Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαμαρτύρονται οι Αλβανοί για "σφίξιμο" ελέγχων στην Κακκαβιά


Ως πρώτο δείγμα των συνεπειών που μπορεί να έχει η ανθελληνική εθνικιστική πολιτική της αλβανικής κυβέρνησης και η επιχείρηση περαιτέρω συμπίεσης του ελληνικού στοιχείου στην Χειμάρρα και στην Βόρειο Ήπειρο, εκλαμβάνεται από τα Τίρανα, η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων Σένγκεν στους μεθοριακούς σταθμούς με την Αλβανία.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, σε σχεδόν 70 αλβανούς εμποδίστηκε η είσοδος στην Ελλάδα λόγω παρατυπιών στα χαρτιά τους, μια διαδικασία η οποία φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει, παρά τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν τόσο με πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα όσο και με την ανάγκη λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διακίνησης ναρκωτικών και του διασυνοριακού εγκλήματος.

Τα αλβανικά ΜΜΕ απέδωσαν αυτούς του ελέγχους σε κίνηση αντεκδίκησης της Αθήνας λόγω των τελευταίων επεισοδίων με την ανακίνηση θέματος Τσάμηδων και με την εντολή κατεδάφισης κτισμάτων που ανήκουν σε έλληνες μειονοτικούς στην Χειμάρρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αλβανός υπουργός εσωτερικών κ. Ταχίρι, έθεσε το θέμα των ελέγχων στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα που επισκέπτονταν τα Τίρανα, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα που διέψευσε όλη αυτή την φημολογία. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να κατασκευάζονται φανταστικοί εχθροί. Η ελληνική πρεσβεία μάλιστα εξηγεί ότι τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Αλβανών που αναζητούν εποχική εργασία στην συλλογή ελιών, χωρίς να έχουν την απαραίτητη βίζα και χωρίς να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για είσοδο σε χωρά της Συνθήκης Σένγκεν.
AdTech Ad

Διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα η Ελληνική πρεσβεία αναφέρει ακόμη ότι έχει καταστεί πλέον δυνατή η έκδοση βίζας να μην υπερβαίνει τις 3 ημέρες σε σχέση με τις 10 ημέρες που ήταν αναγκαίες μέχρι πρόσφατα.

Πάντως μετά την σφοδρή σύγκρουση στην Αλβανική βουλή με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Edi Rama και τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγελη Ντούλε, με αφορμή την επιχείρηση κατεδάφισης των κτιρίων στην Χειμάρρα και την αντιπαράθεση με την Ελλάδα, η αλβανική κυβέρνηση επανήλθε στο θέμα των Τσάμηδων

Ο Υπουργός εξωτερικών Dimitri Bushati σε συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό ομόλογο του δήλωσε ότι το θέμα των Τσάμηδων δεν μπορεί να λυθεί με απειλές. «Όλα τα θέματα του παρελθόντος μεταξύ των δυο χωρών θα πρέπει να λυθούν μέσω του διεθνώς δικαίου και όχι με απειλές», είπε χαρακτηριστικά ο αλβανός υπουργός, ο οποίος εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να συναντηθεί τουλάχιστον δυο φορές με τον Νίκο Κοτζιά, στο περιθώριο της Τετραμερούς Αλβανίας-Ελλάδας-ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας αλλά και στην συνάντηση «Φιλών της Αλβανίας» που οργανώνει η Αυστρία και στην οποία ζήτησε να παραστεί και η Ελλάδα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]