Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πρόθυμοι για διπλές κάλπες και συμμαχίες


Μπορεί να κατηγορήσει για πολλά κάποιος τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά όχι επειδή δεν έχει χιούμορ, και μάλιστα μαύρο. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγήσει κάποιος τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις που κάνει τις τελευταίες ώρες, που όλες έχουν ως επιμύθιο ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, γιατί δεν θέλει «να παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους»!

Και εννοεί ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι υπάκουη στους πιστωτές, ενώ η ίδια σηκώνει το... λάβαρο της επανάστασης και τους λέει «όχι».
Προφανώς κάποιοι στο Μαξίμου κάνουν πλάκα ή μας έχουν περάσει για χαχόλους, που καταπίνουμε ό,τι μας σερβίρουν αμάσητο. Και μάλλον το κάνουν γιατί πλέον βλέπουν ότι έχουν απέναντί τους έναν λαό που δεν αντιδρά και δέχεται στωικά τις αποφάσεις που υπονομεύουν κάθε μέρα τόσο την ποιότητα όσο και το προσδόκιμο της ζωής του.

Αλήθεια, κύριοι του Μαξίμου, πιστεύετε στ' αλήθεια ότι δεν κάνετε εκλογές, γιατί δεν θέλετε να παραδώσετε τη χώρα στους πρόθυμους; Υπάρχουν άραγε πιο πρόθυμοι από εσάς στις επιταγές - διαταγές των δανειστών;
Υπάρχουν άραγε πιο πρόθυμοι από εσάς, που μέσα σε μια νύχτα μετατρέψατε το περήφανο «όχι» ενός ολόκληρου λαού, στο δημοψήφισμα, σε ταπεινωτικό «ναι»;
Υπάρχουν άραγε πιο πρόθυμοι από εσάς, που υπογράψατε την υποθήκευση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας ενός ολόκληρου έθνους στο «κατοχικό ταμείο»;
Υπάρχουν άραγε πιο πρόθυμοι από εσάς, που πουλήσατε την «αριστερή» ψυχή σας στις αγορές, μόνο και μόνο για να κρατήσετε τα καλά της εξουσίας;

Γι' αυτό, αφήστε το παραμύθι ότι δεν κάνετε εκλογές επειδή δεν θέλετε να παραδώσετε τη χώρα στους πρόθυμους γιατί πιο πρόθυμους από εσάς δεν πρόκειται να βρουν οι πιστωτές.

Αυτή είναι η αλήθεια. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα κατάφερνε να περνάει τις εντολές της τρόικας χωρίς να ανοίξει μύτη. Αυτή είναι η πραγματικότητα και γι' αυτό τους είστε χρήσιμοι. Εχετε ναρκώσει τον λαό σκορπώντας τρόμο περί του ότι έρχονται χειρότερα εάν πέσουν, ενώ τα χειρότερα είναι ήδη εδώ. Και καλό θα ήταν, αντί να στήνετε το δικό σας κράτος μεθοδικότατα, ελέγχοντας τους πυλώνες του, να πείτε έστω και τώρα την αλήθεια στους πολίτες.
Οτι δηλαδή δεν κάνετε ακόμη εκλογές γιατί: Πρώτα από όλα, δεν σας αφήνουν οι πιστωτές (διότι δεν έχετε τελειώσει τη δουλειά) και, δεύτερον, γιατί ξέρετε ότι θα τις χάσετε.

Θα είστε δεύτεροι και καταϊδρωμένοι όταν στηθούν οι κάλπες. Γι' αυτό, η μόνη απαίτησή σας προς τους πιστωτές είναι να μη σας βγάλουν το σωληνάκι με το οποίο σας κρατούν τεχνητά στην κυβέρνηση.
Η δυσαρμονία Βουλής και λαού είναι δεδομένη. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. δεν έχουν την πλειοψηφία όσο και αν θέλουν να πείσουν ότι έχουν πλατιά λαϊκή εντολή.

Το μόνο που σας νοιάζει, κύριοι της κυβέρνησης, είναι να στήσετε το σχέδιο Β που έχετε στο συρτάρι, και αυτό δεν είναι άλλο από το να προκαλέσετε διπλές εκλογές, ώστε με την απλή αναλογική, που ψηφίσατε, να δημιουργήσετε νέες συμμαχίες που θα σας βολεύουν, για να επιστρέψετε από το παράθυρο, όταν βγείτε από την πόρτα της εξουσίας. Αλλά η Ιστορία έχει δείξει ότι όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος πρώτος μέσα. Αυτό μην το ξεχνάτε...

Νίκος Ελευθερόγλου
Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]