Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αντιλαϊκή στρατηγική


Όσοι λένε συχνά ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς συνήθως αποφεύγουν να μιλήσουν για την αλήθεια που κρύβουν οι αριθμοί και για τις ανθρώπινες τραγωδίες, τις οποίες προκαλούν οι πολιτικές που εφαρμόζουν.

Στα εφήμερα λόγια της κατασκευής προεκλογικών παραδείσων ο άνθρωπος πρωταγωνιστεί και οι αριθμοί είναι τα εργαλεία των δανειστών, που αναμένεται να κατατροπωθούν από τη «φιλολαϊκή» ηγεσία.

Μετά τις εκλογές οι αριθμοί που φανερώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση είναι «προπαγάνδα» και οι πιστωτές δεν κατατροπώνονται, αλλά εξυπηρετούνται. Ακόμη και όταν ζητούν πράγματα που δεν μπορούν να προκύψουν ούτε με... θαύμα!

Οι αριθμοί, λοιπόν, μας βοηθούν να καταλάβουμε πόσο αφόρητες είναι οι συνέπειες της άτακτης χρεοκοπίας της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνθλίβεται μέσα στις μυλόπετρες των Μνημονίων. Η εφημερίδα «δημοκρατία» σε άρθρο της παρέθεσε τα στατιστικά τρόμου που αφορούν την ανεργία. Μεταξύ αυτών αναφέρονται τα ακόλουθα: «Αρνητικό ρεκόρ πενταετίας σημειώθηκε τον Νοέμβριο στην αγορά εργασίας, καθώς -σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ- μέσα σε έναν μήνα χάθηκαν επιπλέον 37.667 θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν 157.385 προσλήψεις, έναντι 195.052 αποχωρήσεων, γεγονός που οδήγησε στις υπηρεσίες ανεργίας του ΟΑΕΔ 37.667 υπαλλήλους.

Ο φετινός Νοέμβριος κινήθηκε σε χειρότερα επίπεδα από τον περσινό, καθώς το 2015 είχαν χαθεί 24.674 εργασίας, το 2014 έγιναν 20.331 περισσότερες απολύσεις, το 2013 χάθηκαν 17.214 θέσεις και το 2012 34.138 θέσεις εργασίας».

Φυσικά, η εξέλιξη του ελληνικού δράματος, αν δεν αλλάξουν άρδην τα πράγματα, δεν πρόκειται να είναι καλύτερη από την τωρινή κατάσταση. Η συνταγή δεν σώζει, αλλά σκοτώνει τον ασθενή. Δεν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη με σκληρή λιτότητα και ανελέητη φοροεπιδρομή. Δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μέσω της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Δεν πρόκειται να ανακάμψει η οικονομία με την επιβολή μέτρων που θα γονάτιζαν ακόμη και το πιο εύρωστο κράτος.

Η σωτηρία της χώρας και των πολιτών έχει ως προϋπόθεση την απαλλαγή από τον βρόχο της ανεργίας και της αντιλαϊκής πολιτικής!

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    Για την ελληνική πολιτεία είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ,ενώ κατά το Κανονικό Δίκαιο (εκκλησιαστικούς κανόνες) αποτελεί θείο καθίδρυμα. Αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα ως επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας και ο Καταστατικός της Χάρτης είναι νόμος του κράτους. Βρίσκεται σε κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και τις άλλες ομόδοξές της Εκκλησίες.
    Διοικητικά περιλαμβάνει τις Μητροπόλεις που ανήκαν στο ελληνικό κράτος ως τους Βαλκανικούς Πολέμους και αυτές των λεγομένων «Νέων Χωρών», οι οποίες προστέθηκαν μετά, οι τελευταίες όμως της παραχωρήθηκαν «επιτροπικώς» και υπάγονται πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο σύμφωνα με την Πράξη του 1928. Στην Εκκλησία της Ελλάδος δεν υπάγονται η Εκκλησία της Κρήτης, η οποία είναι ημιαυτόνομη, με δική της Σύνοδο και Αρχιεπίσκοπο, καθώς και οι Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου, οι οποίες υπάγονται και διοικητικά απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
    Διέπεται από το συνοδικό σύστημα, δηλαδή οι αποφάσεις λαμβάνονται από όλους τους Μητροπολίτες σε σύνοδο κατά πλειοψηφία και προκαθημένη θεωρείται η Ιερά Σύνοδος με τιμητική απόδοση του τίτλου του προέδρου στον Αρχιεπίσκοπο. Ανώτατη Εκκλησιαστική Αρχή έχει την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.), που συγκροτείται με Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και όλους τους εν ενεργεία Μητροπολίτες. Διαρκές διοικητικό όργανο, το οποίο αποφασίζει για τα τρέχοντα θέματα είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.).
    ***

    Διαρκές διοικητικό όργανο… με τόσα αντορθόδοξα που συμβαίνουν δεν θα έπρεπε να έχει πάρει αποφάσεις να ορθοδοξούν οι μητροπολίτες, οι ιερείς, ο αρχιεπίσκοπος, ο πατριάρχης;
    Πώς είναι δυνατόν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να είναι Οικουμενιστής οδηγώντας την εκκλησία στην πανθρησκεία και η Ιερά Σύνοδος να μην τον έχει καταδικάσει, αφορίσει και ξυρίσει, όπως ορίζει το Ιερό Πηδάλιο;
    Πώς είναι δυνατόν η Ιερά Σύνοδος να επιτρέπει συλλείτουργα με αιρετικούς, και να μην αφορίζει όσους συμμετέχουν, όπως λένε οι Ιεροί Κανόνες;
    Πώς είναι δυνατόν η Ιερά Σύνοδος να μην παίρνει θέση για την κάκιστη παιδεία των σημερινών Ελλήνων, όταν αυτή είναι υπεύθυνη για αυτήν;
    Πώς είναι δυνατόν η Ιερά Σύνοδος να επιτρέπει στους ιεράρχες να ορκίζουν προδότες τους Έθνους στην Βουλή των Ελλήνων;
    Πώς είναι δυνατόν η Ιερά Σύνοδος να μην αφορίζει τους μασόνους πολιτικούς και ιερείς ή όσους συναναστρέφονται με αυτούς, από την στιγμή που η ίδια η εκκλησία έχει δηλώσει ότι η μασονία αποτελεί αίρεση;
    Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει η Ιερά Σύνοδος για το τι πιστεύουν οι εβραίοι για μας και να ορκίζουν εβραίους να μας κυβερνούν; Και αν ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει περί Ταλμούδ, ας μελετήσει την Τριαδική Δογματολογία του Αγίου Όρους που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει και τα «πιστεύω» των εβραίων ταλμουδιστών.
    Πώς είναι δυνατόν η Ιερά Σύνοδος να μην παίρνει θέση σε κάθε αντορθόδοξη θέση που παίρνουν μητροπολίτες, όπως ο Άνθιμος Αλεξανδρούπολης ή ο Ιγνάτιος Μαγνησίας που έκανε την Θεία Λειτουργία στα νεοελληνικά, και άλλα πολλά;
    Πώς είναι δυνατόν να μην παίρνει θέση η Ιερά Σύνοδος για τις τηλεοπτικές αηδίες που σερβίρουν στον λαό σαν σύγχρονη παιδεία του Έλληνα;
    Πώς είναι δυνατόν η Ιερά Σύνοδος να μην παίρνει αποφάση να ανοίξουν ένα σωρό μοναστήρια για να στεγαστούν και να ταϊστούν οι άστεγοι, την ώρα που υπάρχουν και πολλά άδεια; Και επιπλέον να μπορεί η γη τους να καλλιεργηθεί;
    Πώς είναι δυνατόν η Ιερά Σύνοδος να δεσμεύει την περιουσία του λαού, καθότι η περιουσία της εκκλησίας είναι του λαού, και να καταργεί τα λόγια του Χριστού «ούτε δεύτερο μανδύα να μην έχετε εσείς οι κληρικοί»;
    Πώς είναι δυνατόν η Ιερά Σύνοδος να μην κάνει πράξη την μοναδική εντολή που έδωσε ο Χριστός «αγαπάτε αλλήλους» και να μην θέλει να ενωθεί το πάτριο με το νέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Τα «πώς είναι δυνατόν» είναι πολλά… μα μήπως τελικά η Ιερά Σύνοδος είναι συνένοχη; Μήπως βρίσκονται σε αποστασία όλοι οι ιεράρχες, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η αδράνειά τους ή μάλλον η σκόπιμη συμμετοχή τους στο έγκλημα που γίνεται και στον ελληνικό λαό και στην Ορθοδοξία.
    Μοιάζει σαν ένα οργανωμένο σχέδιο, κάποιοι μιλούν και αντιδρούν, όπως ο Σεραφείμ Πειραιώς, για να λέει ο κόσμος «να, κάποιος τα λέει», αλλά στην ουσία τίποτα δεν γίνεται. Κάποιοι άλλοι παίρνουν δικές τους θέσεις τελείως αντορθόδοξες, η ιερά σύνοδος δεν μιλά, κι έτσι περνούν οι διαστρεβλώσεις….

    Τελικά έχει δίκιο ο γέροντας Ιωάννης που σας φωνάζει και σας κατηγορεί.
    Ιεράρχες, δεν ορθοδοξείτε. Με την σιωπή σας είστε συνένοχοι στο έγκλημα. “Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ” είπε ο Μέγας Βασίλειος.

    ΜΙΑ ΣΤΑΝΗ ΜΙΑ ΠΟΙΜΝΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

    ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
    ΔΩΣΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.
    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]