Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα έφεση για τους τούρκους αξιωματικούς


Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει και για τους 8 

Στον Άρειο Πάγο θα κριθεί το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση και των οκτώ αξιωματικών, που εισήλθαν στην Ελλάδα την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο, μετά την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, κατά της απόφασης, χθες, για άρνηση παράδοσης των δύο τελευταίων αξιωματικών.

Η έφεση ασκήθηκε κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών, που χθες απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των δύο, κρίνοντας το αίτημα αόριστο και αποδεχόμενο ότι κινδυνεύει η ζωή τους αν εκδοθούν στη Τουρκία.

Με την έφεση ο κ. Λιόγας δέχεται ότι ο φάκελος της Τουρκίας είναι επαρκής για την παράδοση των στρατιωτικών στην χώρα τους, ώστε να δικαστών ως συμμετέχοντες στο πραξικόπημα, ενώ θεωρεί πως οι δικαστές πρέπει να δεχθούν την έκδοση, λόγω των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν την Ελλάδα.

Έτσι ο Άρειος Πάγος θα κρίνει πλέον την υπόθεση τόσο για τους πέντε που ασκήθηκε έφεση στην μη έκδοσή τους από τον κ. Λιόγα, όσο και των υπολοίπων τριών που προσέφυγαν οι ίδιοι κατά της απόφασης έκδοσης τους.

Τουρκία: Να εκδοθούν και οι οκτώ αξιωματικοί - Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα πει χούντα

Την έκδοση και των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, απαιτεί η Άγκυρα, αναφέροντας με νόημα ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Huseyin Muftuoglu απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόρριψη της έκδοσης πέντε εκ των οκτώ Τούρκων από το Εφετείο Αθηνών, η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει και τους οχτώ εκζητούμενους, καθότι «γνωρίζει τι σημαίνει χούντα».

«Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία έκδοσης σχετικά με τα οχτώ άτομα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του τουρκικού λαού και της αυτού εξοχότητας του Recep Tayyip Erdogan, Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016 και κατέφυγαν στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε δυσκολία να κατανοήσουμε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε την έκδοση των πέντε αυτών ατόμων, ενώ αποδέχεται το αίτημά μας για την έκδοση τριών άλλων» επισήμανε ο τούρκος διπλωμάτης.

«Ως μια χώρα που γνώρισε τις αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής χούντας στο παρελθόν, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να συμπάσχει στην Τουρκία αυτή την περίοδο, αναμένουμε από τη γείτονα και σύμμαχό μας την Ελλάδα να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία» τόνισε ο Huseyin Muftuoglu.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία έκδοσης επί του παρόντος εκκρεμεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην επερχόμενη περίοδο» διεμήνυσε ο Muftuoglu.

Πηγές Liberal, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Skai


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]