Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Φεβ 2016

Λεφτά για… πάρκινγκ ψυχών;

Το τυράκι και η φάκα. Όταν οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να ανοίξουν το πορτοφόλι τους καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί. Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει σχέδιο αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα λόγω του προσφυγικού. «Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έναν μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» δήλωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό.

Αν συνδέσουμε αυτή την ανακοίνωση με πληροφορίες που ήδη διακινούνται προς τα ΜΜΕ για ελληνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με το οποίο ζητάμε 450.000.000 ευρώ για να διαχειριστούμε 100.000 πρόσφυγες μέσα στο επόμενο εξάμηνο, συμπεραίνουμε πως κάτι τρέχει.

Δεν πρέπει να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι την ελληνική ζημιά; Θα έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει. Όχι μόνο με 450 εκατομμύρια όπως λένε οι πληροφορίες,αλλά με πολύ περισσότερα! Οι οικονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υπολογίσει ότι η οικονομική μας επιβάρυνση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το θέμα όμως είναι πως οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την κάλυψη της ελληνικής οικονομικής επιβάρυνσης και πως ακριβώς έχουν στο μυαλό τους το “σχέδιο αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης”.

Έχοντας την εξάχρονη εμπειρία της ευρωπαϊκής λογικής του παραλόγου, θα πρέπει να είμαστε καχύποπτοι και προσεκτικοί.

Αν οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι με 450.000 εκατομμύρια ή ακόμη και με πολύ υψηλότερο ποσό θα μετατρέψουν τη χώρα σε “πάρκινγκ” ανθρώπων, είναι καλύτερα η Αθήνα να μην μπει καν στην συζήτηση. Γιατί το κόστος που τελικά θα πληρώσει θα είναι πολλαπλάσιο.

Η Ελλάδα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά με την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά της. Το ζητούμενο δεν είναι να πληρωθεί ή να πληρώνεται απλώς ως φιλοξενούσα χώρα, αλλά να ανακουφιστικεί οριστικά από έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Αυτό είναι το θέμα.

Οι Ευρωπαίοι έχουν δείξει ότι δεν θέλουν να φιλοξενήσουν ούτε έναν πρόσφυγα και μετανάστη. Και είναι διατεθειμένοι να… πληρώσουν και κάτι! Δεν πρέπει να δεχτούμε αυτή τη “λογική”. Δεν μπορεί η Ελλάδα η οποία στηρίζεται οικονομικά μόνο στον τουρισμό της αυτά τα χρόνια της κρίσης να δεχτεί έναντι οποιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος την μετατροπή της σε απέραντο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να πάνε στην Ευρώπη.

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Καραμπελιά 
Η χώρα θυμίζει πλέον την υπέροχη ταινία του Μονιτσέλι, Μπρακαλεόνε, την εποχή των Σταυροφοριών, όταν στους δρόμους κυκλοφορούσαν αναρίθμητα καραβάνια ενδεών και απελπισμένων φυγάδων. Ο Μπρακαλεόνε (Βιτόριο Γκάσμαν), ως νέος ιππότης της ελεεινής μορφής, οδηγούσε την αξιοθρήνητη και ολιγομελή στρατιά του, από τυφλούς, ανάπηρους και ζητιάνους, στους Αγίους Τόπους ως γη της επαγγελίας και με ένα σαρακοφαγωμένο σκαρί ξεκίνησαν από την Ιταλία  για να αποβιβαστούν εν τέλει όχι στην Παλαιστίνη, αλλά σε μια… ιταλική ακτή, όπου και συνάντησαν τις ίδιες στρατιές των εξαθλιωμένων να διαγράφονται στον ορίζοντα…  Έτσι και ο Μπρακαλεόνε Τσίπρας με τη στρατιά του, –Καμμένος, Φίλης, Χριστοδουλοπούλου, Τσακαλώτος και Μιχελογιαννάκης– «κυβερνά» σε μια χώρα όπου τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών συναντιούνται με τα τρακτέρ των αγροτών στις εθνικές οδούς.
Κυβέρνηση και εξουσία έχουν γίνει κυριολεκτικά κομμάτια και θρύψαλα. Κατέλαβαν την κυβερνητική εξουσία υποσχόμενοι να αντιμετωπίσουν την «δυτική» απειλή των μνημονίων, την οποία εν τέλει όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν, αλλά βύθισαν την χώρα ακόμα πιο βαθιά, τη χρέωσαν, τη χρεοκόπησαν, έκλεισαν τις τράπεζες. Αδυνατούν να φέρουν σε πέρας αυτά που έχουν υποσχεθεί στους εκλογείς τους από τη μία όσο και, από την εντελώς αντίθετη πλευρά, στους δανειστές προστάτες τους.
Όσο όμως ήταν ενεργοποιημένο κυρίως το ένα μέτωπο της χώρας, που αφορούσε την οικονομική κατάσταση, μπορούσαν να πείθουν κάποιους αφελείς ή ιδιοτελείς[1] πως θα κατορθώσουν να το αντιμετωπίσουν. Όμως, οι ίδιοι, μοιραίοι, ανίδεοι και εγκληματικοί, προκάλεσαν το άνοιγμα και του δεύτερου μεγάλου μετώπου που εδώ και χίλια χρόνια σχεδόν, από την μάχη του Μαντζικέρτ το 1071 αντιμετωπίζει η Ελλάδα, παράλληλα με εκείνο της Δύσης. Πυροδότησαν, ανεπίγνωστα και ασύγγνωστα, τη μεγάλη έξοδο των προσφύγων/μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Παράλληλα δηλαδή, με την επίταση της οικονομικής και πολιτικής υποταγής στην τευτονοφραγκική Ευρώπη, με την εμπλοκή σε ένα τρίτο μνημόνιο, ενεργοποίησαν από μόνοι τους ένα δεύτερο μεγάλο τεκτονικό ρήγμα και μετέβαλαν την χώρα σε έναν χώρο, τον οποίο διαφεντεύουν οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, οι ΜΚΟ και ο Σόρος.
Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση των ανικάνων καταστροφέων, είναι να παρακολουθεί και να επιτείνει το βούλιαγμα της χώρας. Η οικονομία διαλύεται, η δικαιοσύνη έχει παραλύσει από τις απεργίες των δικηγόρων, τα φορτηγά μένουν εγκλωβισμένα στα σύνορα από τα μπλόκα των αγροτών. Απέναντι στους αγρότες, που αποτελούν το μεγάλο κοινωνικό μέτωπο της περιόδου, όπως ήταν οι «αγανακτισμένοι» το 2011, ακολουθούν την τακτική «θα μας δείρουν, θα μας δείρουν, όπως δέρνουν τους Συριζαίους βουλευτές, θα… ιδρώσουν και θα εξαντληθούν». Και όμως, οι  αγρότες δεν δείχνουν καθόλου διατεθειμένοι να «αρρωστήσουν»[2]. Ακόμα και εάν σταματήσουν τα μπλόκα, η κινητοποίηση δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα μεταφερθεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στα κέντρα των επαρχιακών πόλεων, όπου οι Συριζαίοι βουλευτές θα κηρυχθούν παντελώς ανεπιθύμητοι.
Ως προς το προσφυγικό, ο τραγέλαφος ξεπερνάει κάθε όριο. Οι πρόσφυγες και οι λαθραίοι μετανάστες, κινούνται χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο, η χώρα γεμίζει hot spot, και η ελληνική κυβέρνηση παριστάνει τον καμπόσο στην… Αυστρία για να μην μιλήσει για την Τουρκία, που είναι ο πραγματικός διακινητής και εντολέας των προσφυγικών εισροών. Η Τουρκία εφαρμόζει με σύστημα, εδώ και δεκαετίες, την πολιτική της εξώθησης μουσουλμανικών πληθυσμών προς την Ευρώπη και κατεξοχήν προς την Ελλάδα, έτσι ώστε, να ισλαμοποιήσει μεθοδικά το ελληνικό κράτος ως βάση για την μεταβολή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο της. Και όμως, το ανθρωπάριο που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ετοιμάζεται να βάλει βέτο στα… Σκόπια, και όχι βέβαια στην Τουρκία όπου στις 8 Μαρτίου μαζί με τον υπόλοιπο θίασο, θα μεταβεί για να υποβάλλει τα σέβη του στον νέο σουλτάνο. (Συνιστά απίστευτο σκάνδαλο η πραγματοποίηση αυτή τη στιγμή «διακυβερνητικής συνάντησης» Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη).
 Στα νησιά, την Ειδομένη και στους καταυλισμούς με τους οποίους έχει γεμίσει ήδη η χώρα, το ελληνικό κράτος απουσιάζει επιδεικτικά και τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών εισροών έχουν αναλάβει προσώρας οι περιβόητες ΜΚΟ, συχνά ισλαμιστικού χαρακτήρα. Παράλληλα, μέσω της εισόδου ενός ακόμη παίκτη στο παιγνίδι, του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι, εκτός από την ισλαμοποίηση της χώρας, προωθούν και την εμπέδωση της στρατηγικής των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, μια και εμείς αποδεικνυόμαστε ανίκανοι να προστατέψουμε τα σύνορά μας.
Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά, αν η Ελλάδα και οι Έλληνες ψευτοπροοδευτικοί, αντί να κλαψουρίζουν ανήμποροι για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στο Αιγαίο, υπεδείκνυαν την αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας σε αυτούς τους θανάτους. Αν πρωτοστατούσαν στη δημιουργία ενός κινήματος καταγγελίας της τουρκικής πολιτικής σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, αν έφερναν το θέμα κυρώσεων προς το τουρκικό κράτος από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε., βάζοντας βέτο στις σχέσεις Ε.Ε. Τουρκίας, αν αυτή δεν συμμορφωνόταν. Αν, αν, Αν… Όλα αυτά θα προϋπέθεταν την ύπαρξη μιας κυβέρνησης ικανής να διασφαλίσει στοιχειωδώς τα συμφέροντα της χώρας, και όχι ενός διεθνούς καρπαζοεισπράκτορα, καταχρεωμένου, εξαρτώμενου, καταγέλαστου στις παλινωδίες του, κ.ο.κ.
Και το μαρτυρολόγιο δεν έχει τέλος. Ήδη, μετά το δυτικό και το ανατολικό μέτωπο, ενεργοποιείται εις βάρος μας και το βόρειο μέτωπο.  Κλείνουν τα σύνορα της χώρας και τα Σκόπια, που βρίσκονταν μάλλον σε δεινή θέση τα τελευταία χρόνια, αποκτούν τη δυνατότητα να πλήξουν καίρια την Ελλάδα. Ακόμα και η Αυστρία ονειρεύεται μια νέα κάθοδο στα Βαλκάνια ενάντια στην Ελλάδα, από τη στιγμή και πέρα που οι βαλκανικοί πόλοι ισχύος, αρχικά η διαλυθείσα Γιουγκοσλαβία και τώρα η Ελλάδα, έχουν αποδυναμωθεί δραματικά. Διότι βέβαια, ούτε τα Σκόπια, ούτε η Σερβία κινδυνεύουν από τους διερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά, δίνεται η ευκαιρία του αποκλεισμού της Ελλάδας και από τον Βορρά. Αφού πρώτα, μετά την κρίση των μνημονίων, και εσχάτως με τη διάλυση των τραπεζών από τον Σύριζα, η ελληνική οικονομική παρουσία στα Βαλκάνια σχεδόν εξανεμίστηκε, τώρα ακολουθεί και η απομόνωσή μας.
Αν αναχθούμε δε στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πεδίο, όλη αυτή η κρίση, για την οποία όλοι Ευρωπαίοι ρίχνουν τις ευθύνες στην Ελλάδα, μια και αποδείχθηκε ανίκανη να προστατέψει τα σύνορά της, κινδυνεύει να οδηγήσει σε κατάλυση της συνθήκης Σέγκεν και σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη πριν αυτή πραγματοποιηθεί στο οικονομικό και νομισματικό πεδίο, ή ίσως ταυτόχρονα.
Και αυτά δεν είναι τα μόνα κατορθώματα του Τσίπρα και της παρέας του, ακολουθούν και άλλα. Ο τουρισμός, τελευταία πηγή εσόδων για το ημικατεστραμμένο ελληνικό κράτος, θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση και όχι μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η εικόνα μιας χώρας με καραβάνια προσφύγων να διασχίζουν τους δρόμους  και να συσσωρεύονται στις πλατείες, αναπόφευκτα θα πλήξει το σύνολο των τουριστικών εισροών. Όπως γνωρίζουμε, τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία κινούνται πάντοτε με μια λογική απόλυτης «ασφάλειας» και είτε αποκλείουν τους «επισφαλείς» τουριστικούς προορισμούς, είτε επιβάλλουν τεράστιες μειώσεις στις τιμές. Έτσι, τη στιγμή που μειώνονται τα έσοδα από φόρους, ασφαλιστικές εισφορές,  από τη μείωση του ΑΕΠ και τους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες, θα μειωθούν και τα τουριστικά έσοδα που αποτελούσαν τη μόνη ανάσα. Γι να μη μιλήσουμε για το επιχειρούμενο ξεπούλημα της Κύπρου με ένα νέο σχέδιο Ανάν.
Το τελικό συμπέρασμα είναι πως, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ προκάλεσε ήδη μια ανυπολόγιστη καταστροφή που θυμίζει ή κινδυνεύει να οδηγήσει, τηρουμένων των αναλογιών, σε ένα νέο ’22 ή ένα νέο 1974 με την καταστροφή της Κύπρου. Και όμως, την ίδια στιγμή, που προκαλούν μια ανυπολόγιστη καταστροφή στη χώρα, τα κυβερνητικά ανθρωπάρια ενδιαφέρονται μόνο για διορισμούς και συντήρηση του σκωληκόβρωτου κόμματός τους, αδιαφορώντας για το ότι καταστρέφουν την χώρα.
Η ευθύνη των πολιτικών και ιδεολογικών ελίτ
Και ποιος θα μπορούσε να εκφράσει μια διαφορετική πρόταση; Ο Καραμανλής, που στήριξε τον Σύριζα και απέτυχε παταγωδώς σ’ όλα του τα πολιτικά εγχειρήματα; Ελαφρά τη καρδία, από το 2012 θεώρησε πως ο Σύριζα και ο Τσίπρας ήταν η ευκαιρία για να εξοντώσει το ΠΑΣΟΚ και… τον Σαμαρά, και μετά μία «παρένθεση» Σύριζα να έρθει ο ίδιος στην εξουσία ως παράκλητος. Γι’ αυτό και αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του στις προεδρικές εκλογές του 2014 – άφησε τον Σύριζα και έσπρωξε τον Καμμένο, να αναλάβουν την εξουσία, αγνοώντας τις προφανείς καταστροφικές συνέπειες  για τη χώρα. Απεδείχθη έτσι, ότι, όπως και οι άλλοι, ήταν και αυτός ένας φθηνός πολιτικάντης. Μήπως ο Κουβέλης, ο οποίος, άγνωστο για ποια οφειλόμενα γραμμάτια, ακολούθησε την καταστροφική και συνάμα αυτοκτονική και για τον ίδιο πολιτική της συμπαράταξης με τον Σύριζα στις προεδρικές εκλογές; Μήπως ο Σταύρος Θεοδωράκης, που εξάντλησε όλες τις προσδοκίες όσων προσέβλεπαν σε αυτόν γλείφοντας μέχρι το καλοκαίρι του 2015 τον Τσίπρα για να τον προσλάβει ως κυβερνητικό εταίρο στη θέση του Καμμένου; Μήπως η Φώφη Γεννηματά, που κι αυτή κανοναρχούσε διαρκώς ότι το μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση Συριζανέλ δεν ήταν η κεντρική συμμορία, αλλά το μικρό παράρτημά της, δηλαδή ο Καμμένος;
Μήπως η αριστερή διανόηση, η οποία στήριξε ομοθυμαδόν τους σαλτιμπάγκους της πρώτης φοράς Αριστερά; Και όμως, τα πράγματα ήταν σαφή ήδη από τον Μάιο του 2012, όταν ένας απαίδευτος  αλλά πανούργος  νεανίας, μέσα στη σύγχυση που είχε προκαλέσει η κρίση, εμφανίστηκε με μια πρωτοφανή έπαρση ως η «κυβερνώσα Αριστερά». Γιατί άραγε, εμείς τους καταγγείλαμε, από τότε, ως τυχοδιώκτες και επικίνδυνους; Μήπως κατείχαμε κάποια προορατική ικανότητα; Ή απλώς δεν είμαστε τυφλωμένοι από κάποιον αντικατοπτρισμό οφικίων και εξουσίας;  Διότι ο Σύριζα προφανώς και δεν μπορούσε να είναι «κυβερνώσα Αριστερά», με τις δυνάμεις που διέθετε  και την κατάσταση των λαϊκών δυνάμεων.
Τα όσα ακολούθησαν έκτοτε ήταν εγγεγραμμένα σε αυτή την αρχική δυναμική. Γι’ αυτό ο υποφαινόμενος και το «Άρδην» έκαναν ότι μπορούσαν –ατελέσφορα– ώστε να  μην υλοποιηθεί αυτό το εφιαλτικό σενάριο και βρεθεί στην εξουσία ο Τσίπρας και η παρέα του. Διότι και την εθνομηδενιστική ιδεολογία τους γνωρίζαμε, και την ανικανότητά τους και τον αμοραλισμό τους και τον τυχοδιωκτισμό εκείνων που είναι ικανοί να τα παίξουν όλα για όλα αρκεί να βρεθούν στην εξουσία. Ήταν προδιαγεγραμμένες, λοιπόν, οι επαφές με τους Αμερικανούς και η στήριξή τους από αυτούς, ήταν προδιαγεγραμμένη η συμπόρευση με τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ – γιατί πως αλλιώς από τα 3% θα έφθαναν στα 36%; Ήταν προδιαγεγραμμένες και οι «κωλοτούμπες» που ακολούθησαν.
Και όμως, ακόμα και σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των ελίτ της χώρας, σφυρίζει αδιάφορα, ή προσποιείται τον έκπληκτο: «Δεν το περιμέναμε», «μας απογοήτευσε, αλλά και οι άλλοι ήταν χειρότεροι», «με τον Σύριζα θα πληγεί ολόκληρη η Αριστερά» άρα ας μην είμαστε τόσο επικριτικοί, «ο Αλέξης μας πρόδωσε» κλπ, κλπ. Και παραμένουν απαθείς μπροστά στην προϊούσα αποσύνθεση, κρύβουν ως στρουθοκάμηλοι το κεφάλι τους στην άμμο, αρνούνται να κινητοποιηθούν, με επιχειρήματα του τύπου «και τι θέλετε να έρθει ο Μητσοτάκης;» Γι’ αυτό, και όταν οι αγρότες κατέβηκαν στην Αθήνα, αντί να ενωθούν μαζί τους σε μια λαοθάλασσα, που θα μπορούσε να πνίξει κυριολεκτικά την κυβέρνηση, άφησαν τους αγρότες  μόνους τους, ή μάλλον τους εγκατέλειψαν στα χέρια του ΚΚΕ, που έκανε το παν για να τους ξαναστείλει άπρακτους στα χωριά τους.
Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι –ιδίως όσοι συμπορεύτηκαν με τον Σύριζα μέχρι το καλοκαίρι του 2015–, δεν έχουν ακόμη το θάρρος να αναγνωρίσουν το θεμελιώδες λάθος της επιλογής τους, εκτός  από τον Μανώλη Γλέζο που τουλάχιστον ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες, δεν αποτελεί απλά ζήτημα ηθικής τάξης. Ούτε αποτελεί για εμάς μία εκδικητική εμμονή –  του τύπου «εμείς είχαμε δίκιο». Όχι, αποτελεί την προϋπόθεση για την ανάδειξη μιας οποιασδήποτε σοβαρής πρότασης για τη χώρα:  Μόνο η αναγνώριση του γεγονότος ότι, από το 2008 τουλάχιστον, με την ασύγγνωστη υποστήριξη μιας μηδενιστικής ψευδοεπανάστασης, αρχίζει μία πορεία η οποία καταλήγει στον Τσίπρα του 2016, μπορεί να επιτρέψει μια νέα αρχή για τα πνευματικά και πολιτικά ζητήματα της χώρας[3].  Η αναγνώριση αυτού του «λάθους», είναι προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας νέας ηθικής και πολιτικής πρότασης, που να υπερβαίνει την παλαιά και αποτυχημένη Αριστερά, και την ιδεολογία της.
Σήμερα, που η «κυβερνώσα Αριστερά» απεδείχθη εν τοις πράγμασι καταστροφή για τη χώρα, δεν υπάρχει περιθώριο για κάποια δήθεν «συνεπή» αριστερή πρόταση, τύπου Λαφαζάνη, Ανταρσύας, ή της… συνιστώσας Ζωή/Ραχήλ. Σήμερα, μετά τις τεράστιες καταστροφές που έχουν γίνει,  και δυστυχώς δεν έχουν ακόμη τελειώσει, η αρχή θα πρέπει να γίνει με το άμεσο αίτημα της άμεσης εκδίωξης αυτής της κυβέρνησης και της παράλληλης συγκρότησης ενός αληθινά πατριωτικού κοινωνικού και δημοκρατικού κινήματος εθνικής σωτηρίας. Όσο αφήνουμε να διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ανάταξη της χώρας και τόσο μεγαλύτερο το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει.
[1] Πολλοί από τους πιο επιτήδειους υποστηρικτές στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγουν να πληρώσουν λογαριασμούς και χρέη που μπορούσαν να καταβάλουν και σήμερα βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο.
[2] Και αυτό παρά τις ευγενείς φροντίδες του ΚΚΕ, που έκανε ότι μπορούσε για να στομώσει την αγανάκτησή τους, ιδιαίτερα στο διήμερο της καθόδου τους στην Αθήνα.  Στον ομογάλακτο αδελφό του Σύριζα, στο ΚΚΕ, έχουν μάθει από πολύ παλιά, πώς να ελέγχεις και να σπας την δυναμική μιας κινητοποίησης, πίσω από επαναστατικά φούμαρα, δήθεν σκληρή φρασεολογία και μια στημένη παρέλαση δέκα τρακτέρ σε συμπαιγνία με τον Κουρουπλή.
[3] Καθόλου τυχαία μάλιστα, οι πρωταγωνιστές εκείνου του Δεκέμβρη,– από τη μία πλευρά οι πολιτικοί υποστηρικτές του, ο Τσίπρας και οι συν αυτώ, και από την άλλη ο αποτυχημένος «διώκτης» του, ο Παυλόπουλος– καταλαμβάνουν τα δύο ανώτερα αξιώματα  της χώρας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υιοθετούν τη μέχρι τώρα θέση-ταμπού να αποκόψουν τη μεταναστευτική οδό στην Ελλάδα, κάτι που αντιλαμβάνονται ότι θα προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Το αποκαλούμενο "Plan B", το οποίο μέχρι τώρα κυκλοφορούσε μόνο ανάμεσα σε λαϊκιστές ηγέτες, αποτελεί σημάδι ταχείας εξασθένισης της εμπιστοσύνης των χωρών της ΕΕ στις πολιτικές αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης -ιδιαίτερα εκείνες της Angela Merkel - εκτιμά η εφημερίδα.

Μερικοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν πλέον τη σύνοδο κορυφής της 7ης Μαΐου, όπου θα συμμετάσχει και η Τουρκία, ως τελευταίο όριο της μέχρι τώρα υπάρχουσας πολιτικής, προτού καταστεί επιτακτικό να σταματήσουν τις προσφυγικές ροές προς τον ευρωπαϊκό βορά και να επισπεύσουν την αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Η Ελλάδα ίσως δεν είναι και το χειρότερο μέρος για να συμβεί μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες», δήλωσε στην εφημερίδα Ευρωπαίος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, υποστηρίζοντας ότι ο πληθυσμός της χώρας υπήρξε πιο φιλικός στους πρόσφυγες από ό,τι σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Η Κομισιόν, που προετοιμάζει σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, καταδίκασε δημόσια την απόφαση της Αυστρίας να κλείσει τα σύνορά της, ωστόσο κατά τη WSJ ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ιδιωτικά ότι μια τέτοια κρίση στην Ελλάδα θα είχε και μια ευεργετική παράπλευρη επίπτωση στην αποτροπή ερχομού οικονομικών μεταναστών στην Ευρώπη.

Υποστηρίζουν επίσης ότι ο εγκλωβισμός των μεταναστών στην Ελλάδα θα είναι περισσότερο διαχειρίσιμος από το να βρεθούν στις φτωχότερες Βαλκανικές χώρες εκτός ΕΕ, από τις οποίες περνούν στη Γερμανία και άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η WSJ, τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, λένε ότι η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της ΕΕ μπορεί να λάβει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από την Ένωση για να αντιμετωπίσει τους εγκλωβισμένους στα Βαλκάνια πρόσφυγες από ό,τι οι γειτονικές της Βαλκανικές χώρες, στις οποίες εθνοτικές συγκρούσεις μπορούν να αναθερμανθούν ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλείται η WSJ, μόλις το σταλεί στους μετανάστες το μήνυμα ότι θα κολλήσουν στην Ελλάδα, θα είναι λιγότεροι εκείνοι που θα επιχειρήσουν να έρθουν.

«Η (μεταναστευτική) οδός δημιουργεί ζήτηση. Αν διαδοθεί η είδηση ότι κολλάς στην Ελλάδα, θα δούμε λιγότερους μετανάστες να έρχονται από την Τουρκία», υποστηρίζει αξιωματούχος της ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τέλος, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, την προηγούμενη εβδομάδα ο Jean Claude Juncker προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα 500 εκατομμύρια ευρώ για αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα. Όπως αναφέρει η WSJ, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα το κόστος των προσφύγων ενδέχεται να φτάσει το 1 δις. αυτό το χρόνο, στην περίπτωση που εγκλωβιστούν στη χώρα.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ εξετάζει τρόπους να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα, αλλά δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ποσό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Όταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης εξισλαμίζεται με κάθε μέσο, σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει με εμάς, αν δεν σηκώσουμε από τώρα σημαία εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα! Ο πολιτισμός της Ευρώπης είναι ελληνικής προέλευσης. Σήμερα ποια είναι η γραμμή αντίστασης στην κατάλυση του;

Όπως φαίνεται οι Γερμανοί έχουν παραιτηθεί από κάθε αντίδραση στο γεγονός ότι η κυβέρνησή τους τους πιέζει να υποταχτούν στο Ισλάμ και να προσαρμοστούν στον αρρωστημένο μουσουλμανικό τρόπο κοινωνικής συμπεριφοράς, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να ασκηθεί πίεση στους μουσουλμάνους μετανάστες να προσαρμοστούν στην δική τους κουλτούρα. Οι Γερμανοί είναι δυσαρεστημένοι με αυτό που συμβαίνει, αλλά ταυτόχρονα αισθάνονται αβοήθητοι για να αντιδράσουν.

Σε μια συνέντευξη στο δρόμο μια Γερμανίδα ρεπόρτερ κάνει ερωτήσεις στους Γερμανούς πολίτες για την τωρινή και μελλοντική κατάσταση της Γερμανίας με τους μετανάστες.Στην αρχή ρωτάει μια κυρία πως προβλέπει να είναι η Γερμανία σε πέντε χρόνια και αυτή της απαντάει ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός θα χαθεί. Λέει συγκεκριμένα η κυρία: «Διότι η μετανάστευση είναι κάτι πολύ δύσκολο και έχω το αίσθημα ότι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να υποτάξουμε τους εαυτούς μας στη νέα κουλτούρα, ενώ αυτοί που έρχονται εδώ δεν ενσωματώνονται στη δική μας. Αυτή είναι η αίσθηση που έχω.»

Η γυναίκα θεωρεί ότι όλες οι εκπομπές των ΜΜΕ είναι ανούσιες και γεμάτες ψέματα για τους μετανάστες και αναπόφευκτα σε δέκα χρόνια η χώρα της θα γίνει ισλαμική, καθώς τους «αρπάζουν» τον ίδιο τους τον πολιτισμό και τον καταργούν σταδιακά.

Η ίδια συνεχίζει: «Ένα μικρό παράδειγμα. Εγώ δεν είμαι από το Αμβούργο, ταξιδέψαμε εδώ από το Lübeck. Έχουμε μια από αυτές τις κατασκηνώσεις μεταναστών και οι άντρες για παράδειγμα αρνούνται να κρατήσουν καθαρές τις εγκαταστάσεις υγιεινής τους. Έτσι πρέπει δικοί μας εθελοντές να τα καθαρίσουν. Όταν βρισκόμαστε σε μια ξένη χώρα πρέπει να προσαρμοζόμαστε, και το κάνουμε αυτό. Όταν μπαίνουμε σε ένα τζαμί, φοράμε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ αλλά αυτοί οι μετανάστες πιστεύουν, επειδή αυτό έχουν συνηθίσει από το σπίτι τους, να είναι παντού…πασάδες. Μπορούν να βρωμίζουν οτιδήποτε και εμείς θα το καθαρίζουμε για αυτούς, στην αρχή σε μια εθελοντική βάση.» Η γυναίκα αυτή θεωρεί ότι πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα και κανόνες υγιεινής και να ελέγχεται ο κάθε άνθρωπος που εισέρχεται στην χώρα.

Όταν ερωτήθηκε τι θα απαντούσε στη Μέρκελ για το τεράστιο αυτό πρόβλημα είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να ξυπνήσει διότι αυτό που ονειρεύεται δεν είναι εφικτό. Όσο για τη φράση της Μέρκελ , «μπορούμε να τα καταφέρουμε», της απαντά ότι δεν μπορούμε σε αυτό το βαθμό ειδικά με τέτοια χαλαρή ηγεσία. Τελειώνοντας τονίζει ότι δεν είναι ρατσίστρια, θα πρέπει να δίδεται βοήθεια στον καθένα, αλλά αυτό που γίνεται δεν είναι σωστό.Στη συνέχεια η ρεπόρτερ παίρνει συνέντευξη από έναν άντρα για να της εκφράσει και εκείνος τη γνώμη του για την κατάσταση. Εκείνος της απαντάει λέγοντας ότι εφόσον η χώρα του δεν μπορεί να λύσει ούτε τα δικά της προβλήματα, δεν θα έπρεπε να ασχολείται με πρόσφυγες που οι περισσότεροι από αυτούς είναι λαθρομετανάστες. Επίσης, τόσο αυτός όσο και η προηγούμενη κυρία, εκφράζει την επιθυμία του να σταματήσει η κατευθυνόμενη ενημέρωση από τα ΜΜΕ. Αλήθεια, τι μας θυμίζουν όλα αυτά;Μια άλλη περίπτωση αφορά μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία σε συνέντευξη που έδωσε είπε ότι παρενοχλήθηκε δύο φορές από μετανάστη. Την πρώτη φορά την πλησίασε ένας νεαρός μετανάστης και τη φλέρταρε. Κατά τη διάρκεια του φλερτ ήρθε ένας ηλικιωμένος κύριος να την βοηθήσει και ο μετανάστης άρχισε να βρίζει, - αη γαμ*** και παρόμοια. Τη δεύτερη φορά, σε ένα τρένο ένας άλλος μετανάστης της έδειξε με το κινητό του μια εικόνα αντρικού μορίου σε στύση ρωτώντας την αν το βρίσκει ωραίο. Η ίδια πολύ απογοητευμένη δεν ελπίζει πλέον σε καμία αλλαγή προς το καλύτερο. Οι χώρες μας λέει γεράζουν όλο και περισσότερο, οι μετανάστες τις έχουν κατακλύσει και έτσι όπως συνεχίζεται μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε πόλεμο διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε και ο προφήτης Μωάμεθ ξεκίνησε σαν μετανάστης ο οποίος έγινε δεκτός στην πόλη της Μεδίνα. Μέσα σε πέντε χρόνια πέταξε έξω κάθε κάτοικο που διαφωνούσε με τα κηρύγματα του, εκτέλεσε ή αιχμαλώτισε κάθε Εβραίο που ζούσε στη Μεδίνα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…


 

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τείχος ύψους τριών μέτρων από τσιμέντο στα Τουρκικά σύνορα προς την Συρία
Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, που μας λένε μάλιστα ότι αισθάνονται και «Τούρκοι», πως χαρακτηρίζουν το τσιμεντένιο τείχος, ύψους τριών μέτρων που κατασκευάζει η Τουρκία στα σύνορά της με την Συρία στην επαρχία Κιλίς;

Οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη, αρέσκονται στο να αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι» και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να υπηρετούν καλύτερα την επίσημη πολιτική της Άγκυρας, είτε μέσα είτε έξω από την Ελλάδα.

Οι παραπάνω βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε συνέντευξη τους στην μεγάλης κυκλοφορίας Τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» όταν εξελέγησαν, εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως «η νέα ελληνική κυβέρνηση θα λύσει τα μειονοτικά προβλήματα», «πως τρέφουν μεγάλη ελπίδα για τον Αλέξη Τσίπρα και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει στα θέματα των μειονοτήτων» τονίζοντας πως «Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τα προβλήματά μας. Μας έχει πει ότι οι διακρίσεις εις βάρος των Τούρκων πρέπει να σταματήσουν. Επίσης έστειλε μήνυμα λέγοντας πως θα κατεδαφίσει το τείχος του αίσχους που έχει μήκος 12,5 χιλιόμετρα».

Οι ίδιοι βέβαια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν «Τη δέσμευσή τους πως θα γκρεμιστεί το «τείχος της ντροπής» στα σύνορα της Ελλάδας στη Θράκη το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή για να αποτρέπει την είσοδο μεταναστών στο Ελληνικό έδαφος».

Αν οι Κύριοι Ζειμπέκ και Καραγιουσούφ πιστεύουν πως πραγματικά υπάρχουν «μειονοτικά προβλήματα» στην Ελλάδα, τι θα πρέπει να θεωρούμε εμείς οι Κωνσταντινουπολίτες που εξοντωθήκαμε μεθοδικά από το Τουρκικό Κράτος και το Τουρκικό  παρακράτος στο οποίο φαίνεται να υποκλίνονται δουλικά οι ίδιοι; Είδαν ποτέ οι μειονότητες στην Ελλάδα απαγορεύσεις άσκησης επαγγελμάτων, απελάσεις  με μια βαλίτσα στο χέρι, πογκρόμ με καταστροφές, νεκρούς και τραυματίες, αφανισμούς με φορολογίες που είχαν σαν αποκλειστικό κριτήριο το θρήσκευμα, μυστικά διατάγματα που να δεσμεύουν τις περιουσίες τους, σύληση τάφων, ιερών και οσίων τους, εξορίες με αναγκαστική στράτευση και καταναγκαστική εργασία; Είδαν ποτέ την Θεολογική Σχολή ενός θρησκευτικού ιδρύματος ριζωμένου στον τόπο τους εδώ και 17 ολόκληρους αιώνες να φιμώνεται αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα, με το «έτσι θέλω», εδώ και 45 χρόνια;

Ποια είναι λοιπόν τα προβλήματα τους; Μήπως το ντέρτι τους είναι να αποκαλούνται «Τούρκοι» όπως διατάζει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για την εξυπηρέτηση των επεκτατικών σχεδίων των σουλτάνων της Άγκυρας, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την Συνθήκη της Λωζάνης που επιβάλλει να αποκαλούνται «μουσουλμάνοι»; Ή μήπως το ντέρτι τους είναι το πραγματικά καινοφανές «αίτημα» να εκλέγουν μουφτή «από τον λαό» με τους ίδιους πάντα στόχους;

Δεν θα ήταν καλύτερα, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μελετήσουνε την μεταχείριση που επιφυλάσσει η Τουρκία στην μειονότητα των 25 εκατομμυρίων Κούρδων μέσα στην Τουρκία ή των Τουρκοκυπρίων που υποτίθεται ότι «απελευθέρωσαν»; Δεν θα ήταν μήπως καλύτερα να διαβάσουν προσεκτικά τι λέει ο Τουρκοκύπριος διανοούμενος Σενέρ Λεβεντ μετά από 40 χρόνια «απελευθέρωσης» από τον «Ελληνοκυπριακό ζυγό»; Εκτός εάν το όνειρό τους είναι να πάθουν τα ίδια με τους Τουρκοκύπριους. Και άντε αυτοί, όπως και ο ψευτομουφτής τους, ας υποθέσουμε ότι «εργάζονται». Οι φιλήσυχοι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα τι τους φταίνε; Γιατί επιμένουν να τους κάνουν Τούρκους με το ζόρι; Τόσο πολύ θέλουν και αυτοί να έχουν την μοίρα των Κούρδων και των Τουρκοκυπρίων;

Είναι φανερό πως οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας πιστεύοντας πως βρήκαν στο πρόσωπο του σημερινού Έλληνα πρωθυπουργού τον «χρήσιμο ηλίθιο» που το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας περιμένει υπομονετικά ολόκληρες δεκαετίες.

Σήμερα η Ελλάδα πλημμυρίζει από χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούν να βρουν διαφυγή προς την Ευρώπη. Οι ίδιοι άραγε θεωρούν ακόμα «τείχος της ντροπής» τον φράκτη του Έβρου;

Πιστεύουν δηλαδή ότι πρέπει να κατεδαφιστεί ώστε να μπορεί η Τουρκία να στέλνει ανενόχλητη τα εκατομμύρια των δυστυχισμένων ανθρώπων που έχει συσσωρεύσει στα Μικρασιατικά παράλια,  παράλληλα με αυτούς που προωθεί καθημερινά στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, θησαυρίζοντας και θυσιάζοντας εν ψυχρώ άντρες, γυναίκες και παιδιά που σχεδόν καθημερινά χάνονται στα νερά του Αιγαίου;

Αφού λοιπόν το τείχος του Έβρου είναι «τείχος της ντροπής» κατά τους Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους το θρήσκευμα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, που μας λένε μάλιστα ότι αισθάνονται και «Τούρκοι», πως χαρακτηρίζουν το   τσιμεντένιο τείχος, ύψους τριών μέτρων που κατασκευάζει η Τουρκία στα σύνορά της με την Συρία στην επαρχία Κιλίς;

Αν το δικό μας είναι «τείχος της ντροπής» τι είναι το Τουρκικό τείχος πίσω ακριβώς από το οποίο σκοτώνονται καθημερινά εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι από πραγματικό πόλεμο στον οποίο συμμετέχει και η Τουρκία; Αυτό λέγεται ανθρωπισμός; Ή μήπως η λέξη αυτή δεν υπάρχει καθόλου στο λεξιλόγιο που τόσο θαυμάζουν;
.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ ας κάνουν μια προσπάθεια να περιορίσουν τον αχαλίνωτο «θαυμασμό τους» για «Ένα κράτος που έκανε όνομα στον κόσμο η βαρβαρότητά του» και που «τάισε και στους δικούς του ανθρώπους σκατά», σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο Σενάρ Λεβέντ ο οποίος ζει και σήμερα «από πρώτο χέρι» τα «αγαθά» της Τούρκικης κατοχής, την οποία φαίνεται πως ονειρεύονται διακαώς οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα ήταν καλύτερα να ευχαριστούν τον Θεό που βρίσκονται και ζουν σε μια Ευρωπαϊκή χώρα που δεν σφάζει ούτε κατακρεουργεί την μειονότητα της, δεν φιμώνει τα ΜΜΕ, δεν φυλακίζει τους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους ούτε χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για την δίωξη όσων ασκούν ενοχλητικές «δραστηριότητες» για το κράτος, όπως διαχρονικά συμβαίνει στην Τουρκία;

Αν βέβαια επιμένουν να αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι» και να είναι τόσο μεγάλοι θαυμαστές της Τουρκικής «διοίκησης», δεν έχουν παρά να μετακομίσουν στην Τουρκία ώστε να ζήσουν και αυτοί από «πρώτο χέρι» όσα ζήσαμε εμείς οι Κωνσταντινουπολίτες και όσα ζουν σήμερα όχι μόνο οι Τουρκοκύπριοι αλλά και όσοι τολμούν να μιλήσουν κάπως δυνατά μέσα στην Τουρκία…
.
Σημαντική σημείωση: Προσθέστε και την δική σας φωνή στην παγκόσμια εκστρατεία για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης! Υπογράψτε την έκκληση εδώ! Μετά την υπογραφή της έκκλησης (το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο 2016) κάντε κλικ στις ενδείξεις Facebook, Twitter, E–Mail ώστε να διαδώστε την έκκληση σε γνωστούς και φίλους! Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΤο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, διοργανώνει στην πόλη της Κομοτηνής μια πολύ σημαντική εκδήλωση.

Ο λόγος για την παρουσίαση του νέου εξαιρετικά σημαντικού βιβλίου του γνωστού μελετητή και διανοουμένου Γιώργου Καραμπελιά «1821 - Η παλιγγενεσία», που θα γίνει από τον δάσκαλο Δημήτρη Νατσιό, τον Διδάκτορα Ιστορίας του ΑΠΘ Νεκτάριο Δαπέργολα, αλλά φυσικά και τον ίδιο τον συγγραφέα.

Το βιβλίο (ως αυτοτελής, αλλά και οργανική συνέχεια του επίσης σπουδαίου έργου «Το 1204 και η διαμόρφωση του νεότερου Ελληνισμού») αποτελεί μία πλήρη και βαθιά τεκμηριωμένη - πάνω στις ιστορικές πηγές αλλά και στη νεότερη ιστοριογραφία - μελέτη πάνω στην Τουρκοκρατία και τη σκληρή εν αιχμαλωσία περιπέτεια επιβίωσης του Ελληνισμού, τόσο από οικονομικής και πολιτικής, όσο και από πνευματικής πλευράς.
Μία εκτεταμένη ματιά πάνω σε πολιτικές εξελίξεις, στρατιωτικά γεγονότα, κοινωνικά και οικονομικά φαινόμενα, που ρίχνει φως σε καθοριστικά, αλλά μισοξεχασμένα και υποτιμημένα για τους πολλούς ή και συχνά εντελώς άγνωστα μονοπάτια της νεότερης Ιστορίας μας.
Περαιτέρω όμως, το βιβλίο ανιχνεύει και εντοπίζει πολλές από τις αιτίες που κράτησαν τον Ελληνισμό ακρωτηριασμένο και λειψό ακόμη και μετά από την Επανάσταση - και συνεπώς αγγίζει μέχρι και πτυχές της νεότερής μας παρακμής και κακοδαιμονίας.
Και είναι φυσικά ένας εκτεταμένος και απόλυτα τεκμηριωμένος πάνω στις ιστορικές πηγές κόλαφος των αποδομητών ψευδο-ιστορικών των ημερών μας, που έχουν γεμίσει με τα εθνοφοβικά τους ψέματα τα πανεπιστήμια, την έρευνα, τα ΜΜΕ και τα σχολικά βιβλία, παραχαράσσοντας την Ιστορία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επαγγελματικό-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 27/2/2016. Σας περιμένουμε!

Ένα μάθημα ιστορικής αυτογνωσίας

Συνέντευξη

Κύριε Καραμπελιά, σαν γνωρίζαμε ως πολιτικό ακτιβιστή και συγγραφέα. Τι σας ώθησε εδώ και δεκαπέντε χρόνια να αφοσιωθείτε στη συστηματική μελέτη της νεότερης ελληνικής ιστορίας;

Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 21, αυτή κινδυνεύει να ακυρωθεί. Και όχι μόνο εξ αιτίας της επανεμφάνισης του νέο-οθωμανισμού, και της υποταγής μας στην δυτική αποικιοκρατία, αλλά και μέσα από την στάση των ίδιων των ελίτ της χώρας και κατ’ εξοχήν της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας: Φίλης, Αναγνωστοπούλου, Λιάκος, διαγκωνίζονται σε εθνομηδενιστικές κορώνες και δρομολογούν αντίστοιχες αποφάσεις. Κατ’ αυτούς οι Έλληνες είναι «εθνικιστές» και θα πρέπει η ιστορική μας μνήμη να λοβοτομηθεί, ώστε να πάψουμε να αντιστεκόμαστε.

Γι’ αυτό, αναζητώντας λύση στα αποπνικτικά αδιέξοδα, που έχουμε περιπέσει με ευθύνη του συνόλου του πολιτικού συστήματος, αλλά και των ελίτ της χώρας, κατ’ εξοχήν των διανοουμένων και του πνευματικού κόσμου, κατέληξα στο συμπέρασμα πως είμαστε υποχρεωμένοι ως έθνος να ξανασκύψουμε στην ιστορία μας, που τα τελευταία χρόνια κατακρεουργείται κυριολεκτικώς, από εκείνους που θα όφειλαν να την προστατεύουν.

Πριν δέκα χρόνια κυκλοφόρησε το βιβλίο σας «Το 1204 και η διαμόρφωση του νεώτερου ελληνισμού», που αποτέλεσε μια τομή στην ιστοριογραφία, και στο οποίο προσπαθούσατε να καταδείξετε πως το Βυζάντιο της περιόδου μετά την Φραγκική κατάκτηση (1204) αποτελεί την απαρχή του νεώτερου ελληνισμού ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ο β΄ τόμος «1821: Η δυναμική της παλιγγενεσίας» το οποίο και παρουσιάζετε στο Ηράκλειο.

Το καινούργιο βιβλίο μου έχει ως βασική ιδέα το ότι μετά το 1700 περίπου ο ελληνισμός γνωρίζει μια περίοδο μακράς Αναγέννησης, και η οποία συνεχίζει την Κρητική Αναγέννηση που αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ Βυζαντίου και νεώτερου ελληνισμού. Αυτή Αναγέννηση φθάνει ουσιαστικά μέχρι το 1922 και σε αυτόν τον τόμο παρουσιάζω την πορεία του μέχρι το 1821, ενώ σε επόμενο τόμο θα συνεχίσω με το 1821-1922.

Στο Α΄ μέρος του βιβλίου μου, επικεντρώνομαι στην οικονομική και κοινωνική ζωή, καταδεικνύοντας πως η οικονομική άνθηση του ελληνισμού αρχίζει γύρω στο 1700 και στηρίχτηκε στις συντεχνίες, τα τσελιγκάτα, τα συστήματα των συντροφοναυτών, που αιμοδοτούν το κοινοτικό σύστημα οργάνωσης, τα «κοινά των Ελλήνων». Ωστόσο παρέμενε «υπονομευμένη» από μια «διπλή κατοχή», των Οθωμανών, η οποία δεν επέτρεπε την ανάπτυξη μιας σταθερής οικονομικής δραστηριότητας, και ταυτόχρονα από τις ημιαποικιακές δομές που είχε επιβάλει η δυτική διείσδυση.

Στο Β΄ μέρος περιγράφεται η Αντίσταση που αρχίζει αμέσως μετά την Άλωση. Τα λεγόμενα Ορλωφικά, αποτυελούν μια πρώτη μεγάλη επαναστατική απόπειρα και αυό φάινεται από το ότι δεν ήταν απλώς επικεντρωμένα στην Πελοπόννησο αλλά σε όλη την Ελλάδα ενώς όπως δείχνω η δεύτερη μεγάλη και αυτόνομη επαναστατική εστία υπήρξε η Κρήτη με τον Δασκαλογιάννη. Ο Ρήγας θα διατυπώσει το όραμα μιας απελευθέρωσης που πατάει στην παράδοση –από τον Αλέξανδρο έως τον «Θούριο»– και εμπνέεται και από τη γαλλική Επανάσταση.

Στο Γ΄ μέρος, σκιαγραφείται ο καθοριστικός ρόλος της Ορθοδοξίας στην επιβίωση του ελληνισμού: Από την αντίσταση στους εξισλαμισμούς, –νεομάρτυρες, Κοσμάς Αιτωλός–, μέχρι τις ένοπλες απόπειρες – από τον Διονύσιο Φιλόσοφο, μέχρι τον Παπαφλέσσα. Παράλληλα, αποφασιστική υπήρξε η σύγκρουση με τον επιθετικό καθολικισμό, με τον Κρητικής καταγωγής Κύριλλο Λούκαρι, τον άγνωστο «αναβαπτισμό» και τους Κολλυβάδες.

Το Δ΄ μέρος –«Η επαναστατική σύνθεση»–, περιλαμβάνει τρία εκτενή κεφάλαια: Το πρώτο πραγματεύεται τις φραγκοκρατούμενες περιοχές, από την Κρήτη ως τα Επτάνησα, ως «Πεδεμόντιο» του ελληνισμού, δηλαδή πνευματική και επαναστατική βάση του, το δεύτερο τις κοινωνικές και εθνικές συγκρούσεις στη Σάμο με τον Λυκούργο Λογοθέτη, και το τρίτο τη «Φιλική Εταιρεία» όπου σε απάντηση στις αντιλήψεις περί λανθασμένης εκδήλωσης της Επανάστασης, που κυκλοφορούν μετ’ επιτάσεως τον τελευταίο καιρό, καταδεικνύεται πως αυτή αποτελούσε πλέον μονόδρομο για τον ελληνικό λαό.

Για την σημερινή κακοδαιμονία της χώρας μας αναζητάτε τις αιτίες πολύ μακριά στο παρελθόν και στη μελέτη σας υποστηρίζετε πως το ελληνικό κράτος μεταβλήθηκε από οικονομική άποψη σε «παρασιτική απόφυση της Δύσης», ενώ επισημαίνετε και το έλλειμμα μιας ολοκληρωμένης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Δυστυχώς η σημερινή κρίση επιβεβαιώνει αυτή μου την απόφανση για τον δρόμο που πήρε η ελληνική οικονομία και κοινωνία, η οποία μάλιστα βαίνει αυξανόμενη. Αυτή είναι που εμποδίζει στην πραγματικότητα και την ανάπτυξη μιας οποιασδήποτε σοβαρής πολιτικής, πνευματικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Μια παρασιτική κοινωνία δεν μπορεί να γεννήσει κάποια σοβαρή ηγεσία. Αυτή ακριβώς η ανημπόρια, το ανολοκλήρωτο όλων μας των προσπαθειών μέχρι σήμερα, συνιστά αυτόν τον γόρδιο δεσμό που στον αιώνα μας θα λυθεί με τον έναν ή άλλο τρόπο: είτε με την ιστορική μας εξαφάνιση, εξ αιτίας της δημογραφικής, οικονομικής και πνευματικής μας κατάρρευσης, δεδομένου μάλιστα ότι βρισκόμαστε στο σύνορο με το Ισλάμ είτε με την ανάταξη του ελληνισμού.

Αυτό που προσπαθώ να καταδείξω και σε αυτό το βιβλίο μου είναι πως ο ελληνισμός δεν είναι ούτε Ανατολή ούτε Δύση, αλλά από την αρχαιότητα ήδη αποτελούσε έναν διακριτό κόσμο μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Στις καλύτερες περιόδους του ενσωμάτωνε δημιουργικά τις θετικές επιρροές και απέρριπτε τις αρνητικές. Στις κακές στιγμές μας βρισκόμαστε υποταγμένοι είτε στον έναν, είτε στον άλλον, είτε και στους δύο.

Σήμερα, η ισλαμική Ανατολή, κατεξοχήν τουρκική, επιχειρεί να αναιρέσει τις κατακτήσεις του 1821, επανεντάσσοντας τον ελληνικό χώρο ως υποτελή στον νεοθωμανικό σχεδιασμό. Από την Κύπρο έως την Θράκη και το Αιγαίο, ο ελληνισμός απειλείται στις τελευταίες του εστίες. Και την ίδια στιγμή η Δύση μας έχει εξαντλήσει οικονομικά και πνευματικά και επιχειρεί να μας μεταβάλει σε ένα απλό σύνορο με την Οθωμανική Ανατολή. Έτσι έγινε και παλιότερα. Προηγήθηκαν οι Φράγκοι το 1204 και ακολούθησαν οι Τούρκοι το 1453.

Η ιστορική συνείδηση, η αίσθηση του ιστορικού μας βάθους αποτελεί ένα από τα τελευταία αναχώματα στην παρακμή που μας απειλεί. Και η πορεία της ελληνικής Αναγέννησης, μετά την άλωση και την παρακμή δύο αιώνων αποτελεί το παράδειγμα και το υπόδειγμα που έχουμε ανάγκη σήμερα. Το 1453 σχεδόν εξαφανισμένοι και μετά το 1700 η μεγάλη Αναγέννηση.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος ξεκίνησε σήμερα μια διεθνή καμπάνια/αναφορά (petition) για το Μεταναστευτικό και ζητά να έχουμε όσες δυνατόν περισσότερες υπογραφές (e-mail)

Βρισκόμαστε μόλις 6 εβδομάδες στο 2016 και παρά τις αντίξοες συνθήκες στο Αιγαίο περισσότεροι από 90,000 μετανάστες, πρόσφυγες και «ψευδο-πρόσφυγες» πέρασαν από τα παράλια της Τουρκίας σε ελληνικά νησιά.

Η Ελλάδα βιώνει αυτή την εποχή και εδώ και 6 χρόνια μια χωρίς προηγούμενο οικονομική ασφυξία, μετρά δύο εκατομμύρια ανέργους ενώ μισθοί και συντάξεις έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις. Οι προοπτικές «φιλοξενίας» με ανθρώπινες συνθήκες εκατοντάδων χιλιάδων, εάν όχι εκατομμυρίων μεταναστών που εισρέουν ανεξέλεγκτα επιτείνει την ήδη δραματική κατάσταση των Ελλήνων.

Καθώς οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνουν τα σύνορά τους σε πρόσφυγες και μετανάστες (αυτίο κάνει πλέον και η γειτονική μας FYROM) η πιθανότητα η Ελλάδα να μετουσιωθεί σε «Αποθήκη Ψυχών» δεν είναι μακρυά.

Οι Ευρωπαίοι Ηγέτες και η Ελληνική Κυβέρνηση ΕΠΕΙΓΕΙ να συνεργαστούν με στόχο την εξεύρεση και εφαρμογή μιας ανθρωπιστικής αλλά και ρεαλιστικής λύσης του προβλήματος πριν είναι πολύ αργά για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ξεκίνησα αυτή την καμπάνια απευθυνόμενος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Αυστραλίας, στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της γης που αγαπούν την Ελλάδα και σέβονται την τρισχιλιετή ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Σας παρακαλώ να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο, να υπογράψετε και να προωθήσετε την αναφορά μου
https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-protect-greece-from-uncontrollable-migrant-influx

Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όλο το σχέδιο «τελικής λύσης»

Γράφει ο Στέφανος Μυτιληναίος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τινάζει την Ευρώπη στον αέρα. Έχει ανοίξει τις πύλες της Τουρκίας και «αδειάζει» τη Συρία στην Ευρώπη. Η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη.

Εδώ και δύο χρόνια το TRIBUNE είχε προειδοποιήσει ότι η οικονομική κρίση ήταν μια φάρσα, μια απάτη, μια γερμανική «μηχανή» για να κατακτηθεί η Ευρώπη από το Βερολίνο και δεν αποτελούσε μια πραγματική κρίση.

Αντιθέτως, προειδοποιούσαμε, διαβάζοντας τον μεγάλο χάρτη της ανατολικής Μεσογείου, ότι η πραγματική κρίση που ερχόταν ήταν γεωπολιτική. Προσφυγικό, τρομοκρατία, τζιχάντ (ιερός πόλεμος).

Λέγαμε, από τότε, ότι η Ελλάδα έπρεπε να πιέσει την απεμπλοκή της από τα μνημόνια γιατί έρχονταν «αποκαλυπτικές» εξελίξεις εξαιτίας του τζιχάντ στη Μέση Ανατολή.

Λέγαμε και λέμε ότι η Ελλάδα, λόγω ιστορικών και γεωγραφικών λόγων, είναι ο προμαχώνας της Ευρώπης απέναντι στην Ανατολή.

Υποστηρίξαμε αυτό είναι το μεγάλο μας «όπλο» και επιχείρημα για να απεμπλακούμε από τη μνημονιακή φτωχοποίηση και μιζέρια, δίχως φυσικά να σήμαινε κάτι τέτοιο ότι θα αποφεύγαμε τις λογικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να φτιάξουμε ένα λειτουργικό και οικονομικό κράτος. Αλλά μπορούμε να φτιάξουμε κράτος δίχως να εκβιαζόμαστε και να πιεζόμαστε με όπλο τη λιτότητα, που στόχος της από ό,τι έχει αποδειχθεί δεν είναι ο εκσυγχρονισμός αλλά η κατάκτηση της Ελλάδας από τη Γερμανία.

Όταν η ελληνική κυβέρνηση προειδοποιούσε

Η κυβέρνηση Τσίπρα, σε αντίθεση με την κυρίως γερμανόφιλη διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προσπάθησε να «συνδέσει» το γεωπολιτικό με τα μνημόνια και δέχτηκε επίθεση από διάφορα «νεοφιλελέ» σκουπίδια που έλεγαν ότι κάτι τέτοιο ήταν «απαράδεκτο». Γιατί ήταν και είναι «απαράδεκτο» δεν το κατάλαβα ποτέ, ίσως επειδή τους είπε η Γερμανία να το πουν.

Οι Βρυξέλλες, υπό γερμανική μπότα, έδειξαν να μην κατανοούν ούτε να έχουν διάθεση να ακούσουν την Ελλάδα όταν τους είπε ότι «εάν εμείς πέσουμε θα πλημμυρίσετε με εκατομμύρια πρόσφυγες».

Και τι δεν είπαν! Τον Κοτζιά και τον Καμμένο κατηγόρησαν ως «εκβιαστές», επειδή τους προειδοποίησαν για το κακό που ερχόταν. Και το χειρότερο, σε αυτή την επίθεση που εξαπέλυσαν οι αλκοολικοί των Βρυξελλών στους Έλληνες υπουργούς, είχαν και τα ντόπια ελληνόφωνα παπαγαλάκια, τα γνωστά «νεοφιλελέ» σκουπίδια, να αναπαράγουν τις κατηγορίες κατά της χώρας μας.

Διότι, να το πούμε επιτέλους, μπροστά στα εγχώρια ΜΜΕ που εκπέμπουν προπαγάνδα του Βερολίνου, οι εκβιαστές του χιλιάρικου που πιάστηκαν πριν μερικές ημέρες είναι «πταίσματα».

Το όνειρο του Ερντογάν για αναβίωση του χαλιφάτου

Ο Ερντογάν έχει ένα όνειρο. Την αναβίωση του χαλιφάτου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Σε αυτό το χαλιφάτο βλέπει τον εαυτό του «σουλτάνο». Αυτό νομίζω το έχουμε εμπεδώσει όλοι στον τόπο μας, ακόμα και τα «νεοφιλελέ» σκουπίδια.
Αλλά και να μην το είχαμε εμπεδώσει εμείς το λένε η κυβέρνηση του Ιράκ, η κυβέρνηση της Συρίας (η ίδια που ο Βενιζέλος ήθελε να της κηρύξει τον πόλεμο), το λένε οι Κούρδοι, το λένε και οι Ισραηλινοί.

Ο Ερντογάν είναι μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (ή αλλιώς Αδελφοί Μουσουλμάνοι).

Αυτή η οργάνωση είναι παγκόσμια.

Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο που επιδιώκει την αναβίωση του χαλιφάτου, το οποίο καταλύθηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τελευταίο χαλίφη τον Οθωμανό Σουλτάνο που κατάργησε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα βρίσκεται πίσω από κάθε ισλαμιστική μετριοπαθή ή εξτρεμιστική οργάνωση.

Το χαλιφάτο ήταν αραβικό, θα αναρωτηθεί κάποιος, που κολλάει ο Ερντογάν;

Πράγματι, το χαλιφάτο ήταν η αραβική αυτοκρατορία στα χρόνια του μεσαίωνα αλλά από το 1517 ο τίτλος του χαλίφη πέρασε στον Οθωμανό Σουλτάνο.

Τελευταίος Οθωμανός χαλίφης του Ισλάμ ήταν ο Αμπντούλ Μετζίτ Β΄ (1922-1924).

Το χαλιφάτο καταργήθηκε το 1924 από τον Κεμάλ Ατατούρκ και ο τελευταίος χαλίφης πέθανε εξόριστος στο Παρίσι στις 23 Αυγούστου 1944, σε ηλικία 76 ετών.

Όταν ο Ερντογάν μιλά για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μιλά συνάμα και για αναβίωση του χαλιφάτου.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει δισεκατομμύρια, εάν όχι τρισεκατομμύρια, δολάρια στη διάθεσή της για τους σκοπούς της.

Που τα βρίσκει τα χρήματα η Μουσουλμανική Αδελφότητα;

Το ταμείο είναι οι Σαουδάραβες. Οι Σαουδάραβες επίσης διεξάγουν και εξάγουν όλη την προπαγάνδα.

Χρηματοδοτούν ιμάμηδες και τζαμιά σε όλο τον πλανήτη για να προωθούν το αυστηρά ορθόδοξο Ισλάμ που είναι το ίδιο με το εξτρεμιστικό.

Στόχος τους είναι η κατάκτηση της Ευρώπης και δεν το έκρυψαν ποτέ.

Η «Αραβική Άνοιξη» των ισλαμιστών

Όταν το 2011 ξεκίνησε η λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, και διάφορα εγχώρια αριστερίστικα ασπόνδυλα πανηγύριζαν, διότι νόμισαν ότι επρόκειτο για κάποια επανάσταση, η Μουσουλμανική Αδελφότητα γρήγορα την καπέλωσε.

Όταν η «άνοιξη» αυτή έφτασε στη Λιβύη, ο Καντάφι φώναζε ότι οι «επαναστάτες» υποκινούνται από την Αλ Κάιντα, επίσης παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η Δύση δεν άκουγε, νόμιζε ότι θα έκανε τη Λιβύη δική της και ο Καντάφι της ήταν εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο.

Ούτε είχαν πάρει χαμπάρι στα δυτικά ανακτοβούλια τι συνέβαινε στην πραγματικότητα.

Τα δυτικά αεροπλάνα στη Λιβύη, που βομβάρδιζαν τον Καντάφι, άνοιγαν τον δρόμο στους ισλαμιστές να καταλάβουν η χώρα.

Όταν η «άνοιξη» έφτασε στην Αίγυπτο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα κέρδισε τις εκλογές και εξέλεξε Πρόεδρο της χώρας του Νείλου τον Μοχάμεντ Μόρσι.

Στη σύντομη διακυβέρνησή του ο Μόρσι έφερε τον Ερντογάν στην Αίγυπτο και από κοινού διακήρυξαν ότι Τουρκία και Αίγυπτος ήταν μια πανίσχυρη δύναμη 150.000.000 ανθρώπων.

Στην ίδια σύντομη διακυβέρνηση των ισλαμιστών, νομοθετήθηκε και το δικαίωμα της νεκροφιλίας… Εάν το θυμάστε…

Όταν τα δυτικά σαΐνια κατάλαβαν τι παιζόταν με τους ισλαμιστές με ανακούφιση υποδέχτηκαν την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος επανέφερε την Αίγυπτο στα χέρια των κοσμικών και δυτικότροπων δυνάμεων της χώρας.

Ο Σίσι «χάλασε» και τη συμμαχία του Μόρσι με τον Ερντογάν, γινόμενος σύμμαχος της Ελλάδας και της Κύπρου και αποκατέστησε τις διπλωματικές σχέσεις της Αιγύπτου με το Ισραήλ, που είχε διακόψει η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο Σίσι ήταν εκείνος ο ηγέτης που πρώτος κατήγγειλε ότι πίσω από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα βρίσκεται η Τουρκία. Αλλά δεν ίδρωσε κανενός το αφτί.

Το σφαγείο της Μέσης Ανατολής

Ο Ερντογάν όταν έχασε την Αίγυπτο από το οθωμανικό του όνειρο δεν απογοητεύτηκε.

Βάλθηκε παρέα με τη Σαουδική Αραβία, και το κρατίδιο του Κατάρ, που διακινεί όλο το χρήμα της «επανάστασης», να τα παίξουν όλα για όλα στη Συρία.

Και από εκεί που ο Ερντογάν ήταν «κολλητός» φίλος του Άσαντ, άρχισε ξαφνικά να τον βρίζει και να τον πολεμά.

Όπως έχει πει ο ίδιος ο πρόεδρος Άσαντ, αυτό έγινε ξαφνικά, δίχως ποτέ να του εξηγήσει ο Ερντογάν γιατί από «κολλητό» τον έκανε τον χειρότερό του εχθρό.

Ο Ερντογάν με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ άρχισαν να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν τους ισλαμιστές εξεγερμένους της Συρίας.

Η Δύση, για δεύτερη φορά αποδείχτηκε ηλίθια (η πρώτη ήταν στην Αίγυπτο).

Είδε το χάος στη Συρία και νόμισε ότι θα μπορούσε και εκείνη να πάρει μερικά από τα ιμάτια της πλούσιας χώρας.

Ο Ολάντ έστελνε όπλα στους ισλαμιστές, το έχει παραδεχθεί, υπολογίζοντας την επιστροφή της αποικιοκρατικής Γαλλίας στην παλιά της αποικία, στη Συρία.

Οι Αμερικανοί, που ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Άσαντ, ανέθεσαν στους «συμμάχους» τους Τούρκους και Σαουδάραβες τη διαχείριση του πολέμου. Και φυσικά πρόσφεραν βοήθεια.

Η CIA εκπαίδευε «μετριοπαθείς» αντάρτες που υποδείκνυε η Τουρκία, τους εξόπλιζε κιόλας.

Βεβαίως τα περισσότερα αμερικάνικα όπλα που πήραν οι στασιαστές τα παρέλαβαν από τη Σαουδική Αραβία μέσω Τουρκίας.

Επίσης, οι «μετριοπαθείς» έχουν και κινεζικό οπλισμό, διότι Τουρκία και Σαουδική Αραβία «ψώνιζαν» για τον εξοπλισμό τους και από άλλες αγορές, ακόμα και «μαύρες».

Ερντογάν και Σαουδική Αραβία, όμως, ενώ έλεγαν στις ΗΠΑ ότι εκπροσωπούν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, στην πραγματικότητα δούλευαν τη δική τους ατζέντα.

Και αυτή φάνηκε όταν το Ισλαμικό Κράτος, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, εισέβαλε τον Ιούνιο του 2014 στο Ιράκ για να το κατακτήσει.

Εκεί οι Αμερικανοί άρχισαν να μπερδεύονται.

Τι δουλειά είχαν οι τζιχαντιστές να εισβάλουν στο Ιράκ; Αφού το Ιράκ το είχαν «καθαρίσει» από την εποχή του Σαντάμ, το είχαν δικό τους -βασικά συγκυριαρχία με το Ιράν- αλλά το είχαν δικό τους.

Οι σφαγές των Κούρδων Γιαζίντι, τον Αύγουστο του 2014, ανάγκασαν τις ΗΠΑ να επέμβουν στον πόλεμο για να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Και από τότε άρχισε να ξετυλίγεται η αλήθεια.

Ο Ερντογάν και οι Σαουδάραβες ήθελαν να αναβιώσουν το σουνιτικό χαλιφάτο. Έπρεπε λοιπόν να καταλάβουν τη Συρία, το Ιράκ και τον Λίβανο για αρχή.

Ύστερα σειρά είχαν οι Παλαιστίνιοι – Ιορδανία. Εξάλλου τη Γάζα την ελέγχουν μέσω της Χαμάς, που αποτελεί το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στο τέλος θα βάραγαν και το Ισραήλ. Το Ισραήλ το έχουν αφήσει γενικώς για το τέλος, γιατί ξέρουν ότι εκεί για να την πέσουν πρέπει πρώτα να έχουν τελειώσει με όλα τα άλλα.

Στον Λίβανο οι τζιχαντιστές αναχαιτίστηκαν. Ένας λόγος είναι ότι η χώρα είναι κατά το ήμισυ χριστιανική και ο νότος της είναι μουσουλμάνοι σιίτες. Οι σουνίτες είναι μειονότητα, άρα δεν τους παίρνει.

Στο Ιράκ κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των σουνιτικών εδαφών και στη Συρία το ίδιο.

Και εκεί που δεν φαινόταν κανείς ικανός να τους σταματήσει, στάθηκαν οι Κούρδοι.

Τόσο στο βόρειο Ιράκ όσο και στη βόρεια Συρία, οι Κούρδοι ανέλαβαν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

Το φλερτ των Αμερικανών με τους Κούρδους του Ιράκ είναι παλιό. Ο έρωτάς τους όμως με τους Κούρδους της Συρίας γεννήθηκε στα οδοφράγματα της Κομπάνι. Η κουρδική πόλη που πολιορκήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο της αντίστασης ενάντια στους τζιχαντιστές.

Οι Αμερικανοί τότε πείστηκαν ότι μόνο με τους Κούρδους μπορούσαν να συνεργαστούν.

Και σταδιακά, μέχρι το καλοκαίρι του 2015, οι Αμερικανοί απέσυραν κάθε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που έδιναν στους ισλαμιστές – τζιχαντιστές του Ερντογάν και της Σαουδικής Αραβίας και αφοσιώθηκαν στους Κούρδους.

Όταν ο Ερντογάν είδε αυτό που συνέβαινε, ήδη από τις αρχές του 2015, και όταν κατάλαβε ότι ο ρόλος του στη Μέση Ανατολή είχε αποκαλυφθεί, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση.

Ποια ήταν αυτή;

Τους Σύρους πρόσφυγες που κρατούσε επί 4 ολόκληρα χρόνια στους καταυλισμούς στην Τουρκία, αποφάσισε να τους στείλει όλους στην Ευρώπη.

Να δημιουργήσει έτσι πρώτα εκείνος πρόβλημα στη Δύση, πριν τον «τελειώσει» η Δύση.

Το προσφυγικό

Η Ελλάδα είχε μόλις αποκτήσει νέα κυβέρνηση, του Τσίπρα, και είχε να διαπραγματευτεί ένα μνημόνιο.

Αντί όλο το βάρος της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πέσει σε όσα συνέβαιναν στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο που κήρυττε στη Δύση ο Ερντογάν με το προσφυγικό, οι Βρυξέλλες, σε παράλληλο σύμπαν και εξαιτίας των γερμανικών εμμονών, είχαν ως προτεραιότητα το ελληνικό θέμα να επιλύσουν.

Μόνο ο Ρέντσι, απηυδισμένος κάποια στιγμή είχε αναφωνήσει: Έλεος πια με αυτή την ελληνική διαπραγμάτευση, έχουμε και γεωπολιτικά θέματα να ασχοληθούμε.

Όταν ο Κοτζιάς και ο Καμμένος προσπάθησαν κάτι να πουν για τους πρόσφυγες, τους την έπεσαν όλοι, ότι δήθεν «εκβίαζαν».

Η κατάσταση βεβαίως ήταν περίπλοκη και στο εσωτερικό της χώρας, διότι η αξιωματική αντιπολίτευση, ανίκανη να αντιληφθεί τον μεγάλο χάρτη, έβγαζε κορώνες περί Τασίας ή δεν έκανε τίποτα γιατί είχε να λύσει τα εσωκομματικά της (ένα χρόνο ολόκληρο έκαναν στη ΝΔ να βγάλουν Πρόεδρο, τόσο αχαρακτήριστοι).

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, οι ιδεοληπτικοί του Λαφαζάνη και της Ζωής, ήταν επίσης σε παράλληλο σύμπαν και η όλη κατάσταση περιπλεκόταν με τον εξωφρενικό Βαρουφάκη, ο οποίος επίσης ήταν σε άλλο ανέκδοτο.

Ο Τσίπρας είχε να διαχειριστεί το εσωτερικό μπάχαλο και την εσωτερική ανοησία και ασυνεννοησία.

Βυθισμένος ο ελληνικός «πολιτικός» κόσμος στην εσωστρέφεια δεν καταλάβαινε (και ούτε καταλαβαίνουν ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι) απολύτως τίποτα.

Διότι σε αυτή την κρισιμότατη και ταραγμένη εποχή, έχουμε την ατυχία της πληθώρας βλακών και ανιστόρητων απαίδευτων στα δημόσια αξιώματα.

Η Μέρκελ, από την άλλη, επειδή της είπαν οι Γερμανοί βιομήχανοι πως χρειάζονταν εργατικά χέρια, με το μικρό και περιορισμένο μυαλό της, άνοιξε τα σύνορα και παράλληλα το έπαιζε και φιλάνθρωπη. Τόσο λίγη.

Και ο Ερντογάν χαμογελούσε κάτω από τα μουστάκια του. Εκμεταλλευόταν όλες τις αδυναμίες, ευαισθησίες, κουτοπονηριές και αγκυλώσεις της Ευρώπης για να κάνει τη δουλειά του.

Κάποιοι που ήταν εκτός «φάσης», Ούγγροι, Τσέχοι, κ.α. άρχισαν να γκρινιάζουν. Αλλά επειδή τους έχουν όλοι για γραφικούς, τους γείωναν.

Και ο Ερντογάν συνέχιζε και συνεχίζει να στέλνει τους Σύρους στην Ελλάδα. Και όχι μόνο Σύρους, ό,τι να ναι.

Διότι πέρα από το πρόβλημα που δημιουργεί στην Ευρώπη, η μπίζνα της λαθρομετανάστευσης είναι πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Και μην έχετε αμφιβολίες, από αυτή τη δουλειά «βγάζει» και ο Ερντογάν.

Πριν την ολοκληρωτική καταστροφή

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Συρία πολεμά και η Ρωσία. Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν μοιράσει τη Συρία. Οι Αμερικανοί παίζουν μπάλα ανατολικά του Ευφράτη, οι Ρώσοι δυτικά.

Οι Κούρδοι υποστηρίζονται από τους Ρώσους δυτικά του Ευφράτη και ανατολικά από τους Αμερικανούς.

Η ρωσική επέμβαση στη Συρία ματαίωσε τους σχεδιασμούς Ερντογάν για κατάληψη της βορειοδυτικής Συρίας από την Αλ Κάιντα και μετατροπής της σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Ο Ερντογάν προσπάθησε να προκαλέσει προβοκάτσια, με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, και να βάλει το ΝΑΤΟ να πολεμήσει με τη Ρωσία.

Όμως η Δύση δεν έχει καμία όρεξη να μπει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για χάρη της Τουρκίας.

Αποτέλεσμα, ο Ερντογάν κατέστρεψε και τις σχέσεις του με τη Ρωσία, που στοιχίζουν στη χώρα του πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τουρκικός τουρισμός έχει καταρρεύσει, δεν είναι μυστικό. Και όχι μόνο…

Ο Ερντογάν έχει σαλτάρει από αυτές τις εξελίξεις, όχι μόνο γιατί βάζουν ταφόπλακα στα οθωμανικά του όνειρα, αλλά και γιατί από εκεί που νόμιζε ότι θα κάνει ξανά την Τουρκία αυτοκρατορία, τώρα είναι αντιμέτωπος με την ισχυρή πιθανότητα διχοτόμησής της.

Εξάλλου το παραδέχθηκε και ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του, μετά την τελευταία βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα: Δεν θα αφήσουμε να διχοτομήσουν τη χώρα μας, είπε. Άρα ξέρει ότι τον έχουν «τελειωμένο».

Παράλληλα πρέπει κάποια στιγμή ιστορικά να δικαιωθούν και οι Κούρδοι. 50.000.000 έθνος δίχως πατρίδα δεν υπάρχει άλλο στον πλανήτη.

Χώρια που οι Αμερικανοί βλέπουν στους Κούρδους έναν σύμμαχο που τους έλειπε πραγματικά.

Επιπλέον, ποια η ανάγκη της Τουρκίας όταν στην ίδια περιοχή μπορεί να «παίζει» τον ίδιο ρόλο το Κουρδιστάν;

Και μάλιστα επειδή οι Κούρδοι δεν είναι Άραβες ή Τούρκοι, ούτε φανατικοί μουσουλμάνοι, μπορούν να είναι σύμμαχοι με την Ελλάδα και το Ισραήλ, κυρίως με το Ισραήλ, που έχει μόνο έναν φίλο, την Ελλάδα και αυτόν τον απέκτησε πρόσφατα.

Ο Ερντογάν τώρα παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Συμφώνησαν με τη Σαουδική Αραβία να εισβάλουν στη Συρία.

Χρειάζεται μια αφορμή, είναι ειδικός στις προβοκάτσιες, κάτι θα σκεφτεί.


Η Ρωσία τον προειδοποίησε ότι εάν μπει στη Συρία, τότε έχουμε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό θέλει και ο Ερντογάν. Αλλά θέλει να το στήσει σωστά, να μην του γυρίσει και αυτό μπούμερανγκ.

Παράλληλα στέλνει καραβιές στην Ευρώπη του πρόσφυγες. Ξέρει τι κάνει.

Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη αντιμετωπίζει πλέον προσφυγική και ανθρωπιστική κρίση αλλά και η ίδια κινδυνεύει να καταρρεύσει ως Ενωμένη Ευρώπη.

Γιατί τόσο καιρό, αντί να κοιτάξουν να οικοδομήσουν μια πραγματική πολιτική Ευρωπαϊκή Ένωση, αυνανίζονταν με την Ευρωζώνη και με τις γερμανικές σαχλαμάρες.

Στην πρώτη προσφυγική κρίση, η Ευρώπη κινδυνεύει με διάλυση όχι από την Ελλάδα ή το ευρώ, αλλά από τους πρόσφυγες που στέλνει ο Ερντογάν.

Όποιος πει ότι οι τύποι που αποφασίζουν στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ότι είναι «στόκοι» δεν θα έχει και πολύ άδικο. Το αποτέλεσμα τουλάχιστον αυτό δείχνει.

Αλλά ακόμα και να μην διαλυθεί, βυθισμένη η Ευρώπη στο προσφυγικό χάος είναι εξουδετερωμένη, δεν μπορεί να «μαζέψει» τον Ερντογάν.

Και η Ελλάδα είναι πλήρως δεμένη χειροπόδαρα. Με προσφυγικό, μνημόνια, λιτότητα, φτώχεια, ο μεγάλος εφιάλτης της Τουρκίας, ένας πόλεμος με την Ελλάδα, εξουδετερώνεται. Άσε που μπορεί στο τέλος να κερδίσει και κάτι στο Αιγαίο, σκέφτεται ο Ερντογάν.

Παράλληλα υπολογίζει, ότι εάν εισβάλει στη Συρία θα έχει τον Ρώσο μόνο του απέναντι. Οι Αμερικανοί είναι μακριά, νομίζει, και οι Ισραηλινοί ξέρει ότι δεν θα εμπλακούν.

Οι Αμερικανοί την πήραν γραμμή τη δουλειά και σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση έφεραν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι για τους πρόσφυγες, αυτό είναι η δικαιολογία.

Δεν είναι ούτε για τους Ρώσους αποκλειστικά, όπως οι οπαδοί των θεωριών περί «ξανθού γένους» νομίζουν.

Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι και για τους Τούρκους, διότι οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει εντελώς και οι Αμερικανοί το γνωρίζουν καλύτερα από όλους αυτό και φοβούνται μην ο τρελός τινάξει στον αέρα όλη την ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί.

Και φυσικά οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να έρχονται…

Ο μόνος τρόπος για να «σωθούμε», εάν δεν έχει χαθεί εντελώς η μπάλα, είναι η Δύση να τελειώνει επιτέλους με το τουρκικό πρόβλημα.

Δεν αρκεί η απομάκρυνση του Ερντογάν, αυτό θα ηρεμήσει μόνο προσωρινά τα πράγματα μέχρι να αναδειχτεί ο επόμενος μουρλός στη διακυβέρνηση της Άγκυρας.

Το τουρκικό πρόβλημα, που το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και το παραδέχονται πλέον Σύροι, Ιρακινοί, Κούρδοι, Ισραηλινοί (αν και αυτοί κρατάνε χαμηλούς τόνους γιατί τους έχουν όλοι οι μουρλοί στη «μπούκα») και Ρώσοι, οφείλει να το αναγνωρίσει και η Ουάσιγκτον.

Και λέμε η Ουάσιγκτον, διότι οι Βρυξέλλες είναι μια φάρσα.

Το Βερολίνο, το πραγματικό αφεντικό, είναι ανίκανο να διαχειριστεί γεωπολιτικά ζητήματα και επειδή είναι και αυτό σε αμερικανική δυσμένεια, εξαιτίας της λιτότητας στην Ευρώπη και των όσων παλαβών συνέβησαν στην Ουκρανία, δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο.

Οι Γερμανοί μόνο να τα κάνουν χειρότερα μπορούν… Έχουν εξάλλου αυτό το ταλέντο.

Μόνο απευθείας οι ΗΠΑ εάν θελήσουν να ασχοληθούν για να επιλύσουν το πρόβλημα, το τουρκικό πρόβλημα, τότε όλα θα δείτε ως «δια μαγείας» πώς θα ηρεμήσουν…

Τι θα γίνει όμως μέχρι τότε κι εάν δεν αντιμετωπιστεί το τουρκικό πρόβλημα στη ρίζα του από τους Αμερικανούς;

Ο Ερντογάν θα συνεχίσει να αδειάζει τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Αφρική, το Πακιστάν, όλη την Ασία εάν μπορεί, στην Ευρώπη, δηλαδή στην Ελλάδα.

Όχι μόνο για να έχει Ελλάδα και Ευρώπη αποδυναμωμένες, αλλά και γιατί έχει και άλλο σχέδιο στο ημίτρελο μυαλό του.

Ποιο;

Την κατάκτηση της Ευρώπης.

Μπορεί να μην τα λέει επισήμως αυτός, να τα λέει μόνο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και αυτός τα ίδια ακριβώς πρεσβεύει.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και… καλά ξεμπερδέματα σε όλους μας .

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Ελλάδα σε απόγνωση και η Ευρώπη ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το χάος που έρχεται. Χωρίς διάθεση κινδυνολογίας θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το προσφυγικό πρόβλημα λαμβάνει διαστάσεις που δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Γι αυτό δεν είναι υπεύθυνη η Ελλάδα, με τα όποια λάθη έγιναν και με όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν και υπάρχουν. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε – και ειδικά τα ΜΜΕ- ότι δεν προκάλεσε η Ελλάδα το τεράστιο θέμα των προσφύγων. Κλήθηκε μέχρι τώρα τουλάχιστον να το διαχειριστεί μόνη της.

Τι έκαναν οι Ευρωπαίοι; Για να θυμηθούμε:

• Κοιτούσαν και εξακολουθούν να κοιτούν την Συρία να καίγεται! Ακόμη και σήμερα αναμένουμε να μάθουμε ποια είναι η πρόταση, πρωτοβουλία, παρέμβαση της ΕΕ για το θέμα. Τα… ευχολόγια για τερματισμό του πολέμου δεν πιάνονται.

• Κοιτούσαν και εξακολουθούν να κοιτούν τις δημοσκοπήσεις! Η κυρία Μέρκελ εμφανίστηκε αρχικά ως μητέρα Τερέζα. Μόλις τα ποσοστά δημοφιλίας της πήραν την κάτω βόλτα, άλλαξε στάση. Στην Αυστρία για να μην έχουμε απορίες, η άνοδος των ακροδεξιών κάνει την κυβέρνηση και τον νεαρό ΥΠΕΞ της να λένε όλες αυτές τις ανοησίες που εκστομίζουν τις τελευταίες ημέρες.

• Κοιτούσαν και εξακολουθούν να κοιτούν πως θα “χαϊδέψουν” την Τουρκία, για να κρατήσει λίγες ημέρες παραπάνω τους πρόσφυγες στο έδαφός της! Υπόσχονται λεφτά (και πολλά άλλα) στον Ερντογάν, ο οποίος τους… δουλεύει κανονικότατα!

• Κοιτούσαν και κοιτούν να βρουν… θύμα να του φορτώσουν το πρόβλημα. Το βρήκαν στην Ελλάδα! Κατά τους… σοφούς Ευρωπαίους το πρόβλημα των προσφύγων… ξέφυγε επειδή δεν είχαμε έτοιμα τα hotspots. Τα φτιάξαμε -οι Ένοπλες Δυνάμεις τα έφτιαξαν– σε χρόνο ρεκόρ! Και γέμισαν αστραπιαία! Γιατί πολύ απλά πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να έρχονται!

• Κοιτούσαν και κοιτούν που θα “πετάξουν το μπαλάκι”. Βρήκαν το ΝΑΤΟ, δηλαδή τους Αμερικανούς. Οι οποίοι όμως δεν είναι τόσο ερασιτέχνες όσο οι ανόητοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Ο… “θείος Σαμ”, πήρε αυτό που ήθελε, αναβάθμισε τη ναυτική του παρουσία στο Αιγαίο, αλλά δεν πρόκειται να εμπλακεί περισσότερο στην υπόθεση. Και τώρα οι Ευρωπαίοι “σοφοί” κοιτάζονται μεταξύ τους…

Θα πείτε πολύ καλές οι διαπιστώσεις αλλά τι θα γίνει;

Άπαντες πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους πως θα κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το θέμα της Συρίας.
Αν εκεί δεν βρεθεί λύση το προσφυγικό πρόβλημα δεν πρόκειται να μπει σε φάση ύφεσης.
Όλα τα άλλα είναι παραμύθια…

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τηλεφωνικές επαφές μεταξύ στελέχους του ισλαμικού Κράτους και Τούρκων αστυνομικών στα σύνορα της Τουρκίας, είδαν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Cumhuriyet.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για αποδείξεις συνεργασίας της Τουρκικής Αστυνομίας με τους τζιχαντιστές, στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.

Το ντοκουμέντο που δημοσιεύει η εφημερίδα Cumhuriyet είναι μέρος της έρευνας που διεξάγουν οι δικαστικές αρχές στην Τουρκία σχετικά με πολίτες της χώρας που εντάχθηκαν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.
Περιέχει τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Τούρκων στρατιωτικών και ατόμου με το όνομα Mustafa Demir το οποίο παρουσιάζεται ως μέλος του Daesh.

Kατά τις συνομιλίες ο Demir απευθύνεται στον Τούρκο αξιωματικό και ο οποίος είναι με τους συναδέλφους του αστυνομικούς σ΄ένα ναρκοπέδιο και τον καλεί να έρθει άμεσα.
"Είμαστε εδώ ήρθαμε από αυτήν πλευρά οι άνδρες είναι εδώ" αναφέρει ο αστυνομικός.
«OK μεγάλε αδερφέ φθάνω. Αυτό είναι το μέρος που έδωσα ένα αμάξι στον λοχαγό Burak», απαντά ο Demir.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό το μέρος της έρευνας απέδειξε ότι «ο Demir δέχθηκε χρήματα στα σύνορα και συνεργάστηκε με τους αξιωματικούς για τα περάσματα» των συνόρων.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι γείτονες Τούρκοι αποθρασύνονται συνεχώς εκδίδοντας ΝΟΤΑΜ (ενώ τα προηγούμενα χρόνια η συχνότητα έκδοσης ήταν σχεδόν μηδαμινή) για τα παράλια της ΣΥΡΙΑΣ, προσπαθώντας να παρέμβουν στις ασκήσεις της ομάδας πλοίων του ρωσικού ΠΝ που βρίσκεται στην περιοχή.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε την 24 Φεβρουαρίου 2 ΝΟΤΑΜ (Α0141 και Α0142/16) με τις οποίες ανακοινώνει την διεξαγωγή άσκησης με πυρά (εκτόξευση πυραύλων-ρουκετών), από πλοία του ρωσικού ΠΝ από 2 έως 5 Mαρτίου (η περιοχή φαίνεται στον χάρτη).

Την 25 Φεβρουαρίου η «αρμόδια» υπηρεσία του ψευδοκράτους εξέδωσε την Ν0026/16 ΝΟΤΑΜ με την οποία ακυρώνει τις 2 παραπάνω ΝΟΤΑΜ και δηλώνει ότι η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ είναι η ΜΟΝΗ αρμόδια για την παροχή πληροφοριών και την έκδοση ΝΟΤΑΜ που αφορούν την Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων (FIR) του αεροδρομίου ΤΥΜΠΟΥ (ERCAN).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 500 ανθρώπους την ημέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σλοβενική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αρχηγοί είναι "υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν", ανέφερε η αστυνομία σε σημερινή δήλωσή της.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Nebojsa Stefanovic, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε επισήμως για την πρόθεσης της Κροατίας και της Σλοβενίας να μη δέχονται περισσότερους από 500 πρόσφυγες ημερησίως.

Όπως είπε, είχε λάβει από χθες επίσημη επιστολή από την Κροατία, η οποία ενημέρωνε τη Σερβία για την αλλαγή στάσης της Σλοβενίας.

Ο κ. Stefanovic ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.000 άνθρωποι στη Σερβία, οι οποίοι αναμένουν να αναχωρήσουν και ότι η απόφαση της Κροατίας και της Σλοβενίας αναγκάζει τη Σερβία να ακολουθήσει την ίδια τακτική, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε 500 πρόσφυγες καθημερινά.

Η Κροατία ανακοίνωσε σήμερα πως καθόρισε με τη σειρά της σε 580 την ημέρα τον αριθμό των μεταναστών που θα μπορούν να διέρχονται από το έδαφός της με κατεύθυνση τη βόρεια Ευρώπη, έπειτα από την ανακοίνωση, λίγο νωρίτερα, του ίδιου ανώτατου ορίου από τη Σλοβενία.

"Η Σλοβενία μας ενημέρωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι μπορούν να δέχονται 580 μετανάστες την ημέρα και εμείς με τη σειρά μας ενημερώσαμε σχετικά τους συναδέλφους μας στη Σερβία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της κροατικής αστυνομίας Γελένα Μπίκιτς.

"Θα επιμείνουμε κι εμείς σ' αυτόν τον αριθμό", δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν "αμέσως".

Γερμανία: Όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού

Όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού, αντί να λαμβάνουν αποφάσεις σε κύκλο μερικών κρατών-μελών, με αποκλεισμό άλλων κρατών-μελών, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα.

«Μπορώ μόνο να τονίσω για άλλη μια φορά τη γενική μας πεποίθηση: ενδιαφερόμαστε για μία κοινή ευρωπαϊκή, συνολική λύση. Μια λύση η οποία θα μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών για όλα τα κράτη-μέλη αισθητά και μόνιμα. Και αυτό βεβαίως γίνεται με το να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του προβλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο η προσέγγισή μας είναι ότι όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού, αντί να λαμβάνουν αποφάσεις σε κύκλο μερικών κρατών-μελών, με αποκλεισμό άλλων κρατών-μελών», δήλωσε ο κ. Seibert.

«Εθνικά συνοριακά μέτρα του ενός ή του άλλου είδους δεν θα οδηγήσουν στο να μην έρχονται πια πρόσφυγες, αλλά στο να αναζητήσουν οι διακινητές νέες διαδρομές», τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με πληροφορίες που θέλουν τους πρόσφυγες να αναζητούν νέα περάσματα μέσω της Αλβανίας προς την Ιταλία. Ο κ. Seibert διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει με στοιχεία την ύπαρξη νέων διαδρομών.

Επίσης σημείωσε ότι μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία «δεν θα έχουν λυθεί ξαφνικά όλα τα προβλήματα», αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει εάν μετά τις 7 Μαρτίου θα δρομολογηθούν από το Βερολίνο άλλα μέτρα. Επανέλαβε πάντως ότι το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας παραμένει το πρώτο σε προτεραιότητα εργαλείο στην προσπάθεια μείωσης της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

«Βρισκόμαστε με την Τουρκία σε μια διαδικασία μιας πολύ εντατικής συνεργασίας. Οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει αρκετά. Είναι καλό και σωστό σε αυτή τη διαδικασία να βρεθούμε μαζί στις 7 Μαρτίου και στον κύκλο των 28 κρατών-μελών. Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έφερε ευτυχώς μια ομόφωνη στήριξη των κρατών-μελών για το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας, το οποίο παραμένει το πρώτο στη σειρά εργαλείο που διαθέτουμε τώρα προκειμένου να μειώσουμε την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο μόνιμα και αισθητά», δήλωσε ο κ. Seibert και αναφέρθηκε στην ανάγκη για καταπολέμηση των αιτιών της προσφυγιάς και συνεργασία με την Τουρκία για τον καλύτερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων. «Σε αυτά ρίχνουμε το βάρος, σε αυτά προχωρούμε βήμα-βήμα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο κ. Seibert προσέθεσε ότι πρέπει να αφήσουμε την αποστολή να επιχειρήσει και στις 7 Μαρτίου να διαπιστώσουμε μαζί με την Τουρκία και τους Ευρωπαίους εταίρους πού βρισκόμαστε και να προχωρήσουμε την ατζέντα. «Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια διαδικασία και είναι μια σημαντική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με τους Τούρκους εταίρους και μαζί με την Τουρκία να μειώσουμε τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης πραγματικά, αισθητά και μόνιμα. Μετά από αυτό όμως τα προβλήματα δεν θα έχουν ξαφνικά λυθεί», συμπλήρωσε.

Συνάντηση των αρχηγών αστυνομίας βαλκανικών και δυτικοευρωπαϊκών χωρών, με την συμμετοχή και της Ελλάδας, την ερχόμενη Τρίτη στο Βελιγράδι

Την πραγματοποίηση συνάντησης στο Βελιγράδι των αρχηγών της Αστυνομίας χωρών που εμπλέκονται στην επίλυση του προσφυγικού με την συμμετοχή και της Ελλάδας, ανήγγειλε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας.

«Την Τρίτη 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι επιχειρησιακή συνάντηση των αρχηγών της Αστυνομίας της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και των χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια που βρίσκονται στη διαδρομή απ όπου περνούν οι πρόσφυγες», ανέφερε ο ΥΠΕΣ της Σερβίας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι "Pink".

Ο ΥΠΕΣ της Σερβίας επισήμανε ότι υπάρχουν ασάφειες στη συμφωνία για τη λειτουργία του ενιαίου κέντρου ελέγχου των προσφύγων στη Γευγελή, και πρέπει να διευκρινιστεί αν όσοι λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση εισόδου μπορούν ανενόχλητα να συνεχίσουν το ταξίδι. Ανέφερε δε ότι αυτή τη στιγμή στη Σερβία βρίσκονται περίπου 2.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων μόνο οι 38 κατέθεσαν αίτηση για την παροχή ασύλου.

Ο Nebojsa Stefanovic τόνισε, επίσης, ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ενότητα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Κάποιες χώρες δεν επιθυμούν να φιλοξενήσουν κανέναν πρόσφυγα και άλλες σηκώνουν μεγαλύτερα βάρη», ανέφερε.

Ειδικότερα για την συμπεριφορά της Σερβίας τόνισε ότι «θέλει να επιδείξει αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά πρωτίστως υπερασπίζεται τους πολίτες της, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα».

Ο Nebojsa Stefanovic αναφέρθηκε, στη συνέντευξη του στο "Pink", και στην απόφαση για τη χρήση του στρατού, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη, μονάδες του στρατού θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο μεταναστών ή προσφύγων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές δεν ξέρουν πού βρίσκεται το 13% του εκατομμυρίου των μεταναστών, οι οποίοι καταγράφηκαν στη χώρα το 2015, καθώς αυτοί δεν παρουσιάστηκαν στις εστίες όπου έπρεπε να μεταβούν.

«Τα πιθανά αίτια (της απουσίας των μεταναστών αυτών) μπορεί να είναι για παράδειγμα η επιστροφή στη χώρα καταγωγής τους, η συνέχιση του ταξιδιού τους προς άλλη χώρα ή το ότι πέρασαν στην παρανομία», εξηγεί η κυβέρνηση σε γραπτή απάντησή της προς βουλευτές του αριστερού κόμματος Ντι Λίνκε.

Μια άλλη πιθανότητα είναι η ύπαρξη διπλοεγγραφών στην EASY, την υπηρεσία που καταμετρά τους μετανάστες που θέλουν να καταθέσουν αίτηση ασύλου και στη βάση της οποίας τους προσφέρθηκε εστία σε κάποια από τις γερμανικές περιφέρειες.

Το σύστημα αυτό κατέγραψε 1,09 εκατομμύριο μετανάστες το 2015, ένα ρεκόρ για τη Γερμανία και την Ευρώπη.

Αντιμέτωπες με τη μεγάλη εισροή, οι αρχές υιοθέτησαν στα τέλη 2015 και αρχές 2016 σειρά μέτρων ώστε να επισπευσθούν η εξέταση των αιτήσεων ασύλου και οι απελάσεις αλλά και να διαμορφώσουν οι ίδιες μια καλύτερη συνολική εικόνα.

Η Γερμανία πολύ πρόσφατα δημιούργησε το πρώτο της αρχείο που περιέχει τις ταυτότητες όλων των μεταναστών οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο έδαφός της και όλοι πρέπει στο εξής να λάβουν μια ταυτότητα που ονομάζεται «τεκμήριο άφιξης».

Εξάλλου η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου υιοθέτησε χθες νόμο που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οποιοσδήποτε μετανάστης που δεν θα παρουσιαστεί στην εστία που του έχει δοθεί, δεν θα μπορεί να επωφεληθεί από όλα τα κοινωνικά επιδόματα.

«Λάβαμε τα μέτρα για την αντιμετώπιση ακριβώς αυτού του φαινομένου (των μεταναστών των οποίων οι αρχές χάνουν τα ίχνη) και μελλοντικά θα συμβάλλουν στον περιορισμό του φαινομένου», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου. «Είναι ακόμη πολύ νωρίς για αποτίμηση των συνεπειών», υπογράμμισε καθώς ορισμένα από τα μέτρα αυτά τέθηκαν πολύ πρόσφατα σε ισχύ και άλλα δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί.

Ο εκπρόσωπος απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο να περιοριστεί η ελευθερία κυκλοφορίας των μεταναστών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Δεν υπάρχουν στη Γερμανία νομικές βάσεις για στέρηση ή περιορισμό της ελευθερίας των αιτούντων άσυλο», επισήμανε.

Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δέχεται ολοένα και περισσότερες επικρίσεις από τους συμπατριώτες της γιατί άνοιξε τις πύλες εισόδου της χώρας στους πρόσφυγες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
«Κατά πόσο η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι;», είναι το ζήτημα για την Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Αυτόν εγώ τον συμπαθώ, με την έννοια ότι μου είναι λιγότερο αντιπαθής από τους υπόλοιπους υπουργούς. Όμως κάνει κάτι ερωτήσεις! Μα κάτι ερωτήσεις! «Κατά πόσο η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι;». Ας μας απαντήσει, λοιπόν, ο ίδιος.

Σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η Ελλάδα στήνει κώλο για να παραμείνει στους βοθρώδεις κόλπους της, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση στήνει κώλο για να μην αποχωρήσει η Αγγλία, πόσο ενωμένη να είναι αυτή η Ένωση και πόσο ισοτίμως… ενωμένα είναι τα μέλη της;

Σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση όπου στην οποιαδήποτε κρίση η κάθε χώρα βγάζει απ’ έξω την ουρά της, κοιτάει την πάρτη της, το συμφέρον της και προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες της, πόσο ενωμένη να είναι αυτή η Ένωση;

Σε μία Ένωση όπου η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα καμιάς μονομερούς ενέργειας προς την κατεύθυνση της σωτηρίας του λαού της από την οικονομική κρίση, αλλά το κάθε κρατίδιο – απόβρασμα της Ιστορίας που συνεργάστηκε με τους Ναζί στον Β’Π.Π. αποφασίζει να δράσει μονομερώς σήμερα για να προστατεύσει την καθαρότητα της φυλής του, όπως τότε… Πόσο ενωμένη να είναι άραγε αυτή η Ένωση;

Σε μία Ενωμένη Ευρώπη του ευρώ όπου η Γερμανία πλουτίζει από την κατάντια άλλων μελών της Ένωσης και αναπτύσσεται εις βάρος εκείνων που φτωχαίνουν όλο και περισσότερο, πόσο Ένωση να είναι αυτή η Ένωση;

Σε μία Ενωμένη Ευρώπη όπου οι Συνθήκες που έχουν υπογραφεί απ’ όλα τα μέλη της παύουν να τηρούνται όποτε καυλώσει τον κάθε δορυφόρο της Γερμανικής Αυτοκρατορίας και ξαναϊσχύουν όπως και όποτε ξανακαυλώσει την κάθε φασιστομούρικη κυβέρνηση, πόσο ενωμένη να είναι αυτή η Ευρώπη;

Σε μία Ενωμένη Ευρώπη όπου οι αδύναμες χώρες απειλούνται, εκβιάζονται, χρησιμοποιούνται ακόμη κι από το τελευταίο τσογλανάκι που φαντασιώνεται στρατόπεδα συγκέντρωσης και στολές των Ες – Ες, πόσο ενωμένη να είναι μια τέτοια Ένωση;

Ε, δεν είναι ενωμένη η Ευρώπη. Ούτε οι κλίκες της Γερμανίας μπορούν να θεωρηθούν Ευρωπαϊκή Ένωση. Κλίκα είναι. Μαφία. Και τώρα που απαντήθηκε το Ρητορικόν Μουζάλειον ερώτημα, ας ρωτήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας. Για ποιο λόγο μένουμε σε αυτό το ξενοφοβικό ρατσιστικό έκτρωμα; Γιατί συνεχίζουμε να δεχόμαστε τις παρθενοραφές της Γερμανίας η οποία υποκρίνεται την ευαίσθητη ενώ ταυτόχρονα βάζει τους ΑυστροΟυγγροΤσεχοΣκοπιανούς της λακέδες να κάνουν τη βρώμικη δουλειά;

Γιατί παραμένουμε στην ευρωζώνη εκλιπαρώντας για μια καλή αξιολόγηση – βαθμολόγηση σαν χεσμένοι μαθητές, ενώ όλοι ξέρουμε ότι με τα Μνημόνια και τη γιγάντωση των χρεών πάμε ντουγρού στον γκρεμό; Γιατί τάχα μου και δήθεν κάνουμε μαγκίτσες και απειλούμε με βέτο από τη στιγμή που σαν ιδανικές κλασομπανιέρες δεν θα κάνουμε τίποτα από αυτά και πάλι θα γίνουμε ρεζίλι;

Γιατί ζητάμε γονατιστοί να μείνουμε στη Σέγκεν ενώ η έξοδος από τη Σέγκεν είναι η μόνη λύση για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα; Γιατί μαλακιζόμαστε με Δουβλίνα 2 και συμμετοχές σε Συνόδους Κορυφής ηλιθίων, άβουλων και ρατσιστών;

Εν ολίγοις, πόσο πιο μόνοι μας και αβοήθητοι μπορεί να μείνουμε αν στείλουμε στον αγύριστο όλη αυτή την απάτη της Ένωσης, της ευρωζώνης και των Εταίρων μας; Πόσο πιο μπουρδέλο μπορούν να γίνουν τα πράγματα, αν αποφασίσουμε πρώτοι εμείς να τα κάνουμε όλα μπουρδέλο;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντήσουν οι Μουζάλες. Έχουν απαντήσεις; Για ποιο πράγμα παλεύουμε; Τι προσπαθούμε να κάνουμε; Είμαστε τόσο ηλίθιοι που πιστεύουμε ότι μπορούμε να συγκινήσουμε τον Βορρά; Είμαστε τόσο ανόητοι ώστε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε αποφάσεις που έχουν παρθεί εν αγνοία μας εδώ και καιρό; Είμαστε τόσο γελοίοι ώστε να πιστεύουμε ότι νοιάζεται για το σύμπτωμα – που είναι το προσφυγικό – κάποιος από αυτούς που δημιούργησαν την αιτία του συμπτώματος –που είναι οι πόλεμοι, το Ισλαμικό Κράτος, οι εμφύλιοι, η φτώχια, η εξαθλίωση – για να βγάλει τρισεκατομμύρια από τα πετρέλαια και τη λεηλασία άλλων φυσικών πόρων;

Είπαμε, κύριοι, εσείς να υποκρίνεστε ότι μας δουλεύετε κι εμείς να υποκρινόμαστε τους χαζούς. Αλλά όχι και να το πιστέψετε!

Πηγή Καρτέσιος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου