Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μη παρεμβατική η στρατιωτική πολιτική του Τραμπ


Στη στρατιωτική πολιτική που θα ακολουθήσει αναφέρθηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως θα αποφεύγει τις παρεμβάσεις σε ξένες συγκρούσεις και θα επικεντρώνεται στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Παρουσιάζοντας την επιλογή του για τη θέση του υπουργού Άμυνας, τον Στρατηγό Τζέιμς Μάτις, δήλωσε ότι «θα σταματήσουμε να τρέχουμε να ανατρέψουμε ξένα καθεστώτα για τα οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα, με τα οποία δεν θα πρέπει να εμπλεκόμαστε. Αντιθέτως, η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους, και θα το κάνουμε».

Η ρητορική του στο Φαγιέτβιλ ήταν όμοια με αυτήν της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε για ισχυρή ανοικοδόμηση του αμερικανικού στρατού. Αντί να επενδύουμε στους πολέμους, είπε, θα δαπανήσουμε χρήματα για να χτίσουμε τους παλιούς δρόμους της Αμερικής, γέφυρες και αεροδρόμια.

Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε πως θέλει να αυξήσει τις δαπάνες στον στρατό. Για τον σκοπό αυτό, ο Τραμπ δεσμεύτηκε να ζητήσει έγκριση του Κογκρέσου για αύξηση των ορίων των αμυντικών δαπανών που αποτελούν μέρος της νομοθεσίας που εφαρμόζεται για την περικοπή δαπανών.

«Δεν θέλουμε να έχουμε έναν εξαντλημένο στρατό γιατί βρισκόμαστε παντού πολεμώντας σε περιοχές που δεν θα έπρεπε να πολεμάμε. Ο στρατός δεν θα είναι πλέον εξαντλημένος», είπε.

Κατά τον ίδιο, όποιο κράτος μοιράζεται αυτούς τους στόχους, θα πρέπει να θεωρείται εταίρος των ΗΠΑ. «Δεν ξεχνάμε. Θέλουμε να ενισχύσουμε παλιές φιλίες και να δημιουργήσουμε νέες φιλίες», ανέφερε. Σημείωσε πως η πολιτική της «παρέμβασης και του χάους» πρέπει να τελειώσει.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]