Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Putin: "Δεν θα απελάσουμε κανέναν Αμερικανό διπλωμάτη, δεν τσιμπάμε στο "δόλωμα" των ΗΠΑ"


Ο Ρώσος πρόεδρος απέρριψε τελικά την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov για απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών, ως απάντηση στην αντίστοιχη χθεσινή απόφαση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, o V. Putin επεσήμανε ότι η απόφαση του προέδρου Obama να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες είναι μια προβοκατόρικη πράξη, αλλά η Ρωσία δεν θα τσιμπήσει το δόλωμα.

«Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε, αλλά δεν θα βυθιστούμε στο επίπεδο αυτής της ανεύθυνης διπλωματίας, επιπέδου “κουζίνας”. Θα κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις για να αποκαταστήσουμε της Ρωσο-Αμερικανικές σχέσεις βασιζόμενοι στις πολιτικές που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος προέδρου Donald Trump,» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος μέσω ανακοίνωσης που έδωσε τη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Ο V. Putin αποκήρυξε τα «νέα μη φιλικά μέτρα» που έλαβε η κβέρνηση του Barack Obama, χαρακτηρίζοντάς τα «προκλητικά» και υποστηρίζοντας πως «έχουν στόχο να υπονομεύσουν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov είπε νωρίτερα ότι είχε προτείνει στον V. Putin η Ρωσία να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες και να απαγορεύσει σε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής να χρησιμοποιούν δύο εγκαταστάσεις στη Μόσχα, ως αντίποινα στις απελάσεις και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον. Ο Lavrov δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί πως η Ρωσία είχε εμπλοκή στις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι αβάσιμοι.

«Είναι κρίμα που η κυβέρνηση του προέδρου Barack Obama ολοκληρώνει το έργο της με αυτό τον τρόπο, αλλά παρόλα αυτά του εύχομαι Καλή Χρονιά, όπως και στα μέλη της οικογένειάς του», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο V. Putin κάλεσε «όλα τα παιδιά των Αμερικανών διπλωματών», που είναι διαπιστευμένοι στη Ρωσία, στην παραδοσιακή γιορτή που διοργανώνει το Κρεμλίνο στις 7 Ιανουαρίου για το Νέο Έτος και τα Χριστούγεννα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev δήλωσε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση του Obama ολοκληρώνει τη θητεία της με «έναν αντιρωσικό επιθανάτιο σπασμό».

«Είναι λυπηρό που η κυβέρνηση Obama, που ξεκίνησε με την αποκατάσταση των σχέσεών μας, ολοκληρώνει τη θητεία της με έναν αντιρωσικό επιθανάτιο σπασμό. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», έγραψε ο Medvedev, που ήταν πρόεδρος της Ρωσίας το 2009, όταν ο Obama προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών, στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

Liberal με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]