Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Μαρ 2016

Στην Ελλάδα...

-- Οι αντικαπιταλιστές, πηγαίνουν στην Αμερική και κάνουν Business.

-- Οι αντιευρωπαστές, πηγαίνουν στο Λονδίνο Παρίσι και κάνουν καριέρες.

-- Οι αντιεξουσιαστές, θέλουν να καταλάβουν την εξουσία.

-- Οι προοδευτικοί, υπερασπίζονται την μαντίλα.

-- Οι άθεοι Προοδευτικοί, υπερασπίζοντε μόνο τους πιστούς του Μωάμεθ.

-- Οι Αντινατοϊκοί, βάζουν το ΝΑΤΟ να φυλάξει τα σύνορα.

-- Η Αριστερά αναθέτει στον στρατό να κάνει κοινωνικό έργο.

-- Οι καθηγητές των δημόσιων πανεπιστημίων, στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά.

-- Οι μαθητές διαδηλώνουν υπέρ του δωρεάν πανεπιστήμιου, αλλά πηγαίνουν σε ξένα πληρώνοντας δίδακτρα να σπουδάσουν

-- Οι αντιναζιστές λαϊκοί αγωνιστές φορούν κουκούλες, και καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.

-- Οι πολιτικοί συμπεριφέρονται ως δημοσιαγράφοι και οι δημοσιογράφοι ως πολιτικοί.

-- Το κόμμα που κυβερνά, διοργανώνει διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης.

-- Στέλιος Ράμφος: «Είναι πολύ κρίσιμο. Διότι, εάν η γραβάτα συμβολίζει το ανδρικό γεννητικό μόριο, το οποίο οι πετυχημένοι γραβατωμένοι της ζωής ανεμίζουν ως ένδειξη ταυτότητας, ποια υπόθεση εργασίας θα μπορούσε να γίνει για ανθρώπους που δεν θέλουν ποτέ να φοράνε γραβάτα;»

Και άλλα, πολλά, που χρήζουν ψυχιατρικής μεταρρύθμισης...

Στριλιγκάς Γιάννης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το ευρώ μετατράπηκε σε μία μορφή διακυβέρνησης, με στόχο την άλωση των κρατών που το έχουν υιοθετήσει – ενώ η νομισματική ένωση σε ένα κελί, με την ΕΚΤ στο ρόλο του στυγνού εκβιαστή και με τη Γερμανία ως δεσμοφύλακα

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, όπου οι Η.Π.Α. προκάλεσαν μία τεράστια ζημία στη Γερμανία, ύψους τουλάχιστον 474 δις € (πηγή), κλέβοντας την, η Ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε μία φυλακή των σκλάβων – έτσι ώστε αφενός μεν να περιορίσει τις αμερικανικές ζημίες της η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, αφετέρου να εξυπηρετηθούν τα τεράστια χρέη που επιβάρυναν πολλά κράτη, σε συνδυασμό με την κατάκτηση και κατοχή τους.

Ειδικά όσον αφορά τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, θεωρείται εσφαλμένα πως μόνο η Ελλάδα δεν ήταν έκτοτε σε θέση να ανταπεξέλθει – επειδή κρίνεται κυρίως με βάση το δημόσιο χρέος της. Δεν δίνεται λοιπόν σημασία στο γεγονός ότι, ήταν ήδη αρκετά υψηλό πριν ξεσπάσει η κρίση – ενώ επιβαρύνθηκε πολύ περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα κράτη, λόγω της ιδιάζουσας πολιτικής που της επέβαλλε η Τρόικα, χωρίς να εφαρμοσθεί μία ανάλογη σε άλλες χώρες (ανάλυση).

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη των συνολικών χρεών από το 2008 έως το 2014 των χωρών της περιφέρειας, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, επίσης της Γερμανίας, φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί – όπου με ανοιχτό κίτρινο είναι αυτά του ιδιωτικού τομέα, ενώ με σκούρο μπορντό του δημοσίου. Εάν ληφθεί εδώ υπ’ όψιν το γεγονός ότι, μόνο το ΑΕΠ της Ελλάδας υποχώρησε έως και -27%, κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα, θα γίνει κατανοητό πως τα μεγέθη της χώρας μας δεν είναι τα χειρότερα – απλά παρουσιάζονται σκόπιμα ως τέτοια, με τη βοήθεια της «δολοφονίας» του ΑΕΠ της.

Περαιτέρω, η φυλακή στην οποία κλείστηκαν όλα τα κράτη μέσω της υπερχρέωσης και της πολιτικής λιτότητας, με δεσμοφύλακα την κυβέρνηση της Γερμανίας και με κλειδαριά το ευρώ, το οποίο έχει έκτοτε μετατραπεί στο νόμισμα των σκλάβων, δρομολογήθηκε κυρίως με τη βοήθεια της ΕΚΤ – η οποία δεν δίστασε να εκβιάσει ασύστολα όποια χώρα αρνούταν να υποκύψει στις εντολές της καγκελαρίου (ανάλυση).
Η Ελλάδα βέβαια οδηγήθηκε στο σκοτεινό, στενό κελί της απομόνωσης, έτσι ώστε να μην μολύνει τα άλλα κράτη με τη απείθαρχη συμπεριφορά της – καθώς επίσης για να μην γίνει γνωστό πως χρησιμοποιήθηκε σαν πειραματόζωο, ενώ αποτέλεσε αντικείμενο προδοσίας όλων των κυβερνήσεων της. Ειδικά της τελευταίας, η οποία έδωσε γη και ύδωρ στους ξένους, υποθηκεύοντας ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μαζί με τα ενεργειακά μας αποθέματα – καθώς επίσης την ιδιωτική, με την απάτη του ξεπουλήματος των τραπεζών.
Όσον αφορά τα κλειδιά του κελιού της, έχουν προ πολλού πεταχτεί μακριά, ενώ δεν έχει απομακρυνθεί ούτε μέτρο ο δεσμοφύλακας – ο Αδόλφος Σόιμπλε, ο οποίος υποτάσσει τον ένα Έλληνα πρωθυπουργό μετά τον άλλο, αντιμετωπίζοντας τους υπουργούς οικονομικών (τους χειρότερους που είχε ποτέ η Ελλάδα), κυριολεκτικά σαν σκουπίδια.
Φαίνεται δε καθαρά πως στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση, επειδή κατάφερε να επιβάλλει νόμους που, εάν το είχε προσπαθήσει η οποιαδήποτε προηγούμενη, θα είχαν επαναστατήσει ακόμη και τα μικρά παιδιά – ενώ σήμερα οι Έλληνες σιωπούν, όπως τα πρόβατα (άρθρο). Η ίδια η κυβέρνηση έχει το θράσος να χρησιμοποιεί το «φόβητρο» του ευρώ – λέγοντας πως η θλιβερή προδοσία της οφειλόταν στο ότι, οι Έλληνες τάσσονται πλειοψηφικά υπέρ του κοινού νομίσματος!
Συμπερασματικά λοιπόν και χωρίς να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, οι οποίες είναι πλέον γνωστές σε όλους, το ευρώ μετατράπηκε σε μία μορφή διακυβέρνησης, με στόχο την άλωση των κρατών που το έχουν υιοθετήσει – η Ευρωζώνη σε μία ερμητικά κλεισμένη φυλακή, ενώ η Γερμανία σε έναν αδίστακτο δεσμοφύλακα. Σε έναν ψυχρό δυνάστη, ο οποίος προσπαθεί πια να κυριαρχήσει στην Ευρώπη με οικονομικά όπλα – θεωρώντας πολύ σωστά πως είναι ευκολότερο, από ότι ο Χίτλερ με τη στρατιωτική μηχανή του.
Περαιτέρω, αυτό που περιμένουν πια όλοι οι σκλάβοι, δεν είναι άλλο από το ποιός θα τολμήσει ή/και θα καταφέρει να διαρρήξει την βαριά πόρτα της φυλακής – γνωρίζοντας πως είναι πολύ δύσκολο, αφού ο δεσμοφύλακας είναι πανίσχυρος, έχοντας πολλά όπλα στη διάθεση του: την οικονομία του, το ευρώ, την ΕΚΤ, τις αγορές, τις τράπεζες και τις Η.Π.Α. Τις τελευταίες  αφενός μεν λόγω του φόβου της Ρωσίας, αφετέρου επειδή θέλουν να επιβάλλουν το Οικονομικό ΝΑΤΟ – την πλήρη μετατροπή δηλαδή της Ευρώπης σε αποικία τους, με ύπαρχο τη Γερμανία.
Φυσικά αυτός ο κάποιος που θα επιχειρήσει να διαρρήξει τη φυλακή δεν μπορεί να είναι ο έγκλειστος στην απομόνωση, η Ελλάδα δηλαδή, η οποία είναι αθεράπευτα εγκλωβισμένη στο ευρώ, στο χρέος και στα μνημόνια – αδυνατώντας να κάνει οτιδήποτε για να διασωθεί, ενώ προφανώς δεν θα ήθελε κανείς να αυτοκτονήσει.
Πόσο μάλλον αφού η κυβέρνηση της έχει παραδώσει πλέον ολοσχερώς την εθνική της κυριαρχία – υπογράφοντας το μνημόνιο νούμερο ΙΙΙ, το οποίο ενέκριναν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης η εκλογική πλειοψηφία των Πολιτών. Παράλληλα έχει ξεπουλήσει σκανδαλωδώς το κυκλοφοριακό σύστημα της οικονομίας, τις τράπεζες, ενώ έχει μετατραπεί ενδοτικά σε υποχείριο της καγκελαρίου – αποτελώντας ουσιαστικά μία κυβέρνηση, αντίστοιχη με την κατοχική του 1940.
Συνεχίζοντας, αυτός που φαίνεται πως θα προσπαθήσει να διαρρήξει πρώτος τη φυλακή, επιβοηθούμενος από τη μεταναστευτική κρίση, δεν είναι άλλος από την Ιταλία – όπου αφενός μεν η πλειοψηφία των Πολιτών της (42%) είναι εναντίον ευρώ (μόλις το 32% έχει πια εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη), μαζί με τα περισσότερα πολιτικά κόμματα, αφετέρου έχει τη δυνατότητα, μπορεί να το τολμήσει και πρέπει, εάν δεν θέλει να καταστραφεί εντελώς.
Όσο και αν νομίζουν λοιπόν οι περισσότεροι πως θα προηγηθεί η Γαλλία, εάν κερδίσει τις εκλογές του 2017 το Εθνικό Μέτωπο, έχουμε την άποψη πως η Ιταλία θα τολμήσει να κάνει το αποφασιστικό βήμα – κάτι που, εφόσον συμβεί, θα είναι συνώνυμο με το τέλος της Ευρωζώνης, για το οποίο οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.
Ολοκληρώνοντας, όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση πως είμαστε εχθρικά διακείμενοι απέναντι στο ευρώ. Αντίθετα, κατανοούμε τα τεράστια πλεονεκτήματα του, κυρίως δε την αξία του ως το δεύτερο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα (ανάλυση) – ενώ είμαστε φυσικά υπέρ της Ευρωζώνης και της ΕΕ, γνωρίζοντας απόλυτα τη χρησιμότητα τους για την ειρήνη στην ήπειρο μας. Επίσης τη σημασία τους στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, όπου κανένα κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει εύκολα μόνο του.
Εν τούτοις, δεν αποδεχόμαστε τη θυσία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας μας στο βωμό του ευρώ, τον εξευτελισμό μας, τις προσβολές και όλα τα υπόλοιπα, στα οποία μας έχουν καταδικάσει τα μνημόνια – ενώ δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ανήκουμε στη σημερινή γερμανική Ευρωζώνη και ΕΕ, έτσι όπως έχουν δυστυχώς εξελιχθεί, αφού δεν υπάρχει πια κανένας κοινοτικός οργανισμός που να μην ελέγχεται από Γερμανό.
Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση της αχόρταγης Γερμανίας, η οποία απομυζεί τους πάντες παράγοντας όλο και περισσότερα πλεονάσματα εις βάρος των εταίρων της (άνω των 250 δις € ετησίως), μετατρέπει σταδιακά τα κράτη σε περιοχές χαμηλού εργατικού κόστους για τη βιομηχανία της – σε χώρες της Lidl, καθώς επίσης σε σκλάβους του χρηματοπιστωτικού κτήνους και των αγορών.
.
Black-Strip
Vassilis ViliardosΟ κ. Βασίλης Βιλιάρδος είναι ένας σύγχρονος οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου – όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για αρκετά χρόνια, με ιδιόκτητες επιχειρήσεις σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας. Έχει  εκδώσει τρία βιβλία αναφορικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 2.500 αναλύσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, με κέντρο βάρους την εθνική και διεθνή μακροοικονομία, καθώς επίσης το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όταν διαπιστώνει κανείς πως η Ελλάδα έχει κατακτήσει ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά μετά την κρίση έκλεισαν 4.000 περισσότερες επιχειρήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2016 από αυτές που άνοιξαν, είτε επειδή χρεοκόπησαν, είτε επειδή αποφάσισαν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες, κατανοεί πως δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για το μέλλον – εκτός εάν επιλυθούν άμεσα τα βασικά προβλήματα της οικονομίας, όπως το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, το σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο, η κρατική γραφειοκρατία, καθώς επίσης η διαφθορά του δημοσίου.

Πρόκειται βέβαια για τα επίσημα στοιχεία, αφού τα ανεπίσημα είναι ασφαλώς πολύ πιο οδυνηρά – επειδή πολλές εταιρείες σταματούν μεν να λειτουργούν, αλλά δεν το δηλώνουν είτε επειδή χρωστούν στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Όταν την ίδια στιγμή δε το μόνο που φαίνεται πως μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να προσεύχεται, χωρίς καν να πιστεύει, τότε είναι δύσκολο να παραμένει κανείς αισιόδοξος.     

Ως εκ τούτου, ακόμη και αν ολοκληρωνόταν τελικά η αξιολόγηση με θετικό αποτέλεσμα, μαζί με το ξεκίνημα των συζητήσεων για τη διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η αντίστοιχη του ιδιωτικού, η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα τα κατάφερνε – αφού θα είχαν όλα αυτά καθυστερήσει τόσο πολύ, ώστε να είναι πια πολύ αργά για να αντιστραφεί η πορεία προς το χάος.

Λογικά λοιπόν θεωρείται πολύ πιθανή η χρεοκοπία, καθώς επίσης η επιστροφή της χώρας στη δραχμή – ενέργειες που όμως επίσης δεν θα βοηθούσαν, αφού θα είχαν καθυστερήσει πάρα πολύ, όπως όλα τα υπόλοιπα. Δυστυχώς στην οικονομία τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πάντα σε άμεση σχέση με το χρόνο – με τη σωστή χρονική στιγμή δηλαδή (timing) η οποία, όταν καθυστερεί, παύει πια να έχει νόημα.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το κακό είναι πως δεν είμαστε μόνον απόγονοι του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Πλαπούτα, του Παπαφλέσσα.
Είμαστε και απόγονοι αυτών που έβαλαν στην φυλακή τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα, κι αυτών που δολοφόνησαν τον Καραϊσκάκη.

Για να το σκεφτούμε λίγο: Έβαλαν στην φυλακή τον Κολοκοτρώνη!
Τον άνθρωπο που λίγα μόλις χρόνια πριν πήρε στα χέρια του μιά ιδέα, την ιδέα της ύπαρξης ελληνικής φυλής και παρέδωσε έθνος. Και κράτος για να ζήσει αυτό το έθνος.
Κι αυτόν τον άνθρωπο, λίγα χρόνια μόλις μετά, τον φυλάκισαν-τον φυλακίσαμε!

Κανονικά, και μόνον γι αυτόν τον λόγο, αυτό το κράτος θα έπρεπε να πάψει τότε αυτόματα να υπάρχει, να διαλυθεί, και να μην του επιτραπεί να ξαναϋπάρξει στον αιώνα τον άπαντα.
Αφού όμως δεν έγινε αυτό, φτάσαμε στο σημείο να κυβερνούν αυτό το κράτος μόνον οι απόγονοι των ελληνόφωνων σκουληκιών που φυλάκισαν τους ήρωες.
 Απ' τον Δηλιγιάννη μέχρι τον ιδρυτή των ''νέων Παρθενώνων'' της Μακρονήσου που πέθανε ως ''γέρος της Δημοκρατίας''(!!!) και μέχρι τον εγγονό του τον Μεγάλο Ηλίθιο, μέχρι τους Κούληδες και τις Φώφες, και μέχρι τον Ψευταρά και τον Τσαλακώτο, γενιές και οικογένειες ελληνόφωνων ανθελλήνων, δωσιλόγων και κοινών προδοτών κυβέρνησαν αυτό το κράτος.

Γι αυτό, μία επανάσταση δεν φτάνει, δεν είναι αρκετή.
Η επανάσταση πρέπει να είναι διαρκής και ατέλειωτη, όπως συνεχής και ατέλειωτη είναι η κατοχή από την Ρωμαϊκή εποχή μέχρι τις μέρες μας.
Γιατί ούτε από την επανάσταση του '21 μέχρι σήμερα ξεφύγαμε απ' την κατοχή και τον ζυγό.

Σήμερα μάλιστα η κατοχή είναι εσωτερική.
Γι αυτό και πιό βρώμικη, πιό αισχρή, πιό ανθελληνική από ποτέ!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Περί Ελληνικής Επανάστασης, σλαβόφωνων και αλβανόφωνων Ελλήνων και ο ρόλος της Εκκλησίας

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Κάθε 25ή Μαρτίου ακούμε ή διαβάζουμε περίεργα άρθρα ή σχόλια από κάποιους “μελετητές” περί “ταξικής Επανάστασης”, περί Αλβανών και Σλάβων απελευθερωτών και περί υπονόμευσης της Επανάστασης από την Εκκλησία!

Καταρχήν, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η επανάσταση του 1821 δεν προέκυψε από το πουθενά. Πριν το 1821 πραγματοποιήθηκαν 74 (εβδομήντα τέσσερις) συνολικά καταγεγραμμένες επαναστάσεις και μάχες των Ελλήνων εναντίον των κατακτητών. Και τονίζουμε καταγεγραμμένες, διότι υπάρχουν και μη καταγεγραμμένες που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.

Συνεπώς αυτή η συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια του Ελληνισμού δεν είχε σε καμία περίπτωση ως σκοπό απλώς ένα «σχίσμα», λόγω “ταξικής πάλης”, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά την απελευθέρωση του γένους από τα δεινά που επί 5 αιώνες (τουλάχιστον) ο Ελληνισμός υπέστη από τους κατακτητές.

Όταν αναφερόμαστε σε κατακτητές, δεν αναφερόμαστε μόνο σε Οθωμανούς!

Στην διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ελληνισμός είχε να αντιμετωπίσει πέρα από τους Οθωμανούς, τους Καθολικούς/Παπικούς, τους Ρώσους Πανσλαβιστές, Αλβανούς, Βούλγαρους, Σέρβους, Εβραίους, Αιγυπτίους, αλλά ακόμα και προδότες «συμμάχους» που δεν συμμετείχαν σε στρατιωτικές προσπάθειες με αποτέλεσμα τις σφαγές, τις λεηλασίες και τα παιδομαζώματα εις βάρος των Ελλήνων.

Ας αναφέρουμε μερικά παραδείγματα:

Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η προπαγάνδα των Καθολικών/Παπικών οργίαζε σε τέτοιο βαθμό μισελληνισμού, ώστε οι πραγματικοί εχθροί να μην θεωρούνται οι Οθωμανοί!!
Η αποφυγή των όρων Ελλάς-Έλληνες και η καθιέρωση των τεχνητών όρων Αλβανία –Αλβανοί, ήταν η μοναδική επιδίωξη των Καθολικών ανεξαιρέτως, λόγω της γραμμής του Βατικανού.

Όταν οι καθολικοί Γάλλοι επί Μεγάλου Ναπολέοντος νίκησαν τους Ρώσους και κατέλαβαν τα Επτάνησα, τα τακτικά ελληνικά σώματα του ρωσικού στρατού στα οποία υπηρετούσαν Έλληνες διαλύθηκαν.Ο Γάλλος στρατηγός Μπερτιέ «γοητεύτηκε» από το παράστημα των Ελλήνων πολεμιστών, και ανέθεσε σε Κεφαλλονίτη, ονόματι Βούρβαχη, να στρατολογήσει Έλληνες από τα Επτάνησα, την Πελοπόννησο και το Σούλι.

Σχηματίστηκε τότε ένα σώμα Ελλήνων το οποίο όμως ονομάστηκε «Αλβανικό Σύνταγμα», επικεφαλής δε τοποθετήθηκε ο Γάλλος συνταγματάρχης Μινώ το 1807. Η προσωνυμία που ήταν ξένη προς την πραγματικότητα οφειλόταν σε πολιτικούς λόγους. Δεν ήθελαν δηλαδή να ακουστεί το όνομα Έλληνες παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνδρες του συντάγματος ήσαν Έλληνες νησιώτες.

Όλοι ήσαν Έλληνες με ελληνικότατα ονόματα. Ο συνταγματάρχης Μινώ σε επιστολές του παρουσιάζει τον ωραίο και πελώριο Αναγνωσταρά «σαν Σπαρτιάτη» και εισηγείται στον Μέγα Ναπολέοντα ότι: «ένα σώμα Ελλήνων θα ήταν εκλεκτότερο και μεγαλοπρεπέστερο στην αυτοκρατορική φρουρά απ’ όλα τα γαλλικά σώματα»!
Και όμως! Η ονομασία «Αλβανικό Σύνταγμα» καθιερώθηκε, άσχετα αν ο συνταγματάρχης Μινώ στις αναφορές του έγραφε περί «θαυμασίων και ηρωικών Ελλήνων»!!

Αυτό επεδίωκαν οι Καθολικοί. Να σβήσουν τον Ελληνισμό!

Όταν οι Άγγλοι (εχθροί του Καθολικισμού) διαδέχθηκαν τους καθολικούς Γάλλους στα Επτάνησα σχημάτισαν ένα σύνταγμα με πυρήνα τους διαλυθέντες Έλληνες του «Αλβανικού συντάγματος» το οποίο ονόμασαν «Σύνταγμα του ελαφρού Ελληνικού Πεζικού του Δουκός της Υόρκης».Σ το κράνος των Ελλήνων πολεμιστών επάνω από τον γείσο υπήρχε σταυρός και λέων και πλάκα μεταλλική όπου αναγραφόταν στα ελληνικά η λέξη «ΕΙΘΕ»!!

Αναφέρουμε κι άλλες ιστορικές αναφορές που αφορούν τους Καθολικούς:

- Όταν ο βασιλιάς της Γαλλίας Κάρολος ο Η΄ γύρω στο 1499 θέλησε να απελευθερώσει την Ελλάδα, οι Έλληνες ήσαν ήδη έτοιμοι να επαναστατήσουν εναντίον των Τούρκων. Ο Πάπας και οι Ενετοί,οι βασιλείς της Αραγωνίας και της Καστίλιας συμμάχησαν εναντίον του Καρόλου και παρά τη νίκη του Καρόλου στο «Φορνούοβο» τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχέδιο του για εκστρατεία στην Ελλάδα. Τότε ο Πάπας και οι Ενετοί πρόδωσαν στον Βαγιαζήτ (Σουλτάνο) όλα όσα παρασκευάζονταν εναντίον του και του υπέδειξαν τις ετοιμαζόμενες για επανάσταση επαρχίες. Ο σκοπός των Παπικών ήταν να απλωθεί η εκκλησιαστική και κοσμική εξουσία του Βατικανού στην πρωτεύουσα του Βυζαντίου, να εκμηδενίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να μεταβάλλει αυτήν την έπαλξη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού σε απλή Επισκοπή, που να διατελεί υπό την κηδεμονία της Καθολικής Εκκλησίας.

- Το 1606, οι ιππότες της Μάλτας (φανατικό καθολικό τάγμα),έκαναν δήθεν συνεννοήσεις με τους Έλληνες για εξέγερση κατά των Τούρκων, κυρίως με τους Έλληνες της Ηπείρου. Το σχέδιο προδόθηκε (από τους ίδιους του Καθολικούς) και ο Ελληνισμός της Ηπείρου υπέστη τρομερές διώξεις

- Το Βατικανό χρησιμοποιούσε τους Μοναχούς του τάγματος των Ιησουιτών για να υπονομεύει τους Έλληνες θρησκευτικούς λειτουργούς στον Σουλτάνο, ακόμα και για τον προσηλυτισμό των Ελλήνων σκλάβων στον καθολικισμό. Το 1620,οι Ιησουίτες κατήγγειλαν τον Πατριάρχη Κύριλλο Λούκαρη στο Σουλτάνο ως υπονομευτή της μουσουλμανικής θρησκείας και διατάχθηκε ο στραγγαλισμός του.

Υπάρχουν δεκάδες αναφορές που αποδεικνύουν την υπονόμευση των Ελλήνων από τους γειτονικούς μας λαούς, που δεν έχαναν σε καμία περίπτωση την ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριο τους εναντίον του Ελληνισμού. Η προπαγάνδα και οι σφαγές που υπέστησαν οι Ηπειρώτες, Θράκες και οι Μακεδόνες από τους Αλβανούς και Βούλγαρους ήσαν η αφορμή για τον συνεχή και αδιάκοπο αγώνα για ελευθερία στις ακριτικές ελληνικές περιοχές μας-και όχι μόνο σ’ αυτές τις περιοχές.

Θα αναφέρουμε και μία ακόμα ιστορική λεπτομέρεια όπου οι ίδιοι οι Αλβανοί ομολογούν τις αδικίες εις βάρος των Ελλήνων σύμφωνα με τα «Απομνημονεύματα» του Μακρυγιάννη.

Ο Ισμαήλ Μπένι Κόνιτζα, ένας ισχυρός Αλβανός μπέης αναφέρει τα εξής:
«Πασάδες και μπέηδες θα χαθούμε. Θα χαθούμε! Ο μπέης τούς λέει ότι, ότι ετούτος ο πόλεμος δεν είναι ούτε με τον Μόσκοβον(Ρώσσους),μήτε με τον Εγγλέζο, μήτε με τον Φραντζέζο (Γάλλους). Αδικήσαμε τον ραγιά και από πλούτη και από τιμή και τον αφανίσαμε και μαύρισαν τα μάτια του και μας σήκωσε ντουφέκι. Και ο Σουλτάνος το γομάρι δεν ξέρει τι του γίνεται, τον γελάνε εκείνοι που τον τρογυρίζουν. Και η αρχή είναι ετούτη, όπου θα χαθεί το βασίλειό μας».

Η Επανάσταση του 1821 όμως έχει μία πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες επαναστάσεις.

Στις 26 Ιανουαρίου του 1821 πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη Βοστίτσας (Αιγίου).
Το βασικό θέμα της Συσκέψεως, όπου συμμετείχαν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Χριστιανουπόλεως (Κυπαρισσίας) Γερμανός, ο Ηγούμενος του Μεγάλου Σπηλαίου, ο Ανδρέας Ζαΐμης κ.α. ήταν ο καθορισμός του χρόνου της εκρήξεως της Επαναστάσεως.

Κατά την συνεδρίαση υποστηρίχθηκαν δύο γνώμες.

Κατά την μία,επεβάλλετο η άμεση δράση, διότι αν δεν εξεδηλωνόταν εγκαίρως η Επανάσταση, ήταν ενδεχόμενο να ματαιωθεί, δεδομένου ότι η Πύλη, προς την οποία είχε ανακοινωθεί το μυστικό της Φιλικής Εταιρίας, θα ελάμβανε ασφαλώς μέτρα για να εξαρθρώσει τα σχέδια των Ελλήνων, ενώ η άλλη γνώμη η οποία υποστηρίχθηκε, δημιούργησε τις εξής ερωτήσεις:
- Υπό ποιές συνθήκες θα εξεδηλωνόταν;
- Υπήρχαν ικανές προετοιμασίες;
- Θα ήταν η εξέγερση συνολική;
- Θα ήταν δυνατόν να έρθει βοήθεια από το εξωτερικό;

Η Σύσκεψη έληξε δίχως αποτελέσματα, διότι υπέρ και των δύο απόψεων συνηγορούσαν σοβαρά επιχειρήματα.
Αποκτήθηκε για πρώτη φορά συνείδηση της τεράστιας προσπάθειας που θα έπρεπε να καταβάλλουν οι συμμετέχοντες.
Αυτήν την λεπτομέρεια την αναφέραμε για να αποδείξουμε ότι τελικώς η Επανάσταση δεν έγινε τυχαία, αλλά ύστερα ωρίμου σκέψεως!.
Και εξαιτίας αυτής της διαφωνίας, η οποία υπήρχε μόνο στην αρχή, κάποιοι φθάνουν στο επαίσχυντο ισχυρισμό ότι η Εκκλησία αφόρισε την Επανάσταση!
Το πόσο σημαντικά συνέβαλλε η Εκκλησία στην Επανάσταση θα εξηγηθεί παρακάτω.

Ποιοί ήσαν όμως οι επαναστατούντες;

Από την μία πλευρά βρισκόταν η αγροτική κοινωνία της Πελοποννήσου και κατ’ εξοχήν της Στερεάς, με μόνο σοβαρό αστικό στοιχείο τους καραβοκύρηδες των νησιών, χωρίς όμως οργανική σχέση με την οικονομία της λοιπής Ελλάδας, πέρα από τον τομέα των μεταφορών. Φυσικοί αρχηγοί της οι καπεταναίοι και οι κοτζαμπάσηδες με ενοποιητικό ιδεολογικό στοιχείο την Ορθοδοξία και την Εκκλησία απέναντι στους αλλόθρησκους Αγαρηνούς καταπιεστές.

Από την άλλη πλευρά, μία επαναστατική οργάνωση, γεννημένη στην Οδησσό με αφετηρία την «αστικοδημοκρατική» ιδεολογία των μικρεμπόρων και των διανοουμένων, η οποία «συντηρικοποιήθηκε» με την μεταφορά του κέντρου της στην Κωνσταντινούπολη. Η μεγάλη αστική τάξη ταξίδευε στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ και τη Λειψία για τις υποθέσεις της και είχε το επίκεντρο της στη Σμύρνη, την Κων/πολη και την Βιέννη, ενώ η «διανόηση» ήταν εξαιρετικά ανεπτυγμένη για τις συνθήκες της τότε Ελλάδας και γαλουχημένη με τα ιδεώδη της γαλλικής επανάστασης, του δυτικού διαφωτισμού, παράλληλα με την αρχαιολατρεία και την εμμονή στην Ορθοδοξία.

Τέλος, πολιτικοί και της εμβέλειας και της πείρας των Φαναριωτών-με τον Μαυροκορδάτο επικεφαλής-και του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Τσάρου της Ρωσίας, του Καποδίστρια. Δίπλα τους οι χιλιάδες των Ευρωπαίων φιλελλήνων, που έφερναν μαζί με την ανεκτίμητη βοήθεια τους, ήθη, ιδεολογίες και επιρροές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Η Επανάσταση αποδείχτηκε αναπόφευκτη για αναρίθμητους λόγους επιδείνωση της κατάστασης των αγροτικών μαζών, κρίση της βιοτεχνικής δραστηριότητας, επιδείνωση της αναρχίας και της ταλαιπωρίας των Ελλήνων, ωρίμανση της επαναστατικής συνείδησης των Ελλήνων κ.λ.π.-ενώ ο Κοραής και ο Καποδίστριας θα την υποστηρίξουν εν τέλει μαζί με εκείνους που την πυροδότησαν.

Επιπλέον, την εποχή της Ελληνικής Επαναστάσεως, οι περισσότεροι αρχηγοί των επαναστατησάντων Μακεδόνων ομιλούν το σλαβικό ιδίωμα, όπως ο Γάτσος της περιοχής Έδεσσας, ο Χρήστος Χατζηχρήστου, ο μετέπειτα αρχηγός του Ελληνικού Ιππικού της Επαναστάσεως, κ.α.
Η Μακεδονική Φάλαγγα η οποία μετά την κατάπνιξη της Επαναστάσεως στην Μακεδονία διέφυγε προς νότο και συνέβαλλε στην συνέχεια στους αγώνες μέχρι τέλους σε Πήλιο, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο αποτελούταν από Έλληνες ομιλούντες το σλαβικό ιδίωμα!

Ποιός διανοήθηκε να αμφισβητήσει τον Ελληνισμό τους;

Άραγε όλοι οι Έλληνες της Κεντρικής Μικράς Ασίας που εσφάγησαν από τους Τούρκους ή εκδιώχθηκαν στην Ελλάδα και οι οποίοι λόγω έλλειψης ελληνικών σχολείων είχαν ξεχάσει την ελληνική γλώσσα και ομιλούν τουρκικά, είπε ποτέ κανείς ότι ήσαν Τούρκοι; Ασφαλώς όχι!!
Και ποιός αμφισβήτησε ποτέ τον Ελληνισμό των Αλβανοφώνων της Αττικής και των νησιών του Αιγαίου, μόνο και μόνο επειδή μιλούσαν αλβανικά ή “τόσκικα”;
Την ελληνική συνείδηση των Τόσκηδων την είχε κατανοήσει και ο Υψηλάντης, ο οποίος το 1821 έστειλε διακήρυξη στους Τόσκηδες και τους ζητούσε “σαν ελληνικού γένους που ήσαν” να ξεσηκωθούν και να ενωθούν με τους υπόλοιπους Έλληνες επαναστάτες εναντίον της Τουρκίας. Όπως κι έγινε!
Και μάλιστα όταν οι Τόσκηδες μουσουλμάνοι επαναστάτησαν-πάλι- τον Αύγουστο του 1847 εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έστειλαν έγγραφο στον Βασιλιά Όθωνα εκ μέρους όλων των Αλβανών και ζητούσαν την ένωση της Αλβανίας με την “μητέρα Ελλάδα”, ακόμα δε να αναγνωρισθούν ως Έλληνες!
Το 1850 οι Γρίβας, Βαρνακιώτης και Τζαβέλλας κάνουν κίνημα ένωσης Αλβανίας – Ελλάδας και κατόπιν
παρακλήσεων Αλβανών με ελληνική συνείδηση.
Ο Όθων ενδίδει και προσπαθεί να βοηθήσει το κίνημα αυτό, αλλά τότε επεμβαίνουν οι “φίλοι” μας οι Άγγλοι υπέρ της διατηρήσεως της ακεραιότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Θα αναφέρουμε τέλος τον πολύ σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας μας στην Επανάσταση!

Από το 1760 μέχρι το 1779 ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Σαμουήλ ιδρύει Νοτίως του Αίμου χώρας
και στην κυρίως Ελλάδα 40 κλασσικές σχολές και 300 Δημοτικά σχολεία. Έτσι δίνει την πρώτη ώθηση των
ελληνικών σχολείων.
Πολλοί ομογενείς πλούσιοι τον μιμούνται και αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων.
Ένας από τους προδρόμους της λευτεριάς ήταν ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Πολυείδης, από την Αδριανούπολη που διέτρεχε την Ευρώπη και προσπαθούσε να δημιουργήσει φιλελληνική διάθεση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ήδη από το 1728, και μέχρι το 1733 έφθασε μέχρι την Ρωσία!
Ο λαός με πρωτοπόρο την Εκκλησία τονώνεται πνευματικά και αισθάνεται τον πόθο για την ελευθερία!

Όταν μετά την αποτυχία της Επαναστάσεως του Υψηλάντη στην Μολδοβλαχία, εξερράγη Επανάσταση στην Πελοπόνησσο (25η Μαρτίου), ο σουλτάνος Μαχμούτ ο Β΄ θεώρησε το Ισλάμ σε διωγμό και κήρυξε ιερό πόλεμο κατά των Ελλήνων της Θράκης.
Το πρώτο χτύπημα το δέχτηκε ο κλήρος, που θεωρήθηκε το όργανο αποστασίας των Ελλήνων και γι αυτό προσπάθησε να τον εξοντώσει.

Η τουρκική διοίκηση κατέπνιξε κάθε ενέργεια με την σύλληψη και φυλάκιση των Εκκλησιαστικών Αρχών και όλων των Ελλήνων προκρίτων, η οποία άρχισε την Κυριακή των Βαΐων στις 3 Απριλίου του 1821 και εξακολούθησε όλη την Μεγάλη εβδομάδα. Αναφέρουμε ενδεικτικά:
-τον αποκεφαλισμό του Θεοκλήτου, εκπρόσωπο του μητροπολίτη Πρωίου, μαζί με άλλους ιερείς, διακόνους και δημογέροντες στην Πόλη,
-τον απαγχονισμό του προύχοντος Ευσταθοχωρίτη
-τον μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Ευγενίου Καραβία, που στάλθηκε σιδηροδέσμιος στην Πόλη.
-τον απαγχονισμό του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ με διαταγή του Σουλτάνου στις 10 Απριλίου και την σύλληψη πολλών μητροπολιτών
-τον απαγχονισμό του πρώην Πατριάρχη Κυρίλλου Στ’ στις 17 Απρίλη, μαζί με άλλους 27 ιερωμένους και
πολλούς προκρίτους έξω από την Μητρόπολη.

Αν όλα αυτά τα συμβάντα δεν αποτελούν περίτρανη απόδειξη του διαχρονικού αγώνα της Εκκλησίας για την απελευθέρωση του Γένους μας, τότε δεν μπορούμε να φανταστούμε τι περισσότερο θα εκαναν οι σημερινοί “μελετητές” την εποχή εκείνη!

1) Πηγή: «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες-Συμφωνίες και Συμβάσεις», Συγγραφέας: Χαραλ. Γ. Νικολάου
2) Πηγή: «Νεοοθωμανισμός και ελληνική ταυτότητα», Συγγραφέας: Γιώργος Καραμπελιάς
3) Πηγή: «Αλβανία-ελληνική πανάρχαια γη», Συγγραφέας: Θανάσης Μαργαρίτης
4) Πηγή: “Θράκη-Η έπαλξη του Ελληνικού Βορρά”, Συγγραφέας: Γιάννης ΜαγκριώτηςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

«Σεις δε σκιαί των γνησίων Ελλήνων και του Ιερού Λόχου, όσοι προδοθέντες επέσατε θύματα δια την ευδαιμονίαν της Πατρίδος, δεχτήτε δι’ εμού τας ευχαριστήσεις των ομογενών σας! Ολίγος καιρός και στήλη θα αναγερθή να διαιωνίση τα ονόματα σας. Με χαρακτήρες φλογερούς είνε εγκεχαραγμένα εις τα φίλτρα της καρδίας μου, τα ονόματα εκείνων όσοι μέχρι τέλους μ’ έδειξαν πίστιν και ειλικρίνειαν. Η ενθύμησις των θα είναι πάντοτε το μόνον δροσιστικόν της ψυχής μου»…

Οι παραπάνω γραμμές είναι από την τελευταία διαταγή που συνέταξε στο Ρίμνικο ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος Υψηλάντης, Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, με καταγωγή από τα Ύψηλα της Τραπεζούντας, προς τους επιζώντες αγωνιστές, που έσωσε με την γενναία παρέμβαση του ο Γεωργάκης Ολύμπιος κατά την μάχη στο Δραγατσάνι.

Τον στρατολόγησε στον Αγώνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος, που περιγράφει λέξη προς λέξη την συγκινητική στιγμή. Αφού ο Πρίγκιπας ρώτησε και άκουσε τα δεινά των συμπατριωτών του, έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της κοινής υπόθεσης, καταλήγοντας «…και τον εαυτόν θα εθυσίαζον υπέρ αυτών». Ο Ξάνθος σηκώθηκε λέγοντας του «Δος μοι Πρίγκιψ την χείρα σας εις βεβαίωσιν των όσων εκφράσθητε». Την επομένη τον μύησε στην Εταιρεία και αυτός ο Πόντιος αληθινός αριστοκράτης ανέλαβε Γενικός Επίτροπος της Αρχής. Κράτησε τον λόγο του. Συγκρότησε το πρώτο τακτικό στρατιωτικό σώμα της Νεότερης Ελλάδας, έδωσε το έναυσμα της Επανάστασης και θυσίασε τον εαυτό του. Στις 22 Φεβρουαρίου 1821 πέρασε τον Προύθο ποταμό και δυο μέρες μετά έβγαλε την πρώτη προκήρυξη. Ο τίτλος της ήταν «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος». Δεν του είχαν πει περί «ταξικού αγώνα», βλέπετε. Ξεκίνησε την οργάνωση του στρατιωτικού σώματος του, οργανώνοντας 500 Έλληνες φοιτητές στον Ιερό Λόχο. Ηττημένος, αλλά έχοντας δώσει το πρώτο πυρ μιας τελικά νικηφόρας επανάστασης, υποχώρησε στην Αυστρία, όπου φυλακίστηκε ως το 1827. Πέθανε πάμπτωχος στις 31 Ιανουαρίου 1828 στην Βιέννη μόλις δυο μήνες μετά την απελευθέρωση του.

Στον αγώνα αυτό, που ήταν εθνικός, διαταξικός και θρησκευτικός, Ορθόδοξοι σκλάβοι πολέμησαν τους σουνίτες δυνάστες τους, συναγωνίστηκαν κλεφταρματολοί, αριστοκράτες της διασποράς, βοσκοί, προεστοί, παπάδες, ναυτικοί, γεωργοί, έμποροι, σπουδαστές. Παρά την αρχική στάση του Πατριαρχείου, που αφόρισε τον Υψηλάντη υπό τις απειλές των Τούρκων για μαζικές σφαγές, ο απλός κλήρος και πλήθος ιεραρχών συμμετείχαν στον αγώνα κι ο ίδιος ο Πατριάρχης έγινε εθνομάρτυρας στα χέρια των μουσουλμάνων δημίων του, όπως κι ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός στην Λευκωσία, αφού κι η Κύπρος έδωσε το μερτικό της σε αίμα.

195 χρόνια μετά, οι εθελοντές γενίτσαροι της αποδόμησης κι αναθεώρησης της Ιστορίας, δεκαετίες τώρα, αγωνίζονται να στήσουν όσο πιο ψηλά μπορούν το ξόανο του ψευτοπροοδευτικού μισελληνισμού τους, ντυμένο με τα ράκη μια δήθεν επιστημοσύνης. Ένα μαρξιστικό και δουλόφρων σκουπιδαριό, αρχοντοχωριάτες της Εσπερίας, που παριστάνουν τους νεωτερικούς, με την ανοχή της Δεξιάς και κυρίως επί σημιτικού ΠΑΣΟΚ, επέδραμαν σαν πανούκλα στην Παιδεία και σε κάθε τομέα διαμόρφωσης δημόσιου λόγου. Στην πραγματικότητα ανήκουν απλώς στα παλαιά είδη του ρουφιάνου, του ανόητου ή του πεμπτοφαλαγγίτη. Γιατί είναι, εκούσια ή ακούσια, όργανα ξένων σωβινισμών ή ανόητοι που πελεκούν τα ίδια τους τα πόδια, διότι είναι «μόδα» οι ψευδοϊστορικές τερατολογίες. Σήμερα κυβερνούν, διότι ο λαός τρομαγμένος και θυμωμένος από την φτώχια, την φοροεπιδρομή και τις περικοπές δεν διάβασε τα όχι και τόσο «ψιλά γράμματα» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και διαφόρων στελεχών του, που ως κυβερνώντες απολαμβάνουν να μας τρίβουν στα μούτρα τις ανιστόρητες ιδεοληψίες τους. Μαζί με τις μαγικές υποσχέσεις για την οικονομία, πήγαιναν πακέτο ο μισελληνικός αναθεωρητισμός που τώρα κοπρίζουν επίσημα χείλη στον δημόσιο βίο.

Είναι αξιοπερίεργο αλλά αληθές, πως από τους αρειμάνιους Μανιάτες, τους πάνκηδες – λόγω κόμμωσης – Αρβανίτες και τόσες ελληνικές ράτσες πατριωτών πολεμιστών, βγήκε αυτή η μεταλλαγμένη μειοψηφική φύτρα, που μισεί την γη που πατάει και τους ανθρώπους της, την Ιστορία της, τους Ήρωες και τα σύμβολα της.

Όταν τους διαβάσεις, γρήγορα αντιλαμβάνεσαι πως έχουν θέσει εκ των προτέρων ως στόχο το συμπέρασμα τους, την ασυνέχεια του Έθνους. Κατόπιν προσπαθούν να εφεύρουν τα …επιχειρήματα.

Δια της μαρξίζουσας μαζικής κοινωνικής νόσου προσπαθούν να βρουν «στοιχεία» που θα αποδομήσουν αυτά που μισούν. Το Έθνος, την Ορθοδοξία, είτε δια της ευθείας προσβολής, είτε δια της λήθης ή της προβολής μοδέρνας μπουρδολογίας.

Πάντα θεωρούσα σπουδαία και τραγική μορφή τον Αλέξανδρο Υψηλάντη αλλά ο αγαπημένος μου είναι, όπως τον χαρακτηρίζει ο σπουδαίος Φωτιάδης, το κατεξοχήν τέκνο της Επανάστασης, ο Γιος της Καλογρηάς, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το κλεφτόπουλο που κάποτε είχε ως περιορισμένο όραμα το αρματολίκι του Λιδωρικιού, εξελίχθηκε στον μεγάλο Στρατηγό που κράτησε αναμμένη την φλόγα του αγώνα στην Ρούμελη, αυτός που βαριά άρρωστος από την φθίση, εκστράτευε ακόμη και πάνω στο φορείο μέσα σε ένα μέτρο χιόνι για να τσακίσει τους Τουρκαλβανούς στην μάχη της Αράχωβας. Αυτός, ο αθυρόστομος, που περηφανευόταν κι αυτοσαρκαζόταν για το ότι ήταν μπάσταρδος: «Εμένα ρε η μάνα μου για να με κάνει έφαγε χίλιους». Αυτός, που πολεμούσε έφιππος και επιβράβευε τους καλύτερους στην μάχη επιτρέποντας τους ν’ ανεβούν στο βαρβάτο αραβικό άλογο του. Αυτός, που όταν ο Μαχμούτ πασάς του πρότεινε να προσκυνήσει και του υποσχόταν, μεταξύ άλλων, το αρματολίκι που ονειρευόταν κλεφτόπουλο, του απάντησε: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω».

Αν ζούσε σήμερα κι ο γραμματικός του του διάβαζε την ανακοίνωση του Φίλη για την Εθνεγερσία, θα διαπίστωνε, όπως κι εμείς, πως ο πούτζος του ήταν πιο αξιοπρεπής κι εθνωφελής…

Πηγή Antinews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Τριπλή επίθεση της Άγκυρας με στόχο την κυπριακή ΑΟΖ , διαγράφει δικαιώματα της Κύπρου και Καστελόριζου και διεκδικεί σχεδόν όλη την υφαλοκρηπίδα της Αν. Μεσογείου, εκτοξεύοντας απειλές κατά πάντων.

Του Γιώργου Πετράκη

Τριπλή επίθεση Άγκυρας με στόχο την κυπριακή ΑΟΖ , διαγράφει δικαιώματα της Κύπρου και Καστελόριζου και διεκδικεί σχεδόν όλη την υφαλοκρηπίδα της Αν. Μεσογείου, εκτοξεύοντας απειλές κατά πάντων!

Με τριπλή «επίθεση» η Άγκυρα σε αγαστή συνεργασία με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Ακιντζί επιχειρούν να επιβάλλουν εκβιαστικά ακόμη και με την απειλή των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τη διακοπή κάθε έρευνας στην Κυπριακή ΑΟΖ, παρέμβαση που έχει ξεχωριστή σημασία καθώς εκδηλώνεται την στιγμή που οι συνομιλίες για το κυπριακό είναι σε κρίσιμο σημείο και η Κυπριακή Δημοκρατία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις ανήγγειλε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τον Γ’ Γύρο Αδειοδοτήσεων ερευνών στα Οικόπεδα 6, 8 και 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ με την οποία αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ, “διαγράφει” το Καστελόριζο και διεκδικεί δικαιώματα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκική παρέμβαση εκδηλώθηκε αρχικά με επιστολή του Τούρκου μονίμου αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη που με αφορμή περιστατικό παρενόχλησης κυπριακού ερευνητικού σκάφους στην Κυπριακή ΑΟΖ εγείρει αξιώσεις και υποστηρίζει ότι ένα μεγάλο τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ ακόμη και νότια της Κύπρου, είναι «Τουρκική» και συνεπώς τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα υπερασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, ενώ η συνέχεια δόθηκε με επίσημη ανακίνηση του τουρκικού ΥΠΕΞ που εκτοξεύει απειλές εναντίον της Κύπρου και των ξένων πετρελαϊκών εταιριών, δηλώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι Τουρκική, και στο ίδιο πνεύμα υπήρξε ανακοίνωση και της «προεδρίας» του ψευδοκράτους…

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της 25ης Μάρτιου και έσπευσε να μεταδώσει το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΟΥ, προειδοποιεί ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μετρά για να προστατεύσει τα συμφέροντα της, δηλώνοντας ότι ο Διαγωνισμός που ανακοίνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο παραβλέπει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αλλά παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας επί της υφαλοκρηπίδας της στην συγκεκριμένη περιοχή.

Πρόκειται για τη γνωστή τουρκική διεκδίκηση και αξίωση επί της υφαλοκρηπίδας ακόμη και νότια της Κύπρου, όπου η μεν Κύπρος εμφανίζεται ως νησί με περιορισμένη επήρεια επί της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, ενώ αντίθετα η Τουρκία διαγράφοντας εντελώς και το Καστελόριζο ορίζει μονομερώς την υφαλοκρηπίδα της στη μέση γραμμή των τουρκικών ακτών με τις αιγυπτιακές!

Στη φωτογραφία του Πολεμικού Ναυτικού εικονίζεται η φρεγάτα “Σαλαμίς”

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι σε κρίσιμη φάση «με στόχο την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο, η απόφαση της ελληνοκυπριακής διοίκησης για διαγωνισμό, από τη μια παραβλέπει τα ίσα και αδιαχώριστα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πόρων του νησιού και από την άλλη παραβιάζει τα δικαιώματα της χώρας μας τα οποία πηγάζουν από την υφαλοκρηπίδα της περιοχής».

«Αν εξετάσει κανείς τα οικόπεδα για τα οποία έχει δοθεί άδεια, ένα μεγάλο μέρος του οικοπέδου 6 φαίνεται να βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι καταγραμμένη ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών (σ.σ. πρόκειται για μονομερή δήλωση).

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, όπως έχει τονίσει και σε προηγούμενες δηλώσεις του, δηλώνει ότι η χώρα μας δεν θα επιτρέψει ούτε και τώρα όπως ούτε και προηγουμένως σε καμιά περίπτωση σε ξένες εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των υδρογονανθράκων χωρίς άδεια σε πεδία της θαλάσσιας αρμοδιότητάς μας και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι Τουρκοκύπριοι με την ανακοίνωση του γραφείου του Μ. Ακιντζί, επισημαίνουν ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου συνεχίζει τις μονομερείς ενέργειες στο θέμα των φυσικών πόρων» και κάνουν ειδική μνεία στον διαγωνισμό αδειοδότησης.

«Τη στιγμή που οι εντατικές συνομιλίες είναι σε εξέλιξη η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να απέχει από κινήσεις που διαταράσσουν την θετική ατμόσφαιρα», αναφέρει η δήλωση του ψευδοκράτους καθώς, όπως επισημαίνει, «η Τουρκοκυπριακή πλευρά ως μια εκ των δυο ισοτίμων εταίρων του νησιού της Κύπρου, έχει δικαιώματα επί των υπαρχόντων φυσικών πηγών στα χωρικά ύδατα του νησιού και έχουν ισότιμο λόγο με την ελληνοκυπριακή ηγεσία σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν την έρευνα, εξόρυξη και εξαγωγή των υδρογονανθράκων.

Το ψευδοκράτος μάλιστα δηλώνει, ότι μέχρι να επιτευχθεί συνολική λύση, ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι η διεξαγωγή ερευνών, εξόρυξη και εξαγωγή των φυσικών πόρων που εντοπίζονται γύρω από το νησί, στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.

Είχε προηγηθεί την 17η Μαρτίου η κατάθεση επιστολής του Τούρκου μονίμου αντιπρόσωπου στα Ηνωμένα Έθνη Χαλίτ Τσεβίτ, με την οποία απαντούσε στην επίσημη καταγγελία της Κύπρου για την παρενόχληση από τουρκική φρεγάτα του κυπριακού ερευνητικού σκάφους MV Flying Enterprise που πραγματοποιούσε έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στις 17 Δεκεμβρίου 2015.

Ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος παραπέμποντας στη μονομερή δήλωση της Τουρκίας για τα όρια της υφαλοκρηπίδας της (με τις Note Verbale στις 2 Μαρτίου 2004 και 12 Μαρτίου 2004) και τον γνωστό απαράδεκτο ισχυρισμό ότι η Τουρκία έχει λόγο για οποιαδήποτε οριοθέτηση δυτικά του μεσημβρινού 32º16’18” που συμπίπτει ουσιαστικά με το δυτικό όριο των κυπριακών χωρικών υδάτων, επαναφέρει τη διεκδίκηση σημαντικού μέρους της κυπριακής υφαλοκρηπίδας ακόμη και στο νότιο τμήμα του νησιού (όπου και πραγματοποιούνταν οι έρευνες του κυπριακού ερευνητικού σκάφους) και συγχρόνως όμως στρέφεται και εναντίον της Ελλάδας, καθώς αμφισβητείται πλήρως η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου.

Στο κείμενο που κατέθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος στον ΟΗΕ, επισημαίνεται ότι οι «περιοχές για τις οποίες ηγέρθησαν αξιώσεις από τους Ελληνοκύπριους, στα δυτικά του ορίου που αναφέρθηκαν, εμπίπτουν στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπου η Τουρκία έχει δικαιώματα ipso facto και ab initio, καθώς και νόμιμα συμφέροντα».

Για να μη υπάρξουν μάλιστα παρερμηνείες για τις προθέσεις της Άγκυρας, ο Τούρκος αξιωματούχος δηλώνει, ότι «τα Τουρκικά πολεμικά πλοία στις περιοχές αυτές έχουν δικαίωμα παρέμβασης σε οποιαδήποτε επιστημονική ερευνητική δραστηριότητα, που γίνεται χωρίς την συναίνεση η άδεια της Τουρκίας» και έτσι το τουρκικό πολεμικό σκάφος στο περιστατικό της 17ης Δεκεμβρίου 2015, «έδρασε με σεβασμό στις καθιερωμένες διεθνείς πρακτικές και δεν υπήρξε καμία παρενόχληση»…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Την οργή του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η παρουσία ξένων διπλωματών στη δίκη δύο δημοσιαγράφων που κατηγορούνται για κατασκοπεία και πραξικόπημα.

Σε τηλεοπτική του ομιλία σήμερα στην Κωνσταντινούπολη είπε φανερά ενοχλημένος, «ποιοι είστε; Τι κάνετε εκεί;», κατηγορώντας τους για απόπειρα «επίδειξης δύναμης».

«Εδώ δεν είναι χώρα σας, εδώ είναι Τουρκία», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως έχουν την δυνατότητα να ενεργήσουν στο πλαίσιο των προξενείων τους. «Αλλού χρειάζεται άδεια», συμπλήρωσε.

Περίπου 200 άτομα - συνάδελφοι, βουλευτές της αντιπολίτευσης και απλοί πολίτες - συνόδευσαν χθες τον Τζαν Ντουντάρ, διευθυντή της εφημερίδας Cumhuriyet, και τον Ερντέμ Γκιουλ, επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα, στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη. Αρκετοί ευρωπαίοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων η γενική πρόξενος της Γαλλίας και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα, παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση.

Οι δύο δημοσιογράφοι δημοσίευσαν τον Ιανουάριο του 2014 ένα μεγάλο άρθρο, συνοδευόμενο από φωτογραφίες και ένα βίντεο, για την κατάσχεση φορτηγών των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MIT), γεμάτων όπλα που προορίζονταν για τους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες.

Το άρθρο αυτό προκάλεσε την οργή του Ερντογάν, ο οποίος δεσμεύτηκε πως «εκείνος που δημοσίευσε αυτή την πληροφορία θα πληρώσει βαρύ τίμημα, δεν θα τον αφήσω έτσι».

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης χθες, το δικαστήριο αποφάσισε, μετά από αίτημα του εισαγγελέα, να συνεχιστεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών για λόγους «εθνικής ασφάλειας», προκαλώντας την οργή του κοινού. Η άρνηση πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα ανάγκασε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να αναβάλει τη δίκη για την 1η Απριλίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ποινή κάθειρξης επτά ετών σε έναν ιμάμη από τα Σκόπια για στρατολόγηση ατόμων από την ΠΓΔΜ που πολεμούν στο πλευρό τζιχαντιστών στη Συρία επέβαλε την Παρασκευή το Δικαστήριο των Σκοπίων.

Άλλα πέντε άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης πέντε ετών ο καθένας για παρόμοιες κατηγορίες.
Όλοι οι καταδικασθέντες είναι αλβανικής εθνικής καταγωγής.

Είναι οι πρώτες καταδίκες του είδους αυτού στη χώρα, από τότε που η Βουλή της ΠΓΔΜ, τον Σεπτέμβριο του 2014, υιοθέτησε τροποποιήσεις στην νομοθεσία, σύμφωνα με τις οποίες η συμμετοχή σε ξένους στρατούς και η στρατολόγηση πολιτών της χώρας για το σκοπό αυτό, συνιστούν ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με τις αρχές της ΠΓΔΜ, 28 μαχητές από τη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια σε ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, περίπου 140 πολίτες της ΠΓΔΜ συνεχίζουν να μάχονται στη Συρία και στο Ιράκ, στις τάξεις της ISIS.

Πηγή Ekklisiaonline


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τα γεγονότα των Βρυξελλών συγκροτούν βαρύ ράπισμα στην Ευρώπη της παρακμής, του μηδενισμού, της υλιστικής ευζωίας, των απονεκρωμένων αξιών ζωής.

Τα παιδιά του ισλαμοφασισμού που ανδρώθηκαν στα πολυπολιτισμικά γκέτο της Δύσεως, ποτισμένα από μίσος που τους εμπνέει το τζιχαντικό Ισλάμ, τυφλωμένα από παραισθησιογόνα μιας πίστης που διακηρύσσει εαυτήν ισχυρότερη πασών, θα σκοτώνουν και θα ρημάζουν μέχρι η Ευρώπη να ανακτήσει τις χαμένες αξίες του πολιτισμού της.

Να σταματήσουν Ομπάμα, Πούτιν και Μέρκελ το δράμα της Συρίας. Μπορούν. Τότε θα γυρίσουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και θα γλυτώσουμε από την μετάσταση και τη διαιώνιση του δράματος, εμείς πρωτίστως που πληρώνουμε το μάρμαρο και οι Ευρωπαίοι παρότι, ποιούν την νήσσαν. Ιδού το «δέον» αυτής της ώρας.

Απόγονοι ηρώων αδυνατούμε να συλλάβουμε τη δύναμη της ψυχής εκείνων που επαναστάτησαν στα 1821 εναντίον του βάρβαρου κατακτητή και γονάτισαν την ισχυρότερη τότε αυτοκρατορία της Ευρασίας, την Οθωμανική.

Ο επαναστατημένος τότε Ελληνισμός πάλεψε ανένδοτα εναντίον του προαιώνιου εχθρού του και της ανίερης Ιεράς Συμμαχίας που ο Σολωμός συγκεφαλαίωσε:
«Αραπιάς άτι, Γάλλου νους, σπαθί Τουρκιάς μολύβι.
Πέλαγο μέγα βράζ΄ ο εχθρός προς το φτωχό καλύβι».
(Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, Σχεδίασμα Β, 5).
Ο Καζαντζάκης συνόψισε το θαύμα της Παλιγγενεσίας:
«Η πιο στοιχειώδης λογική αντιστάθηκε στην άγια τούτη παραφροσύνη. Πώς μια φούχτα άνθρωποι ξαρμάτωτοι, πεινασμένοι, ανοργάνωτοι μέσα σε μια Ευρώπη λυσσαλέα αντιδραστική, μπόρεσαν να σηκώσουν κεφάλι και να ελπίσουν ελευθερία;».
Μήπως άλλαξε τάχατες η Ευρώπη και από λυσσαλέα αντιδραστική, έγινε, όχι βέβαια παράφορα, αλλά στοιχειωδώς φιλική; Αλλοίμονο…

Η διαβόητη Συμφωνία των Βρυξελλών είναι lex imperfecta = νόμος που η παράβασή του δεν συνεπάγεται καμμιά κύρωση για τους παραβάτες.

Ζούμε μήπως το τέλος της Ευρωενωσιακής Ουτοπίας; Αφερέγγυα η πρόσφατη Συμφωνία. Οι πλούσιοι της Ευρώπης έστειλαν τον λογαριασμό στην πτωχευμένη Ελλάδα.

Ελλειμματικού διαμετρήματος ευρωπαϊκές ηγεσίες δεν συνειδητοποίησαν τις διαστάσεις του προβλήματος, ή φαντάστηκαν ότι μπορούν να το απωθήσουν μακριά από την αυλή τους. Θα το βρουν μπροστά τους. Η Ευρώπη των οραμάτων απέχει έτη φωτός… Ζούμε την Ευρώπη της διάλυσης, και ας μην το μολογάμε.

Η Τουρκία σπανίως υπογράφει συμφωνίες. Αρνείται π.χ. επιμόνως να συνυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση του δικαίου της θάλασσας. Και όταν υπογράψει, το κάνει για να μην τις εφαρμόσει! Τα παραδείγματα άπειρα.

Όσοι έχουν στοιχειώδη επίγνωση των συμβαινόντων γνωρίζουν ότι η αποκαλούμενη προσφυγική κρίση είναι καθαρά Τουρκικό Σχέδιο.

Γι αυτό, πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο νεοοθωμανός διπλασίασε τις ροές όπως άλλωστε και τις παραβιάσεις. Δεν σκέφτηκε ο πρωθυπουργός να αξιώσει την κατ' ευθείαν από Τουρκία προς Ευρώπη μετακίνηση προσφύγων με τσάρτερ; Θα ήταν μια κατ’ αρχήν λύση.

Η Συμφωνία νομιμοποιεί τους εγκληματίες διακινητές που μοιράζονται με το τουρκικό κράτος τις αιματηρές οικονομίες των δυστυχισμένων.

Στην κρίσιμη Σύνοδο δεν ακούστηκε, ωστόσο, καμία φωνή για την ανάγκη άμεσου τερματισμού του συριακού δράματος. Απολογισμός του: 470.000 νεκροί, 4.500.000 πρόσφυγες, 500.000 πολιορκημένοι, 6.600.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, 13.500.000 αποζούν από ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Ερντογάν πρωταγωνιστεί στην συριακή τραγωδία. Όσο πάντως αυτή συνεχίζεται, το προσφυγικό θα μετεξελιχθεί σε καρκίνωμα για την Ε.Ε. Δικό της το πρόβλημα, ήθελέ τα και έπαθέ τα! Αλλά ο εγκλωβισμός απροσδιόριστου αριθμού στην Ελλάδα των μνημονίων είναι μια άλλη απερίγραπτη, η δική μας τραγωδία. Ποιος θα τους θρέψει, ποιος θα τους νοσηλεύσει, πώς θα ελέγξει την αναπόφευκτη παραβατικότητά τους;

Ο Τούρκος αναγνωρίσθηκε ισότιμος και στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε.
Ευρώπη, το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει…

Εισπράττει πακτωλό ευρωχρήματος. Αυτοί που ξέμειναν και όσοι τους ακολουθούν είναι ανεπιθύμητοι παντού. Αποθηκεύονται εδώ. Δικό τους και δικό μας δράμα.

Τα μόνα ανοιχτά σύνορα πια είναι τα ελληνικά. Υπάρχει η ανθρωπιστική πλευρά του προσφυγικού και ο λαός μας την τίμησε. Η γεωπολιτική όμως όψη του προβλήματος αφορά την εθνική μας ασφάλεια και υπόσταση. Το σκέφτονται οι κυβερνώντες;

Να αποκρούσομε το σαδιστικό παιχνίδι της Τουρκίας που απεργάζεται την καταστροφή μας. Ό,τι δεν κατάφερε ο Οθωμανισμός στα 500 χρόνια της δουλείας το επιχειρεί ο νεο-οθωμανισμός με μεταμοντέρνα τεχνική. Όλοι έκλεισαν τα σύνορά τους. Όλοι, πλην της Ελλάδος.

Αν ο Αχμέτ ήταν όντως φίλος του Αλέξη, όφειλε να του μάθει την σοφότερη από όσες τουρκικές παροιμίες γνωρίζουμε, αυτήν εδώ:
«Φιλάμε τα πόδια εκείνου που δεν σκύβει το κεφάλι».
Ο εστί μεθερμηνευόμενον, εκείνον που σκύβει τον ποδοπατάμε…
Αλλοίμονό μας!

Μέρες Εθνεγερσίας να επιβεβαιώσουμε τους Εθνεγέρτες:
«Ω Έλληνες, ω θείαι
ψυχαί, ΄που εις τους μεγάλους
κινδύνους φανερώνετε
ακάμαντον ενέργειαν
και υψηλήν φύσιν».
(Κάλβος, Τα Ηφαίστεια).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Καταπέλτης κατά του Ερντογάν ήταν ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah Β, ο οποίος ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι η Τουρκία εκπαιδεύει και εξάγει στην Ευρώπη τρομοκράτες Τζιχαντιστές που θα επιχειρήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον Russian TV, ο Ιορδανός μονάρχης σε επίσημη επίσκεψη που είχε κάνει στις 11 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ και στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ομπάμα στο Οβάλ γραφείο, είχε αποκαλύψει ότι υπάρχουν αποδείξεις πως στην Τουρκία υπάρχουν και λειτουργούν στρατόπεδα εκπαίδευσης Τζιχαντιστών τρομοκρατών, που στη συνέχεια προωθούνται στις ευρωπαϊκές χώρες για την διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Ιορδανός μονάρχης κατήγγειλε τότε ότι ο Ερντογάν είναι μεγάλος υποκριτής και ότι είναι οπαδός του ριζοσπαστικού Ισλάμ και πως επίσης έχει οργανώσει στην χώρα του ομάδες αυτοκτονίας ριζοσπαστών ισλαμιστών, που αποτελούν παγκόσμιο κίνδυνο καθώς τους εξάγει στις χώρες της Ευρώπης.
Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τον Ιορδανό μονάρχη ο οποίος είναι στο τιμόνι της Ιορδανίας από το 1999 και είναι άριστος γνώστης όλων των εξελίξεων στης περιοχή, έχει οδηγήσει την χώρα του σε ένα ακραίο ριζοσπαστικό Ισλάμ που αποτελεί πλέον κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Abdullah Β είχε τότε συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών με τους γερουσιαστές Joch McCain και Paul Ryan, όπου τους είχε παρουσιάσει στοιχεία για τις δραστηριότητες του Ερντογάν υπονόμευσης της Ευρώπης μέσω των δολοφόνων Τζιχαντιστών.

Το ερώτημα είναι μετά από όλες αυτές τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και αυτοί στην Αμερική όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια για τον υπερφίαλο Τούρκο ηγέτη, αλλά από πάνω του δίνουν και… χρήματα και συγχαρητήρια!

Μάλλον τα θέλανε για ευνόητους λόγους και η πλημμυρίδα του επικίνδυνου ριζοσπαστικού Ισλάμ συνεχίζεται στην Ευρώπη, αλλά κυρίως και στην Ελλάδα.

Να δούμε ποιος θα μας βάλει μυαλό.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Αναστάσιου Λαυρέντζου

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων οριστικοποιήθηκε τελικά στις 19 Μαρτίου η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος, η οποία στα κύρια σημεία της προβλέπει τα εξής:

  1. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες που θα περνούν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου 2016 θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
  2. Για κάθε Σύριο που θα επιστρέφεται στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, ένας άλλος Σύριος θα εγκαθίσταται στην ΕΕ.
  3. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει το άνοιγμα νέων θαλάσσιων και χερσαίων διαδρόμων για την παράνομη μετανάστευση προς την ΕΕ.
  4. Εφ’ όσον οι παράνομες είσοδοι από την Τουρκία προς την ΕΕ τερματιστούν ή μειωθούν σημαντικά, θα ενεργοποιηθεί το Εθελοντικό Σχέδιο Ανθρωπιστικής Εισόδου (επανεγκατάσταση), στο οποίο οι χώρες της ΕΕ θα μετάσχουν σε εθελοντική βάση.
  5. Θα επιτυχανθεί η διαδικασία κατάργησης βίζας για Τούρκους πολίτες από την ΕΕ με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος Ιουνίου 2016. Η Τουρκία από τη μεριά της θα εκπληρώσει μια σειρά από προαπαιτούμενα.
  6. Η ΕΕ, σε στενή συνεργασία με την Τουρκία, θα επιταχύνει την εκταμίευση των αρχικά συμφωνηθέντων τριών δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν διατεθεί για το Ταμείο Προσφύγων στην Τουρκία. Όταν θα επίκειται η πλήρης χρήση των πόρων αυτών, η ΕΕ θα ενεργοποιήσει νέα χρηματοδότηση, η οποία θα φτάσει μέχρι το ποσό των τριών (επιπρόσθετων) δισεκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος του 2018.
  7. Η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ θα επανενεργοποιηθεί, με το Κεφάλαιο 33 να ανοίγει κατά τη διάρκεια της Ολλανδικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ και τις προπαρασκευαστικές εργασίες για το άνοιγμα άλλων κεφαλαίων να συνεχίζονται με επιταχυνόμενο ρυθμό.
  8. Η ΕΕ και η Τουρκία θα συνεργαστούν για τη βελτίωση των «ανθρωπιστικών συνθηκών» εντός της Συρίας.
Απότιμηση της Συμφωνίας. Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της παραπάνω συμφωνίας, θα πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:

1. Παραμένει ασαφής η τύχη των περίπου 50.000 μεταναστών και προσφύγων που ήλθαν στην Ελλάδα πριν τις 20 Μαρτίου. Σχετικώς υπήρξε μόνο κάποια γενικόλογη αναφορά για μερικές χιλιάδες μετεγκαταστάσεις στον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά η έως τώρα τήρηση ανάλογων συμφωνιών μας υποχρεώνει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί έως απαισιόδοξοι..

2. Ήδη έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για τη νομική υπόσταση της συμφωνίας, αφού οι μαζικές επιστροφές προσφύγων αντίκεινται στην εξατομικευμένη μεταχείριση που ορίζει το σχετικό δίκαιο, και για να γίνει αυτό θα πρέπει η Τουρκία να χαρακτηριστεί (κυρίως από την Ελλάδα) ως «ασφαλής τρίτη χώρα»...

3. Η μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ τίθεται σε εθελοντική βάση και μετά τα δραματικά γεγονότα στις Βρυξέλλες είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιά κυβέρνηση στην Ευρώπη θα δεχτεί να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία...

4. Η Τουρκία αποκόμισε σημαντικά οφέλη από την πίεση που άσκησε μέσω των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη: Κατ’ αρχάς φαίνεται να έχει εξασφαλίσει το ποσό των τριών δις ευρώ, ενώ σε δεύτερη φάση μάλλον έχει να λαμβάνει άλλα τρία δις ευρώ έως το 2018. Ένα άλλο όφελος πιθανώς να είναι κατάργηση της βίζας των Τούρκων πολιτών για είσοδό τους στην ΕΕ, αλλά για να γίνει αυτό η Τουρκία θα πρέπει να υλοποιήσει ορισμένα προαπαιτούμενα, με κυριότερο την επιβολή προξενικών θεωρήσεων σε υπηκόους χωρών όπως είναι το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, κ.λπ. Επίσης θα πρέπει να εκδώσει διαβατήρια με ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, γεγονός το οποίο αποκλείεται να γίνει έως τον Ιούνιο του 2016. Όσον αφορά την επανενεργοποίηση της «ενταξιακής διαδικασίας» της Τουρκίας στην ΕΕ, αυτή θα πρέπει να θεωρείται καθαρά διακοσμητικού χαρακτήρα, αφού επί της ουσίας καμία ευρωπαϊκή χώρα (και κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία) δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί ως εταίρο μια χώρα με το πληθυσμιακό μέγεθος και τις ηγεμονικές φιλοδοξίες της Τουρκίας. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που το ξέρει και η ίδια η Τουρκία η οποία επίσης δεν το επιθυμεί... Ένα άλλο σημείο το οποίο πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως, είναι αυτό που προβλέπεται στο τελευταίο εδάφιο της συμφωνίας, το οποίο μιλά για συνεργασία ΕΕ και Τουρκίας προκειμένου να βελτιωθούν οι «ανθρωπιστικές συνθήκες» εντός της Συρίας. Ίσως εδώ κρύβεται ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της συμφωνίας, αφού ας μην ξεχνάμε ότι βασική επιδίωξη της Τουρκίας είναι η συμμετοχή της στις εξελίξεις στη Συρία, ειδικά μετά την άσχημη τροπή που πήραν για αυτή εξ αιτίας της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας (δημιουργία κουρδικού ημικρατικού μορφώματος στη Β.Συρία).

5. Για την Ελλάδα το μόνο ίσως όφελος το οποίο προκύπτει από την παραπάνω συμφωνία είναι αυτό που μπορεί κανείς να επικαλείται σταθερά τα τελευταία χρόνια: ότι απέφυγε το χειρότερο. Δηλαδή το να βρεθεί απέναντι σε μια αληθινά χαοτική κατάσταση, εφ’ όσον δεν προέκυπτε κάποια συμφωνία. Ακόμη και έτσι όμως η νέα κατάσταση ίσως αποδειχτεί ότι απέχει ελάχιστα από το χειρότερο, αφού από Βορράν τα σύνορα της Ελλάδας είναι ήδη σφραγισμένα, ενώ η υλοποίηση της νέας συμφωνίας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την Τουρκία. Η Ελλάδα από την πλευρά της αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές για λογαριασμό της Ευρώπης (!) και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει μέσα σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα να επιτελέσει έναν οργανωτικό άθλο, αξιοποιώντας αποτελεσματικά την υπεσχεμένη ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια... Και όλα αυτά – ας μην ξεχνάμε – συμβαίνουν σε μια χώρα η οποία ήδη αντιμετωπίζει μια εσωτερική ανθρωπιστική κρίση λόγω μνημονίων... Στα παραπάνω θα πρέπει επίσης κανείς να επισημάνει μια σειρά ρυθμίσεων οι οποίες υπονομεύουν την ελληνική κυριαρχία: Ο ορισμός ως συντονιστή επί ελληνικού εδάφους του Ολλανδού Μ. Φερβέι, η παρουσία Τούρκων αστυνομικών ως παρατηρητών στα ελληνικά νησιά (των οποίων οι ακριβείς αρμοδιότητες αναμένεται να προσδιορισθούν), η ενισχυμένη παρουσία της FRONTEX και η έλευση ξένων υπαλλήλων οι οποίοι θα λαμβάνουν αποφάσεις για επιστροφές μεταναστών καθιστούν τα ελληνικά νησιά ένα είδος διεθνοποιημένου εδάφους. Αν σε όλα αυτά συμπεριλάβει κανείς και την παρουσία νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο, τη διασπορά χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε όλη τη χώρα, και την αναπόφευκτη ζημιά στον τουρισμό, μπορεί να έχει μια αίσθηση των πολύπλευρων συνεπειών που (έως τώρα…) έχει η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα.

Συμπέρασμα
Από τα παραπάνω έπεται ότι η συμφωνία της 19ης Μαρτίου αποτελεί μια επισφαλή και δυσεφάρμοστη «ρύθμιση», από την οποία η Τουρκία αμείφθηκε «γενναιόδωρα» έχοντας ουσιαστικά εκβιάσει την Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα, έχοντας ολιγωρήσει σε ολόκληρο το 2015, ανέλαβε βαριές υποχρεώσεις χωρίς να έχει κανένα βαθμό ελευθερίας. Παράλληλα η κρατική κυριαρχία της υφίσταται μια ακόμη έκπτωση, η οποία έρχεται να προστεθεί σε αυτή που προκάλεσε η χρεοκοπία και τα μνημόνια. Αυτά όμως τελικά συμβαίνουν σε μια χώρα όπου το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εκπονήσει και να εφαρμόσει κανέναν σχεδιασμό ή όταν – ακόμη χειρότερα - επιμένει να ζει στον φανταστικό κόσμο των ιδεοληψιών του, όπως η σημερινή κυβέρνηση... Τις συνέπειες βέβαια όπως πάντα θα τις υποστεί ο ελληνικός λαός, αλλά σε αυτή την περίπτωση και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι οποίοι έχουν βαλτώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά σε μια χώρα που δύσκολα πλέον επιβιώνει και η ίδια...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


"Η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί "πριν παρέλθουν πέντε χρόνια", αναγνώρισε σήμερα ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ η ασφάλεια των βελγικών πυρηνικών εγκαταστάσεων αποτελεί αντικείμενο κριτικής.

"Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών", με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου "του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών", εκτίμησε ο Ζιλ ντε Κερσόβ σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique.

"Κάποια στιγμή θα υπάρξει σίγουρα ένας τύπος" εντός του Ισλαμικού Κράτους "με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών, ο οποίος θα είναι σε θέση να εισέλθει σε ένα σύστημα", εκτίμησε.

"Η αυξημένη γνώση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο των βιοτεχνολογιών αποτελεί πραγματική απειλή για το μέλλον", σημείωσε.

Μετά τις επιθέσεις την Τρίτη στις Βρυξέλλες, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους δυο πυρηνικούς σταθμούς του Βελγίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για πρώτη φορά άνοιξε νόμιμος δρόμος προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, με επανεγκατάστασή τους από την Τουρκία χωρίς να περνάνε το Αιγαίο, υπογραμμίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εποχή" αναφορικά με τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό.

Προσθέτει ότι προβλέπεται η μετεγκατάσταση όσων έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα και χαρακτηρίζει αναγκαία την εφαρμογή της συμφωνίας γιατί "η άλλη λύση είναι πολλές Ειδομένες".

Για τη δυνατότητα ανταπόκρισης της υποστελεχωμένης υπηρεσίας Ασύλου στις αυξημένες ανάγκες, ο υπουργός ανακοίνωσε την αναβάθμιση της Υπηρεσίας με "αρκετές προσλήψεις" και τη συμπλήρωση των αναγκών με 2.000 ατόμων ειδικών στο άσυλο από την Ευρώπη ώστε με τη συνεργασία όλων οι διαδικασίες "να γίνονται απευθείας στα νησιά".

Αναφορικά με τις 30.000 νέες θέσεις φιλοξενίας ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι πρόκειται για ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με όρους "στοιχειώδους αξιοπρέπειας". Δηλαδή να έχουν στέγη, τροφή, νερό, τουαλέτα και γιατρό. Να δοθεί "στο χάος μια μορφή" είπε χαρακτηριστικά.

Θα ακολουθήσουν εγκαταστάσεις μονιμότερες (σαν τον Ελαιώνα) και θα διαχωριστούν οι οικογένειες Σύρων και Αφγανών. Στη προσπάθεια θα ενταχθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διευκόλυνση της οποίας είναι στα σκαριά νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για την απομάκρυνση των προσφύγων από την Ειδομένη επανέλαβε την πρότασή του ότι δηλαδή πρέπει να πεισθούν οι άνθρωποι να μετεγκατασταθούν σε άλλους χώρους με κατάλληλες συνθήκες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών: «Ερωτήματα προκαλεί η στάση της βελγικής αστυνομίας που τρεις ημέρες πριν από τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και ενώ είχε στα «χέρια της» τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δεν κατάφερε να αποσπάσει κρίσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Οι αστυνομικοί έδειξαν φωτογραφίες των βομβιστών αυτοκτονίας στον Αμπντεσλάμ αλλά δεν μπόρεσαν να συλλέξουν πληροφορίες καθώς εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν τους γνώριζε, σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Η Monde γράφει επίσης ότι οι ανακριτές επικεντρώθηκαν κυρίως στα γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι αντί να ρωτήσουν για τα μελλοντικά σχέδια του τρομοκρατικού πυρήνα».

Βασικά ερωτήματα, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ερωτήματα σημαντικά, όπως γιατί η Ε.Ε. χρηματοδοτεί την Τουρκία με 6 δισ. ενώ όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος μέσω του λαθρεμπορίου πετρελαίου. Ή όπως, γιατί αφήνουν το Ισλαμικό Κράτος να υπάρχει ακόμη ενώ η …. «συμμαχία του Καλού» έχει αποδείξει σε άλλες περιπτώσεις ότι μπορεί να ισοπεδώσει δίχως τύψεις χώρες με πολύ πιο οργανωμένους και μεγαλύτερους στρατούς.

Ερωτήματα ανάμεσα σε άλλα, περισσότερο τοπικής εμβέλειας. Όπως, γιατί αντί να πλακωθούμε με τη FYROM όταν έκλεισε τα σύνορά της, πλακωθήκαμε μεταξύ μας για το όνομα εξ αφορμής Μουζάλα, αφήνοντας εντελώς ανενόχλητη την τσιρλίντερ της Γερμανίας να κάνει τη δουλειά της. Ή όπως, γιατί ενώ ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελοφ δήλωσε στο Der Spiegel έτοιμος να φιλοξενήσει «1.000-2.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στην Ελλάδα και αναμένουν απελπισμένα βοήθεια» αρκεί το ομοσπονδιακό κράτος να παράσχει επιμελητειακή στήριξη στο κρατίδιό του, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσβησαν τα φώτα και πήγαν για ύπνο αντί να ξεκινήσουν άμεσα την οργάνωση της αποστολής 2.000 προσφύγων από την Ειδομένη;

«Τα 7 από τα 10 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Θουριγγία είναι άδεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας και ενώ το Μαξίμου διαδίδει με μεγάλη περηφάνια ότι κάθε πρωί συνομιλούν τηλεφωνικά ο Τσίπρας με τη Μέρκελ, δε βρέθηκε χρόνος να ζητήσει ο έλληνας πρωθυπουργός από τη γερμανίδα καγκελάριο να «σπρώξει» το δυνατόν γρηγορότερα αυτή την «επιμελητειακή στήριξη».Ερωτήσεις πάμπολλες. Για τις κυβερνήσεις της Ευρώπης στην οποία δεν υφίσταται καμία Ένωση, για την ελληνική κυβέρνηση στις κινήσεις της οποίας δεν υπάρχει πλέον καμία λογική, συνέχεια, συνέπεια, αποτελεσματικότητα, για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τις οποίες όπως αποκαλύπτει το Reuters, «τα αδέλφια Μπακραουί ήταν γνωστά στις αμερικανικές αρχές πριν από τη σύλληψη -στις 18 Μαρτίου- του Σαλάχ Αμπντεσλάμ».

Ερωτήσεις αμέτρητες. Για σημαντικά θέματα και για λεπτομέρειες. Απάντηση καμία. Δεν υπάρχουν απαντήσεις. Απαξιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο τους πολίτες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και οι μυστικές υπηρεσίες Ευρώπης και ΗΠΑ. Δεν τους απαντούν σε τίποτα. Μόνο τους παρέχουν το δικαίωμα να γίνουν ξενοφοβικοί, ρατσιστές, φασίστες και ύστερα να παίζουν ρόλο ως «κοινωνία». Το δικαίωμα στον τρόμο και στον θάνατο. Ενός θανάτου που πάλι χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις και οι μυστικές υπηρεσίες για να καταργήσουν κάθε προσωπικό δεδομένο, κάθε ατομικό δικαίωμα, κάθε συλλογική δράση.

Εκατοντάδων θανάτων, που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις και τις μυστικές υπηρεσίες για να κλειδώσουν τους πολίτες σπίτια τους, για να τους απαγορέψουν να διεκδικήσουν δικαιώματα στη δουλειά τους, στις παροχές, στη ζωή τους. Μια μπόχα παντού κυριαρχεί κι αυτή η Άνοιξη με σκοτεινό υπόγειο θα μοιάζει.

Πηγή Kartesios


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να δουλέψουν μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση με ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασία στα πεδία των μαχών καθώς δεν φαίνεται να ηττάται τόσο εύκολα αυτό το «τέρας» που δημιουργήθηκε στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζει ο τέως αρχηγός της DIA, Μάικλ Φλυνν.

«Αυτά που άκουσα τις τελευταίες μέρες είναι ένα πλήθος δικαιολογίες» αναφέρει ο ίδιος μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Ο Φλυνν που ηγείτο μεταξύ 2012 και 2014 των μυστικών υπηρεσιών της DIA , θεωρεί πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των προσφυγικών ροών και των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι – παρά το ότι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί ήταν Ευρωπαίοι – ενώ επιμένει πως δεν υφίσταται συνεργασία με την ΕΕ και τις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψιν πως το Ισλαμικό Κράτος είχε προειδοποιήσει πως ήθελε να «εισβάλλει» στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μεταξύ των προσφύγων.

«Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα το πως θα ελέγξουμε τους πρόσφυγες που φτάνουν, από πού έρχονται, πώς διασταυρώνουμε τα στοιχεία, πώς μοιραζόμαστε τις πληροφορίες για αυτούς» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται για πρόβλημα που αφορά μόνο τις Βρυξέλλες αλλά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οποία υποστηρίζει πως τα συστήματα ασφαλείας της χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα.

Το πρώτο βήμα θα ήταν σύμφωνα με τον Φλυνν, να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η απειλή, κάτι που κατά τη γνώμη του η ΕΕ δεν το κάνει, ενώ υποστηρίζει πως οι τζιχαντιστές που έχουν μπει στην Ευρώπη μέσω των προσφύγων είναι πολύ περισσότεροι από 400 «ορκισμένοι» να επιτεθούν.

«Θα δούμε κι άλλες τέτοιες επιθέσεις μέχρι να κάνουμε κάτι σοβαρά κόντρα σε αυτό τον εχθρό» δηλώνει.

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις ροές προσφύγων, όπως προσθέτει και ως χώρα «μετριοπαθών ισλαμιστών» θα πρέπει να κάνει περισσότερα ενάντια στους φανατικούς μουσουλμάνους, όπως επισημαίνει.
Την ίδια ώρα οι Σουνίτες και Σιίτες ηγέτες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική πρέπει να κάνουν περισσότερα για τους νέους κάτω των 30 ετών που καθώς δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, εντάσσονται με μένος στο Ισλαμικό Κράτος, προσθέτει.

Τέλος, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να μιλήσουν απευθείας πίσω από κλειστές πόρτες και να εξελίξουν μια στρατηγική φόρμα ενιαία κόντρα στον κοινό εχθρό, κάτι που έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, όπως υποστηρίζει.

«Τώρα είναι η ώρα ενός θερμού πολέμου, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως δεν είναι έτσι. Ο εχθρός αυτός μας κήρυξε τον πόλεμο επίσημα» δηλώνει και καταλήγει πως «το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να ηττηθεί με όποιο κόστος και μπορεί να ηττηθεί».

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Σπύρος Παπασπύρος

Σε ένα πλανήτη όπου 62 οικογένειες ελέγχουν το 52% του παγκόσμιου πλούτου, που σπαράσσεται από θρησκευτικούς και οικονομικούς φονταμενταλισμούς, οι πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες αλλάζουν, πλέον, την καθημερινότητα της ζωής στην Ευρώπη.

Αποσταθεροποιείται η ΕΕ, εξελίσσονται με επικίνδυνους ρυθμούς και μορφές οι παράλληλες κρίσεις και τίθεται επί τάπητος η ανάγκη η Ευρώπη να σταθεί συνολικά, με ριζικά νέα,σφαιρική πολιτική, στόχους και όραμα, κυρίως με αλλαγή και αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της.

Στην χώρα μας, σε τούτη την "γωνιά" του κόσμου, διασταυρώνονται οι πιο αντιφατικές καταστάσεις:

Η αποστράγγιση με ακόρεστο τρόπο της ικμάδας της, οι μεθοδεύσεις γεωπολιτικών παιγνίων, το "ταξίδι" της κυνικότητας του πολέμου και των εμφυλίων, η απάνθρωπη βία μαζί με τον κατατρεγμό των προσφύγων, την ανέχεια των μεταναστών, συναντάται με την φτώχεια, τα "χαμένα" όνειρα, την απογοήτευση, την ανασφάλεια των Ελλήνων.

Αν η ΕΕ δεν δει το πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα, τον "εσωτερικό κοινωνικό πόλεμο" και δεν αναλάβει πιο αποφασιστικό ρόλο για τον εξωτερικό, με την προώθηση σταθεροποιητικών και ειρηνευτικών δράσεων στην Μ. Ανατολή και την Αφρική, κανένας φράχτης δεν θα είναι ικανός να αποτρέψει φανατικούς ή απελπισμένους αφού "ασκούνται" σε υψηλότερα άλματα από τις ίδιες τις συνθήκες ζωής.

Οι θεωρίες ή οι πιθανοί σχεδιασμοί για φράχτες και εντός των κοινωνιών, δηλ. με κόκκινες ή γκρίζες ή ζώνες ασφάλειας και ευμάρειας, με οργάνωση των ευρωπαϊκών κοινωνιών αντίστοιχα με το εισόδημα, την θέση, την καταγωγή κά, θα βαθύνουν ρήγματα και διαιρέσεις αντί να λύσουν προβλήματα.

Η αναθεώρηση, τις προηγούμενες μέρες, προς το δυσμενέστερο των προβλέψεων για την πορεία της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας, μετά το νέο χτύπημα στο κέντρο της Ευρώπης, είναι μια συνθήκη επιπρόσθετων αρνητικών επιβαρύνσεων αφού τα πλήγματα -από το εμπόριο έως τον τουρισμό- είναι δεδομένα ενώ παράλληλα θα υπάρξει αύξηση των δημόσιων δαπανών για ασφάλεια.

Η υπόθεση ανάδειξης νέων σοβαρών κοινωνικών πολιτικών και ακέραιων πρακτικών στις διεθνείς σχέσεις, την διπλωματία, είναι αναπόδραστη αναγκαιότητα και μέσα από μία σύγχρονη ηθική και πολιτιστική επανάσταση είναι μπροστά μας.

Από τον άνθρωπο του γραφείου, τον εργάτη, τον καριερίστα, τον πανεπιστημιακό, τον "αδιάφορο" ή της άνετης ζωής έως τον φτωχό, τον άστεγο και τον πεινασμένο, " οι ηθικές ατομικές πράξεις -ενός εκάστου- είναι πολιτικές, αφού συντελούν ώστε ο άνθρωπος να ξεχωρίσει με συγκεκριμένο τρόπο τον πυρήνα της πάλης του για την ελευθερία'' έγραψε ο Μassimo Teodori στην μελέτη του για την Νέα Αμερικανική Αριστερά.

Και επειδή είμαστε 195 χρόνια και έρχονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που συμπύκνωσε απελευθερωτικό πνεύμα και ικανότητα, ίσως αξίζει να σκεφτούμε ένα σύνθημα στον τοίχο που έγραφε: "δεν μπορούν να ζήσουν δυο γενιές –μεταπολιτευτικά- από το ίδιο απόθεμα ψευδαισθήσεων ". Αυτή η διαφορετική άνοιξη λειτουργεί ως μήτρα πιο ολικής συνειδητοποίησης και γονιμοποιεί εξελίξεις!

Οι καταστάσεις, όπως έχουν διαμορφωθεί, επιβάλλουν ολοκληρωμένη δυναμική αντίληψη, συνεννόηση και σαφή κατεύθυνση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πριν ανοίξουν και οι "πύλες της κόλασης", αφού το κουτί της Πανδώρας ήδη είναι ανοιχτό!

Πηγή εφημ. "Το Παρόν"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tου Ιωάννη Μιχαλέτου 
RIMSE

Στρατηγικοί στόχοι "Τζιχαντιστών"

Οι στρατηγικοί στόχοι των Τζιχαντιστών ως προς την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών ενάντια σε κράτη, διακρίνονται από σαφέστατα στοιχεία. Ως εκ τούτου από την ανάγνωση αυτών φαίνεται ή όχι εάν η Ελλάδα αποτελεί ένα τέτοιο στόχο.

Διακριτικά γνωρίσματα κρατών που γίνονται στόχοι:

- Η χώρα- στόχος να έχει σημαντικό πολιτικό-διπλωματικό βάρος

- Η χώρα-στόχος να αναμιγνύεται στα πεδία μαχών της Μέσης Ανατολής (και το παίγνιο εξουσίας) είτε στρατιωτικά είτε με άλλους τρόπους

- Η χώρα-στόχος να έχει παρελθόν (αποικιοκρατικό ή άλλο) που να τη καθιστά αντιπαθή στις Μουσουλμανικές κοινότητες

- Η χώρα-στόχος να διαθέτει πολυάριθμες κοινότητες Μουσουλμάνων με ευάριθμο αριθμό ριζοσπαστικοποιημένων β' & γ' γενεάς.

- Η χώρα-στόχος να βρίσκεται σε σύγκρουση με χώρες ή/και άτομα της Μέσης Ανατολής που θεωρούνται ως "καθοδηγητές" των Τζιχαντιστών

- Η χώρα-στόχος να βρίσκεται στο "'έμπροσθεν" τμήμα της σύγκρουσης μεταξύ Τζιχαντιστών-"Δύσης" και όχι στο μέσο ή τα μετόπισθεν

- Η χώρα στόχος να είναι "ανοιχτή κοινωνία"με σημαντική επιρροή μη-επιθυμητή στους συντηρητικούς Μουσουλμανικούς κύκλους, θεωρούμενη ως κοινωνία αντί-παράδειγμα για το Ισλάμ.

Εν κατακλείδι οι Τζιχαντιστές επιδιώκουν πολιτικά αποτελέσματα και διεξάγουν πόλεμο σύμφωνα με τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες,κοσμοθεωρίας τους και εκπαίδευσης που έχουν λάβει.

Από τα ανωτέρω διαφαίνεται ότι η Ελλάδα δεν είναι στρατηγικός στόχος των Τζιχαντιστών.

- Παρά ταύτα μπορεί να αποτελέσει τακτικό στόχο και ειδικότερα ξένες αντιπροσωπίες που εδρεύουν στην Ελλάδα, εταιρείες και οργανισμοί που εκπορεύονται από τις προαναφερόμενες χώρες-στόχους.

- Επιπλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση "μοναχικού λύκου" ή μεμονωμένου αυτόνομου πυρήνα παραφρόνων που θα εμπνευστούν από τους Τζιχαντιστές και θα δράσουν, χωρίς όμως ανάλογη εντολή.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ λιγότερο κίνδυνο από άλλες χώρες τις Ε.Ε.

Χώρες υψηλού κινδύνου για το 2016

1. Γαλλία
2. Βέλγιο
3. Βρετανία
4. Ολλανδία
5. Δανία
6. Γερμανία

Ασφαλέστερη χώρα

Ελβετία -λόγω ουσιαστικής ουδετερότητας σεβαστή από όλες τις πλευρές, αλλά και του πλέον άρτιου συστήματος εσωτερικής ασφάλειας στο λεγόμενο "Δυτικό κόσμο", σε συνδυασμό με ολόπλευρη παγκόσμια δράση των υπηρεσιών πληροφοριών της.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου