λόγω διάταγμα τέθηκε σε εφαρμογή το (καθολικό) Πάσχα και δίχως να παρασχεθεί καμία εξήγηση. Προσδιόρισε επίσης πως οι περισσότεροι από τους χριστιανούς που πλέον τελούν υπό κατ' οίκον περιορισμό είναι φτωχοί άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εγκαταλείψουν την πόλη ούτε όταν τους δόθηκε η ευκαιρία. «Υποφέρουν από τις αποφάσεις και της πρακτικές του ISIS το οποίο κατέλαβε τους ναούς τους, υποχρεώνοντάς τους να καταβάλλουν φόρους, παρότι δεν μπορούν να τελέσουν τα μυστήρια και τις θρησκευτικές πρακτικές τους», ανέφερε.

Την ίδια ώρα ωστόσο, εκπρόσωπος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία εμφανίζεται επιφυλακτικός όσον αφορά την εν λόγω αναφορά, υποστηρίζοντας πως έπειτα από την κατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές απαγόρευσαν σε όλους, όχι μόνο στους χριστιανούς αλλά και στους μουσουλμάνους, να εγκαταλείψουν την πόλη.

Οι περισσότεροι από τους χριστιανούς της Ράκα εγκατέλειψαν την πόλη μαζί με άλλους κατοίκους της και μέλη μειονοτήτων το 2013, χρονιά κατά την οποία κατελήφθη από ισλαμιστές μαχητές και μέλη της αντιπολίτευσης. Τον επόμενο χρόνο, όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εδραίωσαν την κυριαρχία τους, οι εκτελέσεις αλεβιτών και η βεβήλωση σιιτικών και χριστιανικών ναών, προκάλεσαν ένα νέο κύμα εγκατάλειψης.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η διαφθορά, η διαπλοκή, η απάτη, το ψέμα, όπως επίσης η παράνομη και η νόμιμη φοροδιαφυγή, αποτελούν μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα – γεγονός που έχουν τεκμηριώσει με χαρακτηριστικό τρόπο η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Ο κ. Μητσοτάκης, στη θλιβερή συζήτηση του Κοινοβουλίου που αφορούσε τη διαφθορά, ισχυρίστηκε πως ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο ψεύτης πρωθυπουργός που έχει κυβερνήσει ποτέ την Ελλάδα – κάτι που δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, γνωρίζοντας πόσες υποσχέσεις έδωσε στους Έλληνες, χωρίς να τηρήσει απολύτως καμία.

Ακόμη χειρότερα λέγεται πως γνώριζε εκ των προτέρων ότι, δεν θα μπορούσε να τιμήσει τις αμετροεπείς προεκλογικές του δεσμεύσεις – ενώ δυστυχώς κατέληξε πολύ γρήγορα στη συλλογή «εξημερωμένων πρωθυπουργών», καθώς επίσης υπουργών οικονομικών του κ. Σόιμπλε (εκτός απροόπτου φυσικά, αφού κανένας δεν ξέρει το μέλλον).

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί είναι της άποψης πως πρόκειται για έναν προικισμένο πρωθυπουργό, ειδικά όσον αφορά τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την ικανότητα του να πείθει με ψέματα – εφαρμόζοντας ουσιαστικά μία πολύ απλή μέθοδο, η οποία επικεντρώνεται στο ότι, άλλα λέει και άλλα κάνει, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Βέβαια έχει το πλεονέκτημα του προτέρου εντίμου βίου, επειδή δεν κυβέρνησε όλα αυτά τα έτη, τα οποία οδήγησαν την Ελλάδα μέσα από την πολιτική διαφθορά στη χρεοκοπία – ενώ είναι ο τελευταίος που ανέλαβε τη «διάσωση» της, βυθίζοντας την εντελώς στο βάλτο που είχε οδηγηθεί.

Λογικά πάντως φαίνεται πως στηρίζεται από τον κ. Σόιμπλε όσο κανένας άλλος, αφού προηγουμένως εξημερώθηκε, θάβοντας το λεκτικό επαναστατικό του μένος – επειδή ο γερμανός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι, δεν θα βρει καλύτερο για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, καθώς επίσης για την ολοκλήρωση της λεηλασίας της Ελλάδας.

Εύλογα λοιπόν πιθανολογείται πως ο κ. Σόιμπλε θα εγκρίνει την αξιολόγηση, παρά το ότι η οικονομία της χώρας μας βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, ενώ μάλλον θα δώσει τελικά στην κυβέρνηση το «καρότο» της αναδιάρθρωσης του χρέους – έχοντας πεισθεί πως είναι ιδανική για τη διαστρέβλωση της αλήθειας, αφού ακόμη και σήμερα ισχυρίζεται πως η οικονομία της χώρας μας είναι σε καλύτερο σημείο, από αυτήν που παρέλαβε στις αρχές του 2015!

Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, τα οποία κάποια στιγμή θα κριθούν από τους Έλληνες όταν επιτέλους ξυπνήσουν, ο πρωταθλητής σε μία σειρά «ευγενών αγωνισμάτων», όπως είναι η διαφθορά, η διαπλοκή, η απάτη, το ψέμα, η παράνομη και η νόμιμη φοροδιαφυγή, είναι ασφαλώς η Γερμανία – η οποία τα χρησιμοποιεί όμως ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, με στόχο την ωφέλεια της οικονομίας της.

Εμείς έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε πολλά από αυτά, χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία ως πρωταθλήτρια της απάτηςμεταξύ άλλων στην τράπεζα των σκανδάλων, στην Deutsche Bank που θεωρείται από την ίδια την αστυνομία της χώρας ως εγκληματική συμμορία. Επίσης στην απάτη της Volkswagen, στη μεγαλύτερη νόμιμη ληστεία όλων των εποχών (άρθρο), στη Διεθνή Διαφάνεια που έχει έδρα το Βερολίνο και μέλη της όλους τους διαφθορείς της χώρας, με πρώτη τη Siemens, στους χρηματισμένους δημοσιογράφους της, στις φορολογικές οάσεις που συντηρεί κοκ.

Εν τούτοις δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς τον κ. Σόιμπλε, όσον αφορά κυρίως την ικανότητα του να παρουσιάζεται ως ο πλέον άμεμπτος και ηθικός πολιτικός της υφηλίου – όπου θα μπορούσε μεν να ισχυρισθεί κάποιος ότι, ο δικός μας πρωθυπουργός τον ανταγωνίζεται επάξια στα θέματα της ηθικής της αριστεράς, εάν ο γερμανός δεν είχε ένα επί πλέον μεγάλο πλεονέκτημα: το να παρουσιάζει επίσης τη Γερμανία ως ηθική, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων της, όταν ο κ. Τσίπρας κατηγορεί διεθνώς τους Έλληνες, ως αθεράπευτους φοροφυγάδες και διεφθαρμένους!

Περαιτέρω, όλοι γνωρίζουν πια πως η Γερμανία τρέφεται από την κρίση υπερχρέωσης της Ευρωζώνης – παράγοντας μετά το 2009 τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο της, με τη βοήθεια της ΕΚΤ και του ευρώ. Η σύγκριση της με τη Γαλλία, όπου οι μπλε στήλες και η αριστερή κάθετος στο γράφημα που ακολουθεί αφορούν τη Γερμανία, ενώ η διακεκομμένη καμπύλη (δεξιά κάθετος) τη Γαλλία, είναι τρομακτική – αρκεί βέβαια να προσέξει κανείς πως η δεξιά κάθετος παραμένει αρνητική, παρά το ότι ανέκαμψε από το -3% το 2012, στο περίπου -1,5% το 2016 (ενώ η αριστερή, η Γερμανία δηλαδή, έφτασε στο τεράστιο +8,5% του ΑΕΠ, ήτοι πάνω από 250 δις €).

Αυτό που αναρωτούνται όμως ορισμένοι είναι γιατί ο κ. Σόιμπλε συμφωνεί με τα πακέτα ποσοτικής διευκόλυνσης της ΕΚΤ, καθώς επίσης με την πολιτική των μηδενικών και αρνητικών επιτοκίων, παρά το ότι η γερμανική κεντρική τράπεζα τοποθετείται συνεχώς εναντίον – επειδή δεν γνωρίζουν βέβαια πως η πολιτική αυτή δεν ωφελεί μόνο τις ανώτατες εισοδηματικές τάξεις αλλά, επί πλέον, τις πλουσιότερες χώρες εις βάρος των φτωχότερων, λόγω του ότι είναι τελικά αυτές οι πρώτοι αποδέκτες των νέων χρημάτων που διοχετεύονται στις αγορές.

Συνεχίζοντας ένα επόμενο σημαντικό γεγονός, στο οποίο όμως δεν δόθηκε η απαιτούμενη σημασία όσο στην ΕΚΤ, ήταν η κατάθεση του προϋπολογισμού της Γερμανίας για το 2017 από τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος  – ενώ δήλωσε επί πλέον πως θα επιμείνει στην πολιτική του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού (δημόσια έσοδα ίσα με δημόσιες δαπάνες), στο «μαύρο μηδενικό» όπως το αποκάλεσε, σε όλα τα επόμενα έτη.

Ειδικότερα, η απόφαση του αυτή είναι εντελώς αντίθετη με την πολιτική της ΕΚΤ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις για να επιστρέψει η Ευρωζώνη στην ανάπτυξη, με πληθωρισμό της τάξης του 2% – ενώ ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως υπολογίζει στην αύξηση των δαπανών εκ μέρους της Γερμανίας, για να καταπολεμηθούν οι ευρωπαϊκές ασυμμετρίες (πλεονάσματα ορισμένων χωρών εις βάρος των ελλειμμάτων των άλλων).

Χωρίς πληθωρισμό άλλωστε και χωρίς ανάπτυξη (η οποία προϋποθέτει περισσότερα φθηνά χρήματα για κατανάλωση και για επενδύσεις), είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν τα χρέη όλων εκείνων των κρατών, καθώς επίσης των ιδιωτών που δεν είναι σε θέση να το κάνουν σήμερα. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο στην Ευρωζώνη, θα έπρεπε να στηριχθεί κυρίως από τη Γερμανία – πόσο μάλλον όταν η χώρα είναι σε θέση να δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ενώ οι κρατικές υποδομές της ευρίσκονται σε άθλια κατάσταση, οπότε μπορούν να διενεργηθούν πολλές δημόσιες επενδύσεις.

Εν τούτοις, ο κ. Σόιμπλε δεν είναι πρόθυμος να στηρίξει την πολιτική της ΕΚΤ, αφού εμμένει στο μαύρο μηδενικό – στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Με απλά λόγια, ενώ η ΕΚΤ υιοθετεί μία επεκτατική πολιτική τύπου Keynes, ο Γερμανός επιλέγει την περιοριστική πολιτική τύπου Friedman – οπότε πολύ σωστά περιγράφεται η όλη κατάσταση από συνάδελφο ως εξής:
«Ο Ντράγκι και ο Σόιμπλε κάθονται μαζί μέσα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο – ο πρώτος στη θέση του οδηγού και ο δεύτερος στου συνοδηγού. Ενώ όμως ο Ντράγκι πατάει το γκάζι του αυτοκινήτου μέχρι κάτω, ο Σόιμπλε έχει ανεβάσει το χειρόφρενο, κρατώντας το σφιχτά – με αποτέλεσμα να μουγκρίζει μεν η μηχανή του αμαξιού αφού οι κινητήρες του λειτουργούν στο φουλ, καθώς επίσης να γυρίζουν όλο και πιο γρήγορα επί τόπου οι ρόδες, γεμίζοντας σκόνη την ατμόσφαιρα, αλλά το αυτοκίνητο να παραμένει στάσιμο».
Η αιτία βέβαια της συμπεριφοράς του κ. Σόιμπλε είναι ξεκάθαρη: από τη μία πλευρά επιτρέπει δήθεν στον κ. Ντράγκι να κάνει ότι θέλει, έτσι ώστε να μην έρχεται σε αντίθεση η Γερμανία με τους εταίρους της ή/και με τις Η.Π.Α., ενώ από την άλλη τον εμποδίζει μέσω του μεγάλου ειδικού βάρους της γερμανικής οικονομίας – επειδή, όπως αναφέραμε, η χώρα τρέφεται από την κρίση χρέους των άλλων, οπότε είναι φυσικό επακόλουθο να μην θέλει να καταπολεμηθεί.

Εκτός αυτού, ο κ. Σόιμπλε γνωρίζει πολύ καλά πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρο, καθώς επίσης πως το ευρώ, με τόσο πολλές διαφορετικές οικονομίες, είναι θνησιγενές – εκτός εάν ακολουθήσει η δημοσιονομική και πολιτική ένωση της Ευρωζώνης, την οποία όμως δεν επιθυμεί καθόλου.

Λογικά λοιπόν προσπαθεί να απομυζήσει όσο περισσότερα μπορεί (πλεονάσματα), καθώς επίσης να εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δανείων της χώρας του προς τις αδύναμες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων του Target II, σημερινού ύψους περί τα 600 δις € – καθιστώντας τα ενυπόθηκα μέσω των μνημονίων και μετατρέποντας τις υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα, σε γερμανικές αποικίες.

Στη συνέχεια προγραμματίζει πιθανότατα να διατηρηθεί το ευρώ μόνο στην πρώην «ζώνη του μάρκου», γνωρίζοντας την αξία του ως δεύτερο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα (ανάλυση) – ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες θα αναγκασθούν να υιοθετήσουν τα δικά τους εθνικά νομίσματα, εν πρώτοις ως παράλληλα, για να μην καταστραφούν εντελώς οι οικονομίες τους.

Πρόκειται βέβαια για μία ύπουλη παγίδα, για μία απάτη ίσως, ενώ η αντίθεση του με τον κ. Ντράγκι είναι μάλλον στημένη – κάτι που δεν πρέπει να μας φαίνεται περίεργο αφού, όπως έχουμε αναφέρει, η Γερμανία δεν είναι μόνο η πρωταθλήτρια της απάτης και των στημένων παιχνιδιών αλλά, επί πλέον, πολλών άλλων τέτοιου είδους «ευγενών αγωνισμάτων».

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Δαμιανού Βασιλειάδη

Έως τώρα θεωρούσα τους κυβερνήτες μας λίγο ως πολύ μαθητευόμενους μάγους και χρήσιμους ηλίθιους. Όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, γιατί υλοποιούν όλα τα στρατηγικά σχέδια των «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας». Τελικά ο ιμπεριαλισμός αυτών των «φίλων», στην νέα αποικία που λέγεται Ελλάδα, ταυτίζεται απόλυτα με τον «ιμπεριαλιστικό διεθνισμό τους» που τον εφαρμόζουν συνειδητά. Προσπαθούν να καταστρέψουν το τελευταίο ανάχωμα του Ελληνισμού που είναι ο πολιτισμός των Ελλήνων. Δεν είναι λοιπόν χρήσιμοι ηλίθιοι. Καθόλου ηλίθιοι, γιατί ξέρουν τι κάνουν. Οπότε ηλιθίως μεν πράττουν, αλλά ξέρουν τι πράττουν και το κάνουν συνειδητά. «Βλάπτουν κι οι τρεις τους την Συρία το ίδιο», όπως λέει μεταφορικά ο Κ. Καβάφης στο ποίημα του «Ας φρόντιζαν».

Ανέκαθεν διατύπωνα την άποψη ότι βιώνουμε την μεγαλύτερη και πρωτοφανή παρακμιακή πορεία από συστάσεως του ελληνικού κράτους σε όλα τα επίπεδα: Ηθικά, πνευματικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά και κυρίως πολιτισμικά, αλλά αυτό που συμβαίνει πια στον πολιτισμό μας ξεπερνά κάθε φαντασία κατάπτωσης και σήψης.
Και δυστυχώς όλα αυτά γίνονται σταδιακά και προγραμματισμένα για την μετάλλαξη του Έλληνα, σε Ανθέλληνα με την ενεργητική συναίνεσή του, όπως λέει ο Αντόνιο Γκράμσι. Και όλα αυτά γίνονται μέσω του παγκοσμιοποιημένου πολυπολιτισμού.

Γι’ αυτό τόνιζα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε σε διατεταγμένη υπηρεσία για να δημιουργήσει ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ μία ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ, πολυεθνική, πολυφυλετική, πολυθρησκευτική χώρα με ανοιχτά σύνορα. Αυτό όμως που πράττει αυτή η κυβέρνηση για την καταστροφή του Ελληνισμού, εξευτελίζοντας ίσως το μόνο μας απομείναν όπλο που διαθέτουμε, δηλαδή τον πολιτισμό, ούτε ο Κώστας Σημίτης ούτε ο Γιώργος (Τζέφρυ) Παπανδρέου θα το φανταζόταν ποτέ. Η «πρώτη φορά Αριστερά» θα είναι η τελευταία στην Ελλάδα. Ξευτέλισαν οι κυβερνώντες που κοινωνικά είναι καπιταλιστές και απλώς κολλάνε την ταμπέλα του αριστερού, κάθε έννοια της αριστεράς.

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.Ελ. ανέδειξαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ για να υλοποιήσουν τον οικονομικό, εθνικό και πολιτιστικό εξευτελισμό και στραγγαλισμό της Ελλάδας. Τόσο ο ιμπεριαλισμός και οι στόχοι του όσο και η πολιτική της κυβέρνησης αυτής ταυτίζονται σε όλα τα οικονομικά, εθνικά και πολιτιστικά θέματα.

Το πιο καθοριστικό ωστόσο είναι ο πολιτισμικός ιμπεριαλισμός, που εφαρμόζουν με τον ψευτοδιεθνισμό που εφαρμόζουν, αλλοιώνοντας την συνείδηση των Ελλήνων. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Είναι όλα σχεδιασμένα στο παρασκήνιο. Το πρόγραμμα του ιμπεριαλισμού των εγχώριων και εξωχώριων κέντρων στόχο έχουν να μεταλλάξουν αυτό το έθνος σε ένα παγκοσμιοποιημένο πολυπολιτισμικό αχταρμά, έρμαιο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. χρησιμοποιούνται ως χρήσιμοι ηλίθιοι για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου.

Τώρα έρχεται σταδιακά μετά τον Νίκο Φίλη, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς να χτυπήσει με τον ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ του μπαλτά την ίδια την ταυτότητα και ιδιοπροσωπία του Έλληνα.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις αυτού του κυρίου και τις πολυπολιτισμικές αντιλήψεις που θέλει και με την μορφή της τέχνης να περάσει στην ελληνική κοινωνία:
Η επίθεση κατά του Ελληνισμού είναι συνολική και αφορά όλους τους τομείς ύπαρξης των Ελλήνων. Θα πρέπει να καταστραφούν όλα τα ιερά και όσια αυτής της χώρας, για να αλλάξουν ό,τι θυμίζει Έλληνες και Ελληνισμό.
Επιτέλους πρέπει να οι Έλληνες να αντιδράσουν και να μην φοβηθούν την ιδεολογική τρομοκρατία όλων αυτών των υπηρετών των ξένων συμφερόντων, που τρομοκρατούν τον Έλληνα για να μην αντιδράσει, ως εθνικιστή, ρατσιστή, σοβινιστή, Ελληναρά κ.λπ. Σε μένα τουλάχιστον αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία δεν περνά. Οι ίδιοι είναι ρατσιστές του χειρίστου είδους, γιατί προσπαθούν να αφανίσουν ένα έθνος με όλα τα μέσα, αλλά τελικά και με το χειρότερο όπλο, που είναι η εξάλειψη του ελληνισμού, ως πανανθρώπινη αξία, μεταβάλλοντάς μας σε ζώα, για να γίνουμε στην κυριολεξία της λέξης πλήρως υποταγμένα υποζύγια της Νέας Τάξης.

Προκαλώ όλους αυτούς τους Ανθέλληνες να μου απαντήσουν, όμως όχι ανώνυμα. Ας απαντήσουν επωνύμως, αν έχουν τα κότσια, για να ξεσκεπάσαμε επιτέλους το ποιόν τους. Ξεπέρασαν την ανοχή μας. Φτάνει πια ο εξευτελισμός του Έλληνα!
Δείτε τι σκέφτονται για μας χωρίς εμάς. Όμως εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε. Όλους αυτούς που καταστρέφουν την πατρίδα μας πρέπει να τους στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας!

Ο Jan Fabre αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ 10/02 18:56
«Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που θα επιμελούμαι το Φεστιβάλ ελπίζω να χτίσω γέφυρες και να αναπτύξω τον διάλογο. Ελπίζω να το καταστήσω αντιπροσωπευτικό της πολυπολιτισμικής κοινωνίας μέσα στην οποία βρίσκεται» δήλωσε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Α Fabre, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απηύθυνε πρόσκληση στον Βέλγο καλλιτέχνη να αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (πρώην Ελληνικό Φεστιβάλ, Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) για τα έτη 2016 - 2019. Ο Fabre θα είναι υπεύθυνος για τις καλλιτεχνικές επιλογές, και επομένως για την επιλογή των καλλιτεχνών και την ανάπτυξη των θεματικών και των καλλιτεχνικών κατευθύνσεων.

Με δεδομένο ότι ο Fabre είναι ενεργός ως εικαστικός, θεατρικός δημιουργός, παραστατικός καλλιτέχνης, χορογράφος και συγγραφέας, οι τομείς αυτοί θα αντανακλώνται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Υπό την εποπτεία του, η επιμέλεια θα κατανέμεται μεταξύ της ομάδας του ως εξής: Προγραμματισμός Λογοτεχνίας και Ιδεών: Sigrid Bousset, Νέων Καλλιτεχνών Θεάτρου και Χορού: Edith Cassiers, Εικαστικών Τεχνών: Bart De Baere και Κατερίνα Κοσκινά, Παραστατικών Τεχνών: Joanna De Vos και…».

* O Δαμιανός Βασιλειάδης είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ξαφνικά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης του λιμανιού του Πειραιά από τους πρόσφυγες και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διαταγή οφείλεται σε προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας.
Αστυνομικές ομάδες έχουν αναλάβει την ασφαλή μετακίνηση των "προσφύγων", ενώ έχουν καταφθάσει και ειδικοί πυροτεχνουργοί.

Εάν δεν πρόκειται για φάρσα ή για τέχνασμα της κυβέρνησης για να απομακρύνει τους "πρόσφυγες", τότε κάποιοι σκοπεύουν να αιματοκυλήσουν την Ελλάδα και να "ξυπνήσουν" αντίρροπες δυνάμεις μεγάλης ισχύος που η σύγκρουσή τους θα είναι καταστροφική για τη χώρα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου