Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν εκδίδονται οι Τούρκοι αξιωματικοί


Τη μη έκδοση των τριών Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα τον Ιούλιο του 2016, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Μετά από ακροαματική διαδικασία όπου υποβλήθηκαν οι ισχυρισμοί των τριών Τούρκων υπηκόων, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους για να δικαστούν, καθώς "η ζωή τους διατρέχει μεγάλο κίνδυνο εφόσον εκδοθούν".

Αντίστοιχη ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος επίσης έκρινε ότι οι τρεις θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη, έχει διακόψει - με άλλη σύνθεση- το Συμβούλιο Εφετών για το αίτημα έκδοσης των υπολοίπων Τούρκων αξιωματικών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται ως έμμεση απάντηση στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και θεωρούμε πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "σταθερή" με την υπάρχουσα κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ενδεχομένως οι επόμενες ημέρες μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις προβληματισμούς τόσο για την ποιότητα της Δικαιοσύνης, όσο και για την ποιότητα των όσων επιμένουν να ισχυρίζονται πως κυβερνούν την Ελλάδα, χωρίς φόβο και πάθος, τηρώντας τις "κόκκινες γραμμές" και προτάσσοντας τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας..., που μέχρι στιγμής δεν έχουν διστάσει να παραδώσουν αμαχητί, εις βάρος του ελληνικού λαού...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]