Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Ιαν 2016


Tου Ιωάννη Μιχαλέτου 
Πηγή RIMSE

Η Τουρκία είναι ένα κράτος που εμφανέστατα έχει αρχίσει να πλήττεται από τις συνεχιζόμενες Ρωσικές κυρώσεις κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό-διπλωματικό σε συνδυασμό με την σύγκλιση-αρνητικώς για την Άγκυρα- του Ισραήλ και της Γερμανίας εις βάρος των γεωπολιτικών επιδιώξεων των Τούρκων.

Επιπροσθέτως και οι ΗΠΑ τηρούν πλέον στάση ουδέτερη εν πολλοίς και αναμονής ως προς τη Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση ως μόνοι σύμμαχοι την παρούσα περίοδο μπορούν να λογιστούν για το Τουρκικό κράτος, μόνο η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

- Ετησίως επισκέπτονταν την Τουρκία 4,5 εκατομμύρια Ρώσοι, που άφηναν τουλάχιστον 4,5 δις δολ. που είναι ίσο με περίπου 0.5% του ΑΕΠ της Τουρκίας

- Τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες συμμετέχουν σε έργα αρκετών δις.στη Ρωσία που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές τους με περίπου 4.5 δις αξίας σε έργα τώρα

- Τουρκικές εταιρείες, κυρίως εμπορικές και βιομηχανικές έχουν συνολικές επενδύσεις 7 δις, δολάρια

- 90,000 Τούρκοι δουλεύουν η κάνουν εμπόριο στη Ρωσία και ιδιαίτερα το επικερδές και μη τιμολογημένο "εμπόριο της βαλίτσας"

- Η Τουρκία είναι ενεργειακά δεσμευμένη σε αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία και δεν μπορεί , τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα-μεσοπρόθεσμα να αλλάξει προμήθειες, ενώ είναι επίσης εξαρτώμενη από το Ιράν που επίσης δεν είναι φιλικό απέναντι στην Άγκυρα

- Η Τουρκία επίσης τη μόνη ελπίδα που έχει να φτιάξει πυρηνικό σταθμό, ένα έργο 15 δισ. δολ. είναι με τις Ρωσικές εταιρείες και το ίδιο ισχύσει για ένα ακόμα μεγάλο έργο αυτό το "Τουρκικού ρεύματος", αξίας αρκετών δις Δολ.

- Οι Ρώσοι πολίτες αποτελούν και μεγάλους αγοραστές ακινήτων στη Τουρκία με εκατοντάδες δολάρια το χρόνο αγορές

- Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τη Τουρκία σε αγροτικά προιόντα με περίπου 3,5 δις δολάρια το χρόνο

Αντιθέτως η Ρωσία είναι εκτεθειμένη στη Τουρκία σε ότι αφορά αέριο-πετρέλαιο που όμως όπως αναφέρθηκε δεν μπορεί η Τουρκία να μην το αγοράσει γιατί διαφορετικά δεν θα έχει ενέργεια. Επίσης η Ρωσία εξάγει αρκετό σιτάρι κάθε χρόνο στη Τουρκία, περίπου 1,3 δις δολάρια, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να απορροφηθεί από άλλες διεθνείς αγορές γιατί υπάρχει διαρκώς ζήτηση.

Συνεπώς σε οικονομικό επίπεδο καταφανώς η Τουρκία έχει πολύ περισσότερα να χάσει από ότι η Ρωσία με συνολικές ζημιές εάν υπάρξει πλήρες εμπάργκο περί το 3.5%-4% του ΑΕΠ της. Ο τωρινός ρυθμός ανάπτυξης της Τουρκίας είναι 4% και με λιγότερο ποσοστό αυξάνεται η ανεργία και πέφτει η εσωτερική κατανάλωση. Συνεπώς σε βάθος χρόνου οι ζημιές θα είναι πολύ σημαντικές.

ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ -ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η Τουρκία του Ερντογάν, παρά την εντυπωσιακή αύξηση της ισχύος της, έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα μια σειρά από δραματικές ήττες στην εξωτερική της πολιτική.

Στο Κάιρο, στο Τελ Αβίβ, στη χαοτική Τρίπολη της Λιβύης, στη κατεστραμμένη Δαμασκό και στη απειλούμενη Βαγδάτη η Τουρκία συνιστά εχθρική δύναμη. Επίσης στη Τεχεράνη αλλά και στο Πεκίνο η Τουρκία θεωρείτε ουσιαστικά εχθρική δύναμη ενώ έχει και κακές σχέσεις με το Λίβανο και φυσικά με την Αρμενία και ουσιαστικά με την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Μάλιστα, στη Συρία, όπου ο Άσαντ άντεξε, αλλά και στην Αίγυπτο του στρατηγού Σίσι, από τους διεθνείς παίκτες ο μεγαλύτερος νικητής ήταν ο Πούτιν. Κι αν προστεθεί ο πόλεμος της Γεωργίας το 2008, όπου οι Τούρκοι είχαν βάλει για τα καλά το «χέρι» τους στην αντιρωσική πολιτική του Σακασβίλι, οι ήττες της Άγκυρας από τη Ρωσία είναι τουλάχιστον τρεις.

Στο εσωτερικό τη Τουρκίας, ο Ερντογκάν έχει να αντιμετωπίσει τους Κούρδους, τους Αλεβίτες και τους Κεμαλικούς και βεβαίως έχει αφήσει ανοιχτή πόρτα στο Ισλαμικό κράτος και στους Τζιχαντιστές που θα δημιουργήσουν σοβαρή αποσταθεροποίηση στο μέλλον.

Τέλος οι χώρες της ΕΕ δεν εμπιστεύονται ουσιαστικά τον Ερντογκάν ενώ η κοινή γνώμη των θεωρεί σύμμαχο της διεθνούς τρομοκρατίας.

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις από τα πλέον επίσημα χείλη των διασυνδέσεων του Τουρκικού κράτους με το διεθνές τρομοκρατικό κίνημα-όπως προσφάτως το έθεσε ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ- αποτελούν πολύ σοβαρά πλήγματα για την αξιοπιστία της Τουρκίας. Επιπλέον η πρόσφατη επίθεση στη Κωνσταντινούπολη και ο θάνατος Ευρωπάιων πολιτών πλήττει επιπλέον το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα στη Τουρκία.

Συνεπώς από τις αρχές του Θέρους 2016 η Άγκυρα θα πρέπει να λάβει ορισμένες σκληρές πλην αναγκαίες αποφάσεις προκειμένου να μην διολισθήσει έτι περαιτέρω σ ε συνδυασμό με το εκρηκτικό και δυσεπίλυτο Κουρδικό ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε πραγματικό πόλεμο στην Ανατολική Τουρκία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ουδείς πλέον, μπορεί να αμφισβητήσει στο Πανελλήνιο, την ομερτά που συνδέει την Οικογένεια Μητσοτάκη με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens.

Αυτήν την ομερτά την παρουσίαζε και την αναδείκνυε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μέσω των περιβόητων ημερολογίων που συντηρούσαν η Κατερίνα Τσακάλου και η Χριστίνα Καλοκούβαρου. Τα μέλη της γραμματείας του ισχυρού άνδρα της Siemens που κατέγραφαν όλες τις συναντήσεις του ιδίου με το πολιτικό και επιχειρηματικό λόμπυ της Ελλάδος. Σε αυτά τα ημερολόγια, δεν υπήρχε εβδομάδα που να μην αναφέρεται κάποια επαφή με μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη. Όπως αναφέρονται και οι συμμετοχές μελών της Οικογένειας Μητσοτάκη σε όλες τις επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις της Siemens. Γιατί δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει επίσημη εκδήλωση της Siemens και να λείπει από αυτή η Ντόρα ή ο Κυριάκος. Όλα τα παραπάνω τα διαχειριζόταν η κ. Τσακάλου, η οποία μέχρι σήμερα – εκτιμώ – στις τόσες συνεντεύξεις της ή καταθέσεις της στη Δικαιοσύνη, δεν έχει πει ούτε τη μισή αλήθεια. Εκείνη γνωρίζει περισσότερα από τον οποιοδήποτε. Ήταν το μάτι και το αυτί του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Γνωρίζει επίσης, πως όταν καλούσαν το γραφείο Χριστοφοράκου από την “Αγία” Οικογένεια, στη Siemens χτυπούσε γενικός συναγερμός και όλοι έτρεχαν προκειμένου να υλοποιήσουν το αίτημα της Οικογένειας. Να σημειωθεί πως η κ. Τσακάλου είναι μάρτυρας στην πολυθρυλούμενη δίκη των 64 κατηγορουμένων της Siemens.

Οι “χάρες” σε Ντόρα και Κυριάκο

Από τα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου προκύπτει πως η Ντόρα και ο Κυριάκος ήταν πολύ καλοί “πελάτες” της Siemens. Από τις εγγραφές με ημερομηνία 14 Ιουλίου και 17 Ιουλίου 2000, φέρεται πως η κ. Μπακογιάννη άλλαξε το τηλεφωνικό της κέντρο. Όπως, σε μεταγενέστερα έτη εμφανίζονται και άλλες τέτοιες “αγορές”. Η φιλία των Ντόρα – Κυριάκου με τον Χριστοφοράκο ήταν μεγάλη και ουδείς μπορούσε να την “σπάσει”. Γι΄ αυτό τους ικανοποιούσε το οποιοδήποτε αίτημά τους. Και αυτή τη φιλία δεν την έκρυβαν. Απεναντίας, την διατράνωναν πομπωδώς δεξιά και αριστερά μέσω των ΜΜΕ. Όπως, όταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παραβρέθηκε στο γάμο του Κώστα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι και στοίχησε στην εταιρεία – σύμφωνα με πληροφορίες μας – περί τα 10 χιλιάδες ευρώ, αφού η μετάβαση έγινε με ελικόπτερο!!

Άλλωστε, ο Χριστοφοράκος έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στην Ντόρα Μπακογιάννη από την εποχή που ήταν συμμαθητές στη γερμανική σχολή. Γι΄ αυτό την υποστήριξε θερμά σε όλα τα πολιτικά της εγχειρήματα, ως βουλευτή, δήμαρχο, υπουργό.

Όπως, βοήθησε και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, εξασφαλίζοντάς του “χορηγίες” για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, όπου ήταν Πρόεδρος. Στην διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, αλλά και σε διεθνείς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο, όπως της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Σεπτέμβριο του 2007.

Και για άλλη μια φορά να μην ξεχνάμε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens, “πέταξε” στην ελευθερία του Μονάχου, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Τυχαία σύμπτωση; Ίσως…
Α, αξίζει και η σημείωση πως τα παιδιά του Κυριάκου και του Μιχάλη πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Άλλωστε, σε μια μεσοτοιχία ζούσαν, όπως αποκαλύψαμε την περασμένη εβδομάδα…

Πάντως, το σίγουρο είναι πως η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, προστατεύει μέχρι σήμερα τον Χριστοφοράκο, και σίγουρα εκείνη γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, το γιατί!! Έτσι, μήπως έπαιξαν κάποιο αόρατο ρόλο στην αναρρίχηση του Κυριάκου στην Προεδρεία της ΝΔ, οι Χριστοφοράκος και Μέρκελ; Λέω, ίσως. Ίσως, λέω πάλι…

Από την άλλη μεριά, μέσω των ημερολογίων αποκαλύφθηκε μια επιστολή που έστειλε ο Χριστοφοράκος, ένα μήνα μετά την “αποκαθήλωσή” του από την εταιρεία, όπου παρουσιάζεται πως είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα καλύψει τις εκλογικές του ανάγκες το 2007 με τηλεφωνικό κέντρο. Εξ ου και όλα όσα ακολούθησαν με τα περιβόητα τιμολόγια που μετά το δημοσιογραφικό σάλο που ξέσπασε, τελικά εξοφλήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, εμείς δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε πως υπάρχουν και άλλα τιμολόγια που δεν εξοφλήθηκαν ποτέ και κατ΄ εντολή του Φίσερ – προσωρινού αντικαταστάτη του Χριστοφοράκου – καταχωρήθηκαν στα πάγια στοιχεία της γερμανικής εταιρείας (έχουμε παρουσιάσει όλα τα στοιχεία). Θα ακούσει μήπως, κάποιος αρμόδιος;Έμπλεξαν και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Οι σχέσεις της Siemens με την Αρχιεπισκοπή – επί εποχής Χριστοφοράκου – ήταν διαχρονικά άριστες. Και δεν μιλάμε μόνο για τον δωρεάν εξοπλισμό που δινόταν στην Αρχιεπισκοπή, όπως μηχανήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κλπ. κλπ…
Μιλάμε, για ιδιαίτερα στενές σχέσεις που ανέπτυξε ο διαβολικός Μιχάλης Χριστοφοράκος με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εμπλέκοντας στα σχέδιά του και το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο, εν τη αφελεία του θέλω να πιστεύω, προς εξυπηρέτηση των “φίλων” του, από τους οποίους η γερμανική εταιρεία στην πορεία θα αποκόμιζε τα οφέλη της…

Σε αυτήν την κατηγορία “στενών σχέσεων” Χριστοφοράκου – Αρχιεπισκοπής, εντάσσεται και η παρασημοφόρηση του μεγαλύτερου ισχυρού άνδρα της Siemens AG (Γερμανίας) – ίδιας χρονικά εποχής με την παντοδυναμία Χριστοφοράκου στην Ελλάδα - Χάινριχ Φον Πίρερ.

Αυτή η παρασημοφόρηση, προετοιμάσθηκε από τον Απρίλιο του 2004 και όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, κανονίζεται συνάντηση για τις 27 Απριλίου 2004 μεταξύ του Χριστοφοράκου και της Αρχιεπισκοπής (με τον Δημήτρη Φουρλεμάδη, πρώην επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας “Αλληλεγγύη”), με θέμα: “…εβδομάδα, συνάντηση, παρασημοφόρηση”.Έτσι, στις 21 Αυγούστου 2004 πραγματοποιήθηκε η παρασημοφόρηση του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens Γερμανίας, που σήμερα είναι κατηγορούμενος στη δίκη των 64άρων, ως ο διακινητής των “μαύρων” ταμείων της Siemens, από τα οποία εξαγοράζονταν πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδος, προκειμένου να αυξάνουν τα κέρδη της γερμανικής εταιρείας.

Ωστόσο, αυτή η βράβευση δεν επιδιώχθηκε τυχαία, από τον πολυπράγμονα Μιχάλη Χριστοφοράκο, από τη στιγμή που ο Φον Πίρερ έχει διατελέσει και σύμβουλος της Άνγκελας Μέρκελ…

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δημιουργούσε ισχυρές γέφυρες με την Μέρκελ και τη Siemens της Γερμανίας. Γι΄ αυτό στην βράβευση, η κοινή λογική λέει πως θα μετείχε η ηγεσία της Αρχιεπισκοπής (Χριστόδουλος), της Siemens (Χριστοφοράκος) και το “τιμώμενο” πρόσωπο (Φον Πίρερ) για τις πολυετείς υπηρεσίες της Siemens στην οικονομία της Ελλάδος. Ορθόν, ορθότατον…

Τι δουλειά όμως θα είχε στην “κλειστή” εκδήλωση στην Αρχιεπισκοπή, η παρουσία ενός βουλευτή μετά της συζύγου του;;; Και όταν αυτός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι;

Γιατί μόνον αυτός; Τι ακριβώς σηματοδοτούσε αυτή η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη “βράβευση” του ισχυρού άνδρα (αρχιμιζαδόρου) της Siemens Γερμανίας;

Γιατί, όπως βλέπουμε - στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε – ο Χριστοφοράκος κάνει τις συστάσεις γνωριμίας του Κυριάκου και του Φον Πίρερ. Άρα, προφανώς και δεν προϋπήρξε άλλη συνάντηση μεταξύ Κυριάκου - Φον Πίρερ. Και από ότι φαίνεται, μάλλον θα ξαφνιάστηκε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί, προφανώς δεν ήθελε τέτοια δημόσια εμπλοκή με πολιτικό πρόσωπο.

Πάρα ταύτα, το ζητούμενο είναι ένα. Ο Χριστοφοράκος πως θα σύστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Φον Πίρερ; Από εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μελλοντικός Πρωθυπουργός της Ελλάδος; Και ο Φον Πίρερ να απάντησε: “Ναι κάτι μου είπε η Μέρκελ”;

Διαπίστωση: Όπως, χρόνια πριν δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις από την Γερμανία για να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, έτσι δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για να γίνει Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μην αμφιβάλει κανείς γι΄ αυτό!!!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Αλέξανδρος Τάρκας

Οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τις προσχηματικές απειλές αποπομπής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν και κυρίως με το πολύ ρεαλιστικό και επικείμενο σχέδιο απομόνωσής της μέσω της ιδιότυπης «οχύρωσης» των συνόρων της ΠΓΔΜ, ξεπέρασαν τις προβλέψεις και του πιο απαισιόδοξου παρατηρητή.

Η «δημοκρατία», μόλις την περασμένη Τετάρτη, προανήγγειλε ότι «έρχεται διπλωματική θύελλα για το Προσφυγικό» και επέκρινε την κυβέρνηση, επειδή δεν έπραττε τίποτα για τις, εν εξελίξει, παρασκηνιακές διεργασίες: αντί κάποιας μονομερούς γερμανικής πρωτοβουλίας που θα προκαλούσε αντιδράσεις, είχε επιλεχθεί η ελκυστική βιτρίνα της φαινομενικής πρωτοκαθεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και επειδή και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χρειαζόταν, τελικά, ένα φύλλο συκής, προηγήθηκε η πρόταση του πρωθυπουργού της Σλοβενίας περί συνδρομής στα Σκόπια, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να «καλωσορίζει», μέσα σε λίγες ώρες, το σχέδιο! Χωρίς να έχει εξειδικευθεί, χωρίς να έχουν παρουσιαστεί οι οικονομικές πτυχές του και χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι νομικές παράμετροι της κοινής ή της διμερούς βοήθειας προς την ΠΓΔΜ.

Με εξαίρεση τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, που από το φθινόπωρο επεσήμαινε σε κυβερνητικές συσκέψεις και σε φιλικούς ξένους αξιωματούχους ότι η Κομισιόν δεν αντιλαμβάνεται τις διαστάσεις του Προσφυγικού και τις επιπτώσεις στη σταθερότητα της ΝΑ Μεσογείου, ούτε το Μέγαρο Μαξίμου (που έχει την ευθύνη) ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση (που είναι η πραγματική φιλοευρωπαϊκή δύναμη της χώρας) κινήθηκαν. Η παρούσα αδράνεια ακολουθεί την εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. για το Μεταναστευτικό κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου και -ο μη γένοιτο- προαναγγέλλει την πλήρη σύγχυση που θα προκύψει τους επόμενους τρεις τέσσερις μήνες.

Αν και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κινείται φιλότιμα για τα hot spots και την καλύτερη δυνατή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τα νούμερα των εισερχομένων θα είναι τόσο μεγάλα, ώστε (ακόμη και αν υπάρξει κάποια χαραμάδα στους πάσης φύσεως φράχτες και τείχη της ΠΓΔΜ και των κεντροευρωπαϊκών χωρών) το μέγιστο μέρος τους θα παραμείνει εντός ελληνικού εδάφους ή περιφερόμενο στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τα περί 2.500.000 ή και 3.000.000 εν αναμονή μεταναστών στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, που έως πρόσφατα ακούγονταν σαν κινδυνολογία ή και προϊόν επιστημονικής φαντασίας, έχουν πιστοποιηθεί πλέον, από ελληνικές και ξένες αρμόδιες υπηρεσίες, ότι είναι πραγματικά. Δεν πρόκειται το σύνολό τους να περάσει στην Ελλάδα, αλλά ήδη πολλοί κινούνται επί τουρκικού εδάφους, αναζητώντας διέξοδο προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αλλωστε, σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, ο πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου είχαν ήδη αναφέρει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τις συναντήσεις του περασμένου Νοεμβρίου, μεγάλους αριθμούς μεταναστών που φέρεται ότι ήταν έτοιμοι να διασχίσουν τα σύνορα, αλλά απετράπησαν λόγω της δράσης των τουρκικών Αρχών. Η αξιοπιστία των λεπτομερειών ή και των ίδιων των περιστατικών που ανέφερε η τουρκική ηγεσία (ειδικά περί κινήσεων μεταναστών στα χερσαία σύνορα και αποτροπής) ελέγχεται, αλλά η απειλή της Αγκυρας προς την Αθήνα και τις Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρη. Το τουρκικό μήνυμα είναι ότι όσα (υποθετικά ή πραγματικά) αποσοβήθηκαν προ μηνών μπορεί να συμβούν από την άνοιξη και μετά σε βάρος της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Η δραματική εξέλιξη του Μεταναστευτικού θα συμπέσει με δύο άλλα, κορυφαίας σημασίας, θέματα: πρώτον, με την εδραίωση μιας νέας σχέσης μεταξύ της Ε.Ε. (με επιμονή της Γερμανίας, αλλά με πολλές επιφυλάξεις πολλών άλλων εταίρων) με την Τουρκία. Δεύτερον, με την κρίσιμη καμπή των συνομιλιών Ελλάδας - δανειστών για την πρώτη αξιολόγηση και, γενικότερα, τον τρόπο συνέχισης του προγράμματος διάσωσης. Αν και ο κ. Τσίπρας διατηρεί μεγάλο μέρος της πολιτικής ισχύος και δημοφιλίας του (και ο ενθουσιασμός στη Ν.Δ. είναι πρόωρος), είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να διαχειριστεί μόνος του αυτό το εκρηκτικό μείγμα.

Ο Αλέξανδρος Τάρκας είναι εκδότης του περιοδικού «Αμυνα & Διπλωματία» και σύμβουλος ξένων εταιριών μελέτης επιχειρηματικού ρίσκου για τη ΝΑ Ευρώπη.
Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Δεν τον συμπαθώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τον ακούσω.
Τo τελευταίο διάστημα παρακολουθώ τον Βαρουφάκη. Διάβασα τα βιβλία του, διαβάζω άρθρα που δημοσιεύει κατά καιρούς στο μπλογκ του. Βλέπω συνεντεύξεις του, και είδα και το ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup.

Σήμερα άκουσα και διάβασα τη συνέντευξή του στον Παπαχελά.
Καταλαβαίνω ένα πράγμα: Ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί ποτέ!

Και δεν πρόκειται να σωθεί γιατί αν 1% από αυτά που λέει ο Βαρουφάκης είναι αλήθεια, τότε θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας, να έχουν μπει χειροπέδες στον Τσίπρα και να πέρναγε ειδικό δικαστήριο.

Αλλά αντί αυτού, βλέπουμε όλα τα ξεπουλημένα ΜΜΕ να τον κοροϊδεύουν, να αναφέρουν ότι στο Twitter όλοι τον τρολάρουν, και γενικά να υπάρχει η εντύπωση ότι ο Βαρουφάκης ήταν ένας παρανοϊκός που ενεργούσε μόνος του και που ευτυχώς υπήρχε ο Τσίπρας, ο σωτήρας για να μας σώσει!

Το χειρότερο είναι ότι οι πολίτες που σχολιάζουν στις διάφορες σελίδες ή στο Twitter ή γενικά συζητούν για το θέμα αυτό, απλά παπαγαλίζουν αυτά που τους λένε τα πουλημένα ΜΜΕ.

Κανείς δεν έχει μυαλό να πει: «Κάτσε ρε παιδιά. Μήπως ο Τσίπρας έβαλε τον Βαρουφάκη να τα κάνει όλα αυτά (Plan B και Plan X), και όταν οι Ευρωπαίοι τράβηξαν το αυτί του, ο Αλεξάκος τα έκανε πάνω του και μας πούλησε όλους;»

Ξεχάσατε όλοι ότι πήγαμε από το «ΣΚΙΖΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» στο «3ο και χειρότερο». Ξεχάσατε όλοι ότι πήγαμε από το «Όχι σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» στους πρώτους πλειστηριασμούς;; Ξεχάσατε όλοι ότι πήγαμε από το ΟΧΙ, στο ΝΑΙ;
Τόσα εύκολα ξεχνάτε;

Λέει ψέματα ο Βαρουφάκης; Μπορεί, αλλά αμφιβάλλω. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα όσα λέει είναι αλήθεια, σίγουρα υπερβάλλει σε μερικά πράγματα, αλλά πιστεύω ότι δε ψεύδεται επειδή έχω διαβάσει άρθρα του πριν γίνει Υπουργός και τα ίδια έλεγε και τότε (για το πως θα βγούμε από την κρίση δηλαδή).

Ειλικρινά πιστεύετε ότι οι Γερμανοί είναι τόσο αγγελούδια;
Τα συμφέροντα τους κοιτάνε! 
Και όταν κάποιος πάει κόντρα στα συμφέροντά τους, τον καταστρέφουν. 
Τόσο απλά.

Από την άλλη, στο ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup, λέει ξεκάθαρα στην κάμερα ΠΡΙΝ από τα Capital Controls, ότι αν πιέσουμε πολύ… θα μας κλείσουν τις τράπεζες.
Δηλαδή, υπήρχε ένας μη-πολιτικός που πήγε να τα βάλει με τους ολιγάρχες, πήγε να τα βάλει με την ελίτ, με τους τραπεζίτες και τους ισχυρούς, και είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί όταν είδε ότι οι ισχυροί ήθελαν να τον γονατίσουν.

Από την άλλη, υπήρχε ένας πολιτικός, πρόεδρος 15-μελούς, που δεν έχει δουλέψει μία ώρα στη ζωή του, που στο Πανεπιστήμιο ήταν καταληψίας, που υποσχέθηκε κατάργηση των μνημονίων, που έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ, που ξεπουλάει όλη την Ελλάδα κομμάτι κομμάτι, και που μας πούλησε με τον πιο χυδαίο και άνανδρο τρόπο και εμείς βρίζουμε τον Βαρουφάκη και υποστηρίζουμε τον Τσίπρα!
Δεν υποστηρίζω τον Βαρουφάκη, εγώ αναφέρω τα στοιχεία και τίποτε άλλο.

Έκανε ο Βαρουφάκης λάθη; Φυσικά! 
Μόνο αυτός που δεν προσπαθεί δεν κάνει λάθη ή αυτός που σκύβει το κεφάλι και δέχεται ότι του δώσουν, δεν κάνει λάθη.

Αλλά θεωρώ ότι η επίθεση που δέχεται είναι άδικη. 
Δεν ενεργούσε μόνος του. 
Έπαιρνε εντολές, άρα αν πρέπει να κατηγορηθεί κάποιος, αυτός είναι ο Τσίπρας. 

Ο Τσίπρας επικοινώνησε με τον Βαρουφάκη πριν τις εκλογές και του είπε: «Μεγάλε, θα τα βάλουμε με τους κωλο-Γερμανούς, είσαι μαζί μου;»
Ο Βαρουφάκης θα του απάντησε: «Αλέξη, δεν είναι παίξε-γέλασε, αν τα βάλουμε μαζί τους ετοιμάσου για πόλεμο!» Και τότε απάντησε ο Τσίπρας: «Θα τους πατήσουμε κάτω! Ζήτω η επανάσταση, ζήτω ο Τσε Γκεβάρα, ζήτω η Αριστερά!»

Μετά όμως, όταν πήγε για πρώτη φορά στο Euro-Group οι Γερμανοί του ρίξανε μερικά χαστούκια και συνήλθε!
Αστειεύομαι, αλλά κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα!

Ελπίζω πραγματικά η Ελλάδα να βγει από την κρίση σύντομα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Η Ελλάδα θα γίνει Μπαλί, όπου θα υπάρχουν σημεία και εγκαταστάσεις μόνο για τους πλούσιους και τους τουρίστες, και ο λαός θα πεινάει. 
Έχετε πάει Μπάλι; Αυτό συμβαίνει. 
Υπάρχουν τα All-Inclusive ξενοδοχεία για τους τουρίστες που τα προστατεύουν οι φύλακες από τους φτωχούς και ενοχλητικούς πολίτες. 
Μέσα γίνεται χαμός, δωρεάν φαγητό, δωρεάν ποτό, χορός, τραγούδι… και απ’εξω ο λαός πεινάει και ζητιανεύει ένα κομμάτι ψωμί. 
Αν δείτε τα οικονομικά στοιχεία, θα δείτε ότι η οικονομία της Ινδονησίας πάει περίφημα! 
Έχει ανάπτυξη! Υπέροχα! 
Έχετε ακούσει για οικονομική κρίση στην Ινδονησία;; 
Φυσικά και όχι, αφού οι ισχυροί της γης δεν ενδιαφέρονταιης αν πεινάει ο λαός. 
Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος τους. Τις business. Και οι business πάνε καλά! 
Τα έχουμε πει.

Η Ελλάδα, με τη λαθρομετανάστευση και την τεχνιτή κρίση, μετατρέπεται σιγά σιγά σε Ινδονησία και Πακιστάν και εμείς συνεχίζουμε και υποστηρίζουμε τον Τσίπρα.

Δεν υποστηρίζω τον Βαρουφάκη, όπως είπα αρχικά, δεν τον συμπαθώ καθόλου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτά που λέει δεν έχουν κάποια βάση. 
Λίγη έρευνα, λίγο ψάξιμο στο internet, λίγο διάβασμα, λίγη μελέτη και θα δείτε ότι ο παρανοϊκός και ο τρελός είναι άλλος. 
Αλλά εμείς… ότι μας πουν τα ΜΜΕ!

Πρόσφατα έμαθα κιόλας ότι υπάρχουν εταιρίες στην Αμερική και στην Ευρώπη που πληρώνεις για να κάνουν κάποια είδηση viral στο Internet. 
Τι σημαίνει αυτό; 
Ε, σηκώνεις ένα πανό σε κάποιο Ελληνικό νησί που λέει «Welcome Refugees», πληρώνεις αδρά την εταιρεία αυτή και αναλαμβάνει να πάει στο Facebook, στο Twitter και σε όλα τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνει χιλιάδες και εκατομμύρια Likes και re-tweets. 
Έτσι, μετά σου λένε τα πουλημένα ΜΜΕ: Ο κόσμος θέλει τους λαθρομετανάστες, ήδη 1.000.000 Likes σε λιγότερο από μία ώρα! 
Ο λαός που έχει υπνωτιστεί σκέφτεται… ε, για να κάνουν τόσοι πολλοί Like, μάλλον θα πρέπει και εγώ να συμφωνήσω!

Τα έχουμε πει: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ!

Και εμείς τα πιστεύουμε όλα… και γι’αυτό δεν πρόκειται η Ελλάδα να σωθεί ποτέ.

Τα αστείο είναι ότι και ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης να γεννηθεί και πάλι, οι νέο-Έλληνες που τα καταπίνουμε όλα αμάσητα, θα τον βγάλουμε τρελό και παρανοϊκό, αφού θα μας το πει η Τρέμη, ο Πρετεντέρης και ο Τσίμας.

Ηγέτες υπάρχουν… 
Αλλά οι ηγέτες χρειάζονται και έξυπνους πολεμιστές, και εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ηλίθια πρόβατα!

Πηγή "Στρουθοκάμηλος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού εξέφρασε ανησυχία σήμερα για το γεγονός ότι το σαλαφιστικό κίνημα συνεχίζει να στρατολογεί μέλη στη Γερμανία, ενώ ο κίνδυνος βιαιοτήτων της ακροδεξιάς αυξάνεται επίσης με τη ροή των μεταναστών, κυρίως μετά τα βίαια επεισόδια την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) ανακοίνωσε στον Τύπο ότι καταμέτρησε 8.350 σαλαφιστές στα τέλη του 2015, έναντι 7.900 στην προηγούμενη έκθεση που είχε συντάξει τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός αυτών που έφυγαν από τη Γερμανία για τη Συρία ή το Ιράκ ώστε να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις ανέρχεται πλέον σε 790 (740 τον Σεπτέμβριο). Το ένα τρίτο αυτών επέστρεψαν στο μεταξύ στη χώρα, και 130 σκοτώθηκαν.

Εξάλλου οι υπηρεσίες πληροφοριών σημείωσαν 230 απόπειρες σαλαφιστών να έρθουν σε επαφή με μετανάστες στις εστίες όπου φιλοξενούνται αιτούντες άσυλο.

Επαναλαμβάνοντας τη γερμανική θέση μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο επικεφαλής της BfV Χανς Γκέοργκ Μάασεν χαρακτήρισε "σοβαρή" την κατάσταση ασφαλείας και δήλωσε ότι οι πληροφορίες που έλαβαν οι υπηρεσίες του για ενδεχόμενες επιθέσεις στη Γερμανία τριπλασιάστηκαν το 2015 σε σχέση με το 2014.

Οι υπηρεσίες του έκριναν επίσης ανησυχητική την κινητοποίηση της άκρας δεξιάς η οποία εντεινόταν καθώς συνεχιζόταν η ροή 1,1 εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο στη χώρα το 2015. Επίσης εξέφρασαν ανησυχία για τις αντιμεταναστευτικές θέσεις αυξανόμενης μερίδας του πληθυσμού που δεν έχει σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

"Υπάρχει κίνδυνος μήπως μια γκρίζα ζώνη ανάμεσα σε δεξιούς εξτρεμιστές, συντηρητικούς δεξιούς και δυσαρεστημένους πολίτες προκαλέσει εν δυνάμει σοβαρά βίαια επεισόδια", δήλωσε ο Μάασεν εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για την "αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης στην προπαγάνδα κατά του ασύλου των εξτρεμιστών δεξιών" μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας, τα οποία αποδόθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε πολίτες αραβικών χωρών.

Η αστυνομία της Κολωνίας, η οποία επικρίθηκε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτά τα επεισόδια, είχε περίπου 1.000 μηνύσεις, εκατοντάδες μεταξύ αυτών για σεξουαλικές επιθέσεις.

Μεγάλη αύξηση εδώ και ένα χρόνο παρατηρείται στις επιθέσεις εναντίον εστιών όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού εμφανίζεται επικριτική στην πολιτική των ανοικτών θυρών προς τους πρόσφυγες, που υιοθετεί η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, παρά τη δέσμευσή της να περιορίσει την προσφυγική ροή μέσω ευρωπαϊκών λύσεων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ισόβια ζήτησε ο εισαγγελέας για τους δύο δημοσιογράφους της Cumhuriyet

Την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης ζήτησε οι εισαγγελείς κατά των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet, που κατηγορούνται για αποκάλυψη κρατικών μυστικών, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Ο Τζαν Ντουντάρ, διευθυντής της εφημερίδας και ο Ερντέμ Γκιουλ, διευθυντής του γραφείου της Αγκυρας, φυλακίσθηκαν στις 26 Νοεμβρίου κατηγορούμενοι για την ανάρτηση βίντεο που δείχνει φορτηγά που ανήκουν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) να μεταφέρουν όπλα με προορισμό ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας. Το περιστατικό τοποθετείται τον Ιανουάριο 2014.Οι εισαγγελείς του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης ζήτησαν για κάθε έναν από τους δύο κατηγορούμενους μία "αυστηρή" ποινή ισόβιας κάθειρξης (η οποία προβλέπει πολύ αυστηρές συνθήκες κράτησης και δεν προβλέπει υπό όρους αποφυλάκιση), μία κανονική ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς και επιπλέον τριακονταετή ποινή κάθειρξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν είναι προσωπικά οι ενάγοντες στη δίκη αυτή, η ημερομηνία διεξαγωγής της οποίας δεν είναι γνωστή.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε πράξη "προδοσίας" τη δημοσιοποίηση του βίντεο και δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι ο Τζαν Ντουντάρ θα πληρώσει "υψηλό τίμημα".

Εν αναμονή της δίκης τους, οι δύο δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή του Σίλιβρι, στα προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται για "αποκάλυψη κρατικών μυστικών με στόχο την κατασκοπεία" και για απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης "διά της βίας" και με την υποστήριξη "ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης".

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ο εκφοβισμός των Ευρωπαίων περί δημιουργίας στρατοπέδου μεταναστών και η προωθούμενη συνδιαχείριση με τους Τούρκους στη δική μας επικράτεια

Ήδη, πριν από 25 χρόνια, με την παταγώδη κατάρρευση του «κομμουνιστικού παραδείσου» και την άφιξη στην Ελλάδα πολλών εξαθλιωμένων που βίωσαν τα καθεστώτα της Αριστεράς, ακούγονταν φωνές για τη νομοθέτηση που θα προέβλεπε την πολιτική της χώρας επί του μεταναστευτικού.

Όμως, αφενός η αβελτηρία των πολιτικών, που κατά πάγια τακτική μεταθέτουν την επίλυση προβλημάτων για το μέλλον, αφετέρου τα συμφέροντα όχι μόνον των οικονομικά ισχυρών, αλλά και των αγροτών, δεν επέτρεψαν την επιβολή περιορισμών στην ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών.

Κανείς δεν γνώριζε ποιο είναι το ποινικό μητρώο εισερχομένων ούτε και η κατάσταση της υγείας του. Οι γιατροί αντιμετώπιζαν για πρώτη φορά από την δεκαετία του 1950, επανεμφάνιση της φυματίωσης [σε παιδικό σταθμό του Φιλλύρου κόλλησαν τα παιδάκια από την Ανατολικοευρωπαία υπάλληλο].

Η «προοδευτική» Αριστερά, από τότε ακόμη είχε ταχθεί υπέρ των ανοικτών συνόρων. Δεν θα ξεχάσω την συζήτηση που είχα με εκλεκτή και έμπειρη δημοσιογράφο των Αθηνών, η οποία αρνιόταν πεισματικά να μου αναφέρει «ποιο είναι το όριο μεταναστών που μπορούμε να δεχθούμε». «Δεν θέλω να ακούω για όρια», επαναλάμβανε όταν συνέχιζα να ρωτάω. «Πές μου έναν αριθμό… Πές μου 20 εκατομμύρια… Μπορούμε;». «Δεν θέλω να ακούω για όρια», ήταν η μόνιμη επωδός.

Δεν ξεχνώ επίσης δύο άλλα περιστατικά. Τον κ. Σημίτη, ο οποίος για να δικαιολογήσει την πολιτική των «ανοικτών συνόρων», είχε πει πως η παρουσία λαθρομεταναστών ευνοεί την ελληνική οικονομία, επειδή προσφέρουν (μαύρη) εργασία με χαμηλό τίμημα. Απίστευτη, κυνική ομολογία πρωθυπουργού χώρας, ότι ασκεί δουλεμπόριο.

Αλλά, δεν θα λησμονήσω επίσης, όταν κάποτε είχα αναφερθεί στην ανάγκη περιορισμού του αριθμού των λαθρομεταναστών και της μαύρης εργασίας, μού τηλεφώνησε νομάρχης της Μακεδονίας, λέγοντάς μου: «Τι είναι αυτά που υποστηρίζεις; Ξέρεις πόσες χιλιάδες αιτήματα έχω από αγρότες να παραμείνουν οι λαθρομετανάστες στο νομό;»

Με αυτά και με άλλα, φθάσαμε στο 2015, όπου ατύπως η κα. Χριστοδουλοπούλου, που κατά κακή συγκυρία της ανατέθηκε η μεταναστευτική πολιτική, τους προσκάλεσε να έρθουν, όσοι θέλουν, και θα τύχουν της φιλοξενίας μας. Τα διαφημιστικά φυλλάδια των Τούρκων διακινητών, αναρτημένα στο διαδίκτυο, ήταν φυσικό να αναφέρουν την πρόσκληση της κας. Χριστοδουλοπούλου, που αποτέλεσε «κράχτη» για τους άτυχους πρόσφυγες, που πείσθηκαν.

Και πού φτάσαμε σήμερα; Ο κ. Μουζάλας γνωστοποίησε πως ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών πρότεινε την δημιουργία στρατοπέδου 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα. Και μπορεί μεν αυτό να είναι υπερβολικό, όμως οι εταίροι απαιτούν την δημιουργία πολλών «κέντρων φιλοξενίας», για δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες αν πραγματοποιηθεί η απειλή για κλείσιμο των συνόρων μας με τα Σκόπια, ή διετή αποκλεισμό από την συνθήκη Σένγκεν.

Μπορεί να πρόκειται για εκφοβισμό, ώστε να εφαρμόσουμε την πολιτική που απαιτούν οι ισχυροί, με πρόσχημα το μεταναστευτικό. Τι μας καταλογίζουν πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι; Ότι δεν φυλάσσουμε όπως επιβάλλεται τα σύνορά μας. Και επειδή προφανώς δεν εννοούν πως πρέπει να πνίγουμε τους λαθρομετανάστες, υποθέτω ότι αλλού είναι ο νους τους. Να αποδεχθούμε το πρώτο αίτημά τους που δεν κάναμε αποδεκτό: Κοινές περιπολίες με την τουρκική ακτοφυλακή. Συνδιαχείριση δηλαδή στην δική μας επικράτεια. Είναι ένα από τα αιτήματα του κ. Ερντογάν, για να κλείσει τα σύνορα της Τουρκίας.

Φοβάμαι πως οδηγούν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο, ώστε να το αποδεχθούμε. Η «πρώτη φορά Αριστερά», ειδικευμένη να παρουσιάζει το κρέας για ψάρι, θα βρει τρόπο να το περάσει κι αυτό ως επίτευγμα.

Όσοι εξ αρχής ζητούσαμε να ληφθούν μέτρα, ήμασταν οι «κακοί» στα μάτια των «προοδευτικών» με τους έμφοβους αστούς να μη αντιδρούν. Τώρα;

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ευρωπαϊκή Ένωση: Τα καλά και συμφέροντα… των άλλων!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει! Όλη η ιστορία είναι μαζεμένη στην χώρα μας. Και δεν μιλάμε μόνο για τους αρχαίους ημών προγόνους αλλά ακόμη και για τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας μέχρι και την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ!!! Και δεν τρελαθήκαμε, τουλάχιστον ακόμη, αλλά τα γεγονότα μας οδηγούν εκεί. Σε αυτές τις σκέψεις…

Κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή καλύτερα Κολυμβήθρα των Πολιτικών μας! Σήμερα η κυρία Γεννηματά δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ότι «να τελειώνουμε με το χθες και να αποφασίσουμε όλοι μας ποια ήταν η ιστορική πορεία της οικονομίας από την ώρα που μπήκαμε στην Ευρωζώνη μέχρι σήμερα…»!!! Βρε, βρε καλώς τα τα παιδιά!!! Να τελειώνουμε το χθες! Συμφωνούμε απόλυτα!!! Όλοι λοιπόν εσείς που κυβερνήσατε και κατείχατε πολιτικά αξιώματα να πάτε σπίτια σας, για να μην πούμε πουθενά αλλού, γιατί μόνον έτσι θα τελειώσουμε με το χθες!!! Άλλη λύση δεν υπάρχει!

Όμως η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει και κάτι άλλο. Να αποφασίσουμε, οι πολιτικοί δηλαδή, αυτοί μας οδήγησαν στα σημερινά μας χάλια, ποια ήταν και η ιστορική πορεία της οικονομίας από την ώρα που μπήκαμε στην Ευρωζώνη… Δηλαδή, δεν την ενδιαφέρει το πώς μπήκαμε στην Ευρωζώνη; Ή μήπως γιατί εκεί ξέρουμε τα κατορθώματα του κυρίου Σημίτη και γνωρίζουμε που είναι η θέση του; Και γιατί να μην εξετάσουμε συνολικά από την μεταπολίτευση και μετά τι κάνατε γενικά εσείς οι πολιτικοί σε αυτό τον τόπο… Το πώς αφήσατε να γιγαντωθεί η διαφθορά, η ανομία εξ αιτίας της ατιμωρησίας, το πώς δημιουργήσατε ένα τεράστιο πελατειακό κράτος, το πώς ασελγήσατε πάνω σε αυτή τη χώρα και τον λαό της.

Είναι να γελά κανείς όταν ακούμε σήμερα πολιτικούς να μιλάνε για διεφθαρμένους αγρότες, που πήραν παράνομα επιδοτήσεις, που τις χρησιμοποίησαν για την καλοπέραση τους, που αγόρασαν Καγιέν που, που, που… Καλά όλα αυτά έγιναν, πράγματι, αλλά οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και όλες οι άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που έκλεψαν το δημόσιο, μόνοι τους το έπραξαν; Δεν είχαν την βοήθεια ή έστω την ανοχή του κρατικού μηχανισμού που ελέγχεται από τους πολιτικούς; Παρανομίες έναντι ψήφων ήταν το δέλεαρ!!! Για να παραμείνει το κόμμα τους στην εξουσία τα έκαναν όλα οι πολιτικοί. Και γιατί να παραμείνει το κόμμα τους στην εξουσία; Μήπως γιατί κονόμαγαν και εκείνοι; Οι πολιτικοί και οι φίλοι τους, οι οικογένειες τους; Λέμε τώρα εμείς οι κακοί άνθρωποι, που ο νους μας πηγαίνει μόνο στο κακό!!! Καλέ για την πατρίδα το έκαναν…

Για να σώσει η Νέα Δημοκρατία τον τόπο από το ΠΑΣΟΚ, και το αντίθετο!!! Μέχρι που κυβέρνησαν και οι δύο μαζί με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα!!! Και ήρθε χθες και η συζήτηση στην Βουλή για το ασφαλιστικό για να παραδεχθούν όλοι ότι έγιναν λάθη. Και καθάρισαν με αυτό!!! Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί νομίζουν ότι αν παραδεχθούν ότι έκαναν λάθη τελείωσε! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά… Και συνεχίζουν μετά απτόητοι το έργο τους. Κύριοι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων έχετε πάρει είδηση ΟΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! Και δυστυχώς αντιμετωπίζουμε ένα «αόρατο» εχθρό. Οι δυστυχείς Σύριοι, οι Ιρακινοί και όποιοι άλλοι έχουν να αντιμετωπίσουν πχ το Ισλαμικό Κράτος με τις θηριωδίες του. Είναι εκεί όμως οι εγκληματίες αυτοί, τους βλέπουν… Εμείς δεν βλέπουμε κανέναν εχθρό!!!

Πεθαίνουμε, όχι μεταφορικά, αλλά στην κυριολεξία και οι πολιτικοί τσακώνονται για την πολιτική τους επιβίωση και μόνο! Πεθαίνουν άνθρωποι από την ανθρωπιστικοί κρίση και ουδείς νοιάζεται. Γνωρίζετε ποια είναι η πλέον συνηθισμένη αιτιολογία των γιατρών στα νοσοκομεία για τις ασθένειες που παρουσιάζονται στους ανθρώπους που εξετάζουν; Ξέρετε είναι από τις στεναχώριες αυτό που πάθατε, από το άγχος… Πεθαίνουμε ως χώρα και ουδείς νοιάζεται. Γερνάμε ως λαός, οι νέοι μας δεν παντρεύονται, δεν κάνουν παιδιά, πάνε να μας κάνουν αποθήκη ψυχών, φορτώνοντας μας όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, Ελπίζουν να μας αλλοιώσουν έτσι ως λαό. Να πάψουμε να είμαστε Έλληνες, να πάψουμε να είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι στην πλειοψηφία μας… Ενοχλούμε τους άλλους προφανώς γιατί είμαστε Έλληνες!

Την μία ημέρα μας βγάζουν από την Ευρωζώνη, την άλλη από την ΕΕ, την άλλη από την Συνθήκη Σένγκεν. Τον άλλο μήνα δεν θα έχουμε ρευστότητα γιατί δεν υπογράφουμε τα πάντα με κατεβασμένα τα παντελόνια… Έλεος πια!!! Αυτή την Ευρώπη θέλουμε; Σε αυτή την ΕΕ θέλουμε να ανήκουμε; Η αντιπάθειας μας προς την διαφθορά και ο αγώνας μας εναντίον της είναι γνωστός. Ανήκουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κύρια αιτία των δεινών μας είναι η διαφθορά και η ατιμωρησία σε αυτόν τον τόπο.

Διαβάσαμε λοιπόν σήμερα με μεγάλη προσοχή την έκθεση του 2015της Διεθνούς Διαφάνειας για την διαφθορά στο δημόσιο. Έχουμε παρουσιάσει μια πρόοδο. Ανεβήκαμε κάποιες θέσεις… Τώρα βρισκόμαστε στην 58η με βαθμολογία 46 από 36 που είχαμε το 2012. Η διαφορά είναι μεγάλη, δέκα ολόκληρες μονάδες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Γιατί; Μα γιατί βρισκόμαστε στην κατάταξη κάτω από χώρες για τις οποίες μιλάμε ως λαός, ας πούμε απαξιωτικά ή περιπαικτικά, εμείς οι πολιτισμένοι, οι Ευρωπαίοι, όπως είναι η Μποτσουάνα (28η!), η Ρουάντα (44η!), η Ναμίμπια, η Γκάνα και άλλες πολλές δυστυχώς… Εκεί έχουμε καταντήσει.

Αλλά ας δούμε και αυτούς που μας κουνάνε το δάκτυλο. Κατ’ αρχήν βλέπουμε ότι οι πρώτες χώρες στην βαθμολογία, με την λιγότερη διαφθορά στον δημόσιο τομέα δηλαδή, είναι η Δανία, Φιλανδία, Σουηδία, η Δανία… Έλα όμως που η έκθεση αναφέρει ότι μπορεί ο δημόσιος τους τομέας να έχει την λιγότερη διαφθορά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφθορά σε άλλους τομείς!!! Και μάλιστα αναφέρει ως παράδειγμα μια Σουηδική-Φιλανδική εταιρεία, που το 37% ανήκει στο Σουηδικό κράτος, και η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία, ότι δηλαδή έδωσε εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει δουλειά στο Ουζμπεκιστάν!!! Η Σουηδία είναι 3η στην κατάταξη στις χώρες και το Ουζμπεκιστάν 153η ανάμεσα σε 167 κράτη!!!

Επίσης η Διεθνής Διαφάνεια αναφέρει ότι όπως «η έρευνα μας δείχνει, το ήμισυ του συνόλου των χωρών του ΟΟΣΑ παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για την πάταξη της δωροδοκίας από τις εταιρείες τους στο εξωτερικό»!!! Τι ωραία τι καλά! Δεν έχουν λοιπόν διαφθορά στο δημόσιο, αλλά έχουν οι ιδιωτικές εταιρείες τους, παραβιάζουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, στέλνουν τους πρόσφυγες στα πλέον απομακρυσμένα μέρη για να ζήσουν, θέλουν να κατάσχουν τα τιμαλφή των μεταναστών και προσφύγων, έχουν οίκους ανοχής για κτηνοβάτες, έχουν πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την παιδοφιλία και τόσα άλλα στραβά και ανάποδα…

Τελικά αυτή είναι η Ευρώπη; Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; Σε αυτή την Ένωση θέλουμε να είμαστε μέλη; Στην Ευρώπη των εκβιασμών; Στην Ευρώπη που όμως κάθεται σούζα μπροστά στους εκβιασμούς της Τουρκίας; Για αυτή την Ευρώπη εγκαταλείπουμε όλες τις αξίες μας, τα ήθη μας, τα έθιμα μας, τον τρόπο ζωής μας; Αξίζει να αφανιστούμε ως έθνος για οποιαδήποτε Ευρώπη; Και όλα αυτά γιατί; Γιατί τα τελευταία χρόνια θέλησαν κάποιοι να κονομήσουν σε βάρος όλων των υπολοίπων; Για τους ολιγάρχες θα θυσιαστεί ένα ολόκληρος έθνος; Για την απληστία τους;

Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, καθίστε κάτω και αλλάξτε τα κακώς κείμενα στην χώρα όχι γιατί σας το επιβάλλουν οι διεφθαρμένοι τιμητές μας. Αλλά γιατί πρέπει. Γιατί αλλιώς θα ζήσουμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας… Γιατί αυτή η χώρα και ο λαός της αξίζει κάτι καλύτερο. Και σε όποιον αρέσει!!! Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Τούτο το φασιστικό νεοναζιστικό-γκαιμπελικό μόρφωμα που ονομάζουν ''Ενωμένη Ευρώπη'' πρέπει να πεθάνει.

Τούτη η ''Ευρώπη'' που έγινε μόνον για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και των τραπεζών, πρέπει να πεθάνει.
Πρέπει να πεθάνει πριν σκοτώσει κανέναν λαό, με πρώτον τον ελληνικό.
Πρέπει να πεθάνει πριν αποκτήσει την (ψευδ)αίσθηση παντοδυναμίας που θα την αποθρασύνει κι άλλο.

Μαζί της πρέπει να πεθάνουν και όλες οι κυβερνήσεις, τα διευθυντήρια, οι θεσμοί και οι διαπλοκές που την συντηρούν και παίζουν τον ρόλο των πραιτωριανών και των Ες-Ες.
Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα καθάρματα, τα αποβράσματα του ανθρώπινου είδους, να τιμωρούν έναν -οποιονδήποτε- λαό σε αφανισμό επειδή οι απατεώνες πολιτικοί του σε συνεργασία με τους τοκογλύφους της ''Ένωσης''  ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.

Δεν είναι δυνατόν με πρόσχημα το χρέος, ΕΝΑ ''ΧΡΕΟΣ'' ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ, να ζητούν την δια βίου κλοπή όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, μαζί με την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αφήνοντας μιά κοινωνία έρμαιο στις ορέξεις των ''κορακιών'' όλης της υφηλίου. 
(Φέρε μας παπατζή και γελοίε πρωθυπουργέ τον λογαριασμό του χρέους. Γιατί δεν τολμάς; Να δούμε τί είναι, από τί αποτελείται πιά αυτό το χρέος, που εδώ και έξη χρόνια ο λαός καταστρέφεται και σπαράζεται και αυτό παραμένει τάχα αμείωτο και αυξανόμενο. Πού είναι η ανάλυση του χρέους; Είσαι υποχρεωμένος να την φέρεις στον ελληνικό λαό. Και μετά να μιλάς για τετραετίες και αγώνες και ασύστολες απατεωνιές. Παπατζή. Γελοίε. Απατεώνα!) 

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. 

Θέλουν μία χώρα ερείπια να την απομυζούν και να την καταντήσουν ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τα άλλα ανθρώπινα ερείπια, τους πρόσφυγες των πολέμων που η ίδια η ''Ένωση'' προκαλεί ή υποδαυλίζει στις πατρίδες τους.
Και θέλουν έναν λαό κατεστραμμένο, αποχαυνωμένο στο κυνήγι της καθημερινής του επιβίωσης, να μην μπορεί να αντιδράσει στο ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Και τον θέλουν διπλά κατεστραμμένο και ταπεινωμένο παραδειγματικά,  γιατί τούτος ο λαός έχοντας αντιληφθεί τον κακουργηματικό ρόλο της τάχα ''Ενωσης'' εναντίον των λαών τούτης της.ηπείρου, τόλμησε το καλοκαίρι που μας πέρασε να διεκδικήσει την ελευθερία και το δικαίωμα του σε δημοκρατία και αυτοδιάθεση με ένα ιστορικό ''ΟΧΙ''.

Αυτή η ''Ευρώπη'' πρέπει να πεθάνει.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πεθάνει, και η επόμενη που θα κάνει ακριβώς τα ίδια να μην τολμήσει καν να γεννηθεί. 

Εξέγερση τώρα!
Θάνατος σ' αυτήν την ''Ευρώπη'' τώρα!... 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Της Κύρας Αδάμ  

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει στο εσωτερικό της χώρας την «βόμβα» του ασφαλιστικού και του αγροτικού ζητήματος προτού αυτή σκάσει, της έρχεται στο κεφάλι η «βόμβα» του προσφυγικού από τους ευρωπαίους εταίρους.

Η Αθήνα πιέζεται αυτή την στιγμή:

- να θέσει σε λειτουργία και τα 5 Hot spots, (η σχετική προθεσμία έχει λήξει από τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ λειτουργεί πλήρως το ένα),

- να διασφαλίσει πλήρως τα εξωτερικά- ελληνικά θαλάσσια σύνορα της ΕΕ απέναντι στις τουρκικές αρχές, διαφορετικά βρίσκεται αντιμέτωπη με προτάσεις είτε «μεταφοράς» των ευρωπαϊκών συνόρων προς την κεντρική Ευρώπη, είτε με αναστολή της Σένγκεν, ενώ,

- αντιμετωπίζει μονομερώς τις σε καθημερινή βάση προκλήσεις της Τουρκίας και στις θαλάσσιες έρευνες και διάσωσης.

Απέναντι σ αυτήν την ασφυκτική κατάσταση, που θα κορυφωθεί στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 28 της ΕΕ στα μέσα Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει ακόμα καταλήξει σ ένα συνολικό σχέδιο και πρόταση αντιμετώπισης αυτής έκρυθμης κατάστασης σε βάρος της χώρας για το προσφυγικό, η οποία θα συμπέσει χρονικώς με την «κορύφωση του αγώνα» απέναντι στο κουαρτέτο των δανειστών για την κρίσιμη αξιολόγηση.

Στοιχεία μιας υπό διαμόρφωση ελληνικής πρότασης έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, στον Γερμανό ομόλογό του κ. Σταϊνμάγιερ.

Σύμφωνα με αυτήν, η Ελλάδα θα επιθυμούσε την παρουσία 100 πλοίων της FRONTEX στα θαλάσσια εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας και της Ε.Ε. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκχωρήσει στην ευρωπαϊκή αυτή ναυτική δύναμη την εθνική αρμοδιότητα (Transfer of Authority) να περιπολεί μεταξύ ελληνικών ακτών της νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των τουρκικών ακτών, προκειμένου να εντοπίζει και να αποτρέπει τα λαθρεμπορικά πλοιάρια με πρόσφυγες να έρχονται στις ελληνικές ακτές και να τα παραδίδει επιτόπου στο τουρκικό λιμενικό για επιστροφή πίσω στην Τουρκία.

Οι περιπολίες αυτές της FRONTEX, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνονται μέχρι το όριο των τουρκικών χωρικών υδάτων, ή εκεί όπου η απόσταση είναι μικρότερη, στη μέση γραμμή μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών ακτών.

Επίσημη απάντηση από γερμανικής πλευράς δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, ενώ το ίδιο θέμα ενδεχομένως συζητήθηκε στην χθεσινή συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Όμως, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα διευκρινίσει αν το αίτημα Κοτζιά για τα 100 πλοία της FRONTEX αποτελεί ή όχι επίσημη πρόταση της Αθήνας για την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε., ή απλώς είναι μια ελληνική υπόδειξη.

Αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι κατά την θυελλώδη συζήτηση στο Άμστερνταμ των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, που υπέστη αφόρητες πιέσεις, ακόμα και φραστικές υπερβολές και προσβολές από τους εταίρους του υπουργούς, ουδόλως αναφέρθηκε, τουλάχιστον επισήμως, σε αυτή την πρόταση-ανάχωμα του ΥΠΕΞ, είτε διότι δεν την γνώριζε, είτε διότι δεν είχε το σχετικό «πράσινο φως» από την Αθήνα.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση δείχνει να ολιγωρεί και σε ένα θέμα που αφορά στο προσφυγικό, αλλά άπτεται των δημόσιων οικονομικών. Μόλις προχθές, ο ευρωβουλευτής κ. Παπαδημούλης έφερε στο προσκήνιο με ερώτηση του στην Κομισιόν το ακανθώδες θέμα της εξαίρεσης των δαπανών για το προσφυγικό από το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Και όμως, από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Επίτροπος Μοσκοβισί, τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, όσο και ο πρόεδρος του eurogroup κ. Νταισεμπλουμ έχουν κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην ενεργοποίηση της ρήτρας εκτάκτου ανάγκης, με την οποία επιτρέπεται σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης να εξαιρέσει δημόσιες δαπάνες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (εν προκειμένω του προσφυγικού) από το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2015. Με την προϋπόθεση βεβαίως, ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να παρουσιάσει κοστολογημένες αποδείξεις των δαπανών αυτών.

Την ευκαιρία αυτή δεν την έχει αναδείξει στα σοβαρά μέχρι στιγμής η κυβέρνηση από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τώρα. Όπως δεν έχει παρουσιάσει επισήμως τις κοστολογημένες δημόσιες δαπάνες της για το 2015, ενώ τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Εμπορικής Ναυτιλίας, ΥΕΘΑ, ΥΠΕΞ, Δημ. Τάξης αλλά και Μετανάστευσης δεν έχουν επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία δαπανών, πάρα μόνο φραστικούς πάνω-κάτω επιμέρους υπολογισμούς.

Έτσι πέρσι τον Νοέμβριο ο κ. Μουζάλας υπολόγιζε, μιλώντας στο Reuters, ότι το κόστος είναι πάνω-κάτω 1,3 δισ., ποσό που κατά τον υπουργό Εξωτερικών έχει ανέβει πλέον των 2 δισ., ενώ ο ΥΕΘΑ αναφέρεται σε απροσδιόριστο ποσό. Το κατ’ εξοχήν αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας τηρεί σιγήν ιχθύος -και προφανώς- στοιχείων...

Και όμως, αυτά τα 2-3 δισ. ευρώ θα μπορούσαν (;) να είχαν γλυτώσει από πολλούς ασφαλιστικούς και αγροτικούς μπελάδες την κυβέρνηση...

Πηγή Liberal
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την πραγματικά εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ετοιμάζονται άλλα 7-8 εκατομμύρια πρόσφυγες να φτάσουν στην Τουρκία και από εκεί να προωθηθούν στην Ελλάδα, κάνει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, με την επισήμανση ότι όσο συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, το ρεύμα αυτό αντί να μειώνεται θα αυξάνεται με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, αυτή την στιγμή ήδη βρίσκονται στην Τουρκία 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων επιδιώκει με κάθε μέσο να προωθηθεί στην Ελλάδα, ενώ το ρεύμα συνεχώς διογκώνεται και με άλλους που καταφθάνουν στο τουρκικό έδαφος καθημερινά. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Ιράκ και Αίγυπτο, ενώ υπάρχουν πρόσφυγες και από άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας και της βορείου και κεντρικής Αφρικής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που πολλοί συμφωνούν ότι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, μεγάλο μέρος αυτών των προσφύγων έχει ήδη προωθηθεί στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας και περιμένουν το μέσο για να περάσουν απέναντι, στο ελληνικό έδαφος.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι 357 χιλιάδες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, 83 χιλιάδες στην Σμύρνη, ενώ μεγάλος όγκος βρίσκεται στην Μερσίνα και στην Προύσα. Μεγάλες συγκεντρώσεις βρίσκονται στις συνοριακές με τη Συρία περιοχές, όπου είναι και ο πρώτος σταθμός μετά το πέρασμα τους στο τουρκικό έδαφος. Συγκεκριμένα υπάρχουν συγκεντρώνεις στις πόλεις Άγκυρα, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Kilis και Mardin.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των εκατομμυρίων είναι πως δεν θέλουν να παραμείνουν στην Τουρκία, η οποία άλλωστε κάνει ό,τι της περνά από το χέρι για να τους βοηθήσει να προωθηθούν προς την Δύση και επιθυμούν οπωσδήποτε να περάσουν στο ελληνικό έδαφος που θεωρείται και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τρομάρα μας!).

Ένα μεγάλο λοιπόν καινούργιο ανθρώπινο «τσουνάμι» έρχεται σαν θύελλα, ενώ εμείς ασχολούμαστε με… τις καθημερινές ανούσιες τηλεοπτικές κοκορομαχίες!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου