Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σοκ στον μουσουλμανικό κόσμο μετά τη νίκη Τραμπ


"Φοβάμαι πολύ. Θα έχουμε κι άλλους πολέμους; Η Αμερική θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων;" διερωτάται η ινδονήσια ακτιβίστρια Αλίτζα Ντιέτε μετά την εκλογή του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, δηλώσεις που αντανακλούν την ανησυχία στον μουσουλμανικό κόσμο.

Οι μουσουλμάνοι της Ασίας δυσκολεύτηκαν να δεχτούν σήμερα τη νίκη του λαϊκιστή μεγιστάνα των ακινήτων και την αντι-ισλαμική ρητορική του. Ο Trump είχε προκαλέσει θύελλα διεθνών αντιδράσεων δηλώνοντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θέλει να απαγορεύσει την είσοδο των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, έπειτα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια.

"Οι Αμερικανοί διαταράσσουν εκ νέου τον κόσμο", εκτιμά ο Σιέντ Τασφίν Τσουντχούρι από το Μπανγκλαντές του οποίου αρκετοί φίλοι ζουν στις ΗΠΑ. Χιλιάδες άνθρωποι στο Μπανγκλαντές παρακολουθούσαν κατάπληκτοι την εκλογική βραδιά στις ΗΠΑ, καθώς τα αποτελέσματα προανήγγειλαν νίκη του ρεπουμπλικανού υποψηφίου επί της δημοκρατικής αντιπάλου του Hillary Clinton.

Στην Ινδονησία, η 47χρονη Ντιέτε είναι βαθιά απογοητευμένη. "Πίστευα ότι οι Αμερικανοί είναι ευφυείς ώριμοι. Πώς είναι δυνατόν να επικράτησε ο Trump;".

Η είδηση αυτή είναι "απόλυτα φρικτή και τρομακτική", δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης του Πακιστάν που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ενώ άλλοι συμπατριώτες του στην ισλαμική αυτή δημοκρατία διαμαρτύρονταν επίσης για το εκλογικό αποτέλεσμα.

"Απογοητεύτηκα που είδα να κερδίζει ο Ντόναλντ Trump γιατί η Hillary Clinton είναι μια καλή γυναίκα. Είναι καλή για το Πακιστάν και τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο 32χρονος Ισάκ Χαν. "Μιλούσε για ειρήνη στον κόσμο, ενώ ο Trump μιλούσε για καταπολέμηση των μουσουλμάνων", πρόσθεσε ο άνδρας αυτός σε μια αγορά του Ισλαμαμπάντ.

Η νίκη του Trump προκάλεσε επίσης σοκ στην Ινδονησία, χώρα της οποίας σχεδόν το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

"Φοβάμαι πράγματι ότι θα υπάρξει εκ νέου ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και των μουσουλμανικών χωρών", πρόσθεσε η Ντιέτε.

"Ο Trump θα εμποδίσει τους μουσουλμάνους να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Είναι πολύ απλά άδικο", προβλέπει ο Νίκεν Σουαρντίνι που εργάζεται σε δικηγορική εταιρία στη Τζακάρτα.

Οι μουσουλμάνοι είναι "ξένοι γι αυτόν"

Ορισμένοι φοβούνται ότι θα ληφθούν αντι-ισλαμικά μέτρα από τη μελλοντική κυβέρνηση Trump που μπορεί να βλάψουν τον πόλεμο κατά του ισλαμιστικού εξτρεμισμού ανά τον κόσμο.

"Όταν οι ΗΠΑ καταφεύγουν σε ισχυρά μέτρα, οι εξτρεμιστές ενισχύονται", δηλώνει ο Ζουχάιρι Μισράουι, μουσουλμάνος πανεπιστημιακός της μετριοπαθούς ινδονησιακής οργάνωσης Nahdlatul Ulama. "Αυτοί που χάρηκαν περισσότερο για τη νίκη Trump είναι (οι συμπαθούντες) το Ισλαμικό Κράτος", της εξτρεμιστικής οργάνωσης που πολεμά τον διεθνή συνασπισμό για να διατηρήσει τα εδάφη που έχει καταλάβει στη Συρία και στο Ιράκ.

Ορισμένοι παρατηρητές ελπίζουν ότι η αντι-ισλαμική ρητορική του Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν ήταν παρά μια προεκλογική τακτική για την απόσπαση ψήφων. "Ελπίζουμε οι δηλώσεις του Trump κατά των μουσουλμάνων να χρησίμευσαν μόνο για την ενίσχυση της εκστρατείας του και ότι ο ίδιος θα συνειδητοποιήσει πως οι μουσουλμάνοι αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις ΗΠΑ", δήλωσε ο πακιστανός θρησκευτικός αξιωματούχος Ταχίρ Ασράφι.

Αντίθετα, άλλοι φοβούνται ότι η πολιτική του Trump, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Obama τον Ιανουάριο, θα βλάψει τους μουσουλμάνους. "Τα μέτρα του κατά των μουσουλμάνων θα στηρίζονται στις διακρίσεις", δήλωσε εκπρόσωπος του Μετώπου υποστηρικτών του Ισλάμ, μιας σκληροπυρηνικής ινδονησιακής οργάνωσης. "Οι μουσουλμάνοι είναι ξένοι γι αυτόν".

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]