Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παιχνίδια για την ευθύνη δολοφονίας του ρώσου πρέσβη...


Ένας νέος διεθνής παίκτης 
πίσω από την δολοφονία του ρώσου πρέσβη;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ενώ στην Τουρκία διενεργούνται έρευνες για τον προ δύο ημερών φόνο – εκτέλεση του ρώσου πρέσβη κ. Καρλόβ, τόσο από ειδικό ρωσικό κλιμάκιο, όσο και από τις τουρκικές αρχές ασφαλείας, εμφανίστηκε ο ισλαμιστικός συνασπισμός Τζαΐς αλ-Φάταχ, που μάχεται στη Συρία, ο οποίος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, δημιουργώντας την «αίσθηση» μη περαιτέρω συνέχισης των εν εξελίξει ερευνών, αλλά και την απαλλαγή οποιασδήποτε υποψίας κατά του Φετουλάχ Γκιουλέν ή των Κούρδων του ΡΚΚ…
Τη συγκεκριμένη είδηση μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ο δράστης φώναζε συνθήματα για την πόλη του Χαλεπίου και τη Συρία, όμως η τουρκική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει πως ο δράστης της δολοφονίας, ένας 22χρονος αστυνομικός, συνδέεται με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου. Εξάλλου, ειδικοί αναλυτές καταθέτουν πως το φρασεολόγιο του εκτελεστή έχει μεν χαρακτηριστικά της Αλ Νούσρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο δολοφόνος να καταχωρηθεί ως μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σε επιβεβαιωση των ειδικών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε είναι πλαστή, επισημαίνοντας πως η Αλ Νούσρα δεν σχετίζεται με την εκτέλεση του Καρλόφ.
«Απορρίπτουμε όσα αναφέρθηκαν σε ψευδή ανακοίνωση στην οποία φέρεται η Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ να βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση στην Τουρκία κατά του Ρώσου πρέσβη», αναφέρει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, επισημαίνοντας βέβαια ότι η δολοφονία του Καρλόφ ήταν «φυσική απάντηση» σε όσα συμβαίνουν στη Συρία.
«Τονίζουμε ότι η δολοφονία είναι φυσική αντίδραση από τους ανθρώπους στην περιοχή για την καθημερινή ρωσική σφαγή κατά αμάχων στο Χαλέπι», συνέχισε η ανακοίνωση.

Ωστόσο, και πολύ σωστά, τόσο για την ίδια την έρευνα όσο και για τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τη Ρωσία, η Μόσχα σήμερα αρνήθηκε να δεχτεί τους τουρκικούς ισχυρισμούς, με τον εκπρόσωπο του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.
«Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της κοινής ερευνητικής ομάδας», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Πεσκόφ, ενώ οι ρώσοι ερευνητές που θα εξετάσουν την υπόθεση έφτασαν στην τουρκική πρωτεύουσα και άρχισαν να συνεργάζονται με την τουρκική Αστυνομία. «Δεν αξίζει να τρέχουμε σε συμπεράσματα», προσέθεσε.
Ο ρώσος διπλωμάτης πυροβολήθηκε με εννέα σφαίρες από τον δράστη την ώρα που εκφωνούσε ομιλία σε φωτογραφική έκθεση στην Άγκυρα. Η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει τη δολοφονία τρομοκρατική επίθεση. Και στο σημείο αυτό, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με την είδηση περί ανάληψης ευθύνης από μια ισλαμική τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία «αναγκάζει» στο κλείσιμο των ερευνών, ιδιαίτερα του ρωσικού ερευνητικού κλιμακίου, τις έρευνες και τα ευρήματα του οποίου φαίνεται πως θέλει να αποφύγει η Τουρκία…

Οι εξελίξεις είναι ήδη πολύ ενδιαφέρουσες και θεωρείται απολύτως βέβαιο πως το επόμενο διάστημα θα είναι αποκαλυπτικό και, πιθανότατα, θα δημιουργήσει ισχυρές αναταράξεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται και στα πεδία μαχών της Συρίας...
Κι ενώ όλοι οι αναλυτές συμφωνούν για δολοφονία - προβοκάτσια, την ίδια στιγμή κάποιοι παίζουν σκοτεινά παιχνίδια ως προς την κυριότητα στην ευθύνη της δολοφονίας του ρώσου πρέσβη. Ενδεχομένως προκειμένου να δημιουργηθούν αντιπαλότητες, να μην ολοκληρωθούν εν εξελίξει συμφωνίες ή για να σύρουν την Τουρκία σε έναν μονόδρομο ασφάλειας, που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η Μόσχα ή η Ουάσιγκτον.
Ποιός έστησε, λοιπόν, την προβοκάτσια με την εκτέλεση - δολοφονία του ρώσου πρέσβη;
Ποιός είναι αυτός ο διεθνής παράγοντας που "παίζει με τη φωτιά" και διακινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή τόσο της Ρωσίας όσο και των ΗΠΑ;
Όσοι παρατηρούν τις κινήσεις που διεξάγονται στην διεθνή σκακιέρα, κατανοούν την ύπαρξη και το σκληρό παιχνίδι ενός νέου παίκτη, που έρχεται από το παρελθόν και που με κάθε τρόπο επιχειρεί την είσοδό του στο τραπέζι των τριών ισχυρών του πλανήτη, δηλαδή των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]