Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Λαβρόφ καταγγέλλει τον "μύθο της ρωσικής απειλής" στην Ευρώπη


Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Sergei Lavrov κατήγγειλε σήμερα τον «μύθο μιας ρωσικής απειλής» κατηγορώντας αντίθετα την πολεμοκαπηλία της Δύσης ότι αποσταθεροποιεί την Ευρώπη, στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

«Μόνον ένας διάλογος ίσου προς ίσον θα επιτρέψει να δημιουργηθεί η απαραίτητη ατμόσφαιρα για μια αντικειμενική ανάλυση του στρατιωτικού δυναμικού (της Ρωσίας και της Δύσης) στην Ευρώπη», υπογράμμισε στη διάρκεια της συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που διεξάγεται στο Αμβούργο (βόρεια Γερμανία).

«Ας βγάλουμε μαζί έναν χάρτη της Ευρώπης και ας δούμε τι υπάρχει πού σε ποιον ανήκει. Είμαστε πεπεισμένοι πως αυτή η ανάλυση θα καταδείξει με πειστικό τρόπο τον μύθο της ρωσικής απειλής και θα καταδείξει από πού προέρχεται η πραγματική απειλή», είπε, αναφερόμενος στη διεύρυνση και την ανάπτυξη στρατιωτών του ΝΑΤΟ στα ανατολικά την οποία η Μόσχα δεν σταματά να καταγγέλλει ως προσβολή στην ασφάλειά της.

Ο Lavrov κατέστησε επίσης σαφές πως οι δυτικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή αποσταθεροποίησαν την περιοχή σε τέτοιο βαθμό ώστε να απειλείται η ευρωπαϊκή ασφάλεια, την ώρα που η Ρωσία και οι Δυτικοί αλληλοκατηγορούνται ότι αναζωπυρώνουν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

«Μια έντιμη συνομιλία πρέπει να διεξαχθεί για τα αίτια της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, η οποία είναι το αποτέλεσμα της χονδροειδούς ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που οδηγεί στο χάος, στην τρομοκρατία», υπογράμμισε ο Lavrov .

Για τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι είναι το Κίεβο που εκμηδενίζει τις προσπάθειες για ειρήνη αρνούμενο έναν άμεσο διάλογο με τους φιλο-ρώσους αντάρτες του Ντονμπάς.

Αντίθετα ο Πάβλο Κλίμκιν, επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της «ρωσικής επιθετικότητας» και ζήτησε για μια ακόμη φορά την ανάπτυξη ένοπλης αστυνομικής αποστολής του ΟΑΣΕ στην περιοχή των συγκρούσεων και στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Η Γερμανία, που προεδρεύει φέτος του ΟΑΣΕ, ενός οργανισμού που δημιουργήθηκε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να προωθήσει τον διάλογο Ανατολής-Δύσης, διαπίστωσε την επιδείνωση των σχέσεων στο εσωτερικό του θεσμού αυτού και κάλεσε για μια ύστατη προσπάθεια.

«Οι πυλώνες (του ΟΑΣΕ) αποσυντίθενται, ο τόνος γίνεται όλο και πιο σκληρός ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. «Χρειαζόμαστε κοινές απαντήσεις απέναντι στις νέες προκλήσεις της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού, των κυβερνοεπιθέσεων. Πρέπει να ανοικοδομήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη», τόνισε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]