Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι μας ζητούν 18 νησιά “ομόψυχα” και οι δικοί μας πολιτικοί τσακώνονται για το Καστελόριζο!


Η Τουρκία μας ζητά 18 νησιά! Και τα ζητάει μέσω του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή δεν κάνει κάτι για να τα πάρει! Είναι προφανές ότι τα ΄χουν συμφωνημένα και μιλημένα!

Εδώ στην Ελλάδα ζούμε την απόλυτη τραγωδία σε πολιτικό επίπεδο! Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, την ημέρα που είχε έρθει ο δικός μας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΥΠΕΘΑ, είχε δει τους συντάκτες του αμυντικού ρεπορτάζ.
Στην συζήτηση που είχε μετέδωσε κλίμα ομοψυχίας και συναίνεσης με την αντιπολίτευση. Κλείνοντας είχε πει στους δημοσιογράφους ότι η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας θα γίνει στο Καστελόριζο.

Η ιδέα ακούστηκε καλή αν και κατά τη γνώμη των περισσοτέρων αυτονόητη. Σε μια εποχή που η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα την επιθετική της πολιτική η εθνική συναίνεση σε θέματα Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας είναι αυτονόητη.

Πρέπει να εκφράζεται με κάποιες συμβολικές κινήσεις; Νομίζουμε πως ναι. Η συνεδρίαση στο Καστελόριζο θα μπορούσε να είναι μια τέτοια κίνηση.

Κι όμως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών δεν πρέπει να γίνει στο Καστελόριζο!

Γιατί; Αντιγράφουμε από το πολιτικό ρεπορτάζ:
“Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν μετέχει σε συζήτηση για «ρηχούς εντυπωσιασμούς, ενώ ηχηρό «όχι» είπε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ελλάδας απαιτούν σοβαρότητα στους χειρισμούς, αποφασιστικότητα, αλλά και σύνεση. Στις επικίνδυνες επικοινωνιακές “αρλούμπες” εμείς δεν συμμετέχουμε και το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή», δήλωσε σχετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Η Βουλή πάντως διαχωρίζει τη θέση της από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με κοινοβουλευτικές πηγές να σχολιάζουν πως οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών γίνονται μόνο στη Βουλή και ο μόνος που τις συγκαλεί είναι ο πρόεδρός τους”.
Άρες μάρες κουκουνάρες! Αν καταλαβαίνουμε καλά απ΄ όσα απίθανα υποστηρίζουν στις ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Καμμένος θέλει να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά τη συνεδρίαση στο Καστελόριζο και να κερδίσει πολιτικά.

Για να διευκολύνουμε τη συζήτηση να δεχτούμε ότι έτσι είναι. Δηλαδή αν γίνονταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στο Καστελόριζο, τα υπόλοιπα κόμματα θα… έχαναν “πόντους” και ψήφους;
Είμαστε σοβαροί;

Τι ρωτάμε τώρα…

Δεν θα ρωτήσουμε τίποτα άλλο μόνο ένα: Πόσα από τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας δεν έχουν πάει ποτέ στο Καστελόριζο;

Τα υπόλοιπα που πρέπει να ρωτήσουμε θα τεθούν δυστυχώς εκ των πραγμάτων σύντομα φοβόμαστε.

Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την εικόνα αφοπλισμού της χώρας, ποιοι έκαναν τη μία αρλούμπα μετά από την άλλα στην Άμυνα και ποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο χώρος της Άμυνας είναι “τσιφλίκι” τους, διοικούμενο μέσω αποστράτων…

Σοβαρευθείτε… Όσο υπάρχει ακόμη χρόνος.

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500118716

    "Η Τουρκία «δέσμευσε» την περιοχή του Καστελόριζου για άσκηση"

    ..οποτε προηγουνται οι μογγολοι!!


    Οταν τελειωσει η "ασκηση", τοτε μπορουν να πανε προς τα κει για κανα

    τσιπουρο..

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]