Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

New York Times: Ο Τσίπρας, ο πιο ευάλωτος ηγέτης από τη νίκη Trump


«Η επίσκεψη (του Obama) έχει μετατραπεί σε μια ακόμη υπενθύμιση των τρόπων με τους οποίους η υπεροχή του Trump έχει αλλάξει τους υπολογισμούς των ηγετών σε όλη την Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων από αυτούς»
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times εάν η Ελλάδα δεν πάρει λύση για το ελληνικό χρέος πριν από την ορκωμοσία του Trump αναμένεται νέος γύρος πολιτικής και οικονομικής αστάθειας.

Πριν από την περασμένη εβδομάδα (σσ. δηλ. πριν τις αμερικανικές εκλογές του 2016) η Ελλάδα θα πίστευε ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από το ταξίδι του Barack Obama, αναφέρεται σε δημοσίευμα της The New York Times.

«Ο Obama έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδα να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, αλλά και την προσφορά της Ευρώπης να κρατήσει την Ελλάδα σταθερή.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι ο Obama, οποίος την Πέμπτη (17/11/2016) ταξιδεύει στο Βερολίνο, θα μπορούσε να πείσει ακόμα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel για να προσφέρει στην Ελλάδα κάποια ελάφρυνση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους (2016)» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα. Ωστόσο, όλα αυτά έχουν ανατραπεί μετά τη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

«Η επίσκεψη (του Obama) έχει μετατραπεί σε μια ακόμη υπενθύμιση των τρόπων με τους οποίους η υπεροχή του Trump έχει αλλάξει τους υπολογισμούς των ηγετών σε όλη την Ευρώπη.
Ο κ. Τσίπρας είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων από αυτούς» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Στο ίδιο δημοσίευμα επικαλούνται δηλώσεις του Jens Bastian πρώην μέλος της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, ο οποίος επισημαίνει ότι «η προσδοκία ήταν ότι ο Obama θα αναμεταδώσει ένα μήνυμα για το πόσο εντυπωσιασμένος ήταν με την πρόοδο στην Ελλάδα. Αλλά δεδομένου ότι o Trump θα αναλάβει την προεδρία, όλα τα στοιχήματα είναι ανοικτά».

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η New York Times επισημαίνουν ότι «στη χειρότερη περίπτωση, μια αποτυχία να εξασφαλιστεί ελάφρυνση του χρέους πριν την ορκωμοσία του Trump θα μπορούσε να σημάνει ένα νέο γύρο πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, με συνέπειες για την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κίνδυνος είναι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επανεμφανιστεί ως ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, καθώς λόγω των εκλογών που αναμένονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το κέντρο βάρος μπορεί να μετατοπιστεί από τη σταθεροποίηση στην Ελλάδα.

Πηγή BankingNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]