Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Μαρ 2016

Ανάλυση: South Front Foreign Policy Diary
Ρεπορτάζ: Τηλεοπτικό δίκτυο CBSN
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Το Βέλγιο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ο κύριος “προμηθευτής” νεοσύλλεκτων μισθοφόρων τζιχαντιστών  στη Συρία και το Ιράκ και μια σημαντική βάση των ισλαμιστών που δρουν στην Ευρώπη. Μόνο σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από τις βελγικές αρχές, 380 περίπου Βέλγοι πολίτες έφθασαν στη Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στο ISIS.

Το γεγονός αυτό καθιστά το Βέλγιο την χώρα με την μεγαλύτερη διείσδυση ισλαμιστών στην ΕΕ, με αναλογία 34 ισλαμιστές ανά 1 εκατομμύριο πολίτες. Για παράδειγμα, οι αντίστοιχοι αριθμοί στη Γερμανία και τη Γαλλία είναι 22,3 και 18,1 ισλαμιστές και μέλη του ISIS ανά 1 εκατομμύριο πολίτες.

Εάν συμπεριλάβει κανείς και το Ιράκ στις χώρες προορισμού, τότε πάλι το Βέλγιο έχει τον υψηλότερο συνολικό αριθμό ισλαμιστών από οποιαδήποτε δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Οι ειδικοί λένε ότι, από το 2012 μέχρι σήμερα, περίπου 500 άνδρες και γυναίκες έφυγαν από το Βέλγιο για τη Συρία και το Ιράκ.

Η περίπτωση του Μόλενμπεκ

Όπως καταδείχθηκε στο 2ο μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ “Στα βήματα της κατάκτησης της Ευρώπης από το Ισλάμ” (2012), το οποίο ανάρτησε αποκλειστικά το "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!", ο δήμος του Μόλενμπεκ στις Βρυξέλλες, όπου ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων ασπάζεται το Ισλάμ, παίζει καθοριστικό ρόλο στο κίνημα της τζιχάντ στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι το ποσοστό ανεργίας στο προάστιο αυτό είναι περίπου 37%, γεγονός που οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα και σπρώχνει τους νέους μουσουλμάνους σε ασυνήθιστες δραστηριότητες.

Στο μουσουλμανικό αυτό γκέτο, με την αυξημένη εγκληματικότητα, ανθεί το παραεμπόριο όπλων. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Itinera του Βελγίου, στο Μόλενμπεκ ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε εύκολα να βρει τον εξοπλισμό και τα όπλα που χρειάζονται για μια τρομοκρατική επίθεση, αρκεί να μπορεί να διαθέσει μισή ώρα και 500-1000 ευρώ για εξαρτήματα. Επιπλέον, για διάφορους εξτρεμιστές, ο δήμος αυτός είναι μια ιδανική θέση για να ξεκινήσουν την θητεία τους.

Στρατόπεδο γαλούχησης τρομοκρατών

Στο ειδησεογραφικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου CBSN που ακολουθεί, αναφέρεται ότι τουλάχιστον 6 από τους βομβιστές που οργάνωσαν το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 είχαν ανατραφεί ή/και στρατολογηθεί στο Μόλενμπεκ.Η Ζεραλντίν, μητέρα ενός νεαρού από το προάστιο αυτό, η οποία ακούγεται από το 1ο λεπτό του βίντεο, αφηγείται πώς ο γιος της έμπλεξε με μια ομάδα νεαρών μουσουλμάνων και αποφάσισε να φύγει για την Συρία στα 18 του. Λέει στον ρεπόρτερ ότι κανείς δεν μίλαγε για την Συρία εκείνη την εποχή και ότι ο γιος της Άνις γλίστρησε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια των γονιών του και στρατολογήθηκε στο ISIS.

Η εκπαίδευσή του διήρκεσε 4 μήνες, προτού ο νεαρός αποφασίσει να φύγει. Μια μέρα της τηλεφώνησαν από Τουρκία, της έδωσαν ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τον γιό της και της ανακοίνωσαν ότι φεύγει από Τουρκία για Συρία. Μήνες αργότερα ο γιος της ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ στο Βέλγιο, αφού αποφάσισε να μείνει στην Συρία “με τα αδέρφια” του. “Δεν είναι τα πράγματα όπως τα περίμενα, αλλά τώρα αποφάσισα ότι θα μείνω”.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2015, η Ζεραλντίν έλαβε ένα σύντομο μήνυμα στο τηλέφωνο, με το οποίο της ανακοίνωναν ότι ο γιος της σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον του ISIS.

Όλα αυτά τα δεδομένα σίγουρα φαντάζουν πολύ περίεργα,  αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι οι Βρυξέλλες αποτελούν παράλληλα την καρδιά της γραφειοκρατίας της ΕΕ και των βασικών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, που βρίσκονται μέσα στην ίδια αυτή πόλη. Εάν όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα δεν οφείλονται στον μεγάλο βαθμό ανικανότητας και απροθυμίας των υπηρεσιών ασφαλείας του Βελγίου και της ΕΕ να λειτουργούν αποτελεσματικά, τότε αυτό που απομένει είναι να αρχίσουμε να εξετάζουμε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με Δυτικούς εμπειρογνώμονες, το Βέλγιο έχει γίνει από καιρό χώρος γαλούχησης και στρατολόγησης τζιχαντιστών. Η πλεονεκτική γεωγραφική θέση του, η ύπαρξη μιας μεγάλης μαύρης αγοράς όπλων και ο υψηλός δείκτης ανεργίας σε κάποιες περιοχές με μια υπολογίσιμου μεγέθους μουσουλμανική κοινωνία επέτρεψαν σε εξτρεμιστικά στοιχεία να στρατολογούν νέους επίδοξους μισθοφόρους, να σχεδιάζουν επιθέσεις και να διαδίδουν την προπαγάνδα τους.

“Σαρία για το Βέλγιο”

Η ριζοσπαστική ομάδα “Sharia4Belgium” (“Σαρία για το Βέλγιο”), η οποία δημιουργήθηκε το 2010, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμμετοχή των Βέλγων τζιχαντιστών στον πόλεμο της Συρίας και του Ιράκ. Οι ισλαμιστές που στρατολογήθηκαν από την ομάδα "Sharia4Belgium" είναι εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην σύσταση του βελγικού τμήματος του "Συμβουλίου της Σούρα των Μουτζαχεντίν" υπό την ηγεσία του Αμρ αλ-Άμπζι, ο οποίος ήταν ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην δημιουργία του ISIS. Το μεγαλύτερο μέρος των ισλαμιστών που προέρχονται από το Βέλγιο εντάχθηκε στο ISIS το 2014. Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των Βέλγων πολιτών που εντάχθηκαν στο ISIS έχουν γεννηθεί στο Βέλγιο και αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών λαϊκών στρωμάτων.

Η τρομοκρατική επίθεση στις 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες ήταν μια από τις προσπάθειες του ISIS να ξεκινήσει έναν ιερό πόλεμο τζιχάντ στην Ευρώπη, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών της ΕΕ από τα κύρια πεδία των μαχών στη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία.

Οι τρομοκράτες στοχεύουν στην διαμόρφωση ενός κλίματος φόβου και μίσους, στην πυροδότηση συγκρούσεων σε εθνικό και θρησκευτικό πεδίο, ενώ παράλληλα θα καταστρέφεται η ήδη περιπαίουσα ευρωπαϊκή ενότητα.

Η ανικανότητα των ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας και η εγκληματική πρακτική άγνοιας των προβλημάτων εκ μέρους της ηγεσίας της ΕΕ αποδεικνύονται ως τα τέλεια εργαλεία στα χέρια των τρομοκρατών.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιάζει αβέβαιο. Όσο ιδανική και αν φάνταζε η Ένωση, στις απαρχές της, σταδιακή οι χώρες προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα.
Ήδη, δεν είναι εύκολη η διασφάλιση μιας οικονομικής ή νομισματικής ένωσης μεταξύ κρατών, καθένα από τα οποία εφαρμόζει τη δική της δημοσιονομική πολιτική.

Δεδομένων των υπέρογκων δημόσιων χρεών και των μη ισορροπημένων προϋπολογισμών, η Ε.Ε. Τίθεται ενώπιον δύο εναλλακτικών: Για να μείνει ενωμένη, πρέπει να αναδιαρθρωθεί εξ ολοκλήρου η οικονομική δομή της Ένωσης που θα κληθεί να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα χρέους, ενώ παράλληλα κάθε χώρα θα έπρεπε να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της.

Σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία σχετικά με το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα του χρέους, η διάσπαση της Ευρωζώνης είναι πιθανή και οι χώρες θα επέστρεφαν στο εθνικό τους νόμισμα. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι πολιτικές εντάσεις που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση μέχρι το ενδεχόμενο Brtexit. Πρόκειται για ζητήματα κρίσιμα και ο τρόπος αντιμετώπισής τους θα κρίνουν το μέλλον της Ευρώπης – ενωμένης ή διασπασμένης – αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.

Ειδικότερα, παρακάτω παρατίθενται οι πέντε μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., όπως απαριθμούνται από το Business Insider:

Κίνδυνος Νο. 1: Η τραπεζική κρίση στην Ιταλία Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, η Ιταλία θα αποτελέσει μάλλον τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για την Ευρώπη, καθώς το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εξ αιτίας της συσσώρευσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που αντιπροσωπεύουν περί το 20% του ενεργητικού τους. Μάλιστα, σε κάποιες από τις τράπεζες του νοτιότερου τμήματος της χώρας, τα προβληματικά δάνεια αγγίζουν ένα ποσοστό 40%. Η κατάρρευση των ιταλικών τραπεζών αποτελεί συστημικό κίνδυνο για το σύνολο της Ευρώπης, δεδομένου πως πρόκειται για την όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Κίνδυνος Νο. 2: Ενδεχόμενη αδυναμία διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος Αν και σε σύγκριση με την Ιταλία, η ελληνική υπόθεση μοιάζει περισσότερο διαχειρίσιμη, το προσφυγικό πρόβλημα αποτελεί μείζον ζήτημα, με τα πλουσιότερα κράτη να χρειάζονται τη συνεργασία με την Ελλάδα, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που φέρει το προσφυγικό. Άλλωστε, όπως σημειώνεται, η χώρα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπη και με την κρίση χρέους και την επιμονή της Γερμανίας για τις πολιτικές της λιτότητας.

Κίνδυνος Νο. 3: Το τέλος της Σένγκεν Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τον Νοέμβριο, συνέβαλαν σημαντικά στην επαναφορά ελέγχων στα σύνορα, εντός της ζώνης Σένγκεν, πολλοί είναι και οι Ευρωπαίοι που εκλαμβάνουν ως απειλή για την ασφάλεια την είσοδο των μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη. Κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel που δέχεται ισχυρές πιέσεις για την πολιτική της στάση σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Κίνδυνος Νο. 4: Μία ένταξη της Τουρκία στην Ε.Ε. Το προσφυγικό έχει φέρει στην επιφάνεια το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Που απεγνωσμένη για λύση, περιμένει από τη χώρα να συμβάλλει στον περιορισμό των προσφυγικών ροών. Ωστόσο, τέτοιο ενδεχόμενο βρίσκει αντίθετη την Κύπρο που αποτελεί ίση δύναμη με τα άλλα κράτη της Ε.Ε. Και έχει δυνατότητα να ασκήσει βέτο για μια συμφωνία που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει τόση ανάγκη.

Κίνδυνος Νο. 5: Το Brexit Κρίσιμο είναι, βεβαίως, και το δημοψήφισμα του Ιουνίου στη Βρετανία που θα κρίνει το μέλλον της χώρας. Ο αντίκτυπος από ενδεχόμενη έξοδος κράτους από την Ε.Ε. Θα είχε σημαντικές συνέπειες για το εμπόριο.

Πηγή Reporter


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Καπνογόνο» επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού
για το ΣΥΡΙΖΑ η «Μακεδονία»
Ως πού μπορεί να φτάσει η κατάντια μίας χώρας
όταν την "κυβερνάνε" πολιτικά φυράματα; 

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Εάν κάτι άσχημο ή προκλητικό συμβεί μία φορά στον χώρο της πολιτικής, τότε ενδεχομένως είναι μία κακή σύμπτωση. Εάν συμβεί περισσότερες από μία φορές, από τον ίδιο πολιτικό χώρο, από διαφορετικά πρόσωπα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε είναι ένα κακό, κάκιστο, σύμπτωμα. Τότε, πρόκειται για μία πολιτική απόφαση που εφαρμόζεται για να επιτύχει κάποιον συγκεκριμένο στόχο ή, ακόμη και πολλαπλούς στόχους.

Στην περίπτωσή μας, η επίσημη αναφορά – αποδοχή – παραδοχή της λέξης «Μακεδονία» ως αναγνωριστικού όρου της FYROM, είναι απολύτως βέβαιο πως αποτελεί μία συντονισμένη κυβερνητική τακτική, η οποία καλύπτει τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις – ανάγκες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτει πάγιες μεθοδεύσεις των ΗΠΑ που εκδηλώθηκαν ποικιλοτρόπως κατά τη διάρκεια του χρόνου, ενώ αποτελεί και ένα πάρα πολύ καλό «προπέτασμα καπνού» στην επικοινωνιακή διαχείριση της χώρας στην οποία έχει περιπέσει προ πολλού ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αδυνατεί να κυβερνήσει και επιχειρεί να διαχειρισθεί πλέον επικοινωνιακά στα όσα έχει συμφωνήσει ΚΑΙ με το τρίτο μνημόνιο.

Μέσα στην κυβερνητική αγωνία (αγώνας της με κάθε τρόπο και μέσο παραμονής στην εξουσία) της ψήφισης νομοθετικών εκτρωμάτων, λίαν επικίνδυνων και χαρακτηρισμένων ως απολύτως καταστροφικών για την οικονομία –και όχι μόνο- της χώρας, το μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να «παίξει» (κυριολεκτικά) με την επίμονη αναφορά της «Μακεδονίας» μέσω των στελεχών του. Μπορεί την εκκίνηση αυτής της ταπεινωτικής για την χώρα –σωτήριας για την κυβέρνηση- διαδικασίας να την έκανε ο κ. Μουζάλας (ο "σοβαρότερος στο ΣΥΡΙΖΑ" είναι η κοινή διατύπωση, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως είναι οι υπόλοιποι...), να ακολούθησαν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να την συνεχίζει σήμερα ένας ακόμη ανιστόρητος και ανεκδιήγητος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Μπαλαούρας… Το γεγονός όμως, αυτό καθεαυτό, δεν παύει να χαρακτηρίζεται ως μία εν δυνάμει -επί των εθνικών θεμάτων- απειλή, η οποία ελέω των διεθνιστικών αντιλήψεων του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του παίρνει σάρκα και οστά, προσβάλλει κατάφωρα την ιστορία της χώρας, ακυρώνει τον διπλωματικό αγώνα 25 ετών, δικαιώνει τους εθνοκάπηλους – εθνομηδενιστές, παράγει πλήθος εθνικιστικών απειλών και κινδύνων στα βόρεια σύνορα της χώρας και δημιουργεί σοβαρά ερείσματα για τα χειρότερα επί των εθνικών θεμάτων, αφού η εν δυνάμει απειλή μετατράπηκε σε ορατό ή και απτό κίνδυνο…

Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν πως μπορούν να καταλάβουν την εξουσία ψευδόμενοι… και το κατάφεραν.
Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν πως μπορούν να κυβερνήσουν με επικοινωνιακά τεχνάσματα, που ελέω των κυβερνητικών εκβιασμών στα ΜΜΕ, ευελπιστούν πως θα τους προσφέρουν παράταση χρόνου στους θώκους της εξουσίας που εξαπατώντας τον λαό κατέλαβαν…
Είναι προφανές, όμως, πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει πως τα αφεντικά «τα γέρικα άλογα τα σκοτώνουν». Ας το θυμούνται αυτό, όταν θα πάρουν τα μηνύματα της αποχώρησής τους. Γιατί, την επόμενη φορά ο λαός θα ψηφίσει εκείνους που θα δεσμευθούν στην παραδειγματική και απόλυτα σκληρή τιμωρία όσων των εξαπάτησαν… Και μεταξύ των πολιτικών απατεώνων συμπεριλαμβάνονται πλέον και οι «πρωτοδεύτερη φορά αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ…, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί πως το να κυβερνάς μία χώρα απαιτεί συνέπεια λόγων και έργων, σοβαρότητα, νομιμότητα και προσεκτική – υπεύθυνη χρήση λέξεων και εξουσίας. Έχουν, απλά, επιλέξει να κυβερνούν παραχαράσσοντας «συμφωνίες με το λαό» και διαστρεβλώνοντας έννοιες μέσω επικοινωνιακών παιχνιδιών να επιβάλλουν πολιτικές που ούτε δικτατορίες θα τολμούσαν να συζητήσουν…

ΥΓ: Ως υστερόγραφο, θυμίζουμε πως οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνική Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο, δηλαδή για μείζονος σπουδαιότητας εθνικά θέματα, ουδόλως απέχουν σε επικινδυνότητα από τις καταγεγραμμένες στο πρόγραμμά του θέσεις για την ονομασία της FYROM, την οποία "αναγνωρίζουν" -ελαφρά τη καρδία- ως "Μακεδονία"... Οπότε, ας έχουμε το νου μας, γιατί τα χειρότερα μόλις άρχισαν να ξεπροβάλλουν... Όσο για πολιτικά φερέφωνα τύπου Καμμένου, οι λέξεις εδώ και πάρα πολύ καιρό περισσεύουν. Εξάλλου, οι πρόγονοί μας πολύ σοφα έλεγαν: "Αρχή άνδρα δείκνυσι"...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Πετράκη

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτή την κυβέρνηση για πλήρη ανικανότητα. Σε έναν τουλάχιστον τομέα έχει να επιδείξει τεράστιες επιτυχίες που καμία προηγούμενη δεν μπόρεσε να πλησιάσει. Επιβιώνει σχεδόν ενάμιση χρόνο τώρα εφευρίσκοντας καθημερινά ένα μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που εκστόμισε την προηγούμενη. Ένα βασίλειο του ψέματος καθώς νομίζουν ότι αφού γλύτωσε στα δύσκολα του πρώτου καιρού, πλέον δεν έχει να φοβάται τίποτα και τα ψέματα της θα τα καταπίνουν όλοι για πάντα. Όσο μεγάλα κι αν είναι.
Είναι αυτά τα ψέματα που τους χαρίζουν μήνες στην εξουσία, και στερούν μέρες για την χώρα…

Είναι αυτή η κυβέρνηση που πανηγύριζε από τον Οκτώβριο για τις μεγάλες επιτυχίες του γνωστού (από το Μνημόνιο Γ΄ και του κλεισίματος των τραπεζών) διαπραγματευτικού ταλέντου του κ. Αλέξη Τσιπρα στο διπλό μέτωπο: της εφαρμογής του Μνημονίου και του προσφυγικού.

Στο προσφυγικό πολύ άμεσα η χώρα βιώνει τις «επιτυχίες» αυτές. Το ψέμα ξεχειλίζει.

Η κυβέρνηση που κατήγγειλε την Αμυγδαλέζα και διαδήλωνε στις πύλες της, όχι μόνο την ξαναλειτούργησε αλλά γεμίζει την Ελλάδα από την Κόνιτσα μέχρι την Θεσσαλία και τη Μακεδονία με στρατόπεδα προσφύγων και μεταναστών.

Πανηγύρισε για την επιτυχία να φέρει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, βγάζοντας τρελούς όσους προειδοποιούσαν για τους κινδύνους που είχε μια τέτοια εμπλοκή για τα ηθικά συμφέροντα. Πανηγύρισε μοιράζοντας τριαντάφυλλα στην Σμύρνη αγκαλιά με τον Αχμέτ Νταβουτογλου, πασάροντας τα δικά της ψέματα. Όπου τελικά και μια-δυο υποχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία, αξίζουν τον κόπο, αφού ο κ.Τσίπρας κέρδισε την συμπάθεια του πολυχρονεμένου Αχμέτ, που του υποσχέθηκε ότι θα μας σώσει από τους μετανάστες, τους οποίους παρεμπιπτόντως περιμένουν η Τάσια και οι λοιποί Συριζαίοι με αγάπη και στοργή…

Έκλεισαν τα βόρεια σύνορα μας και ενώ όλοι γνώριζαν ότι ήταν μέρος της συμφωνίας με την κ. Μερκελ, έκαναν ψευτοτσαμπουκάδες με τους Σκοπιανούς και τους Σλοβάκους…

Από χώρα σερβιτόρων που κινδύνευε να γίνει κάποτε η Ελλάδα, την έκαναν χώρα ωρομίσθιων «αποκλειστικών νοσοκομων» για να φροντίζουν μετανάστες, έκαναν τον Ελληνικό Στρατό υπάλληλο και θαλαμοφύλακα των απελπισμένων που μας πακετάρει εδώ η κ. Μερκελ, τα ξενοδοχεία μας καταλύματα για τους μετανάστες.

Και έχουν το θράσος μετα από κάθε Σύνοδο, μετα από κάθε υπόκλιση στην Μερκελ και στον Νταβούτογλου να μας μιλούν για επιτυχίες…

Και τα ψέματα συνεχίζονται στην Οικονομία…

Είναι ο θλιβερός υπουργός Κατρουγκαλος, που κάθε μέρα ανακοινώνει τις κόκκινες γραμμές τις οποίες ο ίδιος την επομένη τρέχει με κωλοτουμπες να ξαναχαράξει. Το «καμία μείωση» στις συντάξεις έγινε, μικρές μειώσεις στις επικουρικές, κατέληξε σε μεγάλες μειώσεις στους “πλούσιους” συνταξιούχους και όλοι γνωρίζουμε ότι θα καταλήξει εκεί που ξεκινά η κόκκινη γραμμή της Τρόικας. Και γίνεται ο ίδιος και η χώρα περίγελως του κάθε Σόιμπλε, καθώς αναζητά «σοσιαλιστικά» επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την μεγαλύτερη ισοπέδωση συντάξεων που έχει συμβεί ποτέ.

Ο καημένος ο κ. Τσακαλώτος είναι ο μόνος ίσως που δεν ψεύδεται… Δυστυχώς είναι απολύτως ειλικρινής ο Τσακαλωτος και αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Είναι ο ίδιος που ανακοίνωνε ότι η αξιολόγηση θα τελείωνε τον Νοέμβριο, μετα προέβλεπε ότι τον Δεκέμβριο θα τελείωνε η αξιολόγηση και θα άρχιζε η συζήτηση γιο το χρέος, μετα η ημερομηνία τράβηξε για αρχές Φεβρουαρίου. Ο καθ’ υλη αρμόδιος της διαπραγμάτευσης, μετά δήλωνε σίγουρος για το Πάσχα, καθώς ανακοίνωνε ότι εάν πιάσουμε Μάιο «καήκαμε». Το Πάσχα των Καθολικών πέρασε, το δικό μας πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οπως και ο Μάιος . Και το κακό με τον Τσαλακώτο είναι ότι δεν λέει ψέματα.

Και μετα ήρθε ένας Κουτεντάκης, που δεν είναι τυχαίος. Το κόμμα του έδωσε θέση και αξιωματα σημαντικά. Είναι ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής.

Ο άνθρωπος που έναν χρόνο μετα, θεώρησε ότι είναι έξυπνο, να επαναλάβει τα όσα έλεγε πέρυσι ο Βαρουφάκης.

«Μας πιέζουν να κόψουμε μισθούς και συντάξεις» είπε ένας Κουτεντάκης «αλλά εμείς θα πληρώσουμε τους μισθούς και συντάξεις ακόμη κι αν χρειασθεί να μην πληρώσουμε τις δόσεις του χρέους». Την αποτυχία της κυβέρνησης του, να σώσει μισθούς και συντάξεις, θέλει να την μετατρέψει σε αποτυχία της χώρας.

Αυτές τις βλακείες έλεγε και ο Βαρουφάκης και η θεωρία των παιγνίων του είδαμε που κατέληξε και που οδήγησε την χώρα πριν ένα χρόνο.

Άλλα φαίνεται ότι τα golden boys της κομματικής καμαρίλας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν ούτε καν νέες εμπνεύσεις.
Εκτός εάν ο στόχος ηταν και παραμένει ο ίδιος. Που δεν εχει σχεση με την τυχη της χώρας.

Με δραχμή ή με ευρώ, με πρόσφυγες ή χωρίς, την Τουρκία στο Αιγαίο και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης στα Σκόπια, αρκεί να μείνουμε στην Εξουσία… Ψέμα στο ψέμα, με την ελπίδα ότι δεν θα προλάβει κανείς να αντιδράσει. Χωνεύοντας το ένα ψέμα, έρχεται το ακόμη μεγαλύτερο. Μέχρι να είναι πολύ αργά…

Γιατί το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και όλα μαζί την καταστροφή…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πως θα διαγράψετε το δάνειό σας... 

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Το τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία, με τα μνημόνια και τα δάνεια των τραπεζών, είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, γνωστό σε όλους. Και όμως, μέσα στον γενικό ορυμαγδό των μνημονίων, τον συνεχή βομβαρδισμό των νέων φορολογικών μέτρων (αντίθετα σε κάθε κανόνα της οικονομίας και της κοινής λογικής), ξεχάσαμε να ασχοληθούμε με τις πλέον σημαντικές και ξεχασμένες ερωτήσεις:

Πότε και πως και από ποιόν έγινε το χρέος που πληρώνουμε;
Αν υπήρξε κάποιο «σχέδιο», ποιο ήταν αυτό και που αποσκοπούσε;
Αν ζούμε μια εις βάρος μας απάτη, ποια ακριβώς είναι αυτή;
Και, επίσης, γιατί οι τράπεζες λειτουργούν νόμιμα ως κοινοί τοκογλύφοι;
Πως μπορεί να αντιμετωπισθεί ένα χρέος που συνεχώς αυξάνει;
Πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι ο δανεισμός δεν πρόκειται να εξοφληθεί ακόμη και με το νόμο που ισχύει από τον Ιούνιο του 2013 με τον οποίο γινόμαστε υποχρεωτικά δωρητές ανθρωπίνων οργάνων;
Πόσοι από εμάς έχουν αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη τακτική οδηγεί σε φυσική εξόντωσή μας;
Πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι η φορολόγηση των παιδιών είναι ισοδύναμη της γενοκτονίας, η οποία σήμερα διαπράττεται στη χώρα μας με την μορφή νόμου του κράτους;
Γιατί γίνεται αυτή η γενοκτονία και πως σκοπεύουν να αντικαταστήσουν τον «προβληματικό λαό»;

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από περιστατικά τραπεζών που απαιτούν εξόφληση των δανείων που έδωσαν. Σε πλείστες όσες περιπτώσεις, όμως, εντός των δικαστικών αιθουσών (όποτε γίνονται δικαστήρια) από όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να συρθούν σε μία πολυετή πολυδάπανη δικαστική διαμάχη, αποδεικνύεται πως υπάρχει καταχρησδτικών όρων και σωρεία παρανομιών από την πλευρά των τραπεζών.
Για παράδειγμα, αν κάποιος πήρε το 2014 ένα «ανοιχτό δάνειο» 25.000 ευρώ, χωρίς υποθήκη, το οποίο εξοφλούσε κανονικά μέχρι το 2010 και στη συνέχεια πέρασε στην αποπληρωμή μόνο των τόκων (διατήρηση υπολοίπου κεφαλαίου) με καθυστερήσεις ολίγων ημερών (σε κάποιες δόσεις), μέχρι και το τέλος του 2015 έχοντας πληρώσει συνολικά περισσότερα από 28.000 ευρώ...! Σήμερα, ο συγκεκριμένος δανειστής χρωστάει 29.000 ευρώ και καλείται να μην χαρακτηριστεί ως «μη συνεργάσιμος» μέσα από συζητήσεις – προτάσεις των τραπεζών, των οποίων οι αρμόδιοι υπάλληλοι (στις περισσότερες περιπτώσεις) ενημερώνουν τον δανειολήπτη για τις δόσεις του πρώτου χρόνου και όχι για την συνέχεια της αποπληρωμής που δεν μπορεί, φυσικά, να ικανοποιηθεί…!!!

Και τι λέει σήμερα η τράπεζα στον δανειολήπτη που θέλει να είναι συνεργάσιμος;
Πολύ απλά, να ξεχάσει όλα όσα πλήρωσε μέχρι τώρα και να υπογράψει (αποδεχόμενος έως και τις κεφαλαιοποιήσεις των τόκων) νέο δάνειο, ύψους 29.000 ευρώ, το οποίο θα αποπληρώσει με 63 ευρώ το μήνα –για τον πρώτο χρόνο-, και με 500,33 ευρώ το μήνα για τους υπόλοιπους 101 μήνες (με επιτόκιο 14%!!!)… Ειδάλλως, θα γίνει κατάσχεση της περιουσίας του…!!! Και αυτή είναι η «καλή» περίπτωση, στην οποία ο δανειολήπτης είναι μακροχρόνια άνεργος και με άτομο πρώτου βαθμού συγγένειας με σοβαρή ασθένεια.

Πως και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Τι κάνει το ελληνικό κράτος για να προστατεύσει τους πολίτες του;
Πώς μπορούν οι πολίτες να προστατευθούν;
Θέλεις να μάθεις πώς, και γιατί, μπορείς να διεκδικήσεις νομικά με επιτυχία την μη καταβολή του δανείου σου στις… ανακεφαλοποιημένες τράπεζες, χωρίς να χάσεις το σπίτι σου;

Θέλεις να μάθεις πώς, και γιατί, μπορείς να διεκδικήσεις νομικά με επιτυχία την μη καταβολή του δανείου σου στις… ανακεφαλοποιημένες τράπεζες, χωρίς να χάσεις το σπίτι σου;
Ανησυχείς σφόδρα για το τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα μας και στο έθνος των Ελλήνων, με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις – όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο – εντός και εκτός Ελλάδας, που όμως την επηρεάζουν άμεσα;
Οι απαντήσεις στα παραπάνω κρίσιμα ερωτήματα – καθώς και σε άλλα για επίκαιρα φλέγοντα ζητήματα οικονομικοπολιτικής φύσης – στην εκπομπή «Στο Επίκεντρο» από τον εξ Αθηνών ορμώμενο οικονομολόγο, Παναγιώτη Θεοδωρίδη (πρόεδρο του σωματείου «Αντίσταση Τώρα»), στην συνέντευξη που παραχώρησε (13-10-2015) στον Θανάση Γκόρδη στην τηλεόραση του CENTER.

Ας παρακολουθήσουμε το βίντεο που ακολουθεί, για να θυμηθούμε, αλλά και για να μάθουμε τι συμβαίνει εις βάρος μας και ποιοι το σχεδίασαν, αποσκοπώντας στην εξόντωσή μας…Για όσους, λοιπόν, κατάλαβαν, κάποιοι απατεώνες, συνεργαζόμενοι πλήρως με πολιτικούς απατεώνες, οι οποίοι αντάλλαξαν την παραμονή τους στην εξουσία με διεθνείς απατεώνες, μας εκβιάζουν και μας καταστρέφουν ηθικά, ψυχικά και φυσικά, επειδή απλά τους το επιτρέπουν κάποιες παράνομες νομοθετικές παρεμβάσεις…

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα απέρριψε το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν για να συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός τουρκικού τζαμιού, έξω από την Ουάσιγκτον, που χρηματοδότησε με 100 εκατομμύρια δολάρια η τουρκική κυβέρνηση.

Επίσης, ο Αμερικανός ηγέτης δεν σχεδιάζει να έχει τετ-α-τετ συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, και ο Λευκός Οίκος εισηγήθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν.

Οι πληροφορίες περιέχονται σε κείμενο της εφημερίδας Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι η συμπεριφορά της Αμερικής απέναντι στον κ. Ερντογάν θα είναι πολύ διαφορετική αυτή τη φορά, από την επίσκεψη του Μαίου του 2013, όταν ο κ. Ομπάμα θεωρούσε τον (τότε) πρωθυπουργό της Τουρκίας ως ένα εκ των πλέον στενών συμμάχων και φίλων του. Τότε είχε παραθέσει και δείπνο για τον κ. Ερντογάν, ο οποίος είχε απαιτήσει από τον κ. Ομπάμα να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, μία πρόταση που απορρίφθηκε από την Ουάσιγκτον. Από τότε οι σχέσεις τους πήραν την κατιούσα…

Ο κ. Ερντογάν φτάνει αύριο στην αμερικανική πρωτεύουσα για να λάβει μέρος στη σύνοδο υψηλού επιπέδου για την πυρηνική ασφάλεια και θα γίνει δεκτός, μαζί με άλλους 50 ηγέτες, στο Λευκό Οίκο. Ο κ. Ομπάμα θα έχει διμερή συνάντηση μόνο με τον Πρόεδρο της Κίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρνητική απάντηση του κ. Ομπάμα τόσο για διμερή συνάντηση, όσο και για να παραστεί στα εγκαίνια του τζαμιού, εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είχε ακυρώσει ή αλλάξει το πρόγραμμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ψυχρή στάση των Ηνωμένων Πολιτειών οφείλεται σε διάφορα προβλήματα που δημιουργεί ο κ. Ερντογάν στις ΗΠΑ και σε άλλους δυτικούς συμμάχους. Επίσης, οι Αμερικανοί είναι ενοχλημένοι από τη στυγνή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, και της Ελευθερίας του Τύπου και από την συμπεριφορά έναντι των Κούρδων της Συρίας που είναι οι πλέον σημαντικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον του ISIS.

Πληροφορίες από την εφημερίδα Wall Street Journal
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πως το "βαθύ κράτος" αξιοποιεί
το προσφυγικό κόντρα στη συμφωνία

Ένα επικίνδυνο «ηφαίστειο» σχηματίζεται, καθώς επιχειρεί κανείς να συνθέσει το παζλ του προσφυγικού προβλήματος, που απλώνεται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια από το ανατολικό Αιγαίο μέχρι την Αττική, την κεντρική Ελλάδα και Μακεδονία, με αποκορύφωμα την Ειδομένη.

Ο κίνδυνος έκρηξης του προσφυγικού «ηφαιστείου» εντός του ελλαδικού χώρου συνίσταται στους εξής λόγους:
  1. Οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα παραμένουν αμείωτες και εντάσσονται σε στρατηγικό σχέδιο της Άγκυρας, που στόχο έχει την προώθηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και στα Βαλκάνια.
  2. Η έλλειψη αρραγούς μετώπου στην Ελλάδα τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε πολιτικό αλλά και αυτοδιοικητικό επίπεδο.
  3. Η αδυναμία του ελληνικού κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς στα πρωτόγνωρα και μη αναμενόμενα προβλήματα που διαρκώς ανακύπτουν από τα προσφυγικά κύματα που ξαφνικά σκάνε σε διάφορα μέρη της επικράτειας.
  4. Η ανεξέλεγκτη δράση εισαγόμενων ΜΚΟ, «αλληλέγγυων» και λοιπών ομάδων αντιεξουσιαστών που έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα από διάφορα μέρη του κόσμου και οι οποίοι σε συνεργασία με Έλληνες «συντρόφους» τους αντί να βοηθούν, στην πράξη δυσχεραίνουν το έργο των Ελληνικών Αρχών, καθώς επιχειρούν τον ξεσηκωμό των προσφύγων κατά της Ευρώπης των κλειστών συνόρων.
Ο… κρατήρας του προσφυγικού «ηφαιστείου» στην Ελλάδα ονομάζεται Ειδομένη, που εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και με αποφασιστικότητα από το Ελληνικό Κράτος, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μετατραπεί σε «Υεμένη», όπως εδώ και μέρες προειδοποιούν μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας πούμε πικρές αλήθειες που συνήθως δεν βγαίνουν από επίσημα χείλη.

Οι ροές προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα παραμένουν αμείωτες και είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που επισήμως ανακοινώνονται. Τις τελευταίες ημέρες, βέβαια, εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών, έχουν μειωθεί σημαντικά. Ωστόσο στην περίοδο έντασης των ροών κατά μέσον όρο ημερησίως περνούν στις ελληνικές ακτές 1.500 με 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες! Αυτές οι ροές προσφύγω να εξελίσσονται βάσει οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου από το «βαθύ στρατοκρατικό καθεστώς» της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, τα προσφυγικά ρεύματα κατευθύνονται στις «γκρίζες», για την Τουρκία, περιοχές του Καστελλόριζου και των νησιών του κεντρικού Αιγαίου με επίκεντρο τη Λέσβο και τη Χίο. Πέραν των αξιώσεων που προβάλλει και των επιθετικών σχεδίων που κατά καιρούς ξεδιπλώνει η Τουρκία για τα Καστελλόριζο, είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες η «στόχευση» της Χίου από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο που βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο είχε αποκαλύψει στην ελληνική Βουλή η Μαρία Δαμανάκη, προέβλεπε την κατάληψη της Χίου! Οι στρατοκράτες της Άγκυρας χρόνια διατυμπανίζουν: «Δεν θα αρκεστούμε στην κατάληψη κάποιας βραχονησίδας ή μικρού νησιού στο Αιγαίο τύπου Ίμια, αλλά στοχεύουμε στην κατάληψη μεγάλου κεντρικού νησιού του Αρχιπελάγους».

«Ευέλικτη Πένσα»

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων όλες οι αεροναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο έχουν άκρως επιθετικό χαρακτήρα και φέρουν την επωνυμία «Ευέλικτη Πένσα», καθώς το σενάριο προβλέπει περικύκλωση (σαν την πένσα) κάποιου μεγάλου νησιού του κεντρικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος) και εν συνεχεία αποκοπή από τον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο. Ούτε επίσης τυχαίο είναι ότι στην παρούσα φάση κάτω από τη μύτη της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας όχι μόνο συνεχίζουν να στέλνουν σωρηδόν τους πρόσφυγες στη Λέσβο και τη Χίο, αλλά ταυτόχρονα στέλνουν οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και περικυκλώνουν τα δύο αυτά νησιά με αποτέλεσμα να διεξάγονται σκληρές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.

Απεναντίας, οι Τούρκοι αυτό το διάστημα δεν κατευθύνουν πρόσφυγες στα Δωδεκάνησα, καθώς δεν θέλουν με τίποτα την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή, καθώς θέλουν να την εμφανίζουν μη στρατικοποιημένη!

Οι παραπάνω τουρκικές στρατηγικές κινήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο εξελίσσονται ανενόχλητα λόγω αφενός της έλλειψης πληροφοριών από τις ελληνικές υπηρεσίες για τις τουρκικές κινήσεις, που θα μπορούσε κάλλιστα η Ελλάδα εάν τις γνώριζε κατά τη γένεσή τους να τις καταγγείλει στα διεθνή φόρα, και αφετέρου λόγω της αδυναμίας του ΝΑΤΟ να δράσει αποτελεσματικά ως σήμερα.

Βεβαίως όλο αυτό το διάστημα της προσφυγικής κρίσης παρατηρούνται και «υπόγειες συμφωνίες» μεταξύ Δημάρχων νησιών των Δωδεκανήσων με Τούρκους συναδέλφους τους από την απέναντι πλευρά, που στο… όνομα του τουρισμού από κοινού συνεργάζονται με τα δουλεμπορικά κυκλώματα και απομακρύνουν από τις περιοχές τους τα προσφυγικά ρεύματα.

Ο τουρισμός

Είναι χαρακτηριστικό ότι καθώς πλησίαζε το Καθολικό Πάσχα, που σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τα προσφυγικά καραβάνια ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από την περιοχή της Αλικαρνασσού και σταμάτησαν οι ροές προς την Κω. Ωστόσο, η Κως έχει μπει στο στόχαστρο των τουριστικών πρακτόρων, καθώς λόγω των τοπικών αντιδράσεων ως προς τη δημιουργία hotspot χαρακτηρίζεται ως «ρατσιστικό νησί» με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός να απειλεί ότι εάν δεν λειτουργήσει το hotspot, θα ακυρωθούν όλες οι κρατήσεις της φετινής σεζόν!

Πηγή "Έθνος"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ξέρει κάτι το Ισραήλ για πιθανές εξελίξεις;

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν “το ταχύτερο δυνατό”.

Το Ισραήλ αποφάσισε να περάσει από το “πρώτο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής στο αυξημένο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής, να συστήσει εκ νέου στο κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια στην Τουρκία και, για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία, να φύγουν από εκεί το ταχύτερο δυνατό”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 19 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες, ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί.

Ωστόσο τα ερωτηματικά είναι πολλά καθώς δεν μπορεί το Ισραήλ να δίνει εντολή στους πολίτες του να αποχωρήσουν “το ταχύτερο δυνατό” από τη Τουρκία, τόσες ημέρες μετά από το εν λόγω τρομοκρατικό χτύπημα, εκτός κι αν προβλέπει κάτι άλλο…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το δουλειά έχει το αφεντικό της Black Water στην Άγκυρα;
Τι φοβούνται οι Τούρκοι;

Ο ιδρυτής της πασίγνωστης εταιρείας ενοικίασης μισθοφόρων BlackWater, Έρικ Πρινς (Erik Prince) επισκέφθηκε μυστικά την Τουρκία. Η BlackWater πλέον έχει αλλάξει όνομα και λέγεται Academi.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 7 Sabah που επικαλείται τον δημοσιογράφο Ντουρσούν Αλί Μπουλούτ (Dursun Ali Bulut), ο Έρικ Πρινς μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα από πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ, δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών, σε συναντήσεις με υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους.
Αμέσως μετά την άφιξή του στην Άγκυρα, ο Έρικ Πρινς είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, δήμαρχους κ.α.

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, οι τουρκικές Αρχές ανησυχούν ότι στη χώρα υπάρχει πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές και εντάσεις.
Να σημειωθεί εδώ ότι ήδη η νοτιοανατολική Τουρκία είναι πεδίο μάχης μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων αυτονομιστών.

Η BlackWater, πλέον Academi, ενοικιάζει μισθοφόρους σε όλα τα δυτικά μέτωπα. Οι μισθοφόροι της εκτελούν καταδρομικές αποστολές, αστυνομικά καθήκοντα ή και μάχονται κανονικά στην πρώτη γραμμή.
«Τώρα σε όλες τις χώρες που τελούν σε πόλεμο, ή σε αυτές βασιλεύει το χάος και η αναρχία, μπορεί να δει κανείς το δαχτυλικό αποτύπωμα της εταιρείας. Συνεργαζόμαστε παντού στον κόσμο εάν μας ζητηθεί από κυβερνήσεις φιλικές στην Αμερική. Αμέσως εάν απαιτηθεί δεν αφήνουμε αντίπαλο ζωντανό», έγραφε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο πριν λίγο καιρό.
Υπάρχει μια υποψία ότι η τουρκική ισλαμιστική κυβέρνηση χρειάζεται τη βοήθεια της εταιρείας μισθοφόρων για να συστήσει άτακτες ομάδες ενόπλων, αντι-ανταρτών (αν και η Τουρκία έχει ιστορική εμπειρία, από τους λεγόμενους Τσέτες), για να κάνουν όλες τις βρόμικες δουλειές ενάντια σε αυτονομιστές και αντιφρονούντες.
Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές επαρχίες μια ένοπλη ισλαμιστική συμμορία που ονομάζεται Ασαντουλάχ (Asadullah), που σημαίνει «Λιοντάρι του Θεού [του Αλλάχ]».
Η συγκεκριμένη ισλαμιστική παρακρατική οργάνωση έχει μια αποστολή. Να αναμετρηθεί με τους Κούρδους αντάρτες και να τους εξοντώσει εάν μπορεί.
Πρόκειται για μια τζιχαντιστική συμμορία που έστησε το καθεστώς Ερντογάν εντός της Τουρκίας.

Ο Έρικ Πρινς, ο ιδρυτής της BlackWater, είναι πρώην βατραχάνθρωπος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Αν και γεννήθηκε προτεστάντης προσηλυτίστηκε στον Ρωμαιοκαθολικισμό. Ο ίδιος προσφέρει μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπίες, τόσο σε χριστιανούς όσο και μουσουλμάνους.

Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι οι Τούρκοι φώναξαν τη BlackWater για βοήθεια, τότε πρέπει να έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Μόνο που εδώ υπάρχουν κάποια σκοτεινά σημεία. Η BlackWater δεν κάνει τίποτα ενάντιο στη θέληση της αμερικανικής κυβέρνησης και εάν η Τουρκία θέλει να συνθλίψει τους Κούρδους με τη βοήθεια των μισθοφόρων, αυτό κατά πόσο βρίσκει σύμφωνη την Ουάσιγκτον;

Πηγή ΤribuneΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Δεκάδες πυρήνες τζιχαντιστών έτοιμοι να χτυπήσουν! 

Η πανευρωπαϊκή προσπάθεια εντοπισμού των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι και τις Βρυξέλλες έχει φέρει τις αρχές αντιμέτωπες με μια ανησυχητική πραγματικότητα… Ο ιστός των μικρών αλλά συνδεδεμένων μεταξύ τους τζιχαντιστικών πυρήνων είναι μεγαλύτερος απ' ότι πίστευαν μέχρι σήμερα και ακόμα η πραγματική του διάσταση δεν έχει αποκαλυφθεί.

Οι ευρωπαϊκές αρχές πιστεύουν ότι αρκετοί από τους συλληφθέντες του Σαββατοκύριακου σχετίζονται με τους μακελάρηδες των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες. «Αυτό έχει κάνει τις γαλλικές και βελγικές αρχές να ζητήσουν την βοήθεια των ΗΠΑ, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της Δύσης, καθώς προσπαθούν να χαρτογραφήσουν το δίκτυο που ευθύνεται για την δολοφονία 130 ανθρώπων στο Παρίσι και άλλων 31 στις Βρυξέλλες την Τρίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Ο Σεφού στο «μικροσκόπιο»

Σε πρώτη φάση, οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στο περιβάλλον του Φαϊσάλ Σεφού –τον άντρα με την λευκή καμπαρντίνα και το καπέλο που εμφανίζεται σε βίντεο δίπλα στους καμικάζι του αεροδρομίου Ζεβεντέμ.

Ο Μαροκινής καταγωγής κάτοικος Βρυξελλών είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος και ήταν αρκετά γνωστός στο Βέλγιο. Κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών, η βελγική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει σειρά επιχειρήσεων για τον εντοπισμό υπόπτων. Μόνο την Κυριακή οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση πέντε ανθρώπους αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα συλληφθούν.
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλα δίκτυα» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Φρανσουά Ολάντ, και συνέχισε: «Ακόμα και εάν το δίκτυο που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες εξουδετερωθεί πάντα υπάρχει μια υποβόσκουσα απειλή».

Δεκάδες πυρήνες

Η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» αναφέρει ότι υπάρχουν δεκάδες «πυρήνες» τρομοκρατών, έτοιμοι να επιτεθούν στην Ευρώπη. «Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται από την επίθεση στις Βρυξέλλες δείχνουν ότι υπάρχει ένα τρομο-δίκτυο του ISIS, που δημιουργείται εδώ και χρόνια» γράφει η εφημερίδα, και συνεχίζει: «Αξιωματούχοι υπηρεσιών αντιτρομοκρατικής ευρωπαϊκών κρατών και χωρών της Μέσης Ανατολής –ορισμένοι εκ των οποίων μας μίλησαν με τον όρο της ανωνυμίας- μιλούν για μια δυναμική, πολύπλευρη απειλή που οι αρχές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν…».

Οι συλλήψεις στην Γαλλία και την Γερμανία μετά τις επιθέσεις στο Βέλγιο δείχνουν ότι η αστυνομία έχει αρχίσει να διευρύνει το «δίχτυ» και αναζητούν ύποπτους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμα και έτσι, όμως, το δίκτυο του ISIS εμφανίζεται ανθεκτικό και ιδιαίτερα προσαρμόσιμο.

«Το δίκτυο που έχει χτίσει ο ISIS είναι ελαφρύ και ευέλικτο» δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα ο Bernard Squarcini, επικεφαλής της γαλλικής αντιτρομοκρατικής την περίοδο της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί.

Ο ίδιος εξηγεί ότι αυτή η ομάδα αναμένει οδηγίες από το «αρχηγείο» των τζιχαντιστών στην Συρία –κάτι που κάνει την πρόβλεψη των προθέσεων αλλά και των δυνατοτήτων τους ιδιαίτερα δύσκολη. Αξιωματούχος αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από τη Μέση Ανατολή είπε στην ίδια εφημερίδα ότι οι ευρωπαϊκοί τρομο-πυρήνες λειτουργούν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, και κάθε ένας από αυτούς πρόσκειται σε διαφορετικό στρατιωτικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Financial Times, Wall Street Journal
Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Ο θόρυβος που σήκωσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα ήταν αναμενόμενος. Η έννοια του «πρόσφυγα – επενδυτή» ήρθε κι έπεσε σαν κεραμίδα, σε μια χώρα που παρατηρεί αμήχανη το προσφυγικό ζήτημα να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ειδικά, μάλιστα, όταν διευκρίνισε πως την πρόταση τη βρήκε μετά από αναζήτηση στο …Google! Παρ’ όλα αυτά, προσωπικά δεν θα μπω στο χορό όσων έσπευσαν να τρολάρουν και να λοιδορήσουν τον Μάρδα. Αντίθετα, θα έλεγα να δούμε «μισογεμάτο» το ποτήρι.

Τι εννοώ; Έστω κι έτσι, είναι σημαντικό πως βγήκε από το στόμα μέλους της κυβέρνησης η λέξη επένδυση. Για το ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη λέξη έχει μια αρνητική φόρτιση και μέχρι σήμερα αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις λάθος πολιτικές για να αποθαρρύνει οποιονδήποτε θα ήθελε να βάλει τα λεφτά του σε αυτή τη χώρα, Έλληνα ή ξένο. Το γεγονός πως αναγνωρίζεται, έστω κι έτσι, η σημασία των επενδύσεων είναι θετικό. Που ξέρεις… ξεκινώντας από εκεί μπορεί να βάλουν μυαλό και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν στις ιδιωτικές επενδύσεις.

Το δεύτερο στοιχείο που με κάνει να βλέπω «μισογεμάτο» το ποτήρι είναι πως έστω κι έτσι ανοίγει μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στα δημόσια ταμεία και στην ανάπτυξη οι ξένοι που είτε βρίσκονται ή θα βρεθούν στην Ελλάδα. Είμαι από αυτούς που είχα υποστηρίξει την αντιγραφή της ισπανικής «πατέντας» να χορηγείται υπηκοότητα σε όσους αγοράζουν ακίνητα από ένα ποσό και πάνω και πράγματι, ο τότε υπουργός Ανάπτυξης και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης υιοθέτησε την πρόταση και πέρασε διάταξη με βάση την οποία χορηγείται υπηκοότητα σε όποιον αγοράζει ακίνητο άνω των 250.000 ευρώ.

Φρονώ πως σε μια χώρα που διψάει για δημόσια έσοδα και επενδύσεις καμία δυνατότητα δεν θα πρέπει να μένει αναξιοποίητη και κάθε πρόταση να αξιολογείται με βάση τις ρεαλιστικές δυνατότητες να προσφέρει στα ζητούμενα της οικονομίας και όχι να συζητιέται στη βάση ιδεολογικών αντιλήψεων οποιασδήποτε απόχρωσης. Συνολικά, λοιπόν, θα έπρεπε να δούμε πως μπορεί να μπει μια τάξη στο πλήθος των αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα μας και, μάλιστα, με τρόπο οικονομικά προσοδοφόρο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα αρκετές χιλιάδες μετανάστες καθ’ όλα νόμιμοι, με πολλά χρόνια παραμονής στην Ελλάδα. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί να μην μπορούν με ένα παράβολο 10.000 ευρώ να αποκτούν ελληνική ταυτότητα; Με απλές και καθαρές διαδικασίες. Παράβολο 10.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και με την απόδειξη κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση ταυτότητας. Ούτε μεσάζοντες, ούτε δικηγόροι, ούτε «κονέ» και «βίσματα», όπως γίνεται τώρα και στοιχίζει πολλά περισσότερα χρήματα και με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Από κει κι έπειτα για κάθε ξένο που εισέρχεται στη χώρα και δεν υπάρχει για αυτόν κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για συμμετοχή ή σχέσεις με παράνομες δραστηριότητες κάθε μορφής, πρόσφυγα, μετανάστη ή όποιον απλά το επιθυμεί, θα μπορούσε να υπάρχει η πρόβλεψη αγοράς της υπηκοότητας με το ποσό των 100.000 ευρώ. Ναι, αγορά. Καθαρά και χωρίς ενοχές. Οι επενδύσεις που λέει ο Μάρδας ακόμη κι αν γίνονταν θα αργούσαν να αποδώσουν πραγματικά οικονομικά οφέλη. Με μια ξεκάθαρη διαδικασία αγοράς της υπηκοότητας με 100.000 ευρώ, θα έμπαιναν στα δημόσια ταμεία πολλά περισσότερα χρήματα, απ’ όσα μπορούν να φανταστούν ορισμένοι. Κι ας αφήσουν κάποιοι άλλοι τα «ανθρωπιστικά» μυξοκλάματα. Δηλαδή ο ανθρωπισμός τους δεν προσβάλλεται όταν κόβονται οι συντάξεις του χιλιάρικου;

Η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι των μεγάλων μεταναστευτικών ροών. Αυτή είναι η γεωγραφική μοίρα της χώρας και το να κλείνουμε τα μάτια δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Σίγουρα όμως έχει νόημα να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από την προστιθέμενη αξία της ελληνικής υπηκοότητας και της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη. Από το να κλαίμε τη μοίρα μας «για το κακό που μας βρήκε», ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο!

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με κυβέρνηση-τσατσά!

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Όλο και περισσότερο θυμίζει η κυβένηση αυτή μάζωξη αποτυχημένων κωμικών της stand-up comedy, όπου ο καθένας με την σειρά του βγαίνει να πεί τα δικά του μπας και γοητεύσει το κοινό, και εισπράξει κανα χειροκρότημα.

Όμως έχει και η κωμωδία τα όριά της, τα οποία χθες ξεπεράστηκαν κατά πολύ.
Βγήκε εκείνος ο Μπούρδας, ο υφυπουργός των Εξωτερικών και μίλησεγια προνομιακή συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες που θα έχουν κεφάλαιο 250 χιλιάρικα για να τα επενδύσουν στην χώρα μας!

Ώπα ρε απολειφάδι του  πασοκικού ''εκσυγχρονισμού''.
Άμα είχε ο άλλος 250 χιλιάρικα να τα πετάξει στη χαβούζα σου, δεν θα τά 'δινε καλύτερα σε
κάποιον λαθρέμπορα να του νοικιάσει ένα λίαρ-τζετ να πάει εκεί που θέλει με ασφάλεια αυτός και η οικογένειά του; Θα καθόταν να σούρνεται μέσα στις λάσπες της Ειδομένης;
Κι ύστερα ποιός είσαι εσύ και ορίζεις από μόνος σου την ταρίφα της βίζιτας;
Και που θεωρείς πο@τάνα την πατρίδα , σαν κι αυτές που είχες συνηθίσει να συναναστρέφεσαι εσύ στα χρόνια του μεγαλείου του ''εκσυχγρονισμού''; 

Άκου ''προνομιακή συμπεριφορά''!
Σε τί διαφέρεις δηλαδή εσύ πιθηκάνθρωπε με DNA ΠαΣοΚ, από τον τηλεφωνητή (έναν απ' τους πρώτους τότε στην Αθήνα) της περιβόητης Γαβριέλλας, που πληροφορούσε τους δικούς της υποψήφιους ''επενδυτές'' για τις ''υπηρεσίες'' που θα τους προσέφερε ανάλογα με την ''επένδυση'';
Με αποκορύφωμα εκείνη την ''γενική περιποίηση'' που απαιτούσε βέβαια την ψηλότερη ταρίφα, ανάλογη με τα δικά σου 250 χιλιάρικα για ''προνομιακή συμπεριφορά'';

Εκτός κι αν σε βάλανε να τα πείς, αν είσαι κι εσύ ένας ''λαγός'', πράγμα που σημαίνει πως η κυβερνητική πολιτική για προσέλκυση επενδύσεων βαράει τέτοια απελπισία και διάλυση που όχι μόνον φτάνει στο έσχατο όριο της ξεφτίλας, αλλά σοβαρολογεί κιόλας!

Όπως και νά 'χει το πράγμα, καιρός να τα μαζεύετε και να φεύγετε με το καλό, γιατί την δική σας ανεπάρκεια και τα καραγκιοζιλίκια, τα αντικατοπτρίζετε πάνω στην χώρα, δηλαδή πάνω σε όλους μας.
Κι αν έχετε μάθει εσείς να ζείτε σε μπ@υρδέλο και να είσαστε οι τηλεφωνητές της κάθε ένδοξης Γαβριέλλας, ή της κάθε π@υτάνας Ευρωπαϊκής ''Ένωσης'', εμείς δεν είμαστε!

Είμαστε περήφανος και ένδοξος (μέχρι τώρα) λαός, που ναι μεν συμπαραστεκόμαστε και καταλαβαίνουμε το δράμα των προσφύγων, αλλά μέχρι εκεί!

Δεν θα ανεχτούμε ούτε να μας εκμεταλλευτούν, ούτε να τους εκμεταλλευτούμε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου